Philip Manshaus

Wednesday, 22 January, 02:56

Nyheter om Philip Manshaus

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 06 Jan 20 kl. 09:13

Politiet vil ha Philip Manshaus fengslet i åtte nye uker

Politiet vil be om at draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) blir fengslet i åtte nye uker når han mandag formiddag framstilles for varetektsfengsling..

Aftenposten - 06 Jan 20 kl. 09:13

Oslo tingrett varetektsfengsler Philip Manshaus i åtte nye uker

Politiet fikk ja av Oslo tingrett til å fengsle draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) i åtte nye uker da han mandag formiddag ble fremstilt for varetektsfengsling..

NRK - 13 Jan 20 kl. 22:43

Sakkyndige beskriver Manshaus

De rettsoppnevnte sakkyndige som har undersøkt terrorsiktede Philip Manshaus beskriver ham som en lett påvirkelig ung mann med et svakt jeg. Det går frem av den rundt 70 sider lange erklæringen utarbeidet av de tre psykiaterne, ifølge VG..

NRK - 06 Jan 20 kl. 09:10

Vil ha Manshaus fengslet i nye uker

Politiet vil be om at draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) blir fengslet i åtte nye uker når han i formiddag framstilles for varetektsfengsling..

NRK - 06 Jan 20 kl. 13:08

Manshaus fengslet i åtte nye uker

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) er i Oslo tingrett fengslet i åtte nye uker. Tingretten ga politiet medhold i sin begjæring om åtte ukers forlenget varetekt under fengslingsmøtet. Retten la blant vekt på faren for gjentakelse..

P4 - 06 Jan 20 kl. 09:23

Vil fengsle Manshaus i åtte uker

Politiet vil be om at draps- og terrorsiktede Philip Manshaus blir fengslet i åtte nye uker. Nå klokken ti fremstilles 22-åringen for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Politiadvokat Hilde Strand sier til NTB at politiet mener det er fare for at Manshaus skal begå nye, alvorlige kriminelle handlinger om han ikke holdes i varetekt.

P4 - 06 Jan 20 kl. 09:23

Manshaus fengslet i åtte uker

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus er varetektsfengslet i åtte nye uker. Dermed fikk politiet medhold. De frykter 22-åringen skal begå nye, alvorlige straffbare voldshandlinger om han ikke holdes i varetekt.

P4 - 13 Jan 20 kl. 21:12

Manshaus følte seg utvalgt etter å ha lest manifest

Terrorsiktede Philip Manshaus følte seg utvalgt etter å ha lest manifest. Det kommer fre i den rettspyskiatriske rapporten som de sakkyndige leverte til Asker og Bærum tingrett før jul. 22.

VG - 13 Jan 20 kl. 21:01

Rasekrig for Dummies

Den psykiatriske evalueringen av terrorsiktede Philip Manshaus tegner et bilde av en mann som beveget seg i brunt, men svært grunt ideologisk farvann..

VG - 13 Jan 20 kl. 21:01

Psykiatrirapport om terrorsiktet: Følte seg utvalgt etter å ha lest manifest

Hvis terrorsiktede Philip Manshaus (22) beholder sine tanker om en fremtidig rasekrig, så er det høy risiko for at 22-åringen begår nye voldshandlinger..

P4 - 20 Dec 19 kl. 14:07

Tiltale mot Manshaus klar på nyåret

Innstillingen til tiltale mot terrorsiktede Philip Manshaus er nå oversendt statsadvokaten. Det bekrefter Oslo politidistrikt til VG. Det betyr at en tiltale fra Riksadvokaten mot 22-åringen vil være klar på nyåret.

Dagbladet - 06 Jan 20 kl. 10:47

Begjærte seg løslatt - igjen

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) er i Oslo tingrett fengslet i åtte nye uker. Som før begjærte han seg løslatt, men fikk ikke medhold..

P4 - 13 Dec 19 kl. 12:51

Manshaus er strafferettslig tilregnelig

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus er strafferettslig tilregnelig. Det mener den rettsmedisinske kommisjon som dermed er enig med de psykiatrisk sakkyndige i saken. Manshaus er siktet for å ha drept sin stesøster og for terror angrepet på Al-Noor-moskeen i Bærum 10.

Aftenposten - 03 Dec 19 kl. 09:37

Philip Manshaus er tilregnelig

De sakkyndige har slått fast at Philip Manshaus var tilregnelig da han drepte stesøsteren sin og etterpå gikk til angrep på en moské i Bærum..

Aftenposten - 18 Dec 19 kl. 16:59

Etterforskningen av Philip Manshaus er ferdig

Politiet i Oslo er ferdig med etterforskningen av saken mot drap- og terrorsiktede Phillip Manshaus..

Aftenposten - 02 Dec 19 kl. 17:27

Var Philip Manshaus (22) tilregnelig? Svaret kommer trolig tirsdag.

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) er fengslet for seks nye uker. De rettsakskyndiges rapport om tilregneligheten ventes tirsdag..

Aftenposten - 03 Dec 19 kl. 09:37

De sakkyndige mener draps- og terrorsiktede Philip Manshaus var tilregnelig

De tre sakkyndige som har observert Philip Manshaus, konkluderer med at han var tilregnelig da han utførte drapet og terrorhandlingen han er siktet for..

VG - 03 Dec 19 kl. 09:37

Terrorsiktede Philip Manshaus (22) erklært tilregnelig

De tre rettsoppnevnte sakkyndige har konkludert med at draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) var tilregnelig da han drepte stesøsteren (17) og angrep Al-Noor-moskeen i august..

NRK - 03 Dec 19 kl. 09:37

Meiner Manshaus er tilrekneleg

Dei psykiatrisk sakkunnige som har vurdert draps- og terrorsikta Philip Manshaus meiner han er tilrekneleg. Det betyr at han kan bli dømt til fengsel eller forvaring. Konklusjonen var einstemming.

Klartale - 03 Dec 19 kl. 10:37

Manshaus kan straffes

Philip Manshaus var tilregnelig da han utførte drapet og terroren han er siktet for. Han kan derfor straffes for det han har gjort..

Dagbladet - 03 Dec 19 kl. 09:41

- Manshaus er tilregnelig

Etter elleve samtaler med Philip Manshaus har de sakkyndige spesialistene konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig..

NRK - 02 Dec 19 kl. 11:05

Fem veker fengsel for Manshaus

Draps- og terrorsikta Philip Manshaus blir varetektsfensgla i fem nye veker..

P4 - 03 Dec 19 kl. 09:35

Manshaus er tilregnelig

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus er erklært tilregnelig. Det er konklusjonen til de psykiatrisk sakkyndige som har vurdert 21-åringen. Han er siktet for terrorangrepet mot en moske i Bærum i Akershus i august og drapet på sin stesøster..

Aftenposten - 24 Nov 19 kl. 20:17

Hederspris til menn som overmannet terrorsiktede Philip Manshaus

Mohammed Rafiq og Mohammed Iqbal Javed overmannet terrorsiktede Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen. Søndag mottok de hedersprisen til organisasjonen Skanistan..

Aftenposten - 02 Dec 19 kl. 09:55

Manshaus ba om å bli løslatt

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) nektet å svare på spørsmål under mandagens fengslingsmøte. I stedet begjærer han seg løslatt..

NRK - 03 Dec 19 kl. 09:37

Meiner Manshaus var tilrekneleg

Dei psykiatrisk sakkyndige som har vurdert draps- og terrorsikta Philip Manshaus meiner han var tilrekneleg. Det betyr at han kan bli dømt til fengsel eller forvaring. Konklusjonen var einstemming..

Dagbladet - 15 Dec 19 kl. 15:16

Moskéheltene fikk livene endret

Muhammad Rafiq (65) og Muhammad Iqbal (77) reddet menneskeliv da de overmannet den væpnede terrorsiktede Philip Manshaus i Bærum-moskéen..

VG - 13 Nov 19 kl. 13:25

Politiet tar beslag i millionformuen til terrorsiktede Philip Manshaus

Påtalemyndigheten har begjært heftelse i verdier som tilhører Philip Manshaus, for å sikre betaling av erstatning og oppreisning til etterlatte og ofre.

P4 - 02 Dec 19 kl. 10:40

Rettssak mot Manshaus trolig før sommeren

Rettssaken mot terror- og drapssiktede Philip Manshaus vil trolig starte en gang før sommeren. Under dagens fengslingsmøte opplyste politiet at de snart er ferdig med etterforskningen, og har som mål å få saken berammet til første halvår neste år. Politiet ba i dag om fem nye uker i varetekt for 22-åringen, som er siktet for å ha drept sin stesøster og for å ha angrepet en moské i Bærum 10.

P4 - 18 Dec 19 kl. 16:25

Vil ha kontakt med berørte

Et utvalg som evaluerer politiets og PSTs håndtering av terrorhendelsen mot Al-Noor moskeen i Bærum, ønsker kontakt med personer som er eller har vært berørt av hendelsen. Det opplyser politiet. Utvalget skal vurdere oppfølging av trusselvurderinger, tipshåndtering og operativ innsats.

Dagbladet - 02 Dec 19 kl. 08:59

De sakkyndiges rapport legges fram i dag

Sentral for for hvorvidt Philip Manshaus (22) finnes tilregnelig eller ei..

Dagbladet - 02 Dec 19 kl. 08:59

Begjærte seg løslatt - fengsling ferdig på fem minutter

I dag blir det klart om de sakkyndige finner Philip Manshaus (22) tilregnelig eller ei..

P4 - 13 Nov 19 kl. 13:34

Tar beslag i formuen til Manshaus

Politiet tar beslag i millionformuen til draps- og terrorsiktede Philip Manshaus. Ifølge Nettavisen har politiet tatt heft i verdier på inntil fem millioner kroner, for å sikre betaling av erstatning og oppreisning til etterlatte og ofre. Manshaus motsetter seg dette.

Klartale - 06 Nov 19 kl. 13:07

Rapporten ble utsatt - Manshaus må undersøkes mer

Philip Manshaus er siktet for terror og drap. En rapport skulle si om han er tilregnelig. Men ekspertene trenger mer tid..

Aftenposten - 31 Oct 19 kl. 12:11

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus får forklare seg for åpen rett

Når Philip Manshaus mandag igjen møter i Oslo tingrett, får han for første gang uttale seg for åpen rett. Det vil heller ikke bli begjært andre restriksjoner..

VG - 04 Nov 19 kl. 09:10

Terrorsiktede Philip Manshaus (22) om motiv: Måtte ty til vold

OSLO TINGRETT (VG) I en kort seanse i Oslo tingrett forklarte terrorsiktede Philip Manshaus (22) om bakgrunnen for drapet på stesøsteren og angrepet på Al-Noor-moskeen i Bærum i august..

P4 - 24 Nov 19 kl. 22:56

Hederspris til de som overmannet Mannshaus

De to mennene som overmannet terrorsiktede Philip Manshaus da han væpnet tok seg inn i Al Noor-moskeen i august, mottok i dag hedersprisen til organisasjonen Skanistan. De to har tidligere fått honnør av politiet for sitt heltemod..

NRK - 03 Nov 19 kl. 21:13

Manshaus aleine om terrorangrep

Draps- og terrorsikta Philip Manshaus var aleine om terrorangrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum, melder Dagbladet..

P4 - 03 Nov 19 kl. 21:16

Manshaus var alene om terrorangrepet

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus hadde ikke medhjelpere da han gikk til angrep mot Al-Noor-moskeen i Bærum. Det konkluderer politiet etter å ha gått gjennom databeslaget i saken. De rettpsykiatriske undersøkelsene av 22-åringen er er ventet å foreligge neste uke.

NRK - 06 Nov 19 kl. 12:11

Rapport om Manshaus utsatt

De rettssakskyndiges rapport om tilregneligheten til draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) er utsatt, opplyser politiet til NTB. Rapporten skulle foreligge torsdag,.

Aftenposten - 04 Nov 19 kl. 07:23

Manshaus forklarer seg trolig for første gang for åpne dører i dag

Klokken 9 mandag møter draps- og terrorsiktede Philip Manshaus i rettssal 227 i Oslo tingrett..

P4 - 04 Nov 19 kl. 12:46

Manshaus hevder det pågår et folkemord

Philip Manshaus hevder det pågår et folkemord mot den hvite rase. Det fortalte han i sin forklaring etter at Oslo tingrett nå ha opphevet referatforbudet fra fengslingsmøtet. 22-åringen sier han begikk drapet på sin stesøster og angrepet Al Noor-moskeen i Bærum for å verne livene til sitt folk og kommende generasjoner.

Dagbladet - 03 Nov 19 kl. 21:04

Politiet: Manshaus var alene om terrorangrepet

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus (22) hadde ikke medhjelpere da han gikk til angrep mot Al-Noor-moskeen i Bærum, konkluderer politiet etter å ha gått gjennom databeslaget i saken..

NRK - 15 Nov 19 kl. 17:41

Får ikke ha kontroll over formuen

Politiet fikk i Asker og Bærum tingrett medhold i å beholde kontrollen over draps- og terrorsiktede Philip Manshaus' millionformue..

NRK - 04 Nov 19 kl. 09:39

Terrorsiktet forklarer seg

I dag møtte terrorsiktede Philip Manshaus nok en gang i fengslingsmøte i Oslo tingrett, hvor han forklarte seg for åpen rett for første gang. Manshaus gjorde nok en gang nazihilsen i det han kom inn i rettssalen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt