Psykisk

Torsdag, 22 April, 04:27

Nyheter om Psykisk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 mars 21 kl. 13:50

Dårligere Psykisk helse hos unge

Halvparten av de unge sier de har fått dårligere Psykisk helse under pandemien, ifølge Helsedirektoratets befolkningsundersøkelse. I undersøkelsen for uke 10 er det for første gang stilt spørsmål om Psykisk helse, melder VG. I alderen 16 til 24 år oppgir hele 51 prosent at de har fått dårligere Psykisk helse under pandemien.

VG - 25 mars 21 kl. 18:00

Lettelser for Psykisk syke og folk med rusproblemer

Regjeringen gjør justeringer for personer med alvorlig Psykisk sykdom eller rusproblemer i områder med høyt smittetrykk..

NRK - 25 mars 21 kl. 18:04

Lettelser for Psykisk syke

Regjeringen gjør justeringer for personer med alvorlig Psykisk sykdom eller rusproblemer i områder med høyt smittetrykk. – Strenge smitteverntiltak kan ramme utsatte grupper ekstra hardt, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til VG..

Klartale - 25 mars 21 kl. 14:09

Oslo gir 10 millioner til Psykisk helse

Byrådet i Oslo gir penger til strakstiltak til Psykisk helse..

NRK - 22 mars 21 kl. 09:41

Dømd til Psykisk helsevern for drap

Ein mann i 20-åra er i Sogn og Fjordane tingrett dømd til tvungen Psykisk helsevern for drapet på ei kvinne i Florø i november 2019. Mannen erkjende dei faktiske forholda, men nekta straffskuld. Han må betale dottera til kvinna 85.

VG - 21 mars 21 kl. 12:49

Helsedirektoratet om Psykisk helse: Må planlegge for ulike scenarioer

Flere trenger Psykisk helsehjelp og hjelpetelefoner under pandemien. De unge sliter mest, ifølge Helsedirektoratets befolkningsundersøkelse..

VG - 5 timer siden

Stor vekst i private psykologer

Norge får stadig flere private psykologer og psykiatere med timepris på 1100–1200 kroner. Generalsekretæren i Rådet for Psykisk helse mener dette er et tydelig uttrykk for at klasseskillene i Norge øker..

VG - 13 timer siden

Mener regjeringen svikter unge som trenger hjelp

Ulrikke Torgersen (24) har opplevd å bli avvist flere ganger da hun var syk med spiseforstyrrelser. Nå vil MDG-politikeren kjempe for et bedre Psykisk helsevern..

NRK - Igår: 14:39

Slipper fengsel etter drap på moren

Mannen fra Halden som i fjor sommer knivstakk sin egen mor, er dømt til tvungent Psykisk helsevern for drapet, skriver Halden Arbeiderblad. Drapet skjedde utenfor en blokk på Karrestad, og moren døde av skadene etter å ha blitt påført et tjuetalls knivstikk. Sønnen var psykotisk i gjerningsøyeblikket og kan derfor ikke straffes, har Søndre Østfold tingrett konkludert..

NRK - Igår: 08:41

Ber om tvungen omsorg

Forsvararen ber om tvungen Psykisk omsorg for ein av dei to tiltalte i ankesaka i Regestrand-drapssaka. I går la aktor ned påstand om 20 og 15 års forvaring i for dei to tiltalte. Sigbjørn Sveli blei drepen i desember 2019 på Regestranda..

VG - Igår: 08:20

Nær 1 av 4 avvist i Psykisk helsevern i fjor

32.000 barn, unge og voksne som ble henvist til behandling for Psykiske problemer i 2020, fikk ikke innpass hos spesialisthelsetjenesten..

NRK - 09 feb. 21 kl. 06:16

Dømt til mer Psykisk helsevern

60-åringen som ble dømt for drapsforsøk i Holmestrand i 2013, er dømt til forlenget tvungent Psykisk helsevern. Han skjøt en kvinne og satte fyr på huset hennes. Han ble erklært utilregnelig og har siden pågripelsen vært underlagt Psykisk helsevern..

NRK - 14 april 21 kl. 16:19

Bekymret for barns Psykiske helse

Ordfører i Hammerfest, Marianne Sivertsen Næss, er bekymret for den Psykiske helsen til barn og unge som følge av pandemien, det skriver iFinnmark. Arbeiderpartiet ønsker å stille Psykisk helse på linje med somatisk helse og ønsker flere ansatte i skolehelsetjenesten..

VG - 12 april 21 kl. 12:23

Psykisk helse viktigst for unge

Det er ikke lenger klima- og miljøsaker som er den viktigste saken for unge i Norge..

Aftenposten - 08 april 21 kl. 09:55

Støre hardt ut mot standardisert behandlingsløp for Psykisk syke

Økt bemanning. Mindre byråkrati. Økt bruk av skjønn.

Aftenposten - 07 april 21 kl. 09:39

Undersøkelse: Én tredjedel sliter med Psykisk eller nevrologisk lidelse etter covid-19

En rekke undersøkelser viser langvarige helseproblemer. Nå viser en ny stor undersøkelse at én av tre risikerer….

NRK - 07 april 21 kl. 08:31

Korona aukar risko for demens

Kvar tredje som får covid-19 og overlever, får i ettertid ei nevrologisk eller Psykisk liding, viser ny studie. Studien, som er omtalt i Lancet Psychiatry og av Reuters, byggjer på opplysingar på over 230.000 koronapasientar, dei fleste i USA..

E24 - 04 april 21 kl. 17:33

Var utbrent etter 14 år i shippingbransjen – fant motivasjonen etter Stordalens hotellprosjekt

PS: Hotell i Oslo er kjent som et litt annerledes hotell. Her kommer tidligere rusmisbrukere, uføre, utbrente og Psykisk syke for en ny sjanse. Flere av dem har kommet seg inn i arbeidslivet igjen..

Aftenposten - 03 april 21 kl. 07:30

Det er mye snakk om unges Psykisk helse. Men hvor bekymret bør vi egentlig være?

Det bygges opp en forventning om at unge har hatt det ekstra ille..

VG - 26 mars 21 kl. 22:24

Faten Mahdi Al-Hussaini om «Kompani Lauritzen»: – Det var meg mot traumene mine

Faten Mahdi Al-Hussaini (26) forteller at hun dro på «Kompani Lauritzen» med et Psykisk traume, og at hun gjorde alt hun kunne for å skjule panikkanfall for produksjonen og deltagerne..

NRK - 19 feb. 21 kl. 18:00

200 millioner til Psykisk helse

Stortinget setter av 200 millioner kroner ekstra til Psykisk helse for å hjelpe de mange som sliter ekstra som følge av pandemien. Ekstrabevillingen kommer i forbindelse med at finanskomiteen har behandlet regjeringens krisepakke for norsk økonomi..

Aftenposten - 25 mars 21 kl. 14:13

Oslo haste-oppbemanner med psykologer: – Trykket på Psykisk helse er større enn noensinne

Oslo haste-oppbemanner med psykologer for å møte pandemien. Ti millioner kroner skal brukes for å møte et kraftig økende….

Aftenposten - 17 feb. 21 kl. 20:00

Psykisk helse er blitt nedprioritert i lang tid. Så kom koronaen.

Hvor er satsingen på rask Psykisk helsehjelp?.

NRK - 23 mars 21 kl. 06:01

Overraskande om meir gym

Skuleflinke jenter får dårlegare Psykisk helse av meir fysisk aktivitet. Det viser forskningsprosjektet «School in Motion» som har målt korleis auka fysisk aktivitet spelar inn på den Psykiske helsa til skuleelevar..

NRK - 22 mars 21 kl. 11:32

Sønn tiltalt etter at faren døde

En mann i 50-årene er tiltalt for grov kroppsskade med døden til følge etter at faren i 90-årene døde. Faren døde to og en halv uke etter hendelsen i Telemark sommeren 2019, skriver NTB. Aktor vil legge ned påstand om tvungent Psykisk helsevern..

VG - 21 mars 21 kl. 12:49

Helsedirektoratet: Må planlegge for ulike scenarioer etter pandemien

Flere trenger Psykisk helsehjelp og hjelpetelefoner under pandemien. De unge sliter mest, ifølge Helsedirektoratets befolkningsundersøkelse..

NRK - 17 mars 21 kl. 11:38

Redd Barna frykter skolestengning

Redd Barna ber Oslos nabokommuner la være å stenge skolene. Organisasjonen peker på at fysisk stengte skoler rammer barn i allerede sårbare livssituasjoner og fattigdom svært hardt, og at flere blir utsatt for Psykisk og fysisk vold, eller overgrep på nett. Det har også vært en økning i Psykiske lidelser som spiseforstyrrelser, angst og depresjoner under koronapandemien.

Aftenposten - 11 feb. 21 kl. 05:30

Aftenposten mener: Bra av Arbeiderpartiet å løfte frem Psykisk helse

Arbeid for bedre Psykisk helse er å forebygge utenforskap i praksis..

NRK - 16 mars 21 kl. 19:24

Gul beredskap på sykehusene i Oslo

Oslo universitetssykehus har gått i gul beredskap for å kunne ta imot flere pasienter med covid-19 i ukene som kommer. Det skriver sykehuset på sine nettsider. Sykehuset omdisponerer personell for å behandle flere covid-19-pasienter og utsetter planlagte operasjoner.

NRK - 10 feb. 21 kl. 12:15

Dømt til tvungent Psykisk helsevern

En kvinne på 27 år er dømt til tvungent Psykisk helsevern for drapet på naboen sin i Gjøvik i mars 2019. Mannen i 50-åra døde av forblødning. Kvinnen er også dømt for drapsforsøk på medinnsatt i fengselet.

NRK - 15 mars 21 kl. 11:06

Til retten for trusler mot kongen

En mann må møte i retten for drapstrusler mot Kong Harald. Han skal ha krevd 30 millioner kroner for ikke å gjøre det. Manen har også varslet terroraksjon på 17.

NRK - 12 mars 21 kl. 20:03

Sju års fengsel for nettovergrep

En ung, lettere Psykisk utviklingshemmet mann er i Jæren tingrett dømt til sju års fengsel for nettovergrep mot fire mindreårige jenter, skriver Aftenbladet. Han er også dømt til å betale til sammen 645.000 kroner i erstatning.

VG - 28 jan. 21 kl. 22:26

Ap-topp: – Frykter nasjonal Psykisk smell

– Nå er det mange som virkelig ikke har det godt. Jeg frykter vi kan få en nasjonal Psykisk smell, sier Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol..

VG - 28 jan. 21 kl. 10:47

Flere unge sliter Psykisk: Sykehus har iverksatt kriseplan

BERGEN (VG) Haukeland universitetssykehus opplever større pågang enn noen gang fra barn og unge som sliter Psykisk. Nå setter sykehuset i verk en kriseplan for å håndtere situasjonen..

Aftenposten - 02 mars 21 kl. 20:39

Her er Oilers i gang igjen – første «kamp» på to måneder: – Det har vært tøft Psykisk

Kampforbudet i toppidretten begynner å tære på motivasjonen. Tirsdag spilte Oilers internkamp for å bryte opp i….

VG - 02 mars 21 kl. 11:21

Jeg kan ikke se for meg at jeg skal føde igjen

Det ville vært interessant å vite om en bedre Psykisk oppfølging kunne påvirket problemstillinger som fødselsdepresjon og lave fødselstall..

Aftenposten - 01 mars 21 kl. 08:30

Storebroren min er autist. Det er ikke et skjellsord.

Vi må endre holdningene våre til Psykisk utviklingshemmede..

Aftenposten - 27 feb. 21 kl. 20:00

Skal guttene bare snakke om Psykisk helse i fylla?

Rådebank viser hvor sårbare vi er. Sammen må vi finne nye måter å ta vare på guttene på..

NRK - 25 feb. 21 kl. 11:40

Mann tiltalt etter knivdrap

En 32 år gammel mann er tiltalt for å ha knivstukket og drept Marianne Haugen i Sarpsborg sentrum i fjor sommer. Statsadvokaten ber om tvungent Psykisk helsevern..

Aftenposten - 23 feb. 21 kl. 09:45

Regjeringen har neglisjert Psykisk helse under pandemien

Det er for enkelt når Bent Høie bare er bekymret. I snart ett år har Psykologforeningen etterlyst tiltak for å håndtere….

NRK - 22 feb. 21 kl. 14:38

Politimann anker ikke dom

Politibetjenten fra Agder som ble dømt for vold mot en Psykisk syk mann i Arendal, anker ikke dommen. Det skriver Agderposten. Mannen godtar dommen, og beklager overfor den fornærmede i saken, ifølge avisen..

NRK - 22 feb. 21 kl. 07:15

Kraftig økning for alarmtelefonen

Alarmtelefonen for barn og unge fikk over 3000 flere henvendelser på telefon i fjor enn året før. I tillegg fikk de over 14.000 henvendelser på sin nyopprettede chat-tjeneste.

Aftenposten - 20 feb. 21 kl. 13:50

Noen voldsofre sliter Psykisk og fysisk. Men ikke alle. Hvorfor får mange likevel et ganske bra liv?

Forskerne mener det handler om resiliens, altså motstandskraft. De peker på hva som skal til for å leve bra etter….

Dagbladet - 20 feb. 21 kl. 05:30

Psykisk syke unge: - Ikke kontroll

Pågangen har eksplodert på barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved Ullevål sykehus. Avdelingslederen ber om å få overskride budsjettene for å opprette flere plasser..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt