Nigeria

Monday, 22 April, 01:00

Nyheter om Nigeria

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 3 timer siden

Britisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria

To personer, blant dem er britisk hjelpearbeider, er skutt og drept på et feriested nordvest i Nigeria. Fire turister er bortført fra stedet..

NRK - 3 timer siden

Britisk hjelpearbeider drept

To personer, blant dem er britisk hjelpearbeider, er skutt og drept på et feriested nordvest i Nigeria. Fire turister er bortført fra stedet..

NRK - 18 Apr 19 kl. 00:51

52 Boko Haram-krigere drept

52 Boko Haram-krigere er blitt drept i et angrep utført av multinasjonale styrker nordøst i Nigeria, ifølge en talsperson i det Nigerianske militæret. I tillegg ble to tsjadiske soldater drept og elleve soldater såret i kampene.

NRK - 16 Mar 19 kl. 03:48

Tallet på døde stiger i Nigeria

Dødstallet har steget etter at en fireetasjers skolebygning raste sammen i Lagos i Nigeria. 20 er bekreftet omkommet. Fredagens bekreftelse kommer to døgn etter at bygningen raste sammen..

VG - 16 Mar 19 kl. 03:46

20 omkom da skolebygning kollapset i Nigeria

Dødstallet har steget etter at en fireetasjers skolebygning raste sammen i Lagos i Nigeria. 20 er bekreftet omkommet..

NRK - 13 Mar 19 kl. 13:32

Bygning kollapsa i Nigeria

Nyheitsbyrået Ap melder at eit treetasjes bygg skal ha kollapsa i Nigeria. Minst ti born skal ha vært inne i bygget då det kollapsa. Redningsmannskap trur borna er i live, og jobbar for å få dei ut..

NRK - 13 Mar 19 kl. 19:25

Skolebarn fanget i ruiner i Nigeria

Mange skoleelever fryktes å være fanget i ruinene av en fireetasjers bygning som har rast sammen i Lagos i Nigeria. Det er ikke oppgitt hvor mange omkomne som er funnet så langt, men det fryktes at så mange som 100 barn kan ha vært i bygningen..

NRK - 09 Mar 19 kl. 19:04

Flere drepte i ved valg i Nigeria

Minst sju mennesker er drept i Nigeria i forbindelse med landets guvernørvalg, melder nyhetsbyrået AP. Observatørgruppen Situation Room sier velgerne er apatiske etter det urolige presidentvalget for to uker siden, og at valgdeltakelsen er lav..

NRK - 02 Mar 19 kl. 10:57

Eksplosjon i Nigeria: Over 50 sakna

Meir enn 50 menneske er sakna etter at ein oljeleidning eksploderte i det sørlege Nigeria fredag. Eksplosjonen skjedde etter ein lekkasje, og førte til store utslepp. Det er vanleg i Nigeria at oljeleidningar blir saboterte av folk som vil stele olje..

Aftenposten - 02 Mar 19 kl. 07:06

Borgervern i Nigeria angrepet – 32 drept

Minst 32 medlemmer av en borgerverngruppe ble drept nordvest i Nigeria i det seneste av en rekke angrep utført av kriminelle gjenger..

NRK - 23 Feb 19 kl. 07:19

Eksplosjoner i Nigeria

En rekke kraftige bombeeksplosjoner kunne høres i 6-tiden i Maiduguri nordøst i Nigeria lørdag. Ifølge vitner er det snakk om flere selvmordsbombere. Byen ligger i en del av landet som er herjet av Boko Haram.

NRK - 02 Mar 19 kl. 19:17

Stor eksplosjon i Nigeria

Over 50 personer er savnet etter en større eksplosjon som forårsaket panikk ved et oljerør sør i Nigeria, ifølge en lokal talsperson. Eksplosjonen skjedde fredag etter en lekkasje i Nembe i delstaten Bayelsa..

NRK - 02 Mar 19 kl. 03:09

32 drept i uro i Nigeria

32 medlemmer av en borgerverngruppe ble drept i Zamfara nordvest i Nigeria i det siste av en rekke angrep utført av kriminelle gjenger. Vitner sier væpnede menn på motorsykler skjøt mot en kontrollpost satt opp for å hindre kriminalitet i området..

NRK - 15 Mar 19 kl. 13:17

20 omkom etter at bygning kollapset

Myndighetene opplyser fredag at 20 mennesker omkom etter at en fireetasjers bygnin raste sammen i Lagos i Nigeria onsdag. 45 personer overlevde bygningskollapsen, melder Reuters..

NRK - 13 Mar 19 kl. 21:41

Skole raste sammen

Minst 8 mennesker mistet livet og 37 er reddet ut av ruinene i live etter at en fireetasjers bygning raste sammen i Lagos i Nigeria. Det opplyser myndighetene i landet. Årsaken til kollapsen er ikke kjent..

Aftenposten - 13 Mar 19 kl. 13:41

Minst ti barn fanget i ruinene etter huskollaps i Nigeria

Minst ti barn fryktes fanget i ruinene etter at en bygning, som blant annet rommer en skole, kollapset i Nigerias største by Lagos onsdag..

VG - 13 Mar 19 kl. 13:48

Opp mot 100 barn kan være fanget i ruinene etter huskollaps i Nigeria

Mange elever og flere voksne fryktes fanget i ruinene etter at en bygning, som blant annet rommet en skole, kollapset i Nigerias største by Lagos onsdag..

NRK - 25 Feb 19 kl. 10:14

Relativt fredelig valg i Nigeria

Helgens presidentvalg i Nigeria fant sted under "generelt fredelige forhold", det sier lederen for observatørene fra Den afrikanske union, ifølge Reuters. Samtidig har 39 mennesker blitt drept i uro rundt valget, sier sivilsamfunnsgrupper..

VG - 13 Mar 19 kl. 13:48

Minst ti barn fanget i ruinene etter huskollaps i Nigeria

Minst ti barn fryktes fanget i ruinene etter at en bygning, som blant annet rommer en skole, kollapset i Nigerias største by Lagos onsdag..

NRK - 23 Feb 19 kl. 08:17

Valget i gang i Nigeria

President Muhammadu Buhari var en av de første i køen i hjembyen Daura da nærmere 120.000 valglokaler åpnet i Nigeria kl. 7 Lørdag.

NRK - 23 Feb 19 kl. 15:42

Valget fortsetter i Nigeria

Åpningstidene for å stemme i dagens presidentvalg i Nigeria er forlenget som en følge av lange køer, melder NTB. Resultatene er ventet neste uke. Et terrorangrep rammet Maiduguri hvor en soldat skal ha blitt drept og fire ha blitt skadet..

Aftenposten - 23 Feb 19 kl. 09:39

Bomber ryster Nigeria på valgdagen

Valglokalene i Nigeria har åpnet, bare et par timer etter at det i byen Maiduguri i den urolige delstaten Borno ble hørt en rekke kraftige bombeeksplosjoner..

NRK - 23 Feb 19 kl. 15:42

Valgurnene stengt i Nigeria

Resultatene etter dagens presidentvalg i Nigeria er ventet neste uke. Det meldes om stort oppmøte til tross for terrorangrepet som rammet Maiduguri nordøst i landet. Kilder sier til AP at en soldat ha blitt drept og fire ha blitt skadet i angrepet..

NRK - 23 Feb 19 kl. 19:52

Opptelling i gang i Nigeria

Opptellingen er i gang etter lørdagens valg i Nigeria. Valget var preget av bomber og skyting, og fant sted etter en blodig ukes utsettelse som har satt sinnet i kok hos mange. 16 mennesker ble drept på valgdagen, ifølge NTB..

VG - 23 Feb 19 kl. 08:02

Eksplosjoner i Nigeria på valgdagen

Lyden av en rekke kraftige bombeeksplosjoner preget Maiduguri, hovedstaden i den urolige delstaten Borno nordøst i Nigeria, fra 6-tiden på valgdagen..

NRK - 20 Feb 19 kl. 12:06

Minst 14 døde i Nigeria

Minst 14 menneske er drepne i eit angrep frå terrorgruppa Boko Haram nordaust i Nigeria. Det stadfestar militære kjelder til AFP. Dei døde blei funne på eit stort område fordi dei blei drepne medan dei flykta..

NRK - 16 Feb 19 kl. 03:08

Val i Nigeria utsett med ei veke

Presidentvalet i Nigeria er utsett med ei veke til 23. februar. Det blei kunngjort berre timar før røystelokala skulle opne.

NRK - 09 Feb 19 kl. 13:51

Tre soldatar drepne i Nigeria

Boko Haram tok livet av tre soldatar i eit angrep på ein militærbase nordaust i Nigeria fredag. Det militære avviser at angrepet er eit teikn på at terrorgruppa har fått nye krefter. Boko Haram har skapt frykt i Nigeria i nesten ti år..

NRK - 27 Feb 19 kl. 00:17

Buhari gjenvalgt i Nigeria

President Muhammadu Buhari har vunnet valget og får fire nye år som Nigerias leder, opplyser landets valgkommisjon. Da alle delstater unntatt én var talt opp, hadde Buhari fire millioner flere stemmer enn den nærmeste utfordreren, Atiku Abubakar..

NRK - 12 Feb 19 kl. 00:38

Fem drepne i valuro i Nigeria

Fem menneske er skotne og drepne i samanstøyt i Nigeria mellom folk som tilhøyrer landets to største parti. Uroa kjem berre få dagar før presidentvalet laurdag. De drepne var medlemar av regjeringspartiet All Progressives Congress (APC)..

Hegnar.no - 21 Feb 19 kl. 20:35

Equinor har fått skattekrav i milliardklassen fra Nigeria

Equinor er blant et av flere internasjonale selskaper som har mottatt et gigantisk milliardskattekrav fra Nigerianske myndigheter..

NRK - 09 Feb 19 kl. 03:47

Presidentvalg i Nigeria 16. februar

I Nigeria kritiseres president Muhammadu Buhari av opposisjonen for å prøve å påvirke det kommende presidentvalget til egen fordel. Da han ble valgt for fire år siden, lovet han å få slutt på korrupsjon og nedkjempe jihadistgruppa Boko Haram..

Aftenposten - 21 Feb 19 kl. 19:31

Equinor har fått skattekrav i milliardklassen fra Nigeria

Equinor er blant et av flere internasjonale selskaper som har mottatt et gigantisk milliardskattekrav fra Nigerianske myndigheter..

NRK - 19 Feb 19 kl. 15:39

Ordkrig før presidentvalg i Nigeria

Opposisjonens kandidat til Nigerias presidentvalg Atiku Abubakar, går hardt ut mot nåværende president Muhammmadu Buhari. Han sier blant annet at presidenten ikke er en demokrat, og at han er mer opptatt av å sikre seg makt enn demokratet..

NRK - 18 Feb 19 kl. 16:30

Advarer mot valgfusk i Nigeria

Nigerias president Muhammadu Buhari sier de som vil drive med valgfusk i forbindelse med månedens presidentvalg gjør det med livet som innsats.Valgkampen har vært preget av religiøse og etniske spenninger, som har ført til opptøyer og skyting..

Aftenposten - 16 Feb 19 kl. 12:41

Kandidatene reagerer på valgutsettelse i Nigeria

Nigerias valgkommisjon har besluttet å utsette presidentvalget i landet med en uke. Presidentkandidatene anklager kommisjonen for uærlig spill..

NRK - 16 Feb 19 kl. 12:17

Åtte drept i Boko Haram-angrep

Den islamistiske terrorgruppen Boko Haram skal ha drept minst åtte mennesker i et angrep i provinsen Maiduguri nordøst i Nigeria fredag. Det opplyser en talsperson for sikkerhetsstyrkene lørdag formiddag..

NRK - 01 Feb 19 kl. 16:29

– 60 drepne i Nord-Nigeria

Boko Haram har drepe minst 60 personar i eit angrep i Nordaust-Nigeria, seier Amnesty til Reuters. Angrepet skal ha skjedd 28. januar.

NRK - 13 Feb 19 kl. 00:08

Fleire omkom etter veljarmøte

Fleire personar omkom tysdag i trengselen som oppstod etter eit veljarmøte til regjeringspartiet All Progressives Congress (APC) på ein fotballstadion i Port Harcourt i Nigeria. Det braut ut panikk ved ein av utgangane som kravde minst 14 liv..

NRK - 15 Jan 19 kl. 16:49

Sju drepne av Boko Haram i Nigeria

Sju menneske er drepne etter at terrorgruppa Boko Haram gjekk til åtak på ein militærbase nordaust i Nigeria, skriv nyheitsbyrået AFP. Dei skal ha sett fyr på ein teltleir for flyktningar. Åtaket starta seint måndag kveld..

Aftenposten - 12 Jan 19 kl. 11:36

Flere titalls mennesker døde i eksplosjon i Nigeria

Flere titalls mennesker er døde etter at en veltet tankbil eksploderte mens de forsøkte å samle drivstoff i Niger-deltaet i Nigeria..

NRK - 09 Jan 19 kl. 17:56

FN: 30.000 på flukt fra Boko Haram

FNs humanitære koordinator Edward Kallon i Nigeria, opplyser at 30.000 mennesker har flyktet fra hjemmene sine nordøst i Nigeria, etter en en skarp økning i voldshandlinger utført av ekstremistgruppen Boko Haram..

NRK - 21 Jan 19 kl. 10:07

Pakistan tar opp kampen mot polio

I løpet av de fem neste dagene håper Pakistan å vaksinere nesten 40 millioner barn mot polio i en storstilt dør-til-dør kampanje. Landet er ett av tre land der sykdommen fremdeles eksisterer. De øvrige er Nigeria og Afghanistan..

NRK - 15 Jan 19 kl. 15:34

Tre drepne i Nigeria

Tre personar er drepne etter åtaket i Nairobi, Kenya. Det melder den kenyanske avisa The Star..

NRK - 15 Jan 19 kl. 21:40

Alle bygg sikra i Kenya

Innanriksministeren i Kenya seier at alle dei råka bygga under angrepet i Nigeria no er sikra. Politiet er inne i ei avsluttande fase, og innanriksministeren meiner det skal dreie seg om eit terroråtak..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt