N��ringsliv

Sunday, 16 January, 19:56

Nyheter om N��ringsliv

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 26 okt 21 kl. 13:43

Tok forbehold om statssekretær

Leder Martin Kolberg i Buskerud Ap ville ikke anbefale Ole Henrik Krat Bjørkholt som statssekretær på grunn av hans tidligere innvandringskritiske innlegg. Det melder Dagens Næringsliv. Kolberg leder fylkeslaget fastlegen bosatt i Drammen tilhører.

NRK - 08 nov 21 kl. 12:04

Øker formuesskatten med 3,66 milliarder

Støre-regjeringen foreslår i sitt budsjett å øke formuesskatten med 3,66 milliarder kroner, sammenlignet med budsjettet fra den avgåtte regjeringen. Det har vært ventet at formuesskatten ville øke med den nye regjeringen, men det nøyaktige beløpet ble først kjent da budsjettet ble lagt fram i dag. – Regjeringen svikter norskeid næringsliv, og økningen er en hån mot alle som skaper arbeidsplasser og eksportinntekter i Distrikts-Norge, sier Frps Helge André Njåstad til NRK..

NRK - 08 nov 21 kl. 11:50

Støre inhabil om Stoltenberg søker

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil melde seg inhabil dersom Jens Stoltenberg søker jobben som sentralbanksjef, melder Dagens Næringsliv. Støre bekrefter selv dette overfor avisa. Stoltenberg, som snart går av som generalsekretær i Nato, har ifølge Dagens Næringslivs kilder opplyst at han ønsker jobben dersom han blir tilbudt den.

E24 - 08 nov 21 kl. 11:43

Støre vil melde seg inhabil hvis Jens Stoltenberg søker jobben som sentralbanksjef

Jonas Gahr Støre vil melde seg inhabil hvis Jens Stoltenberg søker jobben som sentralbanksjef, melder Dagens Næringsliv..

NRK - 08 nov 21 kl. 04:35

Flere interne varsler i Skatteetaten

Skatteetaten mottar stadig flere varslingssaker mot egne ansatte, viser en internrapport. I noen tilfeller har ansatte måttet forlate jobben. Ifølge en internrapport som Dagens Næringsliv har fått tilgang til, ble det i 2019 behandlet 24 varsler i Skatteetaten, som ifølge etaten er en ytterligere vekst fra året før, da det ble varslet om 18 saker..

VG - 05 nov 21 kl. 16:45

Dagens Næringsliv: Jens Stoltenberg vil takke ja til sjefsjobb i Norges Bank

Avisen siterer anonyme kilder på at Stoltenberg vil svare ja dersom han blir spurt. Sentrale Ap-kilder sier til VG at de vil ha Stoltenberg til jobben..

VG - 05 nov 21 kl. 16:45

Dagens Næringsliv: Stoltenberg takker ja til sjefsjobb i Norges Bank - hvis han blir spurt

Avisen siterer anonyme kilder på at Stoltenberg vil svare ja dersom han blir spurt. Sentrale Ap-kilder sier til VG at de vil ha Stoltenberg til jobben..

NRK - 26 okt 21 kl. 03:19

Venter lavere boligprisvekst

På landsbasis vil boligprisene stige 6,9 prosent mellom 2022 og 2024, ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse. Det er langt svakere enn hva veksten har vært, ifølge Dagens Næringsliv. Til sammenligning venter analyseselskapet en årsvekst for 2021 på 10,3 prosent på landsbasis..

NRK - 23 okt 21 kl. 14:12

Bekymret for russisk undervannsaktivitet

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen sier at regjeringen vil styrke arbeidet med å håndtere russernes kartlegging av Norges kritisk infrastruktur under vann, skriver Dagens Næringsliv. Bakgrunnen er blant annet at at Næringslivets sikkerhetsråd har advart om at det russiske forskningsskipet «Akademik Lazarev"s har kartlagt kritisk norsk infrastruktur som kabler og oljeledninger. – Denne saken er et eksempel på nye sikkerhetsutfordringer som treffer på tvers av det tradisjonelle sektoransvaret.

NRK - 27 sep 21 kl. 05:56

DN: Rema mister markedsandeler

Etter åtte måneder av 2021 har Rema 1000 en markedsandel på 23,1 prosent, en tilbakegang på 0,3 prosentpoeng fra samme periode i fjor, ifølge Dagens Næringsliv. Avisa viser til bransjeinterne tall fra analysebyrået Nielsen. Norgesgruppen er størst og har en økning på 0,1 prosentpoeng til 44,2 prosent.

NRK - 22 okt 21 kl. 14:06

Russisk aktivitet langs kysten

Norske tryggingsfolk har det siste halvåret følgt med på rørslene til det russiske forskingsfartøyet Akademik Lazarev. No slår dei alarm om fleire fartøy. – Eg vil kalle dei spionskip, seier forskar og lærar Ståle Ulriksen på Forsvarets høgskole/Sjøkrigsskolen til Dagens Næringsliv.

NRK - 22 okt 21 kl. 06:11

Betalte tilbake 400.000 i etterlønn

I høst har flere tidligere representanter betalt tilbake over 400.000 kroner i etterlønn til Stortinget. Pengene er innbetalt av tidligere stortingspolitikere som hadde arbeid mens de fikk etterlønn uten at det ble rapportert, skriver Dagens Næringsliv..

NRK - 21 okt 21 kl. 07:49

DN: Monica Mæland har fått ny jobb

Ifølge Dagens Næringsliv, skal den tidligere justisministeren og byrådslederen i Bergen, Monica Mæland (H), tilbake til jobben som advokat etter mange år i politikken. Hun blir ifølge avisen partner i Schødt, et av Norges største advokatfirmaer. – Jeg oppfatter at Schjødt driver nybrottsarbeid når de henter inn en politiker med min erfaring, sier Mæland til DN..

NRK - 21 okt 21 kl. 05:58

Ny britisk handelsavtale

Storbritannia og New Zealand inngår ny handelsavtale verdt rundt 26,5 milliarder kroner. Avtalen er resultatet av 16 måneder med samtaler. – Den er bra for våre økonomier, våre næringsliv og våre folk, sier New Zealands statsminister Jacinda Ardern.

NRK - 20 okt 21 kl. 23:42

Amerikansk bilbransje sliter tungt

Amerikansk næringsliv sliter med produksjonsforstyrrelser, forsinkelser og mangel på arbeidskraft, heter det i en rapport fra sentralbanken. Bilindustrien er hardt rammet og lider under mangel på databrikker og elektroniske komponenter..

NRK - 19 okt 21 kl. 12:26

Dømd til tre års fengsel

To nordmenn er dømd til tre års fengsel for medverkar til grovt underslag etter leilegheitssal i Brasil. Kjøparane fekk ikkje skøytene til leilegheitene, skriv Dagens Næringsliv. I tillegg til fengsel, er dei to dømd til å betale tilbake 27,7 millionar kroner til kjøparane, samstundes er dei frådømd retten til å drive næringsverksemd for alltid.

NRK - 17 okt 21 kl. 20:16

insekter forsvinner fra Maldivene

Turisme og urbanisering fører til et massivt tap av insekter på tropiske øyer, ifølge en studie utført på Maldivene. På øyene med stor urbanisering, dokumenterte forskere fra Bayreuth-universitetet i Tyskland i gjennomsnitt 48 prosent færre insektarter enn på ubebodde øyer. På turistøyene ble det dokumentert omtrent 66 prosent færre insektarter.

NRK - 21 sep 21 kl. 05:36

Sp vil kutte norsk krafteksport

Senterpartiet vurderer muligheten for å stanse overføringen av norsk kraft til det europeiske kontinentet for å sikre lavere strømpris her hjemme, melder Dagens Næringsliv. Det ligger an til rekordhøye strømpriser i Norge til vinteren. Forklaringen er tørt vær, lite vann i norske magasiner, og en høy gass- og CO2-pris i Europa.

NRK - 15 okt 21 kl. 07:12

Utdanning blir distriktspolitikk

Sentrale personar i høgare utdanning uttrykk uro for at utdanningspolitikken blir for mykje prega av distriktspolitikk. Den nye regjeringa ynsker at utdanningstilbodet på Nesna på Helgelandskysten skal gjenopprettast. Dei vil og at Stortinget skal ha siste ord dersom ein utdanningsinstitusjon vil legge ned ein lærestad.

NRK - 12 okt 21 kl. 03:32

Guvernør forbyr vaksinekrav

Texas' guvernør Greg Abbott har utstedt en ordre som gjør det forbudt for enhver virksomhet, inkludert privat næringsliv, å kreve koronavaksinasjon av ansatte. Den republikanske guvernørens beslutning finner sted etter at president Joe Bidens administrasjon har utstedt regler som krever at arbeidsgivere med mer enn 100 ansatte, må kreve at de ansatte er koronavaksinert, eller gjennomgå ukentlig koronatesting..

NRK - 11 okt 21 kl. 15:07

330 mill. til utsatte næringer

Regjeringen deler ut 330 millioner kroner til kommuner med næringsliv som fortsatt sliter som følge av pandemien. Til sammen er over 2,8 milliarder kroner fordelt til kommunene fra den kommunale kompensasjonsordningen siden februar 2021. – Nå er samfunnet så godt som gjenåpnet og aktiviteten i næringslivet på full fart opp.

NRK - 02 okt 21 kl. 03:34

Kirstefos-museet vant do-krangel

Et dansk arkitektfirma må betale Kistefos-museet 9,2 millioner kroner i erstatning etter at toalettene på museet ble mye dyrere enn budsjettert. Tingretten konkluderte med at det var gitt en prisgaranti. Ifølge Dagens Næringsliv må arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (BIG) i tillegg betale sakskostnader på nesten 2 millioner kroner.

NRK - 02 okt 21 kl. 03:34

Kistefos-museet vant do-krangel

Et dansk arkitektfirma må betale Kistefos-museet 9,2 millioner kroner i erstatning etter at toalettene på museet ble mye dyrere enn budsjettert. Tingretten konkluderte med at det var gitt en prisgaranti, skriver Dagens Næringsliv. Arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (BIG) må i tillegg betale sakskostnader på nesten 2 millioner kroner.

NRK - 03 sep 21 kl. 16:29

Solberg: – Ikke et pent syn

Statsminister Erna Solberg er kritisk til det lukkede Whatsapp-nettverket der flere av landets rikeste diskuterer hva de kan gjøre for å forhindre at Arbeiderpartiet og miljøbevegelsen får makt. Det var Dagens Næringsliv som først skrev om WhatsApp-gruppen torsdag. Nå oppfordrer statsministeren medlemmene i chattegruppa til å heller melde seg inn i et politisk parti dersom de vil forsøke å påvirke politikken.

NRK - 03 sep 21 kl. 12:23

Raymond: – Exit på speed

– Dette er Exit på speed i fri dressur, seier byrådsleiar i Oslo, Raymond Johansen (Ap), om meldingane Dagens Næringsliv publiserte torsdag. Dagens Næringsliv publiserte torsdag meldingar frå ei lukka Whatsapp-gruppe mellom nokre av landets rikaste. Der diskuterte dei kva dei kunne gjere for å hindre Arbeidarpartiet og miljøbevegelsen frå å få makt.

Aftenposten - 28 sep 21 kl. 14:46

Storbritannia mangler 100.000 lastebilsjåfører – varsler nasjonal kalkunkrise før jul

Kombinasjonen brexit og pandemi har medført store problemer for britisk næringsliv..

E24 - 28 sep 21 kl. 06:47

Derfor mangler Storbritannia 100.000 lastebilsjåfører – varsel om nasjonal kalkunkrise før jul

Kombinasjonen brexit og pandemi har medført store problemer for britisk næringsliv. Britene hamstrer mat og drivstoff, noe som forverrer situasjonen..

E24 - 27 sep 21 kl. 15:00

Økt bruk av havet, men mindre konflikt?

Marine næringsparker kan redusere arealkonflikter til havs, gjøre vern enklere og øke verdiskapningen. Men det vil kreve mer helhetstenkning og samordning fra både næringsliv, politikere og byråkrati..

NRK - 26 sep 21 kl. 21:45

Kjøper nesten 29.000 bustadar

Eigedomsselskapet Heimstaden Bostad kjøper 28.776 danske, svenske og tyske bustadar for 92 milliardar kroner, melder Dagens Næringsliv. Kjøpet er venta å vere sluttført i starten av desember, avhengig av om konkurransestyresmaktene godkjenner kjøpet.

NRK - 24 sep 21 kl. 05:11

Solberg: Vurderte å stenge grensen

Norge var klar til å stenge grensen mot Russland i 2015 etter flyktningstrømmen over Storskog. Det forteller statsminister Erna Solberg til Dagens Næringsliv. Det regjeringen gjorde for løse problemet var å innføre en lov som definerte Russland som et sikkert tredjeland..

NRK - 22 sep 21 kl. 05:27

Venter lavere priser på trelast

Prisene på trelast vil falle kraftig etter nyttår. Det tror Mestergruppens konsernsjef Mikkel Sandvik. Lavt nyboligsalg og mindre oppussing er en del av forklaringen.

NRK - 20 sep 21 kl. 12:12

Får produsere meir gass frå Troll

Equinor har fått løyve til å produsere større volum frå det gigantiske Troll-feltet i Nordsjøen, stadfestar Olje- og energidepartementet overfor Dagens Næringsliv. Også Noregs nest største gassfelt, Ormen Lange, får hente ut meir gass. Shell og partnarane deira skal no auke utvinningsgraden frå 75 til 85 prosent, skriv E24..

NRK - 20 sep 21 kl. 07:52

Skuldar sportskjede for plagiat

Skoprodusenten Timbaland skuldar den norske Sport Outlet for å selje kopiar av skoa deira. Dei hevdar at sportskjeda sel kopiar av minst fem ulike Timbaland-produkt, skriv Dagens Næringsliv. Sport Outlet avviser skuldingane.

NRK - 18 sep 21 kl. 09:42

Reglene for etterlønn strammes inn

Framover skal Stortinget føre strengere kontroll ved utbetaling av etterlønn. De siste 50 årene har ordningen i stor grad vært tillitsbasert. – Ordningen har vært tillitsbasert på den måten at det er søkerne som har plikt til å gi opplysninger om annen inntekt, og levere de dokumenter som er nødvendige for at vi skal kunne vurdere om vedkommende har rett til ytelsen, sier stortingsdirektør Marianne Andreassen til Dagens Næringsliv.

NRK - 17 sep 21 kl. 07:52

Politikarar bryt informasjonsplikta

Over 20 politikarar har brote informasjonsplikta overfor Stortinget, melder Dagens Næringsliv. Politikarar som går frå regjering til nye jobbar har plikt til å opplyse om dette til Karantenenemnda. Dei som ikkje har informert om dette, har fått refs..

NRK - 16 sep 21 kl. 18:56

Toppmøte tilbake til Davos

Toppmøtet i Verdens økonomiske forum, WEF, vender tilbake til Davos i 2022, etter to års avbrekk på grunn av koronapandemien. Det kunngjorde organisasjonen torsdag. Davos-møtet arrangeres mellom 17.

NRK - 16 sep 21 kl. 09:10

Helsedep. avviser gjenåpning

Regjeringen vil varsle full gjenåpning av samfunnet på en pressekonferanse om koronasituasjonen på fredag. Det skriver DN. DN skriver at regjeringen i dag skal beslutte om nøyaktig når tidspunktet for gjenåpning vil bli.

NRK - 15 sep 21 kl. 07:51

Bø-ordfører ikke bekymret

Ordfører Sture Pedersen (H) i Bø kommune tror ikke den nye regjeringen kommer til å umiddelbart stikke kjepper i hjulene for skatteprosjektet. Aps Hadia Tajik har varslet full stans i den økonomiske nødhjelpen til Bø i Vesterålen dersom partiet får makten etter valget. – Jeg forholder meg til at vi har fått tilsagn for to år fra Kommunaldepartementet, sier Pedersen til Dagens Næringsliv..

NRK - 14 sep 21 kl. 07:25

NHO-sjefen takker Solberg

NHO-sjefen takker avtroppende statsminister Erna Solberg for samarbeidet de siste åtte årene og gratulerer samtidig Ap-leder Jonas Gahr Støre med valgseieren. NHO-sjef Ole Erik Almlid sier at Solberg har ledet regjeringen gjennom åtte år i en kritisk fase for norsk næringsliv, en periode preget av omstilling, og store utfordringer som oljeprisfall og pandemi. Samtidig sier han at han ser fram til et godt samarbeid med det som blir den nye regjeringen..

NRK - 13 sep 21 kl. 08:46

Motsetter seg sesongarbeid

Forrige uke varslet konsernsjef Geir Karlsen at de ville ha mer sesongarbeid i Norwegian, for å kompensere for en utfordrende vintersesong. Med det skaper ledelsen ny usikkerhet, sier leder René-Charles Gustavsen i Norwegian Kabinforening til Dagens Næringsliv. – Om ledelsen velger å gå videre med dette, vil de møte ansatte som står rakrygget med armene i kors og med et stramt blikk.

NRK - 12 sep 21 kl. 19:08

Politikere tilbakebetaler etterlønn

Frps Helge Thorheim og Aps Christian Tynning Bjørnø skal betale tilbake etterlønnsytelser på flere titalls tusen kroner til Stortinget. Det skriver Dagens Næringsliv. Thorheim meldte ikke fra om inntekter fra styreverv, pensjon, livsforsikring, møtegodtgjørelse og arbeid for Karmøy kommune etter at han hadde forlatt Stortinget.

NRK - 12 sep 21 kl. 07:26

Ap åpner for statlig SAS-kjøp

Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsperson Sverre Myrli åpner for at Norge kan kjøpe seg inn i SAS om det blir regjeringsskifte. I fjor fikk Sverige og Danmark blankt nei på en forespørsel til Norge om å spytte friske penger inn i SAS. – Jeg synes regjeringen har vært veldig passiv i en tid hvor både SAS og de svenske og danske eierne var veldig interesserte i å få med Norge på eiersiden i fjor, sier Myrli til Dagens Næringsliv..

NRK - 11 sep 21 kl. 12:52

Boligprisene 13 prosent for høye

En bobleindikator fra boligforskningssenteret Housing Lab på Oslo Met anslår at boligprisene er 13 prosent høyere enn det de burde ha ligget på, skriver Dagens Næringsliv. Bobleindikatoren prøver å tallfeste hvordan boligprisene burde være ut fra utviklingen i blant annet inntekter, rente, befolkning og boligtilbud. Nå har temperaturen i bobleindikatoren steget tre kvartaler på rad.

NRK - 10 sep 21 kl. 23:08

Sanner holdt tilbake dokumenter

Finansminister Jan Tore Sanner ba embetsverket om å holde igjen dokumentene knyttet til den omstridte utredningen av Oljefondets fremtid av hensyn til valgkampinnspurten. Flere medier har begjært innsyn i dokumentene, skriver VG. Departementet har nedsatt et nytt utvalgsom skal vurdere hvordan internasjonal politikk, næringsliv og finans kan påvirke styringen av Oljefondet.

NRK - 10 sep 21 kl. 07:24

Må betale tilbake koronastøtte

Medietilsynet har kontrollert 32 mottakere av koronastøtte blant mediene. Elleve av dem hadde fått feil i støtte og må betale tilbake 1,55 millioner kroner. De som er blitt tildelt for mye kompensasjon, er Magasinet Reiselyst, Norsk Fiskerinæring, Sunnhordland, Fri Flyt, Alvdal Midt i Væla og Tynsetingen, Båtmagasinet og Seilmagasinet, Aperitif, Dagens Næringsliv, Hammerfestingen, Gamer.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt