Norge

Thursday, 02 April, 15:09

Nyheter om Norge

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 19:47

Norge bidrar til FNs koronafond

FN har laget et koronafond etter initiativ fra Norge. Fondet skal hjelpe utviklingsland, med et svakt helsevesen, i kampen mot koronaviruset. Norge gir et bidrag på 150 millioner kroner, opplyser utenriksminister Ine Eriksen Søreide på regjeringen.

Dagbladet - 9 timer siden

Dette avgjør om Norge åpner

Neste onsdag får vi svar på om de strenge tiltakene fortsetter i Norge over påske. To ekspertutvalg, FHI og Helsedirektoratet kommer alle med sine råd..

P4 - 7 timer siden

Vil utvikle system for smittesporing

Sel kommune er blant de som er aller hardest rammet av koronaepedemien, der en sjettedel av innbyggerne sitter i karantene. Nå vil de gjerne utvikle et system for smittesporing som kan komme hele Norge til gode. Etter kommunens erfaringer mener de Norge mangler et slikt system skriver Nationen.

P4 - Igår: 07:35

Starter mørketall-testing over påske

Kartleggingen av hvor mange som kan være smittet av korona i Norge starter over påske. Det skriver NTB. Folkehelseinstituttet vil undersøke et representativt tilfeldig utvalg av befolkningen, for å få avdekket hvor store mørketallene er i Norge knyttet til virus.

Klartale - Igår: 14:43

43 døde av korona i Norge

43 personer i Norge er døde av viruset. 325 får behandling for korona på sykehus..

P4 - Igår: 17:47

Kinas rikeste sender utstyr til Norge

Kinas rikeste mann, Jack Ma, sender nå store mengder smittevernutstyr som ankommer Norge om kort tid. Han står bak flere stiftelser som donerer medisinsk utstyr for å hjelpe Europa med å bekjempe spredningen av koronaviruset. Forsendelsen som snart ankommer Europa og Norge, inneholder 800 ventilatorer, 300.

NRK - 10 timer siden

280 nye koronasmittede i Norge

Det ble registrert 280 nye koronasmittede i Norge siste døgn, melder Folkehelseinstituttet. Totalt er 4935 registrert smittet. I alt 325 personer får behandling på sykehus.

P4 - Igår: 15:05

43 døde i Norge

43 personer i Norge er døde etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Bærum kommune opplyser i ettermiddag at to personer har mistet livet, mens Oslo kommune bekrefter en eldre person er død..

Aftenposten - 1 time siden

I forrige uke eksploderte antall koronapasienter i Norge. Nå har veksten stoppet helt opp i fire dager.

Veksten i antall nye koronapasienter har stoppet opp. Det samme har antallet som trenger respirator. Det er gode nyheter for Norge..

P4 - 18 timer siden

- Norge vil ikke bli som Italia

Norge vil trolig unngå å havne i liknende koronatilstander som de vi ser i Italia. Det sier helseminister Bent Høie til NTB. Han viser til at vi innførte strenge tiltak med en gang det ble oppdaget smittespredning i samfunnet.

P4 - 18 timer siden

- Norge blir ikke som Italia

Norge vil trolig unngå å havne i liknende koronatilstander som de vi ser i Italia. Det sier helseminister Bent Høie til NTB. Han viser til at vi innførte strenge tiltak med en gang det ble oppdaget smittespredning i samfunnet.

Klartale - 22 timer siden

Flest somaliere smittet blant utlendinger i Norge

4.655 personer er bekreftet smittet med korona-virus i Norge. Av smittede utlendinger er det flest fra Somalia..

Aftenposten - Igår: 06:13

Koronaepidemien har endret preg i Norge: Flere kvinner tester positivt

Mens de første koronasmittede i Norge i stor grad var mannlige skiturister, rammes nå andre befolkningsgrupper. Det kan få betydning for dødeligheten..

Dagbladet - I førrgår: 21:59

Testes i Norge: Dette vet vi om corona-medisinen

Rundt om i verden blir eksisterende legemidler mot malaria, ebola og hiv testet ut på coronapasienter. Også i Norge er forsøkene i gang..

P4 - 26 Mar 20 kl. 13:33

628 respiratorer i Norge

En ny oversikt viser at det finnes 682 respiratorer i Norge. Som følge av koronakrisen er det bestilt flere respiratorer som skal leveres i løpet av våren. Samlet vil Norge få 1123 respiratorer, opplyser Helse Sør-Øst.

E24 - 16 timer siden

Flytrafikken i Norge er den minst coronarammede i Europa – til tross for dramatisk passasjerfall

Ferske tall fra den europeiske luftfartskontrollen viser at flytrafikken i Norge har en nedgang på 62 prosent mot samme dag i fjor. Samtidig har passasjertallene falt med 93 prosent..

Klartale - Igår: 17:02

Norge lager egne respiratorer

Land i hele verden trenger pustemaskiner. I Norge skal vi snart lage 1.000 egne nød-respiratorer..

Klartale - Igår: 16:39

Norge skal lage egne respiratorer

Hele verden trenger respiratorer. Slik skal Norge sikre seg framover..

P4 - 22 timer siden

Koster bedriftene sju milliarder

Korona-tiltakene i Norge koster bedriftene totalt sju milliarder kroner i uken. Det viser beregninger fra NHO, som sammen med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter slår alarm om konsekvensene av det stengte samfunnet, skriver VG. Om dette skulle vare i ett år, vil det føre til en nedgang i verdiskapingen i Norge på nesten 280 milliarder..

P4 - 9 timer siden

Sterk vind stenger fjelloverganger

Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt på grunn av sterk vind og kraftig snøvær i morgentimene. Både Hardangervidda, Vikafjellet, Hol - Aurland og Tyin - Årdal er for øyeblikket stengt for trafikk. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for vindkast og snøfokk i fjellet i flere fylker i Sør-Norge i dag..

P4 - Igår: 13:17

Nytt koronadødsfall

Antall døde i Norge, som følge av koronautbruddet, fortsetter å stige. Nå opplyser Bærum kommune at to eldre personer i kommunen har mistet livet - en på en institusjon og en som var innlagt på sykehus. Tidligere i ettermiddag opplyste Oslo kommune at en eldre kvinne er død, og totalt 43 personer er nå bekreftet døde av viruset i Norge..

Aftenposten - Igår: 13:29

Norge ble med i EUs felles innkjøpsordning for medisiner tre dager for sent

Norge ble hasteinnmeldt i EUs felles innkjøpsordning for legemidler tre dager for sent til å bli med på kjempebestillinger av smittevernutstyr og respiratorer..

NRK - I førrgår: 05:03

219 nye koronatilfeller i Norge

Det er meldt om 219 nye tilfeller av koronasmitte i Norge siste døgn. 4446 mennesker er bekreftet smittet, og 321 er innlagt på sykehus. 97 mennesker får intensivbehandling i respirator, viser tall fra Folkehelseinstituttet.

P4 - 23 timer siden

Norge- Serbia utsatt til høsten

Den viktige EM-play off-kampen mellom Norge og Serbia er utsatt til. Lagene skulle egentlig møtes på Ullevål 26. mars, men kampen ble utsatt på grunn av virusutbruddet.

NRK - Igår: 13:18

Har ikke gitt forelegg

Flere kommuner i Nord-Norge har innført krav om karantene for reisende fra Sør-Norge. Men politiet har ikke gitt noen forelegg for brudd på dette, melder NTB. De lokale karantenereglene i nord kommer i tillegg til regjeringens nasjonale bestemmelser..

NRK - 30 Mar 20 kl. 12:33

321 innlagt med korona i Norge

321 mennesker er innlagt på sykehus i Norge med koronavirus, viser tall fra Helsedirektoratet..

VG - Igår: 14:48

Universitetssykehuset Nord-Norge støtter «søringkarantene»: Frykter for kapasiteten

Tromsø kommune nekter å følge myndighetenes karanteneråd, for å skåne regionens største sykehus, Universitetssykehuset Nord-Norge. Nå forteller avdelingsoverlege Jens Petter Bakkehaug at sykehuset er bekymret for kapasiteten..

Klartale - Igår: 18:18

39 døde av korona i Norge

Fem personer er døde av korona i Oslo, Drammen og Tønsberg de siste dagene. 39 personer til sammen er døde av korona i Norge..

VG - Igår: 14:48

Universitetssykehuset Nord-Norge støtter «søringkarantene»: Bekymret for kapasiteten

Tromsø kommune nekter å følge myndighetenes karanteneråd, for å skåne regionens største sykehus, Universitetssykehuset Nord-Norge. Nå forteller avdelingsoverlege Jens Petter Bakkehaug at sykehuset er bekymret for kapasiteten..

NRK - I førrgår: 08:12

«Korona-helikopter» på plass i nord

Et eget helikopter er nå på plass for å frakte kritisk syke koronapasienter i hele Nord-Norge. Ifølge luftambulanseavdelingen på Universitetssykehuset Nord-Norge, er helikopteret en vesentlig styrking av koronaberedskapen i nord..

NRK - I førrgår: 07:25

4446 registrert smittet i Norge

4446 mennesker er registrert smittet av koronaviruset i Norge. Det viser de foreløpige tallene fra Folkehelseinstituttet i Meldingssystem for smittsame sjukdommar (MSIS) tirsdag morgen..

Aftenposten - I førrgår: 05:41

Samfunnet stengte ned for å kjøpe tid. Men Norge bruker ikke tiden helt slik verdens helsetopper ønsker.

Finn alle tilfeller og isoler dem, sier Verdens helseorganisasjon (WHO). Men Norge har valgt å gjøre det annerledes..

P4 - 20 timer siden

Setter i gang tiltak for å nå ut til utenlandsfødte

Folkehelseinstituttet setter nå i gang flere tiltak for å nå ut med koronainformasjon til flere utenlandsfødte i Norge. Blant de registrerte smittede er nesten en av fem født utenfor Norge, de fleste fra Somalia. Avdelingsdirektør Line Vold ved FHI sier de vil bruke blant annet sosiale medier for å nå ut til flere..

P4 - 28 Mar 20 kl. 17:32

Sp vil granske beredskapen

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum vil han ha en total gjennomgang av beredskapen i Norge når korona-krisen har roet seg. Han sier til VG at Norge viste seg å være svært sårbart da viruset traff nasjonen og vil nå ha en kommisjon som skal gjennomgå totalberedskapen. Vedum mener kommisjonen må gå kritisk igjennom beredskapen og sørge for at Norge er bedre forberedt neste gang..

P4 - 30 Mar 20 kl. 10:57

To nye dødsfall

Det er nå registrert to nye koronadødsfall i Norge. To beboere ved et omsorgssenter i Kristiansand er døde etter å ha blitt smittet av viruset, bekrefter kommunen. 28 personer nå døde av viruset i Norge..

Aftenposten - I førrgår: 06:09

Korona-dødeligheten i Norge så langt: 0,6 prosent

Så langt har 0,6 prosent av dem med påvist koronasmitte i Norge dødd. Tallet er langt lavere enn i mange andre land, men myndighetene påpeker at det kan stige..

NRK - 29 Mar 20 kl. 14:41

Uvær stenger fjelloverganger

Lørdagens uvær i Nord-Norge og pågående snøvær i Sør-Norge skaper fortsatt problemer på fjellovergangene flere steder. Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for personbiler. Kjøretøyer med totalvekt over 7,5 tonn får kjøre i kolonne..

NRK - I førrgår: 05:34

Kvænangsfjellet stengt også i dag

E6 over Kvænangsfjellet er stengt fram til tidligst klokka 12. Fjellovergangen er eneste vei som forbinder Finnmark med resten av Norge. Omkjøring er vanligvis gjennom Finland, men strenge koronatiltak i Norge og Finland kan gjøre dette vanskelig..

Aftenposten - Igår: 16:53

Kinas rikeste mann sender mer smittevernutstyr til Norge

En ny forsendelse med store mengder smittevernutstyr ankommer Norge om kort tid. Utstyret er donert av Alibaba-gründer Jack Ma, Kinas rikeste mann..

P4 - Igår: 17:19

Vet ikke hvorfor det er flere døde

Helsedirektør Bjørn Guldvog har ingen forklaring på hvorfor det er langt flere dødsfall etter koronasmitte i Sverige enn i Norge. I nabolandet vårt er det nå 180 som er døde etter å ha blitt smittet, mot 36 i Norge. Andelen intensivpasienter er derimot relativt lik.

E24 - Igår: 16:53

Kinas rikeste mann sender mer smittevernutstyr til Norge

En ny forsendelse med store mengder smittevernutstyr ankommer Norge om kort tid. Utstyret er donert av Alibaba-gründer Jack Ma, Kinas rikeste mann..

P4 - 29 Mar 20 kl. 07:37

Vil granske beredskapen etter koronakrisen

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum vil granske beredskapen i Norge etter koronakrisen. Til VG sier han at det haster med å få svar på om Norge er beredt til å takle andre internasjonale kriser i fremtiden. Blant annet vil han ha svar på om Norge har nok mat, legemidler og utstyr og kapasitet i helsevesenet til å takle ulike krisescenarier..

NRK - 30 Mar 20 kl. 09:47

Langer ut mot norsk hvalfangst

Britiske lord Ashcroft sier Norge må stanse den «barbariske» hvalfangsten. Årets vågehvalsesong starter onsdag. – Tiden er inne til at Norge erkjenner kommersiell hvalfangst som barbarisk, gammeldags og unødvendig, skriver han i Mail on Sunday..

P4 - Igår: 06:55

Flere har varslet om pandemifare

Flere har varslet om faren for pandemi i Norge. Senest i fjor varslet Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om faren, skriver Vårt Land. Ole Andreas Hegland Engen er en av Norges fremste professorer i samfunnssikkerhet.

P4 - 20 timer siden

Koronasmittet i 50-årene døde

En mann i 50-årene er død etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Mannen ble fraktet til Sykehuset Østfol i natt, og døde der kort tid senere. Han er nå den yngste som har mistet livet av viruset i Norge.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt