NRK

Torsdag, 22 April, 04:50

Nyheter om NRK

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 06:46

Mener unge må frem i vaksinekøen

Flere politiske ungdomspartier tar til orde for at unge må rykke fram i vaksinekøen. I august er det studiestart og mange av de yngste studentene håper de er ferdig vaksinert når fadderuken begynner. Leder for Sosialistisk Ungdom Synnøve Kronen Snyen ber om en revurdering av vaksinefordelingen, slik at årets studiestart ikke blir som fjorårets.

NRK - I førrgår: 09:53

Ni vil bli distriktsredaktør i NRK

Ni personer har søkt på jobben som distriktsredaktør i NRK Vestfold og Telemark. Blant dem er Lorentz Ivar Berg og Christina Førli Aas, som begge har lederstillinger på NRKs kontor i Porsgrunn. Bø blads redaktør, Hilde Eika Nesje, har også søkt..

NRK - 16 timer siden

Kjem truleg med råd om 17.mai

Helseminister Bent Høie og kulturminister Abid Raja held pressekonferanse torsdag om koronasituasjonen. NRK får opplyst av pressevakta i Kulturdepartementet at det truleg vil koma informasjon og råd om feiringa av 17.mai..

NRK - Igår: 18:41

Ankar «raudt lys»-dom

25 oppdrettarar på Vestlandet ankar ein dom frå tingretten om det såkalla «trafikklyssystemet» mot lakselus. Oppdrettarane er usamde med staten i at dei skal vere i raud sone og med det må kutte i produksjonen. – Vi meiner saka er av ein prinsipiell art som gjer at den må vidare i rettssystemet, seier talsperson Even Søfteland til NRK..

NRK - Igår: 18:39

Har kontroll på brann

Brannvesenet sier til NRK at de har fått god kontroll på krattbrannen i Kvinesdal. I ettermiddag ble brannhelikopter tilkalt fra Torp fordi brannen fortsatte å spre seg. Nå har helikopteret dratt fra stedet..

NRK - Igår: 17:04

Madsen: Minner om AstraZeneca

EUs legemiddeltilsyn (EMA) har sett noen av de samme bivirkningene hos Janssen-vaksinen og AstraZeneca-vaksinen, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk. EMA sier de har funnet en mulig sammenheng mellom Janssen-vaksinen og sjeldene blodpropptilfeller. De mener dette bør listes opp som en sjelden bivirkning.

NRK - 16 april 21 kl. 21:16

Flere Pfizer-vaksiner

Som NRK meldte i går, kommer det flere Pfizer-vaksiner til Norge i juli og utover høsten. VG melder i kveld at det betyr 700.000 ekstra vaksinedoser i juli og 700.

NRK - 16 april 21 kl. 20:39

NRK Sørlandet fikk SKUP-diplom

NRK Sørlandet ble fredag kveld tildelt SKUP-diplom for saken «De feilopererte», om operasjoner ved Sørlandet sykehus. Redaksjonen har jobbet med saken i flere år, og nå har Politiet i Agder siktet sykehuset for brudd på helsepersonelloven..

NRK - Igår: 13:06

Historisk rettssak i bokbransjen

Gyldendal skuldar Jørn Lier Horst for å selje piratkopiar av bøker han har skrive sjølv. Horst er ueinig. I dag starta rettssaka mellom dei to gigantane.

NRK - Igår: 11:56

Smitte ved folkehøyskole

Rundt 100 elever ved Sandefjord folkehøyskole er satt i karantene etter at en elev fikk påvist covid-19 i går. Det forteller rektor Knut Søyland til NRK. Skolen samarbeider med kommunen for å få oversikt og kontroll på situasjonen..

NRK - Igår: 09:34

Westhrin vil bli distriktsredaktør

USA-korrespondent Veronica Westhrin har søkt på stillingen som distriktsredaktør i NRK Vestfold og Telemark. Det er foreløpig ikke kjent hvorfor Westhrins navn ikke sto på søkerlista da denne ble offentliggjort i går..

VG - I førrgår: 19:55

Line Andersens søksmål mot NRK: Mekling mislyktes

Den populære programlederen har saksøkt sin arbeidsgiver. Meklingsforsøk har ikke ført til et forlik..

VG - I førrgår: 19:55

Line Andersens søksmål mot NRK: Megling mislyktes

Den populære programlederen har saksøkt sin arbeidsgiver. Meglingsforsøk har ikke ført til et forlik..

NRK - I førrgår: 19:12

Kan ta flere uker før vei åpnes

Det kan i beste fall ta tre til fire uker før fylkesvei 98 i Tana åpnes for trafikk, etter jordskredet søndag. Det opplyser Troms og Finnmark fylkeskommune til NRK mandag kveld. Omkjøring er på opptil 400 kilometer..

NRK - 18 april 21 kl. 18:48

Vil overvake alle flypassasjerar

Ei eiga eining er tenkt å overvake alle som reiser inn og ut av Noreg med fly. Målet er å avsløre terroristar eller alvorleg kriminalitet. Eininga vil vere eit samarbeid mellom PST, Kripos og Tolletaten, syner ein rapport NRK har fått innsyn i..

NRK - 18 april 21 kl. 17:13

Den tredje motorsyklisten uskadet

To motorsyklister er skadet, mens en tredje er uskadet etter ulykken i Sørum, opplyser politiet til NRK. To motorsyklister var i følge og en av dem frontkolliderte med en møtende motorsykkel under en forbikjøring..

VG - 18 april 21 kl. 07:41

Fredrik Solvang støtter unge i rasisme-debatt: «Det blir bra, hold ut»

NRK-profil Fredrik Solvang kom lørdag med en støtteerklæring til unge asiater som deler sine historier om rasisme og diskriminering..

NRK - 14 april 21 kl. 09:44

Spellemann til Hemsing og Trpčeski

Spellemannprisen i klassisk er tildelt fiolinisten Eldbjørg Hemsing og pianisten Simon Trpčeski for albumet «Grieg: The Violin Sonatas». Hemsing fikk prisen på direkten i NRK Klassisk i dag tidlig. Albumet fikk terningkast seks av NRK..

NRK - 14 april 21 kl. 09:36

Spellemann til Eldbjørg Hemsing

Spellemannprisen i klassisk er tildelt fiolinisten Eldbjørg Hemsing og Simon Trpčesju for albumet «Grieg: The Violin Sonatas». Hun ble overrakt prisen på Musikkfrokost hos NRK Klassisk. Eldbjørg Hemsing (31), som er fra Nord-Aurdal i Valdres, fikk terningkast seks for albumet da NRK anmeldte det..

NRK - 17 april 21 kl. 20:29

Heller ikkje skiflyging neste år

Maren Lundby og dei kvinnelege skihopparane får heller ikkje hoppe skiflyging neste år. Det har hoppkomitéen i Det internasjonale skiforbundet FIS bestemt i dag. – Vi blir rett og slett motarbeida, seier verdsmeister Lundby til NRK..

VG - 17 april 21 kl. 12:39

Den nasjonale kampen mot jødene

I NS-propagandaen ble ikke bare kampen mot «bolsjevismen», men også den pågående verdenskrigen, fremstilt som en kamp mot jødene. Det kommer ikke frem i NRK-serien «Frontkjempere»..

Aftenposten - 17 april 21 kl. 09:48

En ikke gjort rede for

En person er ikke gjort rede for, melder NRK.

NRK - 13 april 21 kl. 06:21

NRK halverte reisekostnadene

NRK brukte 67 millioner kroner på reising i 2020, en halvering fra året før, skriver Klassekampen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier at særlig innenlands reiser for å delta i korte møter, kan erstattes av møter på digitale plattformer..

E24 - 13 april 21 kl. 06:10

NRK halverte reisekostnadene i coronaåret

NRK brukte 67 millioner kroner på reising i 2020, en halvering fra året før. Nå varsler kringkastingssjefen et nytt syn på hva som er nødvendige reiser..

Aftenposten - 13 april 21 kl. 06:10

NRK har halvert reisekostnadene

NRK brukte 67 millioner kroner på reising i 2020, en halvering fra året før..

Dagbladet - 16 april 21 kl. 23:32

Tix er årets sprellemann

Stakk av med det gjeveste trofeet i smittefri NRK-sending..

NRK - 16 april 21 kl. 20:53

SKUP-prisen til Dagens Næringsliv

Avsløringen om Equinors store underskudd i USA sørget for at Dagens Næringsliv vant den høythengende SKUP-prisen. Morten Ånestad, Lars Backe Madsen, Marie Melgård og Terje Erikstad sto bak reportasjene. VG, Aftenposten og NRK Sørlandet fikk diplomer..

NRK - 16 april 21 kl. 14:56

Cezinando er Årets låtskriver

Cezinando, eller Kristoffer Cezinando Karlsen, fikk Spellemannsprisen i kategorien Årets Låtskriver 2020 i Kulturstripa i NRK P2 i dag. Han vinner for albumet «Et godt stup i et grunt vann». – Takk til alle som hører på musikken min, sier vinneren..

VG - 16 april 21 kl. 12:01

Berge om NRK-dokumentar: – Har hatt lyst til å gi kamerafolkene en på kjeften

Stig-André Berge (37) forteller at han flere ganger har «angret» på at han takket ja til å bli med på NRKs dokumentarserie om de norske landslagsbryterne..

Aftenposten - 16 april 21 kl. 12:01

Berge om NRK-dokumentar: – Har hatt lyst til å gi kamerafolkene en på kjeften

Stig-André Berge (37) forteller at han flere ganger har «angret» på at han takket ja til å bli med på NRKs….

NRK - 16 april 21 kl. 10:53

Ap er splitta i synet på rusreform

Redaksjonskomiteen i Arbeidarpartiet er splitta i spørsmålet om avkriminalisering av bruk, oppbevaring og kjøp av mindre mengder narkotika, etter det NRK kjenner til..

NRK - 16 april 21 kl. 10:50

Spellemann til Valkyrien Allstars

Spellemann i klassen Viser er tildelt Valkyrien Allstars for albumet «Slutte og byne». De fikk prisen på direkten i Nitimen på NRK P1. Folkemusikk-gruppa fra Oslo, med Tuva Syvertsen (bildet) som vokalist, vinner dermed sin første harpestatuett..

NRK - 15 april 21 kl. 10:29

Spellemann for barnemusikk delt ut

Artisten Sarah Camille ble lurt trill rundt av gjengen i NRK Supernytt da hun midt i sendingen ble overrakt prisen for barnemusikk. Hun vant prisen for plata «Spor av dråper og røde nebb». Dermed er fire priser delt ut før Spellemann-showet fredag..

NRK - 11 april 21 kl. 14:13

Mot enighet i lønnsoppgjøret

Det går mot en løsning i lønnsoppgjøret for frontfaget. Etter det NRK erfarer får oppgjøret en ramme på 2,7 prosent. Det er 0,1 prosentpoeng under kravet fra LO.

NRK - 11 april 21 kl. 14:13

Enighet i lønnsoppgjøret

Det er enighet om en løsning i lønnsoppgjøret for frontfaget. Etter det NRK erfarer får oppgjøret en ramme på 2,7 prosent, noe som er 0,1 prosentpoeng under kravet fra LO. De lavtlønte får en krone ekstra i timen, så langt NRK erfarer..

NRK - 11 april 21 kl. 12:43

Bevegelse mellom partene

I meglingen mellom NHO, YS og LO har det de siste timene vært bevegelse, erfarer NRK. Hvis ikke partene i frontfaget blir enige, blir det storstreik. Etter det NRK erfarer har det den siste tiden vært hektisk møtevirksomhet mellom partene..

NRK - 15 april 21 kl. 06:11

Leter etter mann etter knivstikking

En mann i 30-åra ble knivstukket på Herøya i Porsgrunn i natt. Han er ikke alvorlig skadd, opplyser politiet. De leter etter en annen mann i 30-åra som har status som sikta.

NRK - 14 april 21 kl. 14:20

Sykepleierforbundet uenig

Leder Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundet mener koronakommisjonens dom over kommunenes beredskap er en feil. Hun påpeker at kommunene kun fikk ti prosent av smittevernsutstyret, til tross for at de fleste døde i kommune, på sykehjem. – Det er vanskelig å skyve kritikken over på kommunene når samtidig kommunene ikke ble rustet med rammer eller ressurser til å håndtere situasjonen, sier Larsen til NRK..

NRK - 14 april 21 kl. 09:45

Fire nye smitta i Steinkjer

Steinkjer kommune bekrefter nå fire nye smittetilfeller. Smitteoppsporinga er ikke ferdig, sier kommuneoverlege Sunniva Rognerud til NRK..

VG - 06 april 21 kl. 16:22

Påskekrim: NRK slo knockout på TV 2

NRK slo TV 2 ned i støvlene i kampen om krimseerne i påsken. NRKs beste ble sett av 804.000 mens TV 2 klarte bare å samle 155.

NRK - 14 april 21 kl. 06:25

– Ikke radikalt muslimsk miljø

Det muslimske miljøet i Skien mener det ikke finnes radikaliserte ungdommer eller grupper der. Det sier kilder NRK har snakka med etter at en 24-åring fra er tiltalt for å ha forsøkt å påvirke andre til å utføre terrorhandlinger i London og Danmark..

E24 - 14 april 21 kl. 06:16

Obos iverksetter ekstern gransking etter NRK-avsløring

Obos hyrer KPMG til å undersøke alle sider ved transaksjonen da en boligblokk på Ulven ble solgt til et utleieselskap..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 06:16

Obos iverksetter ekstern gransking etter NRK-avsløring

Obos hyrer KPMG til å undersøke alle sider ved transaksjonen da en boligblokk på Ulven ble solgt til et utleieselskap..

NRK - 14 april 21 kl. 06:03

Ikke radikalt muslimsk miljø

Det muslimske miljøet i Skien mener det ikke finnes radikaliserte ungdommer eller grupper der. Det sier kilder NRK har snakka med etter at en 24-åring fra byen er terrortiltalt. Han skal ha forsøkt å påvirke andre til å utføre terrorhandlinger i London og Danmark..

NRK - 14 april 21 kl. 01:00

Fortalte om smitteskam på lufta

Radioveteran Hans Christian Andersen fikk vite påskeaften at han var smittet med korona. Det førte med seg frykt og en følelse av skam, fortalte han i radioprogrammet «HC og Andrea» på NRK P1..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt