NAV-skandalen

Saturday, 07 December, 04:37

Nyheter om NAV-skandalen

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 02 Dec 19 kl. 05:53

Stortinget godkjente deler av NAV-skandalen

Stortinget godkjente deler av det som ble til NAV-skandalen. I juni 2017 strammet Stortinget inn reglene for eksport av arbeidsavklaringspenger. Samme måned sa Trygderetten ja til å ta med Nav-ytelser til utlandet..

VG - I førrgår: 07:22

Hvem er mest ansvarlig for NAV-skandalen?

I den pågående NAV-skandalen reises spørsmålet om hvem som er ansvarlig eller mest ansvarlig. Særlig er mange på jakt etter arbeidsminister Anniken Hauglie, selv om det må være åpenbart at daværende statsråd Hanne Bjurstrøm har et langt større ansvar..

Dagbladet - 22 Nov 19 kl. 13:32

Barnevern: - Like ille som NAV-skandalen

NAV-skandalen og barnevernskrisa har sammenfallende årsaker, ifølge advokater..

VG - 29 Nov 19 kl. 11:30

Slik jobber NAVs innsatsgruppe med å finne ofrene for skandalen: Har betalt ut 2,3 millioner

Bak dører merket «Innsatsteam EØS» sitter 15 mennesker som skal finne de som kan være rammet av NAV-skandalen. Rundt 1700 personer som tror de de kan være berørt, har tatt kontakt med NAV..

VG - 27 Nov 19 kl. 21:06

NAV-skandalen: Rødt-Moxnes ble kritisert for mistillitsforslag

Rødt-leder Bjørnar Moxnes ville innstille på mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) på grunn av NAV-skandalen, men han tapte med 1 mot 101 stemmer og ble kalt «populist» fra Stortingets talerstol..

VG - 27 Nov 19 kl. 21:06

NAV-skandalen: Hauglie unnslapp mistillit, Rødt-Moxnes kalles «populist»

Rødt-leder Bjørnar Moxnes ville innstille på mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) på grunn av NAV-skandalen, men han tapte med 1 mot 101 stemmer..

VG - 27 Nov 19 kl. 21:06

NAV-skandalen: Hauglie unnslipper mistillit, Rødt-Moxnes kalles «populist»

Rødt-leder Bjørnar Moxnes ville innstille på mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) på grunn av NAV-skandalen, men fikk i stedet selv hard kritikk fra de andre partiene..

Aftenposten - 26 Nov 19 kl. 20:24

To personer feilaktig fengslet etter at statsråd Hauglie ble varslet om NAV-skandalen

To personer ble urettmessig satt i fengsel for Nav-svindel etter at statsråd Anniken Hauglie ble informert om skandalen 30. august i år. Det viser Kriminalomsorgsdirektoratets (KDI) interne rapport..

VG - I førrgår: 15:32

NAV-skandalen: Ytelsesdirektør går av

NAVs ytelsesdirektør Kjersti Moland trer ut av sin stilling mandag 9. desember, opplyser NAV i en pressemelding..

P4 - 26 Nov 19 kl. 20:32

To fengslet etter at Hauglie ble varslet

To personer ble feilaktig fenglset for trygdesvindel etter at arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie hadde blitt varslet om NAV-skandalen. Det viser Kriminalomsorgsdirektoratets interne rapport, melder Aftenposten. Den ene av disse ble først løslatt 31.

P4 - I førrgår: 16:55

- På sin plass at noen går

- Det er bra at NAV-skandalen nå også får konsekvenser for Nav-ledelsen. Det sier SVs Freddy Andre Øvstegård, som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Nå i ettermiddag ble det kjent at NAVs ytelsesdirektør, Kjersti Monland, trekker seg.

P4 - 21 Nov 19 kl. 06:43

Må finne ut hovedansavaret ligger

Kontroll-og konstitusjonskomiteen på Stortinget må finne ut hvem som har hovedansvaret for NAV-skandalen. Det sier professor ved Institutt for ledelse og organisasjon ved BI, Petter Gottschalk. Minst 48 trygdemottakere skal være uskyldig dømt for trygdesvindel fordi NAV har feiltolket regelverket feil.

P4 - Igår: 16:08

- Tillit til Hauglie

Statsminister Erna Solberg har fortsatt tillit til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie etter trygdeskandalen. Men hun er enig i at et sentralt brev sendt fra NAV i fjor som ble liggende glemt i en skuff i ett år burde blitt besvart, melder NRK. SV mener brevet kunne avdekket NAV-skandalen mye tidligere, og både de og Ap vurderer mistillit..

P4 - 22 timer siden

Over 1700 henvendelser til Nav

Nav har mottatt over 1700 henvendelser fra personer som mener de kan være berørt av trygdeskandalen. Etaten har gjennomgått over 800 saker, og fattet vedtak i 123 av dem. I alt er det tilbakebetalt cirka tre millioner kroner til brukere, skriver NTB.

P4 - 21 Nov 19 kl. 06:43

Må finne ut hvor hovedansavaret ligger

Kontroll-og konstitusjonskomiteen på Stortinget må finne ut hvem som har hovedansvaret for NAV-skandalen. Det sier professor ved Institutt for ledelse og organisasjon ved BI, Petter Gottschalk. Minst 48 trygdemottakere skal være uskyldig dømt for trygdesvindel fordi NAV har feiltolket regelverket feil.

P4 - I førrgår: 09:46

Utsetter fristen for Nav-svar

Arbeids- og sosialdepartementet får én uke ekstra på å svare på en rekke spørsmål om trygdeskandalen. Det er EFTAs overvåkingsorgan ESA som utvider fristen, etter å ha stilt 11 spørsmål til statsråd Anniken Hauglie om skandalen. Tilsynsorganet vil også vite hvordan norske myndigheter følger opp ofrene for feilbehandlingene..

P4 - 19 Nov 19 kl. 10:53

NAV-skandalen: - Forventer at statsråden legger alle kort på bordet

Både Ap og SV vil følge opp de nye opplysningene i NAV-skandalen. Ifølge Aftenposten var regjeringen dypt involvert i en avgjørende trygdesak i EU-domstolen uten at arbeidsministeren nevnte dette i sin redegjørelse til Stortinget. Nav valgte å vektlagte akkurat denne dommen i sin begrunnelse for at de måtte snu i trygdeskandalen..

P4 - 22 Nov 19 kl. 08:47

Fikk vite om NAV-dom i 2018

SV mener arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie har feilinformert Strortinget om NAV-skandalen. Til Stortinget har hun sagt at hun fikk vite om omfanget av NAV-skandalen i sommer- Men en e-post fra november 2018 skal fortelle en annen historie, skriver Klassekampen. I denne e-posten kommer det frem at departementet og NAV allerede for et år siden diskuterte en sak hvor NAV ville straffe en kvinne for et lenger utenlandsopphold..

VG - 03 Dec 19 kl. 10:35

Kontrollkomiteen krever svar av Erna Solberg: - Hun har det overordnede ansvaret

Tirsdag sender kontrollkomiteen på stortinget ut en rekke nye spørsmål om NAV-skandalen. Fem av dem går fra SV til statsminister Erna Solberg (H)..

VG - 02 Dec 19 kl. 12:45

Kjendisdatter Olivia Jade gjør comeback etter college-skandalen

Mens de svindeltiltalte foreldrene Lori Loughlin (55) og Mossimo Giannulli (56) kjemper en tøff kamp i retten, er datteren (20) tilbake på YouTube..

VG - 03 Dec 19 kl. 15:50

Kontrollkomiteen krever bedre svar fra Hauglie

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) må gi bedre svar på flere ting rundt NAV-skandalen, krever kontrollkomiteen..

Klartale - 26 Nov 19 kl. 10:22

Forslag om mistillit mot Anniken Hauglie

NAV-skandalen er for ille, mener Rødt. Partiet ber Stortinget om å si at arbeidsministeren må slutte..

P4 - 02 Dec 19 kl. 16:18

Dårligste på ti år for Solberg

Høyre får sin laveste oppslutning på over 10 år på Kantars siste måling for TV 2. Dersom det var valg i dag ville Erna Solbergs parti fått en oppslutning på 19,1 prosent, tilbake 2 prosentpoeng fra forrige måling. Trøsten for Solberg får være at alle regjeringspartiene kommer seg over sperregrensen.

Klartale - 26 Nov 19 kl. 14:52

Må svare om NAV-skandalen i Stortinget

Stortinget må få svar om Nav-saken. I januar blir det en åpen høring..

NRK - 29 Nov 19 kl. 00:33

Vil ha Solberg til Nav-høring

Arbeidarpartiet krever at statsminister Erna Solberg skal svare i Stortinget om NAV-skandalen. I flere av dokumentene som Stortinget har fått, er navn på mottaker og avsender sladdet. Saksordførar Eva Kristin Hansen vil ha svar på hvorfor..

VG - 26 Nov 19 kl. 14:38

Åpen høring om NAV-skandalen 9. januar

Muligens må også dagen etter benyttes for å få gjennomført høringen..

P4 - 28 Nov 19 kl. 11:42

Vil ha Solberg på NAV-høring

Arbeiderpartiet ønsker å kalle inn statsminister Erna Solberg på den åpne høringen om NAV-skandalen. Det melder NTB. Ap begrunner dette med at det er en skandale som går over flere departementer, og at det derfor kan være naturlig at også statsministeren kommer.

Klartale - 25 Nov 19 kl. 13:31

Ber Anniken Haulie om å slutte

NAV-skandalen er for ille, mener Rødt. Partiet har fremmet forslag om mistillit til arbeidsminister Anniken Hauglie..

VG - 27 Nov 19 kl. 21:06

NAV-skandalen: Hauglie får hard kritikk i Stortinget

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) kritiseres i Stortinget, men Rødt får ikke de andre partiene med seg på å stemme for mistillit..

P4 - 27 Nov 19 kl. 21:40

Mistillit nedstemt

Mistillitsforslaget mot arbeidsmininster Anniken Hauglie over NAV-skandalen ble nedstemt i Stortinget i kveld. Forslaget fikk kun en stemme, og den var fra Rødt, som fremmet forslaget. De andre partiene var kritiske til at mistillitsforslaget kom nå, før saken har blitt behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteen..

Aftenposten - 27 Nov 19 kl. 05:55

NAV-skandalen kunne ha blitt oppdaget i januar

I januar besluttet Nav å tilbakebetale 200.000 kroner til en kvinne fordi de hadde tolket EØS-reglene feil. Likevel fortsatte Nav å bruke loven feil..

VG - 26 Nov 19 kl. 15:38

– Imponerende og viktig! Bokanmeldelse: «Klubben» av Matilda Gustavsson.

Imponerende, viktig og velskrevet om den svenske skandalen som felte kulturprofilen og halve kongeriket..

P4 - 29 Nov 19 kl. 05:31

NAV-skandalen: Straffet de fleste, lot noen gå fri

I nesten to år har Nav operert med en praksis der de forskjellsbehandler personer som har tatt med visse trygdeytelser til EØS-land. Siden januar 2018 har minst fem personer, som anket til Trygderetten og fikk medhold, fått tilbake penger fra Nav etter å ha tatt med trygd til EØS-land, skriver Klassekampen. Samtidig fortsatte etaten å straffeforfølge andre for det samme.

VG - 26 Nov 19 kl. 16:00

NAV-skandalen: Stemmer over mistillit mot Anniken Hauglie

Stortinget skal allerede ved møteslutt onsdag etter planen stemme over Rødts mistillitsforslag. Det får VG opplyst av Rødt-leder Bjørnar Moxnes selv..

VG - 05 Nov 19 kl. 18:38

NAV-skandalen: Dette kan du ha krav på

Flere av de rammede etter NAV-skandalen vil kunne fremme krav om erstatning, oppreisning og tilbakebetaling i millionklassen. En erfaren advokat mener trygde-skandalen vil kreve nybrottsarbeid i norsk erstatningsrett..

VG - 26 Nov 19 kl. 16:00

NAV-skandalen: Stemmer over mistillit mot Anniken Hauglie i morgen

Stortinget skal allerede ved møteslutt onsdag etter planen stemme over Rødts mistillitsforslag. Det vår VG opplyst av Rødt-leder Bjørnar Moxnes selv..

Aftenposten - 27 Nov 19 kl. 16:34

Hauglie nekter å gi ut referat fra møtet med Nav-direktøren

25. oktober møttes statsråd Anniken Hauglie og Nav-direktør Sigrun Vågeng for første gang for å diskutere NAV-skandalen. Men departementet nekter å offentliggjøre referat og sakspapirer fra møtet..

P4 - 26 Nov 19 kl. 19:46

- NAV-sjefen må gå

Både NAV-sjef Sigrun Vågeng og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie må gå av på grunn av NAV-skandalen, mener NHO-topp Stein Lier-Hansen. Han sier til VG at de som sitter på toppen må ta ansvar når så mange uskyldige er dømt og har sonet fengselsstraffer på feilaktig grunnlag. Minst 48 personer er uriktig dømt for trygdesvindel fordi NAV tolket EØS-reglene feil..

P4 - 12 Nov 19 kl. 15:09

Vil ha åpen høring om NAV-skandalen

Det blir en åpen høring på Stortinget om NAV-skandalen. Kontroll- og konstitusjonskomiteen holdt i dag sitt første møte om saken. Og etter møtet er det klart at arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, og flere av hennes forgjengere vil bli kalt inn på teppet, og må forklare seg om trygdeskandalen.

VG - 26 Nov 19 kl. 16:00

NAV-skandalen: Stortinget stemmer over mistillit mot Anniken Hauglie i morgen

Stortinget skal allerede ved møteslutt onsdag stemme over Rødts mistillitsforslag, etter planen. Det vår VG opplyst av Rødt-leder Bjørnar Moxnes selv - som er overrasket..

VG - 25 Nov 19 kl. 06:27

Professor Per Lægreid: – Hauglie bør gå av

En av Norges fremste eksperter innen forvaltning og offentlig styring frykter at ansvaret for NAV-skandalen «koker bort i kålen»..

VG - 13 Nov 19 kl. 11:01

Erna Solberg om NAV-skandalen: EU-reglene ikke godt nok implementert i norsk lov

Erna Solberg nekter å svare på spørsmål om regjeringen og departementet reagerte sent på de første varslene om NAV-skandalen. Hun sier at alle på Stortinget har et ansvar for feilen..

VG - 25 Nov 19 kl. 16:21

Podkast: Giæver og gjengen om mistillit og bokmål

Rødts Bjørnar Moxnes vil stille mistillitsforslag mot regjeringen i NAV-skandalen. Omtrent like effektivt som å stille Trump for riksrett. Og er det en "hatefull ytring" å brenne en bok?.

VG - 25 Nov 19 kl. 16:21

Podkast: Giæver og gjengen om mistillit og bokbål

Rødts Bjørnar Moxnes vil stille mistillitsforslag mot regjeringen i NAV-skandalen. Omtrent like effektivt som å stille Trump for riksrett. Og er det en "hatefull ytring" å brenne en bok?.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt