Norske

Sunday, 14 August, 12:05

Nyheter om Norske

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 04 aug 22 kl. 11:31

Norsk diplomat fikk russisk visum trukket

Den Norske diplomaten som skjeller ut ansatte ved et hotell i Murmansk har fått visumet sitt trukket tilbake. Det bekrefter UD til NRK. Videoen av diplomaten sirkulerte i russiske medier.

NRK - 04 aug 22 kl. 11:31

Norsk diplomat ikke velkommen i Russland

Russland sier den Norske diplomaten som skjeller ut ansatte ved et hotell i Murmansk ikke er velkommen i landet, melder NTB/AFP. Videoen av diplomaten sirkulerte i russiske medier. Til hotellansatte sier hun blant annet at hun hater russere.

Aftenposten - Igår: 18:42

Stappfullt på Norske artister på Øya. Kan være strategi for høyere honorarer, forteller bookingsjefen.

Hvorfor er det ikke plass til alle som vil se de populære Norske artistene? Det er en snakkis på årets Øya..

NRK - 11 aug 22 kl. 10:10

SSB: Godt halvår for Norske banker

Norske bankers resultat var på 31,3 milliarder kroner før andre inntekter og kostnader i første halvår av 2022. Det er 2,3 milliarder kroner mer enn i fjor. Samtidig endte totalresultatet i første halvår 2022 på 32,7 milliarder kroner, mens andre inntekter og kostnader utgjorde 1,6 milliarder kroner, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

NRK - 09 aug 22 kl. 15:35

Amnesty Norge har mistet 80 medlemmer siden omstridt Ukraina-rapport

Amnestys omstridte Ukraina-rapport har ført til at rundt 80 Norske medlemmer har meldt seg ut av organisasjonen i protest, ifølge Amnesty Norge. I rapporten, som ble publisert forrige torsdag, konkluderte Amnesty med at det ukrainske militærets taktikker setter sivile i fare ved å sette opp militærbaser i boligområder, skriver Vårt Land. Det falt verken i god jord hos ukrainske myndigheter, som beskylder organisasjonen for å understøtte russisk propaganda, eller hos flere Amnesty-medlemmer.

NRK - 09 aug 22 kl. 15:00

Norske Flyktninghjelpen får prestisjetung pris

Årets Hilton-pris for humanitær innsats pris går til Norske Flyktninghjelpen. De mottar over 24 millioner kroner til sitt arbeid med mennesker på flukt. Det kunngjorde Conrad N.

Aftenposten - 08 aug 22 kl. 15:36

Intervjuet ledertalenter: Frykter for den Norske ledelsesmodellen

Den Norske ledelsesmodellen kjennetegnes av høy tillit, likhet, høy aksept for feil og liten grad av hierarki..

E24 - 08 aug 22 kl. 14:30

Intervjuet ledertalenter: Frykter for den Norske ledelsesmodellen

Den Norske ledelsesmodellen kjennetegnes av høy tillit, likhet, høy aksept for feil og liten grad av hierarki. Anita Krohn Traaseth og Hannah Gitmark har skrevet masteroppgave – og frykter at modellen kan komme til å forvitre i fremtiden..

VG - 4 timer siden

Én hit reddet fjoråret for Staysman og Katastrofes plateselskap

2021 ble et solid løft for selskapet bak musikken til «Norges nye megahit». Årsak: En annen av fjorårets nye Norske megahits..

VG - Igår: 09:25

En død og flere skadet etter værkaos på spansk festival: – Aldri opplevd noe så ekstremt

Kraftige vindkast har ført til at deler av hovedscenen på Medusa Festival falt ned og skadet flere personer. Norske Espen Ellingsen ble vitne til dramaet..

NRK - Igår: 06:27

Ingen har mistet livet på firefelts motorvei i år

En oversikt fra Aftenposten viser at ingen har mistet livet på veiene som har de høyeste fartsgrense i Norge. Per 12. august i år har 82 personer mistet livet i ulykker langs Norske veier.

E24 - Igår: 06:00

– Et eksempel på altfor mye penger og arrogant ledelse

Han siterer Yoda fra Star Wars, er inspirert av japanske krigsherrer og sammenligner seg selv med Jesus. Nå er tek-milliardær Masayoshi Son (65) i trøbbel – og det får konsekvenser for Norske selskaper..

NRK - 04 aug 22 kl. 18:35

Tankskip må forlate Norge – anses som russisk

Norske myndigheter mener tankskipet Dumankaya, som ligger til kai ved Slagentangen i Tønsberg, er russisk, selv om det seiler under tyrkisk flagg. Nå er skipet bortvist fra Slagentangen og må forlate landet, skriver VG. Sanksjonene mot Russland etter invasjonen av Ukraina innebærer at russiske fartøy ikke får lov til å legge til kai ved Norske havner.

Dagbladet - Igår: 17:45

- Ble sjokkert

Den Norske forleggeren er rystet etter angrepet på Salman Rushdie..

Klartale - Igår: 16:45

Flere får seg jobb i Norge

Det er langt over prosenten for de siste 35 årene. Det er kun slått over perioden 2007-2008. Det samme gjelder noen kvartaler mellom 1998 og 2002.

VG - Igår: 14:44

Kritisk til Viaplays Haaland-samarbeid: – En evig utfordring

Erling Braut Haaland er den store Norske stjernen i Premier League. Samtidig skal han være ambassadør for rettighetshaver Viaplay..

Aftenposten - Igår: 14:44

Kritisk til Viaplays Haaland-samarbeid: – En evig utfordring

Erling Braut Haaland er den store Norske stjernen i Premier League. Samtidig skal han være ambassadør for….

Aftenposten - Igår: 13:07

Norges mest fornøyde boligkunder

Handelshøyskolen BI har i over 20 år undersøkt kundetilfredsheten til det Norske folk gjennom Norsk Kundebarometer..

Klartale - 04 aug 22 kl. 12:02

Russland ber norsk diplomat om å dra

– Jeg hater russere, var blant det diplomaten sa.Videoen av den Norske diplomaten ble kjent i forrige uke. Hun sa masse stygt om russere til russere på et hotell.

E24 - I førrgår: 11:20

Kommunalministeren ber utleiere vise tilbakeholdenhet

Leiemarkedet i de Norske storbyene er utfordrende, særlig for studenter. Sigbjørn Gjelsvik (Sp) ber utleiere vise tilbakeholdenhet med å øke prisene for mye..

VG - I førrgår: 10:08

Kommunalministeren ber utleiere vise tilbakeholdenhet

Leiemarkedet i de Norske storbyene er utfordrende, særlig for studenter. Sigbjørn Gjelsvik (Sp) ber utleiere vise tilbakeholdenhet med å øke prisene for mye..

NRK - I førrgår: 09:20

Oljegigant satsar på norsk karbonfangst

Det amerikanske oljeselskapet Chevron investerer 100 millionar kroner i Norske Ocean Geoloop. Det skriv E24, som siterer ei børsmelding. Aksjen til Ocean Geoloop stig kraftig på Oslo Børs etter nyheita.

Klartale - I førrgår: 08:08

Norge skylder flyktninger penger

Russland angrep Ukraina 24. februar. Mange ukrainere flyktet.

Aftenposten - I førrgår: 07:00

– Det finnes ingen mal for hvem som er gode og salgbare kunstnere. Jeg ser bare etter kvalitet og etter et narrativ – om de har noe å si.

Den Norske galleristen fra Sykkylven er utdannet skuespiller, har vært gift med en popstjerne og stand-in-leggmodell for Hollywood-stjerner. I dag selger hun kunst i millionklassen..

Aftenposten - I førrgår: 06:45

Warholm mener det Norske folk er spesielt flinke på én ting. Det betyr mye for ham.

Da han var yngre, løp friidrettsstjernen stort sett for egen glede. Nå henter han motivasjon fra nye steder..

E24 - I førrgår: 06:24

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den Norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge..

NRK - I førrgår: 03:06

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den Norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge – Det har stor betydning for Europa som skriker etter gass, sier Benedicte Solaas i Offshore Norge til Klassekmapen. Hun er direktør for klima og miljø i organisasjonen og mener Norge har et ansvar for å hjelpe Europa med å sikre stabil energiforsyning. (NTB).

Aftenposten - I førrgår: 21:47

Da Taliban rullet inn i Kabul, visste Sana (15) allerede hva som ventet. Ett år senere har hun fått rett.

Da Taliban grep makten i Afghanistan i fjor, holdt verden pusten. Ett år senere beskriver Norske myndigheter utviklingen….

NRK - I førrgår: 19:02

Klimaminister om rask oppvarming av Arktis: – Et alvorlig varsku

Klimaminister Espen Barth Eide (Ap) er bekymret over en ny studie, som fastslår at Arktis har blitt varmet opp fire ganger raskere enn resten av planeten. – Dette er dramatiske tall. Studien er nok et alvorlig varsku om hvor raskt klimaendringene skjer, sier Eide om klimastudien som ble publisert av Norske og finske forskere torsdag.

Aftenposten - I førrgår: 17:57

Skimiljøet i sjokk etter dødsulykken i Rogaland: – Utrolig tragisk

Det Norske langrennsmiljøet er rystet etter at slovenske Hana Mazi Jamnik (19) omkom i en ulykke på rulleski i Strand….

VG - I førrgår: 17:57

Skimiljøet i sjokk etter dødsulykken i Rogaland: – Utrolig tragisk

Det Norske langrennsmiljøet er rystet etter at slovenske Hana Mazi Jamnik (19) omkom i en ulykke på rulleski i Strand kommune..

NRK - 11 aug 22 kl. 11:07

Danmark gir milliardbeløp til Ukraina

Det kunngjorde den danske statsministeren Mette Frederiksen på givarkonferansen for Ukraina i København. Beløpet er på 820 millionar danske kroner, noko som svarar til i underkant av 1,1 milliardar Norske kroner. Pengane vil gå til våpen og opptrening av den ukrainske hæren, skriv Politiken..

E24 - 03 aug 22 kl. 10:22

– Aldri før har den Norske stat hatt så store inntekter fra oljen

Kristin Fejerskov Kragseth kan igjen klappe i hendene. Den Norske stat har aldri hatt så store inntekter fra petroleumsvirksomheten, sier administrerende direktør i Petoro, Kristin F. Kragseth..

NRK - 11 aug 22 kl. 10:09

Mange nyetableringar trass energikrise

Det blei registrert 17.275 nye føretak i andre kvartal. Det er ein nedgang på 8 prosent samanlikna med same kvartal i fjor.

NRK - 03 aug 22 kl. 08:56

SAS har gjeld på over 55 milliarder

Flyselskapet SAS har en samlet gjeld på over 58 milliarder svenske kroner, nesten 56 milliarder Norske kroner, mens likviditeten er på under 8 milliarder. I forbindelse med SAS' begjæring om konkursbeskyttelse i USA publiserer selskapet informasjon om selskapets økonomi, som også skal sendes til konkursretten i USA. I en pressemelding onsdag kommer det fram at selskapets inntekter mellom 1.

Klartale - 11 aug 22 kl. 08:38

Presser på for å stenge grensene for russiske turister

Finland, Estland, Tsjekkia og Ukraina . Disse fire landene presser på for å forby russiske turister til landet. Det skriver kanalen NRK.

NRK - 11 aug 22 kl. 07:29

Anteke IS-medlem arrestert i Storbritannia

Ein mann, som er skulda for å vere det fjerde medlemmen av IS-gruppa som blir kalla «The Beatles», er arrestert i Storbritannia, sikta for terror. Ifølge BBC blei 38 -åringen Aine Davis teken då han onsdag landa på flyplassen i Luton frå Tyrkia, der han har sona ein dom for å ha vore medlem av IS. Han har nekta for at han var ein del av gruppa, som torturerte og drap utanlandske fangar i åra 2012–2015.

Klartale - 11 aug 22 kl. 06:00

Ingen garanti for at passproblemene tar slutt i år

Folk har ventet i lange køer for å skaffe seg nye pass det siste halvåret. Flere steder må folk vente i mange måneder for å få bestille seg et pass eller nasjonalt ID-kort. Og noen steder har alle timene fram til oktober og november vært opptatt.

NRK - 11 aug 22 kl. 05:28

Norsk rein stikker av til Russland

Ødelagte grensegjerder gjør at Norske reinsdyr stikker av til Russland. Om de ikke kommer tilbake av seg selv, blir de værende. Det skriver Aftenposten.

NRK - 10 aug 22 kl. 22:41

Mette Frederiksen lover milliardstøtte til Ukraina

Danmarks statsminister Mette Frederiksen vil på en giverkonferanse i København torsdag love 820 millioner danske kroner i langsiktig hjelp til Ukrainas forsvar. Det sier forsvarsminister Morten Bødskov til Politiken. Beløpet tilsvarer 1.

Dagbladet - 10 aug 22 kl. 20:41

Slår alarm etter møte: - Svakt punkt

Flere vestlige myndighetspersoner melder om økende bekymring for at Tyrkia skal hjelpe Russland med å omgå vestlige sanksjoner. Norske eksperter tror ikke at EU vil sette ned foten hvis det skjer..

VG - 10 aug 22 kl. 19:44

Bizet Ildhusøy forlater PSG – går til engelsk fotball

Den Norske landslagsprofil Celin Bizet Ildhusøy (20) er ferdig i Paris Saint-Germain og skal fremover spille for Tottenham..

Aftenposten - 10 aug 22 kl. 19:44

Bizet Ildhusøy forlater PSG – går til engelsk fotball

Den Norske landslagsprofil Celin Bizet Ildhusøy (20) er ferdig i Paris Saint-Germain og skal fremover spille for….

Aftenposten - 10 aug 22 kl. 19:24

Norge sender ørnehjelp til Irland

Det var stor interesse blant publikum og presse da Norske ørneunger ble sluppet ut i Irland..

VG - 10 aug 22 kl. 17:34

Ulykkessommeren: Samferdselsministeren i møter med MC-miljøet

81 personer har så langt mistet livet på Norske veier i år. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) oppfordrer godt voksne MC-sjåfører til å friske opp kunnskapene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com