NATO-kommando

Thursday, 16 August, 12:05

Nyheter om NATO-kommando

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 11 Jul 18 kl. 07:07

Norge presset på for ny NATO-kommando

Norge har vært en stor pådriver for å få på plass en NATO-kommando for Atlanteren. Dette blir vedtatt på Nato-toppmøte i Brussel som begynner idag, skriver Klassekampen. Den millitære kommandoen skal ligge i Norfolk i delstaten Virginia i USA.

NRK - 07 Aug 18 kl. 07:31

Advarer mot Georgia i NATO

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev advarer NATO mot å ta opp Georgia som medlemsland. Han sier til russisk radio at det vil kunne utløse en «forferdelig konflikt». Under NATO-toppmøtet i juli ble det uttrykt støtte til georgisk medlemskap..

NRK - 07 Jul 18 kl. 21:05

Amerikansk soldat drept

En amerikansk soldat er drept sør i Afghanistan i det som trolig var et innsideangrep, opplyser Nato. To amerikanske soldater skal også ha blitt såret, tilstanden deres er stabil. USA har om lag 14.

Hegnar.no - 12 Aug 18 kl. 08:09

SV vil foreslå ny forsvarskommisjon

NATO er i en brytningstid. Kina viser muskler, og Russland truer naboer. Det er mer enn nok til at Norge må nedsette en ny forsvarskommisjon, mener SV..

Dagbladet - 05 Aug 18 kl. 10:35

Tre NATO-soldater drept i selvmordsangrep i Afghanistan

Tre NATO-soldater er drept i et selvmordsangrep øst i Afghanistan, opplyser det amerikanske militæret..

Dagbladet - 09 Aug 18 kl. 06:00

Norge må stå på rett side av historien

Det er på tide å slutte å skyve NATO-medlemskapet foran seg for å ikke forby det siste masseødeleggelsesvåpenet..

NRK - 09 Aug 18 kl. 20:50

Estland innstiller Nato-oppdrag

Estlands forsvarsminister har beordret stans i Natos oppdrag i landets luftrom etter at et missil ved et uhell ble skutt ut fra et spansk jagerfly. Ulykken skal ha skjedd tirsdag over den sørlige delen av Estland, melder NTB..

NRK - 24 Jul 18 kl. 14:41

Nato i solidaritet med Hellas

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier Nato støtter det greske folk i denne vanskelige tida..

Dagbladet - 09 Aug 18 kl. 21:41

Estland innstiller NATO-oppdrag etter at spansk jagerfly fyrte av missil

Estlands forsvarsminister har beordret stans i NATOs oppdrag i landets luftrom etter at et missil ved et uhell ble skutt ut fra et spansk jagerfly..

NRK - 07 Aug 18 kl. 14:17

Gransker amerikansk luftangrep

Nato har startet etterforskning av et amerikansk luftangrep i Afghanistan. Ni afghanske politimenn ble drept da de skal ha bedt om flystøtte under kamper med Taliban. Ved en feil bombet flyene sine allierte på bakken, ifølge lokale myndigheter..

NRK - 26 Jul 18 kl. 16:49

Sverige kan be om Nato-hjelp

Sverige kan be om hjelp fra Nato-land i slokkingen av de mange skogbrannene, sier statsminister Stefan Löfven. På grunn av skogbrannene i Hellas kan ikke EU sende flere brannfly til Sverige..

NRK - 26 Jul 18 kl. 11:50

Sverige ser mot NATO for hjelp

Sverige må belage seg på færre brannfly fra EU grunnet behov andre steder i Europa. Myndighetene ser derfor mot NATO og partnerlandene for hjelp. Det kom frem på en pressekonferanse som myndighetene i Sverige hadde torsdag..

Dagbladet - 02 Aug 18 kl. 06:00

Norge i farlig farvann

Voksende høyrepopulisme, handelskrig, et utydelig NATO og svekkelse av internasjonale institusjoner. Det er Norges utfordringer nå, skriver John O. Egeland..

NRK - 21 Jul 18 kl. 14:26

I samtale med Nato om skogbrannar

Sverige har samtalar med Nato om dei rundt 40 skogbrannane som herjar i landet. – Vi har informert dei om situasjonen, men har ikkje kome med ein konkret førespurnad, seier operativ sjef Britta Ramberg ved brann- og redningsstyresmaktene..

NRK - 16 Jul 18 kl. 07:34

– Nato-ledere takker meg

USAs president Donald Trump sier han har mottatt mange takketelefoner fra tidligere og nåværende ledere av Nato-medlemsland i kjølvannet av Nato-toppmøtet forrige uke. Han påpeker samtidig at mediene i stor grad var "unøyaktige" i dekningen av møtet..

NRK - 11 Jul 18 kl. 17:25

Nato uroa over Russland og Iran

Nato-landa har vedteke ei slutterklæring frå toppmøtet i Brussel. Her heiter det blant anna at Nato er uroa over russisk militær aktivitet, som har gitt redusert stabilitet og tryggleik. Nato er også uroa over iransk ekspansjon i Midtausten..

VG - 04 Aug 18 kl. 07:11

NATO-allierte Tyrkia og USA i full krangel over pastor

ISTANBUL (VG) USA har innført sanksjoner mot Tyrkia fordi landet nekter å løslate den terrortiltalte amerikanske pastoren Andrew Brunson fra husarrest..

Aftenposten - 22 Jul 18 kl. 17:26

Politiet hever beredskapsnivået i hele Norge før stor NATO-øvelse

Politiet i hele landet har hevet beredskapsnivået til Alfa i forkant av høstens store NATO-øvelse Trident Juncture, der over 30 land deltar..

NRK - 02 Aug 18 kl. 13:48

– Trenger trøst fra pappaen sin

Jens og Camilla Stoltenberg minnes farens historier og omtenksomhet. - Også en generalsekretær i NATO trenger trøst fra pappaen sin, sa Jens Stoltenberg..

Dagbladet - 02 Aug 18 kl. 02:23

MC-klubb tilknyttet Putin holdt militærøvelse i tidligere grisefarm: Nå slår Slovakia alarm

«Kirurgen» alias Alexander Zaldostanov og hans Putin-lojale MC-klubb skaper bekymring i Nato-landet Slovakia..

NRK - 10 Jul 18 kl. 23:07

Nato-land bruker meir på forsvar

Nato-sjef Jens Stoltenberg har i forkant av toppmøtet i Brussel lagt fram eit dokument som viser at Nato-landa bruker ein stadig større del av BNP på forsvar. USA har kritisert europeiske Nato-land for å la USA bere ein for stor del av kostnadene..

VG - 02 Aug 18 kl. 13:27

Jens Stoltenberg minnes faren: – Også en generalsekretær i NATO trenger trøst fra pappaen sin

OSLO DOMKIRKE (VG) Jens og Camilla Stoltenberg mintes sin kjære far med både latter og tårer i en fullsatt Oslo domkirke..

Dagbladet - 10 Jul 18 kl. 21:55

Trump-tiraden som sjokkerte Nato

Talen som skulle berolige Nato-familien, kastet han. I stedet fyrte Trump av en kraftsalve mot sine Nato-allierte. I dag møtes de igjen..

Dagbladet - 12 Jul 18 kl. 16:12

Stoltenberg mener Trumps utbrudd gjør Nato sterkere

Nato-sjefen mener dagens «kriserunde»gjør Nato sterkere..

Aftenposten - 17 Jul 18 kl. 21:00

Jurist i Brussel: Det er slående lite som stopper Trump hvis han vil ut av NATO | Erlend M. Leonhardsen

Kan Trump faktisk forlate NATO? Hvis han bestemmer seg..

Dagbladet - 09 Jul 18 kl. 21:54

Slik har Jens endret Nato

Han har tatt med den norske modellen og erfaringene med å styre koalisjoner inn i Nato. Evnen til søke kompromisser får Jens Stoltenberg bruk for mer enn noen gang når han denne uka skal lede Nato-toppmøtet..

P4 - 10 Jul 18 kl. 13:06

Trump: Urettferdig i NATO

- Det er urettferdig at flere NATO-land ikke bidrar med like mye penger som USA gjør. Det er beskjeden fra USAs president Donald Trump på Twitter, dagen før NATO-toppmøtet starter i morgen. Målet er at alle NATO-land skal bruke minst 2 prosent av bruttonasjonalprodukt på forsvar, noe under halvparten gjør.

Dagbladet - 12 Jul 18 kl. 11:22

DPA: Trump truer med å trekke USA fra Nato

Det melder det tyske nyhetsbyrået DPA, som viser til kilder tett på Nato-toppmøtet i Brussel..

Dagbladet - 26 Jul 18 kl. 13:11

Sverige får tilbud om vannbombefly fra Tyrkia

Sverige må belage seg på færre brannfly fra EU og sier ja til et fly fra Tyrkia. Myndighetene ser mot NATO og partnerlandene for hjelp..

NRK - 26 Jul 18 kl. 12:52

Vannbombefly fra Tyrkia til Sverige

Sverige må belage seg på færre brannfly fra EU og sier ja til et fly fra Tyrkia. Myndighetene ser mot Nato og partnerlandene for hjelp. Det sa statsminister Löfven og Bergholm Söder fra samhällsskydd och beredskap på en pressekonferanse torsdag..

Dagbladet - 11 Jul 18 kl. 18:10

Erna om det «fryktede» møtet: - Veldig sømmelig

Før dagens Nato-toppmøte refset Donald Trump alliansen daglig. Under møtet kalte han seg selv en venn av Europa og Nato-tilhenger..

P4 - 10 Jul 18 kl. 12:36

Ny samarbeidsavtale mellom EU og NATO

NATO-sjef Jens Stoltenberg og EU-toppene Donald Tusk og Jean-Claude Juncker har i dag signert en ny samarbeidsavtale. Tusk sier målet er å beskytte europeere med alle tilgjengelige midler - og at det da ikke finnes noen bedre partner enn NATO. Tidligere i dag kom han med en advarsel til USA, hvor han ba landet respektere de allierte - ettersom det ikke er så mange av dem..

NRK - 11 Jul 18 kl. 17:32

Nato vil ha med Makedonia

Nato-sjef Jens Stoltenberg stadfestar at Makedonia er invitert til å starte medlemskapssamtalar med forsvarsalliansen. Landet kan bli Natos 30. medlemsland..

P4 - 10 Jul 18 kl. 14:18

NATO-landene bidrar mer

- NATO-landene er på rett vei mot målet om å bruke 2 prosent av bruttonasjonalprodukt på forsvar. Det sa generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i ettermiddag. I morgen starter NATO-toppmøtet i Brussel og USAs president Donald Trump sa i dag at han synes det er urettferdig at ikke alle landene bidrar med så mye som lovet.

Dagbladet - 12 Jul 18 kl. 11:22

Medier: Krisemøte i Nato etter Trump-krav

USAs president skal ha truet med amerikansk alenegang dersom ikke resten av Nato-landene øker forsvarsbudsjettene umiddelbart. Nå blir det krisemøte, melder DPA..

Dagbladet - 11 Jul 18 kl. 10:07

Trump åpnet NATO-møtet med kraftsalve

USAs president Donald Trump gikk til frontalangrep på Tyskland da stats- og regjeringssjefene i NATO samlet seg i Brussel..

Dagbladet - 11 Jul 18 kl. 15:26

Solberg advarer mot å blande handel inn i diskusjonene om NATO

Statsminister Erna Solberg er skeptisk til hvordan USAs president Donald Trump slår handelspolitikk i hartkorn med NATO..

NRK - 14 Jul 18 kl. 12:03

USAs forsvarsminister roser Norge

James Mattis var i dag i samtaler med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. – At Norge under det suksessfulle Nato-toppmøtet, igjen forpliktet seg til å nå toprosentmålet, viser hvordan Nato står sterkere enn tidligere, sa Mattis..

Dagbladet - 10 Jul 18 kl. 20:36

Anklager Nato for å skylde USA penger - dagen før toppmøte

Dagen før Nato-toppmøtet begynner, anklager Donald Trump på nytt sine Nato-allierte for å skylde USA penger..

NRK - 12 Jul 18 kl. 13:02

Trump: – USA blir i Nato

Donald Trump sa på ei pressekonferanse at han opnar for å trekkje USA ut av Nato, men at ein slik reaksjon ikkje lenger er naudsynt. Trump sa at han er svært nøgd med at medlemslanda skal auke forsvarsbudsjettet sitt raskare enn tidlegare avtalt..

VG - 12 Jul 18 kl. 12:04

Trump etter krisemøte i NATO: Må bruke mer enn to prosent på forsvar

BRUSSEL / OSLO (VG) Donald Trump vil at NATO-landene skal øke forsvarsbudsjettene helt opp til fire prosent. Norge sliter med å komme opp på to..

NRK - 12 Jul 18 kl. 11:40

Nato-landa er i krisemøte

Nato-landa er i krisemøte, etter at den amerikanske presidenten kom med harde krav til dei andre medlemslanda, melder nyheitsbyrået Reuters. Trump seier at dei må auke forsvarsbudsjettet sitt med det same..

NRK - 07 Jul 18 kl. 12:29

Protestar mot Trump før NATO-møtet

Donald Trump kjem til Brussel for å delta på NATO-toppmøtet neste veke. Fleire organisasjonar planlegg laurdag å demonstrere mot Trump sitt krav om at USAs NATO-allierte bruker meir på forsvar, noko som er venta å bli eit viktig tema under toppmøtet..

Dagbladet - 11 Jul 18 kl. 18:29

Vil ikke la Trumps Twitter-meldinger styre Nato-møtet

Erna Solberg vil ikke la Donald Trump ta regien med sine Twitter-angrep mot europeiske allierte i Nato..

NRK - 12 Jul 18 kl. 11:30

Trump truer med alenegang

USAs president Donald Trump har truet med amerikansk alenegang i forsvarsspørsmål hvis ikke de NATO-allierte øker forsvarsbudsjettene umiddelbart. Det opplyser kilder med kjennskap til diskusjonene på NATO-toppmøtet i Brussel til nyhetsbyrået DPA..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt