NTB

Sunday, 14 August, 11:24

Nyheter om NTB

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 29 jul 22 kl. 17:49

Norges F-35-fly fortsatt på vingene selv om USAs luftforsvar setter sine på bakken

USAs luftforsvar setter sine F-35-fly på bakken. Norges luftforsvar følger situasjonen fortløpende, men lar F-35-flyene fly som normalt. Det er mulige problemer med utskytingssetene som gjør at USAs luftforsvar setter sine fly på bakken, bekrefter USAs luftforsvarskommando til NTB.

Klartale - 04 aug 22 kl. 08:31

Nå skal hun og andre presse regjeringen til å gjøre noe med strømkrisa

Strømmen er dyr i store deler av Norge. Det er lite vann i magasinene. Krigen i Ukraina gjør energien dyr.

NRK - Igår: 22:52

Brann på jorde i Gran

Det ble meldt om kraftige flammer på et jorde i Gran i Innlandet fredag kveld. Brannen er nå slukket, opplyser politiet. – Brannvesenet har slukket brannen, og driver nå etterslukking, opplyser operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bård Einar Hoft, til NTB i 22.

NRK - Igår: 13:56

De første vaksinene mot apekopper kommer til Norge i dag

Norge mottar fredag 1.400 doser av vaksinen mot apekopper, opplyser EUs beredskapsorganisasjon Hera. – Som et land som er tilknyttet EUs helseprogram EU4Health, er dagens leveranser av 1.

NRK - Igår: 12:13

MDG krever at Freya får leve

Etter at det ble kjent at Fiskeridirektoratet vurderer å avlive Freya, krever MDG at myndighetene finner en løsning som innebærer at hvalrossen får leve, det melder NTB. Myndighetenes anbefaling er at man bør holde seg unna hvalrossen for å unngå at den blir stresset, men fordi publikum ikke følger anbefalingene, har Fiskeridirektoratet sagt at det kan det bli aktuelt å avlive Freya. – Det er vanvittig at vi diskuterer å avlive naturen når den blir ubeleilig for oss, sier MDG-nestleder Ingrid Liland til NTB..

Klartale - 11 aug 22 kl. 08:12

Oslo-skytingen har gjort folk redde

Mange var samlet for å minnes terroren. Onsdag var det tre år siden det skjedde. Philip Manshaus angrep Al-Noor-moskeen i Bærum.

NRK - 29 jul 22 kl. 12:32

DNB får utsatt fristen for legitimering

Finanstilsynet har gitt DNB utsatt frist til 8. august for rapporteringen av legitimasjon av rundt 1 million kunder. Den gamle fristen var 1.

Klartale - 09 aug 22 kl. 10:57

Gjermund Cappelen er løslatt fra fengsel

Kaja de Vibe Malling er advokaten til Gjermund Cappelen. Hun sendte en e-post til nyhetsbyrået NTB. Der skriver hun at Cappelen er løslatt fra fengsel.

NRK - 08 aug 22 kl. 12:00

Stortingets presidentskap krever tidsplan for strømstøtte

Presidentskapet på Stortinget gir regjeringen én uke på å komme med en tidsplan for nye strømtiltak. Neste tirsdag blir et eventuelt hastemøte vurdert på ny. – I møtet som regjeringen hadde med de parlamentariske lederne i dag, ble det etterlyst en tidsplan på de ulike tiltakene.

NRK - 07 aug 22 kl. 10:52

Minnesenter åpnes tre år etter Manshaus-angrep i moské

For tre år siden drepte 21 år gamle Philip Manshaus stesøsteren sin og gikk til angrep mot Al-Noor-moskeen i Bærum. Nå skal skuddskadene han forårsaket, være med på å skape dialog om forebygging av ekstremisme, melder NTB. Tre år senere står kulehullene fortsatt boret inn i veggene i bønnerommet på Al-Noor-moskeen.

NRK - 03 aug 22 kl. 14:38

Supervarmen er over i Norge – kan komme snø til helgen

Til tross for at tiden med de varmeste temperaturene er over i Norge for nå, vil det fremdeles være brukbart vær i Sør-Norge og på Østlandet fremover, sier vakthavende meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt til NTB. – Fremover blir det ikke noe supervarme, som vi har hatt tidligere i sommer. De høyeste temperaturene er nok over, sier Berger.

NRK - 03 aug 22 kl. 07:30

Astrup sier nei til makspris på strøm

Høyre vil verken avgrense eksporten av strøm eller innføre en makspris, sier partiets energipolitiker Nikolai Astrup. Flere partier og fagbevegelsen har tatt til orde for en makspris på strøm. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sa nylig til NTB at han er skeptisk til det, men at regjeringen utreder to varianter av makspris.

NRK - 1 time siden

Mann tiltalt for oppbevaring av hasj og hvitvasking av flere millioner kroner

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha oppbevart over 20 kilo hasj, samt hvitvasking av over 4 millioner kroner. Tiltalepunktene som omhandler oppbevaring av hasj, strekker seg over en periode fra juni 2018 til august 2020. Mannen skal ifølge tiltalen ha mottatt leveranser på mellom 2 og 10 kilo hasj på en rekke ulike steder i Oslo og omegn.

NRK - 2 timer siden

Langt færre står utenfor arbeidslivet

I løpet av 2021 ble det 31.000 færre som sto utenfor arbeidslivet. Det er den største nedgangen siden Nav begynte beregningene i 2017.

NRK - 3 timer siden

Hasteutreder brems i krafteksporten

Olje- og energidepartementet har gitt energiregulatoren RME i oppdrag å vurdere hvilke tiltak som kan innføres for å bremse krafteksporten i situasjoner der forsyningssikkerheten i Norge trues, melder TV 2. I et brev datert 10. august ber Olje- og energidepartementet RME om å vurdere hvilket handlingsrom Norge har for å begrense kraftoverføringen til utlandet i tilfelle det skulle bli nødvendig for å sikre nasjonal forsyningssikkerhet for strøm.

NRK - 4 timer siden

Mann pågrepet etter meldinger om skyting

En mann er pågrepet og et skytevåpen beslaglagt etter meldinger om skyting på flyplassen i Australias hovedstad Canberra. Politiet ble varslet om skyting i terminalbygningen på Canberra internasjonale lufthavn ved 13.30-tiden søndag.

NRK - 4 timer siden

Rushdies bøker på salgstoppen igjen

Knivangrepet mot forfatteren Salman Rushdie har utløst fornyet interesse rundt bøkene hans, som nå inntar toppen på salgslistene. Ulike utgaver av Rushdies bok «Sataniske vers» fra 1988 – en bok som av iranske ledere er blitt anklaget for å være blasfemisk og som har utløst oppfordringer til å drepe ham – inntok lørdag de tre øverste plassene på Amazons «Movers & Shakers»-liste. (NTB).

NRK - 5 timer siden

SAS har sikret finansiering fra amerikansk investor

Det gjeldstyngede flyselskapet SAS har sikret tilsagn om 700 millioner dollar fra et investorselskap i USA. Finansieringen fra Apollo Global Management skal bidra til å holde SAS i gang under omstillingsprosessen i selskapet, skriver SAS i en pressemelding natt til søndag. (NTB).

NRK - 6 timer siden

Ber om sanksjoner mot russisk atomindustri

Ukrainas president oppfordrer Vesten til å innføre sanksjoner mot Russlands kjernekraftindustri, som følge av kampene ved Europas største atomkraftverk. Russland bruker kjernekraftverket i Zaporizjzja sør i Ukraina til å skremme folk og som utpressing overfor Ukrainas ledere og hele verden, uttalte president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale sent lørdag kveld. (NTB).

NRK - 9 timer siden

Sju såret i bussangrep i Jerusalem

Sju personer er såret, to av dem kritisk, i et skyteangrep på en buss i Jerusalem, opplyser israelsk politi og helsevesen. – Politiet ble varslet om en busskyting. Politiet har sperret av åstedet og leter etter en mistenkt som flyktet fra stedet, står det i en uttalelse fra israelsk politi.

NRK - 9 timer siden

Rushdie koblet fra respirator

Forfatteren Salman Rushdie (75) er koblet av respiratoren og kan nå snakke igjen etter fredagens knivangrep, bekrefter agenten hans. Rushdie er fortsatt på sykehus med alvorlige skader, men er nå «frakoblet respiratoren og snakker og slår vitser», ifølge forfattervennen Aatish Taseer. Rushdies agent Andrew Wylie bekrefter opplysningene, men uten å oppgi flere detaljer.

NRK - 11 timer siden

Biden fordømmer angrep på Salman Rushdie

USAs president Joe Biden fordømmer det «ondskapsfulle angrepet» på forfatter Salman Rushdie i New York fredag. I en uttalelse lørdag hyller Biden Rushdie for «å nekte å la seg bli skremt og truet til taushet». Presidenten sier at han og kona Jill «sammen med alle amerikanere og folk over hele verden ber for hans helse og bedring».

NRK - 12 timer siden

Fiskebåt tar inn vann etter grunnstøting

En fiskebåt har grunnstøtt og tar inn vann ved Frøya kommune i Trøndelag. To personer er fraktet i land. – Begge personene er fraktet til land av redningsskøyta og blir ivaretatt av helsevesenet, melder Hovedredningssentralen.

NRK - 12 timer siden

Macron har godkjent svensk og finsk Nato-søknad

Frankrikes president Emmanuel Macron har signert protokollen som formelt gir Frankrikes samtykke til Sveriges og Finlands Nato-søknad. Presidentkontoret opplyser lørdag at Macron har satt sitt navnetrekk på ratifiseringsprotokollen. Den franske nasjonalforsamlingen har allerede godkjent de to landenes søknad om å bli med i forsvarsalliansen.

NRK - 12 timer siden

FN gjenopptar rotasjon av Mali-styrke

Etter en måneds pause, vil FN gjenoppta rotasjonen av personell i den fredsbevarende styrken i Mali, opplyser organisasjonen og Malis utenriksminister. Den jevnlige utskiftingen av personell i Minusma-styrken ble stanset i midten av juli, på grunn av bekymringer for sikkerheten. – Minusma har gått med på nye prosedyrer og kommunisert dem til alle som bidrar med soldater.

NRK - 13 timer siden

Russland leverer ekstra gass til Ungarn

Ungarn sier lørdag at Russland har begynt å levere ekstra gass til landet etter at den ungarske utenriksministeren besøkte Moskva i juli. Ungarns utenriksminister sa fredag handelssamtaler med Russland førte til en avtale der Gazprom skal levere «mer enn det som allerede er kontraktsfestet». – Det er regjeringens plikt å sørge for trygg forsyning av gass til landet, og det lever vi opp til, skriver Tamas Mencer i departementet på Facebook.

NRK - 15 timer siden

Fire døde i styrtflom sørvest i Kina

Minst fire personer har mistet livet og ni er skadd som følge av styrtflom i Pengzhou i det sørvestlige Kina, opplyser statlige medier. Mobilvideoer lagt ut i sosiale medier viser at vannstanden stiger i en elv utenfor byen. I en video forsøker folk i panikk å redde seg i land fra det som kort tid før var grunt vann.

NRK - 17 timer siden

Shanghai forlenger massetesting mot korona

Shanghai forlenger kravet om ukentlig testing for covid-19 for alle innbyggere ut september. De som ikke følger reglene for massetesting, får nedsatt sin såkalte helsekode fra grønn til gul. Denne koden avgjør hvorvidt man slipper inn i offentlige bygninger, inkludert kjøpesentre og kontorer.

NRK - 17 timer siden

50.000 på pride-parade i Praha

50.000 gikk i lørdagens i pride-parade i Tsjekkias hovedstad Praha. Landet har en mer liberal holdning til skeiv kjærlighet enn andre østeuropeiske land.

NRK - 18 timer siden

Mann terrorsiktet etter råkjøring i Aarhus

En mann som kjørte bil i høy hastighet gjennom en gågate i Aarhus 18. juli, er siktet for terrorforsøk, skriver Ekstra Bladet. Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling dagen etter hendelsen, men fengslingsmøtet ble holdt bak lukkede dører.

NRK - 23 timer siden

Regjeringen har oppnevnt ekspertgruppe for å bekjempe barnefattigdom

Regjeringen har oppnevnt et utvalg som skal undersøke hva staten kan gjøre for barn som vokser opp i fattigdom. Utvalget skal bruke ett år på å komme fram til forslag som skal forbedre levekårene til barn som vokser opp i fattigdom. De nyeste tallene fra SSB viser at i 2020 tilhørte 115.

NRK - Igår: 10:43

Helsemyndighetene har rustet opp før koronahøsten

Koronahøsten er i anmarsj. Helsemyndighetene står klar med 50 millioner selvtester og systemer for smittesporting. Når gradestokken kryper nedover, er det stor sjanse for at smittekurven går motsatt vei.

NRK - Igår: 09:15

Mann tiltalt for dyrking av store mengder cannabis i Oslo

En mann i 30-årene må neste uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha dyrket fram minst 460 cannabisplanter i en bolig på østkanten i Oslo. Saken var opprinnelig berammet til starten av juni, men ble utsatt av ukjente årsaker. Førstkommende torsdag starter den to dager lange rettssaken, hvor mannen er tiltalt for omfattende cannabisproduksjon i perioden november 2019 til november 2020.

NRK - Igår: 06:51

Mekling sju timer på overtid

Meklingen mellom Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid på sjuende timen lørdag. Meklingsfristen om elektrokjemisk overenskomst gikk ut ved midnatt, men klokken 6.45 lørdag morgen pågår meklingen fortsatt.

NRK - Igår: 06:27

Ingen har mistet livet på firefelts motorvei i år

En oversikt fra Aftenposten viser at ingen har mistet livet på veiene som har de høyeste fartsgrense i Norge. Per 12. august i år har 82 personer mistet livet i ulykker langs norske veier.

NRK - Igår: 06:01

Nord-Korea fjerner munnbindpåbud

Nord-Korea har fjernet munnbindpåbudet og lettet på også andre koronarestriksjoner, melder landets statlige nyhetsbyrå KCNA. Tiltakene omfatter hele landet, bortsett fra grenseområdene, der restriksjonene fortsatt opprettholdes. Folk med symptomer på luftveissykdommer anbefales dessuten å bruke munnbind.

NRK - Igår: 04:59

Bankenes innskuddsmarginer har økt

Mens lånerenten går til værs, står kundenes innskuddsrente nærmest på stedet hvil, skriver Dagens Næringsliv. Siden i fjor høst har innskuddsrentene økt med 0,2 prosentpoeng, mens boliglånsrentene har økt med rundt 0,5 prosentpoeng, ifølge Statistisk sentralbyrå. (NTB).

NRK - Igår: 03:13

Russlands økonomi falt 4 prosent

Russlands bruttonasjonalprodukt (BNP) falt 4 prosent i årets andre kvartal, sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, ifølge offisielle tall. Tallene fra landets statistiske sentralbyrå Rosstat omfatter det første fulle kvartalet etter at Russland gikk inn i Ukraina med soldater. (NTB).

NRK - Igår: 23:46

Historisk klimapakke vedtatt i Kongressen

Representantens hus i den amerikanske kongressen har vedtatt en historisk milliardpakke med klima-, helse- og skattepolitiske tiltak. Pakken er allerede godkjent av Senatet. Hele pakken er verdt rundt 740 milliarder dollar, som tilsvarer omtrent 7000 milliarder kroner.

Klartale - Igår: 21:27

Forfatteren Salman Rushdie angrepet i USA

Forfatteren Salmand Rushdie skulle ha foredrag på en litteraturfestival i USA. Der ble han angrepet på scenen. Rushdie kjemper for livet på sykehus.

NRK - Igår: 21:11

Guvernør: To sivile drept i angrep mot Kramatorsk

To sivile ble drept og tretten såret av russisk artilleriild mot den østukrainske byen Kramatorsk, opplyser den lokale guvernøren. Kramatorsk er den siste større byen som er under ukrainsk kontroll i fylket Donetsk, øst i Ukraina. (NTB).

NRK - Igår: 17:24

Nedgang på Oslo Børs

Oslo Børs endte med nedgang på ukas siste handelsdag. Hovedindeksen endte børsdagen på 1.261,75 poeng, en nedgang på 0,38 prosent.

NRK - Igår: 16:59

Danske Bank tror ikke på renteheving i Norge neste år

Danske Bank tror renteøkning i sentralbankene i USA og Europa samt høy inflasjon vil medføre at Norges Bank ikke trenger å heve renten ytterligere i 2023. – Med lavere global prisimpulser og effekten av høyere rente og høy inflasjon på norsk økonomi, tror vi ikke det blir nødvendig å øke renten ytterligere i 2023, sier sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank til DN. (NTB).

NRK - Igår: 17:03

Poliovirus påvist i kloakken i New York

Det er funnet poliovirus i kloakken i New York etter at den smittsomme sykdommen ble påvist nord for storbyen for noen uker siden, opplyser helsemyndighetene. Virusfunnet i kloakken antyder at det har forekommet lokal spredning, sier helsemyndighetene i New York by og delstaten med samme navn. Helsekommissær Mary T.

NRK - Igår: 17:00

Inder vant 22 år lang rettsstrid om småpenger

En indisk advokat har vunnet fram i et 22 år langt søksmål mot landets jernbane etter at han måtte betale 3,50 kroner for mye for en togreise i 1999. Tungnath Chaturvedi (66) måtte betale 90 rupier for to togbilletter som skulle kostet 70. Han fikk kvittering, men det statlige togselskapet nektet å betale tilbake det han hadde betalt for mye.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com