Nordland

Thursday, 20 February, 18:32

Nyheter om Nordland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 02 Feb 20 kl. 12:24

Buss blåste av veien i Nordland

En buss har blåst av veien på E10 ved Liland i Nordland. Ingen passasjerer skal ha vært i bussen og bussjåføren er uskadd, melder Politiet i Nordland på Twitter..

P4 - 4 timer siden

Tilbakekaller svineprodukter

Nortura tilbakekaller en rekke svineprodukter fra butikker i Nordland og Troms og Finnmark. Varene har blitt sendt ut på markedet uten at svar på rutinemessige parasitt-prøver var klare. Det gjelder blant annet svinenakke, svinekam og kjøttpølser fra Gilde..

P4 - 2 timer siden

Rekordmange oppdrettslaks døde

52,8 millioner oppdrettslaks døde i fjor, og det er rekordmange. Det kommer fram i en ny rapport fra Veterinærinstituttet. De slår fast at helsetilstanden for oppdrettsfisk er alvorlig, men stabil.

NRK - 5 timer siden

Nortura tilbakekaller svineprodukter

Nortura tilbakekaller svineprodukter fra Eurospar og Spar-butikker i Troms og Finnmark og Nordland. Årsaken til tilbakekallingen er at varene er solgt uten mottatt svar på rutinemessig trikin-prøvetaking. Trikiner er ikke vanlig hos norske griser..

P4 - 07 Feb 20 kl. 07:09

Felles front mot skyhøye ferjepriser

- Vi kan ikke godta at folk langs kysten må ta regninga for at fylkene får for lite penger. Det sier Kenneth Antonsen i Aksjonsgruppa mot økte fergetakster i Nordland. Nå går kyst-fylkeskommunene Troms og Finnmark, Nordland, Møre og Romsdal og Vestland sammen med KS for å få mer penger til ferjene..

NRK - 06 Feb 20 kl. 08:17

Alvorlig trafikkulykke i Sortland

Det har vært en alvorlig trafikkulykke mellom en personbil og en lastebil ved Kleiva Landbruksskole i Sortland kommune i Nordland. Det er meldt om alvorlige personskader på stedet, melder politiet i Nordland..

P4 - Igår: 13:04

Gir bort "jævlig" troll

Nå skal det som en gang ble kåret til en av landets styggeste turistattraksjoner gis bort. I 1994 laget kunstner Ingebrigt Bøvra et troll, som i mange år sto plassert på E10 på Bjørnfjell i Nordland. Selv sier kunstneren til NRK at trollet er feil dimensjonert og så stygt at han skjemmes, og at det er, sitat, det jævligste han har laget.

P4 - I førrgår: 07:21

Ødelegger for turismen til nord

Både reiselivet og næringslivet i nord og vest vil bli kraftig rammet nå som Widerøe kutter flere tusen avganger. Det mener NHO og Hovedorganisasjonen Virke. I går varslet flyselskapet at de fra 4.

NRK - 14 Feb 20 kl. 22:27

Ulykke mellom to vogntog

I Sørfold kommune i Nordland har det vært en trafikkulykke mellom to vogntog. Det er meldt om personskade og en person er hentet med Seaking helikopter. Ifølge politiet skal den andre personen være i godt behold..

P4 - 15 Feb 20 kl. 10:15

NVE advarer om utrygg is

NVE ber folk være ekstra oppmerksomme på islagte vann i vinterferien. Den milde vinteren fører nå til uvanlig store svake partier der vann strømmer under isen, og NVE har derfor valgt å sende ut et isvarsel. Farevarselet gjelder helt opp til og med Nordland, men spesielt for Østlandet, forteller isvarsler i NVE, Ånund Kvambekk..

NRK - 15 Feb 20 kl. 09:28

NVE advarer om farlig skøyteis

Etter mildvær med regn og snøsmelting i lavlandet er det nå uvanlig store svake partier på mange islagte vann i hele Sør-Norge og Nordland, advarer NVE. Det gjelder særlig ved innløp, utløp og i trange sund, der vann strømmer under isen, melder NTB..

NRK - 13 Feb 20 kl. 07:55

Begrenser båter i Saltstraumen

Økt trafikk av turistbåter i Saltstraumen i Nordland får skylda for at ærfuglen i området er borte. Tidligere var det 2–3000 ærfugl i området. Under årets fugletelling ble det kun talt tre.

P4 - 15 Feb 20 kl. 14:30

Bilister brøt forbud og kjørte inn i ulykke

Politiet og Veitrafikksentralen i Nordland er sjokkert etter at opptil sju biler la seg på hjul etter nødetatene etter en massekollisjon på E10 over Bjørnfell i dag. Bilistene trosset en bom som ble åpnet for nødetatene og kjørte rett mot trafikkulykken i svært dårlig sikt, melder NRK. I alt 11 personer i tre biler var involvert i kollisjonen, og tre av dem er sendt til sykehus.

E24 - 12 Feb 20 kl. 19:24

100 Nordlaks-ansatte har fått varsel om permittering

Rundt 100 ansatte i Nordlaks' slakteri og filetfabrikk i Nordland fått varsel om permitteringer, opplyser selskapet til IntraFish..

P4 - 13 Feb 20 kl. 10:42

Overvåkningsfly til Evenes

Norges nye overvåkningsfly får base på Evenes i Nordland. Det har forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen bestemt, melder NRK. De nye flyene, P-8 Poseidon,skal erstatte dagens Orion-fly.

NRK - 08 Feb 20 kl. 09:30

Vil ha omkamp om flyplasstomt

Ordførarane i Vefsn og Alstahaug vil ha ei ny utgreiing av hovudflyplass på Helgeland. Dei meiner den bør ligge sør for Korgfjellet i Nordland, sjølv om Luftfartstilsynet vraka det som alternativ i 2011..

VG - 07 Feb 20 kl. 20:08

Turisthytta ble til isslott

– Det så ut som en scene fra en Disney-film. Det var majestetisk, sier Eirik Grønning (33) fra Hemnes i Nordland..

VG - 07 Feb 20 kl. 21:11

Sand fra Sahara farget snøen i Nord-Norge rød

Sandkornene kom rekende med vinden og drysset ned flere steder i Nordland fredag..

P4 - 10 Feb 20 kl. 12:32

Rekordlavt lufttrykk mange steder

Ekstremt lavt lufttrykk har ført til store problemer i flytrafikken i Nord-Norge i dag. Det uvanlige værfenomenet gjør at det blir vanskelig for pilotene å beregne avstanden mellom flyet og bakken. Og det er registrert rekordlavt lufttrykk ved over 20 målestasjoner i dag, melder NRK.

NRK - 08 Feb 20 kl. 10:52

Russisk øvelse avsluttet

Det russiske forsvaret avfyrte både missiler og artilleri under øvelsen utenfor kysten av Nordland denne uka. Russerne sa øvelsen skulle vare fra onsdag til fredag, men den var over allerede etter første dag, ifølge Forsvarets operative hovedkvarter..

NRK - 07 Feb 20 kl. 05:30

Fergefylkene samler seg

Fergefylkene mobiliserer nå i kampen mot høye billettpriser for å få mer penger fra staten til ferger. Klokka 11 i dag holder Vestland. Møre og Romsdal, Nordland og Troms og Finnmark felles pressemøte i Oslo..

NRK - 26 Jan 20 kl. 14:31

Snøtrøbbel i nord

Vind og snø skaper problemer i Nordland og Finnmark. Både Nordlandsbanen, E6 over Saltfjellet og en rekke andre fjelloverganger er stengt. Verst rammet er Nordland, men også i Finnmark er en del veier stengt..

NRK - 08 Feb 20 kl. 12:20

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Meteorologisk institutt varsler om fare for såkalt frysende regn i Nordland, Troms og Vest-Finnmark natt til søndag og søndag. Dette kan gi vanskelige kjøreforhold. Folk oppfordres til å bruke brodder, og å beregne ekstra tid på transport..

P4 - 06 Feb 20 kl. 08:28

Trafikkulykke

Flere personer skal være alvorlig skadet etter en trafikkulykke i Nordland. To personbiler og en lastebil er involvert. Nødetatene er på på stedet.

P4 - 26 Jan 20 kl. 08:51

Fjelloverganger stengt

Flere fjelloverganger er nå stengt i Nord-Norge på grunn av uvær. E6 over Saltfjellet i Nordland og E12 ved Umbukta er stengt som følge av uværet. Det samme ermange fylkesveier i Nordland og Troms og Finnmark..

P4 - 08 Feb 20 kl. 14:29

Russisk øvelse avsluttet

Den varslede øvelsen til det russiske forsvaret der de skulle avfyre både missiler og artilleri under øvelsen utenfor kysten av Nordland denne uka. Russerne varslet at øvelsen, som ligger i internasjonalt farvann, men i nærheten av norske oljeinstallasjoner, skulle vare tre dager. Men i følge Forsvarets operative hovedkvarter var øvelsen allerede over etter første dag..

NRK - 06 Feb 20 kl. 23:19

Samisk skiltmotstander lærte samisk

I 2011 sa daværende ordførerkandidat for Frp at han ikke ville bli ordfører i Bådåddjo, bare i Bodø. I dag er Tom Cato Karlsen fylkesmann i Nordland, og han har lært seg samisk. På samenes nasjonaldag talte han på lulesamisk..

NRK - 07 Feb 20 kl. 09:03

Stengte veier og skredfare i nord

Det er betydelig snøskredfare over hele Nord-Norge torsdag, og i Salten er faregraden stor ifølge varsom.no. E6 over Saltfjellet i Nordland er stengt, og det er stengt eller kolonnekjøring på flere strekninger i Troms og Finnmark..

NRK - 07 Feb 20 kl. 06:02

E6 over Saltfjellet stengt

E6 over Saltfjellet i Nordland er stengt på grunn av uvær. Statens Vegvesen vurderer om det skal åpnes for kolonnekjøring fra klokka 7. På E10 over Bjørnfjell er det nå åpnet for fri ferdsel eller at det var kolonnekjøring i natt..

NRK - 07 Feb 20 kl. 01:17

Brann i lastebil med eksplosiver

Politiet i Nordland melder at en lastebil med eksplosiver står i brann på Øyjord ved Narvik..

NRK - 05 Feb 20 kl. 01:45

Brann i enenbolig på Sortland

Begge beboerne kom seg ut da det begynte å brenne i en enebolig på Sortland i Vesterålen i natt. Brannvesenet har kontroll på brannen, og politiet i Nordland bekrefter at de to i huset er uskadd..

NRK - 19 Jan 20 kl. 12:18

Oransje farevarsel i Nordland

Det er sendt ut oransje farevarsel for delar av Nordland. Det er venta svært mykje regn, opp mot 70 millimeter, på tolv timar enkelte stader i fylket. Frå før av har NVE sendt ut gult farevarsel for jordskred i Nordland, Trøndelag og på Vestlandet..

NRK - 05 Feb 20 kl. 01:45

Brann i enebolig på Sortland

Begge beboerne kom seg ut da det begynte å brenne i en enebolig på Sortland i Vesterålen i natt. Brannvesenet har kontroll på brannen, og politiet i Nordland bekrefter at de to i huset er uskadd..

NRK - 05 Feb 20 kl. 08:43

Hurtigbåt har gått på grunn

En mindre hurtigbåt med tre personer om bord har gått på grunn vest for Lurøya i Nordland, melder Hovedredningssentralen. – Båten tar inn vann, men situasjonen er under kontroll, skriver Hovedredningssentralen i Nord-Norge på Twitter..

P4 - 06 Feb 20 kl. 13:25

Ung mann omkom i trafikkulykke

En 20 år gammel mann omkom etter den alvorlige trafikkulykken på fylkesvei 82 på Sortland i Nordland i morges. En lastebil og en varebil frontkolliderte først, før en personbil krasjet inn i dem. Også en annen mann er alvorlig skadet etter ulykken.

NRK - 05 Feb 20 kl. 14:28

Avslutter søk etter antatt omkommet

Politiet avslutter søket etter mannen som har vært savnet etter en arbeidsulykke i Lurøy i Nordland 29. november. Mannen var en av to personer om bord i en oppdrettsbåt som kantret..

P4 - 27 Jan 20 kl. 23:04

Flere trusler om skoleskyting

Det har kommet flere trusler om skoleskyting i Nordland. Ifølge Nordland fylkeskommune har det kommet trusler mot Bodø videregående og Aust-Lofoten videregående skole i Svolvær, men politiet oppfatter ikke truslene som relle. Det har de siste ukene kommet slike trusler mot en rekke skoler rundt om i landet..

P4 - 21 Jan 20 kl. 16:04

Uvær stenger flere veier i Nordland

Uvær stenger mange hovedveier i Nordland. E6 over Saltfjellet, E10 over Bjørnfjell og Rv77 i Graddis er stengt på grunn av det dårlige været. Det er kolonnekjøring over fylkesvei 813 over Beiarfjellet..

P4 - 03 Feb 20 kl. 12:23

Ventet mye snø

Det kan bli problemer på veiene på Sør- og Vestlandet utover ettermiddagen og frem til i morgen tidlig. Det er nemlig både sludd og snø på vei, og meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om vanskelige kjørefforhold. I Nordland er det ventet mye snø og kraftig vind fra i morgen formiddag, mens Trøndelag kan vente seg mye snø på onsdag..

P4 - 22 Jan 20 kl. 05:50

Savnet etter brann i Nordland

En person er ikke gjort rede for etter en boligbrann på Bognes i Hamarøy kommune i Nordland. Det er huseieren som er savnet. Eneboligen er nå helt nedbrent.

NRK - 19 Jan 20 kl. 04:11

To hus overtent i Nordland

Et fjøs og en låve står i full brann i Røsvikveien ved Fauske, melde rpolitiet i Nordland. Det skal ikke være dyr eller folk inne. Begge bygningene er fullt overtent..

P4 - 01 Feb 20 kl. 11:29

Mange stengte veier i nord

Hele 20 veistreikninger er nå stengt i Nordland, Troms og Finnmark på grunn av uvær. Tre veier har kolonnekjøring. La bilen stå hvis du ikke må ut å kjøre i områdene der i dag er rådet fra Vegtrafikksentralen Nord..

Aftenposten - 22 Jan 20 kl. 05:35

Brann i Nordland. En person ikke gjort rede for.

En person er ikke gjort rede for etter en boligbrann på Bognes i Hamarøy kommune i Nordland natt til onsdag. Eneboligen er nedbrent..

P4 - 01 Feb 20 kl. 17:37

Død etter fallulykke

Mannen som ble sendt til sykehus etter en fallulykke i Rana i Nordland i ettermiddag er bekreftet død. Det opplyser politiet, som etterforsker saken. Mannen var ikke ved bevissthet da han ble fraktet vekk fra stedet.

P4 - 04 Feb 20 kl. 05:55

Skal rydde 40 prosent av norskekysten

Innen 2023 skal 40 prosent av kysten i Norge være ryddet for søppel og plast. Det sier Rasmus Hansson, daglig leder i Handelens Miljøfond. Aksjonen Rydd Norge starter om noen uker og da skal plasten plukkes opp.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt