Moskva

Thursday, 17 October, 15:53

Nyheter om Moskva

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 9 timer siden

Bor du i denne garasjen, spurte niåringen mannen. Det som skjedde etterpå, førte til lynsjestemning i den russiske byen.

Moskva (Aftenposten): En stygg straffesak og en dramatisk video har ført til heftig diskusjon om dødsstraff i Russland..

NRK - I førrgår: 13:38

Russland kritiserer Tyrkia

Vladimir Putins Syria-utsending, Alexander Lavrentiev, kaller Tyrkias militæroperasjon i Syria for «uakseptabel». Han bekreftet også at operasjonen ikke var forhåndsgodkjent av Moskva, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax, ifølge Reuters..

Aftenposten - Igår: 06:11

Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning

Snart to år er gått siden nordmannen Frode Berg ble pågrepet i Moskva, hvor han fortsatt sitter fengslet. Hans kone håper hver dag på nyheter om mannen..

P4 - 22 timer siden

Utvekslingsavtale for Berg

Det har blitt fremforhandlet en utvekslingsavtale for Frode Berg som sitter dømt for spionasje i Russland. Det melder den litauiske nyhetstjenesten BNS. Bergs russiske forsvarer ønsker ikke å kommentere opplysningene.

P4 - Igår: 08:39

Putin ber Erdogan på besøk

Russlands president Vladimir Putin har nå invitert Tyrkias Recep Erdogan til Moskva. Putin ønsker ifølge flere kilder å diskutere Tyrkias militæroffensiv nord i Syria med presidenten. Russiske styrker har også rykket inn i området og i går sa Russland at den tyrkiske militøroperasjonen er uakseptabel..

Aftenposten - 14 Oct 19 kl. 11:56

Etter at amerikanerne forlot dem, inngår nå kurderne allianse med sin gamle fiende.

OSLO/Moskva: De syriske kurderne sier at de står over et en eksistensiell trussel og må velge mellom kompromiss og folkemord..

Aftenposten - 14 Oct 19 kl. 11:56

Etter at amerikanerne forlot dem, inngår nå kurderne allianse med USAs fiende

OSLO/ERBIL/Moskva: De syriske kurderne sier at de står overfor en eksistensiell trussel og må velge mellom kompromiss og folkemord..

NRK - Igår: 08:30

Inviterer Erdogan til Russland

Russlands president Vladimir Putin inviterer Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan til Moskva, åpenbart for å diskutere Tyrkias militæroffensiv i Syria. Russland sa tirsdag at militæroperasjonen mot kurdisk milits i Syria er uakseptabel..

NRK - 29 Sep 19 kl. 14:38

Tusener demonstrerer i Moskva

I Moskva deltar 9000 folk i en demonstrasjon søndag, og flere strømmer til, ifølge Reuters. De protesterer mot myndighetenes hardhendte behandling av demonstranter på tidligere markeringer, og mot at flere av dem er idømt fengselsstraffer..

NRK - 11 Oct 19 kl. 14:04

Første mann verdensrommet er død

Dent første mennesket som gikk i verdensrommet, den sovjetiske kosmonauten Aleksej Leonov, er død, 85 år gammel. Leonov var den første som tok seg ut på utsiden av sin satellitt i verdensrommet i 1965. Han døde fredag på Burdenko-sykehuset i Moskva..

NRK - 11 Oct 19 kl. 14:04

Første mann i verdensrommet er død

Dent første mennesket som gikk i verdensrommet, den sovjetiske kosmonauten Aleksej Leonov, er død, 85 år gammel. Leonov var den første som tok seg ut på utsiden av sin satellitt i verdensrommet i 1965. Han døde fredag på Burdenko-sykehuset i Moskva..

Aftenposten - 08 Oct 19 kl. 21:24

Russland har besvart WADAs mistanker om manipulasjon

Russland har gitt et formelt svar til Verdens antidopingbyrå (WADA) på mistanken om at Moskva-laboratoriets database var blitt manipulert..

Aftenposten - 19 Sep 19 kl. 18:05

Mens politiet slo hardt til mot demonstrantene i Moskva, var Putin på besøk hos MC-klubb på Krim

Moskva (Aftenposten): En fraværende president er ett av fem trekk ved sommerens russiske protestbølge..

NRK - 01 Oct 19 kl. 20:50

Ukraina har inngått avtale med øst

Ukraina har inngått en avtale med Russland og de russiskstøttede separatistene som kontrollerer de østlige delene av landet. Det skal innføres midlertidige lover og holdes valg i områdene og det åpnes for fredsforhandlinger med Moskva..

NRK - 30 Sep 19 kl. 12:01

Betinget dom for skuespiller

En domstol i Moskva har omgjort fengselsdommen mot skuespilleren Pavel Ustinov til en betinget dom på ett års fengsel. Det betyr at han løslates. Ustinov ble tidligere dømt til tre og et halvt års fengsel for politivold under en demonstrasjon..

Aftenposten - 29 Sep 19 kl. 16:47

Rundt 20.000 demonstrerte i Russland

– Vi må fortsette å kreve respekt for våre rettigheter, sa opposisjonspolitiker Ljubov Sobol da rundt 20.000 demonsterte i Moskva søndag..

NRK - 16 Sep 19 kl. 16:12

Demonstrant dømt til fengsel

En 23 år gammel skuespiller som deltok i en protest i Moskva, er dømt til tre og et halvt års fengselsstraff. Han er den sjette demonstranten som må i fengsel. I tingretten i Moskva ble 23 år gamle Pavel Ustinov funnet skyldig i vold mot politiet..

NRK - 30 Sep 19 kl. 16:11

Over 8000 drept i russiske angrep

Minst 8.289 sivile er drept i russiske flyangrep i Syria siden Moskva gikk inn på president al-Assads side for fire år siden, ifølge en syrisk gruppe. Blant de drepte var 1.

P4 - 29 Sep 19 kl. 17:18

Store demonstrasjoner i Russland

Rundt 20 000 personer demonstrerte i dag i gateane i Moskva. De krever at en rekke støttespillere av opposisjonen som er blitt fengslet de siste månedene, blir sluppet fri. Rundt 2.

NRK - 08 Sep 19 kl. 22:51

Svært lav valgdeltagelse i Moskva

Bare litt over 20 prosent av velgerne har avgitt stemme i lokalvalget i Russlands hovedstad Moskva søndag, ifølge tall fra valgkommisjonen. President Vladimir Putin avla sin stemme i et valglokale i Moskva søndag..

P4 - 23 Sep 19 kl. 17:04

Russland innblandet i ny dopingsak

Russland trekkes igjen inn i en ny dopingsak. Verdens antidopingbyrå hevder de har mottatt uregelmessigheter i datamateriale som de har fått fra Moskva-laboratoriet. Byrået har nå startet en formell prosess mot Russland, som har fått tre uker på seg til å forklare dataene.

VG - 23 Sep 19 kl. 03:12

Nye påstander om Russland-juks: Skal ha fått tre ukers svarfrist

Russland skal ha fått tre uker på seg til å svare på anklagene om manipulasjon med data som Det internasjonale antidopingbyrået WADA har fått utlevert fra dopinglaboratoriet i Moskva..

NRK - 19 Sep 19 kl. 19:54

Skuespiller slipper fengselsstraff

Statsadvokaten i Russland ber om at 23 år gamle Pavel Ustinov slipper fengselsstraff. Det melder AFP. Skuespilleren ble dømt til tre og et halvt års fengsel etter å ha utøvd vold mot politiet under en demonstrasjon i Moskva i juli..

VG - 20 Sep 19 kl. 20:45

Doping-ekspert: Russland mistenkes for å manipulert laboratorie-prøver

Etter mye og men fikk WADA (det internasjonale antidopingbyrået) i januar i år omsider tilgang til å hente ut data og prøver fra det mye omtalte antidopinglaboratoriet i Moskva. Nå mistenkes det russerne har manipulert prøvene..

VG - 20 Sep 19 kl. 20:45

Doping-ekspert: Russland mistenkes for å ha manipulert laboratorie-prøver

Etter mye og men fikk WADA (det internasjonale antidopingbyrået) i januar i år omsider tilgang til å hente ut data og prøver fra det mye omtalte antidopinglaboratoriet i Moskva. Nå mistenkes det at russerne har manipulert prøvene..

Aftenposten - 20 Sep 19 kl. 06:07

Sjamanen ville gå i to år for å «fordrive» Putin. Nå er han pågrepet.

Sjamanen ble stoppet da han gikk langs landeveien med en kjerre og et følge tilhengere. Han skulle til Moskva for å «fordrive» president Vladimir Putin..

NRK - 20 Sep 19 kl. 04:53

Russisk sjaman ville fordrive Putin

Russisk politi sier de torsdag pågrep en sjaman som var på pilegrimsreise til Moskva for å «fordrive» president Vladimir Putin. 51 åringen ble pågrepet på en motorvei nær Baikalsjøen i det sørlige Sibir torsdag, ifølge nyhetsbyrået Interfax..

Aftenposten - 08 Sep 19 kl. 18:31

Rolig i Moskva da russerne gikk til valg

Situasjonen var rolig da russerne gikk til valg i Moskva og andre byer i Russland søndag, i sterk kontrast til uroen som har hersket i flere måneder..

VG - 20 Sep 19 kl. 06:45

Russisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet

Russisk politi sier de torsdag pågrep en sjaman som var på pilegrimsreise til Moskva for å «fordrive» president Vladimir Putin..

NRK - 16 Sep 19 kl. 18:06

Advarer mot å gi Iran skylda

Russland er dypt urolig over helgens angrep mot viktige oljeanlegg i Saudi-Arabia, heter det fra utenriksdepartementet i Moskva. I uttalelsen mandag advares samtidig andre land mot å legge skylda på Iran for angrepet..

NRK - 31 Aug 19 kl. 16:24

Demonstrasjon i Moskva

Tusener av mennesker deltok lørdag på en demonstrasjon Moskva mot at opposisjonskandidater ikke får delta i lokalvalget i høst. Politiet har tidligere arrestert mange demonstranter..

P4 - 16 Sep 19 kl. 18:13

Russland urolig over oljeangrep

Myndighetene i Russland sier de er dypt urolig over helgens angrep mot viktige oljeanlegg i Saudi-Arabia. Samtidig advarer utenriksdepartementet i Moskva andre land mot å legge skylda på Iran for angrepet. USA anklager Iran for å stå bak, og truer med å gjengjeldelse, til tross for at Houthi-opprørerne i Jemen har tatt på seg skylden.

Aftenposten - 13 Sep 19 kl. 12:00

Fangeutvekslingen skapte jubel verden over. Han er grunnen til at ett EU- land likevel fortviler.

Moskva (Aftenposten): Tre grunner til at Ukraina og Russland kan være på vei til fred. Og to til at de ikke er det..

Aftenposten - 12 Sep 19 kl. 15:32

De nye russiske romdraktene er både lettere og mer slitesterke. Men de mangler én viktig ting.

Moskva (Aftenposten): Sterke reaksjoner i Russland på at Jurij Gagarins tissetrengte tradisjon nå står for fall..

Aftenposten - 01 Sep 19 kl. 10:00

Gutter danser også: Ole Johannes Slåttebrekk reiser til Bolsjoj-akademiet i Moskva

Ballettdanser Ole Johannes Slåttebrekk (18) er på vei til Moskva og Bolsjoj-akademiet. Han lot seg ikke stoppe av fordommer..

Aftenposten - 12 Sep 19 kl. 00:09

Tyrkia snuser på russiske jagerfly. Det kan gi splittelse i NATO.

ISTANBUL/Moskva (Aftenposten): Ved å selge russiske jagerfly til Tyrkia kan Vladimir Putin fremprovosere ytterligere splittelse i NATO. Det kan være nettopp det han er ute etter..

Aftenposten - 09 Sep 19 kl. 18:46

Opposisjonens strategi kan ha virket: Putins parti på valgsmell i Moskva.

De ble nektet å stille til lokalvalg. Men opposisjonen fant likevel en metode for å skade russiske myndigheter..

Aftenposten - 09 Sep 19 kl. 18:46

Opposisjonens strategi kan ha virket: Putins parti gikk på valgsmell i Moskva.

De ble nektet å stille til lokalvalg. Men opposisjonen fant likevel en metode for å skade russiske myndigheter..

NRK - 09 Sep 19 kl. 15:05

Vil betre forholdet med Russland

Frankrike vil betre forholdet og dempe spenningane med Russland. Det sa den franske utanriksministeren under eit besøk i Moskva. – Tida er inne for å auke tilliten, sa Jean-Yves Le Drian på ein pressekonferanse.

NRK - 09 Sep 19 kl. 06:50

Putins parti gjorde et dårlig valg

Vladimir Putins parti, Forente Russland, tapte overraskende nesten majoriteten i bystyret i Moskva under søndagens lokalvalg, melder Politico. Dette skjedde til tross for at mange opposisjonspolitikere ble nektet å delta i valget..

NRK - 07 Sep 19 kl. 12:32

Fly med fanger har landet

Det russiske flyet med fanger fra Ukraina har landet i Moskva, det melder Reuters. Landene utveksler tilsammen 70 fanger, 35 fra hvert land, ifølge ukrainske myndigheter..

Aftenposten - 08 Sep 19 kl. 15:00

Før gikk de bak venner og ektemenn. Nå har de russiske kvinnene tatt på seg ledertrøyen i sommerens protestbølge.

Moskva (Aftenposten): Sommerens russiske protestbølge har «et kvinnelig ansikt». I Russland betyr det noe spesielt..

NRK - 07 Sep 19 kl. 09:50

Statlig TV: Fangeutveksling i gang

Russisk statlig TV melder at fangeutvekslingen mellom Russland og Ukarina er i gang. Bussene med fanger har forlatt Lefortovo-fengselet i Moskva, melder Rossiya 24..

NRK - 07 Sep 19 kl. 09:35

Fangeutveksling kan være i gang

En varslet fangeutveksling mellom Russland og Ukraina kan være i gang. To busser med mørke vinduer og politieskorte forlot lørdag morgen et fengsel i Moskva, forteller et vitne til Reuters. Det er ikke kjent hvor mange fange som skal utveksles..

P4 - 07 Sep 19 kl. 12:38

- Utveksling utført

Russland og Ukraina skal nå ha gjennomført dagens planlagte fangeutveksling. Et fly med 35 ukrainske fanger har landet i Kiev, mens 35 russiske fanger nå har landet i Moskva, melder nyhetsbyrået AFP. Målet skal være å normalisere forholdet mellom landene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt