NATO-kommando

Monday, 22 October, 08:20

Nyheter om NATO-kommando

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 Oct 18 kl. 11:17

To drepne i angrep på Nato-kolonne

Minst to sivile afghanarar er drepne i eit sjølvmordsangrep retta mot ei Nato-kolonne utanfor Kabul. Fem tsjekkiske soldatar og tre sivile vart skadde i angrepet, opplyser ei talskvinne. Taliban har teke på seg ansvaret for angrepet..

NRK - 12 Oct 18 kl. 20:39

Hangarskip er på vei til Norge

– Vi ser et mer selvhevdende Russland, sier generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato som i dag besøkte hangarskipet USS Harry S. Truman som er på vei til Norge for å øve mot trusselen fra nord. NATO-øvelsen pågår fra 25.

Hegnar.no - 12 Oct 18 kl. 06:38

NATO vil ha Norge til å kjøpe tankfly til milliarder

NATO krever at Norge kjøper to nye spesialbygde transportfly som gjør det mulig å etterfylle de nye amerikanske F-35-flyene med bensin mens de er i luften..

NRK - 12 Oct 18 kl. 03:13

NATO ber Norge kjøpe dyre tankfly

NATO krever at Norge kjøper to nye spesialbygde transportfly for å kunne etterfylle de nye amerikanske F-35-flyene med bensin mens de er i lufta. Ifølge Klassekampen åpner Forsvarsdepartementetå gi etter for kravet som vil koste minst 4,4 milliarder..

Aftenposten - 12 Oct 18 kl. 05:40

NATO vil ha Norge til å kjøpe tankfly til milliarder

NATO krever at Norge kjøper to nye spesialbygde transportfly som gjør det mulig å etterfylle de nye amerikanske F-35-flyene med bensin mens de er i luften..

VG - 11 Oct 18 kl. 05:54

NATO-øvelsen: «Murinus» angriper - Norge forsvares av 53.000 NATO-soldater

BRUSSEL/BEOGRAD (VG) Tenk deg at Norge kommer under angrep og invaderes av en gruppe land under ledelse av den fiktive nasjonen Murinus. Dette er plottet som omlag 53.000 NATO-soldater skal trenes på i Norge fra 25.

Dagbladet - Igår: 12:29

Her viser russerne militære muskler - rett ved NATOs dørstokk

Den russiske eksklaven Kaliningrad, inneklemt mellom Polen og Baltikum, følges med argusøyne av NATO..

Klartale - 09 Oct 18 kl. 16:24

Slik viser NATO seg fram i Norge

50.000 soldater fra ulike land. Et amerikansk hangarskip.

Dagbladet - 18 Oct 18 kl. 17:18

- Propagandatur for NATO

Atlanterhavskomiteen har invitert de politiske ungdomspartiene til NATOs storøvelse Trident Juncture. Det vekker reaksjoner..

Dagbladet - 18 Oct 18 kl. 16:14

Tre afghanske sikkerhetstopper drept under møte med amerikansk general

Kandahars tre øverste sikkerhetssjefer er drept av egne vakter under et møte der også sjefen for NATO-styrkene i Afghanistan, general Scott Miller, deltok..

Aftenposten - I førrgår: 21:25

– Trident Juncture øker risikoen for at Norge blir en krigsskueplass

I flere norske byer blir det demonstrasjoner mot NATO-øvelsen Trident Juncture. – Den minner om en okkupasjon, sier en av frontfigurene i aksjonen..

NRK - 09 Oct 18 kl. 16:36

Protester mot NATO-øvelse

Fredsaktivister mobliserer nå til demonstrasjoner mot NATOs militærøvelse Trident Juncture. Det er planlagt demonstrasjoner mot øvelsen i Trondheim, Bergen og Oslo. Det forteller Geir Hem fra Aksjonsgruppa mot NATO-øvelsen Trident Juncture..

NRK - I førrgår: 11:28

Valet utsett ei veke i provins

Valet på ny afghansk nasjonalforsamling er utsett med ei veke i Kandahar-provinsen som følgje av drapet på ein av landet sine tryggleikstoppar, Abdul Raziq, opplyser valkommisjonen. Raziq vart drepen like etter eit møte med NATO-toppen Scott Miller..

NRK - 18 Oct 18 kl. 20:46

General reddet av skuddsikker vest

Sjefen for Nato-styrken i Afghanistan Scott Miller ble skutt etter da han forlot et møte i Kandahar i Afghanistan. En skuddsikker vest kan være årsak til at han berget livet, skriver Reuters. Tre afghanske sikkerhetstopper ble drept i angrepet..

Hegnar.no - 04 Oct 18 kl. 13:45

NATO-land beskylder Russland for hackerangrep

NATO-allierte kom torsdag med samordnede avsløringer om det de mener er hackerangrep gjennomført av russisk militær etterretning..

Hegnar.no - 02 Oct 18 kl. 12:20

NATO krever svar fra Russland om nye raketter

NATO-sjef Jens Stoltenberg mener rakettene er en trussel mot nedrustningsavtalen INF..

Hegnar.no - 18 Oct 18 kl. 20:25

Russland ikke informert om amerikanske kampflyangrep under øvelse i nord

Samtidig med med at Midt-Norge forbereder NATO-øvelsen Trident Juncture, skal amerikanske kampfly ha bombetokt i Troms. Russland er imidlertid ikke informert..

NRK - 18 Oct 18 kl. 14:52

Amerikanere skutt under møte

To amerikanere er såret etter at det ble skutt under et høynivåmøte mellom Nato og afghanske myndigheter i byen Kandahr sør i Afghanistan. Blant deltakerne på møtet var USAs øverste militære leder i Afghanistan, men han var ikke blant de sårede..

VG - 18 Oct 18 kl. 21:04

Veteran om NATO-øvelsen: – Det er viktig å vise hva vi driver med

Veteran Alexander Øystå mener det er respektløst å kalle oppvisningen av NATOs krigskapasitet for show og underholdning..

VG - 18 Oct 18 kl. 15:26

Dramatisk innside-angrep: Afghansk politisjef drept av sine egne

Et innside-angrep skal ha rammet et NATO-toppmøte i den afghanske provinsen Kandahar. Den lokale politisjefen skal være drept, og flere andre skal være skadet, inkludert guvernøren og to amerikanske soldater..

VG - 18 Oct 18 kl. 15:26

Tre sikkerhetstopper drept i dramatisk innside-angrep: Sjefen for NATO-styrkene var målet

Kandahars tre øverste sikkerhetssjefer er drept av egne vakter under et møte om provinsens sikkerhet. Angrepet skjer to dager før Afghanistans valg av ny nasjonalforsamling..

NRK - 16 Oct 18 kl. 18:01

Omkom under militærøvelse i Ukraina

Et ukrainsk jagerfly krasjet under en større militærøvelse i Ukraina tirsdag, der USA og flere andre Nato-land deltar. Det melder nyhetsbyrået AFP. To piloter er bekreftet omkommet.

VG - 04 Oct 18 kl. 13:54

NATO-Jens: Russland må stoppe sine dataangrep

BRUSSEL (VG) Flere dataangrep mot europeiske mål har har kostet enorme summer, ifølge NATO-sjef Jens Stoltenberg. Nå krever NATOs forsvarsministere at Russland stopper disse cyberangrepene..

NRK - 05 Oct 18 kl. 06:41

– Ikkje ta NATO-øvinga ille opp

– Det er ingen grunn til at Russland skal ta NATO-øvinga Trident Juncture i Noreg ille opp, seier forsvarsministeren i USA, Jim Mattis til NTB. Han seier at Russland veit at dette er ei defensiv øving, og at dei allierte er svært opne om det..

Aftenposten - 14 Oct 18 kl. 09:15

Militærkolonner på E6 og 18 søndag

Søndag vil det være militær kolonnetrafikk flere steder i landet i forbindelse med den storstilte NATO-øvelsen Trident Juncture..

NRK - 02 Oct 18 kl. 12:55

USA truer med å «ta ut» raketter

Nato-sjef Jens Stoltenberg krever svar om Russlands nye mellomdistanseraketter. USA truer med å «ta ut» rakettene hvis Russland ikke fjerner dem selv. Det sier USAs ambassadør til Nato, Kai Bailey Hutchison, ifølge NTB..

NRK - 02 Oct 18 kl. 12:20

Nato krever svar fra Russland

Nato-sjef Jens Stoltenberg ber Russland svare om rakettsystemet 9M729. Han mener rakettene er en trussel mot nedrustningsavtalen INF, som ble undertegnet i 1987. Den forbyr utplassering av landbaserte atomraketter av mellomdistansetypen i Europa..

Hegnar.no - 13 Oct 18 kl. 09:04

Stoltenberg om bord i amerikanernes flytende kjempevåpen

– Det er dette som holder oss trygge, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg. Fredag fikk han oppleve hangarskipet USS Harry S. Truman fra innsiden.

Dagbladet - 12 Oct 18 kl. 03:06

NATO krever at Norge gjør milliardkjøp

Vil at Norge bruker milliarder på to fly..

Aftenposten - 13 Oct 18 kl. 22:39

657.000 kilo klær skal vaskes. 1,8 millioner måltider inntas. Her er alt om NATO-øvelsen Trident Juncture.

Mer enn 50.000 soldater og 10.000 kjøretøyer skal øve på krig i Norge i høst.

Hegnar.no - 03 Oct 18 kl. 09:46

USAs NATO-ambassadør: - Ikke en trussel

USAs NATO-ambassadør sier uttalelsen hennes om å «ta ut» russiske raketter ikke var ment som noen trussel om et amerikansk forkjøpsangrep..

Aftenposten - 14 Oct 18 kl. 09:40

Norge er eneste NATO-land som slipper 10.000 kjøretøyer og 40.000 soldater løs i skog og mark

Jordene til Lars Bryhni på Stange i Hedmark bærer fortsatt merke etter en stor militærøvelse i 2014, da Telemark bataljon kjørte stridsvogner rett ut i åkeren hans..

NRK - 14 Oct 18 kl. 06:17

Militærkolonner flere steder søndag

Søndag vil det være militær kolonnetrafikk flere steder i landet i forbindelse med den storstilte NATO-øvelsen Trident Juncture. Statens Vegvesen oppfordrer til å være ekstra oppmerksom og vise hensyn, og beregne litt ekstra kjøretid..

NRK - 12 Oct 18 kl. 09:15

Militære kolonner i Midt-Norge

I forbindelse med deployeringsfasen av NATO-øvelsen Trident Juncture må det i dag ventes militære kolonner på veier både i Trøndelag og Møre og Romsdal. Vis hensyn og ikke bryt inn i kolonnene, er rådet fra Vegtrafikksentralen på Twitter..

Aftenposten - 12 Oct 18 kl. 21:56

Stoltenberg om bord i amerikanernes flytende kjempevåpen

– Det er dette som holder oss trygge, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg. Fredag fikk han oppleve hangarskipet USS Harry S. Truman fra innsiden..

NRK - 09 Oct 18 kl. 11:03

NATO holder pressekonferanse

Øvelsen finner sted i Norge i oktober og november.

NRK - 12 Oct 18 kl. 09:15

Militære kolonner

I forbindelse med deployeringsfasen av NATO-øvelsen Trident Juncture må det i dag ventes militære kolonner på veier flere steder på Østlandet, i Trøndelag og Møre og Romsdal. Vis hensyn og ikke bryt inn i kolonnene, er rådet fra Vegtrafikksentralen på Twitter..

VG - 03 Oct 18 kl. 17:08

Russerne kommer, og nå vokser NATO-øvelsen i Norge

BRUSSEL (VG) Forsvarsdepartementet bekrefter nå at Russland vil sende observatører til den store NATO-øvelsen Trident Juncture som starter i Sør-Norge om få uker..

Hegnar.no - 27 Sep 18 kl. 11:09

NATO-land handler i Norge for milliardbeløp

Lenge før den store NATO-øvelsen starter har allierte styrker kjøpt varer og tjenester for 1,5 milliarder kroner i Forsvarets nyutviklede nettbutikk..

VG - 02 Oct 18 kl. 13:11

USAs NATO-ambassadør til VG: Kan bli aktuelt å «ta ut» nye russiske raketter

BRUSSEL (VG) Om kort tid vil USA legge fram bevis for at Russland utvikler og utplasserer nye mellomdistanseraketter i Europa. USAs ambassadør til NATO sier at USA i siste instans vil «ta ut» disse rakettene..

VG - 11 Oct 18 kl. 05:27

SV på grunn

At det amerikanske hangarskipet Harry S. Truman deltar i den store NATO-øvelsen senere i måneden er positivt for Norges trygghet. SVs frykt for at dette kan provosere Russland er svak sikkerhetspolitisk tenkning..

NRK - 07 Oct 18 kl. 12:58

Valgvinner vil nærme seg Russland

Det venstreorienterte partiet Harmoni som ble størst i valget i Nato-landet Latvia, sier de ønsker mer samarbeid med Russland..

NRK - 09 Oct 18 kl. 12:25

USA sender hangarskip til Norge

USA sender hangarskipet USS Harry S Truman til NATO-øvelsen Trident Juncture i og rundt Norge, melder VG. Skipet har med 6.000 soldater.

Dagbladet - 25 Sep 18 kl. 21:18

Nato-Jens om Trumps tale: - Vel, han sa for eksempel at FN har et stort potensiale

Jens Stoltenberg mener det er ulike syn blant Nato-land om den amerikanske presidentens FN-tale..

Dagbladet - 04 Oct 18 kl. 20:50

Da folket sa tja så det sang

Lille Makedonia hadde omsider løst sin gordiske knute, og var på vei mot både EU og Nato. Så sa folket et rungende tja til hele løsningen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt