Navalnyj

Onsdag, 21 April, 08:14

Nyheter om Navalnyj

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 timer siden

Hevder Navalnyj ikke får legehjelp

Advokatene til den fengslede russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj hevder han ikke får medisinsk behandling ved fengselssykehuset, melder AFP. Navalnyj har sultestreiket siden 31. mars.

NRK - 21 timer siden

Tyskland bekymret for Navalnyj

Tyske myndigheter er svært bekymret for helsetilstanden til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, det sier forbundskansler Angela Merkel. Hun sier de presser på for å få Russland til å gi den sultestreikende Navalnyj nødvendig behandling..

NRK - Igår: 11:06

Navalnyj flyttet til sykestue

Den fengslede, russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er flyttet til et medisinsk senter, melder Reuters. Fengselsmyndighetene sier den sultestreikende Navalnyj får daglig tilsyn av lege, og at helsen hans er tilfredsstillende..

NRK - I førrgår: 16:11

Navalnyj vil ikke få dø i fengsel

Russland tillater ikke at opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj dør under soning, sier landets ambassadør til Storbritannia. Han sultestreiker for å få legehjelp i fangeleiren han er i. Til BBC sier ambassadøren at Navalnyj oppfører seg som en pøbel..

NRK - I førrgår: 15:14

Tyskland krever lege for Navalnyj

Regjeringen i Tyskland krever at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj får den medisinske hjelp han trenger, melder AFP. Navalnyj soner i en fangeleir, og sultestreiker fordi han ikke får den helsehjelpen han trenger..

NRK - I førrgår: 11:33

Leger: – Navalnyj i livsfare

Helsetilstanden til den fengslede russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj blir stadig mer alvorlig, og livet hans står i fare, sier leger som støtter ham. Men fengselsmyndighetene mener Navalnyj får den hjelpen han trenger..

NRK - 17 april 21 kl. 16:29

Leger: – Navalnyj er kritisk syk

Fire leger har bedt om at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj får øyeblikkelig helsehjelp, og sier det står om livet, melder AFP. Navalnyj sitter i fangeleir, men sultestreiker fordi han mener han ikke får nødvendig behandling..

NRK - 06 april 21 kl. 14:29

Forlangte å få møte Navalnyj

Tilhengerne av den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj som ble arrestert utenfor fengslet hans i dag, forlangte å få møte ham. Blant de arresterte er legen hans. Navalnyj har feber og pustevansker, og sier han ikke får nødvendig tilsyn..

NRK - 05 april 21 kl. 20:54

Navalnyj innlagt på fengselssykehus

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er innlagt på fengselssykehus med feber og hoste, og blir testet for koronavirus, melder avisa Isvestija. Navalnyj har sagt til støttespillere at tre medfanger har fått diagnosen tuberkulose..

NRK - 22 mars 21 kl. 17:35

Vil ikke se på Navalnyj-forgiftning

En russisk militærdomstol avviser at forgiftningen av den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj bør etterforskes. Navalnyj anklager den russiske sikkerhetstjenesten FSB for å ha forgiftet ham med nervegiften Novitsjok i august 2020..

NRK - 12 mars 21 kl. 16:07

Navalnyj er flyttet til ukjent sted

Den russiske opposisjonslederen og regimekritikeren Aleksej Navalnyj er blitt flyttet fra straffeleiren IK-2 i Vladimir-regionen utenfor, opplyser en av hans advokater. Det er ikke kjent hvor Navalnyj er flyttet..

NRK - 18 jan. 21 kl. 15:01

Navalnyj fengsles til 15. februar

En russisk domstol har besluttet at opposisjonspolitiker og Kreml-kritiker Aleksej Navalnyj holdes fengslet til 15. februar. Navalnyj skal holdes i varetekt til 15.

NRK - 11 timer siden

Ber om å la leger se Navalnyj

USA ber Russland om å la uavhengige leger se den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, melder AFP. Navalnyjs advokater ba tirsdag om at han må bli overført til et sivilt sykehus i Moskva. Advokatene sa også at helsa hans er dårlig.

NRK - Igår: 17:21

Navalnyj fortsetter sultestreik

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj vil fortsette sultestreiken, ifølge advokaten hans. Navalanyj sitter fengslet og har sultestreiket siden 31. mars for å få legehjelp.

NRK - Igår: 12:17

Advarer Navalnyj-demonstranter

Russiske myndigheter advarer folk mot å delta i demonstrasjoner til støtte for den sultestreikende opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Folk advarers om at alle forsøk på fremprovosere bråk med politiet vil bli slått hardt ned på, melder Reuters..

Klartale - Igår: 08:58

Advarer mot hvis Navalnyj dør i fengsel

Helsa til opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj blir stadig dårligere. USA og EU advarer Russland om følgene hvis han dør i fengsel..

Aftenposten - I førrgår: 19:56

Russland slår tilbake mot kritikk: – Navalnyj oppfører seg som en bølle

EU er dypt bekymret over helsen til Aleksej Navalnyj og krever umiddelbar løslatelse..

NRK - I førrgår: 15:29

USA advarer Russland om Navalnyj

– Dersom Aleksej Navalnyj dør i russisk fangenskap, vil det få følger for Russland, sier sikkerhetsrådgiveren til USAs president. Jake Sullivan gjorde dette klart under et intervju med Fox News. EUs utenriksministre skal diskutere saken i morgen..

NRK - I førrgår: 13:13

Frankrike bekymret for Navalnyj

Frankrike er ekstremt bekymret for helsen til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Det sier landets utenriksminister Jean-Yves Le Drian, melder Reuters. Leger har varslet om at Navalyj, som er syk og sultestreiker, står i fare for å dø..

NRK - 18 april 21 kl. 04:35

Kjendisstøtte til Navalnyj

70 kjendiser fra flere land ber i et åpent brev Russlands president Vladimir Putin om å gi legehjelp til den fengslede regimekritikeren Aleksej Navalnyj. Han sultestreiker i fengselet for å få bedre legebehandling.

NRK - 28 feb. 21 kl. 12:09

Navalnyj framme i fangeleir

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj skal nå være overført til en fangeleir nord-øst for Moskva. I følge en russiske menneskerettighetsorganisasjonen for innsatte så er Navalnyj nå i en leir utenfor byen Pokrov i Vladimir fylke..

NRK - 14 april 21 kl. 16:00

Siktet etter Navalnyj-omtale

Russiske myndigheter har siktet fire redaktører i en studentavis som dekket protestene etter fengslingen av regimekritikeren Aleksej Navalnyj. De er siktet for å ha oppfordret mindreårige til å delta i ulovlig aktivitet, ifølge studentavisen Doxa og en menneskerettighetsgruppe..

NRK - 14 april 21 kl. 08:40

Kona bekymret for Navalnyj

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er sterkt svekket etter én måned i fangeleir. Det skriver kona Julia Navalnaja på Instagram etter å ha besøkt ham for første gang. Han har gått ned 15 kilo siden han ble satt i varetekt i februar..

NRK - 25 feb. 21 kl. 16:09

Navalnyj flyttet til arbeidsleir

Opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har blitt flyttet fra en fengsel i Moskva til en arbeidsleir hvor han skal sone resten av dommen, melder Reuters. Navalnyj soner en dom på to og et halvt år for ærekrenkelser av en krigsveteran..

Klartale - 08 april 21 kl. 08:42

Navalnyj er blitt enda dårligere

Aleksej Navalnyj er i ferd med å miste følelsen i hendene, ifølge advokaten hans. Den russiske politikeren sulter seg i fengsel..

NRK - 20 feb. 21 kl. 18:31

Navalanyj må sone i arbeisleir

Aleksej Navalnyj må sone de neste to og et halvt årene i en arbeidsleir. En ankedomstol i Moskva opprettholdt dommen mod Navalnyj, men forkortet straffen med halvannen måned. Navalnyj ble også bætelagt..

NRK - 20 feb. 21 kl. 18:31

Navalanyj må sone i arbeidsleir

Aleksej Navalnyj må sone de neste to og et halvt årene i en arbeidsleir. En ankedomstol i Moskva opprettholdt dommen mod Navalnyj, men forkortet straffen med halvannen måned. Navalnyj ble også bøtelagt..

NRK - 20 feb. 21 kl. 16:55

Ny dom for Navalnyj

Aleksej Navalnyj er funnet skyldig for ærekrenkelse av en krigsveteran, melder Reuters. Navalnyj erklærte seg ikke skyldig, men ble ikke trodd av dommeren..

NRK - 06 april 21 kl. 14:11

Navalnyj-alliert arrestert

En av Aleksej Navalnyjs allierte i russisk politikk, lederen for fagforeningen Alyans Vrachey (Legealliansen), er arrestert. Anastasja Vasiljeva ble pågrepet utenfor fengselet Navalnyj soner i, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 06 april 21 kl. 14:11

Navalnyj-allierte arrestert

En av Aleksej Navalnyjs allierte i russisk politikk, lederen for fagforeningen Legealliansen, er arrestert. Anastasja Vasiljeva ble pågrepet utenfor fengselet Navalnyj soner i, ifølge Reuters. Flere andre tilhengere er også arrestert, melder AFP..

NRK - 06 april 21 kl. 13:21

Navalnyj på fengselssjukehus

Den russiske opposisjonspolitikaren Aleksej Navalnyj skal vere flytta til eit fengselssjukehus. Helsetilstanden til Putin-kritikaren skal ha blitt gradvis verre dei siste dagane..

NRK - 14 feb. 21 kl. 14:16

Putin sier Vesten bruker Navalnyj

President Vladimir Putin sier Vesten bruker Aleksej Navalnyj for å kue Russland. – Våre potensielle motstandere har alltid benyttet ambisiøse, maktsyke mennesker, sier Putin til en statlige TV-kanal. Flere vestlige land krever at Navalnyj løslates..

NRK - 31 mars 21 kl. 18:05

Navalnyj sveltestreikar

– Eg har byrja å sveltestreike fordi eg krev at lova vert følgt og at ein doktor får besøke meg, skriv den fengsla russiske opposisjonspolitikaren Aleksej Navalnyj på Instagram. Han sonar i ein straffekoloni som er kjend for hard disiplin..

VG - 31 mars 21 kl. 17:33

Navalnyj på Instagram: Går til sultestreik i fengselet

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj går til sultestreik i fengselet..

NRK - 12 feb. 21 kl. 11:34

Navalnyj tilbake i retten

Den russiske opposisjonspolitikaren Aleksej Navalnyj er tilbake i retten fredag, etter eit avbrot grunna den 94 år gamle saksøkaren sin helsetilstand. Navalnyj er skulda for ærekrenkingar mot ein veteran frå andre verdskrig..

Aftenposten - 27 mars 21 kl. 21:57

Har Amnestys retrett gjort opposisjonspolitikeren Navalnyj mer sårbar?

Amnesty kaller ikke lenger Aleksej Navalnyj for samvittighetsfange. Jeg er ikke i tvil om at han trenger beskyttelse..

Aftenposten - 25 mars 21 kl. 21:00

Har Amnestys retrett gjort oppoisjonspolitikkeren Navalnyj mer sårbar?

Amnesty kaller ikke lenger Aleksej Navalnyj for samvittighetsfange. Jeg er ikke i tvil om at han trenger beskyttelse..

NRK - 25 mars 21 kl. 16:20

Navalnyj klarer ikke bruke beinet

Aleksej Navalnyj er ved dårlig helse og lider av sterke smerter i ryggen og sitt høyre bein, sier hans advokat Olga Mikhajlova torsdag. Smerten i beinet gjør at han ikke klarer å bruke det. Advokaten sier de har bedt om medisiner, men blitt ignorert..

NRK - 04 feb. 21 kl. 21:47

Lavrov avfeier Navalnyj-kritikk

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avfeier USAs kritikk av fengslingen av Aleksej Navalnyj i et telefonmøte med USAs utenriksminister Antony Blinken. Etter pågripelsen av Navalnyj 17. januar, har USA gjentatte ganger krevd at han må settes fri..

NRK - 02 feb. 21 kl. 20:21

Avviser krav om å løslate Navalnyj

Russiske myndigheter avviser kravet fra vestlige land om å løslate opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, melder Reuters. Russland ber andre land om ikke å blande seg i sakene til en selvstendig stat. Tirsdag fikk Navalnyj en fengselsdom på 3,5 år.

NRK - 02 feb. 21 kl. 18:22

Navalnyj dømt til fengsel

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj må sitte 3 1/2 år i fengsel. Det har en domstol i Moskva bestemt. Han dømmes for ikke å ha oppfyllt vilkårene i en tidligere betinget dom.

NRK - 18 mars 21 kl. 16:47

Forlenger husarrest

Det blir forlenget husarrest fram til sommeren for flere av støttespillerne til opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Det besluttet en domstol i Moskva torsdag, melder DPA. De ble arrestert under demonstrasjonene mot fengslingen av Navalnyj..

NRK - 28 jan. 21 kl. 22:46

Navalnyj oppfordrer til protester

Den fengslede Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj oppfordrer russere til å demonstrere og ber dem ikke være redde. – Ingen ønsker å bo i et land der lovløshet og korrupsjon råder. Vi har flertallet på vår side, skriver Navalnyj på sin egen nettside..

NRK - 28 jan. 21 kl. 13:44

Avviser Navalnyj-anke om varetekt

En russisk domstol har avvist anken til Aleksej Navalnyj om varetektsfengslingen av opposisjonpolitikeren, melder AP. Navalnyj ble pågrepet da han kom hjem til Russland i midten av januar, og ble senere varetekstfengslet til 15. februar..

NRK - 15 mars 21 kl. 16:01

Hevder han er i konsentrasjonsleir

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj hevder på Instagram at han befinner seg i en konsentrasjonsleir. Navalnyj ble pågrepet i januar da han vendte tilbake til Russland. Han ble forgiftet med den russiske nervegiften novitsjok i hjemlandet i fjor og tilbrakte flere måneder på sykehus i Tyskland.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt