Moskva

Onsdag, 21 April, 06:41

Nyheter om Moskva

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 timer siden

USA henter hjem Moskva-ambassadør

USA henter hjem sin Moskva-ambassadør John Sullivan for konsultasjoner med Det hvite hus denne uken. Det skjer etter at Moskva «anbefalte» ambassadøren om å midlertidig forlate Russland på grunn av det forverrede forholdet mellom landene..

NRK - 9 timer siden

Ber om å la leger se Navalnyj

USA ber Russland om å la uavhengige leger se den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, melder AFP. Navalnyjs advokater ba tirsdag om at han må bli overført til et sivilt sykehus i Moskva. Advokatene sa også at helsa hans er dårlig.

Aftenposten - 12 timer siden

«Robothodet» skulle vise dominans. Men det ble aldri tatt i bruk.

KALININGRAD (Moskva): Bygget for å vise makt, men aldri tatt i bruk. Sovjetenes hus i Kaliningrad splitter, 50 år etter….

NRK - 15 timer siden

Hevder Navalnyj ikke får legehjelp

Advokatene til den fengslede russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj hevder han ikke får medisinsk behandling ved fengselssykehuset, melder AFP. Navalnyj har sultestreiket siden 31. mars.

NRK - Igår: 12:59

Norske vaksineturister til Russland

Et norsk reiseselskap sender vaksineturister til Russland hvor de får koronavaksinen til Sputnik. – Fram til slutten av mai har vi mer enn 600 passasjerer som er booket for å fly til Moskva, sier medeier Albert Sigl i World Visitor til VG..

NRK - Igår: 12:59

Sender vaksineturister til Russland

Et norsk reiseselskap sender hovedsaklig tyske vaksineturister til Russland hvor de får koronavaksinen til Sputnik. – Fram til slutten av mai har vi mer enn 600 passasjerer som er booket for å fly til Moskva, sier medeier Albert Sigl i World Visitor til VG..

VG - Igår: 10:07

Norsk selskap sender vaksineturister til Russland

Rundt 50 personer fikk i helgen Sputnik V-vaksinen på et hotell i Moskva etter å ha blitt fløyet til Russland. Bak turen står et norsk reiseselskap – med hjelp fra den politiske bevegelsen til Vladimir Putin..

NRK - 18 april 21 kl. 05:51

To menn pågrepet for attentatplaner

Russlands sikkerhetstjeneste FSB melder at et attentat mot Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko er avverget. Ifølge både hviterussisk og russisk sikkerhetstjeneste er to menn pågrepet i Moskva. Den ene har amerikansk statsborgerskap..

NRK - 15 april 21 kl. 15:29

Russland kaller inn USAs ambassadør

USAs ambassadør i Moskva er kalt inn for å gi en forklaring til det russiske utenriksdepartementet, etter at USA torsdag kunngjorde at landet utviser ti personer og at det blir sanksjoner mot en rekke personer og virksomheter i Russland. USA reagerer på hacking og innblnding i valget..

Aftenposten - 15 april 21 kl. 05:00

Dagens quiz torsdag 15. april

Hva heter elven som renner gjennom Moskva?.

Aftenposten - 13 april 21 kl. 12:47

Han har gjort det før – og lykkes. Er Ukraina Putins nye test av Biden?

Moskva (Aftenposten): Innbyggerne øst i Ukraina forbereder seg på krig som få tror det blir noe av..

VG - 13 april 21 kl. 11:28

Farlige signaler fra Moskva

Russland gjennomfører en militær styrkeoppbygging på grensen til Ukraina. Det skjer i et omfang vi ikke har sett siden 2014, da prorussiske separatister tok kontroll over områder i Øst-Ukraina og Russland annekterte Krim..

VG - 12 april 21 kl. 13:44

Russisk vri på Frode Berg-saken: Nå krever han Norges versjon

Helt siden Frode Berg ble arrestert i Moskva i 2017, er det russernes versjon av spionsaken som har kommet offentlig fram. Nå mener Berg og hans advokat at det er på tide å gjøre noe med denne ubalansen..

NRK - 10 april 21 kl. 21:08

EM-bronse i vektløfting til Koanda

Vektløfteren Solfrid Koanda tok bronse i EM i Moskva i Russland lørdag kveld, melder Vektløfterforbundet. Med 135 kg i støt tok hun den sterke bronsemedaljeen. «Ingen kvinne i Norge har støtet så mye», skriver forbundet i en melding på Facebook..

NRK - 13 mars 21 kl. 14:35

Massearrestasjon på møte i Moskva

Politiet i Moskva pågrep lørdag over 150 personer som var samlet på en konferanse for russiske opposisjonspolitikere. Politiet informerte om at alle ville bli arrestert for deltagelse på et arrangement i regi av «en uønsket organisasjon»..

NRK - 13 mars 21 kl. 11:04

Massearrestasjon i Moskva

Et titalls opposisjonspolitikere og aktivister ble lørdag arrestert i Moskva i forbindelse med en samling for «forente demokrater». Russiske medier rapporterer at 150 personer fra hele landet deltok på samlingen..

Aftenposten - 08 april 21 kl. 18:33

Russerne flytter soldater mot Ukraina. Russisk ekspert spår storkrig innen mai.

Moskva (Aftenposten): Krigen i Øst-Ukraina kalles Europas glemte krig. Her er årsakene til at den kan blusse opp igjen..

NRK - 06 april 21 kl. 19:49

CNN-journalist satt fri i Russland

CNNs korrespondent i Moskva, Matthew Chance, er løslatt av russisk politi sammen med sine hjelpere. De var blant et titalls personer som ble arrestert utenfor en fangeleir da allierte av opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj ville besøke ham..

Aftenposten - 05 april 21 kl. 11:28

Han sto opp mot Putin. Da ble han sendt nesten til Nordpolen.

Moskva (The Washington Post): Maskert politi saget seg gjennom den doble jerndøren..

VG - 04 april 21 kl. 19:44

Her må Rebekka (24) kaste seg unna vektstangen: – Jeg hørte det knaste

Rebekka Tao Jacobsen (24) holder seg til en vond albue og kaster seg samtidig unna vektstangen under EM i vektløfting i Moskva..

Aftenposten - 03 april 21 kl. 23:37

Hundefrelser eller gæern kattedame? Hun har viet livet til å berge Moskvas herreløse dyr.

Moskva (The Washington Post): Anastasia Pomorina bruker nesten all sin tid til å redde hunder i Russland, et land med et….

NRK - 31 mars 21 kl. 03:38

Diskuterte Sputnik-vaksinen

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel, Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin har diskutert Sputnik-vaksinen. De tre lederne diskuterte den russiske vaksinen i et videomøte tirsdag, opplyser Merkels talsmann Steffen Seibert. I en uttalelse fra Moskva heter det at trioen diskuterte muligheten for felles produksjon og distribusjon av Sputnik V-vaksinen i EU-land.

NRK - 02 mars 21 kl. 08:59

Vurderer vaksinereiser til Moskva

Det tyske flyselskapet Lufthansa vurderer å sette opp reiser til Moskva der passasjerer blir vaksinert med den russiske covid-19 vaksinen "Sputnik". Årsaken til utspillet er at tilgangen til koronavaiksine er for liten og at vaksineringen i Europa går for sakte, ifølge nettstedet intellinews..

Aftenposten - 29 mars 21 kl. 23:23

Hun er gift med Putins erkefiende. Nå kommer hun med en bønn til presidenten.

Moskva (Aftenposten): Aleksej Navalnyj snudde Russland på hodet. Nå holdes han i sjakk med det han beskriver som tortur..

NRK - 20 feb. 21 kl. 10:03

Navalnyjs straff kraftig redusert

Byretten i Moskva har redusert opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyjs fengselsstraff fra 3 år til 1,5 måneder. Lagmannsretten i Moskva har anket beslutningen..

NRK - 20 feb. 21 kl. 10:03

Navalnyjs straff redusert

Byretten i Moskva har redusert opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyjs fengselsstraff med en og en halv måned. Den opprinnelige straffen er på tre år. Lagmannsretten i Moskva har anket beslutningen..

NRK - 19 mars 21 kl. 06:24

Sjeldent samstemt om Afghanistan

Utsendinger fra Russland, USA, Kina og Pakistan er enige om at det haster med en fredsavtale i Afghanistan. Det kom fram i en sjelden, felles uttalelse etter møter i Moskva i går. Våpenhvile og en stabil, inkluderende regjering blir nevnt spesielt..

NRK - 18 mars 21 kl. 16:47

Forlenger husarrest

Det blir forlenget husarrest fram til sommeren for flere av støttespillerne til opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Det besluttet en domstol i Moskva torsdag, melder DPA. De ble arrestert under demonstrasjonene mot fengslingen av Navalnyj..

Aftenposten - 15 mars 21 kl. 12:04

Hva ville det ha kostet om samfunnet fortsatte som normalt? Dette landet har forsøkt.

SOTSJI/Moskva (Aftenposten): Nesten 400.000 flere døde enn i et vanlig år. Likevel fortsetter festen i Russland..

Aftenposten - 14 mars 21 kl. 14:32

Matvarer levert på 15 minutter? I denne byen går det fint.

Moskva (Aftenposten): Hele verden har sett en økning av netthandel under pandemien. En type land skiller seg særlig ut..

NRK - 14 feb. 21 kl. 13:33

Markeringer i gang i Moskva

Folk i Moskva har samlet seg på gater og gårdsplasser for å markere støtte for den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Gateprotester er midlertidig forbudt i Russland, så demonstranter tenner i stedet lys og holder seg i ro..

NRK - 17 jan. 21 kl. 18:16

Navalnyj har landet i Moskva

Aleksej Navalnyj har landet i Moskva, melder AFP og Reuters. Den russiske opposisjonspolitikeren reiser hjem til Russland etter at han ble forgiftet på en flytur i fjor. Han risikerer å bli arrestert på flyplassen i Moskva..

NRK - 13 mars 21 kl. 14:35

Massearrestasjon av opposisjonelle

Politiet i Moskva pågrep lørdag over 150 personer som var samlet på en konferanse for russiske opposisjonspolitikere. Politiet informerte om at alle ville bli arrestert for deltagelse på et arrangement i regi av «en uønsket organisasjon»..

NRK - 13 mars 21 kl. 12:09

Afghanistan i nye fredssamtaler

Afghanske myndigheter skal delta i både USA- og Russisk-støttede fredssamtaler i henholdsvis Tyrkia og Moskva. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 13 feb. 21 kl. 14:29

«Snø-apokalypse» i Moskva

Det ligger mer enn en halv meter snø i Moskva, og temperaturen ligger rundt 15 minusgrader. En meteorolog kaller forholdene i Russlands hovedstad en apokalypse av snø. 60.

NRK - 03 feb. 21 kl. 05:14

1400 arrestert i Moskva

Rundt 1400 personer ble arrestert under tirsdagens demonstrasjoner mot fengslingen av opposisjonsleder Aleksej Navalnyj i Moskva. Opposisjonspolitikeren ble tirsdag dømt til 3,5 års fengsel for ikke å ha oppfylt vilkårene i en betinget dom..

NRK - 02 feb. 21 kl. 18:22

Navalnyj dømt til fengsel

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj må sitte 3 1/2 år i fengsel. Det har en domstol i Moskva bestemt. Han dømmes for ikke å ha oppfyllt vilkårene i en tidligere betinget dom.

VG - 02 feb. 21 kl. 09:33

Navalnyj i retten i Moskva: Kan få flere års fengsel

Vladimir Putins mest plagsomme kritiker sitter på tiltalebenken i Moskva. Aleksej Navalnyj (44) risikerer å bli sperret inne i flere år..

NRK - 28 feb. 21 kl. 12:09

Navalnyj framme i fangeleir

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj skal nå være overført til en fangeleir nord-øst for Moskva. I følge en russiske menneskerettighetsorganisasjonen for innsatte så er Navalnyj nå i en leir utenfor byen Pokrov i Vladimir fylke..

NRK - 27 feb. 21 kl. 07:50

Minnemarkering for Nemtsov

Lørdag er det seks år siden opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov ble skutt og drept like ved Kreml i Moskva. Flere medlemmer av opposisjonen i Russland har varslet en minnemarkering ved Kreml lørdag. Etter store demonstrasjoner i Russland har myndighetene denne uken økt bøtene for demonstranter som motsetter seg politiet.

Aftenposten - 26 feb. 21 kl. 20:41

I kampen mot opposisjonspolitikeren bruker Putin det helligste av det hellige: En 95 år gammel veteran

Moskva (Aftenposten): I kampen mot opposisjonspolitikeren bruker Kreml det helligste av det hellige: En veteran..

NRK - 25 feb. 21 kl. 16:09

Navalnyj flyttet til arbeidsleir

Opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har blitt flyttet fra en fengsel i Moskva til en arbeidsleir hvor han skal sone resten av dommen, melder Reuters. Navalnyj soner en dom på to og et halvt år for ærekrenkelser av en krigsveteran..

NRK - 25 feb. 21 kl. 16:09

Navalnyj overført til arbeidsleir

Opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har blitt flyttet fra fengsel i Moskva, melder Reuters. Navalnyjs forsvarer sier han kan ha blitt overført til en arbeidsleir hvor han skal sone resten av dommen, men myndighetene har ikke bekreftet dette..

VG - 24 feb. 21 kl. 13:24

Bohinen om møtet med Russland: – Folk sto i baris og skrek for full hals

Emil Bohinens første møte med den russiske fotballfansen ble av det minneverdige slaget. Nå ser nordmannen frem til å finne godfølelsen i Moskva..

VG - 24 feb. 21 kl. 13:24

Bohinen om møtet med Russland: – Folk sto i baris og skrek av full hals

Emil Bohinens første møte med den russiske fotballfansen ble av det minneverdige slaget. Nå ser nordmannen frem til å finne godfølelsen i Moskva..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt