NTB

Tirsdag, 19 Januar, 06:02

Nyheter om NTB

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 timer siden

Barneombudet glad for lettelser

Barneombud Inga Bejer Engh er glad for at regjeringen har lyttet til innspillene de har fått om å lette på koronatiltakene for barn og unge. Skolen og tilgang til fritidsaktiviteter vil være en stor lettelse for mange, sier hun i en epost til NTB..

NRK - 18 timer siden

Frp skeptisk til feriepengekrav

Fremskrittspartiet er skeptisk til å være med på kravet fra de rødgrønne om å gjeninnføre feriepenger på dagpenger. – Det vil koste for mye, sier Frps fHans Andreas Limi til NTB. Regjeringen fjernet feriepengeopptjening for dagpenger fra 2015..

NRK - Igår: 21:20

Full fyr i enebolig i Kongsberg

En enebolig i Konvallveien i Kongsberg er overtent søndag kveld. To beboere har kommet seg ut, men det er spredningsfare og nabobygg er evakuert. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 20.

NRK - Igår: 21:20

Enebolig i Kongsberg overtent

En enebolig i Konvallveien i Kongsberg er overtent søndag kveld. To beboere har kommet seg ut, men det er spredningsfare og nabobygg er evakuert. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 20.

NRK - Igår: 20:42

Vil bygge boliger på Vestbredden

Israelske myndigheter har godkjent byggingen av 780 nye ulovlige boliger i bosetninger på Vestbredden i Palestina, opplyser gruppen Peace Now ifølge NTB..

NRK - Igår: 20:18

– Innsettelsen skal skje utendørs

Tross uroen og volden i Washington skal innsettelsesseremonien til USAs påtroppende president Joe Biden foregå utendørs, opplyser Biden-leiren til TV-kanalen ABC, ifølge NTB. Kongressbygningen ble 6. januar stormet av Trump-tilhengere..

NRK - Igår: 15:49

Trump-støtten stuper

Etter kaoset i Kongressen har popularitet til avtroppende Donald Trump falt kraftig, skriver NTB. Knapt hver fjerde velger mener nå at Trump har gjort en god nok jobb som president, ifølge meningsmålinger gjort av RealClearPolitics og FiveThirtyEight..

NRK - Igår: 15:34

Tåregass mot migranter til USA

Politiet i Guatemala bruker tåregass mot gruppen på tusener av migranter fra Honduras som er på vei til USA, skriver AFP. Det er ifølge NTB 9.000 migranter fra Honduras som lørdag krysset grensen til Guatemala..

NRK - Igår: 15:28

Tok bronse i allround-EM

Skøyteløperen Sverre Lunde Pedersen leverte et sterkt allround-EM i Nederland, men på den siste distansen glapp både gullet og sølvet. Patrick Roest var overlegen fra start til slutt, skriver NTB..

NRK - I førrgår: 21:46

Leder pågrepet etter stormingen

Den høyreekstreme lederen Tim Gionet, som kaller seg Baked Alaska, er pågrepet av FBI i Houston i Texas for sin rolle under angrepet på Kongressen i forrige uke, skriver NTB. Ifølge FBI strømmet Gionet video i 27 minutter fra innsiden av Kongressen..

NRK - I førrgår: 16:28

256 dansker smittet av mutert virus

Mens smittetallene har vært lavere i Danmark den siste tiden, blir flere smittet av virusvarianten som først ble oppdaget i Storbritannia. Det er funnet 256 tilfeller av mutasjonen B117 i positive koronatester, skriver NTB..

NRK - I førrgår: 15:11

Fulle tog på vei til Oslomarka

Skigåere på vei til Oslomarka sto lørdag tett i tett på både tog og perronger. – Det er selvfølgelig ikke en situasjon vi ønsker. Vi vil at folk skal ta myndighetenes oppfordring på alvor, sier kommunikasjonssjef Tiril Rake Helgesen i Vy til NTB..

NRK - I førrgår: 13:46

Donerte 1 million koronavaksiner

Kina har donert 1 million vaksinedoser til Kambodsja, der landets leder tidligere har sagt at han kun ville tillate koronavaksiner som er godkjent av WHO, melder NTB. Vaksinene er utviklet av det statseide kinesiske selskapet Sinopharm..

NRK - I førrgår: 13:51

Har inntatt militærbase i Nigeria

Jihadister alliert med IS har tatt kontroll over en militærbase nordøst i Nigeria etter kamper med regjeringsstyrker, skriver NTB. Angriperne gikk til angrep på en base i byen Marte ved Tsjadsjøen natt til lørdag, opplyser kilder til AFP..

NRK - I førrgår: 12:42

18-åring i Oslo varetektsfengslet

En 18 år gammel mann som er siktet for drapsforsøk på en mann i 30-årene i Oslo i romjulen, er varetektsfengslet i to uker, skriver NTB. Mannen ble pågrepet torsdag og framstilt for fengsling i Oslo tingrett lørdag. Han erkjenner ikke straffskyld..

NRK - I førrgår: 11:05

Skogbrann ute av kontroll

Brannvesenet i Australia kjemper for å få kontroll over en skogbrann som truer bebyggelse i byen Perth, melder NTB. Flammene nærmer seg lørdag hus i Oakford, 35 kilometer sør for Perth sentrum, og innbyggerne fikk beskjed om å evakuere..

NRK - I førrgår: 09:43

Søker politisk asyl i USA

Fem demokratiforkjempere fra Hongkong har ankommet USA der de ønsker å søke om politisk asyl, opplyser en aktivistgruppe til AFP. Aktivistene skal ha deltatt i protestene mot sentralmyndighetene og den nye sikkhertsloven som er innført, skriver NTB..

NRK - I førrgår: 09:40

Aktivistar søker asyl i USA

Fem demokratiaktivistar frå Hongkong har kome til USA der dei ønsker å søke politisk asyl, melder NTB. Alle er under 30 år, og skal ha delteke i protestar mot at kinesiske styresmakter har fått aukande innverknad på øya..

NRK - I førrgår: 09:25

Indisk massevaksinering i gang

India har startet massevaksineringen av 300 millioner mennesker, en stor oppgave i et land med manglende infrastruktur og stor vaksineskepsis, skriver NTB. Målet er at 300 millioner av landets 1,3 milliarder innbyggere skal vaksineres innen juli..

NRK - I førrgår: 08:59

Minst 14 drept i Afghanistan

Minst tolv regjeringsvennlige militsmedlemmer er drept i et angrep i Herat-provinsen vest i Afghanistan, mens to politimenn er drept av en bombe i Kabul, melder NTB. Taliban har påtatt seg ansvaret for angrepet i Herat..

NRK - 15 jan. 21 kl. 18:32

VM: Kun negative norske tester

Ingen norske håndballspillere i håndball-VM har testet positivt for koronavirus, melder NTB. Hele den norske troppen ble testet i natt. Fredag ble en dansk spiller isolert etter positiv koronatest.

NRK - 15 jan. 21 kl. 17:14

Alvorlig trafikkulykke i Oslo

En person er fraktet til sykehus etter en påkjørsel i Nylandsveien ved Hausmannsgate i Oslo. Politiet karakteriserer personen som alvorlig skadd og sier til NTB at ambulanser først jobbet med livreddende tiltak. Nylandsveien blir stengt i en periode..

NRK - 15 jan. 21 kl. 11:50

Vil forlenge dagpengeperioden

Regjeringen vil forlenge maksperioden for dagpenger, melder NTB..

NRK - 15 jan. 21 kl. 11:14

VM: Dansk spelar har korona

Ein dansk spelar som for tida er i Egypt for å delta i handball-VM for herrar, har testa positivt for koronaviruset. Det melder det danske handballforbundet ifølgje NTB..

NRK - 15 jan. 21 kl. 08:09

88 personer druknet i 2020

Det er to flere enn i 2019, skriver NTB. Nordland hadde flest drukningsdødsfall per innbygger med 4,1 pr. 100.

NRK - 14 jan. 21 kl. 18:20

Strømbrudd stenger Østfoldbanen

Et tog rev i ettermiddag ned en strømledning mellom Oslo S og Bekkelaget, sør i Oslo. Østfoldbanen er stengt i begge retninger. Bane Nor opplyser til NTB at de ikke vet hvor lang tid det tar å rette feilen..

NRK - 14 jan. 21 kl. 18:27

Vektere skal sikre skredområde

70 vektere som er permittert fra jobben på Gardermoen, skal fra fredag ha døgnbemanning rundt skredområdet i Gjerdrum. Det vil til enhver tid være elleve vektere utplassert ved skredet, skriver NTB..

NRK - 14 jan. 21 kl. 10:49

Oljeinvesteringene økte i 2020

Olje- og gassinvesteringene i Norge gikk opp i 2020 til tross for pandemien, melder NTB. I fjor økte investeringene med nær to prosent sammenlignet med 2019, og lå på rundt 150 milliarder kroner. I år ventes det investeringer på rundt 140 milliarder..

NRK - 14 jan. 21 kl. 09:56

Oslo ilagt forelegg på to millioner

Oslo kommune er ilagt et forelegg på to millioner kroner for grovt brudd på tjenesteplikten, melder NTB. Barnevernet i Oslo gjorde ikke nok for å forhindre at ei jente fikk narkotika og ble utsatt for overgrep på et besøk til sin mor og stefar..

NRK - 13 jan. 21 kl. 16:21

Stoltenberg: Flere vil bli innlagt

Sykehusene vil få merke at flere koronasmittede personer kommer til å trenge innleggelse og intensivbehandling, advarer FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Håpet er at strenge koronatiltak vil beskytte de mest sårbare mot smitte, skriver NTB..

NRK - 13 jan. 21 kl. 15:23

Over 80 sivile drept i Etiopia

Minst 80 mennesker er drept i et angrep vest i Etiopia, ifølge landets nasjonale menneskerettighetskommisjon. – Vi har informasjon om at over 80 sivile ble drept 12. januar i et området som heter Daletti, sier en talsmann for kommisjonen ifølge NTB..

NRK - 13 jan. 21 kl. 08:48

Forlengere høyere dagpengesats

Regjeringen vil forlenge den forhøyede dagpengesatsen for permitterte og arbeidsledige til 1. juli, melder NTB..

NRK - 12 jan. 21 kl. 09:53

2 av 100 testar var positive

Kring 2 av 100 koronatestar som vart tatt av personar som reiste inn til Noreg i midten av førre veke var positive. Det melder NTB. Dei same dagane droppa nesten 2000 personar å teste seg..

NRK - 11 jan. 21 kl. 16:23

250.000 britiske småbedrifter truet

Flere enn en kvart million britiske bedrifter kan gå konkurs i år som følge av koronapandemien og brexit. Det viser en studie fra bedriftsforbundet FSB, som NTB omtaler. FSB sier regjeringens hjelpepakker ikke holder tritt med innstrammingene..

NRK - 11 jan. 21 kl. 14:53

Forvaringsdom for tilfeldig vold

En mann er dømt til fire års forvaring etter at han brøt seg inn hos en kvinne og utsatte henne og hennes åtte år gamle sønn for vold i en halvtime. Natt til 13. april i fjor angrep han naboer og andre tilfeldige ofre i Kristiansand, melder NTB..

NRK - 11 jan. 21 kl. 04:50

Kirkestreiken avsluttet

Kirkestreiken er avsluttet – enighet om målsetting om et felles lønnssystem for kirkeansatte, melder NTB..

NRK - 10 jan. 21 kl. 17:01

Kyrkjestreiken til mekling

Sundag møttest partane i kyrkjestreiken kvarandre hjå Riksmeklaren, i eit lovpålagt forsøk på kome til semje då streiken har vara i 30 dagar, skriv NTB. Dersom det ikkje vert semje er det varsla at streiken vert trappa opp ytterlegare..

NRK - 10 jan. 21 kl. 16:01

Kritiserer manglande vaksinar

Statsminister Erna Solberg meiner Israel burde hatt kontakt med den palestinske sjølvstyrestyresmakta om koronavaksinar, ifylgje NTB. Ho er kritisk til at Israel ikkje har sikra vaksinar også til palestinarar på Gazastripa..

NRK - 09 jan. 21 kl. 21:01

Øksemann fengslet i fire uker

En mann som angrep politiet i Bergen med øks fredag, ble lørdag varetektsfengslet i fire uker i, melder NTB. Mannen skal ha slått mot politiets skjold med stor kraft flere ganger da de forsøkte å pågripe ham. Betjenten klarte såvidt å holde igjen..

NRK - 08 jan. 21 kl. 21:13

Tre personar til sjukehus

Tre personar er frakta til sjukehus etter at to personbilar fredag ettermiddag kolliderte på E16 ved avkøyrsla til Lunnerlinna, melder NTB. Skadeomfanget er ukjend. Ein av dei skadde vart frakta til sjukehus med helikopter..

NRK - 08 jan. 21 kl. 13:39

Moderna-vaksine godkjent

Britiske myndigheter godkjenner Modernas covid-19-vaksinen, melder AP. Det er den tredje vaksinen som godkjennes i landet, skriver NTB. Storbritannia har bestilt 10 millioner doser av den nye vaksinen, men leveransene er ikke ventet før til våren..

NRK - 08 jan. 21 kl. 13:30

Forbyr vaksiner fra USA og England

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei forbyr Iran fra å importere vaksinene utviklet av amerikanske Pfizer og britiske AstraZeneca og Oxford-universitet, melder AP. Khamenei sier at han ikke stoler på vaksineprodusentene, skriver NTB..

NRK - 08 jan. 21 kl. 12:54

Nedgang i ulovlige kryssinger

Rundt 124.000 personer forsøkte å krysse EUs yttergrense ulovlig i fjor. Det er det laveste tallet siden 2013, og en nedgang på 13 prosent fra i fjor, opplyser grensemyndigheten Frontex.

NRK - 08 jan. 21 kl. 11:32

Rekordår for kvinnelige regissører

I fjor ble det regissert et rekordantall filmer av kvinner i Hollywood, viser en studie fra San Diego State University, melder NTB. Av regissørene til de 100 bestselgende filmene i 2020, var 16 prosent kvinner, en økning på 4 prosent fra 2019..

NRK - 08 jan. 21 kl. 11:23

Tre norske ryttere vaksinert

59 ryttere i sykkellaget UAE og 32 øvrige ansatte har fått en kinesisk koronavaksine, melder NTB. Blant dem er lagets tre norske ryttere, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm. Vaksinen er utviklet av selskapet Sinopharm CNBG..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt