Politiets

Saturday, 25 May, 01:52

Nyheter om Politiets

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - I førrgår: 08:56

Avdekket store mengder ulovlige våpen

Salg av store mengder ulovlige våpen er avdekket av politiet i Sør-øst. De har siden 2015 etterforsket saken og gjort beslag av et betydelig antall våpen som ikke er registrert i Politiets våpenregistre. Noen av sakene er avgjort, mens andre fortsatt er under etterforsking og politiet vil gi flere opplysninger om omfang og status på en pressekonferanse i ettermiddag..

P4 - 21 May 19 kl. 15:16

Stopper søket etter Trine Frantzen

Politiet avslutter søket etter Trine Frantzen på Øvsttun gravplass i Bergen. De har ikke gjort funn av interesse. Vest politidistrikt gjennomførte forrige uke krimtekniske undersøkelser i fem graver på gravplassen, uten å finne hennes levninger.

Dagbladet - 15 May 19 kl. 18:22

Politiets viktigste oppgave

«Data-politiet» er ikke viktigere enn kontrollen over potensielle voldsforbrytere..

P4 - 20 May 19 kl. 07:17

Vil gi pedofile sexdukker på resept

Pedofile bør gis sexdukker på resept for å kartlegge effekten. Det mener psykologspesialist Pål Grøndahl. Han mener løsningen, kombinert med omfattende terapi, kan føre til at pedofile får «luftet» sine lyster.

P4 - 18 May 19 kl. 13:39

Mann omkom etter fall

En mann i 40-årene omkom etter å ha falt ned fra en balkong i tredje etasje i Sande sentrum i morgentimene i dag. Det skriver Drammens Tidende. Politiets innsatsleder Hans Petter Gulliksen sier til avisen at det er opprettet en undersøkelsessak, men at alt tyder på at det har vært en ulykke.

P4 - 17 May 19 kl. 20:52

IS-kriger fengslet

En russisk IS-terrorist, som tidligere var en sentral person i nynazistmiljø i Norge, skal være fengslet i Syria. Det melder VG. Mannen hadde oppholdstillatelse i Norge i 12 år før han sluttet seg til IS i Syria i 2014.

Aftenposten - 16 May 19 kl. 13:32

Politiets bilder fra pågripelse i narkooperasjon

Politiet har siktet ytterligere fem menn i forbindelse med Operasjon Hubris, som retter seg mot nettverk som har innført store mengder narkotika til Norge..

NRK - 17 May 19 kl. 18:59

Norske politifolk ønsket i Sverige

Politiforbundet i Sverige vil ha norske nyutdannede politifolk. Leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, applauderer forslaget. Nå ber han den norske regjeringen om å se på muligheten for å tilby norske politifolk jobb i nabolandet..

Dagbladet - 16 May 19 kl. 17:47

Har åpnet fem graver på leting etter Trine Frantzen

Politiets søk etter savnede Trine Frantzen fortsetter på Øvsttun gravplass i Bergen. Torsdag ettermiddag åpnet politiet den femte graven..

P4 - 16 May 19 kl. 17:54

Har åpnet fem graver

Politiet har nå åpnet totalt fem graver på Øvsttun gravplass i Bergen i søket etter Trine Frantzen. Planen er at politiet skal være ferdig med arbeidet i dag. Frantzen forsvant for 15 år siden og Politiets teori er at hun kan ha blitt drept og deretter lagt i en annen persons grav..

P4 - 17 May 19 kl. 19:53

Sverige vil ha norske politifolk

Politiforbundet i Sverige vil ha norske nyutdannede politifolk. Det svenske politiforbundet har bedt regjeringen om å utrede muligheten for å ansatte arbeidsledige politifolk fra Norge, melder NTB. Leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, applauderer forslaget og mener den norske regjeringen må se på om det lar seg gjøre å tilby norske politifolk jobb i nabolandet..

VG - 17 May 19 kl. 20:01

Politiforbundet i Sverige vil ha norske nyutdannede politifolk

Politiforbundet mener norske nyutdannede politifolk bør få jobbe i nabolandet. Leder i Politiets Fellesforbund i Norge, Sigve Bolstad, applauderer forslaget..

NRK - 16 May 19 kl. 17:48

Søker etter Trine Frantzen

Politiets søk etter savnede Trine Frantzen fortsetter på Øvsttun gravplass i Bergen. Torsdag ettermiddag åpnet politiet den femte graven. Planen er at politiet skal være ferdig med arbeidet torsdag..

P4 - 15 May 19 kl. 21:53

Gjenopptar søk torsdag

Gravearbeidet etter Trine Frantzen på Øvsttun gravplass i Bergen ble i kveld avsluttet uten resultat. Frantzen forsvant for 15 år siden og Politiets teori er at hun kan ha blitt drept og deretter lagt i en annen persons grav. Politiet gjenopptar søk i morgen, melder NRK..

VG - 08 May 19 kl. 01:51

Politiets årsrapport: Stor økning i personskader, varslinger og uønskede hendelser

Politiets årsrapport for 2018 tegner et bilde av en etat hvor de ansatte oftere og oftere melder fra om at det har oppstått uønskede hendelser, og at politiet bruker lengre tid på å rykke ut..

P4 - 16 May 19 kl. 09:44

Nye pågripelser og beslag i narkotikaoperasjon

Ytterligere fem personer er nå pågrepet og siktet for grov narkotikaovertredelse i Politiets narkotikaoperasjon, kalt "Hubris". Så langt er 30 personer siktet, opplyser Kripos i en pressemelding. Operasjon ble startet av Kripos våren 2018.

VG - 06 May 19 kl. 06:15

Tre har omkommet i Politiets biljakter siden 2015

På fire år har tre personer mistet livet og syv fått bruddskader under Politiets biljakter i Norge. Utvilsomt risiko forbundet med denne arbeidsmetoden, sier Spesialenheten-sjef..

P4 - 16 May 19 kl. 20:22

Søk avsluttet for dagen

Søket etter Trine Frantzen på Øvsttun gravlund i Bergen er nå avsluttet for dagen. Politiet har i dag gjennomsøkt tre graver og totalt fem de siste to dagene, uten å finne spor etter Frantzen som forsvant for 15 år siden. Politiets teori er at hun kan ha blitt drept og deretter lagt i en annen persons grav.

NRK - 14 May 19 kl. 06:54

Måtte vente utenfor drapssted

Ambulansearbeiderne måtte vente i over 40 minutter på politiet, da en mann ble skutt og drept i Mehamn i april. På grunn av egen sikkerhet fikk de ikke gå inn til mannen. – Utrykningstiden er innenfor Politiets normer, sier politiet i Finnmark..

NRK - 13 May 19 kl. 06:44

Nye politihelikoptre forsinket

Politiets helikoptertjeneste venter på tre topp moderne helikoptre, men må fortsatt klare seg med de to de har. Det første AW169-helikopteret skulle egentlig blitt levert i februar, men er fortsatt på fabrikken i Italia, skriver Teknisk ukeblad..

P4 - 13 May 19 kl. 09:33

Politihelikoptre forsinket

Politiet må klare seg med de to helikoptrene de har lengre enn planlagt. Politiets helikoptertjeneste venter på tre topp moderne helikoptre, men nå er det klart at de blir ytterligere forsinket, melder Teknisk Ukeblad. Det første AW169-helikopteret skulle egentlig blitt levert i februar, så i april, men fortsatt står det på fabrikken i Italia..

P4 - 13 May 19 kl. 16:48

- Ytterligere ti fremmedkrigere er drept

Politiets sikkerhetstjeneste tror ytterligere ti norske fremmedkrigere er drept i Syria og Irak. De anslår at bare 20 fortsatt er i live i de to landene, melder NRK. Fram til nå har de anslått at rundt 30 norske fremmedkrigere har overlevd borgerkrigen i Syria..

P4 - 10 May 19 kl. 12:52

298 uttransportert i april

298 personer ble uttransportert av Norge i april. 126 av disse var straffet for å ha brutt loven eller flere ganger, opplyser Politiets utlendingsenhet..

P4 - 09 May 19 kl. 14:49

Vandvik fungerende politimester

Bjørn Vandvik skal fungere som politimester i Oslo fra juni og ut året. Vandvik, som nå er visepolitimester, overtar når dagens politimester Hans Sverre Sjøvold overtar som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste..

P4 - 10 May 19 kl. 12:27

Ber om flere millioner til Lørenskog-etterforskningen

Politiet ber om 18 millioner kroner ekstra til forsvinningssaken i Lørenskog. Øst politidistrikt sier sakens omfang og politiressursene som er lagt ned for å finne Anne Elisabeth Hagen har skapt betydelig utfordringer for den øvrige straffesaksbehandlingen. Ifølge Politiets egne tall hadde saken frem til mars ført til en merkostnad på over 9 millioner kroner.

Aftenposten - 09 May 19 kl. 18:43

Svensk mann tiltalt for 24 år gammel voldtekt

En 58 år gammel svensk mann er tiltalt for en voldtekt som fant sted for 24 år siden. Han ble funnet gjennom såkalt familiesøk i Politiets DNA-register..

VG - 10 May 19 kl. 06:41

Politiet om skudd mot bolig: – Oppgjør i et konkret miljø

Øst politidistrikt har ikke pågrepet noen etter at en bolig på Skedsmokorset ble beskutt natt til fredag. Politiets etterforskning retter seg mot et konkret miljø..

P4 - 09 May 19 kl. 18:41

PST etterlyser IS-krigere

Politiets sikkerhetstjeneste har etterlyst 13 norske IS-krigere gjennom Interpol. Det selv om regjerngen er klar på at det ikke er aktuelt å hente ut fremmedkrigere. Justisminister Jøran Kallmyr sier til Aftenposten at en etterlysning gjennom interpol ikke automatisk innebærer at norsk politi vil hente hjem en arrestert IS-kriger..

P4 - 08 May 19 kl. 16:33

– Problematisk vedtak

Det er bekymringsfullt at Politiets Fellesforbund fraråder medlemmene sine å varsle om kritikkverdige forhold på jobb. Det mener forskningssjef ved Fafo, Sissel Trygstad. På grunn av saker som har endt med sykmelding, omplassering og redsel for hevn fra ledelsen, har forbundet fattet vedtak om å ikke varsle..

Dagbladet - 07 May 19 kl. 09:01

Brannmenn løslatt etter påstått gjengvoldtekt

Seks franske brannmenn etterforskes fortsatt etter at en norsk kvinne anmeldte gjengvoldtekt sist helg, men er ikke lenger i Politiets varetekt..

P4 - 08 May 19 kl. 06:08

Stor økning i varslingssaker

Stadig flere politifolk varsler om kritikkverdige forhold på jobb. Det viser nye tall fra politiet, skriver Klassekampen. Antall varslinger om kritikkverdige forhold økte fra 17 i 2017 til 27 i 2018.

P4 - 08 May 19 kl. 07:45

– Fraråding av varsling er et rop om hjelp

Etterlyser nasjonalt varslinsombud. – At Politiets Fellesforbund fraråder medlemmer å varsle om kritikkverdige forhold, er et rop om hjelp. Det sier leder Sigve Bolstad.

NRK - 06 May 19 kl. 02:37

Student anmelder gjengvoldtekt

Sju franske brannmenn er satt i arrest etter at en norsk kvinnelig student anmeldte dem for gjengvoldtekt i Frankrike. Mennene var natt til søndag i Politiets varetekt, skriver franske Le Parisien..

Dagbladet - 03 May 19 kl. 14:25

PST undersøker selen til «militærhvalen»

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er i gang med undersøkelser av selen til hvithvalen som i forrige uke ble oppdaget utenfor finnmarkskysten..

Dagbladet - 02 May 19 kl. 13:37

Justisminister går av etter seriedrapsavsløring

Justisministeren på Kypros, Ionas Nicolaou, går av etter kritikk mot Politiets manglende evne til å stanse en seriedrapsmann..

Aftenposten - 03 May 19 kl. 14:13

PST undersøker selen til «spionhvalen»

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er i gang med undersøkelser av selen til hvithvalen som i forrige uke ble oppdaget utenfor finnmarkskysten..

Aftenposten - 03 May 19 kl. 15:25

Jakten på ny politimester i Oslo er i gang

Fredag ble stillingen som ny politimester i Oslo utlyst. Den nye mesteren tar over etter Hans Sverre Sjøvold, som er ny sjef i Politiets sikkerhetstjeneste..

P4 - 03 May 19 kl. 14:10

PST undersøker utstyret til "spionhval"

Politiets sikkerhetstjeneste undersøker nå selen som var festet på hvithvalen som ble oppdaget utenfor Finnmarkskysten forrige uke. Det melder TV2. Selen har blant annet feste til kamera, og forskere tror den tamme hvalen kan være trent av russisk militære..

NRK - 30 Apr 19 kl. 11:14

Forsvinningssaken: Økt bekymring

Ifølge VG har Politiets bekymring for at savnede Anne-Elisabeth Hagen er død, økt. – Samtidig må jeg påpeke at vi fortsatt ikke har noen holdepunkter for det motsatte, sier politiinspektør Tommy Brøske til VG..

Aftenposten - 02 May 19 kl. 13:32

Justisministeren går av etter avsløring av seriedrapsmann på Kypros

Justisministeren på Kypros, Ionas Nicolaou, går av etter kritikk mot Politiets manglende evne til å stanse en seriedrapsmann..

VG - 02 May 19 kl. 13:36

Justisministeren går av etter avsløring av seriedrapsmann på Kypros

Justisministeren på Kypros, Ionas Nicolaou, går av etter kritikk mot Politiets manglende evne til å stanse en seriedrapsmann..

P4 - 30 Apr 19 kl. 05:21

Beklager forsinkelse av supersystem

Politidirektoratet legger seg flate for at det nye datasystemet, som skulle bli Politiets nye supervåpen mot utenlandske kriminelle er ennå ikke på plass. Det er Aftenposten som skriver om systemet som de kjøpte i 2016 som skulle gjøre det mulig for norsk politi å hente data om blant annet fingeravtrykk og DNA i EU-land og USA. Direktoratet skylder blant annet på somling med endringer av lovverk, mangelfullt forarbeid og at kommunikasjonen i prosjektet har vært dårlig..

Aftenposten - 26 Apr 19 kl. 17:05

Oppfordres til å sende nakenbilder for å få rulle med russen

«Dette er ikke greit», skriver Politiets nettpatrulje på Facebook..

P4 - 30 Apr 19 kl. 10:52

Økt bekymring for at Anne-Elisabeth Hagen er død

Bekymringen for at Anne-Elisabeth Hagen er død er ytterligere forsterket. Det sier politiinspektør Tommy Brøske til VG. I dag er det nøyaktig et halvt år siden den 69 år gamle kvinnen forsvant fra hjemmet sitt på Lørenskog.

NRK - 26 Apr 19 kl. 13:00

Bevæpnet politi på 17. mai

Politiets innsatspersonell over hele landet skal være bevæpnet under større arrangementer og folkeansamlinger 17. mai, opplyser Politidirektoratet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt