Moxnes

Monday, 01 June, 23:58

Nyheter om Moxnes

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 May 20 kl. 12:35

Vil ha mer penger til helsesektoren

Leder av partiet Rødt, Bjørnar Moxnes, forventer at regjeringen setter av penger i revidert nasjonalbudsjett til minst 10.000 nye stillinger i helse- og velferdssektorene. Det sa Moxnes i sin tale på Rødts digitale landsstyremøte lørdag..

P4 - 09 May 20 kl. 13:32

Rødt krever 10.000 flere helseansatte

Regjeringen må sette av penger til minst 10.000 nye stillinger i helse- og velferdssektoren når de legger frem revidert nasjonalbudsjett neste uke. Det sa leder av partiet Rødt, Bjørnar Moxnes, under sin digitale landsstyremøte i dag.

P4 - 23 Apr 20 kl. 06:17

Vil kaste Syse ut av Nobelkomiteen

Rødt mener Henrik Syse må kastes ut av Nobelkomiteen. Partileder Bjørnar Moxnes viser til Syses styreverv i flere Cayman Island-selskaper - og at han deltok på Nicolai Tangens tur til USA. - At Nobelkomiteens nestleder lot seg påspandere en forholdsvis solid dose luksus, er problematisk og undergraver tilliten, sier Moxnes til NTB.

P4 - 20 Apr 20 kl. 22:03

Vil ha Tangen-saken for Riksrevisjonen

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener ansettelsen av Nicolai Tangen som sjef for oljefondet må granskes av Riksrevisjonen. Han er kritisk til at Norges Bank og Næringsdepartementet skal dekke utgifter for deltakelse på den mye omtalte konferansen i USA i fjor høst, der både sjefen for Oljefondet og næringsministeren deltok. Moxnes sier til Nettavisen at det ikke løser noenting at det norske folk skal ta regningen..

NRK - 01 May 20 kl. 06:35

1.mai-feiring på nett

LOs markerer 1. mai på nett i år. På nettsiden 1.

P4 - 30 Apr 20 kl. 05:49

Ber staten ta over medisinselskap

Rødt-leder Bjørnar Moxnes vil at staten skal ta over et privat medisinselskap og sette et selvforskyningsmål på 50 prosent. Til Klassekampen sier han at han håper den rødgrønne opposisjonen kan samle seg et slik forslag. Han advarer samtidig mot å lene seg på handel med den internasjonale legemiddelindustrien og vil at Norge lagrer medisiner selv..

NRK - 23 Apr 20 kl. 05:50

Vil ha Syse ut av Nobelkomiteen

Filosofi-professor Henrik Syses styreverv i selskaper i skatteparadiset Cayman Island gjør at han bør ut av Nobelkomiteen, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Syse har mottatt over én million kroner i styrehonorarer fra fond i skatteparadiset..

E24 - 07 Apr 20 kl. 08:08

Slik vil Listhaug og Moxnes stoppe krisepakke-profitørene

Sylvi Listhaug (Frp) og Bjørnar Moxnes (R) vil begge gjøre nye grep for å unngå at kriminelle og useriøse bedrifter skor seg på Norges enorme krisepakker til næringslivet. Stortinget kan gi ut 20 milliarder i måneden..

VG - 07 Apr 20 kl. 07:45

Slik vil Listhaug og Moxnes stoppe krisepakke-profitørene

Sylvi Listhaug (Frp) og Bjørnar Moxnes (R) vil begge gjøre nye grep for å unngå at kriminelle og useriøse bedrifter skor seg på Norges enorme krisepakker til næringslivet. Stortinget kan gi ut 20 milliarder i måneden..

VG - 12 Mar 20 kl. 14:39

Bjørnar Moxnes: – Økonomisk ruin for mange

Regjeringen stenger skoler, forbyr arrangementer og innfører reiseforbud for helsepersonell. Nå må regjeringen komme med tiltak for lavtlønnede som blir permittert, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes..

E24 - 24 Mar 20 kl. 19:12

Kritisk til rente-nøling: – DNB må også tåle å blø litt

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener DNB burde kuttet renten mer og tidligere. – Driver aktiv sabotasje av myndighetenes forsøk på holde hjulene i gang, sier han..

E24 - 24 Mar 20 kl. 19:12

Rødt-leder kritisk til DNBs rente-nøling: – DNB må også tåle å blø litt

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener DNB burde kuttet mer og tidligere. – Driver aktiv sabotasje av myndighetenes forsøk på holde hjulene i gang, sier han..

NRK - 19 Mar 20 kl. 11:52

Fikk ikke være med på forhandlinger

MDG og Rødt raser mot de øvrige partiene på Stortinget for å ha utestengt dem fra viktige møter om de nye økonomiske krisetiltakene. – Utrolig barnslig! sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til NTB..

VG - 19 Mar 20 kl. 22:56

Bjørnar Moxnes: – Kriseloven har autoritære trekk

Rødt krever at behandlingen kriseloven utsettes i en uke for å gi tid til en offentlig debatt om de vide fullmaktene Solberg-regjeringen nå ber om..

P4 - 19 Mar 20 kl. 10:34

Rødt og MDG mener de ble utestengt

Det var altså bred enighet på Stortninget om krisepakke 2 - men ikke full enighet. Rødt og MDG var ikke en gang med i diskusjonene for denne pakken, og de mener de ble utestengt. Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier til VG at de spurte om å få bli med, men at de bare ble ignorert.

VG - 16 Mar 20 kl. 10:52

Politikerne besto prøven. Så langt.

Når selv Rødt-leder Bjørnar Moxnes og Frps Sylvi Listhaug klarer å stå side ved side (dog med én meter mellom seg), styrker det troen på at vi kommer oss gjennom dette..

VG - 16 Mar 20 kl. 15:18

Norske helsepersonell til Afghanistan: – De må stanses

Rundt 30 norske leger, sykepleiere, spesialsykepleiere og andre medisinske støttefunksjoner, er på vei til Afghanistan. – De må stanses, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes..

P4 - 10 Mar 20 kl. 05:46

- Kommuner må få ta imot flyktninger

- De kommunene som selv ønsker å ta imot flyktninger fra Hellas må få lov til dette. Det sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Dagsavisen. I dag legger han fram forslag på Stortiget om at regjeringen tilbyr Hellas å ta imot enslige, mindreårige asylsøkere og barnefamilier fra de overfylte flyktningleirene.

NRK - 25 Feb 20 kl. 09:44

– En elsket klovn og entertainer

NRKs kulturkommentator Agnes Moxnes minnes Jahn Teigen som en høyt elsket kunstner med helt spesielle kvaliteter, blant annet en fantastisk stemme og en unik tilstedeværelse og formidllingsevne. Hun minnes ham som en original og komplett artist..

P4 - 17 Feb 20 kl. 08:16

SV og Rødt vil se på særaldersgrenser

SV og Rødt åpner for å se på særaldersgrensene som i dag gjelder i flere yrker. Blant annet kan ansatte i politi og forsvar pensjonere seg allerede når de er 57. Dette vil de to partiene se på om det er grunn til å endre, når andre arbeidstakere nå regne med å jobbe til de er over 70.

P4 - 19 Feb 20 kl. 21:13

- Etterlønn bør få konsekvenser

Flere opposisjonspolitikere krever at det blir konsekvenser for fiskeriminister Geir Inge Sivertsen etter at han mottok etterlønn han ikke hadde krav på. Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier til Aftenposten at om en trygdemottaker hadde hadde svindlet for den samme summen så hadde det ført til ubetinget fengselsstraff. Fiskeriministeren fikk 120 000 kroner i etterlønn for jobben som ordfører samtidig som han var i full jobb som statssekretær.

Dagbladet - 23 Jan 20 kl. 16:29

Moxnes: - Pinlig for regjeringspartiene

Leder i Rødt, Bjørnar Moxnes, mener det er pinlig for regjeringspartiene om Anniken Hauglie er ferdig som Arbeids- og sosialminister..

P4 - 23 Jan 20 kl. 08:57

Rødt frir til Frp

Rødt ønsker å samarbeide med Frp. I alle fall for å få gjennom en sak i Oslo. Rødts stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes vil invitere Frp til samtaler for å få en endelig stopp for regjeringens planer om et nytt gigantsykehus på Gaustad.

Aftenposten - 06 Feb 20 kl. 23:00

Kort sagt, fredag 7. februar

Klimaforskning og 1,5-gradsmålet. Moxnes og private velferdstjenester. Ap og NorthConnect.

P4 - 03 Feb 20 kl. 09:41

Vil ta av oljefondet for å investere i havvind

Rødt vil ta av oljefondet for å bygge opp havvindindustri i Norge. Partileder Bjørnar Moxnes sier til Klassekampen at han vil bruke noe av oljeformuen på investeringer i industriell satsing på flytende havvind, fremfor å bare bruke pengene på utenlandske børser og andre lands næringsutvikling..

Aftenposten - 31 Jan 20 kl. 14:48

Kan det være Rødt vinner debatten om profitt i velferden fordi virkeligheten gir oss rett? | Bjørnar Moxnes

Torbjørn Røe Isaksen stiller et godt spørsmål i sin kronikk. Men han har fryktelig dårlige svar..

P4 - 03 Feb 20 kl. 08:13

Rødt vil ha dyrere avgifter på dyre elbiler

Rødt vil innføre avgifter på de dyreste elbilene. En Tesla-modell kan dermed bli 500.000 kroner dyrere skriver Dagbladet.

NRK - 29 Jan 20 kl. 16:31

Vil stoppe kabel med hastevedtak

Rødt vil be Stortinget hastebehandle et forslag om å stoppe utenlandskabelen NorthConnect. – Mange prater om å stanse NorthConnect om dagen, men det som trengs, er at Stortinget skjærer igjennom, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes..

Aftenposten - 22 Jan 20 kl. 14:36

Rødt ber om Frps hjelp til å felle Hauglie

Rødt-leder Bjørnar Moxnes utfordrer Frp til å støtte mistillitsforslaget mot arbeidsminister Anniken Hauglie (H), nå som Frp ikke lenger er bundet i regjering..

P4 - 26 Jan 20 kl. 10:29

Rødt med stor medlemsøkning

Rødt har firedoblet medlemstallet siden den borgerlige regjeringen tok over i 2013. Partiet har dermed klart størst økning av nye medlemmer de siste seks årene, melder NTB. Rødt hadde 7295 flere medlemmer ved utgangen av fjoråret enn i 2013, noe som er en økning på hele 400 prosent.

P4 - 22 Jan 20 kl. 14:47

Rødt vil ha Frps hjelp til å felle Hauglie

Rødt-leder Bjørnar Moxnes ber nå Frp om hjelp til å felle arbeidsminister Anniken Hauglie, siden de ikke lenger er i regjering. Rødt mener arbeidsministeren må gå av som følge av NAV-skandalen, som de kaller den største rettsskandalen i norsk historie. Til NTB sier de at Hauglie må stilles til ansvar for skandalen der 78 personer antas å ha blitt uskyldig dømt.

P4 - 06 Jan 20 kl. 15:22

Vil at norske styrker returnerer

Rødt-leder Bjørnar Moxnes ber nå regjeringen om å hente hjem norske styrker fra Irak. Moxnes sier til Dagbladet at når USA utfører attentat mot iranske og irakiske ledere i Irak og det varsles gjengjeldelse, så er det en stor risiko for at det kan ramme norske styrker i Irak. Han mener soldatenes sikkerhet er i fare og at det er en økt risiko for at Norge dras inn i USAs krigshissing.

P4 - 15 Jan 20 kl. 16:47

- Uakseptabelt at pasienter skal betale

- Det er helt uakseptabelt at norske pasienter får regninga for luftambulanse-krisen. Det sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Babcock har hatt store problemer med å ivareta beredskapen etter at de overtok ansvaret for luftambulansen.

NRK - 14 Jan 20 kl. 06:31

32 mrd. til militæroperasjoner

Siden 1990 har norsk deltakelse i militære operasjoner i utlandet kostet drøyt 32 milliarder kroner, drøyt 1,6 milliarder kroner i året. Det opplyser forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i sitt svar til Rødt-leder Bjørnar Moxnes..

Aftenposten - 13 Jan 20 kl. 19:25

Lysbakken: Hauglie kunne forhindret justismord. Det er grunn nok til å fremme mistillit

SV, Rødt og MDG fremmer mistillit mot statsråden. Sp og Ap ønsker litt mer tid før de konkluderer. – Jeg håper at Erna Solberg ser det blir feil om Anniken Hauglie blir sittende, sier Bjørnar Moxnes..

Dagbladet - 10 Jan 20 kl. 19:57

Avslår Trumps bønn: - Krigsgalskap

President Donald Trump kom torsdag med en bønn til militæralliansen Nato. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide mener det er umulig å ta stilling til Trumps forslag nå. - Krigsgalskap, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes..

P4 - 14 Jan 20 kl. 08:19

32 milliarder brukt på militæroperasjoner

Norge har brukt over 32 milliarder på militæroperasjoner i utlandet de siste 20 årene. Det svarer forsvarsminister Frank Bakke-Jensen etter at Rødt-leder Bjørnar Moxnes har stilte spørsmål om saken. Mest penger brukte Forsvaret på operasjonene i Midtøsten, Bosnia/Kosovo, Afghanistan og Irak mellom 2000 og 2004 som kostet nesten 7,7 milliarder kroner, melder NTB..

Aftenposten - 06 Jan 20 kl. 13:56

Rødt ber om at norske styrker hentes hjem fra Irak

Rødt-leder Bjørnar Moxnes ber regjeringen om å trekke norske styrker ut av Irak på grunn av den spente stemningen mellom USA og Iran..

P4 - 21 Dec 19 kl. 07:27

Mener hemmeligholdet går for langt

Rødt-leder Bjørnar Moxnes har mistanke om at regjeringen holder en kritisk rapport om de nye jagerflyene, F-35, helt hemmelig for å slippe kritikk. Han sier til Klassekampen at han forstår at ikke hele rapporten kan være offentlig, men da mye allerede er offentlig kjent - ville det vært fornuftig med en offentlig debatt. Rapporten skal behandles i Stortinget for lukkede dører i februar..

P4 - 19 Nov 19 kl. 17:05

Moxnes nektet adgang

Rødt-leder Bjørnar Moxnes ble nektet adgang på ambulanseflybasen i Kirkenes i dag. Det selv om de ansatte i Babcock som drifter ambulanseflyene ønsket å møte ham. Rødt er kritisk til at luftambulansen er på anbud.

VG - 12 Dec 19 kl. 13:33

Svarer LO-lederen: – LO er nyradikalisert

I en bredside mot regjeringen legger LO-leder Hans Christian Gabrielsen seg på samme retoriske nivå som Bjørnar Moxnes i Rødt..

VG - 27 Nov 19 kl. 21:06

NAV-skandalen: Rødt-Moxnes ble kritisert for mistillitsforslag

Rødt-leder Bjørnar Moxnes ville innstille på mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) på grunn av NAV-skandalen, men han tapte med 1 mot 101 stemmer og ble kalt «populist» fra Stortingets talerstol..

VG - 27 Nov 19 kl. 21:06

NAV-skandalen: Hauglie unnslapp mistillit, Rødt-Moxnes kalles «populist»

Rødt-leder Bjørnar Moxnes ville innstille på mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) på grunn av NAV-skandalen, men han tapte med 1 mot 101 stemmer..

VG - 13 Dec 19 kl. 19:57

Bjørnar Moxnes om Ernas (81) lange reise: Viser hvor sårbart og utsatt livet er lengst i nord

Rødt-lederen mener historien om Erna Torgersen (81), som ble operert for hjerneslag åtte timer etter at familien hennes fant henne syk hjemme, viser hvor viktig det er å ha en god ambulanseflytjeneste..

Dagbladet - 19 Nov 19 kl. 16:13

Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase

Rødt-leder Bjørnar Moxnes og flere partimedlemmer slapp ikke inn for å snakke med de ansatte på ambulanseflybasen i Kirkenes..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt