Netanyahu

Monday, 14 October, 01:11

Nyheter om Netanyahu

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 Oct 19 kl. 16:38

Netanyahu utfordret av partikollega

Israels statsminister Benjamin Netanyahu utfordres som leder for regjeringspartiet Likud. Utfordreren Gideon Saar meldte seg på Twitter. Uttalelsen fra Saar kom etter at Netanyahu forrige uke luftet muligheten for et lederbytte..

NRK - 19 Sep 19 kl. 14:04

Nei til samarbeid med Netanyahu

Israel sin statsminister Bejamin Netanyahu har fått nei frå Benny Gantz og partiet Blått og kvitt om å danne ei samlingsregjering med Likud. Gantz er Netanyahu sin hovudutfordrar, og statsministeren seier han er skuffa, ifølgje Reuters..

P4 - 19 Sep 19 kl. 10:29

Netanyahu frir til Gantz

Israels statsminister Benjamin Netanyahu inviterer nå sin hovedutfordrer Benny Gantz til å danne samlingsregjering etter valget, som ikke ga klart flertall til noen av partene. Netanyahu sier at han helst skulle ha dannet en høyrekoalisjon med ultraortodokse og nasjonalistiske allierte, men at valgresultatet viser at det ikke er mulig. Gantz har tidligere utelukket å sitte i regjering med Netanyahu..

NRK - 25 Sep 19 kl. 19:07

Ny regjering for Netanyahu

Benjamin Netanyahu har fått oppgaven å få på plass en ny regjering i Israel, skriver nyhetsbyrået AFP..

P4 - 19 Sep 19 kl. 14:16

Gantz sier nei til Netanyahu

Hovedutfordrer Benny Gantz har nå avvist forslaget fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu om å danne en samlingsregjering. Og Netanyahu sier han er skuffet over dette, melder nyhetsbyrået Reuters. Verken Netanyahus Likud eller Gantz parti Blå og Hvitt har flertall i Knesset etter valget tirsdag..

P4 - 18 Sep 19 kl. 18:27

Netanyahu avlyser USA-besøk

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avlyser sin plangalgte tur til FN-toppmøtet i New York neste uke, på grunn av situasjonen i hjemlandet etter valget. Netanyahu skulle også møte USAs president Donald Trump. Det er så godt som dødt løp mellom Netanyahus Likud-parti og utfordrer Benny Gantz og hans Blått og Hvitt-parti..

Dagbladet - 19 Sep 19 kl. 06:00

Når ikke engang Trump kan hjelpe Netanyahu

Israels statsminister Benjamin Netanyahu spilte høyt og tapte. Nå står han i fare for å bli dømt for korrupsjon og havne i fengsel..

NRK - 14 Sep 19 kl. 20:17

Trump-støtte til Netanyahu

USAs president Donald Trump gir drahjelp til Israels statsminister Benjamin Netanyahu, noen få dager før valget i landet. Valget i Israel tirsdag regnes som den tøffeste politiske prøven for Netanyahu på mer enn et tiår..

Klartale - 18 Sep 19 kl. 09:14

Netanyahu er klar til å forhandle

Folk i Israel har stemt. Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han er klar til å forhandle fram en ny regjering..

VG - 19 Sep 19 kl. 10:12

Netanyahu inviterer rival til regjeringssamarbeid

Israels hardt pressede statsminister Benjamin Netanyahu inviterer sin hovedutfordrer Benny Gantz til å danne samlingsregjering etter valget..

Aftenposten - 19 Sep 19 kl. 13:35

Netanyahu inviterer Gantz til samarbeid

Israels hardt pressede statsminister Benjamin Netanyahu inviterer sin hovedutfordrer Benny Gantz til å danne samlingsregjering etter valget..

Aftenposten - 19 Sep 19 kl. 00:05

En klar valgseier glapp for Netanyahu. Dermed øker faren for en korrupsjonstiltale.

ISTANBUL (Aftenposten): Benjamin Netanyahu står fremfor krevende uker. Han skal forhandle om en ny regjering og forsvare seg mot en korrupsjonstiltale..

Dagbladet - 17 Sep 19 kl. 22:10

Netanyahu får ikke flertall: - Reell sjanse for nyvalg

Statsminister Netanyahu har ikke klart å sikre seg flertall i nasjonalforsamlingen, ifølge valgdagsmålinger. Fintellingen kan likevel endre på resultatet, sier Israel-ekspert..

P4 - 22 Sep 19 kl. 17:49

Israel ikke nærmere en regjeringsløsning

Israel er ikke nærmere en regjeringsløsning etter valget tirsdag der det nærmest ble dødt løp mellom blokkene. Statsminister Benjamin Netanyahu har foreslått en samlingsregjering med opposisjonsleder Benny Gantz, noe han har avvist. Også det nasjonalistiske og sekulære Israel for er vårt hjem, som gjorde et brakvalg, støtter hverken Netanyahu eller Gantz..

VG - 17 Sep 19 kl. 21:21

Netanyahu valgnatten: – Israel trenger en sterk sionistisk regjering

Valgdagsmålingene viser at det foreløpig er tilnærmet dødt løp mellom blokkene til de to statsministerkandidatene Benjamin Netanyahu og Benny Gantz..

Dagbladet - 18 Sep 19 kl. 04:01

Netanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han er klar til å forhandle fram en «sterk sionistisk regjering», men sier han vil vente på valgresultatet..

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 06:13

Israel mot politisk kaos etter valgthriller. Netanyahu vil danne «sionistisk» regjering.

ISTANBUL (Aftenposten): Benjamin Netanyahu og hans Likud gjorde et dårlig valg. Likevel lover han å forhandle frem en «sterk sionistisk regjering»..

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 06:13

Israel går mot politisk kaos etter valgthriller. Netanyahu vil danne «sionistisk» regjering.

ISTANBUL (Aftenposten): Benjamin Netanyahu og hans Likud gjorde et dårlig valg. Likevel lover han å forhandle frem en «sterk sionistisk regjering»..

VG - 17 Sep 19 kl. 22:20

Valgthriller uten vinner

Verken statsminister Benjamin Netanyahu eller utfordrer Benny Gantz får flertall i Knesset. Uten en klar vinner kan Netanyahu bli den største taperen..

NRK - 16 Sep 19 kl. 10:36

Vil annektere alle bosetninger

Israels statsminister Benjamin Netanyahu lover å annektere samtlige bosetninger på Vestbredden dersom han blir gjenvalgt. Israel holder nyvalg tirsdag og Netanyahu forsøker å samle støtte blant høyrenasjonalistiske velgere..

Aftenposten - 16 Sep 19 kl. 10:32

Netanyahu lover å annektere bosetningene

Statsminister Benjamin Netanyahu lover å annektere de israelske bosetningene dersom han blir gjenvalgt. Da er Oslo-avtalen død, advarer palestinerne..

P4 - 16 Sep 19 kl. 20:21

- Uttalelsene strider med folkeretten

Lovnadene fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu er et klart brudd på folkeretten. Det sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide til NTB. I forbindelse med valget i Israel i morgen har Netanyahu lovet å annektere samtlige bosetninger på Vestbredden dersom han blir gjenvalgt.

Aftenposten - 16 Sep 19 kl. 10:32

Netanyahu lover å annektere samtlige bosetninger

Israels statsminister Benjamin Netanyahu lover å annektere samtlige bosetninger på Vestbredden dersom han blir gjenvalgt..

P4 - 17 Sep 19 kl. 21:24

Svært jevnt i Israel

Statsminister i Israel, Benjamin Netanyahu, står i fare for å miste makten. Den første valgdagsmålingen viser at det er tilnærmet dødt løp mellom blokkene, og at opposisjonleder Benny Gantz, faktisk har et lite overtak. Det er ventet at man får en pekepinn på valgresultatet rundt midnatt.

P4 - 18 Sep 19 kl. 16:39

Ingen store politiske endringer selv om Netanyahu må gå

Det blir ingen store endringer i Israels politikk selv om Benjamin Netanyahu trolig må gå av som statsminister. Det sier flere Israel-eksperter. Det er så godt som dødt løp mellom Netanyahus Likud-parti og utfordrer Benny Gantz og hans Blått og Hvitt-parti.

P4 - 18 Sep 19 kl. 05:23

Fortsatt uavklart i Israel

Det er fortsatt uavklart i Israel etter valget i går, men statsminister Benjamin Netanyahu forbbereder seg på å fortsette. Like før klokken 5 i dag var vel en fjerdedel av stemmene talt, ifølge The Guardian. Da hadde Netanyahus Likud-parti fåt 28,4 prosent av stemmene, mens Benny Gantz og partiet Blått og Hvitt hadde 25,4.

P4 - 17 Sep 19 kl. 21:24

Svært jevnt i første måling i Israel

Statsminister i Israel, Benjamin Netanyahu, står i fare for å miste makten. Den første valgdagsmålingen viser at det er tilnærmet dødt løp mellom blokkene, og at opposisjonleder Benny Gantz, faktisk har et lite overtak. Det er ventet at man får en pekepinn på valgresultatet rundt midnatt.

NRK - 10 Sep 19 kl. 17:46

Netanyahu vil annektere Jordandalen

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu sa på en pressekonferanse i dag han vil annektere Jordandalen på Vestbredden dersom han vinner valget i April, melder nyhetsbyåret AFP..

NRK - 10 Sep 19 kl. 17:46

Netanyahu vil annektere Jordan

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu sa på en pressekonferanse i dag han vil annektere Jordan-dalen på vestbredden dersom han vinner valget i April, melder nyhetsbyåret AFP..

VG - 25 Sep 19 kl. 19:20

Israel: Netanyahu bedt om å danne regjering

Den israelske presidenten har bedt sittende statsminister Benjamin Netanayhu om å danne ny regjering..

P4 - 25 Sep 19 kl. 19:39

Netanyahu skal danne ny regjering

Den israelske presidenten har nå bedt Benjamin Netanayhu om å danne ny regjering. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Det ble nærmest dødt løp mellom blokkene etter valget 16.

VG - 12 Sep 19 kl. 18:45

Farlig spill

Statsminister Benjamin Netanyahu lover at han vil gjøre Israel større hvis han blir gjenvalgt på tirsdag. Han vil annektere nesten en tredjedel av Vestbredden, inkludert områder langs Jordanelven og Dødehavet. Netanyahu sier dette er en historisk mulighet til å garantere landets sikkerhet og bestemme grensene..

P4 - 12 Sep 19 kl. 05:09

- Netanyahus lovnader bryter med loven

Israels sine planer om å annektere Jordan-dalen er et alvorlig brudd på internasjonal lov og vil være katastrofalt for muligheten for fred i regionen. Det sier FNs generalsekretær Antonio Guterres, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Statsminister Benjamin Netanyahu annonserte i går at han er villig til å gjøre dette dersom han vinner valget i april.

NRK - 04 Sep 19 kl. 19:56

Netanyahu til London

Israels statsminister Benjamin Netanyahu reiser torsdag til London, der han skal møte statsminister Boris Johnson og USAs forsvarsminister Mark Esper. Netanyahu skal diskutere Israels sikkerhetsbehov med Esper. Det er snart valg i Israel..

P4 - 11 Sep 19 kl. 05:24

Flere mål angrepet på Gaza

Israelske kampfly har bombet 15 mål på Gaza-stripen. Angrepene kommer som svar på et rakettangrep fra Gaza som førte til at Israels statsminister Benjamin Netanyahu måtte avbryte en valgkamptale. Ingen skal være drept i noen av angrepene, ifølge Reuters.

P4 - 12 Sep 19 kl. 17:30

"Uunngåelig" krig med Hamas

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Hamas-angrep fra Gaza gjør at en ny krig mot gruppen er uunngåelig. Utspillet kommer midt i den israelske valgkampen, valget holdes på tirsdag. Netanyahu sier at en plan for et angrep på Gaza er klar, og at han nå kun venter på det perfekte tidspunktet for å slå til..

NRK - 18 Sep 19 kl. 18:01

Nethanyahu avlyser FN-besøk

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avlyser USA-besøk neste uke i FNs hovedforsamling på bakgrunn av den politiske situasjonen i hjemlandet. Det sier kilder ved statsministeren kontor til AFP onsdag..

NRK - 19 Sep 19 kl. 14:42

Gantz krever statsministerposten

Benny Gantz, som vant valget i Israel, krever statsministerposten. Valgvinneren sier det kun er aktuelt med et samarbeid hvis han blir statsminister. Gantz har tidligere sagt nei til å sitte i regjering med Netanyahu..

NRK - 18 Sep 19 kl. 03:12

Vil ha en sionistisk regjering

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han er klar til å forhandle fram en «sterk sionistisk regjering», men sier han vil vente på valgresultatet. Det kunngjorde han på Likuds valgvake i Tel Aviv natt til onsdag..

VG - 18 Sep 19 kl. 19:34

Trumpkort ga ingen bonus

Benjamin Netanyahu brukte sitt nære forhold til Donald Trump som det viktigste argument for at velgerne burde gi ha en femte periode som statsminister. Men Trumps magi virker ikke lenger..

NRK - 17 Sep 19 kl. 21:06

Likt mellom Likud og Blått og kvitt

Likud, partiet til statsminister Benjamin Netanyahu, og felleslista Blått og kvitt får nesten lik oppslutning i ei av tre valdagsmålingar i samband med det israelske valet. Målinga blei offentleggjort klokka 21..

P4 - 19 Sep 19 kl. 15:11

Gantz krever statsministerposten

Benny Gantz krever å bli neste statsminister i Israel. Det sier han til pressen etter at statsminister Benjamin Netanyahu i dag foreslo å danne en samlingsregjering. Gantz parti Blå og Hvitt har fått to flere seter i Knesset enn Netanyahus Likud etter valget tirsdag..

VG - 17 Sep 19 kl. 21:21

Netanyahus rival: – Ser ut til at han ikke klarte oppdraget

Valgdagsmålingene viser at det foreløpig er tilnærmet dødt løp mellom blokkene til de to statsministerkandidatene Benjamin Netanyahu og Benny Gantz..

Aftenposten - 17 Sep 19 kl. 21:13

Valgdagsmålinger viser dødt løp i Israel

Statsminister Benjamin Netanyahu og hans allierte har ifølge valgdagsmålinger i Israel ikke klart å sikre seg flertall i nasjonalforsamlingen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt