Oslo

Friday, 05 June, 09:35

Nyheter om Oslo

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 timer siden

Oslo-politiet tillater USA-demo

Over 17.000 sier de vil demonstrere utenfor USAs ambassade i Oslo fredag. Oslo-politiet ønsker ikke å være smittevernpoliti og vil ikke gripe inn med mindre ekstremt mange møter opp.

NRK - 15 timer siden

Ny ferge Oslo-Frederikshavn

DFDS starter 25. juni en ny rute mellom Oslo og Frederikshavn. I midten av mars la Stena Line ned linjen etter over 40 års drift.

Aftenposten - Igår: 17:30

Kommunen sier nei til 117 meter ved Oslo Spektrum

Oslo kommune foreslår å redusere det planlagte bygget til Oslo Spektrum fra 117 til maks 90 meter. Det er likevel høyere enn kommunens egen høyhusstrategi..

P4 - I førrgår: 17:38

Oslo: Fraråder bading

Er du i Oslo, og har tenkt deg ut for et bad i kveld, må du følge med nå. For Oslo kommune fraråder inntil vider bading i Hvervenbukta - helt sør i hovedstaden - på grunn av problemer med toalettanlegget. Det gjør nemlig at mye kloakk har rent nedover stranden..

P4 - 18 timer siden

Høyre vil gi ungdom sommerjobb som sykkelreparatører

Oslo Høyre vil at ungdom skal få sommerjobb som sykkelreparatører, fremfor at kommunen tar regningen for sykkelreparasjoner slik byrådet legger opp til. Gratis sykkelreparasjoner er et av tiltakene som byrådet i Oslo vil sette i gang for å unngå smitte på kollektivtransport. Til Aftenposten sier Oslo HØyre at ungdommen heller kan fikse sykler som ellers blir kastet..

P4 - 15 timer siden

Ap-Johansen ut mot eget parti

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet, går hardt ut mot eget parti etter at stortingsgruppen i Ap i dag sa ja til E18-utbygging vestover fra Oslo. Den fire kilometer lange strekningen som skal bygges er en del av Oslopakke 3, og byrådet i Oslo har forsøkt å stanse motorveiutbyggingen. Johansen sier til Dagbladet at han synes det er trist at stortingsflertallet forsøker å overprøve de lokale forhandlingene..

NRK - 1 time siden

Støttemarkering i Oslo flyttes

Arrangørene bak demonstrasjonen mot politivold og rasisme i Oslo fredag, har ikke fått dispensasjon fra smittevernreglene. 50 utvalgte demonstranter samles derfor foran Stortinget klokken 17 fredag, heter det på arrangementets Facebook-side..

NRK - 22 timer siden

Tillater ikke demonstrasjoner

Faren for koronasmitte gjør at myndighetene setter foten ned for demonstrasjonene i Oslo, Bergen og Trondheim i forbindelse med George Floyds død. Over 15.000 personer har varslet at de vil delta på demonstrasjonen utenfor USAs ambassade i Oslo..

NRK - 18 timer siden

Ap sier ja til E18 vest for Oslo

Et klart flertall i Arbeiderpartiets stortingsgruppe går inn for ny E18 fra Lysaker til Ramstadsletta i Bærum. Det kan bety flertall når Stortinget behandler saken 18. juni, melder Budstikka.

NRK - 12 timer siden

Oslo-folk plaga av rev

Folk på Malmøya i Oslo får rev inn i hagene, inn i husa, inn på kjøkkenet og til og med opp i senga. Det siste halvanna året har reven vorte svært pågåande på øya i Bunnefjorden. Hovudproblemet er at folk matar rev, seier kommunen sin viltforvaltar..

NRK - 12 timer siden

- Skjønner at Oslo Ap er skuffet

Arbeiderpartiet i Oslo og Viken overkjøres av sin egen stortingsgruppe, som sier ja til ny E18. Samferdselspolitisk talsperson Sverre Myrli sier han forstår skuffelsen, men at det ikke var mulig å bli enig. Bare Oslos tre representanter stemte mot..

P4 - Igår: 17:43

Oppgang på Oslo Børs

Det ble oppgang på Oslo Børs i dag også. Hovedindeksen gikk opp 1,88 prosent. Årsaken er prisen på ett far norsjøolje som steg over 40 dollar fatet.

NRK - Igår: 17:09

Oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp 1,88 prosent onsdag. Hovedårsaken var at prisen på ett fat nordsjøolje steg over 40 dollar igjen, for første gang siden begynnelsen av mars. Både Equinor og Aker BP var blant oljeaksjene som steg i dag..

NRK - Igår: 09:33

Svak start på Oslo Børs

Oljepris på vei ned preger Oslo Børs ved åpning i dag. Hovedindeksen er ned med 0,6 prosent til 825,70 poeng ved åpning. Etter nyheten om en ny, stor kontrakt går hydrogenselskapet Nel kraftig opp med over 8 prosent, og er mest omsatt etter åpning..

Aftenposten - 13 timer siden

Flere tusen antirasister vil demonstrere i Oslo – politiet griper ikke inn før det blir ekstremt

Oslo-politiet ønsker ikke å være smittevernpoliti og vil ikke gripe inn i de antirasistiske demonstrasjonen fredag, med mindre det blir ekstreme tilstander..

P4 - 20 timer siden

Trusselsituasjon på skole i Oslo

En person skal ha løpt etter ungdommer på Jordal skole i Oslo med en machete. I følge TV2 skal trusselsituasjonen på skolen være avklart. Ingen ble fysisk skadet, og politiet søker nå etter en mistenkt person..

P4 - I førrgår: 17:29

Grønne tall på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg mye i dag. Den endte opp 2,8 prosent. Det var særlig oljeaksjene som trakk børsen opp i dag.

P4 - Igår: 06:28

Børsen har steget siden nedstengningen

Oslo Børs har steget med 27,5 prosent siden Norge ble stengt ned på grunn av koronaviruset den 12. mars. En oversikt Finansavisen har fått tilgang til viser at over 80 prosent av selskapene på Oslo Børs har steget i verdi, samtidig som fly har stått på bakken og hotellsenger har stått tomme..

P4 - 15 timer siden

Danskebåten i gang igjen

Nå blir det igjen mulig å ta danskebåten. 25. juni starter rederiet DFDS en ny rute mellom Oslo og Frederikshavn, og samtidig begynner ferjene å gå mellom Oslo og København igjen.

NRK - I førrgår: 09:18

Oslo Børs forsiktig opp

For første gang siden 6. mars er oljeprisen over 40 dollar fatet. Hovedindeksen på Oslo Børs steg likevel kun marginalt etter åpning.

Aftenposten - I førrgår: 06:30

Kan de regne i Oslo kommune? | Joacim Lund

Oslo kommune synes det blir for dyrt å følge helsemyndighetenes anbefalinger. Men regnestykket er ikke så enkelt som kommunen gir inntrykk av..

Aftenposten - 22 timer siden

Myndighetene nekter støttedemonstrasjoner for George Floyd i Oslo, Bergen og Trondheim

Faren for koronasmitte gjør at myndighetene setter foten ned for demonstrasjonene i Oslo, Bergen og Trondheim i forbindelse med George Floyds dødsfall..

Aftenposten - Igår: 22:59

Målet er at alle kommuner skal være med på spleiselaget for tidenes største IKT-prosjekt. Nå truer Oslo med å droppe ut.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) krever svar på 13 spørsmål før han går med på at Oslo kommune signerer intensjonsavtalen om et felles journalsystem for Kommune-Norge..

NRK - 23 timer siden

Svak start på dagen på Oslo Børs

En oljepris på vei ned preger Oslo Børs ved åpning torsdag. Hovedindeksen er ned med 0,6 prosent til 825,70 poeng etter åpning. Ett fat med nordsjøolje omsettes etter åpning for rundt for 39,3 dollar fatet, noe som er et fall på rundt 0,3 prosent..

Aftenposten - Igår: 15:35

Ville ta i bruk velprøvd metode for ungdom med adferdsproblemer, men fikk nei: – Det haster med å få gode tiltak

Barnevernslederne i Oslo ville gå sammen om å opprette et spesialteam som barnevernet i resten av landet har god erfaring med. Men kommuneledelsen i Oslo sier nei..

VG - I førrgår: 17:00

Utsetter høring om gigantsykehus i Oslo

Etter dialog mellom Helse Sør-Øst og Oslo kommune i pinsehelgen, er det bestemt at den planlagte høringen om den nye sykehusstrukturen er utsatt..

Aftenposten - 23 timer siden

På 20 Oslo-skoler får elevene tilbud om sommerskole. Se listen over aktiviteter for barn og unge i sommer.

Sommerskolen i Oslo ble avlyst under koronakrisen. Nå får 20 skoler alternativ sommerskole, og bydelene oppretter flere aktiviteter for barn og unge gjennom hele sommeren..

P4 - I førrgår: 11:52

Mulig funn av granat i Oslo

Bombegruppen er på vei til Pilestredet i Oslo etter funn av en det som kan være en gammel granat. Funnet ble gjort i forbindelse med gravearbeid. Området er nå sperret av med 100 meters sikkerhetsavstand..

NRK - 02 Jun 20 kl. 09:09

Oslo Børs åpnet opp

Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 1,1 prosent ved børsåpning etter pinsen. Indeksen ligger på 800,6 poeng ved åpning. En av årsakene til oppgangen er at oljeprisen har prisen steget med over 3 dollar siden børsen stengte fredag, skriver DN..

NRK - 02 Jun 20 kl. 09:08

Forsvarets helikoptre over Oslo

Politiet varsler at Forsvarets helikoptre vil fly lavt over Oslo sentrum, Fronebu og Maridalen i tidsrommet 09:30 til 11:00. De advarer mot at aktiviteten kan medføre litt støy..

NRK - I førrgår: 03:26

Slått ned på Grønland T-banestasjon

En person fikk helsehjelp etter å ha blitt slått ned på Grønland T-banestasjon i Oslo. Vitneobservasjoner sørget for at politiet fikk tak i og arresterte en antatt gjerningsmann, melder Oslo-politiet på Twitter..

NRK - I førrgår: 13:11

Tre pågrepet for drapsforsøk i Oslo

Den tredje mannen som har vært siktet for et drapsforsøk i Osterhaus' gate i Oslo 11. mars, ble pågrepet i pinsen. Det skal dreie seg om en mann i 20-årene.

VG - 30 May 20 kl. 15:25

Oslo Høyre vil ha hjemmekontor-dager som fast ordning

To-tre dager med hjemmekontor i uken kan dempe rushtrafikken. Ordningen bør bli permanent for mange av Oslo kommunes 53.000 ansatte, foreslår Nicolai Øyen Langfeldt i Oslo Høyre.

NRK - 02 Jun 20 kl. 08:39

Syklist kritisk skadet

Politiet melder at det har vært en trafikkulykke mellom en lastebil og en syklist i Grønlandsleiret i Oslo. Syklisten var fastklemt og er kritisk skadet. Syklisten fraktes til sykehus.

Aftenposten - 01 Jun 20 kl. 08:10

Oslo kommune ga millionstøtte til klimatiltak. Så mente de prosjektet var for stygt til å bygges.

Oslo rådhus skal få solcellepaneler på taket. Men et privat borettslag på Bjølsen har tre ganger fått avslag om det samme..

P4 - I førrgår: 12:10

Prioppgang for Obos-leiligheter

Prisene på Obos-leiligheter steg med 1,9 prosent i Norge i mai. I Oslo var oppgangen på 1,1 prosent. Etter at boligprisene falt i mars, har Obos-markedet tatt seg opp de to siste månedene.

NRK - 31 May 20 kl. 08:13

Vil bruke krisepakke på skøytebane

De 349 millioner kronene Oslo mottar for vedlikehold av bygg og anlegg bør brukes på et skøytebaneprosjekt på Valle Hovin, mener Oslo Høyre. Tidligere er det regnet ut at et slikt prosjekt kan koste opp til 700 millioner kroner..

NRK - 30 May 20 kl. 15:24

En omkom etter boligbrann i Oslo

En person er bekreftet omkommet etter boligbrannen på Haugenstua i Oslo, opplyser politiet..

Aftenposten - 45 minutter siden

Støttemarkering for George Floyd flyttes til Stortinget

Arrangørene bak den varslede demonstrasjonen mot politivold og rasisme i Oslo fredag, har ikke fått dispensasjon fra smittevernreglene..

Dagbladet - 22 timer siden

Tusener langs gatene - bare 50 får marsjere

Politiet: - En av de større markeringene i Oslo..

NRK - 30 May 20 kl. 07:23

Vil ha faste hjemmekontor-dager

Oslo Høyre vil videreføre ordningen med hjemmekontor for å få ned rushtrafikken i hovedstaden, melder NTB. Oslo Høyre ønsker og fleksibel kjernetid. De får støtte fra MDGs klima -og samferdselsbyrå Arild Hermstad, som kaller forslaget en god idé..

VG - 30 May 20 kl. 11:40

Brann i rekkehus i Oslo

Det brenner kraftig i et rekkehus på Haugenstua i Oslo lørdag formiddag..

NRK - 31 May 20 kl. 15:14

Oslo-elever i karantene

Totalt 18 elever og tre lærere på Veitvet skole i Oslo er satt i karantene, melder VG. En av klassens elever testet positivt, to dager etter elevens mor testet positivt. Karantenen varer til fredag 5.

Dagbladet - Igår: 12:55

Nå avhenger mye av denne Oslo-storfilmen

Kan «Tenet» bringe kinoverden tilbake til normalen?.

P4 - 30 May 20 kl. 08:56

Vil ha faste hjemmkontor-dager

Oslo Høyre vil videreføre korona-tiltaket med hjemmekontor for å redusere rushtrafikken i hovedstaden. Nicolai Øyen Langfeldt i Oslo Høyre sier til VG at mange flere enn de trodde, er i stand til å utføre jobben fra hjemmekontor og at det bør inn i Oslos langsiktige politikk om samferdsel..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt