Mutasjon

Torsdag, 22 April, 15:03

Nyheter om Mutasjon

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 12 mars 21 kl. 12:46

Tre tilfeller av brasiliansk Mutasjon påvist i Årdal

Det er fredag påvist en brasiliansk Mutasjon av coronaviruset i Årdal kommune i Vestland. Det er det første kjente tilfellet av denne Mutasjonen i Norge..

NRK - 20 feb. 21 kl. 13:25

Frykter norsk Mutasjon

Det er ny ukerekord for Agder når det gjelder antall koronasmittede denne uken og fylkeslege Anne Sofie Syvertsen frykter en ny, norsk Mutasjon. – Jeg frykter at det oppstår en norsk variant av viruset, sier fylkeslegen til Fædrelandsvennen..

NRK - 19 feb. 21 kl. 00:09

Ny Mutasjon oppdaget i Finland

En ny Mutasjon av koronaviruset har blitt oppdaget sør i Finland torsdag. Ifølge finske forskere kan den nye varianten være vanskeligere å oppdage i Covid-tester. Varianten, som har fått navnet Fin-796H, skiller seg ut fra den britiske og sørafrikanske Mutasjonene.

Dagbladet - I førrgår: 23:26

Slår alarm: - Vil være katastrofalt

Storbritannia har startet gjenåpningen av samfunnet. Men nå truer en ny Mutasjon..

VG - 02 feb. 21 kl. 13:38

Ny Mutasjon påvist i den britiske varianten

Britene har oppdaget en ny Mutasjon i virusvarianten først oppdaget i Storbritannia. Forskere frykter at det kan påvirke virusets evne til å unnslippe immunitet..

VG - 02 feb. 21 kl. 13:38

Ny Mutasjon påvist i den britiske virusvarianten

Britene har oppdaget en ny Mutasjon i virusvarianten først oppdaget i Storbritannia. Forskere frykter at det kan påvirke virusets evne til å unnslippe immunitet..

VG - 02 feb. 21 kl. 13:38

Ny Mutasjon påvist i den britiske virusvarianten

Britene har oppdaget en ny Mutasjon i virusvarianten først oppdaget i Storbritannia. Forskere frykter at det kan påvirke virusets evne til å unnslippe immunitet..

NRK - 16 april 21 kl. 09:00

Indisk virusvariant i Bergen

Ein ny Mutasjon av koronaviruset er oppdaga i Noreg og det første tilfellet er i Bergen, skriv BA. Det er mikrobiologisk avdeling på Haukeland universitetssjukehus som har funne den indiske mutanten i ein prøve. Den smitta personen er i isolasjon..

NRK - 15 april 21 kl. 05:47

Resistent malaria i Afrika

I en artikkel i det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet beskriver forskerne økt forekomst av en Mutasjon av malariaparasitten som er resistent mot eksisterende medisiner. Årlig er det omtrent 229 millioner tilfeller av malaria..

NRK - 10 april 21 kl. 10:18

26 nye smitta i Bergen

Laurdag opplyser Bergen kommune om 26 nye smittetilfelle i kommunen. I går var talet 40. Sju personar har ukjend smitteveg.

NRK - 01 april 21 kl. 14:51

Sju nye smittede

I Kristiansand er det påvist sju nye tilfeller av koronasmitte siste døgn. 18 personer er satt i karantene. To av de smittede hører til i andre kommuner.

NRK - 01 april 21 kl. 14:51

Fem nye smittede

I Kristiansand er det påvist fem nye tilfeller av koronasmitte siste døgn. Seks personer er satt i karantene. De fem smittede personene er smittet med den britiske Mutasjon av covid-19-viruset, opplyser kommunen..

Dagbladet - 31 mars 21 kl. 21:52

Utbrudd i Ullensvang: - Har ikke kontroll

I går stengte Ullensvang ned kommunen etter å ha påvist flere smittetilfeller med ukjent smittevei og britisk Mutasjon. - Vi forventer at smittetallet vil øke, sier ordføreren..

NRK - 31 mars 21 kl. 10:37

Koronavaksine for dyr godkjent

Russland har godkjent verdens første koronavaksine for dyr, ifølge myndighetene, som sier den kan bidra til å hindre Mutasjon, melder AFP. I oktober ble vaksinen Carnivak-Cov testet på hunder, katter, mink og rev, opplyser den russiske veterinærmyndigheten..

Klartale - 25 mars 21 kl. 16:21

Flere blir smittet av muterte virus i India

Forskere har funnet dobbel Mutasjon av korona i India. Men den virker ikke å være mer smittsom eller farlig, sier en annen forsker..

Dagbladet - 16 mars 21 kl. 21:29

Ny corona-Mutasjon kan være vanskeligere å oppdage

Franske forskere har oppdaget en mulig ny versjon av coronaviruset, som er ikke slo ut på de såkalte PCR-testene..

NRK - 12 mars 21 kl. 20:33

Frykter ny Mutasjon oppstår i Bodø

Bodø kommune har slitt med den sørafrikanske virusMutasjonen i ukevis. Fredag ble den britiske varianten også påvist. Smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen frykter at de skal mutere med hverandre..

Aftenposten - 12 mars 21 kl. 17:07

Regionale tiltak i ti kommuner i Nordland for å slå ned sørafrikansk Mutasjon. Bodø stenges ned.

Regjeringen innfører regionale tiltak i ti kommuner i Nordland. Tiltakene gjelder fra midnatt, natt til lørdag 13..

NRK - 12 mars 21 kl. 11:52

Brasiliansk Mutasjon i Årdal

Den brasilianske varianten av koronaviruset som ble påvist ved Haukeland universitetssjukehus stammer fra Årdal. Personen fikk påvist smitte ved innreise til Norge, og har sittet i isolasjon, skriver kommunen. Personen har to nærkontakter..

NRK - 10 mars 21 kl. 13:01

Engelsk Mutasjon mer dødelig

Den engelske koronaMutasjonen har betydelig høyere dødelighet enn andre varianter av koronaviruset, viser en studie i British Medical Journal. Den engelske Mutasjonen, også kjent som B.1.

NRK - 07 mars 21 kl. 20:05

Mutert virus ved Nav i Skien

Åtte personer tilknyttet Nav i Skien har fått påvist koronavirus med britisk Mutasjon, opplyser Skien kommune i en pressemelding. De jobber nå hardt med testing og smittesporing, og flere nærkontakter blir satt i karantene..

NRK - 05 mars 21 kl. 18:45

Mutert virus i Stavanger-barnehage

To ansatte i Bekketunet barnehage i Stavanger har fått påvist koronasmitte. Det er snakk om en mutert virusvariant, men det er foreløpig ukjent hvilken Mutasjon. Det skriver Aftenbladet.

NRK - 03 mars 21 kl. 06:44

Britisk Mutasjon på Fondsbu

Smitteutbruddet på turisthytta Fondsbu i forrige uke var den britiske varianten av viruset. Det bekrefter kommuneoverlege i Vang, Marit Tuv, overfor avisa Valdres. Hytta ble stengt og gjestene evakuert da to personer viste seg å være smittet..

NRK - 01 mars 21 kl. 16:36

Skal raskare syne mutert virus

Danskane har teke i bruk ein ny analysemetode som raskare kan avsløre om ein positiv koronatest gjeld ein meir smittsam Mutasjon. Svaret kan vere klart 12 til 24 timar etter at testresultatet har kome, mot fleire dagar med helgenomsekvensering..

NRK - 01 mars 21 kl. 16:36

Skal raskare finne mutert virus

Danskane har teke i bruk ein ny analysemetode som raskare kan avsløre om ein positiv koronatest gjeld ein meir smittsam Mutasjon. Svaret kan vere klart 12 til 24 timar etter at testresultatet har kome, mot fleire dagar med helgenomsekvensering..

VG - 26 feb. 21 kl. 10:56

Dansk studie: Britisk Mutasjon gir økt risiko for å havne på sykehus

Den britiske coronamutanten B.1.1.

NRK - 11 des. 20 kl. 13:38

Bekrefter Mutasjon i Rana

Koronaviruset som forårsaket smitteutbruddet i Rana har samme Mutasjon som ble funnet ved «Lille London»-utbruddet i Trondheim. Viruset i Rana skyldes ny import fra utlandet og stammer ikke fra Trondheims-utbruddet..

Dagbladet - 25 feb. 21 kl. 11:17

Multi-Mutasjon påvist i Trondheim

Mutasjonen har elementer av den britiske, sørafrikanske og brasilianske coronavarianten..

NRK - 25 feb. 21 kl. 10:31

Ny Mutasjon funnet i Trondheim

Det er påvist en multivariant av den britiske, sørafrikanske og brasilianske koronavarianten i en prøve tatt hos en person som kom fra utlandet til Trondheim. Det har ikke vært noe videre spredning, opplyser kommuneoverlege Tove Røsstad til Nidaros..

VG - 24 feb. 21 kl. 14:01

FHI: Anslår at engelsk Mutasjon står for 20 til 30 prosent av tilfellene

To dager før det markeres at det er et år siden det første påviste coronatilfellet i landet, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI) at opp mot tre av 10 tilfeller nå er den britiske Mutasjonen..

VG - 24 feb. 21 kl. 14:01

Tror engelsk Mutasjon snart står for over halvparten av coronatilfellene

To dager før det markeres at det er et år siden det første påviste coronatilfellet i landet, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI) at opp mot tre av 10 tilfeller nå er den britiske Mutasjonen..

NRK - 19 feb. 21 kl. 14:50

14 prosent av prøvane har Mutasjon

Totalt er det påvist britisk virusMutasjon i 14 prosent av prøvane frå Oslo som har kome inn i overvåkingsformål. Talet på koronasmitta med meir smittsomme virusMutasjonar er mellom 10 og 15 prosent i Oslo, meiner FHI..

NRK - 17 feb. 21 kl. 10:02

Én Mutasjon påvist siste døgn

Helse Bergen har påvist en sannsynlig mutert variant av koronaviruset det siste. Prøven har ikke vært til såkalt sekvensering, men det antas å være britisk variant. Det er ikke påvist noen nye tilfeller av sørafrikansk variant i Vestland og deler av Rogaland..

Aftenposten - 16 feb. 21 kl. 16:51

Mulig sørafrikansk virus-Mutasjon ved en av Oslos største skoler

Hele ungdomstrinnet ble i forrige uke sendt hjem..

NRK - 15 feb. 21 kl. 12:00

Engelsk Mutasjon påvist i Stavanger

Eit tilfelle av det engelske muterte viruset er påvist i Stavanger. Det skriv Stavanger Aftenblad. Alle nærkontaktane til personen har blitt testa..

Dagbladet - 11 feb. 21 kl. 23:36

Bekrefter sørafrikansk Mutasjon

Det er den sørafrikanske virusvarianten som har dukket opp i Bodø, viser undersøkelser fra FHI..

NRK - 08 feb. 21 kl. 21:45

Sørafrikansk Mutasjon i Austrheim

Det muterte koronatilfellet som blei oppdaga måndag i Austrheim, er av den sørafrikanske virusvarianten. Den smitta er tilsett på byggjeplassen på Fantoft, skriv BA. Ein person har fått symptom, og ein til er definert som nærkontakt i Austrheim..

NRK - 08 feb. 21 kl. 18:47

Sørafrikansk Mutasjon i Drammen

Det er påvist eit tilfelle av den sørafrikanske koronavirusMutasjonen i Drammen, og smittetilfellet er knytt til Svelvik sjukeheim. Både bebuarar, pårørande og tilsette er informert om virustilfellet, opplyser kommunen..

NRK - 08 feb. 21 kl. 16:30

Fryktar Mutasjon på butikk

Trondheim kommune ber alle som har vore innom Bygger'n i Heimdal mellom 1. og 5. februar om å gå i ti dagars karantene.

E24 - 07 feb. 21 kl. 21:39

Sykepleierforbundet vil ha ny AstraZeneca-vurdering

AstraZeneca-vaksinen ser ut til å være mindre effektiv mot mildt sykdomsforløp med sørafrikansk Mutasjon. Sykepleierforbundet ber FHI ta en ny vurdering av vaksinering..

Dagbladet - 05 feb. 21 kl. 19:48

Knytter bussutbrudd til Mutasjon

Kommunelegen ser buss-smittesaken i Bærum i sammenheng med sykehjemmet i Nordre Follo. Fredag ettermiddag er alle ruter som var berørt i gang igjen..

Dagbladet - 03 feb. 21 kl. 18:38

Sørafrikansk Mutasjon i Bergen

Finner ikke «pasient null»..

Dagbladet - 03 feb. 21 kl. 18:38

Sørafrikansk Mutasjon i Bergen: - Bekymringsfullt

Finner ikke «pasient null»..

Dagbladet - 03 feb. 21 kl. 18:38

Sørafrikansk Mutasjon i Bergen: Utelukker ikke nye tiltak

Finner ikke «pasient null»..

NRK - 01 feb. 21 kl. 17:16

Mogleg britisk Mutasjon i Ulvik

Ein førebels test tyder på at det er den britiske Mutasjonen av koronaviruset som er årsaka til utbrotet i Ulvik i Hardanger. Det er melda om éin ny smitta mandag, og totalt 10 smitta på tre dagar. Haukeland sjukehus gjer full sekvensering av viruset.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt