NRK

Monday, 16 May, 23:23

Nyheter om NRK

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 9 timer siden

NRK erfarer: Enighet i jordbruksoppgjøret

Det er mandag enighet om årets jordbruksoppgjør, får NRK opplyst. Bøndenes krav var på 11,5 milliarder kroner, mens staten la fram en pakke på 10,15 milliarder 5. mai..

VG - I førrgår: 14:39

NRK kan få Eurovision-kostnader på en kvart milliard

TORINO (VG) Dersom Subwoolfer vinner Eurovision-finalen lørdag, kan det bli svindyrt for neste års arrangør NRK..

NRK - 10 maj 22 kl. 13:41

Carina Olset slutter i NRK

Etter 16 år i NRK slutter programleiar Carina Olset i Sporten til fordel for rådgjevingsselskapet Corporate Communications AS. Olset avsluttar NRK-karrieren med kvinnene sin fotball-EM i sommar..

NRK - 13 maj 22 kl. 10:36

Forsvaret gjennomgår rutiner etter dusjfilmingssak

Forsvaret sier de vil gjennomgå sine rutiner for mobbing og seksuell trakassering etter saken om en kvinnelig soldat som ble filmet i dusjen gjentatte ganger. – Forsvarsstaben har satt i gang en gjennomgang av Forsvarets rutiner for å bli bedre til å håndtere slike saker. Dette arbeidet har høy prioritet.

NRK - 15 minutter siden

Huitfeldt: Sverige og Finland vil styrke Nato

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt sier til NRK at finsk og svensk Nato-medlemskap vil bidra til et kollektivt forsvar og styrke den nordatlantiske sikkerheten. Hun vil ikke spekulere i hva Erdogans nei vil bety for medlemssøknadene. – Jeg opplever at samtalene som har vært i Nato til nå, senest under utenriksministermøtet i helgen, har gitt uttrykk for at Sverige og Finland – som er nære partnere av Nato – har alle kvalifikasjoner til å bli medlemmer.

NRK - 8 timer siden

1,2 millioner nordmenn så finalen i Eurovision

1,2 millioner nordmenn så Ukraina vinne Eurovision 2022 i Torino i Italia på lørdag. Det utgjorde ni av ti TV-seere, som er ny rekord. – Markedsandelen på NRK1 var på hele 89 prosent, som er det høyeste vi har målt med moderne TV-målinger, sier analytiker Maren Eline Fossan i NRK til Kampanje.

NRK - 8 timer siden

Takker for hjelpen

De russiske vogntogsjåførene som sto værfaste i Kvænangen for noen uker siden har nå kommet seg ut av Norge. I Kvænangen ble det samlet inn 20 000 kroner for å sørge for at sjåførene fikk mat. I en e-post til NRK takker lederen for logistikk i det russiske selskapet Acro-Tours, Roman Evseenko, for hjelpen.

NRK - 9 timer siden

Bankaxept: Problemet med kortterminalene er løst

Bankaxept bekrefter til NRK at problemet er løst. Alle betalingsterminaler skal dermed være oppe igjen..

Klartale - 10 timer siden

Problemer med kortbetaling i hele Norge

– Det virker som det er noe mer sentralt. Flere apotek og dagligvarekjeder opplever det samme, sier Haldor Bing Lorentzen til VG.Han er pressevakt hos Vinmonopolet.

NRK - 10 timer siden

Betalingsproblemer for Vinmonopolet i hele Norge

Flere melder om store betalingsproblemer på både Vinmonopolet og i butikker, dagen før 17. mai. – Dette er et problem for alle vinmonopoler i Norge, sier en butikkmedarbeider i Vinmonopolet til NRK.

VG - 11 timer siden

1,23 millioner så Eurovision-finalen i helgen

Det melder NRK. Tallene er en nedgang fra 2021..

NRK - 12 timer siden

To pågrepet etter gårdsbrann

To menn sitter i varetekt etter brannen i Meråker i Trøndelag søndag kveld. – Jeg kan bekrefte at det var umiddelbar etterforskning som foregikk i går, som medførte at politiet pågrep to personer som vi mistenker kan ha noe med brannen å gjøre, opplyser Svein Erik Gjølmesli ved Stjørdal politistasjon til NRK. Det var Bladet som omtalte saken først.

NRK - 12 maj 22 kl. 15:08

Agder-politimester: – Burde ha informert

– Jeg registererer at statsadvokaten i Agder har gått ut i media og at de kritiserer Agder politidistrikt i fohold til at vi burde ha informert de om saken fra 2009. Og ut fra den kunnskap jeg har nå, er jeg enig med statsadvokaten i at det burde vært en del av vår påtegning, sier Agder-politimester Kjerstin Askholt til NRK. Det ble denne uken kjent at staten måtte betale 200.

NRK - 14 timer siden

Cezinando erkjenner straffskyld for tyverier

– Det gjør jeg, ja – svarte artisten Kristoffer Cezinando Karlsen (26) på spørsmål fra dommeren om han erkjenner straffskyld. 26-åringen møtte i dag i Oslo tingrett i en tilståelsessak, etter at han ble tatt for tyveri. NRK har tidligere skrevet at 26-åringen er siktet for tyveri av flere dyre møbler.

NRK - 12 maj 22 kl. 09:57

Ingen kutt i drivstoffavgiftene, erfarer NRK

Regjeringen foreslår ingen kutt i avgiftene på bensin og diesel i revidert nasjonalbudsjett, etter det NRK erfarer. Økte priser på drivstoff har de siste ukene skapt et hardt press på regjeringen. Det var TV 2 som først meldte at det ikke kommer et avgiftskutt..

NRK - 12 maj 22 kl. 09:20

Fjerner momsfritak for elbiler – innfører tilskuddsordning, erfarer NRK

Regjeringen foreslår å fjerne momsfritaket for alle elbiler fra neste år. Det kommer fram i revidert nasjonalbudsjett, som legges fram i dag, erfarer NRK. I stedet vil regjeringen innføre en tilskuddsordning.

Klartale - 04 maj 22 kl. 16:30

NRK klar for tradisjonell sending på 17. mai

Det er tre år siden sist det gikk barnetog oppover Karl Johans gate. I år skal 30.000 unger ut å gå i gatene.

NRK - Igår: 21:48

Kvinne i 80-åra overførte over halv million kroner

Politiet i Bergen opplyser søndag at ei kvinne i 80-åra vart svindla for over 500.000 kroner etter ein telefonsamtale. Det stadfester politiadvokat Sigrid Sulland til NRK.

Aftenposten - Igår: 19:30

Egil brant for Skolefjernsynet og la ned en stor innsats for NRK

Egil Yngvar Eikvil (1935–2022).

NRK - 11 maj 22 kl. 17:37

Førstestatsadvokat om manglende opplysninger: – Svært uheldig

NRK har tidligere omtalt eldre overgrepsanklager mot Jan Helge Andersen. Staten måtte betale 200.000 i voldsoffererstatning for et overgrep Jan Helge Andersen ble anmeldt for i 2009, meldte TV 2 denne uka.

Aftenposten - I førrgår: 17:36

Den nye NRK-sjefen elsker hverdager og umulige oppgaver. Men portrettintervjuer har hun klart å unngå – frem til nå.

Nesa som knakk på dansegulvet, den vrange malaria-pasienten og hunden med det rare navnet. Vibeke Fürst Haugen har gruet seg til å fortelle om alt sammen..

VG - 10 maj 22 kl. 13:35

Carina Olset bytter jobb: Ferdig i NRK

Carina Olset (40) bytter ut NRK med jobb i PR-bransjen. Det forteller hun til VG..

Aftenposten - 10 maj 22 kl. 13:35

Carina Olset bytter jobb: Ferdig i NRK

Carina Olset (40) bytter ut NRK med jobb i PR-bransjen. Det forteller hun til VG..

NRK - 13 maj 22 kl. 21:22

Forsvarssjefen om Nato-medlemskap: – Det har stor betydning

– Det vil ha stor betydning for Nato, og det har i hvert fall stor betydning for Finland og Sverige. For Norge sin del betyr dette at vi kan få et nordisk forsvar som er veldig sterkt, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til NRK. Forsvarssjefen er i New York, blant annet for å møte den norske FN-delegasjonen.

NRK - 09 maj 22 kl. 21:55

Ville gi KrF-ere «munnkurv» med hemmelig avtale

Folk som skulle slutte i KrF etter katastrofevalget, ble bedt om å skrive under på en hemmelig avtale som i praksis ga dem munnkurv. Nå velger likevel flere tidligere ansatte å ta et oppgjør med avtalen som partiets generalsekretær Geir Morten Nilsen presenterte for dem i fjor høst. Sakens karakter gjør at ingen av dem ønsker å stå åpent fram.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:01

Professor tror Tyrkia er Russlands verktøy

Tyrkia ser ut til å gå Russlands ærend når landet motsetter seg at Sverige og Finland får bli medlemmer av Nato. Det mener professor i sikkerhetsstudier Gunhild Hoogensen Gjørv – Vi vet at Tyrkia har spilt en interessant rolle mellom Nato og Russland- Tyrkia har hatt noen tette forbindelser med Russland, ikke minst ved kjøp av militært materiell og andre samarbeid, samtidig som landet er natomedlem. Jeg tror Tyrkia faktisk nå fungerer som et verktøy for Russland innenfor Nato.

NRK - 13 maj 22 kl. 14:17

Spesialenheten starter ikke ny etterforskning etter Baneheia-opplysninger

Det ble denne uken kjent at staten måtte betale 200.000 i voldsoffererstatning for et overgrep Jan Helge Andersen ble anmeldt for i 2009. Politiet varslet ikke Gjenopptakelseskommisjonen.

NRK - 13 maj 22 kl. 13:42

Sp og Ap støtter dagligvaretiltak

Det bekrefter leder i næringskomiteen, Willfred Nordlund (Sp). – Senterpartiet og Arbeiderpartiet er beredt til å gå lengre enn opposisjonen, sier han til NRK. Han går også ut mot de andre partiene.

NRK - 13 maj 22 kl. 13:42

Senterpartiet overraska over utspel frå opposisjonspartia

Også Senterpartiet har vore med på forhandlingane på Stortinget. Dei seier det blei jobba mot ein frist på onsdag, men blei overraska då dei leste i media at dei andre partia var blitt einige utan Senterpartiet. Leiaren for næringskomiteen, Willfred Nordlund (Sp), seier regjeringspartia er klare til å gå lenger det opposisjonen gjer i sine forslag.

Klartale - 09 maj 22 kl. 16:30

De er favoritter til å vinne Eurovision

De siste ukene har bandet Kalush Orchestra blitt bedre og bedre kjent. De skal være med under årets Eurovision Song Contest (ESC), og kommer fra Ukraina.Flere spilleselskaper mener det er 47 prosent sjanse for at Kalush Orchestra vinner ESC.

Klartale - 13 maj 22 kl. 08:28

Sidene krasjet da folk ville sperre for kredittsjekk

Per Fjærestad er sjef for Creditsafe i Norge. De er ett av fire selskaper som har lov til å gjøre sjekk av kreditt-opplysningene til folk som bor i landet. Han sier de har mye trafikk på siden.

Klartale - 09 maj 22 kl. 08:29

Barn kan ha fått alvorlige bivirkninger av vaksinen

80 barn kan ha fått alvorlige bivirkninger av korona-vaksinen. Det melder kanalen NRK. To barn har søkt om erstatning.

NRK - 12 maj 22 kl. 19:12

Nato-medlemskap vil heve terskelen for krig

Terskelen for å gå til krig i Norden vil bli høyere og kampkraften vil øke kraftig dersom Sverige og Finland melder seg inn i Nato, sier forsker Dag Henriksen til NRK. Blant annet har både Norge, Danmark og Finland valgt å anskaffe F35-fly, som gjør at Norden vil ha til sammen 150 slike i samme allianse om få år, dersom Finland melder seg inn i Nato..

NRK - 12 maj 22 kl. 14:04

Må bruke mer på regjeringskvartalet i år

Det må brukes mer på regjeringskvartalet i 2022 selv om regjeringen foreslår å spare inn penger på prosjektet samlet sett. Bevilgningene til byggetrinn 1 i år økes med 350 millioner kroner. Kostnadsrammen for byggetrinn 1 er samtidig foreslått økt med 1 milliard.

NRK - 12 maj 22 kl. 12:36

Rogalending dømt for hatefulle ytringar

Ein mann i 20-åra frå Rogaland er dømt i Sør-Rogaland tingrett for hatefulle ytringar mot ein transperson. Mannen kommenterte «Degenerert som faen» under ein NRK-artikkel som var delt på Facebook der transpersonen var intervjua. Mannen vart dømt til 18 dagar vilkårsbunde fengsel som vart omgjort til to års prøvetid, samt ei bot på 12.

Klartale - 12 maj 22 kl. 12:00

Slik kan du spare penger

54 kroner. Det som kostet 1.000 kroner i april i fjor, koster nå 54 kroner mer.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:15

Bruker bistandsmilliarder i Norge

Regjeringen foreslår å bruke rundt 5,8 milliarder kroner fra bistandsbudsjettet for å betale for mottak av ukrainske flyktninger i Norge. Men samtidig økes bistandsrammen med 3,5 milliarder kroner, etter det NRK forstår. Dermed blir det reelle kuttet i bistandsbudsjettet på 2,3 milliarder.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:01

– Bidrar til å løfte renteutsiktene

Sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets mener Vedum i forkant har snakket som om budsjettet ville avlaste rentepresset, og ble overrasket da hun så utgiftene og oljepengebruken. – Det er vanskelig å si at dette på noen som helst måte demper presset på renten, snarere tvert imot. Inntrykket er at budsjettet på marginen, sier hun til NRK..

NRK - 12 maj 22 kl. 10:56

Tone Hansen blir ny direktør for Munch-museet

Direktør ved Henie Onstad Kunstsenter Tone Hansen (52) overtar for Stein Olav Henrichsen som direktør for Munchmuseet i Oslo, får NRK bekreftet fra byrådet i Oslo. Aftenposten meldte nyheten først. Hansen vant fram mot ti andre søkere i kampen om direktørstillingen.

Aftenposten - 12 maj 22 kl. 09:43

NRK: Tre VM-hoteller nektet homofile rom i Qatar

Tre hoteller som Fifa anbefaler under fotball-VM i Qatar, sa nei til å huse homofile..

Aftenposten - 12 maj 22 kl. 08:53

NRK: Nekter å ta imot homofile på VM-hoteller

Tre hoteller som FIFA anbefaler under fotball-VM i Qatar, sa nei til å huse homofile..

Aftenposten - 12 maj 22 kl. 08:53

Reagerer kraftig på hotellavsløringene: – Er vi tilbake på 1800-tallet?

NRK avslørte i dag at tre hoteller som FIFA anbefaler under fotball-VM i Qatar, sa nei til å huse homofile..

Klartale - 12 maj 22 kl. 08:57

Vil saksøke staten

Selskapet Nordic Mining får drive gruve. Det skjer i Sunnfjord i Vestland. Rester fra gruva skal dumpes i Førdefjorden.

VG - 12 maj 22 kl. 08:53

NRK: Nekter å ta imot homofile på VM-hoteller

Tre hoteller som Fifa anbefaler under fotball-VM i Qatar, sa nei til å huse homofile. 20 av dem anbefaler at man ikke viser legning..

VG - 12 maj 22 kl. 08:53

Reagerer kraftig på hotellavsløringene: – Er vi tilbake på 1800-tallet?

NRK avslørte i dag at tre hoteller som FIFA anbefaler under fotball-VM i Qatar, sa nei til å huse homofile. 20 av dem anbefaler at man ikke viser legning. Ståle Solbakken etterlyser nå ytterligere grep fra FIFA..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt