Nasjonale

Monday, 24 June, 22:06

Nyheter om Nasjonale

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - I førrgår: 07:41

- Helvete vil bryte løs

Da John Bolton fikk jobben som USAs Nasjonale sikkerhetsrådgiver haglet det med advarsler mot «krigshauken». 14 måneder seinere er frykten for krig reell..

P4 - 23 timer siden

Færre gauper i Norge

Det har blitt færre gauper i Norge. Bestanden har gått ned med 2,5 familiegrupper siden i fjor. Det er nå sjuende år på rad gaupen ligger under det Nasjonale bestandsmålet på 65 årlige familiegrupper, opplyser Rovdata.

NRK - 19 Jun 19 kl. 07:40

Mer klamydia i Norge

I 2018 ble det registrert 26.570 klamydiatilfeller i Norge, 5,7 prosent flere enn i 2017. Det er det høyeste antallet på 13 år.

VG - Igår: 12:13

Bolton: – Iran må ikke feiltolke USAs klokskap som svakhet

USAs Nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton advarer Iran mot å feiltolke USAs forsiktighet som svakhet..

NRK - 20 Jun 19 kl. 17:40

Bolton reiser til Israel

USAs Nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton reiser til Israel for å diskutere sikkerhetssituasjonen i regionen, opplyser Det hvite hus. Reisen skjer mens spenningsnivået i regionen er svært høyt etter at Iran skjøt ned en amerikansk drone i natt..

NRK - 18 Jun 19 kl. 12:25

EUs klimamål kan ryke

EUs medlemsland har lagt frem forslag til Nasjonale planer for å oppfylle klimamålene for 2030. EU-kommisjonen konkluderer med at tiltakene ikke er nok til å nå EUs 2030-mål om blant annet utslippskutt på 30 prosent i ikke-kvotepliktig sektor..

Aftenposten - 10 Jun 19 kl. 20:00

Er det egentlig så galt med Nasjonale interesser i utviklingspolitikken? | Nikolai Hegertun

Egeninteresse tar oppgjør med hykleriet om at vi alle er jevnbyrdige «partnere»..

Aftenposten - 10 Jun 19 kl. 22:30

Den Nasjonale sikkerheten er truet. Dere, våre folkevalgte, må reagere. | Birgit Amalie Nilssen

Vi ofrer både privatliv, redaktøransvar og rettssikkerhet for våre daglige likes..

NRK - 07 Jun 19 kl. 12:37

Må ut av vindkraftplaner

Norske Samers Riksforbund mener at områder med reindrift må ut av den Nasjonale rammen for hvor det kan bygges vindkraftverk. – Vi samer har allerede mistet altfor mye land til vindkraftutbygging, sier sametingsrepresentant Nora Marie Bransfjell..

NRK - 09 Jun 19 kl. 23:42

Kran veltet og traff bygning i USA

Minst en person skal ha mistet livet og seks andre ble skadd da en kran veltet og traff et leilighetsbygg i Dallas i Texas i USA søndag, ifølge AP Det skal ha vært kraftig vind i området da kranen veltet, opplyser USAs Nasjonale værsenter..

NRK - 07 Jun 19 kl. 07:42

Ønsker seg ut av vindkraftplaner

Norske Samers Riksforbund mener at områder med reindrift må ut av den Nasjonale rammen for hvor det kan bygges vindkraftverk. – Vi samer har allerede mistet altfor mye land til vindkraftutbygging, sier sametingsrepresentant Nora Marie Bransfjell..

NRK - 06 Jun 19 kl. 12:16

Razzia mot statskanalen i Australia

Statsministeren i Australia nekter for å være innblandet i en politirazzia mot landets Nasjonale kringkaster. Årsaken til ransakelsen er saker fra 2017 som handler om påstander om ulovlig drap begått av australske spesialstyrker i Afghanistan..

Dagbladet - 04 Jun 19 kl. 16:41

Norge svikter adopterte

Det trengs mer åpenhet og dialog om utenlandsadopsjon. Både vi adopterte og våre familier må heve stemmene om de utfordringer vi erfarer, og kreve mer støtte fra Nasjonale myndigheter, bedre oppfølging og økt kompetanse i kommunene..

P4 - 31 May 19 kl. 11:14

Høyres svakeste måned på fire år

Høyre har nå hatt sin svakeste måned på meningsmålingene på over fire år. Det er Pollofpolls som har regnet ut gjennomsnittet av alle Nasjonale målinger. Der får Høyre 21,8 prosent oppslutning, som er det laveste som er målt siden februar 2015.

P4 - 01 Jun 19 kl. 13:13

Puster regjeringsparti i nakken

Folkeaksjonen nei til mer bompenger er nesten like store som regjeringspartiene Venstre og KrF på sin første Nasjonale måling. FNB får 1,7 prosent, mens Venstre får 2 prosent og KrF 2,3 prosent på mai-målingen Ipsos har gjort for Dagbladet. Ipsos-analytiker Mads Motrøen sier til avisen at det på grunn av feilmarginen i praksis ikke er mulig å skille partiene i oppslutning..

P4 - 23 May 19 kl. 07:05

MDG vil ha dyrere drivstoff

Miljøpartiet De Grønne vil ha fem kroner dyrere bensin og diesel. I sine alternative budsjetter vil MDG ha et avgiftshopp på drivstoff som i dag vil gi en pumpepris på rundt 20 kroner. Landsmøtet i partiet åpner i morgen også med høye avgifter for å parkere en bil.

P4 - 21 May 19 kl. 13:56

Tror på brakvalg

- Miljøpartiet de grønne skal gjøre sitt beste valg noensinne i høst. Det sa en offensiv Une Bastholm, partiets Nasjonale talsperson, på en pressekonferanse i ettermiddag. Partiet, som skal ha landsmøte i helgen, ligger nå på rundt 4 prosents oppslutning på meningsmålingene.

P4 - 21 May 19 kl. 18:16

Positive til integreringen i nærmiljøet

Nordmenn er mye mer positive til integreringen av flyktninger i eget nærmiljø, enn i Norge som helhet. I en undersøkelse fra Universitetet i Bergen svarer 26 prosent at de tror det vil gå bra med integreringen i Norge, mens 43 prosent svarer det samme for eget lokalmiljø. Prosjektleder Susanne Bygnes sier til NRK at hun tror folk opplever den Nasjonale innvandringsdebatten som mer konfliktorientert..

P4 - 16 May 19 kl. 08:42

Dramatiske fødsler utelatt fra rapport

Mødrene til barn som blir født hjemme, under transport, eller dør, får ikke si sin mening om norsk fødsels- og barselsomsorg. Det går frem i Folkehelseinstituttets Nasjonale kartlegging av fødetilbudet i 2017, skriver Dagsavisen. Å utelate en så viktig gruppe er helt uholdbart, mener Jordmorforbundet.

P4 - 16 May 19 kl. 07:45

Ikke bekreftet fredsforhandlinger

Norske myndigheter har fremdeles ikke bekreftet om det foregår fredsforhandlinger om situasjonen i Venezuela i Oslo. Flere interNasjonale og Nasjonale medier har siden i går kveld meldt at det pågår forhandlinger i Oslo, på et hemmelig sted. NRK skriver at det norske utenriksdepartementet er involvert i samtalene.

P4 - 16 May 19 kl. 10:52

UD: Tett kontakt med begge parter

Utenriksdepartementet bekrefter at de har tett kontakt med begge parter i Venezuela for å finne en fredelig løsning på konflikten. Det skriver VG. De vil imidlertid ikke bekrefte om det er samtaler i Norge for øyeblikket, slik flere interNasjonale og Nasjonale medier har meldt siden i går kveld.

Aftenposten - 12 May 19 kl. 22:00

Felles utfordringer krever felles løsninger | Nikolai Astrup

Eierskap til, og bruk av, data reiser mange problemstillinger. Noen er så komplekse at de ikke kan løses gjennom Nasjonale initiativer alene..

Aftenposten - 07 May 19 kl. 22:00

Vår Nasjonale selvstendighet svekkes | Eldar Berli

Hvordan vi bruker pengene på forsvar, er minst like viktig som hvor mye vi bruker..

Hegnar.no - 09 May 19 kl. 04:58

Avis: Trump frustrert på Boltons tilnærming til Venezuela

President Donald Trump er frustrert på sin Nasjonale sikkerhetsrådgiver John Boltons aggressive strategi mot Venezuela, får Washington Post opplyst..

NRK - 08 May 19 kl. 15:39

Gutter får bedre karakterer anonymt

Gutter og jenter kommer like godt ut når man ser på resultatene på Nasjonale prøver, som blir vurdert anonymt. Ellers får gutter i gjennomsnitt dårligere karakterer enn jenter, noe som ofte forklares med at de er mindre modne eller motiverte..

VG - 06 May 19 kl. 03:43

USA utplasserer hangarskip – advarer Iran

USA utplasserer et hangarskip og langdistanse-bombefly i Midtøsten og sender med det en advarsel til Iran, sier USAs Nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton..

P4 - 01 May 19 kl. 19:40

May sparker forsvarsminister

Statsminister Theresa May har nå sparket forsvarsminister Gavin Williamson. Det skjer i etterkant av lekkasjer om Huawei, melder BBC. Lekkasjene av hemmeligstemplet informasjon fra det Nasjonale sikkerhetsrådet handler om at regjeringen skal ha bestemt seg for å la telegiganten delta i deler av utbyggingen av 5G-nettet..

VG - 01 May 19 kl. 18:20

Maduro raser mot USA: – Løgner og manipulasjon

I en oppsiktsvekkende uttalelse hevdet USAs Nasjonale sikkerhetsrådgiver at Venezuelas president hadde planer om å forlate landet..

Aftenposten - 27 Apr 19 kl. 17:01

Delikat Huawei-lekkasje har skapt ny skandale i Theresa Mays regjering

De har alltid klart å holde tett. Men nå risikerer medlemmene av det britiske Nasjonale sikkerhetsutvalget å bli etterforsket..

NRK - 23 Apr 19 kl. 09:31

Åtvara mot terroren i forkant

Ein srilansk polititopp åtvara direktørane i fire Nasjonale sikkerheitsbyrå mot terror i eit brev underskrive 11.april, skriv AP. Den no terrormistenkte gruppa National Thaweeek Jaman vart peikt på som ein trussel..

P4 - 25 Apr 19 kl. 14:21

Dale:– Utviklingen går rett vei

Vi må fortsette å bygge ut kollektivtilbudet slik at enda flere dropper bilen. Det mener samferdeslminister Jon Georg Dale (Frp). Vegdirektoratets Nasjonale reisevandeundersøkelse viser at stadig flere velger bort bilen i de størse byene i Norge.

P4 - 25 Apr 19 kl. 06:56

Mange lar bilen stå

Stadig flere velger bort bilen. I alle de store byene faller nå andelen reiser med personbil, det viser de foreløpige funnene i Vegdirektoratets Nasjonale reisevaneundersøkelse, som legges frem i dag. I Oslo lever 36 prosent nå helt uten bil i hverdagen, tilsvarende tall for Bergen er 23 prosent og for Stavanger 16 prosent, skriver Aftenposten.

NRK - 21 Apr 19 kl. 14:47

Nazipropaganda på Stiklestad

Noen har hengt opp klistremerker med nazipropaganda på Stiklestad, det skriver avisa Innherred. Direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Anne Marit Mevassvik, tar sterkt avstand fra det som har skjedd..

Hegnar.no - 08 Apr 19 kl. 14:36

Frankrikes statsminister vil ha raske skattekutt

Frankrikes statsminister Édouard Philippe har lagt fram resultatene av landets «store Nasjonale debatt». Konklusjonen er at skattene må ned, og det raskt..

NRK - 06 Apr 19 kl. 16:46

Ny leiar for studentane

Marte Øien (28) frå Ålesund er ny leiar for Norsk studentorganisasjon. Den Nasjonale interesseorganisasjonen har om lag 230.000 medlemmer.

NRK - 04 Apr 19 kl. 17:04

Verdens finanssystemer må fornyes

For å nå FNs bærekraftmål må finanssystemene i verden gjøres om.Ifølge en FN-rapport vil vi mislykkes i å avskaffe ekstrem fattigdom og å stoppe klimaendringene, dersom ikke Nasjonale og interNasjonale finanssystemer gjennomgår endringer..

VG - 07 Apr 19 kl. 09:12

Etterforsker trussel mot Findus

Svensk politi undersøker søndag hovedkontoret til Findus i Malmö, etter at selskapet mottok en trussel fredag. Politiets Nasjonale bombegruppe bistår også..

NRK - 05 Apr 19 kl. 07:33

Facebook med falske-nyheter tiltak

Facebook vil styrke tiltakene mot og spre falske nyheter i Australia. De vil også blokkere utenlandske aktører fra å kjøpe annonser med politiske kampanjeannonser i forkant av Nasjonale valg, skriver nyhetsbyrået Reuters..

VG - 07 Apr 19 kl. 09:12

Etterforsker trussel mot Findus: Fant hvitt pulver

Svensk politi undersøker søndag hovedkontoret til Findus i Malmö, etter at selskapet mottok en trussel fredag. Politiets Nasjonale bombegruppe bistår også..

NRK - 05 Apr 19 kl. 06:50

Tre turister døde Grand Canyon

En 67 år gammel mann døde etter at han falt over en kant ved Grand Canyon Nasjonale park. Mannen er den tredje som dør i området på åtte dager. Sist uke døde en turist fra Hongkong da han falt ut for et stup, og en mann ble funnet i et skogsområde..

Dagbladet - 01 Apr 19 kl. 12:59

Stormer mot vindkraft-planer: - Naturødeleggelser

NVE peker på verdifulle natur- og friluftslivsområder som aktuelle for vindkraftutbygging, mener DNT, som er skuffet over de Nasjonale rammene for vindkraft..

NRK - 03 Apr 19 kl. 09:25

Hermstad konstituert miljøbyråd

Arild Hermstad (52) er oppnevnt som miljø- og samferdselsbyråd i Oslo mens Lan Marie Berg er i foreldrepermisjon fram til 15. juli. Hermstad er én av MDGs to Nasjonale talspersoner og var leder i Framtiden i våre hender i perioden fra 2001 til 2016..

NRK - 01 Apr 19 kl. 07:59

Nasjonal ramme for vindkraft

– Det er ikke plass til mer vindkraft her i fylket, sier leder i Naturvernforbundet i Troms, Anne Lise Mortensen. Vindkraftindustrien er positiv til den Nasjonale planen for vindkraft som i dag leveres olje- og energiministeren..

NRK - 31 Mar 19 kl. 15:58

SV krever jernbane i nord

SV krever at Nord-Norge-banen får plass i neste Nasjonale transportplan. Det ble klart på partiets landsmøte i helga. Begrunnelsen er økning i tungtransport langs veiene, klima og distriktspolitikk..

E24 - 01 Apr 19 kl. 12:58

Turistforeningen mener vindkraft-rammer truer verdifull natur

NVE peker på verdifulle natur- og friluftslivsområder som aktuelle for vindkraftutbygging, mener DNT, som er skuffet over de Nasjonale rammene for vindkraft..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt