Nordland

Sunday, 05 April, 11:51

Nyheter om Nordland

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 26 Mar 20 kl. 09:17

Et virvar av ulike karanteneregler i Nordland vanskeliggjør avhør av overgrepsutsatte barn

18 kommuner i Nordland ilegger hjemmekarantene også på personer som reiser til andre kommuner i fylket. Det rammer Statens barnehus i Bodø, som har hele Nordland som virkeområde..

P4 - 4 timer siden

Væpnet politiaksjon i Nordland

Politiet i Nordland væpnet seg da de hørte skudd fra en bil i Vestvågøy i dag tidlig. De rykket ut etter melding om vinglete kjøring, men føreren nektet å stanse. Da politiet hadde fått bilen inn på en blindvei, hørte patruljen det som hørtes ut som skudd, og de bevæpnet seg umiddelbart.

P4 - 21 Mar 20 kl. 11:24

Arbeidsplasser i Nordland i fare på grunn av lokale koronatiltak

Arbeidsplasser i Nordland står i fare på grunn av lokale koronatiltak. KOmmunens lokale smitteverntiltak, reiseforbud og karanteneregler truer viktige samfunnsfunksjoner mener fylkeskommunen, NAV, NHO og LO. Flere bedrifter i Nordland varsler at det er krise om ikke reiserestriksjonene mellom kommunene i Nordland oppheves umiddelbart, melder NTB,.

VG - 30 Mar 20 kl. 19:25

Fylkesmann ber øykommuner planlegge for det verste

Værøy, Røst og Træna er blant Norges mest isolerte kommuner. Strenge karantenebestemmelser har gjort at øykommunene i Nordland så langt er lite berørt av corona-krisen. Men nå har fylkesmannen i Nordland likevel bedt kommunene planlegge for det verst tenkelige: En masseevakuering.

NRK - 16 Mar 20 kl. 21:41

Én savnet etter brann i Nordland

En enebolig på Herøy i Nordland fikk store materiale skader i en brann mandag. Én person er savnet, og én er sendt til sykehus. Det melder NTB.

NRK - 22 Mar 20 kl. 00:56

Tre leiligheter totalskadd

Totalt tre leiligheter ble totalskadd i brann på Herøy i Nordland lørdag kveld. Alle beboere er gjort rede for, opplyser Nordland politidistrikt. Brannmannskapene har nå kontroll på stedet..

NRK - I førrgår: 22:20

74 kommuner uten smittevernplan

Den første uka i februar manglet 74 norske kommuner en smittevernplan eller hadde utdaterte planer, melder Aftenposten. I Nordland manglet over halvparten av kommunene fungerende paner ifølge Helsedirektoratet..

NRK - 01 Apr 20 kl. 02:38

E6 Saltfjellet stengt

E6 over Saltfjellet i Nordland er stengt for alle kjøretøyer på grunn av dårlig vær, melder Vegtrafikksentralen. Det blir en ny vurdering onsdag morgen..

P4 - 22 timer siden

Vurderer ulike tiltak

Helsedirektoratet vurderer om de vil anbefale regjeringen ulike tiltak i ulike deler av landet. Direktoratet går nå gjennom ekspertråd og kommer med en helhetsvurdering som blir videresendt til regjeringen, som snart skal avgjøre hva som skjer etter påske. Fungerende assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til NRK at ulike tiltak basert på hvor mye smitte det er, er noe de ser på.

P4 - 26 Mar 20 kl. 05:55

Lokale koronaregler går utover utsatte barn

Statens barnehus frykter at de lokale koronareglene som flere kommuner i Nordland opererer med går utover voldsutsatte barn. Leder for Statens barnehus i Bodø, Siv Anita Bjørnsen, frykter blant annet at avhør av barn blir utsatt, skriver Aftenposten. 18 kommuner i Nordland krever i dag at at man må 14 dager i karantene dersom man reiser til andre kommuner i fylket.

P4 - Igår: 09:34

Fester flere steder i natt

Politiet flere steder i landet melder at det i natt har vært fester med mange folk. I Nordland sier politiet at det har vært fest i både garasjer og uteboder. Operasjonsleder Kjetil Kaalaas sier til Dagbladet at ti til 15 personer har vært samlet samtidig, hovedsaklig yngre mennesker, der foreldrene ikke har vært hjemme.

P4 - I førrgår: 22:29

74 kommuner var uten fungerende smittevernplan

Da koronavirusutbruddet ble erklært som en global folkehelsekrise 31. januar, var 74 norske kommuner uten en fungerende smittevernplan. Det viser rapporter fra fylkesmennene som Aftenposten har fått tilgang til.

NRK - 29 Mar 20 kl. 08:48

Frontkollisjon i Bindal

To personbiler har frontkollidert i Bindal kommune i Nordland, melder politiet på Twitter. En person satt fastklemt i bilen etter kollisjonen, og er fraktet med Luftambulansen til St. Olavs sykehus.

P4 - 30 Mar 20 kl. 14:52

Mann funnet død i Bodø

En mann er funnet død i vannet i Bodø i dag. Politiet tror det er samme person som forsvant fra området for 14 dager siden, skriver Avisa Nordland. Politiet mistenker ikke at vedkommende er utsatt for noe straffbart..

Aftenposten - 16 Mar 20 kl. 22:43

Én person funnet død etter alvorlig brann i Nordland

En enebolig på Herøy i Nordland ble totalskadd i en brann. Én person er bekreftet død, og én er sendt til sykehus..

Aftenposten - 28 Mar 20 kl. 12:12

Uvær stenger veier i Nord-Norge

Flere veistrekninger i Nordland og Troms og Finnmark er stengt som følge av uvær lørdag. Det skaper økte utfordringer for nødetatene..

P4 - 28 Mar 20 kl. 08:28

Flere veier stengt i uvær i nord

En rekke veier i Nord-Norge er nå stengt på grunn av uvær. Det ble i går sendt ut farevarsel for snøfokk i både Nordland og Finnmark. Mer vær er på vei.

Aftenposten - 29 Mar 20 kl. 11:53

I disse kommunene har nesten ingen søkt om dagpenger: – Umåtelig hyggelig med en gladsak

Coronakrisen fører til skyhøye permitteringstall og dyster stemning i store deler av det norske næringslivet. Samtidig finnes det lyspunkter: I Hattfjelldal i Nordland og i Folldal i Østerdalen har nesten alle en jobb å gå til hver dag..

NRK - 28 Mar 20 kl. 07:34

50 sauer brant inne i fjøs i Bodø

Et fjøs med omtrent 50 sauer brant ned på Kløkstad i Bodø kommune. Ingen av sauene kunne reddes ut. Politiet i Nordland ble informert om hendelsen like før klokka 7 lørdag morgen.

P4 - 29 Mar 20 kl. 21:46

Stengte fjelloverganger

Uvær fører nå til flere stengte fjelloverganger rundt om i Norge. Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for personbiler. Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland og fylkesvei 53 mellom Årdal og Tyinkrysset er helt stengt.

NRK - 28 Mar 20 kl. 07:34

Overtent fjøs i Bodø kommune

Et fjøs med omtrent 50 sauer er overtent i Kløkstad i Bodø kommune. Politiet i Nordland meldte om hendelsen klokka 07.14 lørdag morgen.

P4 - 27 Mar 20 kl. 15:44

Mye snø ventet i nord

Det er ventet mye snø i Nord-Norge i helgen. Enkelte steder kan det komme 20 centimeter, og Meteorologisk institutt advarer om både vind, snøfokk og vanskelige kjøreforhold. Det er sendt ut gult farevarselfor Troms i morgen.

P4 - 27 Mar 20 kl. 15:44

Meye snø ventet i nord

Det er ventet mye snø i Nord-Norge i helgen. Enkelte steder kan det komme 20 centimeter, og Meteorologisk institutt advarer om både vind, snøfokk og vanskelige kjøreforhold. Det er sendt ut gult farevarselfor Troms i morgen.

E24 - 28 Mar 20 kl. 08:01

I disse kommunene har nesten ingen søkt om dagpenger: – Umåtelig hyggelig med en gladsak

Coronakrisen fører til skyhøye permitteringstall og dyster stemning i store deler av det norske næringslivet. Samtidig finnes det lyspunkter: I Hattfjelldal i Nordland og i Folldal i Østerdalen har nesten alle en jobb å gå til hver dag..

NRK - 16 Mar 20 kl. 12:22

Ber folk i nord om å holde seg inne

Det er sendt ut farevarsel om kuling og sterk storm i Nordland, Troms og Finnmark. Meteorologen og vegvesenet ber folk holde seg inne. Nesten hele landsdelen vil merke voldsomt uvær, først i Nordland og Troms.

P4 - 26 Mar 20 kl. 07:10

Kraftselskap setter ned nettleien

Flere kraftselskaper reduserer nå nettleien for å hjelpe kunder som sliter med økonomien under koronakrisen. Vesterålskraft Nett i Nordland, Vang Energiverk i Valdres og Eidefoss Nett i Nord-Gudbrandsdalen er blant selskapene som enten reduserer eller dropper nettleien i mars, skriver Nationen..

NRK - 24 Mar 20 kl. 07:46

Nok dagligvarer i nord

– Det er god tilgang på dagligvarer også her i nord. Det er ingenting som tyder på at dette vil endre seg, sier direktør Grete Ovanger i ASKO Nord. De leverer dagligvarer til nordre Nordland og Troms og Finnmark.

NRK - 22 Mar 20 kl. 09:19

Tre leiligheter totalskadd i brann

Totalt tre leiligheter ble totalskadd i brannen på Herøy i Nordland lørdag kveld. Alle beboere ble gjort rede for..

P4 - 21 Mar 20 kl. 22:55

5 til legevakt etter brann

Fem personer er kjørt til legevakt etter en brann i et rekkehus i Herøy kommune i Nordland i kveld. Alle fem skal ha pustet inn røyk. Tre av de fire leilighetene i rekkehuset er totalskadet i brannen.

P4 - 21 Mar 20 kl. 11:46

Mann død etter voldshendelse

En mann er død etter en voldshendelse i Mosjøen i Nordland. En person er pågrepet og siktet for grov kropsskade med døden tilfølge. De to skal være i familie i følge politiet.

E24 - 17 Mar 20 kl. 14:15

Avisa Nordland: Rapp Bomek konkurs - alle mister jobben

Saken oppdateres.

P4 - 22 Mar 20 kl. 12:45

Bort med gifteringer og klokker

Det kan sitte mye smitte i klokker og gifteringer. Armbånd, lange negler og også neglelakk bør fjernes for å hindre koronasmitte. Det sier sykepleier i Moskenes kommune i Nordland, Lill Nilsen til NRK.

P4 - 17 Mar 20 kl. 21:38

Døde etter kantring

En mann er bekreftet omkommet etter å ha kantret med en fritidsbåt i Lurøy i Nordland i kveld. Politiet opplyser at de nærmeste pårørende er varslet..

Aftenposten - 21 Mar 20 kl. 12:06

Mann døde etter voldshendelse i Mosjøen – en mann pågrepet

En mann er pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i Mosjøen i Nordland ble funnet død..

NRK - 19 Mar 20 kl. 15:24

Mann tiltalt for uaktsomt drap

En lastebilsjåfør er tiltalt for uaktsomt drap etter trafikkulykken i Gildeskål i mai i fjor. Mannen som omkom kjørte motorsykkel. Kollisjonen skjedde i motorsyklistens kjørefelt, sier politioverbetjent Egil Økshoff til Avisa Nordland..

P4 - 08 Mar 20 kl. 11:22

Betydelig skredfare i Nordland

Det er betydelig snøskredfare, faregrad 3 i hele Nordland på grunn av fokksnø og økende vind akkurat nå. Været er også ventet å bli verre utover dagen, og Varsom.no advarer mot at det kan gå naturlig utløste skred.

NRK - 16 Mar 20 kl. 22:36

Èn person funnet død etter brann

En enebolig på Herøy i Nordland ble totalskadd i en brann. Én person er bekreftet død, og én er sendt til sykehus, bekrefter Politiet..

NRK - 16 Mar 20 kl. 01:04

Uvær stenger E6 Saltfjellet

E6 over Saltfjellet i Nordland er stengt på grunn av uvær, melder Vegtrafikksentralen. Fylkesveg 813 Beiarfjellet er også stengt..

P4 - 16 Mar 20 kl. 23:05

Død etter brann

En person døde i en boligbrann i Herøy i Nordland mandag kveld. En annen person ble kjørt til sykehus etter å ha pustet inn røyk. Politiet har satt inn vakthold på stedet og skal etterforske saken videre i morgen.

P4 - 16 Mar 20 kl. 14:10

Flere bryter karanteneregler

Politiet i Nordland har fått flere meldinger om at folk bryter karantenereglene. De ber foreldre forklare ungdommene sine at fester og sammenkomster må utsettes, og sier det burde være undøvendig å fortelle dette, melder NTB..

NRK - 16 Mar 20 kl. 15:29

Store problemer i trafikken i nord

Det er sendt ut farevarsel om kuling og sterk storm i Nordland, Troms og Finnmark. Enorme snømengder kombinert med vind skaper store problemer. Meteorologer og Vegvesenet ber folk om å la være å gå ut.

P4 - 16 Mar 20 kl. 21:35

En savnet etter brann

En person er savnet etter en brann i en enebolig i Herøy i Nordland. Det opplyser politiet. En annen person er tatt med ambulansebåt til sykehuset etter å ha pustet inn en del røyk..

NRK - 14 Mar 20 kl. 13:36

Ber regjeringen stenge grensene

Fylkesrådsledere i Troms og Finnmark og Nordland går nå ut og ber regjeringen stenge grenseovergangene til våre naboland..

P4 - 16 Mar 20 kl. 12:25

Ber folk holde seg inne

Det er ikke bare koronaviruset som gjør at folk er bedt om å holde seg inne nå. Det er sendt ut farevarsel om kraftig vind i Nordland, Troms og Finnmark, med vindkast opp mot 40 meter i sekundet i dag. Verst blir det i Finnmark, og flere veier er allerede stengt..

P4 - 17 Mar 20 kl. 15:07

Foreslår innreiseforbud til nord

Kommuneoverlegen i Leirfjord kommune i Nordland foreslår et innreiseforbud i Nord-Norge for folk fra sør. En rekke nordnorske kommuner har allerede vedtatt strenge karanteneregler for tilreisende, fordi de aller fleste smittede er i Sør-Norge. Kommuneoverlege Jørgen Pedersen i Leirfjord sier til NRK at det trengs kraftfulle tiltak for å beskytte områder med lite smitte..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt