Norske

Fredag, 23 Oktober, 23:08

Nyheter om Norske

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - 4 timer siden

Norske rømninger: Smørkniv og surfebrett

Flere Norske innsatte har forsøkt å komme seg til frihet på uvanlig vis - både med og uten suksess. Her er Norges mest spektakulære fengselsrømninger..

E24 - Igår: 15:15

Viruset gir en billig inngang i Norske Skog

Pandemien er slett ikke over - i Norske Skog har den bitt seg fast. Men på et tidspunkt må en såpass grønn aksje også prises på fremtidsvyene..

E24 - Igår: 09:26

Norske Skog kutter i Halden: – Sørgelige nyheter

Norske Skog vet ikke hvor mange som vil miste jobben når Saugbrugs-anlegget i Halden går fra tre til to papirmaskiner. – Forferdelig trist, sier ordføreren i Halden..

E24 - Igår: 08:19

Norske Skog stenger papirmaskin i Halden

Norske Skog leverer tap på bunnlinjen i tredje kvartal, og stenger permanent en papirmaskin i Halden. Konsernsjefen er kritisk til manglende statlig kompensasjon og at nettleien nå vil øke..

E24 - Igår: 06:02

Britisk lov gir håp om lønnshopp for Norske oljearbeidere og sjøfolk

Innføringen av britisk minstelønn for sjøfolk og oljearbeidere på skip, kan gi ny fart i kampen for Norske lønns- og arbeidsvilkår for sjøfolk i Norge. Enkelte tjener ned mot 29 kroner i timen..

P4 - I førrgår: 05:42

Kinobesøk halvert

Det går mot et katastrofeår for kinobransjen. Antallet besøk på Norske kinoer er halvert i 2020. På grunn av korornakrisen utsettes storfiler og strømmetjenestene vokser.

Aftenposten - 20 okt. 20 kl. 16:47

13 spillere koronasmittet i de Norske landslagsspillernes klubb

Hele 13 spillere har testet positivt på koronaviruset i AZ Alkmaar. Det er ikke kjent om de Norske spillerne Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson eller Håkon Evjen er blant de smittede..

Aftenposten - 20 okt. 20 kl. 11:39

Tre Norske lag kjemper om Europa-plass: Dette blir deres siste hinder

Tøff trekning for de Norske..

Klartale - 20 okt. 20 kl. 09:09

Norske lærere kan vise karikaturer

Norske lærere kan vise fram karikaturer av Muhammed på skolen. Det sier kunnskapsminister Guri Melby..

Aftenposten - 20 okt. 20 kl. 05:48

Kunnskapsministeren: Norske lærere står fritt til å vise Muhammed-karikaturer

Norske lærere kan vise frem Muhammed-karikaturer i undervisningen dersom de mener det er relevant, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V)..

VG - 19 okt. 20 kl. 13:15

Toppledere må integreres i den Norske velferdsmodellen

Godt lønte forretningsmenn og bedriftsledere utfordrer den Norske likheten. De synliggjør at den privilegerte overklassen oftest er hvit, rik og mannlig..

E24 - 19 okt. 20 kl. 12:30

Airthings selger for 80 millioner på Amazon i år

Det Norske vekstselskapet tjener gode penger på å ha vært tidlig ute med å selge på Amazon. Airthings-sjefen mener Norske selskaper gjør dumt i å vente for lenge med å lansere produktene sine på plattformen..

VG - 18 okt. 20 kl. 22:20

Norske «Kunstneren og tyven» vant gjev pris på filmfestival i London

Den Norske dokumentarfilmen «Kunstneren og tyven» vant søndag prisen for beste dokumentarfilm på BFI London Film Festival i London..

Aftenposten - 17 okt. 20 kl. 22:01

Vil ansette Norske politifolk for å løse politimangel i Sverige

Flertallet i den svenske Riksdagen ønsker å ansette Norske politifolk for å løse mangelen i Sverige. Det svenske politiforbundet ønsker forslaget velkommen..

P4 - 08 okt. 20 kl. 18:06

- 120 mann med munnbind er klare for kamp

De Norske supporterne er klare for å gi alt på Ullevaal for å hjelpe Norge til seier mot Serbia i den svært viktige EM-playoff-semifinalen i kveld- i alle fall de som slipper inn. Med seier er de Norske fotballgutta kun én kamp unna sitt første mesterskap på 21 år. - og Alexander Røine Norske Supporterallianse er klar for kamp - og lar seg ikke stoppe av koronarestriksjonene..

Aftenposten - 1 time siden

Filmanmeldelse: Deilig å være dritings på jobb i Danmark

Fire danske lærere blir inspirert av den Norske psykiateren Finn Skårderud til å gå på fylla i arbeidstiden..

NRK - 15 okt. 20 kl. 12:42

24 innlagt på Norske sykehus

24 personer er nå innlagt med koronasmitte på Norske sykehus. Det er én mer enn på onsdag. To pasienter får respiratorbehandling..

E24 - 15 okt. 20 kl. 12:49

Markedsuroen tiltar: – En giftig cocktail for den Norske kronen

Børser verden over og oljeprisen faller markant. Nå koster dollaren over 10 øre mer enn i morges. – Risiko og uro gagner ikke den Norske kronen, sier sjeføkonom..

E24 - 7 timer siden

DNB i samarbeid med Dr. Dropin: – Skivebom, mener leger

Etter at DNB inngikk i et samarbeid med den private legetjenesten Dr. Dropin om å gi kunder gratis celleprøve, har flere leger reagert. – Uthuling av norsk helsetjeneste, sier den Norske legeforeningen..

Aftenposten - 8 timer siden

I fjor ble det heftig debatt. Nå slipper Rosenborg straff.

Rosenborg og ti andre Norske fotballklubber kan se bort fra bøter de er ilagt av Norges Fotballforbund for ulovlig bruk av pyroteknikk..

Aftenposten - 9 timer siden

Aftenpostens språkekspert Helene Uri: Det kunne gjort seg med en tissepause

Jeg vet ikke om det er tissepauser i Norske rettssaker, men i saken mot Laila Bertheussen burde det ha vært det..

P4 - 15 okt. 20 kl. 09:57

Norske bønder får en klimakalkulator

I dag får Norske bønder sin egen klimakalkulator. Det digitale verktøyet skal gi bonden oversikt over klimagassutslipp på gårdsnivå slik at det kan gjøres tiltak for å kutte utslipp og binde karbon. Vi må ta vår del av dugnaden, sier styreleder i Klimasmart Landbruk, Bjørn Gimming..

NRK - 9 timer siden

Uendret antall pasienter fredag

44 personer behandles for covid-19 på Norske sykehus fredag, like mange som torsdag. Det viser Helsedirektoratets oversikt. Tre personer behandles med respirator - én færre enn i går..

VG - 15 okt. 20 kl. 09:35

Mange Norske elever sliter med kildekritikk

De fleste Norske 15-åringer vet ikke hvordan de kan undersøke om kilder er til å stole på, og de vet mindre om kildekritikk enn andre nordiske elever..

VG - 10 timer siden

Mesterskap glapp igjen for fotballgutta: – Skuffet og trist på deres vegne

ULLEVÅL (VG) Siden år 2000, sist fotballgutta var kvalifisert for et mesterskap, har de Norske fotballkvinnene vært i 12 sluttspill. Nå er de så godt som klare for sitt 13. mesterskap..

NRK - 11 timer siden

Ingen ny busstreik

Det blir ingen streik blant Norske bussjåfører. Det ble kjent i dag etter en uravstemning blant sjåførene. 50,44 prosent sa ja til resultatet, ifølge Fri Fagbevegelse..

VG - 12 timer siden

Solskjær om Sørloth-bråket: – Skuffende om ting kommer ut

Ole Gunnar Solskjær (47) tror den Norske landslagsledelsen er skuffet over lekkasjene om disputten mellom Alexander Sørloth (25) og Lars Lagerbäck (72)..

Klartale - 12 timer siden

Flere blir langvarig syke av korona

Flere pasienter sliter med uforklarlige symptomer, lenge etter de har hatt korona. Forskere ved Norske sykehus skal nå undersøke dette..

P4 - 15 okt. 20 kl. 05:56

Elever tenker ikke kritisk om kilder

Mange Norske elever har ikke lært seg å tenke kritisk om kilder. Det viser ny norsk forskning basert på PISA-undersøkelsen 2018. Den viser at jenter kjenner bedre til slike metoder enn gutter.

Aftenposten - 15 okt. 20 kl. 05:28

Å være kritisk til kilder, er viktigere enn noen gang. Men Norske elever lærer ikke nok om det.

Mange Norske elever lærer ikke nok om hvordan de skal vurdere kilders pålitelighet, viser en ny PISA-analyse. – Sett i lys av at mye av elevers lesing foregår på nett, er dette funnet urovekkende, mener forsker Cecilie Weyergang..

Aftenposten - 15 okt. 20 kl. 05:28

Å være kritisk til kilder er viktigere enn noen gang. Men Norske elever lærer ikke nok om det.

Mange Norske elever lærer ikke nok om hvordan de skal vurdere kilders pålitelighet. Det viser en ny Pisa-analyse. – Sett i lys av at mye av elevers lesing foregår på nett, er dette funnet urovekkende, mener forsker Cecilie Weyergang..

Aftenposten - 14 timer siden

Norske forskere kartlegger symptomer og plager etter koronasykdom

Sørlandet sykehus og Sykehuset Telemark vil se nærmere på pasienter som føler at de ikke blir helt bra igjen etter å ha hatt korona..

E24 - 15 timer siden

– Nå må også Norge rydde opp for oljearbeidere

Etter at Storbritannia innførte lov om minstelønn for sjøfolk og oljearbeidere på skip, mener Ap og SV at det styrker argumentasjonen om å innføre Norske lønns- og arbeidsvilkår for disse gruppene i Norge..

P4 - 14 okt. 20 kl. 16:54

Bryter ikke reiseråd på utveksling

Norske studenter som reiser på utveksling til utlandet bryter ikke med Norske myndigheters reiseråd. Kunnskapsdeparmentet skriver at studenter som reiser ut for et lengre opphold utgjør liten risiko, og det anses også som en nødvendig reise. Også kortere studiereiser til utlandet anses som nødvendige reiser, så lenge det er en integrert del av utdanningen..

NRK - Igår: 15:06

Slakter regnestykke om elbilfordel

Norsk Elbilforening mener regjeringens utregning av hva elbilpolitikken koster Norske skattebetalere overdriver kostnaden med opp mot 8,5 milliarder kroner. Finansdepartementet avviser kritikken, og mener det er redelig å vise hva politikken koster.

VG - Igår: 14:34

Norges brexit-nødløsning

Som ventet har det ikke lykkes Norge og Storbritannia å enes om en ny frihandelsavtale som kan tre i kraft når britene forlater EU/EØS ved årsskiftet. En temporær broløsning, som utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) kaller det, vil imidlertid ivareta Norske interesser. Inntil videre..

Klartale - Igår: 13:54

Ny serie klar for Norske TV-skjermer

TV-serien «Atlantic Crossing» handler om kronprinsesse Märtha. Søndag er premieren..

NRK - Igår: 13:04

44 innlagt for covid-19 i Norge

44 personer er torsdag innlagt på Norske sykehus med covid-19. Det er åtte flere enn onsdag, og det høyeste antallet på fem måneder. Fire personer behandles i respirator..

Aftenposten - Igår: 12:53

Singapore Air bruker fly som restaurant. Vil Norske flyselskap gjøre det samme?

Verdens største passasjerfly får andre nytteområder under pandemien..

E24 - Igår: 12:55

Vaccibody inn i pandemi-kampen

Kreftvaksiner var bare det første målet for det Norske biotekselskapet Vaccibody. Nå vil det være med å bekjempe pandemier..

E24 - Igår: 11:36

Dataangrep mot Norges største IT-konsulentselskap

Sopra Steria har blitt utsatt for et dataangrep, inkludert den Norske virksomheten..

Aftenposten - Igår: 07:04

Telenor presset for millionbeløp etter dataangrep

Nekter å betale løsepengene og advarer andre Norske selskaper om fenomenet..

E24 - Igår: 06:52

Telenor presset for millionbeløp etter dataangrep

Nekter å betale løsepengene og advarer andre Norske selskaper om fenomenet..

NRK - Igår: 06:49

Telenor utsatt for dataangrep

12. oktober ble Telenor Norge utsatt for et dataangrep, opplyser selskapet i en pressemelding. Utpresserne truet med flere angrep dersom selskapet ikke ville betale.

VG - Igår: 06:30

En buss full av smitte

Smittebussen brakte corona til Norske småsteder hvor viruset før ikke hadde satt sine tagger..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt