Nord-Norge

Friday, 21 February, 03:54

Nyheter om Nord-Norge

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 13 timer siden

Nortura tilbakekaller svineprodukter i Nord-Norge

Svinenakke, svinekam og kjøttpølser med og uten skinn fra Gilde tilbakekalles fra Spar-, Eurospar- og Rema-butikker i nord, melder Nortura..

VG - 17 Feb 20 kl. 09:05

Uvær i Sør-Norge: Bergensbanen stengt etter snøras

Et svært lavtrykk nord for Skottland har gitt kraftig vind og nedbør inn mot Sør-Norge. Overganger over fjellet i Sør-Norge er stengt, snøras har stoppet togene på Bergensbanen og det har vært høy vannstand ved kysten langs Sør- og Østlandet..

E24 - 11 timer siden

Arbeiderpartiet avviser forslag om Nord-Norgebanen: – Et historisk svik

TROMSØ (ITROMSØ/VG) Det lå an til thriller om Nord-Norgebanen på Stortinget, men nå kan et forslag om å skinnelegge landsdelen bli skrinlagt..

VG - 11 timer siden

Arbeiderpartiet avviser forslag om Nord-Norgebanen: – Et historisk svik

TROMSØ (ITROMSØ) Det lå an til thriller om Nord-Norgebanen på Stortinget, men nå kan et forslag om å skinnelegge landsdelen bli skrinlagt..

E24 - Igår: 20:23

Høyre-politiker vil bryte opp Widerøe-monopolet

ANDØYA (VG) Tilliten til Widerøe er tynnslitt, sier Høyres stortingsrepresentant Jonny Finstad. Han mener rutekuttene viser hvor sårbar hele Nord-Norge er med bare en aktør på markedet..

VG - Igår: 19:56

Høyre-politiker vil bryte opp Widerøe-monopolet

ANDØYA (VG) Tilliten til Widerøe er tynnslitt, sier Høyres stortingsrepresentant Jonny Finstad. Han mener rutekuttene viser hvor sårbar hele Nord-Norge er med bare en aktør på markedet..

NRK - 17 Feb 20 kl. 22:14

Hentet skadd person

En mann i 40-årene er moderat skadd etter og ha falt på ski. Uhellet skjedde på Finnlandsfjellet på Kvaløya i Tromsø. Mannen ble hentet av ambulansehelikopter mandag kveld.

P4 - 17 Feb 20 kl. 05:25

Nytt kraftig lavtrykk på vei

Et nytt, kraftig lavtrykk vil treffe kysten i Norge i dag. Forrige mandag førte et ekstremt lavtrykk blant annet til store problemer for Widerøes fly i Nord-Norge, og over 100 avganger ble innstilt. I dag er værfenomenet ventet treffe særlig Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag, og det blir i tillegg mye vind og snøfokk flere steder.

P4 - Igår: 12:44

Mer kraftig nedbør på vei

Et nytt lavtrykk treffer Vestlandet i morgen. Etter en kort pause fra regn og vind i dag, blir det en ny runde fra i morgen. Sør for Stad vil det blåse opp i liten storm enkelte steder de neste dagene og gjennom helgen.

NRK - 17 Feb 20 kl. 22:14

Henter skadd person

Et ambulansehelikopter henter mandag kveld en skadd person ned fra et fjellområde på Kvaløya i Tromsø. Det melder pressevakta på Universitetssykehuset Nord-Norge..

VG - Igår: 10:07

Nord-Korea sårbar for coronavirus: – Stor frykt for spredning

Offisielt er det fremdeles ikke meldt om noen tilfeller av coronavirus i Nord-Korea. Samtidig er landet dårlig rustet til å håndtere et epidemiutbrudd, sier Torben Henriksen i Røde Kors..

VG - Igår: 10:07

Nord-Korea sårbart for coronavirus: – Stor frykt for spredning

Offisielt er det fremdeles ikke meldt om noen tilfeller av coronavirus i Nord-Korea. Samtidig er landet dårlig rustet til å håndtere et epidemiutbrudd, sier Torben Henriksen i Røde Kors..

VG - 17 Feb 20 kl. 09:05

Uværsmandag: Kraftig vind og stengte fjelloverganger

Et svært lavtrykk nord for Skottland gir kraftig vind og nedbør inn mot Sør-Norge i dag. Men hyttefolk i østlige fjellstrøk kan få gløtt av sol..

P4 - I førrgår: 07:21

Ødelegger for turismen til nord

Både reiselivet og næringslivet i nord og vest vil bli kraftig rammet nå som Widerøe kutter flere tusen avganger. Det mener NHO og Hovedorganisasjonen Virke. I går varslet flyselskapet at de fra 4.

P4 - 17 Feb 20 kl. 22:39

Henter skadd person på Kvaløya

Et ambulansehelikopter har i kveld hentet en skadd mann i 40-årene på Finlandsfjellet på Kvaløya i Tromsø. Det opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge til Nordlys. Skadeomfanget er ikke kjent.

P4 - 10 Feb 20 kl. 13:35

Innstilt resten av dagen

Det ekstreme lavtrykket i Nord-Norge gjør at Widerøe har innstilt så godt som alle sine avganger i nord i dag. De eneste unntakene er rutene mellom Tromsø og Bergen og Bodø og Bergen som trafikkeres meds tørre flytyper, melder NTB. Lavtrykket gjør at pilotene har problemer med å måle hvor langt det er mellom flyet og bakken..

Klartale - 12 Feb 20 kl. 14:50

Derfor er iskanten så viktig

Fisk, fugl og dyr finner mat i havet nord for Norge. Samtidig kan havbunnen være fylt med verdifull olje..

Klartale - 11 Feb 20 kl. 09:52

Været skaper fortsatt trøbbel for fly

Flyselskapet Widerøe har tirsdag innstilt 21 avganger. Årsaken er været i Nord-Norge..

Aftenposten - 05 Feb 20 kl. 06:52

Stengte fjelloverganger i nord og sør

Snø- og isdekke medfører at en rekke fjelloverganger er stengt, både i Sør- og Nord-Norge..

VG - 15 Feb 20 kl. 18:46

Kraftig vind flere steder i landet: Jordras, falne trær og stengte fjelloverganger

Nå blir det vått og vindfullt langs kysten fra Agder og Trøndelag. Og på søndag må Nord-Norge belage seg på kraftige vindkast..

Aftenposten - 16 Feb 20 kl. 14:26

Hva gjør vi når havet stiger? Forskere foreslår en ekstrem, gigantisk demning fra Norge til Skottland.

Det er teknisk mulig, men ekstremt og ødeleggende. Forskerne foreslår en «Nordsjø-demning» for å berge kystområder i Nord-Europa med 55 millioner innbyggere fra stigende havnivå de neste århundrene..

NRK - 07 Feb 20 kl. 09:03

Stengte veier og skredfare i nord

Det er betydelig snøskredfare over hele Nord-Norge torsdag, og i Salten er faregraden stor ifølge varsom.no. E6 over Saltfjellet i Nordland er stengt, og det er stengt eller kolonnekjøring på flere strekninger i Troms og Finnmark..

VG - 15 Feb 20 kl. 18:46

Venter sterke vindkast langs kysten – kan få lavtrykksrekord

Nå blir det vått og vindfullt langs kysten fra Agder og Trøndelag. Og på søndag må Nord-Norge som belage seg på kraftige vindkast..

NRK - 10 Feb 20 kl. 19:37

Nord-Korea brøt FN-krav

Nord-Korea fortsetter å utvikle atom- og rakettprogrammer i strid med krav fra FNs Sikkerhetsråd. Det står i en hemmelig FN-rapport som Reuters har sett. FN-sanksjoner mot Nord-Korea kom i 2006.

P4 - 12 Feb 20 kl. 09:45

Mener Putin splitter Norge

Politikere i Finnmark føler seg mistenkeliggjort av Etteretningssjef Morten Haga Lunde. I ett innlegg mandag kveld denne uka sa han at Russland spiller opp motsetningene mellom Oslo og Nord-Norge i synet på naboen i øst. Uttalelsen får flere politikere i Finnmark til å reagere sterkt, skriver Klassekampen.

NRK - 29 Jan 20 kl. 21:38

Tysker dømt til elleve års fengsel

En tysk statsborger er i Nord-Troms tingrett dømt for å ha smuglet 77 kilo amfetamin til Norge. Mannen sa seg delvis skyldig etter tiltalen. Tyskeren var del av en omfattende narkotikasak i Nord-Norge, der også to advokater har vært tiltalt..

P4 - 12 Feb 20 kl. 17:50

E6 stengt nord for Steinkjer

En kollisjon mellom totrailere fører til store trafikkproblemer på E6 ved Kvam, nord for Steinkjer. Ifølge politiet er E6 helt sperret. Omkjøring blir skiltet..

P4 - 16 Feb 20 kl. 12:13

Skred på Blåtinden i Troms

Det har gått et snøskred på fjellet Blåtinden i Balsfjord i Troms og Finnmark. Skredet skal ha vært rundt 100 meter bredt og 20 til 50 meter langt, og har blitt utløst ikke langt fra en vinterrute opp til fjellet. Det er likevel ingenting som tyder på at noen er tatt, ifølge politiet, som har snakket med vitner på stedet.

VG - 15 Feb 20 kl. 18:46

Kraftig vind flere steder i landet: Kan få vær-rekord

Kraftig vind har natt til søndag ført til falne trær, stengte fjelloverganger og jordras flere steder i landet. Søndag må Nord-Norge belage seg på kraftige vindkast..

VG - 29 Jan 20 kl. 11:36

Nord-Norge er livskraft og vekst, ikke svik og stillstand!

Jonas mener Nord Norge er sviktet. Samtidig vil han sende store ekstraregninger nordover..

VG - 15 Feb 20 kl. 18:46

Kraftig vind flere steder i landet: Jordras og vær-rekord

Kraftig vind har natt til søndag ført til jordras, falne trær og stengte fjelloverganger flere steder i landet. Søndag må Nord-Norge belage seg på kraftige vindkast..

P4 - 10 Feb 20 kl. 11:34

Luftambulansene flyr som vanlig

Det er store problemer i flytrafikken i Nord-Norge i dag, på grunn av et uvanlig lavt lufttrykk, men luftambulansene kan fly. Men de har nå en vektbegrensning, som gjør at de kun kan ta med seg en passasjer..

NRK - 10 timer siden

Varetektsfengsla i en uke

To menn i 20-årene som er sikta etter det mistenkelige dødsfallet i Tromsø, varetektsfengsles i full isolasjon i en uke, har Nord-Troms tingrett bestemt. Påtalemyndigheten ba om to uker, men kommer ikke til å anke avgjørelsen, ifølge politiadvokaten..

P4 - 10 Feb 20 kl. 14:18

Sykehussystem virker igjen

Journalsystemet ved Universitetssykehuset Nord-Norge er oppe igjen. Datasystemet var nede tidligere i dag, og det gjorde at mellom åtte og ti planlagte operasjoner ble utsatt..

P4 - 31 Jan 20 kl. 11:27

Kraftige vindkast i Nord-Norge

Det er ventet kraftige vindkast i hele Nord-Norge i helgen. Kraftigst blir det langs kysten og i fjellet. Meteorologisk Institutt har sendt ut farevarsel.

NRK - 10 Feb 20 kl. 11:07

Luftambulansene flyr som vanlig

Det er store problemer i lufttrafikken i Nord-Norge som følge av et uvanlig lavt lufttrykk. Imidlertid flyr luftambulanseflyene som normalt, men flyene har nå en vektbegrensning som gjør at de kun kan ta med seg en passasjer..

E24 - 30 Jan 20 kl. 05:57

Wuhan-viruset rammer turistnæringen i Nord-Norge

Reiselivsbedrifter i Nord-Norge har fått de første avbestillingene fra kinesiske turister etter utbruddet av Wuhan-viruset..

NRK - 4 timer siden

Bilister reddet ut fra snøskred

Elleve personer måtte reddes ut med snøskuter etter at flere biler ble innesperret av snøskred og dårlig vær ved Østerelva ved Nordkapp i kveld. Bilistene ble reddet ut av ansatte i firmaet 71 grader Nord, skriver politiet i Finnmark på Twitter..

VG - 03 Feb 20 kl. 07:00

MGP: Her er de siste delfinalistene fra nord

Lørdag er det Nord-Norge sin tur til å kvalifisere én av sine til finalen i Melodi Grand Prix. Og Tone Damli avslører endelig sitt MGP-comeback!.

NRK - 16 timer siden

Togavsporing i Australia

Passasjertoget med 160 mennesker om bord har sporet av i Wallan nord for Melbourne i Australia. Det er foreløpig ikke kjent om noen er skadd. Toget sporet av rundt 19.

Aftenposten - Igår: 05:49

Fire døde i flystyrt i Australia

Fire mennesker mistet livet da to fly kolliderte i luften i Mangalore nord for Melbourne i delstaten Victoria onsdag..

Aftenposten - 16 timer siden

Mohns utsendte i nord åpner opp: Varsler samtaler om spleiselag for å hjelpe TIL i vår

Trond Mohn kan være med å hjelpe TIL igjen, men veien dit krever en del svar både fra klubben og andre aktører i næringslivet..

NRK - 10 Feb 20 kl. 14:38

Båt med 20 om bord på grunn

Nødetatene er på vei til Rystraumen i Tromsø, der en båt med rundt 20 personer om bord har gått på grunn. Ingen skal være alvorlig skadd, har Hovedredningssentralen i Nord-Norge fått opplyst..

P4 - 11 Feb 20 kl. 14:33

Widerøe kan fly igjen

Widerøe kan fly som normalt igjen i Troms og Finnmark etter at lavtrykket over Nord-Norge har gitt seg. Det opplyser flyselskapet til NTB. Lavtrykket gjorde at pilotene fikk problemer med å måle hvor langt det var mellom flyet og bakken..

VG - 11 Feb 20 kl. 09:49

Lavtrykket skaper fortsatt problemer for Widerøe

Widerøe har tirsdag innstilt 21 avganger i Troms og Finnmark på grunn av lavtrykket som ligger over Nord-Norge..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt