Nordland

Saturday, 01 October, 19:50

Nyheter om Nordland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 aug 22 kl. 20:51

Stort strømbrudd i Nordland - 1500 lynnedslag på seks timer

Søndag kveld kom det flere meldinger om et større strømbrudd i Salten i Nordland. Salten omfatter åtte kommuner. Blant kommunene som mistet strømmen er Bodø, Fauske, Beiarn og Saltdal.

Klartale - 01 sep 22 kl. 16:30

Her får de mest godvær i helga

Vi har en rolig helg i vente. Det skal blåse lite, bortsett fra langs kysten. Enkelte steder i nord kommer det regn.

NRK - 24 sep 22 kl. 04:33

Kjørte med promille på parkert bobil

Politiet i Nordland har åpnet sak mot en sjåfør som kjørte inn i en bobil på en campingplass. De som sov i bobilen tok kontakt med personen som hadde kjørt på bilen. De oppfattet sjåføren som beruset og kontaktet politiet.

NRK - 20 sep 22 kl. 12:38

Front mot front-ulykke på E10 i Nordland

Politiet har fått melding om en front mot front-ulykke i en rundkjøring på Leknes i Nordland. – Ukjent skadeomfang, skriver de på Twitter. Politiet er på stedet..

NRK - 20 sep 22 kl. 08:15

Stadig flere hytter i strandsonen til tross for byggeforbud

Tall fra SSB viser at mange søknader om bygging i hundremetersbeltet i strandsonen blir innvilget: I 2021 ble 1398 søknader om nye bygninger i strandsonen innvilget. Dette tilsvarer en økning på 53 % sammenlignet med 2020. Blant byggene som ble reist i strandsonen mellom 2020 og 2021, var 448 av disse nye hytter.

NRK - 19 sep 22 kl. 13:29

Mobbeombudet bekymret for elevenes psykiske helse

Stadig flere foreldre tar kontakt på vegne av sitt eget barn og der de forteller om de utfordringer som streiken medfører. Det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding. Mobbeombudet er bekymret for elevene som har vært igjennom en pandemi og som nå har fått en dårlig start på et nytt skoleår.

NRK - 21 aug 22 kl. 20:51

Stort strømbrudd i Nordland

Søndag kveld kom det flere meldinger om et større strømbrudd i Nordland, blant annet i Bodø, Fauske og Saltdal. Store deler av byene var i flere minutter mørklagt. Politiet i Nordland melder at nødetatene kjenner til situasjonen og at tiltak iverksettes.

NRK - 14 sep 22 kl. 23:15

Kvinne pågrepet med ladd hagle

En kvinne i Salten i Nordland ble pågrepet med to skytevåpen, deriblant en ladd hagle, etter en væpnet politiaksjon onsdag kveld. Det bekrefter operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til Avisa Nordland. Kvinnen hadde også en stor kniv da hun ble pågrepet.

Klartale - 16 aug 22 kl. 11:02

Slik ser treet ut etter uværet

Mandag ble det sendt ut varsel om at det kunne bli veldig dårlig vær på Østlandet. Det var Meteorologisk institutt som sa det. De sender ut varsel, slik at folk er forsiktige.

NRK - 10 sep 22 kl. 09:43

AN: Kyrkjetilsett dømt for overgrepsbilde

Ein person som er tilsett i kyrkja blei dømt til sju månader i fengsel etter oppbevaring og nedlasting av overgrepsbilde, skriv Avisa Nordland. Det var i fjor at ein mann frå Salten blei sikta for å ha oppbevart tusenvis av overgrepsbilde og eit titals videoar som inneheldt overgrepsmateriale av barn. Ifølge lova gjeld barn personar under 18 år.

NRK - 10 sep 22 kl. 05:52

Kirkeansatt i Nordland dømt for overgrepsbilder

En kirkeansatt mann fra Salten-distriktet er dømt til sju måneder i fengsel for oppbevaring og nedlastning av store mengder overgrepsbilder. Ifølge dommen hadde mannen til sammen 10.151 bilder og 38 filmer med barn i seksuell positur og barn i seksuell aktivitet med seg selv eller andre barn.

NRK - 28 sep 22 kl. 07:31

Amerikansk fly berget på Senja

Et amerikansk Osprey-fartøy som tidligere i år måtte nødlande på Senja, er hentet ut fra naturreservatet der det sto. Arbeidet med å berge fartøyet beskrives som krevende, og så seint som søndag måtte det utsettes på grunn av værforholdene. Tirsdag ble operasjonen fullført.

NRK - 05 aug 22 kl. 20:44

Alvorlig trafikkulykke på E6 i Nordland

Tre personer er involvert i en trafikkulykke på E6 i Nordland, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 24 sep 22 kl. 10:46

Hadle Rasmus Bjuland gjenvalgt som KrFU-leder

Landsmøtet i Kristelig Folkepartis Ungdom har lørdag gjenvalgt Hadle Rasmus Bjuland som leder for ytterligere ett år. 22 år gamle Bjuland fra Rogaland ble først valgt til leder for Kristelig Folkepartis ungdomsparti i oktober i fjor. Med som første nestleder får Bjuland med seg Edvard Kunzendorf fra Trøndelag.

NRK - 23 sep 22 kl. 20:26

Brann i boligblokk i Narvik - ikke fare for spredning

I Narvik er det fredag kveld brøt det ut brann i en leilighet i en boligblokk. Det melder politiet i Nordland fredag kveld. Blokken består av 21 enheter, men brannen har ikke spredd seg fra den opprinnelige leiligheten.

NRK - 23 sep 22 kl. 20:26

Beboere må bo på hotell etter brann i Narvik

I Narvik brøt det fredag kveld ut brann i en leilighet i en boligblokk. Det melder politiet i Nordland fredag kveld. Blokken består av 21 enheter, men brannen har ikke spredd seg fra den opprinnelige leiligheten.

NRK - 27 aug 22 kl. 14:04

Outlaws har fått fotfeste i Bodø

Motorsykkelklubben North Coast i Bodø er nylig ført opp på «1%-klubben» Outlaws egen verdensside. Outlaws er definert av politiet som en av de mest aktive kriminelle MC-klubbene i Norge. Det skriver Avisa Nordland.

NRK - 17 sep 22 kl. 19:51

Mattilsynet avkrefter skrantesyke på tamrein i Bjørgefjell

Tamrein i Bjørgefjell har ikke skrantesyke, viser endelige prøveresultater fra Veterinærinstituttet. Fredag meldte Mattilsynet mistanke om smitte av sykdommen. – Vi er svært lettet over at det ikke er påvist skrantesyke.

NRK - 17 sep 22 kl. 14:45

Brann på instituasjon i Narvik

Politiet i Nordland melder om brann på en instituasjon i Narvik. Det pågår nå evakuering av beboere..

NRK - 16 sep 22 kl. 23:08

Skrantesyke påvist hos tamrein i Børgefjell

Det er påvist skrantesyke hos en tamrein som ble slaktet ble slaktet 9. september i Børgefjell nasjonalpark, som ligger i grenseområdet mellom Trøndelag og Nordland. Mattilsynet er varslet og flere analyser skal gjennomføres i helgen, opplyser Veterinærinstituttet..

NRK - 16 sep 22 kl. 10:20

Bjørnøy Fyr solgt til fleire millionar over takst

Bjørnøya med Bjørnøy fyr er solgt. Fyret blei taksert til 1,5 millionar kroner på grunn av stort behov for vedlikehald. Torsdag blei det 132 år gamle fyret solgt, og ifølge Avisa Nordland skal summen for salet vere fem millionar kroner over takst.

NRK - 26 jul 22 kl. 07:03

Brann i bobil i Nordland

Politiet har fått melding om en brann i en bobil i Nordland, skriver politiet i Nordland på Twitter. Alle personer skal være ute av bilen, og nødetatene er på veg til stedet..

NRK - 26 jul 22 kl. 07:03

Utbrent bobil i Nordland

Politiet har fått melding om en brann i en bobil ved Ofotfjorden i Nordland, skriver politiet i Nordland på Twitter rett før klokken 07.00. Alle personer skal være ute av bilen.

NRK - 20 aug 22 kl. 12:18

Vær obs på falske politi-telefoner

I formiddag har en person ringt rundt til personer i Nordland fra skjult nummer og utgitt seg for å være politiet. Vedkommende kommer med til dels dramatisk informasjon til folk, opplyser Nordland Politidistrikt på Twitter. Politiet ber deg ta kontakt hvis du mistenker at du har fått en slik telefonhenvendelse..

NRK - 15 sep 22 kl. 01:29

Solberg vil ha større naturinngrep

Høyre-leder Erna Solberg er ikke i tvil: Norge må godta større naturinngrep for å få mer vindkraft. – Vi må innse at det grønne skiftet kommer til å kreve en del mer naturinngrep. Særlig gjelder det kraftkrevende prosjekter, sier Solberg til Aftenposten.

NRK - 14 sep 22 kl. 15:30

Etterlyser 14 år gammel jente som forsvant i Lofoten

Politiet ber om hjelp i forbindelse med leteaksjonen etter en 14 år gammel jente fra Kongo som er savnet. Jenta ble sist sett utenfor Coop Extra i Kabelvåg sentrum i Lofoten ca. klokka 12.

NRK - 14 sep 22 kl. 14:52

Bil havnet i sjøen – fører sendt til sykehus

En bil har kjørt av veien i Lofoten og havnet i sjøen, melder politiet i Nordland på Twitter. En person er berget ut av bilen. Føreren fraktes til akuttmottaket på Gravdal sykehus.

NRK - 14 sep 22 kl. 11:21

To millionar til betre vassmiljø

77 prosjekt i heile landet får til saman 24 millionar kroner for å gjere livet betre for fisk og anna liv i elver, sjøar og kystvatn. Det er Miljødirektoratet som gir ut tilskota for å betre miljøtilstanden. Fire prosjekt i Nordland mottar til saman i overkant av 2,6 millionar kroner.

NRK - 14 sep 22 kl. 07:32

Politiet: Leiteaksjon etter 14-åring avslutta

Søket i Kabelvåg er avslutta. I natt er det gjort søk med store ressursar etter at ei jente på 14 år er meldt sakna. Det er ikkje gjort funn, opplyser Kai Eriksen som er operasjonsleiar ved Nordland politidistrikt.

NRK - 14 sep 22 kl. 07:19

Fleirtal positive til vindkraft

Eit fleirtal er positive til bygging av fleire vindmøller i Nordland, av dei som har fått spørsmålet i ei ny meiningsmåling. 46 prosent av dei spurde er positive, mens nesten 41 prosent er negative. 13 prosent av dei spurde har ikkje gjort seg opp ei meining om spørsmålet.

NRK - 19 aug 22 kl. 09:39

Fylkesrådet vil ha havvind på Helgeland

Fylkesrådet i Nordland ber NVE vurdere havvindproduksjon på Helgeland Ytre. – Området ble konsekvensutredet allerede i 2012, og vi har fått ytterligere kunnskap så sent som i 2020. Å åpne dette feltet må prioriteres, sier fylkesrådsleder i Nordland Tomas Norvoll.

NRK - 13 sep 22 kl. 21:41

Leteaksjon i Kabelvåg etter savnet 14-åring

Det letes med store styrker i Kabelvåg etter ei 14 år gammel jente. Den savnede jenta, som har vært savnet siden lørdag, er fra Kongo og er 150 cm høy. – Vi har som en del av den pågående etterforskningen i savnetsaken som har tidligere omtalt, startet søk i området Kabelvågmarka i ettermiddag.

NRK - 13 sep 22 kl. 17:33

MC-sjåfør ble liggende ute hele natten etter trafikkulykke

Litt over 08:00 tirsdags morgen fikk politiet melding om et trafikkuhelt på Gimsøya i Vågan etter at en motorsykkel hadde kjørt av veien. Politiet opplyste at sjåføren var våken. Det viste seg at ulykken i realiteten hadde skjedd nærmere midnatt og at sjåføren hadde ligget ute i over åtte timer.

Aftenposten - 13 sep 22 kl. 14:30

Avisa Nordland: Milliardæren Tord Ueland Kolstad flytter til Sveits

Saken oppdateres... – Jeg flytter til Luzern i Sveits umiddelbart, sier bodøinvestoren Tord Ueland Kolstad (51) til….

E24 - 13 sep 22 kl. 14:29

Avisa Nordland: Ny milliardær flytter til Sveits

Det er ikke bare Kjell Inge Røkke som flytter til Sveits. Også investor Tord Ueland Kolstad velger å forlate Norge..

NRK - 13 sep 22 kl. 14:15

Nok en riking flytter til Sveits

Eiendomsinvestor Tord Ueland Kolstad fra Bodø gjør som flere andre rikinger og flytter til Sveits. Kolstad, som ifølge Kapital har en formue på 1,45 milliarder, sier til Avisa Nordland at han flytter til Luzern umiddelbart. – Det er ikke tvil om at den norske formuesskatten – og særlig den økningen det har vært på arbeidende kapital spiller inn, sier han til avisen.

NRK - 13 sep 22 kl. 14:15

Nok en milliardær flytter til Sveits

Eiendomsinvestor Tord Ueland Kolstad fra Bodø gjør som flere andre rikinger og flytter til Sveits. Kolstad, som ifølge Kapital har en formue på 1,45 milliarder, sier til Avisa Nordland at han flytter til Luzern umiddelbart. – Det er ikke tvil om at den norske formuesskatten – og særlig den økningen det har vært på arbeidende kapital spiller inn, sier han til avisen.

NRK - 13 sep 22 kl. 10:43

Kommune dømt for brudd på menneskerettighetene

En kommune i Nordland må betale erstatning for brudd på Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK), etter at flere barn ble tvangsflyttet fra familien..

NRK - 13 sep 22 kl. 10:14

Utkantstrøk sliter med å rekruttere psykologer

I 2020 ble det lovpålagt for kommunene å knytte til seg psykologkompetanse innen helse- og omsorgstjenestene. Hver femte kommune manglet kompetansen i 2021. Det melder NTB.

NRK - 14 aug 22 kl. 19:59

Mener «pilotfeil» var årsaken til flystyrten i Nordland

Fem måneder etter ulykken i Nordland hvor et amerikansk militærfly styrtet, har det amerikanske forsvaret konkludert. – Etterforskningen har konkludert med at årsaken til flyulykken var pilotfeil. Det skriver US Marines i en pressemelding søndag ettermiddag.

NRK - 14 aug 22 kl. 17:15

Person påkøyrt av tog

Politiet i Nordland bekrefter at ein person er påkøyrt av eit tog mellom Rognan og Røkland. Det skriv Avisa Nordland. – Naudetatane er på veg.

Klartale - 07 sep 22 kl. 15:24

Nå nærmer vi oss høst

De siste årene har det vært varmt lenge etter sommeren. Så langt har det også vært slik i år. Men nå kan det skifte.

NRK - 06 sep 22 kl. 11:53

Norske penger skal bygge vannkraftverk i Malawi

Både statlige og private norske kroner er med når det etter planen skal bygges et nytt, stort vannkraftverk i Malawi. – Prosjektet vil øke forsyningssikkerheten, redusere energimangel og bidra til å sikre landet mot flom, heter det i en pressemelding fra det statlige fondet Norfund. Fondet har sammen med det norske selskapet Scatec og flere andre partnere inngått en bindende avtale om å utvikle prosjektet Mpatamanga ved Shire-elven i Malawi.

NRK - 06 sep 22 kl. 06:00

Vil jobbe målretta for å komme bedre ut i kåring

Lødingen er en av kommunene i Nordland som kommer aller dårligst ut i målinga der NHO har rangert Norges 356 kommuner. Ordfører Hugo Bongard Jacobsen sier de må jobbe målretta etter å ha fått resultatene i årets kåring. – Vi tenker at det er et godt sammenligningsgrunnlag i forhold til blant annet nabokommunene og det som ellers er i regionen for å se hvordan vi ligger an.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com