Moskva

Tuesday, 10 December, 19:24

Nyheter om Moskva

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 13 timer siden

Putin: Georgisk mann drept i Berlin var en «forbryter»

Den georgiske mannen som ble drept i Berlin i august, var en «forbryter» som var involvert i et angrep i Moskva, sier Russlands president Vladimir Putin..

Aftenposten - Igår: 05:35

Ukraina nervøse før toppmøte: «Ikke snakk med Putin alene!» «Pass deg for KGB-triksene!»

Moskva (Aftenposten): De to presidentene skal møtes for første gang. Fra Ukraina: En komiker med seks måneders erfaring. Fra Russland: En KGB-veteran med 20 år ved makten..

Aftenposten - 06 Dec 19 kl. 12:57

En video av en isbjørn har sjokkert Russland. – Dette er skammelig!

Moskva (Aftenposten): Isbjørner skaper trrøbbel i boligområder i Russland. Nå ser det ut som om noen har tatt en grusom hevn..

Aftenposten - 02 Dec 19 kl. 10:30

Her går den ukrainske «eksperten» til angrep på en amerikaner på russisk TV. Det er neppe tilfeldig.

Moskva (Aftenposten): Forholdet mellom Ukraina og Russland går inn i en ny fase. Men propagandaen fortsetter foreløpig som før..

P4 - 02 Dec 19 kl. 12:48

Frode Berg hjemme i Kirkenes

Frode Berg sier folk i hjembyen fortjener å høre hans versjon av hva som skjedde da han ble fengslet i Russland. Den spiondømte nordmannen kom hjem i går kveld og har sovet sin første natt i eget hus, etter å ha sittet nesten to år i fengsel i Moskva. Berg møtte pressen i dag, og sier flere i Kirkenes har spekulert i hva som har skjedd.

Aftenposten - 18 Nov 19 kl. 18:20

Han ville teste en gammel gåte: Er det mulig å løpe fra Paris til Moskva på to uker?

Løp en nordmann fra Paris til Moskva på 14 dager? 175 år etter hans død tok en forfatter fra Sørlandet joggeskoene fatt for å finne ut om det var mulig..

P4 - 01 Dec 19 kl. 15:05

Berg reiser hjem i kveld

I kveld reiser Frode Berg hjem til Kirkenes. 5. desember er det to år siden Berg ble arrestert i Moskva, og først 15.

P4 - 22 Nov 19 kl. 09:54

Berg vurderte å trekke seg

Frode Berg ville trekke seg fra reisen til Russland to dager før han ble tatt. Den spiondømte nordmannen fortalte på en pressekonferanse denne uken at han følte seg presset til å gjøre oppdrag i Russland. Nå sier han til VG at han vurderte å avbryte den skjebnesvangre reisen til Moskva i desember 2017 så sent som ved gaten på vei til flyet.

Aftenposten - 28 Nov 19 kl. 16:02

De unges medievaner skremmer vettet av Putin. Nå forsøker han desperat å få tilbake kontrollen.

Moskva (Aftenposten): Med minst 50 nye lover prøver russiske myndigheter å få kontroll på internett. – Bare glem det, sier de unge..

NRK - 27 Nov 19 kl. 17:28

Utestengelse vil ikke påvirke VM

Russlands president Vladimir Putin lover at en eventuell dopingutestengelse av Russland fra all idrett de neste fire årene ikke vil gå ut over fotball-VM i Moskva i 2020. Det ble klart etter et møte mellom Putin og UEFA-presidenten Onsdag..

NRK - 27 Nov 19 kl. 17:28

Utestengelse vil ikke påvirke EM

Russlands president Vladimir Putin lover at en eventuell dopingutestengelse av Russland fra all idrett de neste fire årene ikke vil gå ut over fotball-EM i Moskva i 2020. Det ble klart etter et møte mellom Putin og UEFA-presidenten onsdag..

Aftenposten - 15 Nov 19 kl. 06:55

Russisk UD: Moskva vurderer en fangeutveksling som inkluderer Frode Berg

Moskva/ OSLO (Aftenposten): To russiske spiondømte er benådet. Det kan være gode nyheter for Frode Berg..

Aftenposten - 15 Nov 19 kl. 06:55

Russisk UD: Moskva vurderer en fangeutveksling med Frode Berg

Moskva/ OSLO (Aftenposten): To russiske spiondømte er benådet. Det er trolig gode nyheter for Frode Berg..

NRK - 15 Nov 19 kl. 11:29

Moskva svarer på Litauens benåding

Moskva vil svare på Litauens benådning av russiske spioner på samme måte. Det melder AFP. Tidligere i dag ble det kjent at den litauiske presidenten har benådet to spiondømte russere, og dermed åpnet for å utlevere de i bytte mot Frode Berg..

P4 - 15 Nov 19 kl. 11:39

Moskva svarer på benåding

Moskva vil svare på Litauens benåding av to spiondømte russere på morgenen i dag. Det melder nyhetsbyrået AFP. Dermed ligger alt til rette for at Frode Berg som er dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland kan settes fri.

Aftenposten - 26 Nov 19 kl. 23:45

Russiske ledere vil ikke reise med «superjet». Minister sier Norwegian forhandler om å kjøpe flyet.

Moskva (Aftenposten): Norwegian har i årevis ønsket å fly over Sibir. Nå forhandler selskapet med russerne om å kjøpe fly som russere selv ikke vil reise med..

P4 - 26 Nov 19 kl. 16:54

IOC støtter Russland-utestengelse

Den internasjonale olympiske komité stiller seg nå bak WADAs forslag om at Russland utestenges fra idretten i fire år for brudd på antidopingreglementet. Verdens antidopingbyrå mener Russland har jukset med dopingprøvene. IOC går i dag hardt ut mot Russland for det de mener er en åpenbar manipulering av dopingdata.

Dagbladet - 19 Nov 19 kl. 21:23

Den dramatiske pågripelsen: - Godt planlagt

Da Frode Berg (64) ble pågrepet for spionasje i Moskva, tenkte han at han ville slippe ut om et par dager..

VG - 22 Nov 19 kl. 09:33

Frode Berg ville trekke seg to dager før han ble tatt

Ved gaten på Gardermoen vurderte Berg å avbryte den skjebnesvangre reisen til Moskva 3. desember 2017..

Dagbladet - 20 Nov 19 kl. 06:27

Reiste på reiseregning

Frode Berg bekrefter overfor Dagbladet at han reiste på reiseregninger på sine turer til Moskva..

VG - 20 Nov 19 kl. 15:19

«Moskva-Marit» om Frode Berg-saken: – E-tjenesten har satt landets sikkerhet i fare

Noen må stilles til ansvar for denne spionflausen..

Aftenposten - 20 Nov 19 kl. 18:21

Hun ble funnet i flere deler i elven. Det brutale drapet ryster Russland.

Moskva (Aftenposten): Russisk professor har innrømmet å ha drept og partert kjæresten. Nå kan drapet forandre russisk lov..

Aftenposten - 18 Nov 19 kl. 18:45

Dagens quiz: Tirsdag 19. november 2019

Hva heter fengselet i Moskva hvor Frode Berg satt fengslet i to år?.

NRK - 20 Nov 19 kl. 08:08

Skrev reiseregning til E-tjenesten

Frode Berg skrev reiseregninger for hver tur han hadde vært i Moskva for E-tjenesten. Berg vil ikke si hvem han leverte de til, men bekrefter til Dagbladet at Norge dekket alle hans reiser etter at han begynte å samarbeide med E-tjenesten i 2014..

NRK - 19 Nov 19 kl. 19:31

Har ikke røpet noe

Russiske myndigheter har fulgt Frode Berg i mange år. – Jeg har ikke røpet noe, det har jeg sluppet, de har hatt kontroll hele veien, sa Berg. Under rettssaken i Moskva kom det fram på at russiske FSB har hatt en mappe på Berg siden 1990-tallet..

P4 - 18 Nov 19 kl. 17:45

Russland-dom i desember

Verdens antidopingbyrå,WADA, varsler nå at de vil komme med en dom mot Russland i desember. WADA skal ta stilling til om Russland har manipulert innsamlet dopingmateriale. Russland risikerer å bli utestengt fra sommer-OL i Tokyo til neste år og vinterlekene i Beijing om tre år.

P4 - 15 Nov 19 kl. 16:17

Støre skryter av UD

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre skryter av Utenriksdepartementet etter at spiondømte Frode Berg ble løslatt fra fengsel i Moskva i dag. Støre skriver på Twitter at det er godt jobbet for å sikre løsning på en komplisert sak, og at det er viktig å jobbe videre med positiv utvikling av naboforholdet til Russland..

P4 - 15 Nov 19 kl. 16:16

Etterretningstjenesten er glade

Etterretningstjenesten er svært glade for at spiondømte Frode Berg nå er benådet. Berg har vært fengslet i Moskva i nesten to år, og det er første gang E-tjenesten uttaler seg om dette. Sjef Morten Haga Lunde sier til NRK at det er gledelig at Berg endelig kan gjenforenes med familien..

Aftenposten - 14 Nov 19 kl. 12:58

Hval-fengselet sjokkerte Russland. Så grep Putin personlig inn.

Moskva (Aftenposten): Omtrent 100 hvithvaler og spekkhuggere ble holdt fanget i Russland. De skulle selges til Kina..

VG - 15 Nov 19 kl. 11:55

Russisk etterretningssjef sier de trolig vil benåde spiondømte fanger

Sjefen for den russiske utenlandsetterretningen, Sergei Naryshkin, sier Moskva vil gjengjelde Litauens benådning av to spiondømte russere..

P4 - 15 Nov 19 kl. 16:35

Usikkert om Berg kommer til Norge i dag

Det er usikkert om Frode Berg kommer hjem til Norge i løpet av dagen i dag. Hans norske advokat Brynjulf Risnes opplyser til NTB at Berg trenger tid til å finne ut av hvordan han har det. Berg ble sluppet fri i dag etter å ha vært fengslet i Moskva i nesten to år..

NRK - 15 Nov 19 kl. 17:00

Novikov til NRK: – Veldig glad

– Jeg er veldig glad for at dette er over og Frode Berg er en fri mann, sier Bergs russiske advokat Ilja Novikov til NRK. Berg ble fraktet fra Moskva allerede torsdag, og nå er det opp til ham å kommentere saken videre sier Novikov..

P4 - 15 Nov 19 kl. 14:15

Solberg takker Litauen

Statsminister Erna Solberg takker litauiske myndigheter for innsatsen de har gjort for at spiondømte Frode Berg nå har blitt en fri mann. For en time siden ble det kjent at Berg er satt fri fra fengsel i Moskva og er overlevert norske myndigheter i Litauen. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide opplyser at Norge har arbeidet systematisk for å få Berg hjem helt fra han ble arrestert for nesten to år siden.

NRK - 26 Oct 19 kl. 10:34

Russisk «agent» landa i Moskva

Den russiske «agenten» Maria Butina, som blei lauslaten frå fengsel i USA fredag, har nå landa i Moskva, melder Reuters..

NRK - 07 Nov 19 kl. 20:10

Russland hyller Macrons utspill

Frankrikes president Emmanuel Macron vekker begeistring i Moskva med sin advarsel om at Nato-alliansen er «hjernedød». – En presis beskrivelse av tilstanden til Nato, skriver det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova på Facebook..

Aftenposten - 07 Nov 19 kl. 18:35

Politimann var innkalt til å vitne mot demonstrant. Men så trakk han seg plutselig fra saken.

Moskva (Aftenposten): – Menneskeverd er ikke en tom frase for meg, sier Vitalij Maksidov, tidligere politimann i Russland..

Aftenposten - 26 Oct 19 kl. 13:29

Russisk student tilbake i Moskva etter ha sonet dom i USA

Den russiske studenten Maria Butina landet lørdag i Moskva etter å ha sonet en dom for å ha opptrådt på vegne av en fremmed makt i USA..

P4 - 07 Nov 19 kl. 12:51

Avviser juks med doping

Russlands idrettsminister avviser at materialet fra dopinglaboratoriet i Moskva som ble overlevert til WADA i januar, er blitt forfalsket. Verdens antidopingbyrå konstaterte raskt at noen av dataene var manipulert med. En uavhengig kommisjon vurderer nå om Det russiske antidopingbyrået nok en gang skal utestenges fra samarbeidet med WADA.

Aftenposten - 04 Nov 19 kl. 13:44

Dansker skviset i gasskampen i Europa: – Vi vil ikke gi Russland denne tillatelsen, men vi må.

Moskva (Aftenposten): Putins gassledning har hoppet over det siste store hinderet. Nå kan Nord Stream 2 være ferdig innen ett år..

NRK - 02 Nov 19 kl. 15:28

Sivile drept i russisk luftangrep

I Syria er seks sivile drept i et russisk luftangrep i Idlib-provinsen nord i Syria, ifølge SOHR. Det var i landsbyen Jabala, sør i Idlib-provinsen, angrepet skjedde. Dette er det blodigste angrepet siden Moskva kunngjorde våpenhvile 31.

NRK - 29 Oct 19 kl. 22:43

Cubas president roser Putin

Cubas president Miguel Díaz-Canel er på besøk i Moskva og roser president Vladimir Putin og Russlands holdning overfor det han omtaler som amerikansk aggresjon. Trump har innført en rekke sanksjoner mot Cuba, etter at Obama bedret forholdet..

NRK - 25 Oct 19 kl. 08:05

Russisk «agent» løslatt i USA

Den spiondømte russeren Maria Butina forventes å ankomme Moskva lørdag morgen etter endt soning i USA, skriver Reuters. Butina ble dømt til 18 måneders fengsel for forsøk på å etablere et nettverk med mektige republikanere mens hun studerte i USA..

NRK - 25 Oct 19 kl. 11:23

Russiske soldater sendt til Syria

Ifølge forsvarsdepartementet i Moskva har rundt 300 nye militære politifolk ankommet Syria for å patruljere områder ved grensen nordøst i Syria. Russerne skal sammen med Tyrkia overvåke at syriskkurdisk milits trekker seg ut av området..

Dagbladet - 25 Oct 19 kl. 17:56

Frode Bergs skygge over 75-årsjubileet

Mens kongen, statsministeren, og to utenriksministere feiret Den røde armé, sitter spiondømte Frode Berg fortsatt i FSB-fengselet i Moskva..

Dagbladet - 24 Oct 19 kl. 12:00

Russisk kommisjon anbefaler benådning

En russisk kommisjon anbefaler at president Vladimir Putin benåder norske Frode Berg, som har sittet fengslet siden han ble pågrepet i Moskva for snart to år siden..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt