Polens

Friday, 28 February, 09:55

Nyheter om Polens

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 27 Jan 20 kl. 19:11

Mintes Auschwitz ved å se fremover

Både Polens president og flere overlevende fra Auschwitz var opptatt av å bevare minnet om grusomheten i konsentrasjonsleirene for fremtiden..

Aftenposten - 27 Jan 20 kl. 19:11

Mintes Auschwitz-ofrene ved å se fremover

Både Polens president og flere overlevende fra Auschwitz var opptatt av å bevare minnet om grusomheten i konsentrasjonsleirene for fremtiden..

NRK - 13 Dec 19 kl. 02:29

Vil nå klimamålene i «eget tempo»

Polen har bedt om å bli unntatt fra målet om å nå klimanøytralitet innen 2050. De sier de vil nå målet i «eget tempo». – Forhandlingene var ikke enkle, men unntaket ble en del av konklusjonen, sier Polens statsminister Morawiecki i en uttalelse..

Aftenposten - 12 Nov 19 kl. 13:33

Polens statsminister krever endring i Netflix-dokumentar

I et skarpt formulert brev til Netflix krever Polens statsminister at et kart over konsentrasjonsleirer under andre verdenskrig endres i den nye true crime-serien «The Devil Next Door»..

Dagbladet - 12 Nov 19 kl. 20:08

Raser mot Netflix: - Ekstremt unøyaktig

Polens statsminister går hardt ut mot Netflix' dokumentarserie «The Devil Next Door»..

Aftenposten - 14 Oct 19 kl. 20:10

Bittersøt seier for Polens regjeringsparti

Høyrepopulistene i det polske regjeringspartiet PiS har vunnet valget, men seieren er bittersøt. Partiet mister flertallet i senatet..

Aftenposten - 11 Oct 19 kl. 08:09

Polsk populistparti ligger an til gjenvalg

Polens høyrepopulistiske regjeringsparti ligger an til å bli det største i parlamentsvalget søndag, men fortsatt regjeringsmakt er ikke hogd i stein..

NRK - 10 Oct 19 kl. 13:12

Nobels littertaturprisvinner 2018

Olga Tokarczuk, som tildeles Noels litteraturpris for 2018, en av Polens mest anerkjente, nålevende forfattere. Hun har vunnet en rekke priser, og er den første polske forfatteren som fikk Booker International Prize, for romanen Løperne i 2018..

NRK - 10 Oct 19 kl. 13:12

Nobels litteraturprisvinner 2018

Olga Tokarczuk, som tildeles Nobels litteraturpris for 2018, en av Polens mest anerkjente, nålevende forfattere. Hun har vunnet en rekke priser, og er den første polske forfatteren som fikk Booker International Prize, for romanen Løperne i 2018..

Aftenposten - 27 Aug 19 kl. 22:09

Norsk trener tar over Polens landslag

Storhamars trener Arne Senstad er blitt fristilt fra kontrakten og er klar for å ta over Polens kvinnelandslag i håndball..

Aftenposten - 01 Sep 19 kl. 07:00

Tyskland bør betale Polens uoppgjorte krav fra krigen | Henryk E. Malinowski

Tiden er overmoden for at Tyskland tar ansvaret og gjør opp for krigen..

Aftenposten - 22 Aug 19 kl. 18:47

Nordmann nektes å bli landslagssjef i Polen

To dager etter at Arne Senstad ble presentert som Polens nye landslagssjef i håndball for kvinner, kom kontrabeskjeden. Hans klubb Storhamar sa nei..

NRK - 08 Aug 19 kl. 12:53

Politisk leder i Polen går av

Lederen for Polens parlament, Marek Kuchinski, har varslet at han vil gå av fredag, melder Reuters. Avgangen kommer etter avsløringer om at han har brukt regjeringsfly til å fly familiemedlemmer..

NRK - 22 Jul 19 kl. 13:26

Dømt til å be om unnskyldning

Polens ekspresident Lech Walesa må be lederen for landets regjeringsparti, Jaroslaw Kaczynski, om unnskyldning, ifølge en rettsavgjørelse. Walesa ble anmeldt for ærekrenkelser etter at han anklaget Kaczynski for en flystyrt der 95 personer omkom..

NRK - 14 Jul 19 kl. 21:08

Kaczynski: Ny leder til 2023

Lederen for det regjerende partiet i Polen, Jaroslaw Kaczynski, sa i dag at han kommer til å tre av innen 2023. Som leder for partiet Lov og Rettferdighet har Kaczynski blitt Polens mektigste politiker, til tross for ikke å ha noen ministerpost..

Aftenposten - 26 Jun 19 kl. 18:00

EU kvesser klørne mot Polen i fersk dom | Hans Petter Graver

Polens regjerende myndigheter har siden de kom til makten i 2015 systematisk angrepet domstolenes uavhengighet..

NRK - 17 Feb 19 kl. 16:25

Dropper tur etter Holocaust-påstand

Polens statsminister har avlyst sitt besøk til et oppmøte i Israel. Beslutningen ble tatt etter at Israels statsminister Netanyahu ble sitert på at «Polen samarbeidet med tyskerne» under holocaust. Netanyahus kontor hevder han er blitt feilsitert.

Aftenposten - 11 Feb 19 kl. 16:53

UD: Den polske konsulen Slawomir Kowalski er uønsket i Norge

Utenriksdepartementet (UD) har mandag erklært at Polens konsul er uønsket som diplomat i Norge..

Aftenposten - 11 Feb 19 kl. 16:53

Utenriksdepartementet: Den polske konsulen Slawomir Kowalski er uønsket i Norge

Utenriksdepartementet har mandag erklært at Polens konsul er uønsket som diplomat i Norge..

NRK - 11 Feb 19 kl. 17:03

Den polske konsulen er uønsket

Utenriksdepartementet erklærte mandag at Polens konsul, Slawomir Kowalski, er uønsket i Norge. Ifølge NTB har UD mottatt en rekke klager på konsulen. Det går blant annet ut på truende og til dels voldelig oppførsel mot offentlige tjenestemenn..

VG - 11 Feb 19 kl. 16:56

Utenriksdepartementet: Slawomir Kowalski er uønsket i Norge

Utenriksdepartementet har mandag erklært at Polens konsul er uønsket som diplomat i Norge..

Aftenposten - 11 Feb 19 kl. 16:53

Polen erklærer norsk diplomat uønsket i landet

Utenriksdepartementet (UD) erklærte mandag at Polens konsul Slawomir Kowalski er uønsket som diplomat i Norge. Polen svarer med samme mynt..

VG - 11 Feb 19 kl. 16:56

Norsk diplomat erklært uønsket i Polen

Utenriksdepartementet erklærte mandag at Polens konsul Slawomir Kowalski er uønsket som diplomat i Norge. Polen velger å svare med samme mynt..

VG - 11 Feb 19 kl. 16:56

Norsk diplomat erklært uønsket i Polen: – Helt urimelig

Utenriksdepartementet erklærte mandag at Polens konsul Slawomir Kowalski er uønsket som diplomat i Norge. Polen velger å svare med samme mynt..

VG - 11 Feb 19 kl. 16:56

Utenriksdepartementet: Norsk diplomat erklært uønsket i Polen

Utenriksdepartementet erklærte mandag at Polens konsul Slawomir Kowalski er uønsket som diplomat i Norge. Polen valgte å svare med samme mynt få timer senere..

NRK - 03 Feb 19 kl. 21:24

Tar opp kampen i Polen

Polens første åpne homofile politiker har dannet et nytt EU-vennlig parti. Robert Biedron vil utfordre det høyrepopulistiske, EU-skeptiske regjeringspartiet med det nye partiet Våren. Det liberale partiet får 6,4 prosent på en ny meningsmåling..

Aftenposten - 02 Feb 19 kl. 14:11

Anmeldelse av «Livet er den eneste måten»: En gavepakke for dem som ønsker å bli kjent med en av Polens store poeter

Amfiscenens intimforestilling åpner døren til en polsk poet og nobelprisvinner..

NRK - 30 Jan 19 kl. 21:01

Polens regjeringsparti i hardt vær

Hemmelig opptak av en telefonsamtale skaper trøbbel for regjeringspartiets leder i Polen. I samtalen skal han ha gitt løfter om å skaffe milliardlån og tillatelse til å bygge en skyskraper i Warszawa. Opposisjonen har demonstrert etter avsløringen..

NRK - 30 Jan 19 kl. 17:31

Helleland vraket som WADA-kandidat

Polens idrettsminister Witold Banka ble valgt som Europas kandidat til presidentvervet i Verdens antidopingbyrå på bekostning av Linda Hofstad Helleland. Banka bekrefter seieren på Twitter..

VG - 30 Jan 19 kl. 19:17

Helleland vraket som Europas kandidat i WADAs presidentvalg til fordel for Banka

Polens idrettsminister Witold Banka anbefales som Europas kandidat til presidentvervet i Verdens antidopingbyrå (WADA) på bekostning av Linda Hofstad Helleland..

Hegnar.no - 21 Jan 19 kl. 15:06

Polen foreslår kompromiss om brexit

Polens utenriksminister tror krisen i brexitforhandlingene kan løses ved å tidsavgrense avtalens kontroversielle løsninger for irskegrensa til fem år..

NRK - 21 Dec 18 kl. 02:41

Inngår nytt samarbeid med Ukraina

Storbritannia og Ukraina har blitt enige om et samarbeid mot det de kaller russisk «feilinformering». Britenes statsminister Theresa May kunngjorde samarbeidet etter møter med Polens statsminister Mateusz Morawiecki i London torsdag..

VG - 13 Dec 18 kl. 10:21

Klimakrisen: Ingen kan si at vi ikke ble varslet

KATOWICE (VG) Klokken er fem på tolv, men det er ingen panikk å spore i den globale landsbyen i Polens kulldistrikt. FNs klimamøte (COP24) er en livlig markedsplass for ideer, produkter og nasjonal selvhevdelse..

Aftenposten - 11 Nov 18 kl. 19:48

200.000 deltok i omstridt markering av Polens uavhengighetsdag

Nasjonalister fikk være med da mange tusen polakker tok til gatene i Warszawa for å markere at det er 100 år siden landet fikk sin uavhengighet..

NRK - 08 Nov 18 kl. 04:59

Polen stanser ytre-høyre marsj

Myndighetene i Warszawa har bestemt seg for å nekte nasjonalister og demonstranter fra ytre høyre å marsjere i byen på Polens uavhengighetsdag på søndag. Grunnen er aggressiv nasjonalisme og bekymringer rundt sikkerheten..

Aftenposten - 02 Nov 18 kl. 18:17

Polen vil ikke være med på migrasjonsavtale i FN-regi

Polens statsminister Mateusz Morawiecki sier Polen trolig ikke vil slutte seg til FNs migrasjonspakt. Uttalelsen falt etter et møte med Angela Merkel..

Aftenposten - 19 Oct 18 kl. 10:20

Hvem vinner Warszawa? Polens lokalvalg er en styrkeprøve for den omstridte regjeringen

Både EU-topper og landsby-borgermestre sitrer foran søndagens lokalvalg i Polen. Hvor solid er egentlig folkets støtte til den nasjonalkonservative regjeringen?.

NRK - 18 Sep 18 kl. 21:07

Vurderer militærbase i Polen

President Donald Trump sier USA vurderer å opprette en amerikansk militærbase i Polen. Trump sa dette da han møtte Polens statsminister i Det hvite hus i kveld. Polen har lenge bedt USA om å stasjonere mer enn midlertidige NATO-styrker i landet..

NRK - 18 Sep 18 kl. 15:36

Wizz Air til Oslo lufthavn

Ungarske Wizz Air starter i april neste år opp med en daglig direkterute mellom Oslo og Gdansk. Flygingene vil skje fra Oslo lufthavn. Direkteruten til Polens sjette største by starter opp 4.

Aftenposten - 17 Aug 18 kl. 12:14

Polens regjering tar kontroll over høyesterett - nå slår EU tilbake

EU gir Polen en måned til å omgjøre en kontroversiell rettsreform, men den nasjonalkonservative regjeringen nekter å bøye av. Den europeiske domstolorganisjonen mener landet ikke lenger har et uavhengig rettssystem..

Aftenposten - 17 Aug 18 kl. 12:14

Polens regjering tar kontroll over høyesterett – nå slår EU tilbake

EU gir Polen en måned til å omgjøre en kontroversiell rettsreform, men den nasjonalkonservative regjeringen nekter å bøye av. Den europeiske domstolsorganisasjonen mener landet ikke lenger har et uavhengig rettssystem..

Aftenposten - 04 Jul 18 kl. 13:26

Aldersgrense på 65 skulle presse lederen av høyesterett ut. Det ga hun blaffen i.

Polens regjering prøvde å tvinge henne ut i pensjon, men Malgorzata Gersdorf, president i Polens høyesterett, møtte likevel opp på jobb i dag..

P4 - 29 Jun 18 kl. 05:44

Enighet på EU-møte

EU ble i natt enige om en migrantavtale. Etter mer enn tretten timers forhandlinger kom EUs ledere fram til en avtale om hvordan strømmen av flyktninger og migranter i Middelhavet skal håndteres. Detaljene i avtalen er ikke kjent, men Polens statsminister sa etter møtet at de har funnet et veldig godt kompromiss og at enigheten bygger på frivillighet..

NRK - 27 Jun 18 kl. 13:25

Polen omgjør omstridt holocaust-lov

Polens regjering har endret en lov som gjorde det straffbart å anklage Polen for delaktighet i nazistenes folkemord under andre verdenskrig. Endringene innebærer at det ikke lenger skal være mulig å dømme de som bryter denne loven til fengselsstraff..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt