Oppdaga

Søndag, 18 April, 22:24

Nyheter om Oppdaga

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 27 jan. 21 kl. 16:23

Mutasjon Oppdaga i 70 land

Det muterte koronaviruset som fyrst vart Oppdaga i Storbritannia har no spreidd seg til 70 land, opplyser WHO. Mutasjonen som fyrst vart Oppdaga i Sør-Afrika har spreidd seg til 31, ifylgje organisasjonen..

NRK - 20 jan. 21 kl. 11:14

Britisk koronavirus Oppdaga i Kina

Den britiske varianten av koronaviruset er Oppdaga i Kina. Det opplyser kinesiske helsestyresmakter. Fem bydelar i det sørlege Beijing er stengt etter at det smittsame viruset blei Oppdaga der, melder nyheitsbyrået AFP..

NRK - 19 des. 20 kl. 17:59

Mutasjonen ikkje Oppdaga i Noreg

Den nye virusvarianten som er Oppdaga i Storbritannia, er ikkje Oppdaga i Noreg, seier FHI til NTB. – Vi kan ikkje sjå heilt vekk frå at varianten ikkje eksisterer i Noreg, men vi har ikkje sett dette enno, seier avdelingsdirektør Line Vold i FHI..

NRK - I førrgår: 09:00

Indisk virusvariant i Bergen

Ein ny mutasjon av koronaviruset er Oppdaga i Noreg og det første tilfellet er i Bergen, skriv BA. Det er mikrobiologisk avdeling på Haukeland universitetssjukehus som har funne den indiske mutanten i ein prøve. Den smitta personen er i isolasjon..

NRK - 07 april 21 kl. 10:28

Vil ha svar om død mann

I spørretimen på Stortinget nå, reises det spørsmål om mannen som lå død i leiligheten sin i Oslo i ni år uten å bli Oppdaga. Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum vil ha svar fra regjeringa på hvorfor ingen offentlige etater fanget opp at mannen var død..

NRK - 05 april 21 kl. 11:04

Forsøkte å snike seg unna karantene

Ein mann i 50-åra måtte hentast ned frå fjellet i Trøndelag etter at han forsøkte å gå på ski over grensa frå Sverige, skriv Adressa. Bakgrunnen var at han ville omgå karantenehotellreglane ved å snike seg gjennom skogen og deretter bli plukka opp av ein slektning. Mannen vart Oppdaga av to fiskarar ved Essandsjøen påskeaftan.

NRK - 03 april 21 kl. 18:05

Ny virusvariant funnen i Danmark

I Danmark er det Oppdaga to tilfelle av ein ny koronavirusvariant som er mindre følsam for antistoffar. Det opplyser helseminister Magnus Heunicke. Varianten er i utgangspunktet lik den britiske varianten, B117, men den har òg mutasjonen E484K, som finst i den sørafrikanske varianten og den brasilianske varianten.

NRK - 25 mars 21 kl. 03:33

Evakuert etter røykutvikling

Bebuerane blei evakuert då det blei Oppdaga kraftig røykutvikling i eit leilegheitsbygg på Stord i Vestland fylke i natt. Det er uklart om det har vore brann i bygninga, men tredjeetasjen er røyklagt, opplyser politiet i Sør-Vest. Bebuerane er innlosjerte på hotell..

NRK - 25 mars 21 kl. 03:33

Evakuerte etter røykutvikling

På Stord blei bebuarane evakuerte frå eit leilegheitsbygg då det blei Oppdaga kraftig røykutvikling i natt. Det er uklart om det har vore brann, men tredjeetasjen er røyklagt, opplyser politiet i Sør-Vest. Bebuarane er innlosjerte på hotell..

NRK - 24 mars 21 kl. 06:07

Mange smitta i Klepp

I Klepp kommune har åtte personar testa positivt på koronasmitte, ifølge VG sine tal i natt. Kommunen opplyser at det i går blei Oppdaga ein smitta person tilknytt ein moské i Klepp, og at rundt 50 andre personar i same miljøet er sett i karantene..

E24 - 12 mars 21 kl. 06:30

Fire oljeselskap får miljøkritikk etter tilsyn

Oljeselskap får kritikk for å ikkje ha gode nok system til å Oppdaga utslepp frå installasjonar under vatn..

NRK - 09 jan. 21 kl. 14:42

Virusmutasjonen påvist i USA

Den nye og meir smittsame mutasjonen av koronaviruset, som først vart Oppdaga i Storbritannia, er no påvist i åtte delstatar i USA. Det første tilfellet vart Oppdaga i førre veke, og Florida og California skal vere hardast råka..

NRK - 08 mars 21 kl. 13:39

Salmonellasmitte i fleire fylke

Folkehelseinstituttet har Oppdaga eit utbrot av mage- og tarmbakterien Salmonella Enteritidis. 12 personar har fått påvist smitte med utbrotsbakterien, og i tillegg er det 8 mistenkte tilfelle. Smittekjelda er truleg ei matvare, melder FHI..

NRK - 19 okt. 20 kl. 10:45

Ny variant av viruset Oppdaga

Ein ny variant av koronaviruset er Oppdaga i Trondheim, melder VG. Det er førebelse vurderingar frå FHI som viser dette. Det er ein variant ein ikkje har sett tidlegare i landet som er Oppdaga, men det er uklart om varianten er meir smittsam..

NRK - 16 okt. 20 kl. 21:47

35 koronavariantar Oppdaga i Noreg

Det er så langt i pandemien Oppdaga 35 ulike variantar av koronaviruset i Noreg. 26 av dei vart Oppdaga i august og september, skriv Aftenposten. Koronaviruset har også fått ei eiga norsk undergrein, som har namnet «B 1.

NRK - 12 feb. 21 kl. 09:15

– Kan vere tre gonger så smittsam

Ein koronavariant som er Oppdaga i den brasilianske delen av Amazonas, kan vere tre gonger så smittsam som det opphavlege viruset, ifylgje helseministeren i Brasil. Han forklarte ikkje kven som sto bak denne informasjonen..

NRK - 11 feb. 21 kl. 09:40

Nærare å løysa Parkinsons-gåta

Leiande forskarar på Universitetet i Cambridge hevdar å ha Oppdaga viktig informasjon som kan bidra til å kurera Parkinsons sjukdom, skriv NTB..

NRK - 11 feb. 21 kl. 08:43

Frifunnen for vald mot sambuar

Kvinna ville ha sambuaren ut av senga etter at ho Oppdaga noko på mobilen hans. Det enda med at ho vart slått i andletet og på overkroppen. Ho var sjukmeld i ei veke.

NRK - 10 feb. 21 kl. 06:55

Gav feil informasjon i vaksinekø

Når folk skal registrera seg for å vaksine, skal ein svara op om ein er helsepersonell. Voss herad Oppdaga fleire som svara ja, sjølv om dei ikkje er det, melder Avisa Hordaland..

NRK - 08 feb. 21 kl. 21:45

Sørafrikansk mutasjon i Austrheim

Det muterte koronatilfellet som blei Oppdaga måndag i Austrheim, er av den sørafrikanske virusvarianten. Den smitta er tilsett på byggjeplassen på Fantoft, skriv BA. Ein person har fått symptom, og ein til er definert som nærkontakt i Austrheim..

NRK - 26 jan. 21 kl. 07:00

Lekkasje i Haraldshallen

Det er Oppdaga ein lekkasje på fleire tusen liter i kjellaren under symjebassenget i Haraldshallen i Haugesund. Brannvesenet pumpar ut vatnet nå. Lekkasjen kjem truleg til å bety at symjehallen blir stengt i fleire veker..

NRK - 19 jan. 21 kl. 03:32

Mutert virus funne i 20 delstatar

Den britiske varianten av koronaviruset er Oppdaga i 20 delstatar, melder det amerikanske smittevernbyrået CDC. Flest tilfelle er funne i Florida og California. California har passert 3 millionar smittetilfelle totalt..

NRK - 13 jan. 21 kl. 12:44

Mutert virus i 50 land

Den muterte varianten av koronaviruset som først blei Oppdaga i Storbritannia, er til no funne i 50 land, ifølgje Verdens helseorganisasjon WHO. – Høge smittetal betyr at vi må vente at fleire variantar kjem, uttaler WHO..

NRK - 03 jan. 21 kl. 22:29

Nye tilfelle av virusvariant

Laboratorietestar hjå FHI har avdekka tre nye tilfelle av den engelske varianten av covid-19 i Noreg. To av dei nye smitta er frå Vestland, eitt av tilfella er frå Rogaland. Til no er 19 slike tilfelle Oppdaga i Noreg, og FHI reknar med at det vil bli fleire framover, melder NTB..

NRK - 31 des. 20 kl. 19:11

Bilist Oppdaga nye sprekker

Ein observant bilist varsla NVE om dei synlege sprekkene i bakken nord for Ask der det store leirskredet gjekk natt til onsdag. Det seier politiet til NRK. 46 personar er evakuerte frå dette aktuelle området, etter at NVE vurderte det som naudsynt..

NRK - 31 des. 20 kl. 19:11

Oppdaga nye sprekker i Gjerdrum

Ein observant bilist har varsla NVE om synlege sprekker i bakken nord for Ask i Gjerdrum der det store leirskredet gjekk natt til onsdag. Det seier politiet til NRK. 46 personar er evakuerte frå dette andre området etter at NVE vurderte det som naudsynt..

NRK - 02 sep. 20 kl. 19:56

Har Oppdaga eldgammalt svart hol

Forskarar ved European Gravitational Observatory har Oppdaga eit svart hol som er eldre enn nokon andre som har blitt Oppdaga, og veg 142 gongar så mykje som sola vår. Etter dagens kunnskap skal holet eigentleg ikkje kunne eksistere, melder AFP..

NRK - 02 sep. 20 kl. 19:56

Oppdaga rekordgammalt svart hol

Forskarar ved European Gravitational Observatory har Oppdaga eit svart hol som er eldre enn nokon andre som har blitt Oppdaga, og veg 142 gongar så mykje som sola vår. Etter dagens kunnskap skal holet eigentleg ikkje kunne eksistere, melder AFP..

NRK - 19 des. 20 kl. 17:18

Nye tiltak i England

Den nye varianten av koronaviruset som er Oppdaga i Sør-England er 70 prosent meir smittsamt. Dette gjer at statsminister Boris Johnson no skjerpar koronatiltaka i London og Søraust-England..

NRK - 11 des. 20 kl. 13:21

Åtvarar mot svindelforsøk

Sparebank 1 har teke imot drygt 100 meldingar om forsøk på svindel denne veka. I meldingar og e-postar vert det hevda at dei har Oppdaga mistenkjeleg aktivitet på kontoen til kunden, for så å be kunden ringe eller gå inn på ei falsk nettside..

NRK - 07 des. 20 kl. 23:23

Lærdalselvi kan bli stengd i 5 år

Miljødirektoratet vil stenge Lærdalselvi for laksefiske i fem år. Årsaka er svake fangstresultat dei siste sesongane. Elva var i mange år stengd etter at parasitten gyrodactylus salaris blei Oppdaga i 1996.

NRK - 27 nov. 20 kl. 18:16

VG: Funne fugleinfluensa i Rogaland

Mattilsynet bekreftar at det er funne fugleinfluensa i ein villfugl i Rogaland, melder VG. Sjukdommen blei Oppdaga hjå ein viltlevande kortnebbgås i Sandnes, og alle lokale innbyggarar som kjem over døde fuglar blir bedne om å varsle Mattilsynet..

NRK - 27 nov. 20 kl. 18:16

Har funne fugleinfluensa i Rogaland

Mattilsynet bekreftar at det er funne fugleinfluensa i ein villfugl i Rogaland. Sjukdommen blei Oppdaga hjå ein viltlevande kortnebbgås i Sandnes. Alle lokale innbyggarar som kjem over døde fuglar blir bedne om melde inn funnet til tilsynet..

NRK - 27 sep. 20 kl. 20:53

Oppdaga kulehol i campingvogn

Eigaren av ei campingvogn i Brandbu i Gran kommune har Oppdaga eit kulehol i eitt av vindauga sine, melder politiet på Twitter. Det er uvisst når skaden kan ha skjedd, og vogna er avsperra for undersøking. Politiet har oppretta sak..

NRK - 03 nov. 20 kl. 05:33

Mange nye koronasmitta elevar

Det er Oppdaga 16 nye smittetilfelle av korona i Stavanger siste døgn. For fire kjem smitten frå reiser. Dei andre 12 er knytt til andre kjente smittetilfelle.

NRK - 03 sep. 20 kl. 20:04

Meir ammoniumnitrat Oppdaga

Over fire tonn ammoniumnitrat er Oppdaga i eit lager ved hamna i Beirut, ifylgje den libanesiske hæren. Delar av Beirut vart 4. august jamna med jorda etter ein eksplosjon i eit lager med ammoniumnitrat i hamna..

NRK - 02 nov. 20 kl. 11:48

Rekordbeslag av metamfetamin

Eit halvt tonn metamfetamin til ein verdi av 370 millionar kroner blei nyleg beslaglagt i Hongkong, melder styresmaktene ifølge AFP. Beslaget blei gjort førre veke då narkotikaen blei Oppdaga i ein konteinar med sementsekkar som kom frå Mexico..

NRK - 02 nov. 20 kl. 08:16

Trur dei Oppdagar 40 prosent

Folkehelseinstituttet reknar med at dei Oppdagar 40 prosent av smittetilfella som finst i det norske samfunnet, seier avdelingsdirektør Line Vold. I mars seier ho at kanskje 10 prosent blei Oppdaga, då dei ikkje hadde høve til å teste like mange..

NRK - 01 sep. 20 kl. 18:10

Blindpassasjer på Nordsjøen-skip

Det er Oppdaga ein blindpassasjer om bord på skuleskipet Statsraad Lehmkuhl, som er på eit femdagars tokt i Nordsjøen. Det skulle vere 76 personar om bord på skipet, men tysdag blei ein ekstra mann Oppdaga, skriv Bergensavisen. Politiet er varsla..

NRK - 01 sep. 20 kl. 18:10

Blindpassasjer på «Statsraaden»

Det er Oppdaga ein blindpassasjer om bord på skuleskipet Statsraad Lehmkuhl, som er på eit femdagars tokt i Nordsjøen. Det skulle vere 76 personar om bord på skipet, men tysdag blei ein ekstra mann Oppdaga, skriv Bergensavisen. Politiet er varsla..

NRK - 01 sep. 20 kl. 14:14

Krokodille Oppdaga i tysk elv

Ei krokodille har blitt Oppdaga i ei elv i den tyske byen Ortenberg i delstaten Hesse, melder nyheitsbyrået DPA. Den skal ikkje vere farleg for menneske, men det er framleis usikkert korleis ei krokodille på kring ein meter har hamna i elva..

NRK - 30 okt. 20 kl. 23:16

Sakna fiskar funnen på kantra båt

Ein sakna krabbefiskar i 20-åra vart fredag kveld funnen i god behald etter ein stor redningsaksjon i Måløy. Fiskaren vart Oppdaga kl. 22.

NRK - 26 okt. 20 kl. 19:25

Har funne fleire vass-spor på månen

Det kan finst mykje meir vatn på månen enn det ein tidlegare har trudd, kjem det frå i to nye studie som blei publiserte måndag i tidsskriftet Nature Astronomy. Forskarane har Oppdaga spor av vatn ved å sjå på månen med eit teleskop festa på eit fly..

NRK - 26 okt. 20 kl. 19:25

Har funne spor av vatn på månen

Det kan finst mykje meir vatn på månen enn det ein tidlegare har trudd, kjem det frå i to nye studie som blei publiserte måndag i tidsskriftet Nature Astronomy. Forskarane har Oppdaga spor av vatn ved å sjå på månen med eit teleskop festa på eit fly..

NRK - 26 okt. 20 kl. 19:25

Meir vatn på månen enn trudd

Det kan finst mykje meir vatn på månen enn det ein tidlegare har trudd, kjem det frå i to nye studie som blei publiserte måndag i tidsskriftet Nature Astronomy. Forskarane har Oppdaga spor av vatn ved å sjå på månen med eit teleskop festa på eit fly..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt