Nye

Saturday, 25 June, 05:46

Nyheter om Nye

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 jun 22 kl. 07:22

To Nye omikron-variantar spreiar seg i USA

To Nye variantar av covid som spreiar seg i USA, bekymrar forskarar, melder The Guardian. Forskarane trur dei Nye variantane kan vera meir smittsame enn tidlegare variantar, i tillegg til å vera meir resistente mot immunitet frå tidlegare infeksjonar og vaksinar. Ifølge det amerikanske senteret for smittekontroll og -vern (CDC) utgjer dei to Nye variantane 13 prosent av Nye smittetilfelle.

Klartale - 14 timer siden

Skjerper reglene mot korona-smitte på Oslo universitetssykehus

Korona-viruset sprer seg i det norske samfunnet på nytt. Denne uka ble rutinene for smitte skjerpet for ansatte på Oslo universitetssykehus (OUS). På Ullevål sykehus jobber det 24.

NRK - 19 timer siden

40.000 underskrifter til nytt dansk parti

På mindre enn ett døgn har 40.000 dansker skrevet under på at de ønsker at Inger Støjbergs Nye parti, Danmarksdemokratene, skal kunne stille til valg. Det Nye partiet ble registrert torsdag ettermiddag.

Klartale - 21 jun 22 kl. 11:03

Verdens atommakter ruster opp

De forente nasjoner (FN) har en traktat for atomvåpen. Den er en avtale som gjør det forbudt for land å bruke atomvåpen. Landene skal heller ikke utvikle, teste eller skaffe atomvåpen.

NRK - 21 jun 22 kl. 08:22

Macron skal møte partiledere

Frankrikes president Emmanuel Macron skal tirsdag møte Marine Le Pen og flere andre partiledere, i håp om å danne Nye allianser i nasjonalforsamlingen. Det er resultatet i det franske parlamentsvalget som tvinger Macron ut på jakt etter Nye former for samarbeid. I helgen ble det klart at hans sentrum-høyre-allianse Ensemble hadde mistet flertallet i den lovgivende forsamlingen.

Klartale - 13 jun 22 kl. 15:45

Hun har tegnet Onkel Skrues Nye pengebinge

Onkel Skrue er en del av Donald Duck sin verden. Skrue er veldig rik og har derfor en egen pengebinge.De siste årene har pengebingen vært et grått og kjedelig bygg.

Klartale - 11 jun 22 kl. 07:00

Hva mener folk om el-sparkesykler?

De elektriske sparkesyklene kom til Norge for noen år siden. Nå er de overalt i store byer som Oslo og Bergen. Men el-sparkesykler er både elsket og hatet.

Aftenposten - 20 timer siden

Kolstads Nye forsvarskjempe har fått gladnyhet fra legen

Vetle Eck Aga kan trene som normalt med sine Nye lagkamerater i Kolstad når sommerferien er over..

NRK - 10 jun 22 kl. 09:34

98 Nye ukrainske asylsøknader

Det ble registrert 98 Nye asylsøkere fra Ukraina til Norge torsdag. Totalt er det registrert 505 Nye asylsøkere den siste uken. Tirsdag og onsdag ble det registrert henholdsvis 135 og 124 Nye søknader om asyl fra ukrainske borgere..

VG - Igår: 00:30

Les dagens VG her!

En smittebølge er på vei og en ny omikronvariant regjerer. Blir man mer syk og kan vi risikere Nye tiltak? Les hva ekspertene vet om den Nye varianten i dagens VG..

NRK - Igår: 19:08

USA vil gi Ukraina ny stor våpenpakke

USA vil gi en ny militær støttepakke verdt 450 millioner dollar til Ukraina, og vil blant annet gi Nye raketter. Pakken er verdt rundt 4,5 milliarder kroner. Ukraina får blant annet flere Himars-rakettsystemer, som er mellomdistanseraketter.

NRK - Igår: 18:58

Regjeringen vil endre loven

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier til NRK at regjeringen nå skal sende ut et nytt lovutkast. Den Nye loven skal gjøre slik at flere tusen grunneiere slipper eiendomsskatt for grunnen under Statnetts kraftlinjer. I Norge er det mange, mange mil med strømlinjer.

NRK - Igår: 13:36

ESA godkjenner finansiering av ny lufthavn

EØS-tilsynet ESA har i dag gitt grønt lys til at bygging av ny flyplass ved Mo i Rana kan finansieres med støtte fra den norske stat og Rana kommune. I en pressemelding opplyser ESA at finansieringen er i tråd med EØS-avtalens regler for statsstøtte. Målet med den offentlige støtten er å sørge for tilstrekkelige midler til byggingen av en ny flyplass og tilhørende infrastruktur.

NRK - Igår: 11:03

Storbritannia varsler Nye sanksjoner

Storbritannia varsler Nye sanksjoner mot Russland, melder Retuers. Sanksjonene vil blant annet inkludere leveranse av maritime varer og teknologi..

Klartale - Igår: 07:00

– Norsk statsborgerskap betyr svært mye for meg

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 Nye statsborgere.

NRK - 09 jun 22 kl. 09:17

124 Nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 124 Nye asylsøkere fra Ukraina til Norge onsdag. Totalt er det registrert 503 Nye asylsøkere den siste uken. Tirsdag og mandag ble det registrert henholdsvis 135 og 16 Nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

Klartale - I førrgår: 11:02

Senatorer tror de kan få endret våpenlovene i USA

Chris Murphy er senator fra Det demokratiske partiet. Han er en av de som har laget det Nye forslaget. Murphy sier dette er det viktigste forslaget om våpenkontroll på nesten 30 år.

Klartale - I førrgår: 08:46

Større press for å bli enige i flystreiken

Flyteknikere har denne uka vært i streik. Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) har krevd mer penger for jobben de gjør. NFO er en fagforening.

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 14:50

NRKs Nye tomt er trolig for liten – kan bli nødt til å bla opp mer for nabotomter

Plan- og bygningsetaten mener «planområdet» må utvides for at NRKs Nye hovedkontor skal passe inn i nærområdet..

NRK - 21 jun 22 kl. 12:33

Kristin Danielsen får seks Nye år som direktør for Norsk kulturråd

Kultur- og likestillingsdepartementet har forlenget åremålet til Kristin Danielsen med ytterligere seks år. Hun blir direktør for Norsk kulturråd fram til 2028. – Kristin Danielsen har ledet Norsk kulturråd gjennom en stor omstillingsprosess, og under hennes ledelse har Norsk kulturråd håndtert Nye og omfattende oppgaver, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) om ansettelsen i en pressemelding.

NRK - 20 jun 22 kl. 22:28

Hullet i Estonia større enn tidligere kjent

Hullet i det forliste passasjerskipet Estonias skrog er større enn det som har vært kjent tidligere, viser Nye undersøkelser av skipsvraket. Hullet har blitt vurdert til å være rundt 22 meter langt, men har vist seg å faktisk være mer enn 40 meter langt og minst seks meter bredt, ifølge leder for den estiske havarikommisjonen Rene Arikas. I juni ble det igangsatt Nye undersøkelser av Estonia-vraket på bunnen av Østersjøen.

NRK - 06 jun 22 kl. 14:01

29 Nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 29 Nye asylsøkere fra Ukraina til Norge søndag. Totalt er det registrert 508 Nye asylsøkere den siste uken. Lørdag og fredag ble det registrert henholdsvis 43 og 61 Nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

NRK - 13 jun 22 kl. 09:23

23 ny ukrainske asylsøknader

Det ble registrert 23 Nye asylsøkere fra Ukraina til Norge søndag. Totalt er det registrert 502 Nye asylsøkere den siste uken. Lørdag og fredag ble det registrert henholdsvis 29 og 78 Nye søknader om asyl fra ukrainske borgere..

NRK - 05 jun 22 kl. 11:36

43 Nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 43 Nye asylsøkere fra Ukraina til Norge lørdag. Totalt er det registrert 538 Nye asylsøkere den siste uken. Fredag og torsdag ble det registrert henholdsvis 61 og 96 Nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

Klartale - 12 jun 22 kl. 06:00

Robbie Williams vil synge i Eurovision neste år

– Jeg har faktisk har meldt meg til arrangørene allerede. Jeg har ingen plan om å delta på vegne av Storbritannia. Jeg vil underholde i pausen, slik som Madonna og Justin Timberlake.

Aftenposten - 18 jun 22 kl. 14:48

Ny studie: Så lite beskyttelse gir tidligere omikronsmitte mot Nye varianter.

Omikron har dukket opp i en helt ny variant. De Nye vaksinene som utvikles nå, vil antagelig ikke gi bedre beskyttelse….

NRK - 30 minutter siden

Har fått ordre om å trekke seg ut

Ukrainske styrker i Sievjerodonetsk har fått ordre om å trekke seg ut av den krigsherjede byen i Donbas etter mange ukers harde kamper. Byen, som nå ligger i ruiner, er i den siste lommen i Luhansk-provinsen som regjeringsstyrkene fortsatt hadde kontroll over. Byen er nå stort sett under russisk kontroll.

VG - 6 timer siden

Elliot Page roser Netflix

I den Nye sesongen av superheltserien The Umbrella Academy får vi følge Elliot Page sin rollefigur i prosessen fra Vanya Hargreeves til Viktor..

NRK - 10 timer siden

Representantenes hus i USA har vedtatt historisk våpenlov

Representantenes hus i USA har vedtatt lovforslaget fra Senatet som strammer inn på våpenlovgivningen i landet. Lovgiverne brøt ut i applaus da de vedtok lovforslag fredag, melder nyhetsbyrået AFP. Den Nye loven omfatter strengere bakgrunnssjekk for personer under 21 år som vil kjøpe våpen.

E24 - 16 timer siden

Nordmenn har parkert bobilen. Nå møter de nesten bare tyskere.

ÅLESUND (Aftenposten/E24): I løpet av fire år er salget av Nye bobiler blitt mer enn halvert. Bobilplassene domineres igjen av tyskere..

Aftenposten - 16 timer siden

Salget av bobiler har stupt fire år på rad. – Interessen har avtatt.

ÅLESUND (Aftenposten/E24): I løpet av fire år er salget av Nye bobiler blitt mer enn halvert..

Klartale - 17 timer siden

Soldater skal ha fått ordre om å trekke seg ut fra by

– De har fått ordre om å gjøre det. Det sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Telegram er en meldingstjeneste.

NRK - 17 timer siden

Russiske soldater hevder de har inntatt to Nye småbyer

Russiske styrker og separatister hevder de har inntatt byene Hirske og Zolote sør for Lysytsjansk, som er den siste storbyen Ukraina kontrollerer i Luhansk. Ukrainske styrker har foreløpig ikke bekreftet at byene har falt. Det er uklart om ukrainske styrker rakk å trekke seg ut av byen.

NRK - 17 timer siden

Advokatstriden over – advokatene og Justisdepartementet enige

Etter dialog, har Advokatforeningen og Justis- og beredskapsdepartementet inngått en avtale om en ny modell for innspill knyttet til den årlige reguleringen av den offentlige rettshjelpssatsen. Det melder regjeringen i en pressemelding. – Regjeringen har jobbet målrettet for å styrke rettshjelpsordningen, både ved å sikre flere personer tilgang til fri rettshjelp og ved å heve rettshjelpssatsen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

NRK - 03 jun 22 kl. 14:41

390.000 Nye jobber i USA i mai

Det ble skapt flere Nye jobber en ventet i USA i forrige måned. Det viser tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Med 390.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:36

Rentene stiger videre og inflasjonen når Nye toppnoteringer

Både norske og internasjonale renter stiger i relativt rask takt, samtidig som inflasjonen i Europa befinner seg over åtte prosent per juni 2022. I de 19 landene som er en del av eurosonen, var prisveksten fra mai 2021 til mai 2022 faktisk på hele 8,1 %. Prognosene tilsier også at denne utviklingen vil fortsette videre gjennom 2022 Rentenivå – fra svært lave nivåer til rask vekst Til å begynne med er det viktig å forstå at renter og inflasjon i noe grad henger sammen.

NRK - 20 timer siden

Tre Nye døde etter demonstrasjoner i Ecuador

Ytterligere tre personer har mistet livet denne uka i forbindelse med protestene mot regjeringen i Ecuador, ifølge lokale menneskerettighetsorganisasjoner. Det siste offeret var en 39 år gammel demonstrant som ble skutt og drept torsdag, ifølge Alliansen av menneskerettsorganisasjoner. Det skjedde da sammenstøt ved nasjonalforsamlingen i hovedstaden Quito spredte seg til en park i nærheten.

Klartale - 20 timer siden

Norge og Storbritannia vil satse på vannkraft i Afrika

Scatec er et norsk selskap som jobber med fornybar energi. De skal satse mye på å lage vannkraft i Afrika, og får med seg to fond på det. Det ene er norske Norfund og det andre er BII fra Storbritannia.

VG - 17 jun 22 kl. 08:32

Nye bilder av prinsesse Ingrid Alexandra

Fredag deler hoffet Nye bilder av prinsessen. På hodet har hun et stykke kongelig historie..

VG - 17 jun 22 kl. 08:32

Nye bilder av prinsesse Ingrid Alexandra

Fredag deler hoffet Nye bilder av prinsessen. På hodet har hun et stykke kongelig historie..

Aftenposten - 23 timer siden

Skjulte den sjeldne sykdommen før hun ble VM-stjerne

Som syvåring mistet Leah Hayes (16) alt håret. Nå er hun svømmesportens Nye supertalent - og har lært seg å omfavne….

Klartale - 23 timer siden

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

Klartale - 17 jun 22 kl. 06:00

Erik ble norsk etter 44 år

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 Nye statsborgere.

Aftenposten - Igår: 21:38

Skiforeningen truet med å stenge den populære stua i sommer. Nå er driften reddet.

Skiforeningen har slitt med å finne Nye drivere til Kikutstua, men nå tar tre gründere i tjueårene over inntil videre..

Aftenposten - Igår: 19:46

Nye detaljer avsløres hver dag. Nå angrer Trumps venner på at de ikke deltok.

Trumps politiske venner angrer på at de boikottet høringene om stormingen av Kongressen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com