Produsere

Fredag, 23 April, 03:26

Nyheter om Produsere

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 mars 21 kl. 16:57

Italia skal Produsere Sputnik

Russland har undertegnet en avtale om å Produsere 10 millioner Sputnik V-vaksiner i Italia i løpet av året. Det er den første kontrakten om vaksineproduksjon som Russland inngår med EU, melder det italiensk-russiske handelskammeret. Målet er å få produsert 10 millioner vaksinedoser i løpet av inneværende år.

NRK - 11 timer siden

Australia vil lage hydrogen

Australias statsminister sier landet har som ambisjon å Produsere verdens billiste hydrogen, til 2 australske dollar per kilo..

Aftenposten - I førrgår: 22:26

Venstres regjering åpnet gigantfelt som skal Produsere olje i 50 år. Nå vil partiet nok en gang stanse leting etter mer.

Venstres programkomité går enstemmig inn for å stanse utdeling av nye olje- og gasslisenser..

NRK - 14 april 21 kl. 16:14

FHI: Uenig i deler av rapport

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mener koronakommisjonens rapport gir en god vurdering av pandemien, men er uenig i noe av kritikken Hun er ikke enig i at FHI var skeptisk inngripende tiltak i en større pakke 12. mars 2020, og peker på at FHI tok initiativ til en større pakke 10. mars.

NRK - 13 april 21 kl. 18:39

USA: Iran utvikler ikke atomvåpen

Iran utfører for tiden ikke arbeid som er nødvendig for å Produsere atomvåpen, konkluderer amerikansk etterretning. Det kommer fram i deres årlige trusselvurdering, som The Washington Post har fått innsyn i..

NRK - 13 april 21 kl. 08:22

India godkjenner Sputnik-vaksinen

India har gitt grønt lys til bruk av den russiske koronavaksinen Sputnik V, opplyser et indisk legemiddelselskap til AFP. Landet er inne i en stor smittebølge. Sputnik har allerede avtaler i India om å Produsere 852 millioner doser.

NRK - 09 april 21 kl. 10:33

Færre dødsfall knyttes til sollys

Færre koronarelaterte dødsfall er registrert i områder der det er mer sollys, viser britisk forskning basert på tall fra Storbritannia, Italia og USA. Det skriver NTB. De tre landene har noen av verdens høyeste koronarelaterte dødstall, både absolutte tall og målt per innbygger, men dødeligheten falt betydelig gjennom sommeren.

E24 - 07 april 21 kl. 21:11

Rekordhøyt laksesalg gir mindre inntekter: – Fantastisk at vi fortsatt kan Produsere uten tap

Lakseoppdretterne har aldri solgt så mye laks som i vinter, men inntektene var likevel over en milliard kroner mindre enn året før..

NRK - 30 mars 21 kl. 13:21

BionTech vil lage flere doser i år

BioNTech sier de og Pfizer forventer å Produsere noe mer av koronavaksinen sin i 2021 enn tidligere antatt, melder Reuters. Nå forventer legemiddelselskapene at de vil levere 2,5 milliarder doser i løpet av året. Tidligere har Pfizer sagt at det vil bli produsert mellom 2,3 og 2,4 milliarder doser..

NRK - 26 mars 21 kl. 16:01

MDG-ja til kjøttkutt på sikt

MDG går inn for et langsiktig mål om å halvere det norske kjøttforbruket, «slik at forbruket ikke overstiger det vi kan Produsere selv på egne arealer og ressurser.» Et forslag fra Oslo MDG om å halvere kjøttforbruket innen 2025 fikk ikke tilslutning..

NRK - 26 mars 21 kl. 14:28

EMA godkjenner nye vaksinefabrikker

EUs legemiddeltilsyn (EMA) gir klarsignal til tre nye vaksinefabrikker i henholdsvis Nederland, Tyskland og Sveits. AstraZenecas koronavaksine skal Produseres ved en ny fabrikk i Halix i Nederland. Den har stått i sentrum for de siste vaksinesamtalene mellom EU og Storbritannia, som begge gjør krav på vaksine fra fabrikken.

NRK - 21 mars 21 kl. 18:57

Vil bygge vaksinefabrikk

Byutvikleren Oslo Airport City vil bygge en vaksinefabrikk på Gardermoen som kan forsyne Norge og Europa med vaksiner, og ber om støtte fra Stortinget, melder E24. Selskapet sier at fabrikken vil kunne distribuere vaksiner til hele Norge og Europa på få timer via luftvei. – Vi må ha med oss staten på dette.

Aftenposten - 21 mars 21 kl. 15:27

Dette skal sikre Norge mot neste pandemi: – Naivt å tro at det ikke vil skje igjen

Ved landets hovedflyplass ryddes det plass til å bygge en vaksinefabrikk som kan Produsere nok til å forsyne hele Norge..

E24 - 21 mars 21 kl. 14:36

Vil bygge hjertet av Norges pandemi-beredskap her

Ved landets hovedflyplass ryddes det plass til å bygge en vaksinefabrikk som kan Produsere nok til å forsyne hele Norge. – Neste pandemi vil komme, og da bør Norge ha bedre beredskap enn vi hadde nå..

NRK - 12 mars 21 kl. 19:24

Vil Produsere vaksiner i India

USA, Japan, India og Australia varsler etter fredagens toppmøte at de vil trappe opp produksjonen av koronavaksiner i India. Møtet ble holdt digitalt. – Dette er et ambisiøst nytt partnerskap som skal sette fart på vaksineproduksjonen, noe som vil gagne hele regionen, sier Biden..

NRK - 11 mars 21 kl. 21:52

Trygg på vårens vaksineleveranse

Johnson og Johnsons forskningsdirektør er trygg på at de klarer å levere 55 millioner planlagte vaksinedoser til EU i andre kvartal, melder Reuters. Vaksinen ble godkjent av EU torsdag. I 2022 sier han selskapet kan Produsere over 2 milliarder doser..

E24 - 10 mars 21 kl. 09:38

Frp vil si nei til mer elektrifisering av oljefelt: – Dette vil koste skjorta

Frp frykter strømregningen til husholdninger og industrien på fastlandet vil øke fremover. Derfor vil de ha slutt på den storstilte elektrifiseringen som er i gang på norsk sokkel og de vil ta kraftige grep for å Produsere mer vannkraft. Oljenæringen kontrer med at havvind og karbonfangst blir mye dyrere..

VG - 10 mars 21 kl. 01:10

Vil Produsere vaksine på 100 dager og eliminere pandemier

Den internasjonale vaksinealliansen CEPI har satt seg høye mål med potensial til å redde millioner av liv. Men først trenger de 30 milliarder kroner..

Aftenposten - 05 mars 21 kl. 11:15

Kalde netter til ingen nytte. Vil ikke Produsere mer snø på Sandripheia

Sola er i ferd med å sette en stopper for skiføret på Sandripheia. Men tross kalde netter, blir det neppe mer….

E24 - 02 mars 21 kl. 07:35

Volvo skal bli helelektriske innen 2030

Bilprodusenten tror lovverket, infrastruktur for lading og kunders etterspørsel vil bidra til større vekst for selskapet. Nå er planen å slutte å Produsere fossilbiler, og utelukkende selge elbiler innen de ni neste årene er omme..

NRK - 27 feb. 21 kl. 09:06

Bøndene Produserer mindre mat

En av fire norske bønder vil, ifølge en ny undersøkelse, Produsere mindre mat i år fordi de mangler arbeidskraft, skriver Klassekampen. Det er spesielt produksjonen av grønnsaker, frukt og bær som vil bli rammet av de strenge innreisereglene til landet..

E24 - 23 feb. 21 kl. 09:48

Dette feltet skal Produsere i 20 år til

Produksjonen er i gang fra Gjøa P1 to år etter at utbygging ble godkjent..

Dagbladet - 21 feb. 21 kl. 09:08

Bygger gigantiske vindmøller

Skal Produsere strøm til 3 millioner boliger i året..

NRK - 05 jan. 21 kl. 19:38

Enige om nye produksjonsnivåer

Medlemslandene i oljekartellet Opec og deres samarbeidspartnere ble tirsdag enige om oljeproduksjon i februar og mars. Etter denne perioden får Russland Produsere 65.000 fat daglig, og Kasakhstan kan Produsere 10.

NRK - 19 feb. 21 kl. 21:53

Avtale om hydrogen i Berlevåg

Varanger Kraft har skrevet samarbeidsavtale med Aker Clean Hydrogen om å Produsere hydrogen og ammoniakk i Berlevåg. En ny fabrikk forutsetter at vindkraftverket på Raggovidda blir utvidet. Utvidelsen er omstridt og møter motstand fra reindrifta..

NRK - 18 feb. 21 kl. 08:33

Vil satse på hydrogen

Yara, Statkraft og Aker Horizons inngår en intensjonsavtale om å Produsere og utvikle en verdikjede for hydrogen og grønn ammoniakk i Norge. Prosjektet kan bidra til å utvikle ny industri, og framskynde grønn omstilling, i følge de tre..

NRK - 11 feb. 21 kl. 15:34

Vil tilpasse koronavaksinen sin

Legemiddelselskapet AstraZeneca sier de jobber sammen med Oxford-universitetet for å tilpasse sin koronavaksine til nye virusvarianter. De håper også å redusere tiden det tar å Produsere store mengder av en ny vaksine, til mellom seks og ni måneder..

E24 - 07 feb. 21 kl. 08:29

Danmark skal bygge energiøy i Nordsjøen

Folketinget i Danmark har godkjent planer om å bygge en øy i Nordsjøen, som kan Produsere vindkraft til minst 3 millioner husholdninger..

NRK - 07 feb. 21 kl. 03:14

Danmark bygger energiøy i Nordsjøen

Folketinget i Danmark har godkjent planer om å bygge en øy i Nordsjøen, som kan Produsere vindkraft til minst 3 millioner husholdninger. Arbeidet med å bygge øya vil begynne i 2026, opplyser den danske regjeringen..

NRK - 03 feb. 21 kl. 16:01

Tyskland tilbyr hjelp med vaksine

Tyskland kan bistå Russland med å Produsere koronavaksinen Sputnik V, opplyser helseminister Jens Spahn. Ifølge tidsskriftet The Lancet er den russiskutviklede vaksinen 91,6 prosent effektiv mot covid-19. Russland vil starte produksjon i andre land ..

NRK - 03 feb. 21 kl. 09:26

Mistenkt for salg av falsk vaksine

Over 80 personer knyttet til en liga som er mistenkt for å Produsere falske koronavaksiner, er pågrepet i Kina, melder AP. Den falske vaksinen består av en enkel saltvannsløsning og skal ha blitt solgt til andre land, skriver NTB..

NRK - 01 feb. 21 kl. 10:31

Bayer og Curevac i vaksinesamarbeid

Legemiddelgiganten Bayer tar på seg produksjon av koronavaksinen til det tyske selskapet Curevac. Målet er å Produsere 161 millioner doser neste år. Produksjonen skal foregå ved Bayers fabrikk i Wuppertal i Tyskland..

NRK - 30 jan. 21 kl. 05:13

150 millioner doser før sommeren

I mai eller juni forventer Novavax å kunne Produsere 150 millioner doser i måneden av selskapets koronavaksine. Torsdag meldte selskapet at den eksperimentelle covid-19-vaksinen viser lovende resultater etter utprøving i Storbritannia og Sør-Afrika..

NRK - 29 jan. 21 kl. 15:27

Skal hjelpe med vaksineproduksjon

Den sveitsiske legemiddelgiganten Novartis har inngått en avtale med Pfizer og Biontech om å hjelpe i produksjonen av koronavaksiner. Novartis stiller kapasitet ved sitt anlegg i Stein i Sveits til rådighet, ifølge en avtale som partene har skrevet under på. I henhold til avtalen skal Novartis få tilsendt den aktive mRNA-ingrediensen fra Biontech, fylle den i glass under sterile forhold, og sende glassene tilbake til Biontech for global distribusjon, opplyste Novartis fredag.

E24 - 13 des. 20 kl. 15:10

Rekker ikke å Produsere nok julebrus: – Dette er veldig trist

Ringnes trekker all julebrus på glassflaske etter produsentfeil. Det blir for knapt med tid for å Produsere opp nye partier før jul..

Aftenposten - 13 des. 20 kl. 15:10

Rekker ikke å Produsere nok julebrus: – Dette er veldig trist

Ringnes trekker all julebrus på glassflaske etter produsentfeil. Det blir for knapt med tid for å Produsere opp nye partier før jul..

NRK - 28 jan. 21 kl. 08:00

Vil Produsere mer på John Sverdrup

Equinor venter at produksjonskapasiteten på oljefeltet Johan Sverdrup øker til opptil 535.000 fat per dag i midten av 2021. Det er rundt 100.

E24 - 28 jan. 21 kl. 07:38

Equinor vil Produsere enda mer på Johan Sverdrup

Saken oppdateres..

NRK - 27 jan. 21 kl. 09:58

Samarbeider med fransk produsent

Legemiddelselskapet Pfizer har inngått et samarbeid med det franske selskapet Sanofi om å Produsere mer enn 100 millioner vaksinedoser i år..

E24 - 21 jan. 21 kl. 06:27

Investerer milliarder i to laksefabrikker på land i Ryfylke

Ved bredden av storlakselva i Årdal i Ryfylke starter byggingen av ny laksefabrikk til høsten. Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame tar sikte på å Produsere 24 millioner laks årlig på land i hjemkommunen Hjelmeland..

NRK - 04 des. 20 kl. 10:25

Vaksineproduksjon i Kasakhstan

Den tidligere sovjetrepublikken Kasakhstan skal Produsere Russlands Sputnik V-vaksine. Ifølge russerne er vaksinen 95 prosent effektiv og rimeligere å Produsere og lagre enn andre kjente vaksinekandidater. Vaksineproduksjonen begynner 22.

E24 - 13 jan. 21 kl. 05:00

E24-podden: Saudi-Arabias oljestrategi er en gavepakke til Norge

Oljeprisen har skutt fart etter at Opec og samarbeidslandene ble enige om hvor mye olje de skal Produsere de to neste månedene. Hva betyr det for Norge og oljemarkedet i 2021?.

NRK - 27 nov. 20 kl. 07:09

Skal Produsere vaksine i India

Russland og det indiske farmasiselskapet Hetero har vorte samde om å Produsere over 100 millionar dosar av Sputnik V-vaksinen mot koronaviruset i året, melder Reuters. Planen er å starte produksjonen i byrjinga av 2021..

NRK - 11 jan. 21 kl. 17:10

BioNTech lover to milliarder doser

Det tyske selskape BioNTech, som laget den første koronavaksinen som ble godkjent av EU, vil Produsere to milliarder doser i år. Dermed øker de sitt opprinnelige anslag fra 1,3 milliarder doser, melder AFP. En ny fabrikk åpner i Tyskland i februar..

E24 - 11 jan. 21 kl. 15:53

Dette må til for å nå Parismålene

Null kull i vestlig energiproduksjon. Bruken av elektrisk transport må opp fra 2 til 30 prosent, og vi må finne en renere måte å Produsere stål. Alt dette må skje på ni år skal vi nå Parismålene.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt