Palmyra

Wednesday, 01 December, 04:55

Nyheter om Palmyra

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 06 nov 21 kl. 19:17

SOHR: Bil kjørte på mine - 7 drept

En bil kjørte på en landmine i Homs-provinsen i Syria, og alle de sju som satt i bilen, ble drept, skriver NTB. Fire menn, to kvinner og et barn mistet livet, alle var sivile, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Bilen kjørte på en vei like utenfor den historiske byen Palmyra da den traff minen lørdag.

NRK - 14 okt 21 kl. 01:28

Soldat drept i angrep i Syria

En syrisk soldat er drept og tre andre såret i et israelsk luftangrep mot et mål nær Palmyra sentralt i landet, ifølge statlige medier i Syria. Angrepet skjedde klokken 23.34 lokal tid onsdag og var rettet mot et kommunikasjonstårn og flere stillinger i området rundt..

NRK - 14 okt 21 kl. 01:28

Soldater drept i angrep i Syria

En syrisk soldat og tre iranskstøttede soldater er drept i et israelsk luftangrep mot mål nær Palmyra sentralt i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR. Nasjonaliteten til de tre proiranske krigerne var ikke umiddelbart kjent natt til torsdag. Sju andre, blant dem tre syriske soldater, ble såret i angrepet..

NRK - 19 apr 21 kl. 22:05

Russland: 200 drept i Syria

Russland sier de har drept opp mot 200 krigere i luftangrep i Syria, melder AFP. Angrepene rammet det forsvarsdepartementet hevder var en «terroristbase» nordøst for byen Palmyra..

NRK - 20 apr 20 kl. 23:26

Israelsk rakettåtak i Syria

Fleire israelske missil er stansa av syrisk luftforsvar ved den historiske byen Palmyra i Homs-provinsen, melder syriske statlege medium. Sidan krigen i Syria starta i 2011, har Israel gjennomført hundrevis av åtak mot Syria..

NRK - 28 okt 18 kl. 21:55

Gjenåpnet museum i Syria

Med en 2000 år gammel løvefigur i hagen, kunne Syrias kulturhistoriske museum i Damaskus søndag igjen åpnet dørene etter seks år. Løven er en av flere gjenstander fra oldtidsbyen Palmyra – der ekstremistgruppa IS ødela flere kulturminner..

NRK - 23 sep 17 kl. 17:25

Syrisk minister sier seier er mulig

Syrias utenriksminister uttalte til FN i dag at en militær seier nå er «innen rekkevidde» som følge av flere seire gjort av myndighetenes hær i Syria. Han viste blant annet til frigjøring av Aleppo og Palmyra, ifølge AFP..

NRK - 12 aug 17 kl. 09:36

IS presset ut av Homs-by

Syriske styrker har tatt full kontroll over byen al-Sukhna, ifølge Reuters. Det er syriske medier som melder om dette lørdag. Byen ligger i provinsen Homs, 50 kilometer nordøst for Palmyra og har vært under IS' kontroll..

P4 - 31 maj 17 kl. 10:14

Russiske krysermissiler mot IS

Russland har avfyrt fire kryssermissiler fra krigsskip i Middelhavet mot IS-stillinger ved byen Palmyra i Syria. Det opplyser forsvarsdepartementet i Moskva. Rakettene ble avfyrt fra en fregatt og en ubåt, Departementet hevder at missilene traff tunge våpen som IS har flyttet fra sitt hovedkvarter i Raqqa til Palmyra-området.

NRK - 26 maj 17 kl. 18:27

– IS drevet bort fra hovedvei

Syriske regjeringsstyrker og russiske kampfly har drevet IS bort fra en viktig vei til Palmyra i Syria, ifølge SOHR. Veien går fra Damaskus til Palmyra, som er kjent for sine ruiner av flere tusen år gamle bygninger. Byen ble gjenerobret fra IS i mars.

P4 - 02 mar 17 kl. 10:23

IS trekker seg ut av Palmyra

IS-krigere har nå trukket seg ut fra store deler av oldtidsbyen Palmyra i Syria. Det melder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights. Syriske regjeringsstyrker begynte å innta byen i går kveld etter harde kamper.

NRK - 01 mar 17 kl. 19:43

Syriske styrker går inn i Palmyra

Syriske regjeringsstyrker har etter harde kamper mot IS tatt seg inn i oldtidsbyen Palmyra, opplyser gruppen Syrian Observatory for Human Rights. IS gjenerobret Palmyra 11. des, bare åtte måneder at de ble drevet ut av byen av regjeringsstyrkene..

VG - 04 mar 17 kl. 14:26

Syriske medier: Hæren har gjenerobret Palmyra fra IS

Syriske styrker er i gang med å rydde miner i Palmyra, etter at byen er gjenerobret nok en gang..

P4 - 02 mar 17 kl. 18:10

Har gjenerobret Palmyra

Syriske regjeringsstyrker har, med hjelp fra russiske kampfly, gjenerobret Palmyra. Det melder den russiske forsvarsledelsen. De russiskstøttede styrkene tok seg inn i den syriske byen i går, og i dag tidlig trakk IS-krigerne seg tilbake, melder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights..

NRK - 02 mar 17 kl. 16:10

Assads styrker gjenerobret Palmyra

Syriske regjeringsstyrker har med hjelp fra russiske kampfly gjenerobret Palmyra, melder den russiske forsvarsledelsen. De russiskstøttede styrkene tok seg inn i byen onsdag og torsdag morgen trakk IS-krigerne seg tilbake, melder gruppen SOHR..

NRK - 02 mar 17 kl. 10:13

IS trekker seg ut av Palmyra

Krigere fra ekstremistgruppa IS trakk seg ut fra store deler av oldtidsbyen Palmyra i Syria i natt ifølge eksil-gruppa SOHR. Syriske regjeringsstyrker begynte å innta byen i går kveld etter harde kamper..

NRK - 01 mar 17 kl. 15:28

Skal ha gjenerobret Palmyra

Syriske regjeringsstyrker skal på nytt ha gjenerobret den vestlige delen av Palmyra fra terrorgruppen IS, opplyser Hizbollah..

NRK - 07 apr 17 kl. 21:11

Kampfly tok av fra angrepet base

To syriske kampfly tok fredag av fra basen som angivelig ble lagt i grus i et amerikansk rakettangrep. Ifølge Syrian Observatory for Human Rights tok de to flyene av fra en rullebane inne på Sharyat-basen for å bombe mål i Palmyra, skriver AFP..

NRK - 09 dec 16 kl. 23:44

Kraftig IS-offensiv mot Palmyra

Terrororganisasjonen IS har startet en kraftig offensiv mot oldtidsbyen Palmyra, sier observatørgruppen SOHR. Syriske regimestyrker drev IS ut av Palmyra i mars, men nå skal IS-soldatene ha tatt seg helt opp til bygrensen igjen..

P4 - 20 jan 17 kl. 10:25

IS har ødelagt nytt monument

Terrorhæren IS skal ha rasert deler av et romersk amfiteater i den syriske oldtidsbyen Palmyra. Det melder nyhetsbyrået AP. IS gjenerobret Palmyra i desember, ni måneder etter at de ble drevet ut av området av syriske regjeringsstyrker med støtte fra Russland.

Aftenposten - 20 jan 17 kl. 09:58

- IS ødelegger monumenter i oldtidsbyen Palmyra

Terrorgruppen IS har tatt tilbake kontrollen over oldtidsbyen Palmyra i Syria, og ødelagt flere oldtidsmonumenter imelder Reuters..

Aftenposten - 20 jan 17 kl. 09:58

- IS ødelegger kulturminner i oldtidsbyen Palmyra

Terrorgruppen IS har ødelagt flere monumenter i oldtidsbyen Palmyra i Syria, melder Syrias statlige nyhetsbyrå..

Aftenposten - 20 jan 17 kl. 09:58

IS har ødelagt flere kulturminner i oldtidsbyen Palmyra

Terrorgruppen IS har ødelagt flere monumenter i oldtidsbyen Palmyra i Syria, melder statlige syrike medier..

NRK - 17 mar 17 kl. 09:41

– Syria skjøt ned israelsk fly

Det syriske forsvaret sier de skjøt ned et israelsk fly og traff et annet, melder AFP. Nedskytingen fant ifølge dem sted mens flyene gikk til angrep ved den syriske oldtidsbyen Palmyra. Israel sier på sin side at flyene er uskadd, ifølge Reuters..

Dagbladet - 02 mar 17 kl. 17:21

Russland: Assads styrker har gjenerobret Palmyra fra IS

- Byen er minelagt..

NRK - 23 dec 16 kl. 20:08

Lider store tap ved Palmyra

27 syriske regjeringssoldater og allierte militssoldater er drept i en serie angrep fra IS nær Palmyra det siste døgnet, melder den syriske eksilgruppa SOHR. Den ytterliggående islamistgruppa innledet angrepene torsdag kveld, og kampene pågår fortsatt..

VG - 12 dec 16 kl. 17:16

Oldtidsbyen Palmyra er igjen i IS' hender: – Har mistet kontakt med 500 sivile

Mens Assad-regimet og Russland var opptatt med kampene i Aleppo, utnyttet IS situasjonen til å gjenta Palmyra..

NRK - 11 dec 16 kl. 17:20

Palmyra er gjenerboret av IS

Provinsguvernøren i Homs opplyser at IS igjen har erobret Palmyra. Regjeringsstyrkene trakk seg tilbake etter et kraftig IS-angrep søndag formiddag. De har nå inntatt stillinger like i nærheten av byen, melder DPA..

P4 - 11 dec 16 kl. 15:06

IS har kontroll på Palmyra igjen

Terrogruppa IS har gjenerobret Palmyra etter at syriske styrker trakk seg ut av byen. Det melder gruppen Syrian Observatory for Human Rights. – Til tross for pågående luftangrep, har IS gjenerobret byen, sier de i en uttalelse..

NRK - 11 dec 16 kl. 13:32

IS har kontroll over Palmyra igjen

Terrogruppa IS har gjenerobret Palmyra etter at syriske styrker trakk seg ut av byen, ifølge det syriske observatoriet for menneskerettigheter (SOHR). – Til tross for pågående luftangrep, har IS gjenerobret byen, sier de i en uttalelse..

NRK - 11 dec 16 kl. 08:31

IS har trukket seg ut av Palmyra

IS-krigerne som inntok Palmyra i Syria lørdag, er nå drevet ut av oldtidsbyen etter massive russiske flyangrep, melder den syriske eksilgruppa SOHR. Det skriver NTB..

P4 - 10 dec 16 kl. 19:24

- IS har tatt tilbake Palmyra

IS-krigere skal igjen ha inntatt den historiske byen Palmyra i Syria, etter tre dager med kamper i området. Det melder eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights. Terrorgruppen ble fordrevet fra oldtidsbyen, som står på UNESCOs verdensarvliste, for åtte måneder siden..

NRK - 10 dec 16 kl. 18:04

IS-krigere har inntatt Palmyra

IS-krigere har igjen inntatt den historiske byen Palmyra etter tre dager med kamper i området, melder SOHR..

Aftenposten - 10 dec 16 kl. 18:06

IS-krigere tilbake i Palmyra

IS-krigere har igjen inntatt den historiske byen Palmyra etter tre dager med kamper i området, melder SOHR..

Aftenposten - 10 dec 16 kl. 18:06

IS-krigere ble drevet ut av oldtidsbyen Palmyra igjen

IS-krigerne som inntok Palmyra i Syria lørdag, er nå drevet ut av oldtidsbyen etter massive russiske flyangrep, melder den syriske eksilgruppen SOHR..

Aftenposten - 10 dec 16 kl. 00:03

Syriske styrker i kamp mot IS ved Palmyra

IS-styrker kjemper mot den syriske hæren i utkanten av byen Palmyra. Ekstremistgruppen ble fordrevet fra oldtidsbyen for åtte måneder siden..

NRK - 20 jan 17 kl. 17:05

Store skader i Aleppos gamleby

30 prosent av gamlebyen i Aleppo er ødelagt i løpet av borgerkrigen i Syria, ifølge UNESCO. Rapport kommer samme dag som det er meldt om store skader i oldtidsbyen Palmyra..

NRK - 20 jan 17 kl. 12:33

– En krigsforbrytelse

FN-organisasjonen Unesco kaller IS' ødeleggelser av Tetrapylon i oldtidsbyen Palmyra i Syria for «en ny krigsforbrytelse»..

NRK - 20 jan 17 kl. 09:26

Ødeleggelser i oldtidsby i Syria

Terrorgruppen IS skal ha ødelagt deler av det romerske amfiteateret i Palmyra i Syria, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 13 dec 16 kl. 02:53

Russland anklager USA

Russland anklager USA for mangel på samarbeid etter at IS gjenerobret den historiske oldtidsbyen Palmyra i Syria søndag. Det skjedde ni måneder etter at IS ble jaget ut av syriske regjeringsstyrker, som fikk støtte fra russiske luftangrep..

NRK - 12 dec 16 kl. 18:27

Sivile drept i luftangrep i Syria

53 sivile, blant dem 16 barn, er drept i flyangrep mot flere landsbyer som kontrolleres av IS nordvest for Palmyra i Syria, opplyser eksilgruppa SOHR. Tallet på drepte kan komme til å stige..

P4 - 12 dec 16 kl. 18:29

- 53 sivile drept i Syria

53 sivile, blant dem 16 barn, skal være drept i flyangrep mot flere landsbyer som kontrolleres av IS nordvest for Palmyra i Syria. Det opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights. Tallet på drepte kan komme til å stige, ifølge eksilgruppa..

Dagbladet - 11 dec 16 kl. 17:09

Provinsguvernør sier Palmyra er gjenerobret av IS

Oldtidsbyen tatt..

Dagbladet - 11 dec 16 kl. 08:35

IS har trukket seg ut av Palmyra

Melder den syriske eksilgruppa SOHR..

NRK - 09 dec 16 kl. 17:24

168 IS-tankbiler angrepet

Fly fra den USA-ledede koalisjonen ødela torsdag 168 tankbiler som tilhører IS i et luftangrep ved Palmyra i Syria. Tankbilene skal ha fraktet olje og drivstoff og angrepet skal ha påført IS et økonomisk tap på nærmere 17 millioner kroner..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt