Politiets

Onsdag, 21 April, 08:09

Nyheter om Politiets

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 timer siden

Undersøker flere ransakinger

Spesialenheten har mottatt minst tre henvendelser om ulovlig ransaking etter at Riksadvokaten så seg nødt til å presisere ransakingsreglene. Riksadvokaten har også varsla en gjennomgang av Politiets ransakingspraksis i narkotikasaker..

NRK - I førrgår: 16:07

Oppgitt over tyske demonstrasjoner

Tysk politi har brukt store ressurser på ulovlige demonstrasjoner mot koronatiltakene i helgen, melder DPA. Bare i Stuttgart fikk 700 bøter. – Vi må ta vare på hverandre, og ikke sløse med Politiets tid, sier innenriksministeren i Baden-Württemberg..

NRK - 24 mars 21 kl. 19:21

Skal detonere sprengstoff i Arendal

Politiets bombegruppe vil i løpet av kort tid detonere beslaglagt sprengstoff i Arendal ved Stoa, melder Agder politidistrikt. Politiets bombegruppe fant eksplosiver under en ransakelse i en bolig i Grimstad onsdag. Tre personer er pågrepet..

VG - 16 april 21 kl. 12:31

Russebuss føler seg truet av politiet

Politiet mener cannabis-bladet på russebussen «SOSA 2021» fra Larvik kan ses på som reklame for narkotika. Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen reagerer på Politiets innblanding..

Aftenposten - 11 april 21 kl. 16:59

Hvor utbredt er ulovlig ransaking? Politidokumenter viser at ransaking brukes i «de aller fleste narkotikasaker».

Politiets tidligere uttalelser, i tillegg til flere eksempler, indikerer at de systematisk har gjort det Riksadvokaten….

Aftenposten - 10 april 21 kl. 11:10

Oslo-politiet ville slå hardt ned på parkpils. Resultat: Ingen fikk bot.

Politiets advarsler stopper ikke vennegjengen til Noah Haugland fra å ta noen øl utendørs..

Dagbladet - 09 april 21 kl. 22:22

Ransaking av mindreårig: - Åpenbart ulovlig

Jussprofessor reagerer sterkt på Politiets ransakelse av en mindreårig gutt..

Aftenposten - 09 april 21 kl. 14:11

Juseksperter: Politiets begrunnelse for Solberg-bot holder ikke mål

Det eneste et knippe jusprofessorer er enige om når det gjelder boten til Erna Solberg (H) er følgende: Begrunnelsen til….

VG - 09 april 21 kl. 12:54

Erna Solberg til TV2: – Jeg godtar forelegget

Statsministeren vil betale boten på 20.000 kroner etter å ha brutt coronareglene. Men at Politiets vurdering er ulik for hennes ektemann vil hun ikke kommentere overfor kanalen..

NRK - 09 april 21 kl. 12:50

Solberg: – Jeg betaler boten

– Jeg tar Politiets avgjørelse til etterretning. Tidligere har jeg sagt at hvis restaurantbesøket blir fulgt opp med bøter, så skal vi selvsagt gjøre opp for oss. Jeg beklager det som skjedde og kommer til å betale boten, sier Erna Solberg.

NRK - 09 april 21 kl. 09:55

Politiets konklusjon i Geilo-saken

Dagbladet - 09 april 21 kl. 09:59

Her er Politiets Erna-avgjørelse

Statsministerens bursdagsfeiring er ferdig etterforsket..

VG - 08 april 21 kl. 20:06

Ap: – SMKs håndtering er veldig uryddig

Stortingsrepresentant Cecilie Myrseth (Ap) advarer statsminister Erna Solberg mot å rådføre seg med embetsverket om Politiets etterforskning mot henne..

VG - 07 april 21 kl. 19:27

SMK hemmeligholder dokumenter om politisaken mot Solberg

Statsministerens kontor vil ikke gi VG innsyn i dokumenter knyttet til Politiets etterforskning av Erna Solbergs 60-årsfeiring på Geilo. Jusprofessor reagerer på SMKs forklaringer og hemmelighold..

VG - 07 april 21 kl. 19:27

Hemmeligholder dokumenter om politisaken mot Solberg

Statsministerens kontor vil ikke gi VG innsyn i dokumenter knyttet til Politiets etterforskning av Erna Solbergs 60-årsfeiring på Geilo. Jusprofessor reagerer på SMKs forklaringer og hemmelighold..

NRK - 05 april 21 kl. 21:32

Arrestasjonen av Floyd brøt reglene

– Arrestasjonen av George Floyd i Minneapolis i fjor brøt med Politiets regler, sa politisjef Medaria Arradondo i retten i dag. Han sa ifølge AFP at han legger stor vekt på opplæring av politistyrken. Floyd døde av hjertestans under pågripelsen..

NRK - 05 april 21 kl. 18:57

Flere hundre fanger rømte

I Nigeria har hundrevis av innsatte rømt etter at en tungt bevæpnet styrke angrep et fengsel sørvest i landet. Angriperne sprengte seg inn i Owerri-fengselet i delstaten Imo, der minst 1500 fanger holdes. De forsøkte også å rane Politiets våpenlager..

Aftenposten - 04 april 21 kl. 22:52

Nordmenn leser påskekrim. Her kaster folk seg over Politiets twittermeldinger.

NAIROBI: Lokalbefolkningen ser på politiet som drapsmenn og voldsutøvere. Nå skal imaget forbedres..

NRK - 29 mars 21 kl. 10:04

Håper å fjerne sprengstoff i dag

Politiets bombegruppe håper å få destruert sprengstoffet i Bamble i Telemark i løpet av mandagen, melder NTB. Siden torsdag er det funnet over 100 kilo sprengstoff i en bolig, og naboene ble igjen evakuert på mandag..

NRK - 28 mars 21 kl. 18:14

Nok en dag på hotell for evakuerte

De evakuerte naboene til huset på Herre i Bamble, der det forrige uke ble funnet sprengstoff, må belage seg på nok en dag på hotell i morgen. Årsaken er at Politiets bombegruppe heller ikke i kveld vil bli ferdig med å destruere sprengstoffet..

NRK - 27 mars 21 kl. 16:35

Funn av sprengstoff i Ås

Politiets bombegruppe skal gjennomføre en kontrollert sprenging etter at det er funnet dynamitt i nærheten av en barnehage i Ekornveien i Ås. Det skriver Østlandets Blad. Sprengstoffet skal være funnet i et lite skogholt..

NRK - 25 mars 21 kl. 12:49

Bombegruppa skal sikre sprengstoff

Politiets bombegruppa skal no sikre sprengstoffet som vart funne i huset på Herre i Bamble. Det skal fraktast til ein eigna stad og bli destruert. Politiet opplyser at ein moglegvis vil høyre eit smell i samanheng med destruksjonen.

NRK - 25 mars 21 kl. 12:15

Bombegruppa på plass

En bil fra Politiets bombegruppe er nå på plass ved huset på Herre i Bamble, der det ble funnet eksplosiver. Nabohuset er fortsatt evakuert, skriver Varden. Funnet ble oppdaget da huseieren selv fortalte om dette i et avhør i Agder i forbindelse med en annen sak..

NRK - 23 mars 21 kl. 15:46

Bedragerisiktet døde i varetekt

Den svenske mistenkte hovedmannen bak «Millioneventyret», Mikael Ivanoff, døde i Gøteborg-Politiets varetekt i går. Dødsårsaken er ukjent. Han ble fengslet sist fredag, siktet for 12 tilfeller av grovt bedrageri.

NRK - 19 mars 21 kl. 19:10

PST etterforsker IT-angrepet

Stortinget ønsker en ekstern evaluering av IT-angrepet i forrige uke for å kunne forbedre egen sikkerhet, sier Stortingets direktør Marianne Andreassen til NTB. Angrepet er anmeldt, og Politiets sikkerhetstjeneste PST har åpnet etterforskning..

NRK - 19 mars 21 kl. 13:47

Vil se på henleggelse av nachspiel

Statsadvokaten i Nordland skal vurdere Politiets henleggelse av Ap-festen på et hotell i Bodø. Det melder Avisa Nordland. Politiet er glade for at påtalemyndigheten skal gjøre en selvstendig vurdering..

NRK - 19 mars 21 kl. 13:47

Vil se på henleggelse av Ap-fest

Statsadvokaten i Nordland skal vurdere Politiets henleggelse av nachspielet til Arbeiderparti-politikere på et hotell i Bodø. Det melder Avisa Nordland. Politiet er glade for at påtalemyndigheten skal gjøre en selvstendig vurdering..

E24 - 17 mars 21 kl. 06:24

UD varslet de hemmelige tjenestene om Bergen Engines-salget. Nekter å gi ut mer detaljer før redegjørelsen i Stortinget.

Politiets sikkerhetstjeneste bekrefter at de har bistått Justis- og beredskapsdepartementet i saken..

Aftenposten - 17 mars 21 kl. 06:24

UD varslet de hemmelige tjenestene om Bergen Engines-salget

Politiets sikkerhetstjeneste bekrefter at de har bistått Justis- og beredskapsdepartementet i saken..

NRK - 15 mars 21 kl. 22:38

Mann drept av okse i Sverige

En mann i 70-årene ble mandag stanget i hjel av en okse i Leksand i Sverige. Hendelsen skjedde utendørs på en gård, opplyser Politiets pressetalsperson Christina Hallin til Aftonbladet..

NRK - 14 mars 21 kl. 19:55

Politisjef vil ikkje trekke seg

London-Politiets leiar Cressida Dick seier ho ikkje trekker seg, trass i krass kritikk av måten politiet handla på under minnemarkeringa for drepne Sarah Everard. Fire personar blei arrestert blant anna for brot på koronarestriksjonar..

VG - 14 mars 21 kl. 11:27

Skulle minnes drepte Sarah (33): Britisk politi hudflettes for håndteringen

Det oppstod opptøyer da flere hundre mennesker tok til gatene i London for å minnes drepte Sarah Everard (33) lørdag kveld. Nå tas det til orde for at politisjefen bør gå av som følge av Politiets håndtering av markeringen..

VG - 12 mars 21 kl. 16:23

IS-kvinnen om krigen i Syria: «Jeg frykter ikke Allahs fiender»

Mens krigen rykket nærmere IS-hovedstaden Raqqa, sendte den terrortiltalte kvinnen meldinger til sin familie i Norge. Samtalene er hentet ut av Politiets sikkerhetstjeneste (PST)..

NRK - 11 mars 21 kl. 12:43

Åpner etterforskning av dataangrep

Politiets sikkerhetstjeneste vil etterforske dataangrepet på Stortinget som gikk gjennom eposttjeneren Microsoft Exchange. Det bekrefter seniorrådgiver Martin Bernsen i PST overfor VG. Nasjonal sikkerhetsmyndighet bistår også Stortinget..

NRK - 10 mars 21 kl. 13:41

VG tapte i Høgsterett

VG, Norsk Redaktørforening og Norsk Journalistlag gjekk til sak mot Riksadvokaten. VG hadde bede om innsyn i straffesaksdokument om Forsvarets og Politiets handtering av tenestevåpen. Høgsterett konkluderer med at VG ikkje har krav på utlevering av fleire dokument enn dei allereie har fått..

VG - 08 mars 21 kl. 22:53

Viggo Kristiansen: Vil at lydopptak og mystiske brev skal etterforskes

Viggo Kristiansens støttespillere ønsker at Politiets nye Baneheia-gruppen skal etterforske en rekke spor og tips..

VG - 08 mars 21 kl. 22:53

Baneheia-saken: Kristiansen-støttespiller vil at lydopptak og mystiske brev skal etterforskes

Viggo Kristiansens støttespillere ønsker at Politiets nye Baneheia-gruppe skal etterforske en rekke spor og tips..

VG - 08 mars 21 kl. 22:53

Baneheia-saken: Vil at lydopptak og mystiske brev skal etterforskes

Viggo Kristiansens støttespillere ønsker at Politiets nye Baneheia-gruppe skal etterforske en rekke spor og tips..

VG - 05 mars 21 kl. 12:10

Ny rapport om trusselbrevet i Lørenskog-saken: Tror forfatteren er norsk

Politiets eksperter tror trusselbrevet som ble funnet etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ble skrevet av en med norsk som førstespråk..

NRK - 03 mars 21 kl. 11:58

Innrømmer bombetrussel

En 17 åring fra Sandefjord har i avhør innrømmet at han står bak en bombetrussel mot Sandefjord videregående skole på det sosiale nettverket Jodel. Krimsjef Paal Knutsen sier gutten ikke hadde noen bombe. Politiets jurister skal vurdere reaksjon..

Aftenposten - 27 feb. 21 kl. 14:00

Politiets vold førte til de verste raseopptøyene i USAs historie

Hvit politivold mot svarte amerikanere var et hett tema under høstens presidentvalg..

VG - 03 feb. 21 kl. 18:59

22. juli er ikke med i Politiets drapsstatistikk: – Misvisende

Ap-politiker og Utøya-overlevende Åsmund Aukrust reagerer på at 77 drapsofre mangler i Politiets drapsoversikt for de siste ti årene..

VG - 02 feb. 21 kl. 12:28

Riksrevisjonen sterkt kritisk til Politiets innsats mot datakrim

Politiets evne til å avdekke og oppklare datakriminalitet har klare svakheter som samlet sett er alvorlige, viser en undersøkelse Riksrevisjonen har gjort..

NRK - 24 feb. 21 kl. 18:00

Bekreftet CO₂-utslipp

Til sammen er ti ansatte evakuert fra Nortura-bygningen i Steinkjer etter gassutslipp. Ingen av de evakuerte skal være skadd. Brannvesenet har røykdykkere inne i bygget, men gassfaren er over.

VG - 23 feb. 21 kl. 09:14

Endringen av Politiets avhørsmetoder kom for sent

Selv om avhørsmetodene som norsk politi i dag tilbyr sine etterforskere fremheves av Europarådets torturkomité som eksempel til etterfølgelse for Europa, kom innføringen av nye, forskningsfunderte avhørsmetoder for sent i Norge..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt