Nav

Monday, 27 June, 07:21

Nyheter om Nav

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 15 jun 22 kl. 08:38

Nav tror det blir flere folk uten jobb om kort tid

Det er ventet at du må betale mer i rente i tiden framover. Varer og tjenester skal koste mer. Det gjør at Nav tror flere folk vil mangle en jobb fra høsten av.

Klartale - 24 maj 22 kl. 08:33

Nav får bot for å ha brutt regler

I 20 år var arbeidssøkere i Nav sin CV tilgjengelige for arbeidsgivere. De kunne søkes fram på arbeidsplassen.no.

NRK - 09 jun 22 kl. 23:18

Sivilombudet mener Nav har gjort ny feil

Sivilombudet mener Nav har vært for strenge med å gjøre om vedtak når folk ber om en ny vurdering av saken sin. Nav kan endre et vedtak hvis det i ettertid viser seg at det lider av feil eller mangler. I slike saker kan Nav gjøre om vedtaket etter at klagefristen er gått ut hvis den personen vedtaket gjelder, ber om ny behandling, skriver Aftenposten.

Klartale - 25 apr 22 kl. 08:40

Nav-offer fikk 70.000 kroner

– Jeg opplever summen som latterlig. En trøkk i trynet for å si det på godt norsk, sier Marianne Evensen til avisa Aftenposten.Staten gir henne får 70.

NRK - 10 jun 22 kl. 02:08

Sivilombudet: – Nav er for strenge

Nav har vært for strenge med å gjøre om vedtak når folk ber om ny vurdering av sakene sine, det mener Sivilombudet ifølge Aftenposten. Nav kan endre et vedtak hvis det i ettertid viser seg at vedtaket er feil eller har mangler. Sivilombud Hanne Harlem opplyser at det særlig er i saker om uføretrygd og arbeidsavklaringspenger at Nav har vært for streng.

NRK - 21 jun 22 kl. 08:18

Nav-ofre går til søksmål mot staten

Flere av de som er dømt i Nav-skandalen går til søksmål mot staten. Vinner de frem, vil det få noe å si for flere tusen personer som er rammet av at Nav og domstolene feiltolket loven. Regjeringen eller Nav vil ikke kommenterte saken nå..

NRK - Igår: 13:32

Mann fengslet i fire uker etter trusler på Nav

Mannen som ble pågrepet under en væpnet aksjon på Nav i Valkendorfsgaten i Bergen sentrum torsdag, er fengslet i fire uker i Hordaland tingrett lørdag formiddag. Mannen fikk ikke brev- og besøksforbud, opplyser Hordaland tingrett til NRK. Mannen var verbalt truende mot flere personer inne på Nav.

Aftenposten - 23 jun 22 kl. 12:02

Væpnet politiaksjon på Nav-kontor i Bergen

Politiet rykket ut til melding om en truende person på Nav. Politiet rykket ut til melding om en truende person på Nav..

NRK - 23 jun 22 kl. 11:13

Mann pågrepet etter væpnet politi i aksjon hos Nav

Det har vært en væpnet politiaksjon i Valkendorfsgaten i Bergen sentrum. NRK er på stedet og det er både væpnet politi og ambulanser på stedet. På Twitter skriver politiet at de rykket ut til Nav-kontoret på stedet.

Klartale - 23 maj 22 kl. 11:05

Bedrifter trenger folk til å jobbe

Klimakrise, dyr strøm og dyr mat. Nå sliter Norge i tillegg med å skaffe nok folk som kan jobbe. Kanskje trenger bedrifter din kompetanse?

NRK - 15 jun 22 kl. 08:00

Nav venter at ledigheten snart vil øke

Økte renter og høy prisstigning gjør at Nav regner med at arbeidsledigheten vil begynne å øke igjen fra høsten av og inn i neste år. Men økningen blir ikke stor, og ledigheten vil fortsatt holde seg på et lavt nivå, viser Navs nye arbeidsmarkedsprognose. Fra rekordhøy arbeidsledighet våren 2020 har vi nå den laveste arbeidsledigheten siden 2008, høy sysselsetting og stor mangel på arbeidskraft.

Klartale - 13 maj 22 kl. 08:52

Over 200.000 har nedsatt arbeidsevne i Norge

Det er 6.000 flere enn ett år tidligere. Det er 17.

NRK - 31 maj 22 kl. 13:39

Ansatt i Nav pågrepet i korrupsjonssaken

Politiet har i dag pågrepet fem personer siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til grov korrupsjon. I forbindelse med pågripelsene er det også ransaket på en rekke adresser, skriver politiet i en pressemelding. Politiet tar sikte på å gjennomføre avhør av alle de pågrepne i løpet av dagen.

NRK - 31 maj 22 kl. 13:39

Ansatt i Nav pågrepet i Nordea-saken

Politiet aksjonerte mot Nordeas kontor på Majorstuen tirsdag morgen etter mistanke om pågående lånebedragerier og korrupsjon. Politiet pågrep fem personer, som nå er siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til grov korrupsjon. I forbindelse med pågripelsene er det også ransaket på en rekke adresser, skriver politiet i en pressemelding.

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 17:31

Politikere om Nav-nei til folkehøgskole for flyktning: «Firkantet byråkrati på sitt mest håpløse»

«Firkantet byråkrati» og «korttenkt». Politikere i flere partier reagerer på at Nav sier nei til å hjelpe ukrainske….

NRK - 08 apr 22 kl. 13:32

Ny feil fra Nav: Over 500 personer har fått utbetalt for lite uføretrygd

Nav har oppdaget en ny feil der 505 personer har fått utbetalt for lite uføretrygd siden 2015. Flere av de berørte har fått over 100.000 kroner for lite, skriver NTB.

NRK - 24 maj 22 kl. 08:04

Nav: 5 millioner i gebyr for brudd på personvernregler

Datatilsynet mener Nav ikke hadde lov til å legge ut CV-er slik at alle arbeidsgivere kunne se dem. I februari fjor fant Nav selv ut at de hadde lagt ut CV-er på arbeidsplassen.no uten å ha lov til å gjøre det..

E24 - 15 jun 22 kl. 07:36

Nav venter at ledigheten snart vil øke

Økte renter og høy prisstigning gjør at Nav regner med at arbeidsledigheten vil begynne å øke igjen fra høsten av og inn i neste år..

VG - 13 jun 22 kl. 13:05

Kastet ut av Forsvaret etter 38 dager: Måtte søke Nav-hjelp

Kenneth Folåsen (21) skulle bli vaktkommandør i førstegangstjenesten. Istedenfor endte han med å søke sosialhjelp fra Nav – på grunn av uventet dimittering..

Aftenposten - 12 jun 22 kl. 18:08

Nav om kritikken fra Sivilombudet: Tar den på største alvor

Folk kan ha gått glipp av ytelser fordi Nav har tolket loven feil. Rødt vil ha svar fra statsråden om når man får full….

NRK - 16 maj 22 kl. 10:48

Pågrepet etter å ha truet Nav-ansatte

En mann ble mandag formiddag pågrepet etter at han kom med verbale trusler mot ansatte på Nav i Gyldenløves gate i Kristiansand. – Det var ikke veldig dramatisk, men Nav tok kontakt med oss etter at en bruker hos dem kom med verbale trusler. De ønsket å anmelde ham og få hjelp til å få ham fjernet, sier operasjonsleder Tom Einar Gausdal i Agder politidistrikt til NTB.

Aftenposten - 09 jun 22 kl. 18:16

Sivilombudet mener Nav har gjort en ny feil. Folk kan ha gått glipp av ytelser.

Sivilombudet mener Nav har vært for strenge med å gjøre om vedtak når folk ber om en ny vurdering av saken sin..

NRK - 13 maj 22 kl. 08:42

Dømt for Nav-bedrageri på 1,3 millioner

En mann i 40-årene er dømt til ubetinget fengsel i 11 måneder for å ha innrapportert uriktige opplysninger til Nav mellom 2016 - 2021. Det kommer fram i en pressemelding fra Oslo politidistrikt. Dette er tredje gang på syv år mannen dømmes til fengsel for urettmessig mottak av dagpenger fra Nav..

VG - 01 jun 22 kl. 19:21

Søsteren hans ble drept på jobb for Nav: «Marianne var fanget i en dødsfelle»

På sin første arbeidsdag etter ferien ble Marianne Amundsen (57) brutalt knivdrept på jobb. Hennes nærmeste pårørende mener drapet kunne vært unngått. Nå vurderer de å gå til søksmål mot Nav..

NRK - 01 jun 22 kl. 06:21

Over 60 prosent opplever diskriminering i møte med Oslo kommune

I ein ny rapport om Oslo kommune kjem det fram at over 60 prosent av folk med innvandrarbakgrunn har opplevd diskriminering i møte med kommunen det siste året. – Dette er alvorlege tal. Vi ønsker å vere ein kommune for alle, både som tenesteyter og arbeidgiver, seier Rina Mariann Hansen (Ap).

NRK - 01 jun 22 kl. 06:21

Over 60 prosent opplever at dei blir diskriminert av Oslo kommune

I ein ny rapport om Oslo kommune kjem det fram at over 60 prosent av folk med innvandrarbakgrunn meiner dei har opplevd diskriminering i møte med kommunen det siste året. – Dette er alvorlege tal. Vi ønsker å vere ein kommune for alle, både som tenesteyter og arbeidgiver, seier Rina Mariann Hansen (Ap).

VG - 07 maj 22 kl. 12:00

Nav-ansatt ble drept på jobb: «Er det noe vi har gjort på Nav Årstad, så er det å gråte»

BERGEN (VG) Dagen begynte som en helt vanlig mandag for Nav-leder Hilde Skjelvik Larsen. Men klokken 10.02 skjedde det utenkelige.

VG - I førrgår: 01:56

To bekreftet døde etter skyting i Oslo - en pågrepet

To personer er bekreftet døde etter skyting på utside Nav London pub i Oslo sentrum. En person er pågrepet i nærheten av åstedet like etter hendelsen, melder politiet..

VG - I førrgår: 01:56

To bekreftet døde etter skyting i Oslo

To personer er bekreftet døde etter skyting på utside Nav London pub i Oslo sentrum..

E24 - 31 maj 22 kl. 13:41

Nordea-saken: Mistenker korrupsjon i Nav også

To av de siktede i politiets etterforskning av korrupsjon i forbindelse med låneutbetalinger, jobber – eller har inntil nylig jobbet – i Nav..

VG - 31 maj 22 kl. 13:38

Nordea-saken: Mistenker korrupsjon i Nav også

To av de siktede i politiets etterforskning av korrupsjon i forbindelse med låneutbetalinger, jobber – eller har inntil nylig jobbet – i Nav..

NRK - 23 jun 22 kl. 11:13

Væpnet politi i aksjon i Bergen

Det pågår en væpnet politiaksjon i Valkendorfsgaten i Bergen sentrum. NRK er på stedet og det er både væpnet politi og ambulanser på stedet. Det er så langt ikke bekreftet hva som skjer på stedet.

NRK - 10 apr 22 kl. 23:52

Ny Nav-feil ramma over 500 uføretrygda

Nav har oppdaga ein ny feil der 505 uføretrygda personar på varig tilrettelagde tiltak har fått for lite i uføretrygd sidan 2015. Det er Nav sjølv som har feiltolka regelverket. Dei trygda skal no få etterbetalt opp mot 200.

Aftenposten - 22 jun 22 kl. 10:00

Aftenposten mener: Danske tilstander på Nav kan være bra

Erna Solberg vil ha aktivitetsplikt for alle under 40. Det kan være en god idé..

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 12:04

Ukrainske Alise (19) har et konkret skoleønske. Det sier Nav nei til.

Mange drømmer ble knust da russerne inntok hjembyen hennes. Nå håper ukrainske Alisa på et år på norsk folkehøgskole..

NRK - 28 apr 22 kl. 12:01

KrF reagerer sterkt på Nav-praksis

KrF-leder Olaug Bollestad reagerer på NRKs opplysninger om at Nav avslår 9 av 10 søknader om å få godkjent covid-19 som yrkessykdom. Mange av dem som søker er helsearbeidere som har blitt smittet på jobb. – Dette er helsearbeidere som har gått i front for å hjelpe dem som har blitt syke.

Klartale - 13 jun 22 kl. 07:00

Kolsom og Emine vil hjelpe innvandrer-kvinner

– Baluchi, dari, farsi, urdu, engelsk.Kolsom Husseinbor fra Iran tar en kort pause. Hun tenker seg om.

Aftenposten - 18 maj 22 kl. 22:40

Hun satt feilaktig 61 dager i fengsel. Erstatningen til Nav-ofre har stått stille siden 2004

Nav-offer Marianne Evensen fikk 70.000 kroner i oppreisning for 61 døgn i fengsel..

NRK - 18 maj 22 kl. 09:17

Nav: Rekordstor mangel på arbeidskraft

Stor Nav-undersøking: Noreg manglar over 70.000 folk til jobbar i heile landet..

NRK - 16 maj 22 kl. 16:51

Nav: Rekordstort behov for ferievikarer

Fra januar til april ble det lyst ut 38.400 sommerjobber. Det er nesten dobbelt så mange som året før pandemien.

NRK - 09 jun 22 kl. 04:55

Rødt vil gi mer til uskyldig dømte

Satsene for urettmessig straffeforfølgelse er uendret siden 2004. Rødts Emma Watne har fremmet forslag om at beløpet skal justeres, skriver Aftenposten. Hun peker på at den manglende justeringen blant annet rammer de som er ofre for Nav-skandalen.

NRK - 08 jun 22 kl. 14:30

Seks år for valdtekt

Ein mann i 30-åra er dømt til fengsel i seks år for valdtekt av ei kvinne, i Møre og Romsdal tingrett. Mannen må også betale 220.000 kroner i oppreisingserstatning til kvinna.

Aftenposten - 08 jun 22 kl. 10:51

Satsene for oppreisning har vært fryst siden 2004. Det taper Nav-ofrene på, mens staten tjener.

Satsene for urettmessig straffeforfølging har stått stille helt siden 2004..

Klartale - 07 jun 22 kl. 16:15

Skal jobbe som prest i sommer

Det har aldri vært større behov for ferievikarer, ifølge Nav. Fra januar til april ble det lyst ut 38.400 sommerjobber.

Klartale - 07 jun 22 kl. 07:00

Tips til sommerjobben

Det er rekordstort behov for ferievikarer, ifølge Nav. Fra januar til april ble det lyst ut 38.400 sommerjobber.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com