Nasjonale

Sunday, 22 September, 22:56

Nyheter om Nasjonale

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 Sep 19 kl. 21:23

Formell valgstart i Canada onsdag

I Canada vil statsminister Justin Trudeau formelt starte kampanjen for det Nasjonale valget onsdag. Den Nasjonale valgdagen finner sted 21. oktober.

NRK - Igår: 10:29

Dårligste hvalfangst på over 20 år

Årets hvalfangst er ifølge formann i Norges Småkvalfangerlag, Truls Soløy, den dårligste hvalfangsten på over 20 år. Det ble fanget 429 vågehval i 2019, mot 454 i fjor. Den Nasjonale kvota vært på 1278 hval.

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 15:28

Trump utnever ny nasjonal sikkerhetsrådgiver

Spesialutsending Robert C. O´Brien blir USAs Nasjonale sikkerhetsrådgiver..

P4 - 19 Sep 19 kl. 07:11

Orkan treffer Mexico

Den tropiske stormen Lorena er oppgradert til orkan utenfor kysten av Colima på Mexicos vestkyst. Det meldet det ameriakanske Nasjonale orkansenteret. Det er ventet at orkanen vil treffe eller komme svært nær land tidlig i dag, lokal tid..

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 15:28

Gisselforhandler blir Trumps nye Nasjonale sikkerhetsrådgiver

USAs president Donald Trump vil utnevne sin spesialutsending for gisselsaker, Robert C. O'Brien, til ny nasjonal sikkerhetsrådgiver etter John Bolton..

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 17:07

Gisselforhandler erstatter John Bolton som USAs Nasjonale sikkerhetsrådgiver

USAs president Donald Trump vil utnevne sin spesialutsending for gisselsaker, Robert C. O'Brien, til ny nasjonal sikkerhetsrådgiver etter John Bolton..

Aftenposten - 01 Sep 19 kl. 18:44

60.000 la ut på søndagstur på DNTs Nasjonale turdag

Det ble ny deltakerrekord da over 60.000 mennesker deltok på Den norske turistforenings Nasjonale turdag søndag..

NRK - 17 Sep 19 kl. 08:59

Skole evakuert i Sverige

Svensk politi har sperret av et område i Trollhättan i Sverige og evakuert en skole etter funn av en mistenkelig gjenstand, melder lokale medier. Politiet har tilkalt den Nasjonale bombegruppen, som skal undersøke gjenstanden, melder Expressen..

P4 - 06 Sep 19 kl. 08:38

Skylder på nasjonalt fall for dårlig lokal oppslutning

Byrådsleder Roger Vallhammer mener det Nasjonale fallet til Arbeiderpartiet er en stor grunn til tilbakegangen i Bergen. I 2015 gjorde Ap et brakvalg i byen med 37,8 prosent oppslutning, men i en fersk måling Bergensavisen har gjort får partiet 17,5 prosent. Vallhammer mener det startet med den Nasjonale nedgangen, men partileder Jonas Gahr Støre viser til flere byer hvor dette ikke er tilfelle..

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 18:04

Trump sparker sin Nasjonale sikkerhetsrådgiver

Det opplyser presidenten selv om på Twitter..

Dagbladet - 13 Sep 19 kl. 19:38

Trump sparket lillehjernen

Donald Trump har sparket sin 3. Nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton. Det intellektuelle alibiet for nasjonalisme og alenegang er borte..

P4 - 01 Sep 19 kl. 17:32

Advarer mot katastrofale skader

USAs Nasjonale orkansenter omtaler nå vindstyrken til Dorian som katastrofal like før den treffer nordvest av Bahamas. Orkanen er ventet å bli den kraftigste som treffer øygruppen i moderne tid, og tusenvis av mennesker ble i går evakuert med fly. Direktør ved det Nasjonale orkansenteret Ken Grahm, sier de frykter det verste fordi uværet beveger seg sakte..

VG - 11 Sep 19 kl. 12:30

Svensk elev tok med granat på skolen

Et skolebarn i Kristianstad i Sverige ville vise vennene et trofé fra sommeren. Enden på visa ble at landets Nasjonale bombegruppe rykket ut..

Aftenposten - 02 Sep 19 kl. 11:22

Når skal foreldre betale for ødelagt nettbrett i skolen? Forbrukerrådet vil ha Nasjonale regler.

Skal foreldrene punge ut om førsteklassingen bruker skolens nettbrett som spade? Forbrukerrådet etterlyser Nasjonale retningslinjer for nettbrett i skolen..

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 18:04

Trump sparker USAs Nasjonale sikkerhetsrådgiver

Det opplyser presidenten selv på Twitter..

NRK - 10 Sep 19 kl. 20:28

MDG glad for diskusjon i Ap

MDGs Nasjonale talsperson Arild Hermstad mener det er positivt at Arbeiderpartiet har satt i gang debatten om hva et framtidig regjeringssamarbeid vil bety. Han sier de vil stille tydelige krav til Ap, og til andre de skal samarbeide med, ifølge NTB..

Dagbladet - 10 Sep 19 kl. 18:35

Sparker sikkerhetsrådgiver

USAs president Donald Trump har sparket sin Nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton..

NRK - 10 Sep 19 kl. 18:02

John Bolton går av

Etter oppfordring fra president Donald Trump har USAs Nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton sagt opp sin stilling..

P4 - 12 Sep 19 kl. 22:28

Nære svar i Wara-saken

Politiets Sikkerhetstjeneste er helt i sluttfasen i etterforskningen i Wara-saken mot Laila Anita Bertheussen. Bertheussen, samboeren til tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er siktet for å ha satt fyr på familiens egen bil og for å ha oppdiktet en straffbar handling. Ifølge Dagbladet er PST snart ferdige, noe som betyr at de om kort tid vil sende over sin påtaleanbefaling til Det Nasjonale statsadvokatembetet..

P4 - 10 Sep 19 kl. 18:26

Trump sparker John Bolton

USAs president Donald Trump har sparket sin Nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton. På Twitter forklarer presidenten beslutningen med at de to var sterkt uenige i mange saker. Trump takker nå Bolton for innsatsen og sier en etterfølger vil bli nominert neste uke..

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 21:21

Iran: Boltons avgang er et tegn på at USAs sanksjoner er mislykket

Et klart tegn på at USAs sanksjoner mot Iran er mislykket, lyder Irans kommentar etter at USAs Nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton fikk sparken..

Dagbladet - 04 Sep 19 kl. 07:16

Ap og Høyre stuper på måling

Miljøpartiet De Grønne noterer seg sin beste Nasjonale måling til nå..

NRK - 04 Sep 19 kl. 19:40

Lillestrøm skole er ikke tatt ut

Valgresultatene fra Lillestrøm videregående skole er ikke tatt ut av de Nasjonale skolevalgtallene. Onsdag ble det kjent at NRK-programmet Folkeopplysningen forsøkte å manipulere valget ved denne skolen, som et eksperiment med falske nyheter..

P4 - 04 Sep 19 kl. 05:56

Frigir 3,6 milliarder til Trumps mur

Det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, har godkjent bruk av 3,6 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til bygging av mur på grensa mot Mexico. Dermed får president Donald Trump det som han vil, etter at han i februar erklærte Nasjonale krise – unntakstilstand – for å omgå Kongressen og få tilgang til midler fra forsvarsbudsjettet. En rekke prosjekter er dermed lagt på is for å få forsvarsbudsjettet til å gå opp, men Pentagon spesifiserer ikke hvilke..

NRK - 01 Sep 19 kl. 17:15

Dorian treffer snart Bahamas

Orkanen Dorian har økt til en styrke 5-orkan og vil bli den kraftigste orkanen som noensinne har truffet nordvestre Bahamas. Det skriver USAs Nasjonale orkansenter NHC på sin nettside. Orkansenteret beskriver vinden som katastrofal..

NRK - 01 Sep 19 kl. 14:19

Orkanen har økt kraftig i styrke

«Dorian» har økt i styrke og er en kategori-5-orkan nå. Det opplyser det Nasjonale orkansenteret i Miami, melder Reuters. Orkanen Dorian nærmer seg land.

NRK - 31 Aug 19 kl. 02:53

Oppgradert til kategori 4

Orkanen «Dorian» er nå oppgradert til kategori 4 på orkanskalaen. Det opplyser USAs Nasjonale orkansenter..

P4 - 03 Sep 19 kl. 07:12

Varsler kutt i eiendomsskatten

Regjeringen varsler nå ytterligere kutt i eiendomsskatten. Makssatsen skal ned til fire promille, med virkning fra 2021, opplyser finansminister Siv Jensen til NRK, en måned før regjeringen legger frem forslag til statsbudsjett. I fjor ble det klart at den Nasjonale skattesatsen ville reduseres fra sju til fem promille, med virkning fra 2020..

Aftenposten - 30 Aug 19 kl. 21:03

Frank Sve går mot brakvalg – men trolig til ingen nytte

Mens Frp blør på Nasjonale målinger, kan partiet bli størst i Møre og Romsdal. Men fylkesleder Frank Sve blir neppe fylkesordfører. Til det har han vært for hard i kjeften..

P4 - 01 Sep 19 kl. 19:31

Katrastrofedirektorat advarer mot Dorian

Det Nasjonale katastrofedirektoratet i USA er dypt urolig over skadene Dorian kan påføre sørøstkysten i morgen. De siste prognosene viser at Dorian ikke bare er mektig i styrke, men at den beveger seg svært sakte og at uværet vil pågå i flere timer i tett befolkede områder. USAs president Donald Trump som besøkte direktoratet for kort tid siden, sier myndighetene står klare til å hjelpe de som bli rammet av orkanen..

P4 - 01 Sep 19 kl. 19:31

Katastrofedirektorat advarer mot Dorian

Det Nasjonale katastrofedirektoratet i USA er dypt urolig over skadene Dorian kan påføre sørøstkysten i morgen. De siste prognosene viser at Dorian ikke bare er mektig i styrke, men at den beveger seg svært sakte og at uværet vil pågå i flere timer i tett befolkede områder. USAs president Donald Trump som besøkte direktoratet for kort tid siden, sier myndighetene står klare til å hjelpe de som bli rammet av orkanen..

Hegnar.no - 29 Aug 19 kl. 18:24

VG-måling: Senterpartiet henter velgere fra Arbeiderpartiet

Senterpartiet fortsetter å vokse på VGs siste Nasjonale lokalvalgsmåling. Samtidig faller bompengepartiet FNB..

NRK - 01 Sep 19 kl. 18:57

Folk søker dekning på Bahamas

Orkanen Dorian har truffet Bahamas. Orkanen har økt til en styrke 5-orkan og er den kraftigste orkanen som har truffet nordvestre Bahamas i moderne tid. Det melder USAs Nasjonale orkansenter NHC.

P4 - 01 Sep 19 kl. 15:12

Orkanen Dorian oppjustert til kategori 5

Orkanen Dorian er oppjustert til kategori 5, som er kraftigste kategori, før den treffer Bahamas og USA. Dorian tar med seg kraftig vind, svære bølger og stormflo. USAs Nasjonale orkansenter sier at det kan ventes katastrofale orkantilstander på Abacos-øyene i morgentimene søndag lokal tid og over hovedøya Grand Bahamas utover dagen..

P4 - 30 Aug 19 kl. 21:32

Orkanen Dorian øker i styrke

Orkanen Dorian som er på vei mot Florida har nå styrket seg til en kategori 3-orkan. Det opplyser amerikanske meteorologer. Orkanen kan bli den kraftigste orkanen i Florida på nesten 30 år, ifølge USAs Nasjonale orkansenter.

NRK - 14 Aug 19 kl. 12:30

Nasjonale tryggingstiltak held fram

Politidistrika har fått beskjed om at dei Nasjonale tiltaka etter skytinga ved al-Noor Islamic Center i Bærum er forlenga ut neste veke. Det handlar blant anna om auka nærvær og væpning i samband med større muslimske arrangement..

P4 - 30 Aug 19 kl. 12:56

Tusenvis av unge streiker for klimaet

Tusenvis av skoleelever over hele landet har i dag forlatt klasserommene for å streike for klimaet. Det er den tredje Nasjonale skolestreiken for klimaet i år, og i ettermiddag arrangeres også et nasjonalt klimabrøl for folk i alle aldre. Utenfor Stortinget har mange møtt opp i ettermiddag for å si sin mening..

VG - 29 Aug 19 kl. 17:26

VGs partibarometer: Senterpartiet holder stand - henter velgere fra Arbeiderpartiet

Senterpartiet fortsetter å vokse på VGs siste Nasjonale partimåling. Men bompengekrisen ser ikke ut til å påvirke oppslutningen til regjeringspartiene..

NRK - 30 Aug 19 kl. 05:19

«Dorian» oppgradert til kategori to

Orkanen «Dorian» er nå oppgradert til kategori to på orkanskalaen. Det opplyser USAs Nasjonale orkansenter, ifølge nyhetsbyrået AFP. Orkanen befinner seg i Atlanterhavet..

NRK - 30 Aug 19 kl. 18:11

Orkan truer Trumps Florida-landsted

President Donald Trumps landsted Mar-a-Lago ligger midt i den antatte banen til orkanen Dorian, som ventes i Florida om få dager, skriver NTB. Orkanen kan bli den kraftigste orkanen i Florida på nesten 30 år, ifølge USAs Nasjonale orkansenter..

P4 - 30 Aug 19 kl. 05:28

Unntakstilstand i Georgia

Tolv fylker i den amerikanske delstaten Georgia har nå erklært unntakstilstand av frykt for orkanen Dorian. Den er ventet å ha enorm styrke når den når USAs østkyst om et par dager. USAs Nasjonale orkansenter anslår at den vil komme opp i kategori 4, som er det nest høyeste orkannivået.

P4 - 28 Aug 19 kl. 20:19

«Dorian» oppgradert til orkan

Uværet «Dorian» er oppgradert til en orkan. Det opplyser det Nasjonale orkansenteret i kveld. Orkanen nærmer seg de amerikanske og britiske jomfruøyene, og i Puerto Rico er det allerede erklært unntakstilstand.

P4 - 29 Aug 19 kl. 23:03

Avlyser besøk til Polen på grunn av orkan

USAs president Donald Trump avlyser sitt planlagte besøk i Polen til helgen på grunn av orkanen Dorian som ventes å treffe Florida med full styrke da. Det opplyste presidenten selv i kveld. Det Nasjonale orkansenteret har registret vindkast på over 200 kilometer i timen, og er ventet å tilta i styrke før den treffer land.

Hegnar.no - 22 Aug 19 kl. 05:44

Nordmenn kan være mette på matkasser

Det lokale selskapet Nettmat AS i Rogaland mener matkassetrenden er på vei ut og kutter fra 11 til tre ansatte. Nasjonale aktører sliter også..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt