Nordmenn

Thursday, 09 April, 08:23

Nyheter om Nordmenn

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - I førrgår: 23:11

Mindre bekymret for egen økonomi

Færre Nordmenn bekymrer seg for økonomien sin enn for en uke siden. Det viser en ny måling gjort for Nettavisen. 6 av 10 Nordmenn sier nå de bekymrer seg lite.

NRK - 45 minutter siden

Nesten 129.000 Nordmenn reiste hjem

Opp mot 129.000 Nordmenn reiste hjem til Norge fra utlandet, etter koronakrisens utbrudd i Norge og verden. Det viser data fra de store norske mobiloperatørene.

NRK - I førrgår: 12:34

Ni av ti blir heime i påska

89 prosent av Nordmenn reknar med å vere heime hos seg sjølv i påska. Det viser ei undersøking frå Opinion. Markedsanalysebyrået står bak Norsk koronamonitor, ei oversikt over korleis Nordmenn opplever og handterer koronakrisa..

NRK - I førrgår: 11:42

Halvparten har endra ferieplanar

Koronautbrotet har gjort at halvparten av alle Nordmenn har endra sommerferieplanane sine, viser ei undersøking InFact har gjort på oppdrag frå NAF. Økonomien og reiseforbodet er årsakene til at Nordmenn endrar planane sine..

P4 - 01 Apr 20 kl. 16:08

UD har fått 20.000 henvendelser

Utenriksdepartementet har mottatt nesten 20.00 henvendelser fra Nordmenn som sitter fast i utlandet siden Norge innførte de strenge tiltakene 12. mars.

Aftenposten - 03 Apr 20 kl. 19:35

Utenriksdepartementet har fått nær 20.000 henvendelser om Nordmenn som sitter fast i utlandet: Her er tre av dem

UD mottar over tusen henvendelser daglig om Nordmenn som ikke kommer seg hjem. Her er tre historier..

Aftenposten - 03 Apr 20 kl. 19:35

Utenriksdepartementet har fått 20.000 henvendelser om Nordmenn som sitter fast i utlandet: Her er tre av dem

UD mottar over tusen henvendelser daglig om Nordmenn som ikke kommer seg hjem. Her er tre historier..

P4 - 02 Apr 20 kl. 07:47

Færre Nordmenn tror på koronasmitte

Klart færre Nordmenn tror på økt koronasmitte fremover. Det viser en undersøkelse Norsk koronamonitor har gjort. Mens 72 prosent frem til forrige uke svarte at de tror det blir økt antall nye koronasmittede i Norge, har nå dette falt til 62 prosent de tre siste dagene.

P4 - 02 Apr 20 kl. 05:39

Flere ser på TV under koronakrisen

Nordmenn ser mer på TV under koronakrisen. Etter at Norge nærmest ble stengt ned, har Nordmenn sett 15 prosent mer på lineær TV, sammenlignet med ukene før nedstengingen. Det utgjør sju minutter mer per dag i mars måned, viser ferske tall fra Kantar, skriver Dagens Næringsliv..

NRK - 01 Apr 20 kl. 15:13

1100 forespørsler til UD daglig

UD har nesten 100 medarbeidere som hjelper Nordmenn som vil hjem. Siden 12. mars har UDs operative senter mottatt i snitt 1100 henvendelser i døgnet fra Nordmenn i utlandet, deres pårørende og nær familie i Norge.

Dagbladet - 01 Apr 20 kl. 15:29

Tror viruset har smittet over 40 000 Nordmenn

Rapport fra anerkjente Imperial college anslår at 22 000 Nordmenn har vært smittet. Fagdirektør i FHI tror antallet kan være det dobbelte..

Dagbladet - 10 timer siden

De beste jobbene for deg som er permittert

Dette er ekspertenes jobbanbefalinger, som ikke krever utdanning, til permitterte Nordmenn..

NRK - 01 Apr 20 kl. 20:58

Nordmenn til massesøksmål

2.723 personer, blant dem 14 Nordmenn, har meldt seg til søksmål mot myndighetene i Østerrike på grunn av håndteringen av koronautbruddet i skibyen Ischgl. Det er en privat forbrukerforening i Østerrike som opplyser Dagbladet om søksmålet..

NRK - 24 Mar 20 kl. 06:50

En av fem Nordmenn hamstret

En av fem Nordmenn oppgir at de kjøpte inn ekstra mat i forbindelse med koronaviruset. Det viser en undersøkelse fra forbruksforskningsinstituttet Sifo, OsloMet. Det er tørrvarer som knekkebrød, kjeks og mel, som Nordmenn handlet mest av..

P4 - 04 Apr 20 kl. 12:05

Nordmenn utsetter boligsalg

Virusutbruddet gjør at mange Nordmenn nå utsetter kjøp og salg av boliger. Før utbruddet planla 12 prosent av befolkningen å kjøpe eller selge bolig de neste måneden, men nå har halvparten av dem utsatt planene, viser tall fra Poinion. Og hele seks av ti spurte tror på at boligprisfall den neste måneden.

Aftenposten - 15 minutter siden

9. april 1940: Hva var det som traff oss? | Sven G. Holtsmark og Lars Rowe

Nordmenn fikk til slutt sin frihet tilbake. Men trusselen mot friheten var ikke bekjempet..

P4 - 01 Apr 20 kl. 07:20

8 av 10 får igjen på skatten

8 av 10 Nordmenn får igjen penger på skatten i år. Det viser den foreløpige skatteberegningen etter at skattemeldingen nå er sendt ut til 4,9 millioner skatteytere siden 18.mars.

P4 - 01 Apr 20 kl. 05:34

Flertallet drikker ikke mer enn før

Nordmenn flest sier de ikke drikker mer enn før under koronautbruddet. 7 av 10 Nordmenn oppgir at alkoholinntaket er uendret under unntakstilstanden. 2 av 10 sier de drikker mindre enn før, men 1 av 10 drikker mer, viser en måling fra Norsk koronamonitor fra Opinion..

Aftenposten - 01 Apr 20 kl. 15:45

Utenriksdepartementet har fått nær 20.000 henvendelser om Nordmenn som sitter fast i utlandet

Siden 12. mars har Utenriksdepartementet (UD) fått i snitt 1100 henvendelser i døgnet om Nordmenn som sitter fast i utlandet..

Dagbladet - Igår: 22:02

På to dager snudde alt

3. april regnet FHI med 3500 sykehusinnlagte og 1000 Nordmenn til intensivbehandling i oktober. To dager senere var bildet et helt annet..

Aftenposten - 1 time siden

Signaturen som kostet over 10.000 Nordmenn livet

A4-arkene har gulnet etter 80 år og teller kun fire sider med tekst. De sjeldne dokumentene viser Hitlers ordre om å angripe Norge 9. april 1940..

Klartale - 23 timer siden

FHI advarer mot å tro at det verste er over

Folkehelse-instituttet (FHI) sier Nordmenn må være forberedt på at det verste er foran oss. De sier epidemien vil bli verre. Da vil mange bli syke..

VG - Igår: 05:58

FHI advarer mot urealistisk «nullvisjon»

Folkehelseinstituttet (FHI) mener Nordmenn må forberedes bedre på at hovedbølgen av epidemien fortsatt ligger foran oss..

P4 - 21 timer siden

Person død av korona i Telemark

En person som var smittet med koronavirus i Telemark er død. Personen var innlagt på Sykehuset Telemark. 90 Nordmenn har nå mistet livet av lungesykdommen i Norge..

Aftenposten - 21 timer siden

Vinmonopolet har omsatt for like mye som en påskeuke hver uke siden krisen traff Norge

Men selskapet tror ikke dette nødvendigvis betyr at Nordmenn drikker mer alkohol under pandemien..

Aftenposten - 21 timer siden

Vinmonopolet har omsatt for like mye som i en påskeuke hver uke siden krisen traff Norge

Men selskapet tror ikke dette nødvendigvis betyr at Nordmenn drikker mer alkohol under pandemien..

Aftenposten - 21 timer siden

Polet har hatt «påskerush» helt siden koronakrisen traff Norge

Men selskapet tror ikke dette nødvendigvis betyr at Nordmenn drikker mer alkohol under pandemien..

P4 - 01 Apr 20 kl. 06:45

51.000 har meldt inn symptomer

Over 51.000 Nordmenn har på en drøy uke meldt inn om mulige symptomer på koronasmitte. Det viser tall fra Folkehelseinstituttets selvrapporteringstjeneste på nett.

E24 - 21 timer siden

Vinmonopolet har omsatt for like mye som en påskeuke hver uke siden krisen traff Norge

Men selskapet tror ikke dette nødvendigvis betyr at Nordmenn drikker mer alkohol under pandemien..

Aftenposten - Igår: 12:22

Dansk storturnering avlyst - flere tusen Nordmenn rammes

For første gang siden 1982 blir det ikke Dana Cup..

VG - 21 timer siden

Ekspertene og Erna er ikke enige

Mens Erna Solberg sier hun skal slå ned corona, mener Folkhelseinstituttet at hun heller bør forberede Nordmenn på at vi kommer til å få smitten..

P4 - 13 timer siden

Ni av ti synes redusert påskeferie er greit

Nesten ni av ti Nordmenn mener det er greit med redusert påskeferie for å begrense koronasmitte. Det kommer fram i en måling gjort av Norsk koronamonitor som er gjennomført i dag. De aller fleste tror at begrensninger på Nordmenns påskeferie er med å dempe spredningen av koronaviruset, viser målingen..

P4 - 14 timer siden

Færre redningsoppdrag på Røde Kors

Det ser ut til at Nordmenn viser både fjellvett og følger koronareglene i påsken. Røde Kors hjelpekorps har 80 prosent færre søk og redningsoppdrag så langt i påsken sammenlignet med i fjor. I en pressemelding sier Hans Jørgen Dokk at tilbakemeldingene fra hele landet er at turfolk følger de retningslinjene som er innført nå i koronakrisen..

NRK - 17 timer siden

Bruk av bankkort stupte i mars

Nordmenn brukte bankkorta mykje sjeldnare i mars i år enn i fjor. Samstundes handla me for større beløp kvar gong me brukte kortet. I alt vart det gjort 131 millionar transaksjonar med bankkort i Noreg i mars - 24 prosent færre enn i same månad i fjor..

Dagbladet - Igår: 05:07

Hovedbølgen fortsatt foran oss

Folkehelseinstituttet (FHI) mener Nordmenn må forberedes bedre på at hovedbølgen av epidemien fortsatt ligger foran oss. Mange vil da bli syke..

P4 - 20 timer siden

Tror folk kan dra på norgesferie

Statsminister Erna Solberg sier hun tror at Nordmenn kan dra på ferie i Norge i sommer. Til NRK sier hun at det ser mørkt ut for utenlandsferien, og at dette er året for å se mer av Norge. - Det er også bra for reiselivsnæringen, som er hardt rammet av utbruddet, sier Solberg..

P4 - Igår: 21:17

Påskehandler i Sverige trass karantenekrav

Mange Nordmenn fortsetter å reise til Sverige for å handle til påske. Det til tross for et det følger et krav om 14 dager i karantene dersom man krysser grensen. Til Dagbladet sier politiet at de fleste sier at de er permitterte uansett og bare er hjemme likevel..

NRK - Igår: 08:11

Mindre bruk av bankkort i mars

Nordmenn brukte bankkort 24 prosent færre gongar i mars i år samanlikna med i fjor, skriv Nets i ei pressemelding. Vi handla ikkje like ofte, men brukte meir pengar kvar gong vi handla. Over halvparten av betalingane skjedde kontaktlaust..

NRK - I førrgår: 07:11

7 av 10 jobber på en annen måte

7 av 10 Nordmenn oppgir at de jobber på en annen måte enn før, viser en ny undersøkelse blant norske arbeidstakere etter at koronaviruset kom. Det er Arbeidsforskningsinstituttet AFI ved Oslo Met som har gjennomført undersøkelsen..

NRK - Igår: 10:11

Over 400.000 har søkt om dagpenger

Mandag fikk Nav 5800 nye søknader om dagpenger. Til sammen har mer enn 400.000 Nordmenn søkt om dagpenger i år.

P4 - Igår: 07:25

3 av 10 sjekker ikke luft i dekkene

3 av 10 Nordmenn sjekker ikke lufttrykket når de bytter til sommerdekk. Det viser en undersøkelse fra NAF. I mange deler av landet har nå våren kommet og hjulskift står for tur, men likevel slurver mange med å sjekke at alt er i orden.

P4 - I førrgår: 07:24

7 av 10 jobber på annen måte

7 av 10 Nordmenn oppgir at de jobber på en annen måte enn før, Det viser en ny undersøkelse blant norske arbeidstakere som Oslo Met har gjort etter at koronaviruset kom. 31 prosent – har fått mindre å gjøre, mens 36 prosent oppgir at de har fått mer å gjøre enn før..

VG - Igår: 11:32

30 år siden brannen om bord i Scandinavian Star

Tirsdag er det 30 år siden fergekatastrofen med Scandinavian Star. Brannen om bord kostet 159 mennesker livet natt til 7. april 1990.

Dagbladet - 03 Apr 20 kl. 19:54

Dette er Norges travleste påskeveier

Vanligvis er de proppfulle av Nordmenn på vei til påskeferie. I dag er samtlige utfartsveier i Norge nærmest tomme..

P4 - I førrgår: 15:48

Ber folk pusse opp

Nordmenn bør bruke koronakrisen til å pusse opp. Det er den klare oppfordringen fra Byggenæringens Landsforening. De har fått tilbakemeldinger fra bedrifter i service- og privatmarkedet om at etterspørselsen har stoppet opp.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt