Norge

Tuesday, 12 November, 00:08

Nyheter om Norge

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - Igår: 18:46

- Norge er hyklere

Norge selger våpen til Midtøsten med den ene hånda og prediker om menneskerettigheter og demokrati med den andre. Dobbeltmoralsk og ødeleggende, mener irakisk historiker..

Dagbladet - 12 timer siden

Kan vi få Langrenns-Norge fluorfri?

Reportasjeserien i Dagbladet om fluorsmøring er en vekker for svært mange i Ski-Norge. Leger er åpne for at dette kan være årsak eller bidra til kreft. Det er tid for et totalforbud av disse helse- og miljøfarlige produktene..

P4 - 2 timer siden

Norge støtter skolebøker som fremmer jihad

Norske penger støtter skolebøker i Palestina som fremmer martyrdød og konflikter. Norge bidrar med 55 millioner kroner i året til palestinske utdanningsmyndigheter. Pensum har nettopp blitt oppdatert og i bøkene er landet Israel fjernet fra kartet, jihad blir omtalt som det viktigste i livet og for å lære fysikk brukes eksempelet en sprettert som skytes mot israelske soldater.

P4 - 07 Nov 19 kl. 17:11

Norge og USA gjennomførte øvelse

Norske kampfly har denne uken trent sammen med amerikanske bombefly over Nord-Norge. Det opplyser den amerikanske ambassaden i Norge. Ambassaden sier disse øvelsene er viktige for å sikre de amerikanske styrkenes evne til å operere sammen med sine europeiske allierte, inkludert Norge..

Aftenposten - 9 timer siden

UDI med snuoperasjon: Får bli i Norge

UDI omgjør vedtaket om utvisning av Mahsa Aghabararian og lar småbarnsmoren få bli i Norge. Samtidig skriver UDI at de vil gjennomgå sine interne retningslinjer i saker som berører barn..

P4 - 08 Nov 19 kl. 09:54

Høy legedekning i Norge

Norge ligger i toppen blant verdens industriland når det gjelder legedekning. Det var 4,7 praktiserende leger per tusen innbyggere i 2017, mot 3,5 i gjennomsnitt for de øvrige OECD-landene. Ifølge en ny OECD-rapport er det bare Østerrike som har bedre legedekning enn Norge..

NRK - 07 Nov 19 kl. 15:53

Norge og USA har gjennomført øvelse

Amerikanske bombefly trente med norske kampfly over Nord-Norge, opplyser den amerikanske ambassaden i Norge. I nær en måned har amerikanske styrker holdt øvelser med andre Nato-land og allierte i Europa..

NRK - 08 Nov 19 kl. 09:42

Høy legedekning i Norge

Norge hadde 4,7 praktiserende leger per tusen innbyggere i 2017, mot 3,5 i gjennomsnitt for OECD-landene. Norge er dermed blant landene med høyest legedekning, ifølge OECD-rapporten Health at a Glance..

NRK - 16 timer siden

Nedgang i rypefangsten

Hittil i jaktsesongen har det vært en kraftig nedgang i rypefangsten på jaktområdene til Statskog. I Sør-Norge er nedgangen på hele 90 prosent. Flere populære områder i Sør-Norge og Troms er i år stengt fordi bestanden ikke har høstbart overskudd..

P4 - I førrgår: 09:33

Høie: – Norge må forberede seg på fremtidens sykdomsbilde

Medgir at det må gjøres mer. – Norge må forberede seg bedre på fremtidens sykdomsbilde. Det sier helseminister Bent Høie, som fredag fikk over overlevert en helserapport som sammenligner Norge med 35 OECD-land.

VG - 08 Nov 19 kl. 19:51

Norge lekte seg - og ingen scorer mer enn «Caro»

STAVANGER (VG) (Norge-Nord-Irland 6–0) Ingen i denne EM-kvalifiseringen scorer flere mål enn Norge. Og ingen fikser flere mål enn Caroline Graham Hansen (24)..

Aftenposten - Igår: 12:51

Farevarsel for snø i en rekke fylker i Sør-Norge – bilister advares

Det er ventet mye snø i store deler av Sør-Norge det kommende døgnet. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel og ber bilister om å kjøre forsiktig..

Aftenposten - Igår: 21:35

«Konflikt», «klinsj», «absurd situasjon»: Norge kan få en turner i OL som ikke vil trene med landslaget

Norge har fått en mannlig turner som er kvalifisert til OL i Tokyo. Han vil ikke trene med landslaget. Situasjonen fremstår som fastlåst..

VG - 05 Nov 19 kl. 12:48

FN-topp refser Norge: – Det norske klimaparadokset

Verden behøver at Norge tar ansvar for å unngå klimaendringer ved å slutte å lete etter ny olje og gass. Norge må få på plass en rettferdig omstilling til en fossilfri økonomi. Hvis ikke Norge, så hvem?

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 17:29

EM-kvalifisering direkte: Norge kan fortsette målfesten

Følg Norge – Nord-Irland direkte fra 18:00..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 17:29

EM-kvalifisering direkte: Norge slo Nord-Irland

Følg Norge – Nord-Irland direkte her..

P4 - I førrgår: 20:07

SV vil ha færre cruiseskip

SV vil at cruiseskipene med mest utslipp ikke skal få legge til kai i Norge. Partiet vil ha ned talle på cruiseskip i norske havner, og ønsker at de som har lavest utslipp, bruker lokale guider og kjøper lokalmat skal få komme på besøk til Norge, melder NRK. Siden 1993 har antall cruiseturister i Norgeø kt fra rundt 100 000 til 800 000, og skipene slipper ut store mengder klimagasser langs kysten..

NRK - 04 Nov 19 kl. 12:15

Johnson på fly ut av Norge

Den amerikanske høyreekstremisten Greg Johnson ble fraktet med PU-bil direkte til flyet ut av Norge. Johnson er nå på et fly til Budapest i Ungarn, opplyser Johnsons advokat i Norge, John Christian Elden til NRK..

Aftenposten - 07 Nov 19 kl. 20:29

Stor kåring: Her er de 10 største håndballtalentene i Norge

Trenere og eksperter hjelper oss å kåre de ti største håndballtalentene i Norge..

VG - 05 Nov 19 kl. 12:48

Det norske paradokset

Verden behøver at Norge tar ansvar for å unngå klimaendringer ved å slutte å lete etter ny olje og gass. Norge må få på plass en rettferdig omstilling til en fossilfri økonomi. Hvis ikke Norge, så hvem?

NRK - 07 Nov 19 kl. 11:19

EU tror på økt vekst i Norge

EU tror den norske økonomien vil vokse raskere i år enn i fjor og enda litt raskere de neste to årene, viser en ny rapport som ser på de økonomiske utsiktene for EU, men inneholder også en side om Norge..

P4 - 08 Nov 19 kl. 19:08

Nok en norsk seier i EM-kval

Norge slo Nord-Irland 6-0 i EM-kvalifiseringen i Stavanger i kveld. Lisa-Marie Utland og Caroline Graham Hansen scoret to ganger hver, mens Guro Reiten og Ingrid Syrstad Engen noterte seg for hver sin scoring - og de sørget dermed for tre poeng til Norge. Det norske laget er fortsatt ubeseiret i sin gruppe, med 12 poeng på fire kamper..

Dagbladet - 10 timer siden

Varsler mer kaos tirsdag

Mandag har politiet rykket ut til en rekke trafikkulykker i Sør-Norge som følge av massivt snøfall. Tirsdag kan islagte veier skape nye problemer for trafikanter..

E24 - 14 timer siden

Norwegian lanserer syv nye ruter fra Norge til våren

Flyselskapet legger opp til å frakte flere nordmenn til destinasjoner i Øst-Europa..

VG - 07 Nov 19 kl. 08:02

Personlig konkurs i Norge – mangemillionær i Pakistan

Gullhandler Saleem Ahmad (55) fra Oslo skylder Norge 4,6 millioner kroner, men erklærte i april at han ikke har penger til å betale. VG kan avsløre at 55-åringen fem måneder tidligere oppga verdier for 36 millioner kroner til pakistanske myndigheter..

NRK - 5 timer siden

Henlegger voldssak mot far og sønn

Politiet henlegger saken etter at en far og hans sønn ble angrepet på Hønefoss i oktober. Saken henlegges på grunn av mangel på gjerningspersoner. Familien har også på nytt fått nei til opphold i Norge, skriver Vårt Land..

E24 - 06 Nov 19 kl. 06:26

Norge eksporterte laks for nær 11 mrd. i oktober

Norge eksporterte til sammen 117.000 tonn laks for 6,7 milliarder kroner i oktober..

NRK - 10 timer siden

163 studenter tapte mot staten

163 psykologistudenter tapte rettssaken mot staten i spørsmålet om utdannelsen fra Ungarn skulle gi lisens og autorisasjon i Norge. Dommen kom etter nesten tre uker med vurdering av bevisene i saken, skriver Khrono mandag..

P4 - 07 Nov 19 kl. 06:36

Skjebneavstemning for Frode Berg

I formiddag blir det en skjebneavstemning for Forde Berg, Da skal parlamentet i Litauen stemme over et lovforslag som kan gjøre at Berg får komme hjem til Norge. Han ble arrestert i Russland i 2017 - og i april ble han dømt til 14 års fengsel for spionasje. Lovforslaget skal legge til rette for en avtale mellom Norge, Litauen og Russland om utveksling av spiondømte fanger..

P4 - 04 Nov 19 kl. 23:13

Vil ha muslimsk barnehjem

Islamsk Råd Norge foreslår å opprette egne muslimske barnevernsinstitusjoner i Norge. Målet er å bedre ivareta minoritetsbarn, skriver avisen Vårt Land. Interesseorganisasjonen mener dette vil gjøre foreldre tryggere på at barna får oppdragelse i tråd med deres verdier..

Aftenposten - 4 timer siden

Norge bidrar med 55 millioner i året til et skolepensum som fremmer martyrdød, konflikt og jihad

I de nye skolebøkene i Palestina finnes ikke landet Israel. Referanser til fredsprosesser er fjernet. I stedet lærer elevene at martyrdøden er «det viktigste i livet»..

P4 - 5 timer siden

Flytter viktig ulv

En ulv som går rundt i Engerdal i Hedmark er så genetisk viktig at den skal merkes og muligens flyttes. Lisensfellingsperioden starter 1. desember, og Statens naturoppsyn har fått i oppdrag å merke ulven før dette, melder NTB.

E24 - 10 timer siden

163 studenter tapte mot staten i retten

163 psykologistudenter tapte rettssaken mot staten i spørsmålet om utdannelsen fra Ungarn skulle gi lisens og autorisasjon i Norge..

Aftenposten - 8 timer siden

Psykologistudenter tapte mot staten i retten

163 psykologistudenter tapte rettssaken mot staten i spørsmålet om utdannelsen fra Ungarn skulle gi lisens og autorisasjon i Norge..

P4 - 11 timer siden

- Flere burde fått hardere straff

Høyre vil nå ha en total gjennomgang av ungdomstraffen i Norge. En ny rapport fra Nordlandsforskning viser at én av tre unge lovbrytere, som fikk ungdomstraff, begår nye lovbrudd. Nestleder Peter Frølich i justiskomiteen på Stortinget, sier det er et problem at mange unge ikke bryr seg om straffen de får..

NRK - 14 timer siden

Norge vil tjene mer enn Australia

Den norske stat kommer til å tjene 2,4 milliarder kroner mer på olje- og gassproduksjonen til Equinor i Australbukta enn den australske stat, ifølge ny rapport fra Australia Institute..

E24 - 10 timer siden

Psykologistudenter tapte mot staten i retten

163 psykologistudenter tapte rettssaken mot staten i spørsmålet om utdannelsen fra Ungarn skulle gi lisens og autorisasjon i Norge..

Aftenposten - Igår: 20:30

Dialog om Catalonia er løsningen | Francesca Guardiola

Som representant for den katalanske regjeringen vil jeg svare på det Spanias ambassadør til Norge skriver om konflikten i Aftenposten 6. november..

P4 - 10 timer siden

Psykologistudenter tapte i retten

Staten er frifunnet i Oslo tingrett, etter å ha blitt saksøkt av 163 psykologistudenter, som studerer i Budapest i Ungarn. Det skriver Khrono. Studentene har fått avslag på søknaden i Norge om å få godkjent en mastergrad i klinisk helsepsykologi.

P4 - 15 timer siden

Økte strømpriser dro prisveksten opp

Det har blitt dyrere å bo i Norge det siste året. Fra oktober i fjor til oktober i år steg konsumprisindeksen med 1,8 prosent. Oppgangen skyldes blant dyrere strøm og nettleie i oktober, og økte priser på klær og restauranttjenester..

NRK - 04 Nov 19 kl. 16:24

ESA ber Norge om svar

EFTAs overvåkingsorgan ESA ber Norge om svar etter trygdeskandalen, skriver Dagbladet. Minst 48 trygdemottakere kan være uskyldig dømt for trygdesvindel fordi Nav har tolket regelverket feil. Rundt 2400 saker kan være feilbehandlet..

NRK - 04 Nov 19 kl. 16:24

ESA ber Norge om trygde-svar

EFTAs overvåkingsorgan ESA ber i et brev Norge om svar etter trygdeskandalen. Minst 48 trygdemottakere kan være uskyldig dømt for trygdesvindel fordi Nav har tolket regelverket feil. Rundt 2400 saker kan være feilbehandlet..

Aftenposten - Igår: 09:32

Han var 14 år da han lå et døgn på et hjul under en smuglerlastebil. Nå går han på skole i Norge.

For lite luft. For mange livredde mennesker. De overlevde menneskesmuglernes lastebiler.

P4 - 16 timer siden

Dårlig rypefangst hittil i år

Det har vært en kraftig nedgang i rypefangsten i årets jaktsesong. I Sør-Norge er nedgangen på hele 90 prosent, mens i andre landsdeler er det også skutt betraktelig færre ryper. Statskog har redusert jakttrykket etter anslag om lavere rypebestand enn forventet i år, og sier tallene derfor er som forventet..

Aftenposten - Igår: 20:00

Vi har ikke skikkelige nasjonalparker i Norge. Kan Østmarka bli den første? | Endre Harvold Kvangraven

Hvem vet, kanskje Østmarka etter hvert til og med kan få en bjørnebestand?.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt