Myanmar

Torsdag, 22 April, 17:08

Nyheter om Myanmar

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 mars 21 kl. 12:46

To norske Telenor-ansatte i Myanmar

Fredag meldte UD om at de holder løpende kontakt med nordmenn som oppholder seg i Myanmar. Telenor har i dag to norske ansatte stasjonert i Myanmar. Begge er der uten familier, får NRK opplyst.

NRK - 08 mars 21 kl. 15:48

Myanmar straffer medieselskaper

Fem uavhengige medieselskaper, blant dem Myanmar Now, er fratatt tillatelsen til å operere i Myanmar. Alle har dekket protestene mot militærkuppet 1. februar, ifølge Reuters.

NRK - 05 mars 21 kl. 17:56

 – Må løse situasjonen i Myanmar

FNs spesialutsending til Myanmar, Christine Schraner Burgener, ber FNs sikkerhetsråd om å ta grep for å bidra til å løse situasjonen i Myanmar. Hun sier hun får rundt 2.000 meldinger daglig fra Myanmar med bønn om internasjonal handling..

NRK - 10 april 21 kl. 14:57

60 kan ha blitt drept i Myanmar

Om lag 60 personer kan ha blitt drept i sammenstøt i byen Bago nordøst i Myanmar fredag. Nettstedet Myanmar Now har snakket med en protestleder som sier at flere titall lik er brakt til et buddhistisk område, en pagode, der militæret har base..

NRK - 10 april 21 kl. 10:59

Fordømmer dødsdommer i Myanmar

Norge fordømmer dødsdommene i Myanmar og ber om at henrettelsene ikke iverksettes. Juntaen i Myanmar dømte fredag 19 personer til døden. I en Twitter-melding tar utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) skarp avstand fra dommen..

NRK - 01 april 21 kl. 12:27

Sanksjoner mot Myanmar

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot militæret i Myanmar. Sanksjonene er rettet mot det store konsernet MEC som kontrolleres av militæret i Myanmar. USA innførte lignende sanksjoner mot landet forrige uke..

NRK - 31 mars 21 kl. 07:46

Hentes hjem fra Myanmar

USAs utenriksdepartement har gitt ansatte ved den amerikanske ambassaden i Myanmar ordre om å forlate landet. I februar ble de ansatte oppfordret til å forlate Myanmar frivillig. – Status er nå oppdatert til beordret avreise, opplyser departementet..

NRK - 29 mars 21 kl. 16:33

Nordmenn bes forlate Myanmar

Norske borgere som befinner seg i Myanmar, oppfordres av den norske regjeringen til å forlate landet. – På grunn av den voldelige utviklingen de siste dagene oppfordrer vi nå norske borgere som befinner seg i Myanmar, til å forlate landet, skriver den norske regjeringen på sine nettsider..

NRK - 29 mars 21 kl. 14:25

Bekymret over volden i Myanmar

Russland uttrykker bekymring over voldsbruken i Myanmar, der soldater og politistyrker i helgen drepte minst 107 mennesker, deriblant sju barn. En talsmann for president Vladimir Putin sier Russland fortsatt vil knytte bånd med Myanmar, men at volden ikke kan tolereres..

NRK - 27 mars 21 kl. 18:41

Rundt 100 drepne i Myanmar

Mange demonstrantar er drepne i nye samanstøytar i Myanmar, ifølgje lokale kjelder. Nyheitsbyrået AP melder 93 døde, medan nyheitsnettstaden Myanmar Now melder at 114 har vorte skotne og drepne ulike stader i landet..

NRK - 25 mars 21 kl. 16:30

Nye sanksjoner mot Myanmar-regimet

USA innfører nye sanksjoner mot regimet i Myanmar som skal være de mest kraftfulle så langt siden militærkuppet. Sanksjonene er rettet mot de store konsernene MEHL og MEC som kontrolleres av militæret i Myanmar..

NRK - Igår: 11:47

250.000 på flukt i Myanmar

Sidan millitæret tok makta i Myanmar har kring 250.000 personar blitt drivne frå heimane sine. Det opplyser FNs spesialutsending til landet.

NRK - 14 mars 21 kl. 15:44

Kina ber Myanmar stoppe angrep

Kina har bede Myanmar stoppe valden i landet og beskytte kinesiske selskap og tilsette, melder den statlege kinesiske nyheitskanalen CGTN. Oppmodinga kjem etter at fabrikkar Kina har vore med på å finansiere har blitt angripe i Myanmar..

NRK - 19 april 21 kl. 14:32

EU-sanksjoner mot Myanmar

EU innfører sanskjoner mot ti tjenestemenn i Myanmar og to konserner knyttet til militærjuntaen, melder AFP. Flere hundre personer skal være drept under demonstrasjoner mot juntaen, som kuppa makta i landet 1. februar..

NRK - 18 april 21 kl. 23:01

Myanmar-opposisjon vil på krisemøte

Opposisjonen i Myanmar ber sørasiatiske ledere om å gi dem en plass ved bordet på krisemøtet neste uke. Opposisjonen har samlet seg i en skyggeregjering under navnet Den nasjonale enhetsregjering. Gruppen består hovedsakelig av folk fra Suu Kyis parti..

NRK - 12 mars 21 kl. 10:32

UD om nordmenn i Myanmar

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Myanmar. Det bekrefter departementet til NRK. Nordmenn i Myanmar oppfordres til å unngå offentlige samlinger.

NRK - 16 april 21 kl. 15:40

Demokratisk mot-regjering i Myanmar

Politikere, aktivister og representanter for minoritetsgrupper har opprettet en nasjonal samlingsregjering i Myanmar. Målet er å organisere den politiske kampen mot militærregimet som avsatte regjeringen i landet 1.februar, melder Reuters..

NRK - 16 april 21 kl. 13:20

Telenor og Yara i Myanmar

Telenor og Yara får kritikk, fordi de leier lokaler i Myanmar som står på militær-eid tomt, ifølge en rapport til FN. Dette er i strid med FNs veiledende prinsipper, skriver Bistandsaktuelt. Yara varsler ny gjennomgang, og kan komme til å si opp avtalen..

NRK - 16 april 21 kl. 13:20

Kritikk mot selskaper i Myanmar

Telenor og Yara får kritikk for å leie lokaler i Myanmar som står på militær-eid tomt, ifølge en rapport til FN. Dette er i strid med FNs veiledende prinsipper, skriver Bistandsaktuelt. Yara varsler ny gjennomgang, og kan komme til å si opp avtalen..

NRK - 14 april 21 kl. 09:40

Myanmar minner om Syria

FNs høykommisær for menneskerettigheter advarer mot at situasjonen i Myanmar kan minne om utbruddet av borgerkrig i Syria for 10 år siden. Michelle Bachelet ber verdenssamfunnet gripe inn mot militærregimet som tok makten 1. februar, melder CNN..

NRK - 11 april 21 kl. 20:58

Lager hemmelig avis i Myanmar

Unge mennesker i Myanmar slår tilbake mot juntaens internett-nedstenging og informasjonssensur ved å lage egne hemmelige nyhetsbrev. Tusenvis av lesere laster ned PDF-versjoner av nyhetsbrevene, printer dem ut og distribuerer dem fysisk i flere byer..

NRK - 11 april 21 kl. 09:35

700 drept etter kuppet i Myanmar

Militærjuntaens vold mot demonstranter i Myanmar har så langt krevd over 700 liv, opplyser aktivister. I går meldte øyenvitner at over 80 demonstranter ble drept i byen Bago. En talsmann for militærjuntaen sier at 248 personer er drept så langt..

NRK - 10 april 21 kl. 14:57

Over 80 drept i Myanmar lørdag

Sikkerhetsstyrker i Myanmar har lørdag skutt og drept over 80 personer som deltok i anti-kupp-demonstrasjoner. Det melder nyhetsbyrået Reuters. En protestleder sier at flere titalls lik er brakt til et buddhistisk område der militæret har base..

NRK - 10 april 21 kl. 02:26

Norge ber om at sanksjoner vurderes

Norge ber FNs sikkerhetsråd vurdere sanksjoner og våpenembargo mot de militære kuppmakerne i Myanmar. Sikkerhetsrådet har behandlet Myanmar-krisen flere ganger, men ikke innført sanksjoner..

E24 - 08 april 21 kl. 11:53

Scatec legger stort vannkraftprosjekt i Myanmar på is

Det norske selskapet Scatec har innstilt arbeidet med et storstilt vannkraftprosjekt i Myanmar grunnet militærkuppet i februar..

NRK - 08 april 21 kl. 09:08

Minst elleve drept i Myanmar

Minst elleve demonstranter skal være drept i sammenstøt med sikkerhetsstyrker, nordvest i Myanmar. Det melder Reuters. Over 500 demonstranter er drept i landet siden militæret tok makten i landet i februar..

Dagbladet - 07 april 21 kl. 20:02

Myanmar kan bli nytt Syria

Det som skjer i Myanmar nå har mange likhetstrekk med det som skjedde i Syria for ti år siden..

E24 - 07 april 21 kl. 19:35

Norske banker har investert i selskap som skal ha finansiert militærregimet i Myanmar

Oljefondet har måttet forklare tilknytning til militærstyrt selskap i Myanmar. Nå må flere av Norges ledende kapitalforvaltere svare for seg..

NRK - 06 april 21 kl. 17:56

Malte gater røde i Myanmar

Demonstranter i Myanmar brukte rød maling for å symbolisere blodet som flyter i gatene. Protestene mot militærkuppet i landet for to måneder siden fortsetter, melder AFP. Flere hundre demonstranter er drept av politi og soldater..

NRK - 06 april 21 kl. 17:16

Russland ut mot Myanmar-sanksjoner

Utenriksdepartementet i Russland kritiserer sanksjonene som USA og andre land har satt i verk etter militærkuppet i Myanmar. Sanksjonene er nytteløse, ekstremt farlige og kan føre til borgerkrig, heter det i en uttalelse til nyhetsbyrået Interfax..

Klartale - 06 april 21 kl. 13:37

Rød protest i Myanmar

Folk kaster rød maling i gatene i Myanmar. Det er en protest mot at militær-juntaen har drept så mange..

E24 - 05 april 21 kl. 21:31

Oljefondet knyttes til militærstyrt selskap i Myanmar

Norske sparepenger har havnet i et indisk selskap som knyttes til det militære regimet i Myanmar. Avsløringen kommer ikke lenge etter militærkuppet i samme land..

Aftenposten - 05 april 21 kl. 21:31

Oljefondet knyttes til militærstyrt selskap i Myanmar: - Sjokkerende

Norske sparepenger har havnet i et indisk selskap som knyttes til det militære regimet i Myanmar..

NRK - 03 april 21 kl. 10:08

Fem drept i Myanmar lørdag

Fem mennesker skal så langt være drept i nye angrep fra sikkerhetsstyrker i Myanmar, lørdag. I byen Monywa ble tre drept, og i Thahtone ble én demonstrant og en tilfeldig forbipasserende 18-åring drept. 18-åringen deltok ikke i demonstrasjonen..

NRK - 03 april 21 kl. 09:36

Nye angrep fra militæret i Myanmar

Sikkerhetsstyrker i Myanmar har på nytt skutt mot demonstranter som protesterer mot militærkuppet i landet. Videoer delt i sosiale medier vider en gruppe demonstranter som bærer bort en ung mann som tilsynelatende er truffet i hodet..

NRK - 03 april 21 kl. 06:22

Nettilgang suspendert i Myanmar

Myanmars militærjunta beordret fredag teleoperatørene i landet til å stenge trådløs internettilgang. Det kommer frem i et direktiv fra transport- og kommunikasjonsdepartementet. Tilgangen til internett har vært kuttet i flere uker nattetid i Myanmar..

VG - 02 april 21 kl. 10:45

Ine Eriksen Søreide om barnedrap i Myanmar: – Helt uakseptabelt

Torsdag meldte Redd Barna at over 40 barn skal være drept i Myanmar siden militærkuppet for to måneder siden. Det opprører utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

NRK - 02 april 21 kl. 08:20

Internett stengt i Myanmar igjen

I Myanmar har militæret blokkert tilgangen til internett, opplyser lokale kilder til AP. Internett har vært stengt flere ganger siden militærkuppet 01. februar.

VG - 02 april 21 kl. 03:13

Redd Barna: Over 40 barn drept i Myanmar siden kuppet

Nøyaktig to måneder etter kuppet i Myanmar, rapporterer Redd Barna at minst 43 barn har blitt drept av militærjuntaen..

NRK - 02 april 21 kl. 01:01

Fordømmer volden i Myanmar

FNs sikkerhetsråd fordømmer sterkt vold og drap på sivile i Myanmar i en felles uttalelse. – Medlemmene i Sikkerhetsrådet er dypt bekymret over den raskt forverrede situasjonen og fordømmer sterkt bruken av vold og drap av sivile..

NRK - 23 feb. 21 kl. 09:17

Flyktninger fra Myanmar får bli

1.200 migranter fra Myanmar blir ennå ikke sendt hjem fra Malaysia. En domstol vil først vurdere innvendinger fra menneskerettsgrupper, melder AFP.

NRK - 01 april 21 kl. 11:18

Demonstrasjon i Myanmar

I Myanmar satte demonstranter fyr på militærets grunnlov i protest mot militærkuppet torsdag. FNs spesialutsending til landet advarte onsdag mot full borgerkrig og ber Sikkerhetsrådet gjøre mer for å forhindre det..

Aftenposten - 31 mars 21 kl. 22:19

FN-utsending advarer mot blodbad og full borgerkrig i Myanmar

FNs spesialutsending til Myanmar advarer mot full borgerkrig og et nært forestående blodbad og ber Sikkerhetsrådet gjøre….

NRK - 31 mars 21 kl. 21:58

FN: Myanmar nærmar seg borgerkrig

FN sin utsendte til Myanmar melder at landet nærmar seg ein borgerkrig. Militæret i landet avsette regjeringa 1. februar, og sidan då har fleire blitt drepne i blodige protestar i gatene..

NRK - 31 mars 21 kl. 00:00

USA vil ha ansatte i Myanmar ut

USA ber sine ansatte ta med seg sine familiemedlemmer som befinner seg i Myanmar om å reise fra landet, melder nyhetsbyrået Reuters. Organisasjonen Assistance Association for political prisoners opplyste tirsdag at over 500 er drept av militærregimet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt