Politifolk

Wednesday, 01 December, 04:46

Nyheter om Politifolk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 okt 21 kl. 01:26

Flere Politifolk skadd i sammenstøt

Flere Politifolk ble skadd under demonstrasjoner mot at husokkupanter fredag ble kastet ut av en gård de har bodd i siden 1990-tallet. Tonen var svært aggressiv, sier en talskvinne for politiet. Det var angrep på Politifolk, flere ble skadd, og flere biler ble også ramponert..

NRK - 02 okt 21 kl. 11:35

Mange ny utdanna Politifolk i jobb

Rekordmange nyutdanna politistudentar frå 2021-kullet hadde politijobb ved utgangen av august. Det var i alt 408 som fekk jobb, men ikkje fast, skriv NTB. Aldri har så mange nyutdanna Politifolk vore i jobb så kort tid etter uteksaminering.

NRK - 02 okt 21 kl. 11:35

Mange nyutdanna Politifolk i jobb

Rekordmange nyutdanna politistudentar frå 2021-kullet hadde politijobb ved utgangen av august. Det var i alt 408 som fekk jobb, men ikkje fast, skriv NTB. Aldri har så mange nyutdanna Politifolk vore i jobb så kort tid etter uteksaminering.

NRK - 27 okt 21 kl. 13:35

Politifolk skutt og drept i Lahore

Flere Politifolk ble drept og minst 25 mennesker skadd under et folkemøte med den forbudte islamistgruppen Tehrik-e-Labaik Pakistan (TLP) i Lahore i Pakistan..

NRK - 22 okt 21 kl. 23:45

4000 Politifolk kan miste jobben

4000 Politifolk i Chicago kan bli suspendert uten lønn fordi de ikke vil opplyse om de er vaksinert eller ikke. Ifølge BBC kan det skje etter at borgermesteren har krevd at alle offentlige ansatte må opplyse om de er vaksinert..

NRK - 13 okt 21 kl. 22:31

Ingen Politifolk skal skadde

– Det er ingen Politifolk som er skadde, seier politisjef i Kongsberg Øyvind Aas. Vidare vil ikkje Aas seie noko om tal på skadde akkurat no, fordi alle pårørande ikkje er varsla. Han kan heller ikkje stadfeste eller avkrefte at det er fire som er drepne..

NRK - 09 nov 21 kl. 05:56

Pakistan opphever forbud mot parti

Pakistan har opphevet forbudet mot det ytterliggående høyrepartiet TLP, melder Al Jazeera. Partiet sto bak blasfemi-protester mot Frankrike som i oktober førte til at seks Politifolk og fire demonstranter døde. TLP-partiet har avlyst en varslet marsj mot Islamabad for å kreve stenging av den franske ambassaden..

NRK - 08 nov 21 kl. 12:56

– Mange migranter på vei mot Polen

Hundrevis av migranter og flyktninger er på vei mot den polske grensen, ledsaget av væpnede hviterussere, oppgir en talsmann for polske myndigheter. – Ny informasjon viser at gruppen kontrolleres nøye av væpnede hviterussere. Det er de som bestemmer hvilken retning gruppen går i, sier talsmannen Stanislaw Zaryn mandag.

NRK - 08 nov 21 kl. 10:06

Opphever forbud mot radikalt parti

Myndighetene i Pakistan har opphevet forbudet mot det radikale islamistpartiet Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), som lenge har drevet en kampanje mot Frankrike. Bare den siste måneden har sju Politifolk mistet livet i trefninger med demonstranter fra gruppa. Demonstrasjonene den siste tiden var rettet mot fengslingen av partileder Saad Rizvi, som har sittet i varetekt siden partiet ble forbudt i april.

NRK - 07 nov 21 kl. 11:40

Flere vaksinerer seg i Hellas

Antallet personer som tar første dose av koronavaksinen i Hellas har nesten doblet seg på en uke, etter at regjeringen strammet inn reglene for uvaksinerte. Den første uken av november tok mer enn 40.000 grekere sin første dose av koronavaksinen, mot rundt 25.

NRK - 01 nov 21 kl. 01:21

25 døydde i raid mot bankrøvarar

25 medlem av det politiet i Brasil meiner er bankrøvarar vart drepne i delstaten Minas Gerais søndag. 50 Politifolk var med i operasjonen mot to gardar ved byen Varginha, der politiet seier at banden planla åtak mot fleire bankar, melder AFP/NTB..

NRK - 31 okt 21 kl. 22:52

20 drepne i Burkina Faso

20 menneske vart drepne då væpna menn gjekk til åtak på ein politistasjon i Burkina Faso søndag. 15 angriparar og fem Politifolk vart drepne, ifølgje politiet. Angriparane kom seg unna med motorsyklar og ein politibil, melder DPA/NTB..

NRK - 13 okt 21 kl. 22:49

Mæland: Jonas Gahr Støre orientert

Påtroppende statminister Jonas Gahr Støre (Ap) er orientert om angrepet på Kongsberg. Det opplyser justisminister Monica Mæland på en pressekonferanse onsdag kveld. – Jeg har i kveld varslet påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om det som har skjedd og meldt til ordføreren i Kongsberg og forsikret meg om at politiet og kommunen har de ressursene de trenger, sa Mæland – Dette er en veldig alvorlig hendelse.

NRK - 13 okt 21 kl. 22:31

Det er ingen Politifolk skadd

– Det er ingen politfolk som er skadde, seier politisjef i Kongsberg Øyvind Aas..

NRK - 11 okt 21 kl. 23:02

Økt satsing mot nettovergrep

Politiets nettpatrulje og digitalt politiarbeid får til sammen 5 millioner kroner i ferske midler, skriver Politiforum. I tillegg kommer det altså 55 nye årsverk til operative Politifolk i statsbudsjettet tirsdag. De ekstra påtalejuristene blir prioritert ettersom det fortsatt er utfordringer i straffesakskjeden..

E24 - 11 okt 21 kl. 22:50

55 nye årsverk og økt satsing mot nettovergrep i politiet

Det skal bli 55 nye årsverk for operative Politifolk, flere påtalejurister og flere penger til digitalt politiarbeid i statsbudsjettet tirsdag..

NRK - 11 okt 21 kl. 04:52

Flere skadd i demonstrasjon i Chile

En kvinne døde og 17 Politifolk ble skadd i sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter i Chiles hovedstad søndag. Rundt 1000 aktivister fra urfolksgruppen mapuche gikk gjennom gatene i Santiago søndag, med krav om selvstyre for mapuche-folket..

Aftenposten - 06 okt 21 kl. 19:33

Vilks-ulykken etterforskes bredt

Svensk politi etterforsker bilulykken der kunstneren Lars Vilks og to Politifolk omkom, på to fronter..

VG - 04 okt 21 kl. 10:25

Politiet om Vilks-krasjen: - Det vært en tøff jobb

Politiet etterforsker bilkrasjen som drepte kunstneren Lars Vilk og to Politifolk. Et vitne forteller at han febrilsk prøvde å berge liv..

VG - 04 okt 21 kl. 10:25

Politiet om Vilks-krasjen: - Det har vært en tøff jobb

Politiet etterforsker bilkrasjen som drepte kunstneren Lars Vilk og to Politifolk..

VG - 04 okt 21 kl. 10:25

Politiet om Vilks-krasjen: - Det har vært en tøff jobb

Politiet etterforsker bilkrasjen som drepte kunstneren Lars Vilk og to Politifolk..

Aftenposten - 03 okt 21 kl. 22:57

Kunstneren Lars Vilks (75) døde i ulykke

Kunstneren Lars Vilks omkom sammen med to Politifolk i en ulykke søndag. Det bekrefter kunstnerens samboer..

VG - 03 okt 21 kl. 22:49

Kunstneren Lars Vilks (75) døde i ulykke

Den svenske kunsteren Lars Vilks har mistet livet i en trafikkulykke søndag ettermiddag. I ulykken omkom også to Politifolk..

NRK - 03 okt 21 kl. 22:37

Lars Vilks døde i ulykke

SVT melder at kunstneren Lars Vilks døde i trafikkulykken med sivil politibil i Sverige. I tillegg omkom to Politifolk fra en livvaktgruppe i ulykken som skjedde da politibilen kolliderte med en lastebil på E4 utenfor Markaryd i Sverige søndag kveld. Politifolkene jobbet i personbeskyttelsesgruppen til det svenske politiet, og de tre var sammen i en sivil politibil da ulykken skjedde..

NRK - 03 okt 21 kl. 22:10

Tre døde i trafikkulykke i Sverige

Tre personer, blant dem to Politifolk, mistet livet da en sivil politibil kolliderte med en lastebil på E4 utenfor Markaryd i Sverige søndag..

NRK - 01 sep 21 kl. 19:01

Politifolk tiltalt for drap i USA

Tre Politifolk og to ambulansearbeidere er tiltalt for drap i Colorado i USA i en sak der en svart mann ble holdt i kvelertak og gitt et sterkt beroligende middel. 23 år gamle Elijah McClains død for to år siden fikk stor omtale under Black Lives Matter-protestene etter drapet på George Floyd i Minneapolis. Politifolkene stoppet McClain mens han rolig spaserte langs en gate i Aurora etter at noen ringte 911 for å melde om en mistenkelig mann..

NRK - 02 okt 21 kl. 06:58

Soldater vokter Ecuadors fengsler

3600 Politifolk og soldater ble fredag sendt til fengslene i Ecuador for å sikre dem etter det blodige fangeopprøret i byen Guayaquil torsdag. 118 innsatte ble drept da rivaliserende gjenger bevæpnet med skytevåpen og granater gikk til krig mot hverandre inne i fengselet..

NRK - 01 okt 21 kl. 05:24

Har kontroll på opprørsfengsel

Politiet i Ecuador har tatt tilbake kontrollen over et fengsel i Guayaquil etter et opprør mellom innsatte der 118 personer døde. – Alt er rolig. De innsatte er tilbake på cellene sine.

Aftenposten - 30 aug 21 kl. 13:43

To Politifolk avhørt som mistenkt etter at mann ble drept i Sarpsborg

To Politifolk har status som mistenkt, og en tredje har status som vitne, etter at en mann ble drept av politiet i….

NRK - 30 aug 21 kl. 12:50

Tre Politifolk involvert i skyting

Spesialenheten opplyser i en pressemelding mandag at det var tre Politifolk som var direkte involvert i skytingen i Sarpbsborg lørdag. Spesialenheten avhørte samme dag de tre tjenestepersonene. To av dem ble ut fra mottatte opplysninger om bruk av skytevåpen avhørt med status som mistenkt, mens den tredje ble avhørt som vitne.

VG - 30 aug 21 kl. 12:51

To Politifolk mistenkt etter skytingen i Sarpsborg

To Politifolk er avhørt som mistenkte etter at en 34 år gammel mann ble skutt og drept i Sarpsborg lørdag morgen..

NRK - 30 sep 21 kl. 07:42

Kvinne med kniv skutt i Jerusalem

En kvinne som forsøkte å knivstikke Politifolk i en av gatene rundt al-Aqsa-moskeen, ble skutt og drept av politiet i gamlebyen i Jerusalem, melder israelsk politi..

Dagbladet - 27 aug 21 kl. 04:31

Saksøkes av Politifolk

Sju Politifolk som ble angrepet og banket opp under angrepet på Kongressen i USA 6. januar har saksøkt tidligere president Donald Trump..

Aftenposten - 18 sep 21 kl. 20:46

Politiet fryktet et nytt, voldelig opprør i USA. Svært få demonstranter dukket opp.

Det var flere Politifolk enn demonstranter som dukket opp utenfor kongressbygningen lørdag..

NRK - 18 sep 21 kl. 12:24

Demonstrasjoner i Melbourne

Seks Politifolk ble brakt til sykehus med skader, etter sammenstøt med demonstranter i Melbourne i Australia lørdag. 235 demonstranter ble arrestert. Rundt 700 personer deltok i demonstrasjonen mot nedstengingen av i byen.

NRK - 17 sep 21 kl. 04:35

Styrket sikkerhet i Washington

Sikkerheten er styrket i Washington D.C. før en demonstrasjon til støtte for de siktede etter stormingen av Kongressen 6.

NRK - 14 sep 21 kl. 05:03

Lokker med gavekort i Russland

Entusiasmen er lav i den russiske befolkningen foran helgens valg. Derfor lokker myndighetene med gavekort, biler og leiligheter for å øke lysten til å delta. President Vladimir Putins parti Forente Russland ligger ikke særlig godt an på meningsmålingene.

VG - 12 sep 21 kl. 17:03

Seks Politifolk risikerer straff etter Kongress-stormingen

Sakene dreier seg blant annet om upassende oppførsel, enkelte som ikke fulgte ordre og upassende bemerkninger..

NRK - 12 sep 21 kl. 11:20

Politi tilbake på jobb i Kabul

Afghanske Politifolk har igjen møtt opp på jobb på flyplassen i Kabul, for første gang siden Taliban tok over makten, skriver NTB. En journalist fra nyhetsbyrået AFP så flere medlemmer av grensepolitiet ved kontrollposter utenfor flyplassbygningene søndag. En kilde ved flyplassen sier politiet nå har ansvaret for sikkerheten sammen med Taliban-medlemmer..

NRK - 12 sep 21 kl. 02:06

6 Politifolk får disiplinærstraff

Politiet i Washington DC anbefaler at seks politibetjenter får disiplinærstraff for sin opptreden under kongresstormingen 6. januar i år. De seks skal ha gjort seg skyldig i upassende opptreden, for å ha brutt retningslinjer, for ufint snakk og for å ha spredt taushetsbelagt informasjon.

NRK - 10 aug 21 kl. 14:18

Protestledere pågrepet i Thailand

I forkant av en planlagt demonstrasjon i Thailand er minst 11 protestledere pågrepet. Hundrevis av Politifolk er utplassert. Demonstrasjonene i Thailand, som i hovedsak er ledet av studenter og unge, har blusset opp den siste tiden.

NRK - 08 sep 21 kl. 05:59

Sp lover 5 Politifolk per kontor

Senterpartiet vil at alle polititjenestesteder i Norge skal ha minst fem fast ansatte og 15 timers åpningstid i uka.I tillegg lover parlamentarisk leder Marit Arnstad a det skal åpnes minst 20 nye polititjenestesteder i 2022 med minst ni fast ansatte..

NRK - 07 sep 21 kl. 00:32

Politifolk for retten for drap

14 medlemmer av de palestinske sikkerhetsstyrkene blir stilt for retten i en militær domstol etter å ha blitt tiltalt for drapet på aktivisten Nizar Banat. Banat var svært kritisk til den palestinske selvstyremyndigheten, og drapet på ham førte til demonstrasjoner og internasjonal fordømmelse. Han døde i juni etter at sikkerhetsstyrker stormet hjemmet hans i Hebron og slepte ham med seg.

NRK - 05 sep 21 kl. 10:19

13 drept i IS-angrep i Irak

13 Politifolk ble drept i et IS-angrep på en veisperring ved Kirkuk nord i Irak i dag. Jihadistgrupper angriper med jevne mellomrom politi og militære i området. Dagens angrep var et av IS' dødeligste angrep hittil i år, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 03 sep 21 kl. 20:18

Tok snarveier under evakuering

To Politifolk fra Politiets utlendingsenhet har fortalt NRK om hvordan det var å jobbe på bakken i Kabul under evakueringen. De forteller om smutthullene som Forsvarets spesialkommando (FSK) fant i gjerdene rundt flyplassen, om de enslige barna, bomben som gikk av utenfor murene og om de mange vanskelige beskjedene de måtte gi..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt