Pasientjournaler

Monday, 26 September, 17:09

Nyheter om Pasientjournaler

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 22 sep 22 kl. 16:21

Helse Bergen-ansatt innrømmer journalsnoking

En tidligere ansatt i Helse Bergen innrømmer å ha snoket i Pasientjournaler. Saken har for stort omfang til at alle pasientene kan kontaktes. – Omfanget ser ut til å være betydelig.

NRK - 26 aug 22 kl. 09:33

Kommuneoverlege nekter straffskyld

Forsvarer for den overgrepssiktede kommunelegen, opplyser til NRK fredag morgen at han nå har snakket med klienten om straffesaken. – Han erklærer ikke straffskyld, sier forsvarer Erlend Hjulstad Nilsen til NRK. Forsvareren har reagert på at politiet beslagla datamaskiner som kan inneholde Pasientjournaler.

NRK - 05 jun 22 kl. 21:42

Lege brant Pasientjournaler utendørs

En pensjonert lege fra Romerike brant natt til søndag 500-600 kilo med Pasientjournaler utendørs på Fetsund, skriver Romerikes Blad. Til avisa sier politiet at legen forklarte at det var snakk om journaler som skulle makuleres. Målet var dermed å kvitte seg med dem ved å tenne på.

NRK - 05 jun 22 kl. 21:42

Lege brente Pasientjournaler utendørs

En pensjonert lege fra Romerike brente natt til søndag 500-600 kilo med Pasientjournaler utendørs på Fetsund, skriver Romerikes Blad. Til avisa sier politiet at legen forklarte at det var snakk om journaler som skulle makuleres. Målet var dermed å kvitte seg med dem ved å tenne på.

NRK - 29 apr 22 kl. 09:51

Mistenkt for å ha snoket i 145 Pasientjournaler

Innlandet politidistrikt har innledet etterforskning mot en tidligere ansatt i Sjukehuset Innlandet, etter mistanke brudd på helsepersonelloven. Det er en pasient som har anmeldt vedkommende for urettmessige oppslag i journaldokumenter. ​På bakgrunn av anmeldelsen har sykehuset gjennomgått alle journaloppslag den tidligere ansatte har gjennomført, og funnet at det kan ha blitt gjort flere journaloppslag som ikke var relevante for vedkommendes arbeidsoppgaver.

NRK - 29 apr 22 kl. 09:51

Siktet for å ha snoket i 145 Pasientjournaler

Innlandet politidistrikt har innledet etterforskning mot en tidligere ansatt i Sjukehuset Innlandet, etter mistanke brudd på helsepersonelloven. Vedkommende er siktet. Det er en pasient som har anmeldt vedkommende for urettmessige oppslag i journaldokumenter.

NRK - 29 apr 22 kl. 09:51

Siktet for å ha snoket i Pasientjournaler

Innlandet politidistrikt har innledet etterforskning mot en tidligere ansatt i Sjukehuset Innlandet, etter mistanke brudd på helsepersonelloven. Kvinna er siktet for brudd på helsepersonelloven og for tjenestefeil. Det er en pasient som har anmeldt vedkommende for urettmessige oppslag i journaldokumenter.

Aftenposten - 23 okt 20 kl. 20:53

Oslo kommune vil lage et alternativ til Akson

Oslo kommune har bestemt seg for å bygge opp sin egen løsning så Pasientjournaler kan snakke sammen. Helsebyråd Robert Steen mener det både blir billigere og bedre enn Akson..

P4 - 18 sep 20 kl. 15:39

25 pasienter varsles

25 pasienter ved Sykehuset Innlandet ble rammet i dataangrepet mot sykehuset 22. august. Disse blir nå varslet om at sensitive opplysninger om dem kan være på avveie, opplyser sykehuset i en pressemelding.

VG - 20 jul 20 kl. 11:10

Legeforeningen ut mot lovforslag: Bekymret for tilliten til helsetjenesten

Regjeringen vil gi «Koronakommisjonen» innsyn i Pasientjournaler. Legeforeningen mener at forslaget er for inngripende..

Aftenposten - 13 jun 20 kl. 13:18

Oslo, Stavanger og Bodø i brev til helseministeren: Krever utsatt frist for å signere støtte til milliardprosjekt

Det nye systemet for Pasientjournaler i kommunehelsetjenesten skal være et spleiselag mellom stat og kommune. Nå truer flere kommuner med at de ikke vil støtte prosjektet..

P4 - 13 jun 20 kl. 13:21

Krever utsatt frist for å signere milliardprosjekt

Oslo, Stavanger og Bodø krever nå utsatt frist for å signere det nye systemet for Pasientjournaler i kommunehelsetjenesten. Prosjektet er ventet å koste 22 milliarder kroner, og det hele skal være et spleiselag mellom stat og kommue. Til Aftenposten sier helsebyråd Robert Steen at de fortsatt ikke har fått svar på spørsmål rundt styring, finansiering og drift av det nye journalsystemet.

Aftenposten - 02 jun 20 kl. 23:00

Kort sagt, onsdag 3. juni

Pasientjournaler. UD-flytting. ABE-reformen.

NRK - 07 feb 20 kl. 15:39

Skal ha snoket i Pasientjournaler

En ansatt ved Dalane distriktspsykiatriske senter i Rogaland vil bli anmeldt for å ha snoket i 60 Pasientjournaler. Forholdet ble oppdaget i fjor høst etter at psykiatrisenteret fikk tilbakemelding fra to pasienter, skriver Stavanger Aftenblad..

Dagbladet - 19 dec 19 kl. 13:06

Slipper straff for å snoke i Pasientjournaler

Oslo-politiet henlegger sak mot Ullevål-ansatt i 20-åra..

Aftenposten - 07 okt 19 kl. 16:20

Nasjonalbibliotekaren:– Digitaliseringssatsingen er unik i verdenssammenheng

Alt fra historiske lydopptak, konserter og fotografier til Pasientjournaler, private arkiver, eiendomsregistre og informasjon om din egen skolegang blir nå gjort tilgjengelig digitalt..

NRK - 01 maj 19 kl. 21:04

Vil ha digitale Pasientjournaler

Helse- og omsorgsdepartementet vil i samarbeid med KS innføre en felles digital pasientjournalløsning for kommune helse- og omsorgstjenester. Oppdraget har departementet nå gitt til Direktoratet for e-helse..

Aftenposten - 18 jan 19 kl. 17:18

Digitale Pasientjournaler fungerer igjen i Helse sørøst

Pasientjournalsystemet skal nå fungere som normalt, melder Oslo universitetssykehus etter at viktige datasystemer falt ned i hele Helse sørøst tidligere fredag..

NRK - 03 okt 18 kl. 13:57

Pasientjournaler solgt på auksjon

Rundt 500 Pasientjournaler ble solgt på auksjon sammen med møbler og annet inventar etter at Give Hospital i Danmark ble stengt. Journalene med sensitive personopplysninger lå i arkivskap og ble solgt ved en feiltakelse, skriver Jyllands-Posten..

VG - 02 okt 18 kl. 15:46

Konklusjon etter tilsyn på Bergensklinikkene: Ingen journalsnoking

Fylkeslegen i Hordaland har avsluttet tilsynssaken ved Bergensklinikkenene, og avviser at ledelsen skal ha hentet ut informasjon fra Pasientjournaler ulovlig..

VG - 24 aug 18 kl. 21:56

Suspendert leder i Bergensklinikken anklager direktør for journalsnoking

BERGEN (VG) Onsdag ble to ledere suspendert fra sine stillinger i Bergensklinikken. Nå sier én av dem, Kari Lossius, at direktør Ole Hope selv har gått over streken ved å snoke i Pasientjournaler han aldri burde hatt innsyn i..

P4 - 11 jul 18 kl. 08:08

Pasientjournaler på avveie i ti år

I ti år har sensitiv informasjon om 7400 sykehjemspasienter i Bergen vært på avveie. I alle disse årene har utviklere kunne få tak i informasjonen, melder Bergensavisen. Feilen ble oppdaget i en gjennomgang i forbindelse med den nye personvernordningen GDPR.

Hegnar.no - 09 jul 18 kl. 14:03

Helse sør-øst tar grep etter IT-skandale

Helse sør-øst har utlyst en stilling som sjef for IT-sikkerhet etter at det ble avslørt at utenlandske IT-arbeidere hadde tilgang til norske Pasientjournaler..

P4 - 08 maj 18 kl. 07:24

Sykepleier anmeldt for snoking

En sykepleier på Sunnmøre er mistenkt for å ha snoket i 250 Pasientjournaler. Ifølge kommunalsjefen skal pleieren ikke ha hatt behandleransvar for noen av pasientene. Saken er politianmeldt.

VG - 15 jan 18 kl. 19:24

Kan ikke utelukke at Pasientjournaler er på avveie

Omfanget av datangrepet på en rekke norske sykehus er fremdeles ukjent. Hverken NSM eller Helse Sør-Øst kan bekrefte at helseinformasjon om norske pasienter ikke har blitt hacket..

NRK - 23 dec 17 kl. 20:06

Journalsnoking ble ikke oppdaget

Både Datatilsynet og Pasientombudet reagerer på at journalsnokingen ved Oslo universitetssykehus ikke ble fanget opp av sykehusets egne rutiner. En ansatt ved sykehuset har fått sparken og er politianmeldt etter å ha sniklest i 33 Pasientjournaler..

P4 - 23 dec 17 kl. 20:15

Snoking i journaler ikke oppdaget

Både Datatilsynet og Pasientombudet reagerer på at journalsnokingen ved Oslo universitetssykehus ikke ble fanget opp av sykehusets egne rutiner, skriver Dagbladet. En ansatt ved sykehuset har fått sparken og er politianmeldt etter å ha sniklest i 33 Pasientjournaler. Saken ble avdekken etter et anonymt tips..

Hegnar.no - 23 dec 17 kl. 07:57

Sykehusansatt anmeldt for journalsnoking

En ansatt ved Oslo universitetssykehus har fått sparken og er politianmeldt etter å ha sniklest i over tretti Pasientjournaler..

NRK - 23 dec 17 kl. 01:35

Sykehusansatt snikleste journaler

En ansatt ved Oslo universitetssykehus har fått sparken og er politianmeldt etter å ha sniklest i over tretti Pasientjournaler med svært sensitiv informasjon. Saken ble avslørt av en anonym varsler i et brev til sykehuset, melder TV 2..

P4 - 22 dec 17 kl. 21:09

Ansatt ved sykhus har fått sparken

En ansatt ved Oslo universitetssykehus har fått sparken etter å ha snoket i over 30 Pasientjournaler uten grunn. Saken ble også politianmeldt denne uken, melder TV2. Sykehuset sier situasjonen er svært alvorlig og de har kontaktet alle pasientene som er rammet i saken..

NRK - 05 aug 17 kl. 13:06

Lege snoket i Pasientjournaler

En lege ved Sørlandet sykehus ble oppsagt i mars i år, etter å ha gjort 109 ulovlige oppslag i Pasientjournaler. En av pasientene oppdaget snokingen i mars, og fant da ut at sykehusledelsen allerede hadde hatt legen under oppsyn siden oktober 2016..

NRK - 20 okt 17 kl. 07:16

Lege fikk bot etter journalsnoking

En barnelege ved Sørlandet sykehus har fått bot av politiet og kritikk av helsetilsynet etter at snoket i Pasientjournaler. Legen ble sagt opp tidligere i år da saken ble oppdaget..

Dagbladet - 20 okt 17 kl. 07:06

Barnelege fikk bot og advarsel for journalsnoking

En lege som var ansatt ved Sørlandet sykehus, har fått en bot fra politiet og en advarsel fra Helsetilsynet etter ulovlig snoking i Pasientjournaler..

VG - 20 aug 17 kl. 21:30

58 statsansatte skal arkivere Pasientjournaler for døde nordmenn

ARENDAL (VG) Høyre-Frp regjeringen, som skulle redusere byråkratiet, starter nå opp Norsk helsearkiv på Tynset..

Dagbladet - 18 aug 17 kl. 06:00

Udemokratisk innstramming

Anonymiserte Pasientjournaler bør fortsatt omfattes av offentlighetsloven..

P4 - 05 aug 17 kl. 13:19

Lege snoket i journaler

En lege ved Sørlandet sykehus ble oppsagt i mars i år, etter å ha gjort 109 ulovlige oppslag i Pasientjournaler. En av pasientene oppdaget snokingen i mars, og fant da ut at sykehusledelsen allerede hadde hatt legen under oppsyn siden oktober 2016, skriver NRK. Organisasjonsdirektøren ved sykehuset sier de ser alvorlig på saken, men vil ikke svare konkret på hvorfor saken tok så lang tid..

P4 - 31 jul 17 kl. 20:13

- Rumenere fikk tilgang til Pasientjournaler

Sensitive opplysninger om svenske pasienters sykdommer er blitt håndtert av ikke-sikkerhetsklarert IT-personell i Romania..

NRK - 31 jul 17 kl. 19:59

Fikk tilgang til Pasientjournaler

Sensitive opplysninger om svenske pasienters sykdommer er blitt håndtert av ikke-sikkerhetsklarert IT-personell i Romania, ifølge Dagens Nyheter..

NRK - 19 jun 17 kl. 08:29

Mistet jobben etter journalsøk

Lege mistet jobben etter ulovlige journalsøk ved Sørlandet sykehus. Vedkommende hadde lest flere Pasientjournaler uten å ha behov for de taushetsbelagte opplysningene..

P4 - 19 jun 17 kl. 08:36

Mistet jobb etter journalsøk

En lege ved Sørlandet sykehus er oppsagt etter å ha lest i Pasientjournaler uten å ha behov for dette. Den angivelige snokingen i pasientjournalene ble oppdaget av en kollega av legen, melder NRK. Sørlandet sykehus ser alvorlig på saken, og uttaler at pasienter skal kunne ha tillit til at helsepersonell ikke går inn i journaler til pasienter som de ikke skal ha tilgang til..

P4 - 09 jun 17 kl. 14:23

Sykehuspartner-sjef trekker seg

Toppsjefen i selskapet Sykehuspartner, Mariann Hornnes, går av. Det melder NRK. Sykehuspartner er en underleverandør til Helse sør-øst, som har erkjent at en gruppe utenlandske IT-arbeidere har hatt tilgang til Pasientjournaler.

NRK - 09 jun 17 kl. 14:02

Sykehuspartner-sjef trekker seg

Mariann Hornnes trekker seg som toppsjef i Sykehuspartner. Utskiftingen skjer etter NRKs avsløring av at utenlandske IT-arbeidere har hatt tilgang til 2,8 millioner Pasientjournaler i Helse Sør-Øst..

P4 - 31 maj 17 kl. 14:26

Skifter styre etter journalskandale

Hele styret i Sør-Øst sitt IT-selskap Sykehuspartner må gå etter at mange titalls utenlandske IT-arbeidere hadde fått tilgang til Pasientjournaler. Det melder NRK. I forrige uke avdekket en ekstern gransking at Helse Sør-Øst hadde manglende kontroll på hva IT-arbeiderne hadde brukt tilgangene til..

P4 - 30 maj 17 kl. 23:28

Nordmenn presses for penger etter hacking

Mange hundre nordmenn blir presset for penger etter at en klinikk for plastisk kirurgi i Litauen har blitt hacket. Det melder Dagbladet. Flere tusen Pasientjournaler er stjålet og hackerne krever mellom 50 og 2000 euro for å slette opplysningene.

VG - 31 okt 16 kl. 19:30

Viste frem over 1000 Pasientjournaler på datakurs

Over 1000 ekte Pasientjournaler som skulle vært anonymisert, ble gjort tilgjengelige for ansatte på kurs ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN)..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com