NRK

Monday, 29 November, 03:46

Nyheter om NRK

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 nov 21 kl. 22:43

Kilder til NRK: Økt CO₂-avgift ligger fast

Støre-regjeringen skroter ikke Erna Solbergs grep med å øke CO₂-avgiften med 28 prosent neste år, sier kilder til NRK. Samtidig skal det komme kompenserende tiltak. Støre-regjeringens ekstrabudsjett legges fram mandag klokken 12.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 05 nov 21 kl. 20:16

Mattilsynet får 20 millionar ekstra

Regjeringa løyver 20 millionar kroner ekstra til Mattilsynet etter at veterinærane gjekk ut i NRK og åtvara mot kva konsekvensar ressursmangel kan få for dyrevelferda. – Halvparten blir øyremerkt dyrevelferd og tilsyn, nettopp fordi Mattilsynet har sagt at dei treng midlar til å drive tilsyn, seier landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) til NRK..

NRK - 09 nov 21 kl. 14:04

Tre til sykehus etter gasslekkasje

Politiet evakuerer Gløshaugen på NTNU i Trondheim etter melding om en gasslekkasje. Tre personer er sendt til sykehus etter lekkasjen. Det er uvisst hvordan gasslekkasjen har oppstått.

NRK - 09 nov 21 kl. 13:13

Støre: – Oslo er en trygg by

Statsminister Jonas Gahr Støre sier til NRK at hendelsen på Bislett i Oslo tirsdag var dramatisk, og at han godt forstår at de til stede ble skremt. – Jeg er glad for at politiet ser ut til å ha løst oppdraget som var der, så får vi se hva etterforskningen viser. Men det er en lite hyggelig nyhet tidlig på dagen, sier han.

Klartale - 09 nov 21 kl. 11:22

Død etter å ha blitt skutt av politiet

Mannen som ble skutt av politiet tirsdag, er død. Det melder NRK..

NRK - 09 nov 21 kl. 10:54

Døde av skadene

Operasjonsleder Tore Solberg i politiet i Oslo bekrefter overfor NRK at mannen som ble skutt av politiet i Oslo tirsdag er død..

NRK - 09 nov 21 kl. 10:52

Tror ikke flere er involvert

Operasjonsleder Tore Solberg opplyser til NRK at politiet har en mulig ID på mannen som tirsdag ble skutt av politiet på Bislett i Oslo. – Det er ingenting som tyder per nå på at det er flere personer involvert, sier Solberg..

NRK - 09 nov 21 kl. 09:56

Vitne: – Hørte fem kvinnelige skrik

Et vitne forteller til NRK at hun hørte fem kvinnelige skrik før politiet skjøt en mann på Bislett i Oslo i dag. – Jeg var midt i en massasjetime og midtveis hører jeg fire fem kvinnelige skrik. Og så hørte jeg at trafikken roet seg i gaten og etter hvert blålys og utrykningskjøretøy, sier Iben Louise Borgeteien.

Aftenposten - 09 nov 21 kl. 09:22

NRK: Mannen som ble skutt av politiet, er død

Vitner hørte skrik og flere skudd på åstedet. Politiet bekrefter at én tjenesteperson er skadet..

NRK - 05 nov 21 kl. 12:30

Fant skytevåpen på Byåsen

Politiet opplyser til NRK at det ble funnet et skytevåpen på Byåsen i Trondheim fredag formiddag. Skytevåpenet ble funnet innpakket av en forbipasserende, som varslet politiet. – Vi vet ikke hvem våpenet tilhører, men vi etterforsker saken videre, forteller operasjonsleder Wenche Johnsen til NRK..

NRK - 09 nov 21 kl. 02:17

Leteaksjon etter fisker avsluttet

Leteaksjonen etter den savnede fiskeren utenfor Tananger i Rogaland er avsluttet uten resultat. Det opplyser redningsleder Kjetil Hagen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NRK. Aksjonen går nå over i leting etter en omkommet..

NRK - 08 nov 21 kl. 18:23

Advokater aksjonerer i Høyesterett

Advokatforeningen har bestemt seg for å iverksette aksjoner i Høyesterett fra tirsdag. Aksjonene vil ramme nye saker som skal bli berammet til Høyesterett. Årsaken til aksjonene er at advokatene vil ha mer penger fra staten for den jobben de gjør for offentlige satser.

NRK - 08 nov 21 kl. 16:29

To afghanske barn uten foreldre

I august ble 28 enslige barn evakuert fra Afghanistan til Norge. De fleste av dem ble satt på flyet fra Kabul uten at identiteten deres var avklart, og uten at politiet hadde informasjon om hvem foreldrene var. Politiets utlendingsenhet (PU) og Utlendingsdirektoratet (UDI) har nå funnet foreldrene til 26 av barna.

NRK - 08 nov 21 kl. 14:28

SFO-prisene ikke omtalt

Reduksjon i SFO-prisene er ikke omtalt i Støre-regjeringens forslag til statbudsjett for 2022 selv om Hurdalsplattformen sier at regjeringen har som mål å gradvis innføre gratis SFO for alle førsteklassinger. Siden kommunenes inntekter økes med 2,5 milliarder, kan kommuner velge å bruke økt handlingsrom på å redusere SFO-priser, sier Sps finanspolitiske talsmann Sigbjørn Gjelsvik til NRK..

VG - 08 nov 21 kl. 14:11

Nye Askepott-filmen kommer på TV 2

TV 2 har kjøpt rettighetene til den nye «Tre nøtter til Askepott» med Astrid Smeplass i hovedrollen. Dermed får NRK Askepott-konkurranse..

NRK - 08 nov 21 kl. 13:22

Kutt i feriepenger står

Støre-regjeringen endrer ikke et forslag fra sine forgjengere om å spare 1-1,4 milliarder kroner neste år på å kutte i den midlertidige ordningen med feriepenger av dagpenger. Lavere sats, endret inntjeningsperiode og maksimaltak på 12.000 kroner ligger bak besparelsen.

NRK - 08 nov 21 kl. 13:12

Ikke pensjon fra 1. krone fra 2022

Støre-regjeringen kommer ikke til å innføre pensjon fra 1. krone allerede fra nyttår. Det betyr at ordningen ikke kommer før 1.

NRK - 04 nov 21 kl. 17:00

IEA-sjef advarer mot fossil-investering

IEA-sjef Fatih Birol advarer mot investeringer i fossil energi: – Dine investeringer er risikable. Vær forsiktig. Det sier lederen av energibyrået, Fatih Birol, til NRK.

NRK - 08 nov 21 kl. 12:04

Øker formuesskatten med 3,66 milliarder

Støre-regjeringen foreslår i sitt budsjett å øke formuesskatten med 3,66 milliarder kroner, sammenlignet med budsjettet fra den avgåtte regjeringen. Det har vært ventet at formuesskatten ville øke med den nye regjeringen, men det nøyaktige beløpet ble først kjent da budsjettet ble lagt fram i dag. – Regjeringen svikter norskeid næringsliv, og økningen er en hån mot alle som skaper arbeidsplasser og eksportinntekter i Distrikts-Norge, sier Frps Helge André Njåstad til NRK..

VG - 08 nov 21 kl. 12:15

1.141.000 så «Maskorama»

Hele 1.141.000 fikk med seg «Maskorama»-premieren på NRK i løpet av helgen.

Dagbladet - 08 nov 21 kl. 09:20

Nye tips i Vålnes-saken

Flere har tatt kontakt etter NRK-serien om mysteriet i Balsfjord..

E24 - 08 nov 21 kl. 06:35

Vedum vil kutte i elavgiften i vintermånedene

Regjeringen bruker 2,9 milliarder på kutt i elavgiften: – I vintermånedene, fra januar til mars, kutter vi elavgiften med cirka 48 prosent, sier finansministerTrygve Slagsvold Vedum til NRK..

NRK - 07 nov 21 kl. 19:26

Nye milliarder til kommunene

Arbeiderpartiet og Senterpartiet lovet at kommunene skulle få 3 milliarder kroner ekstra i høst. Men når regjeringens tilleggsbudsjett kommer på mandag, er det 200 millioner kroner som mangler. NRK har fått se hovedtallene i regjeringens kommuneopplegg for neste år.

NRK - 07 nov 21 kl. 16:05

Falt på Vomtinden - til sykehus

Redningshelikopter og luftambulanse dro til Vomtinden i Narvik etter at en person har falt i bratt terreng. Klokken 16:25 melder HRS om at mannen er lokalisert, ivaretatt og fraktet til sykehus med luftambulanse. Skadeomfanget er ikke kjent.

NRK - 07 nov 21 kl. 02:37

Brann i restaurant i Oslo

Det brant natt til søndag i en restaurant i Gamlebyen i Oslo. Politiet mistenker at brannen er påsatt. Politiets operasjonsleder forteller til NRK at vitner skal ha sett en person knuse en rute på stedet like før det begynte å brenne.

NRK - 30 okt 21 kl. 06:41

NRK vant podkast-priser

NRK vant en rekke priser for sine podkast-programmer under utdelingen av Prix Radio fredag. NRK fikk pris for beste podkast, beste underholdningspodkast og beste podkast-programleder..

NRK - 06 nov 21 kl. 20:39

Voldshendelse: – Alvorlige skader

To personer er fraktet til sykehus etter en voldshendelse i Grimstad lørdag. – Foreløpige tilbakemelding tyder på at det er alvorlige skader og derfor har vi også sendt ut krimteknikere, sier jourhavende Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt til NRK..

Dagbladet - 06 nov 21 kl. 19:56

Vi anmelder «Maskorama» låt for låt

NRK-suksessen er tilbake. Hvem skjuler seg bak maskene i år?.

NRK - 06 nov 21 kl. 17:41

DNB har problemer med nettbank

DNB bekrefter at de har tekniske problemer. Flere har tipset NRK om at de opplever problemer med DNB sine tjenester. Problemene skal dreie seg om betalinger i nettbanken og konto og/eller saldo på mobil.

VG - 06 nov 21 kl. 16:56

TV-ekspert: NRK vil ødelegge for TV 2

– «Maskorama» kommer til å ta helt av – og jeg blir overrasket hvis «Skal vi danse» og TV 2 klarer å holde på seertallene..

NRK - 06 nov 21 kl. 15:10

Eide kritiserer Thunberg

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) mener klimaaktivisten Greta Thunberg er inne på en «farlig kurs» når hun sier at klimatoppmøtet i Glasgow allerede er mislykket og ikke betyr noe i praksis. Under en demonstrasjon i går sa Thunberg blant annet: – Det er ingen hemmelighet at COP26 er mislykket. Det burde være åpenbart at vi ikke kan løse en krise med de samme metodene som fikk oss hit i utgangspunktet.

NRK - 05 nov 21 kl. 23:01

Norges FN-ambassadør optimistisk

Norges FN-ambassadør Mona Juul er optimistisk etter at medlemmene i Sikkerhetsrådet ble enige om en felles uttalelse om Etiopia fredag. – Uttalelsen til medlemmene i Sikkerhetsrådet viser at denne konflikten er regional og en trussel til sikkerheten i hele regionen og ikke bare en intern konflikt, sier FN-ambassadøren til NRK..

NRK - 05 nov 21 kl. 22:49

Norge kaller hjem ambassadeansatte

Utenriksdepartementet henter ut deler av staben den norske ambassaden i Etiopia. Årsaken er det uoversiktlige sikkerhetssituasjonen i landet. – På bakgrunn av den uoversiktlige sikkerhetssituasjonen i Etiopia har Utenriksdepartementet besluttet midlertidig nedtrekk av deler av utsendt stab ved ambassaden og alle medfølgende familiemedlemmer.

NRK - 05 nov 21 kl. 22:49

Norge trekker ut ambassadeansatte

Utenriksdepartementet henter ut deler av staben ved den norske ambassaden i Etiopia. Årsaken er den uoversiktlige sikkerhetssituasjonen i landet. – På bakgrunn av den uoversiktlige sikkerhetssituasjonen i Etiopia har Utenriksdepartementet besluttet midlertidig nedtrekk av deler av utsendt stab ved ambassaden og alle medfølgende familiemedlemmer.

NRK - 05 nov 21 kl. 17:48

Krass kritikk fra Oslo kommune

Oslo kommune reagerer på at Bane Nor nå har bestemt seg for å utsette planene om togutbyggingen i Brynsbakken i fem år. – Det kom som et sjokk at Bane Nor nå utsetter planene i årevis. Bane Nor har presset Oslo kommune til å hastebehandle togutbygging i Brynsbakken, for så å kaste kortene få måneder senere.

NRK - 05 nov 21 kl. 13:14

Fornøyd med ny koronapille

Norges globale helseambassadør, John-Arne Røttingen, sier resultatene fra Pfizers nye koronapille er svært positive, og viser klar reduksjon i behovet for sykehusinnleggelse. – Det er viktig at det nå er to ulike legemidler som kan benyttes for tidlig behandling etter positiv test for de med høy risiko. Det vil gi en sunn konkurranse.

Dagbladet - 05 nov 21 kl. 12:54

Legges ned

Programmet «Karakter», med Jonis Josef, Martin Lepperød og Henrik Farley legges ned, melder NRK P3..

VG - 05 nov 21 kl. 12:58

Legger ned «Karakter»

Programmet «Karakter», med Jonis Josef, Martin Lepperød og Henrik Farley legges ned, melder NRK P3..

Dagbladet - 04 nov 21 kl. 18:38

- Blanding av håp og fortvilelse

Datteren til den tidligere NRK-journalisten Lars Egil Mogård (70) er forberedt på det verste. - Det er en stor påkjenning, sier hun til Dagbladet..

NRK - 04 nov 21 kl. 16:34

Varetektsfengsla etter knivstikking

Mannen som mandag ble pågrepet etter knivstikking ved Oslo sentralstasjon, er varetektsfengsla i fire uker, sikta for blant annet grov kroppsskade. Det opplyser politiet til NRK. De vil ikke gi flere opplysninger om saken.

Aftenposten - 04 nov 21 kl. 15:45

Slik har Facebook sensurert redaktørstyrte medier. Nå vil staten stoppe dem

Medier som NRK og Aftenposten opplever at Facebook sensurer dem. Det vil staten ha en slutt på..

NRK - 04 nov 21 kl. 14:36

31 innlagte med RS-virus

31 barn er nå innlagt ved Oslo universitetssykehus med RS-virus. Det opplyser sykehuset til NRK. Det er fire flere innlagte enn i går.

NRK - 04 nov 21 kl. 14:15

Skal evaluere drapa politiets innsats

Politihøgskolen skal evaluere innsatsen til politiet og samarbeidet mellom politiet og PST, opplyser Politidirektoratet i ein e-post til NRK. Høgskulen skal etter planen levere ein evalueringsrapport om eit halvt år, som blir offentleg..

NRK - 04 nov 21 kl. 11:47

Leger vil fjerne fraværsgrensen

Allmennlegeforeningen krever at regjeringa fjerner fraværsgrensen for elever på videregående skole straks. Fraværsgrensen ble innført igjen 11. oktober, etter å ha blitt fjernet i fjor på grunn av pandemien.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt