NATO-kommando

Sunday, 20 January, 22:48

Nyheter om NATO-kommando

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 17 Jan 19 kl. 19:58

Trump erklærer full støtte til NATO

President Donald Trump sier USA støtter NATO «100 prosent», men gjentar at medlemslandene må bidra mer økonomisk..

Hegnar.no - 15 Jan 19 kl. 17:33

New York Times: Trump har snakket om å trekke USA ut av NATO

USAs president Donald Trump har flere ganger i løpet av 2018 snakket om å trekke USA ut av NATO, ifølge New York Times..

NRK - 10 Jan 19 kl. 05:27

Millionskader etter Nato-øvelse

Forsvaret har utbetalt 13 millioner kroner for skader under Nato-øvelsen i fjor høst, skriver Nationen. De fleste erstatningskravene handler om skader på dyrket mark og veier. Også forurensing er det kommet inn over 100 klager på..

Hegnar.no - 10 Jan 19 kl. 06:14

Millioner i erstatning etter NATO-øvelse

Forsvaret har hittil betalt ut 13 millioner kroner i erstatninger for skader etter Trident Juncture. Det kommer fortsatt inn nye krav etter NATO-øvelsen..

NRK - 10 Jan 19 kl. 00:19

Erstatning etter NATO-øvelse

Forsvaret har hittil betalt ut 13 millioner kroner i erstatninger for skader etter Trident Juncture. De fleste erstatningskravene gjelder skader på dyrket mark og veier, skriver Nationen. Det kommer fortsatt inn nye krav etter NATO-øvelsen..

Aftenposten - 10 Jan 19 kl. 00:17

Millioner i erstatning etter NATO-øvelse

Forsvaret har hittil betalt ut 13 millioner kroner i erstatninger for skader etter Trident Juncture. Det kommer fortsatt inn nye krav etter NATO-øvelsen..

Hegnar.no - 10 Jan 19 kl. 07:14

Kriser i kø for Stoltenberg

En betent konflikt med Russland og en allianse som knaker i sammenføyningene, står øverst på NATO-sjef Jens Stoltenbergs arbeidsplan i 2019..

Dagbladet - 09 Jan 19 kl. 22:49

Ber Erna bla opp for Forsvaret

NATO-sjef Jens Stoltenberg forventer at regjeringsforhandlingene på Hadeland munner ut i en kraftigere satsing på Forsvaret..

NRK - 11 Jan 19 kl. 19:56

Makedonia enig om navnebytte

Makedonia vil bytte navn til Republikken Nord-Makedonia etter en langvarig strid med Hellas. Det ble klart etter en avstemming i nasjonalforsamlingen. Hellas har lovet å ende sin motstand mot Makedonias inntog i NATO og EU dersom landet skiftet navn..

Hegnar.no - 09 Jan 19 kl. 12:02

- Verden er blitt farligere

- Vi lever i en usikker og farligere verden. Vi trenger mer internasjonalt samarbeid, ikke mindre, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg..

NRK - 11 Jan 19 kl. 19:56

Makedonia bytter navn etter strid

Makedonia vil bytte navn til Republikken Nord-Makedonia etter en langvarig strid med Hellas. Det ble klart etter en avstemming i nasjonalforsamlingen. Hellas har lovet å ende sin motstand mot Makedonias inntog i NATO og EU dersom landet skiftet navn..

Hegnar.no - 04 Jan 19 kl. 17:24

Stoltenberg: – Vi har mottiltak mot Russland

NATO har flere måter å svare på om Russland fortsetter å bryte INF-avtalen med USA, sier generalsekretær Jens Stoltenberg..

VG - 05 Jan 19 kl. 09:18

NATO-sjef Stoltenberg advarer Putin: – Siste sjanse

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier at Russland nå har en «siste sjanse» når det gjelder utplasseringen av mellomdistanseraketter. Uttalelsen vekker stor oppsikt i russiske medier..

VG - 07 Jan 19 kl. 09:59

Ny Syria-krangel mellom Tyrkia og USA

USA-president Donald Trumps varslede tilbaketrekning fra Syria skulle bygge bro til Tyrkia. Men nå raser ordkrigen nok en gang for fullt mellom de to NATO-allierte..

Aftenposten - 26 Dec 18 kl. 09:10

NATO-landet Tyrkia vil kjøpe missilsystem av Russland

Tyrkia akter å kjøpe avanserte luftvernmissiler fra Russland, selv om USA nå lover Patriot-missiler for over 30 milliarder kroner..

NRK - 10 Dec 18 kl. 12:09

Hagen: Nato bør holde seg unna

Carl I. Hagen (Frp), sier til et russisk nyhetskanal at Nato ikke bør blandet seg i konflikten mellom Russland og Ukraina og Krim..

NRK - 04 Dec 18 kl. 18:09

–Russland bryter nedrustningsavtale

Nato har formelt beskyldt Russland for å ha brutt nedrustningsavtalen fra 1987. Nato har konkludert med at Russland har utviklet og utplassert et rakettsystem som bryter avtalen. Nato sier det nå er opp til Russland å redde nedrustningsavtalen..

NRK - 03 Dec 18 kl. 12:19

NATO vil svare på russiske raketter

NATO vil ta alle nødvendige skritt for å svare på de nye rakettene Russland har begynt å utplassere, advarer generalsekretær Jens Stoltenberg. NATO sier Russland har utplassert nye landbaserte raketter av mellomdistansetypen som kan bære atomvåpen..

Aftenposten - 03 Dec 18 kl. 16:26

NATO-sjefen skriver om egen ungdomstid i dramatisk appell. Nå frykter han nytt atomvåpenkappløp i Europa.

BRUSSEL (Aftenposten): NATO har nok av kriser å ta tak i om dagen. Foran denne ukens NATO-utenriksministermøte i Brussel, har Jens Stoltenberg vært opptatt av én sak..

Dagbladet - 03 Dec 18 kl. 16:38

Stoltenberg:- Det er alvorlig. Det handler om atomvåpen

NATO-sjefen håper i det lengste at Russland dropper atomrakettene. Hvis ikke vil NATO svare..

NRK - 05 Dec 18 kl. 16:12

Nato sa ja til Stoltenberg-reform

Ei administrativ reform for å fornye måten det vert jobba på ved Nato sitt hovudkontor, er godkjent av alliansen sine utanriksministrar. Generalsekretær Jens Stoltenberg lovar at dette skal gjere hovudkvarteret meir effektivt og fokusert..

Klartale - 14 Dec 18 kl. 13:29

Urolige Kosovo får en egen hær

Serbia og NATO protesterer. Er det bra eller dårlig at Kosovo få en hær?.

NRK - 05 Dec 18 kl. 10:19

Russland avviser NATO-anklager

Russland avviser påstander fra USA og NATO om at Moskva bryter INF-avtalen, som forbyr landbaserte mellomdistanseraketter. – Grunnløse anklager blir nok en gang gjentatt, sa det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova onsdag..

Hegnar.no - 03 Dec 18 kl. 13:09

Stoltenberg: NATO vil svare på nye russiske raketter

NATO vil ta alle nødvendige skritt for å svare på de nye rakettene Russland har begynt å utplassere, advarer generalsekretær Jens Stoltenberg..

VG - 05 Dec 18 kl. 22:48

NATO-toppene blir hjemme på NATOs 70-årsdag

BRUSSEL (VG) NATO fyller 70 år i april neste år, men uten å markere det med toppmøte med stats- og regjeringssjefene i «fødebyen» Washington DC..

NRK - 27 Nov 18 kl. 03:16

Millionerstatning etter NATO-øvelse

Så langt har land som deltok i Nato-øvelsen Trident Juncture, til sammen utbetalt åtte millioner kroner i skadeerstatning. Forsvaret og Nato har registrert 192 skader på dyrket jord og 44 skader i utmark og skog, skriver Nationen..

Klartale - 14 Dec 18 kl. 13:53

Kosovo får en egen hær – naboen truer

Er det bra eller dårlig at Kosovo få en hær? Naboen Serbia og NATO protesterer..

NRK - 15 Dec 18 kl. 21:42

Bekymret for tyrkisk Syria-offensiv

EUs utenrikssjef Federica Mogherini er bekymret for de tyrkiske planene om en offensiv mot kurdiske styrker i Syria. Mogherini advarte lørdag NATO-landet Tyrkia mot å gå til ensidige handlinger som vil undergrave kampen mot IS..

Aftenposten - 14 Dec 18 kl. 15:15

Kosovo oppretter hær til protester fra NATO

Kosovo oppretter egen hær, til skarp kritikk og advarsler fra Serbia, NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og EU..

NRK - 02 Dec 18 kl. 09:30

Fortsatt trafikk etter Nato-øvelse

Det transporteres fortsatt Nato-materiell etter øvelsen «Trident Juncture» i høst. Fylkene som blir berørt er Østfold, Hedmark, Oppland og Møre og Romsdal. Se nærmere informasjon om de militære kolonnene på nettsidene til Statens vegvesen..

Dagbladet - 29 Nov 18 kl. 13:29

Forsvarsforsker:- Vi er på vei inn i en ny kald krig

Hvordan skal NATO svare på Russlands aggresjon mot Ukraina, hybridkrigføring og cyberangrep på NATO-land? Spørsmålet splitter alliansen, ifølge Tormod Heier ved Forsvarets Høgskole..

Dagbladet - 11 Dec 18 kl. 06:00

Økt militær aktivitet i nordområdene øker risikoen for kriser og konflikt

Regjeringen bør jobbe for at NATO forskyver sin politikk i retning av større vekt på dialog og beroligelse, og mindre vekt på konfrontasjon og avskrekking..

VG - 03 Dec 18 kl. 13:28

NATO-sjefen ber Russland ta det rolig i Ukraina

BRUSSEL (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg røpet ingen planer om å konfrontere Russland hardere etter angrepene på den ukrainske marinen i Kertsjstredet mellom Krim og Russland, i november..

Hegnar.no - 29 Nov 18 kl. 06:35

Porosjenko ber om NATO-hjelp mot Russland

Ukrainas president Petro Porosjenko ber NATO om å sende skip til Azovhavet etter at Russland søndag åpnet ild mot ukrainske fartøy og arresterte mannskapet..

VG - 03 Dec 18 kl. 13:28

NATO-sjefen om Russland-missiler: Uholdbar situasjon

BRUSSEL (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg røpet ingen planer om å konfrontere Russland hardere etter angrepene på den ukrainske marinen i november. Men han er sterkt kritisk til Putins nye, mobile missiler..

NRK - 29 Nov 18 kl. 06:17

Porosjenko ber om NATO-hjelp

Ukrainas president Petro Porosjenko ber Nato om å sende skip til Azovhavet etter at Russland søndag åpnet ild mot ukrainske fartøy og arresterte mannskapet. Det oppfordrer han i et intervju med den tyske tabloidavisen Bild publisert torsdag morgen..

Aftenposten - 10 Dec 18 kl. 13:38

Hagen støtter Russland i Krim-konflikten

Carl I. Hagen ber NATO og Vesten godta at russerne på Krim i folkeavstemning har sagt at de vil være en del av Russland..

Aftenposten - 11 Dec 18 kl. 14:57

Forskerne sier Putin kan utslette europeiske storbyer på to minutter

MOSKVA (Aftenposten): Dette hemmelige russiske missilet gjør at Putin er i stand til å utslette europeiske storbyer på to minutter, mener NATO..

Dagbladet - 04 Dec 18 kl. 19:59

- Vi må forberede oss på en verden uten forbud mot atomraketter

- NATO vil stå samlet i de skrittene vi tar mot Russland, sier Jens Stoltenberg..

NRK - 07 Dec 18 kl. 03:22

USA støtter Kosovo-hær

USAs regjering støtter Kosovos ønske om å bygge opp en egen hær, sier den amerikanske ambassadøren i Pristina. Nato, som de siste 20 årene har ledet en internasjonal styrke som stått for landets forsvar, er negative..

NRK - 26 Nov 18 kl. 17:59

Ber Russland trekke seg ut av Krim

Nato ber Russland trekke seg ut av Krim og andre ukrainske områder, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse mandag. Dette skjedde etter at Nato-landene hadde sittet i møte med Ukraina..

Dagbladet - 26 Nov 18 kl. 10:04

Jens advarer Putin: - Natos tålmodighet er i ferd med å renne ut

Nato-sjef Jens Stoltenberg advarer Russland på det sterkeste mot å bryte atomnedrustningsavtalen ved å utplassere atomraketter i Europa. Han sier at Nato er ferd med å miste tålmodigheten..

Dagbladet - 03 Dec 18 kl. 13:47

Stoltenberg: - NATO gil gi Russland et tydelig svar

Trekker USA seg fra nedrustningsavtalen etter russisk avtalebrudd?.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt