Moskva

Monday, 16 September, 04:07

Nyheter om Moskva

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 Sep 19 kl. 22:51

Svært lav valgdeltagelse i Moskva

Bare litt over 20 prosent av velgerne har avgitt stemme i lokalvalget i Russlands hovedstad Moskva søndag, ifølge tall fra valgkommisjonen. President Vladimir Putin avla sin stemme i et valglokale i Moskva søndag..

Aftenposten - 08 Sep 19 kl. 18:31

Rolig i Moskva da russerne gikk til valg

Situasjonen var rolig da russerne gikk til valg i Moskva og andre byer i Russland søndag, i sterk kontrast til uroen som har hersket i flere måneder..

NRK - 31 Aug 19 kl. 16:24

Demonstrasjon i Moskva

Tusener av mennesker deltok lørdag på en demonstrasjon Moskva mot at opposisjonskandidater ikke får delta i lokalvalget i høst. Politiet har tidligere arrestert mange demonstranter..

Aftenposten - I førrgår: 12:00

Fangeutvekslingen skapte jubel verden over. Han er grunnen til at ett EU- land likevel fortviler.

Moskva (Aftenposten): Tre grunner til at Ukraina og Russland kan være på vei til fred. Og to til at de ikke er det..

Aftenposten - 12 Sep 19 kl. 15:32

De nye russiske romdraktene er både lettere og mer slitesterke. Men de mangler én viktig ting.

Moskva (Aftenposten): Sterke reaksjoner i Russland på at Jurij Gagarins tissetrengte tradisjon nå står for fall..

Aftenposten - 01 Sep 19 kl. 10:00

Gutter danser også: Ole Johannes Slåttebrekk reiser til Bolsjoj-akademiet i Moskva

Ballettdanser Ole Johannes Slåttebrekk (18) er på vei til Moskva og Bolsjoj-akademiet. Han lot seg ikke stoppe av fordommer..

Aftenposten - 12 Sep 19 kl. 00:09

Tyrkia snuser på russiske jagerfly. Det kan gi splittelse i NATO.

ISTANBUL/Moskva (Aftenposten): Ved å selge russiske jagerfly til Tyrkia kan Vladimir Putin fremprovosere ytterligere splittelse i NATO. Det kan være nettopp det han er ute etter..

Aftenposten - 09 Sep 19 kl. 18:46

Opposisjonens strategi kan ha virket: Putins parti på valgsmell i Moskva.

De ble nektet å stille til lokalvalg. Men opposisjonen fant likevel en metode for å skade russiske myndigheter..

Aftenposten - 09 Sep 19 kl. 18:46

Opposisjonens strategi kan ha virket: Putins parti gikk på valgsmell i Moskva.

De ble nektet å stille til lokalvalg. Men opposisjonen fant likevel en metode for å skade russiske myndigheter..

NRK - 09 Sep 19 kl. 15:05

Vil betre forholdet med Russland

Frankrike vil betre forholdet og dempe spenningane med Russland. Det sa den franske utanriksministeren under eit besøk i Moskva. – Tida er inne for å auke tilliten, sa Jean-Yves Le Drian på ein pressekonferanse.

NRK - 09 Sep 19 kl. 06:50

Putins parti gjorde et dårlig valg

Vladimir Putins parti, Forente Russland, tapte overraskende nesten majoriteten i bystyret i Moskva under søndagens lokalvalg, melder Politico. Dette skjedde til tross for at mange opposisjonspolitikere ble nektet å delta i valget..

NRK - 07 Sep 19 kl. 12:32

Fly med fanger har landet

Det russiske flyet med fanger fra Ukraina har landet i Moskva, det melder Reuters. Landene utveksler tilsammen 70 fanger, 35 fra hvert land, ifølge ukrainske myndigheter..

Aftenposten - 08 Sep 19 kl. 15:00

Før gikk de bak venner og ektemenn. Nå har de russiske kvinnene tatt på seg ledertrøyen i sommerens protestbølge.

Moskva (Aftenposten): Sommerens russiske protestbølge har «et kvinnelig ansikt». I Russland betyr det noe spesielt..

NRK - 07 Sep 19 kl. 09:50

Statlig TV: Fangeutveksling i gang

Russisk statlig TV melder at fangeutvekslingen mellom Russland og Ukarina er i gang. Bussene med fanger har forlatt Lefortovo-fengselet i Moskva, melder Rossiya 24..

NRK - 07 Sep 19 kl. 09:35

Fangeutveksling kan være i gang

En varslet fangeutveksling mellom Russland og Ukraina kan være i gang. To busser med mørke vinduer og politieskorte forlot lørdag morgen et fengsel i Moskva, forteller et vitne til Reuters. Det er ikke kjent hvor mange fange som skal utveksles..

P4 - 07 Sep 19 kl. 12:38

- Utveksling utført

Russland og Ukraina skal nå ha gjennomført dagens planlagte fangeutveksling. Et fly med 35 ukrainske fanger har landet i Kiev, mens 35 russiske fanger nå har landet i Moskva, melder nyhetsbyrået AFP. Målet skal være å normalisere forholdet mellom landene..

VG - 07 Sep 19 kl. 10:30

Russiske medier: Fangeutveksling med Ukraina er i gang

Den ventede fangeutvekslingen mellom Russland og Ukraina har startet, melder russisk statlig fjernsyn, som viser bilder av busser forlate et fengsel i Moskva..

NRK - 07 Sep 19 kl. 12:36

Begge fly har landet

Det ukrainske flyet med ukrainske fanger fra Russland har landet i Kiev og det russiske flyet med fanger fra Ukraina har landet i Moskva, det melder AFP..

NRK - 07 Sep 19 kl. 11:28

Flyene har lettet

Et fly med ukrainske fanger har tatt av fra flyplassen i Moskva, melder AFP, og et fly med russiske fanger har tatt av fra flyplassen i Kiev, melder Reuters. Landene utveksler tilsammen 70 fanger, 35 fra hvert land, ifølge ukrainske myndigheter..

P4 - 07 Sep 19 kl. 19:11

Fangeutveksling mellom Russland og Ukraina

En lenge planlagt fangeutveksling mellom Russland og Ukraina skjedde i dag, 35 løslatte fanger fra hver side landet landet i henholdsvis Moskva og Kiev. 24 ukrainske sjøfolk som ble pågrepet av russiske myndigheter i fjor, skal ha vært en del av fangeutvekslingen. Blant fangene som ble løslatt i Ukraina, var luftforsvarsspesialisten som hjalp de russisk-støttede separatistene i Øst-Ukraina da et malaysisk fly med 298 mennesker om bord, ble skutt ned..

NRK - 28 Aug 19 kl. 14:35

Russland og Iran møtes neste uke

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov skal møte sin iranske motpart Mohammad Javad Zarif i Moskva den 2. september for å diskutere situasjonen i Persiabukta, melder det statlige russiske nyhetsbyrået RIA..

NRK - 29 Aug 19 kl. 12:48

Ukrainsk filmregissør snart fri?

Den ukrainske filmregissøren Oleg Sentsov er fraktet til Moskva, og kan bli satt fri i en fangeutveksling mellom Russland og Ukraina. Sentsov har sittet fengslet siden 2014 for sin motstand mot den russiske annekteringen av Krimhalvøyen..

NRK - 29 Aug 19 kl. 12:48

Oleg Sentsov kan bli løslatt

Den ukrainske filmregissøren Oleg Sentsov er fraktet til Moskva, og kan bli satt fri i en fangeutveksling mellom Russland og Ukraina. Sentsov har sittet fengslet siden 2014 for sin motstand mot den russiske annekteringen av Krimhalvøyen..

NRK - 10 Aug 19 kl. 17:04

15 pågrepet i Moskva

Politiet har pågrepet 15 personer utenfor presidentens administrasjonsbygning i Moskva, skriver Reuters. Fra før av har 72 personer blitt pågrepet i Moskva og St. Petersburg lørdag..

Aftenposten - 27 Aug 19 kl. 18:49

Putin viste nytt jagerfly til Erdogan. – Er de til salgs?

Moskva/ISTANBUL (Aftenposten): Det ble opprør i NATO da Tyrkia kjøpte russiske raketter. Nå frister Putin med Russlands nyeste kampfly..

NRK - 13 Aug 19 kl. 07:48

Store demonstrasjoner i Moskva

Ti tusener har tatt til gatene i Moskva i det som er de størtse demokrati-demonstrasjonene siden 2011, melder amerikanske MSNBC. Demonstrantene roper «Russland skal bli fritt» og krever rettferdige valg..

NRK - 27 Aug 19 kl. 07:59

Erdogan og Putin møtes om Syria

Russlands president Vladimir Putin møter sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan i Moskva for å diskutere Syria. Syriske regjeringsstyrker med russisk støtte er på frammarsj i de siste opprørskontrollerte områdene i de to provinsene Hama og Idlib..

Hegnar.no - 11 Aug 19 kl. 07:30

Titusener demonstrerte i Moskva

Titusener av mennesker samlet seg lørdag i en av de største demonstrasjonene på mange år i Moskva. Kravet deres var frie valg..

Hegnar.no - 23 Aug 19 kl. 20:42

Erdogan møter Putin

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møter tirsdag sin russiske motpart Vladimir Putin i Moskva, melder statlige medier i de to landene.

P4 - 03 Aug 19 kl. 18:40

Over 600 pågrepet i Moskva

Over 600 demonstranter er pågrepet i Moskva i dag. Grunnen er at myndighetene ikke har gitt tillatelse til protesten. Demonstrsajonene har pågått i flere uker og er en reaksjon på at opposisjonspolitikere blir nektet å stille til lokalvalget i Moskva 8.

NRK - 10 Aug 19 kl. 14:53

40.000 demonstranter i Moskva

Rundt 40.000 demonstranter tok til gatene i Moskva lørdag for å kreve frie valg, melder nyhetsbyrået AFP. Samlingen var godkjent av myndighetene.

Aftenposten - 10 Aug 19 kl. 19:58

Stor politisk demonstrasjon i Moskva: Raisa Strygina (72) ble herset med av politiet. Nå tror hun på en revolusjon.

Moskva (Aftenposten): De mest fremtredende opposisjonspolitikerne deltok ikke. De sitter i fengsel..

Aftenposten - 10 Aug 19 kl. 07:15

Tusenvis ventet til demonstrasjon i Moskva lørdag

Lørdag demonstrerer den russiske opposisjon i Moskva med krav om frie og rettferdige lokalvalg for fjerde gang på fire uker. Over 1.600 personer er pågrepet..

Aftenposten - 23 Aug 19 kl. 19:02

Bildet ble et symbol på lederskap i krise. I helgen møtes de igjen. Nå tar president Macron grep for å hindre ny G7-fiasko.

BRUSSEL/Moskva (Aftenposten): Fjorårets G7-møte i Canada gikk over i historien som et av de mest skandaløse. Det skal ikke gjenta seg, lover Frankrikes president, Emmanuel Macron..

Aftenposten - 21 Aug 19 kl. 12:03

Putin skrøt av sitt nye supervåpen. Nå spekuleres det om det kan ha forårsaket atomulykken.

Moskva (Aftenposten): Russiske myndigheter tviholder på informasjon. Eksplosjonen i Nord-Russland er fremdeles en gåte for ekspertene..

Aftenposten - 20 Aug 19 kl. 05:36

Sjenert flyver hylles som helt etter spektakulær nødlanding i maisåker

Moskva (Aftenposten): Piloten takket kontrolltårnet, og flyet forlot rullebanen. Så kom måkene..

VG - 03 Aug 19 kl. 15:24

Nesten 200 demonstranter pågrepet i Moskva

Nesten 200 demonstranter er pågrepet under en demonstrasjon i Moskva, ifølge organisasjonen OVD-info. Lørdagens demonstrasjon er en protest mot at en rekke opposisjonspolitikere ikke får stille som kandidater til valget på nytt bystyre i Moskva..

P4 - 10 Aug 19 kl. 07:42

Tusenvis ventet til demonstrasjon

Tusenvis av demonstranter er ventet til gatene i Moskva i dag. Den russiske opposisjon i Moskva krever frie og rettferdige lokalvalg. Det er fjerde gang på fire uker at det demonstreres og foreløpig er over 1600 personer pågrepet.

Hegnar.no - 04 Aug 19 kl. 09:54

Over 800 demonstranter pågrepet i Moskva

Politiet pågrep 828 demonstranter i Moskva lørdag..

NRK - 03 Aug 19 kl. 16:37

Over 300 pågrepet i Moskva

Over 300 demonstranter er nå pågrepet i Moskva, ifølge organisasjonen OVD-info. Myndighetene åpner også etterforskning av Aleksej Navalnyjs organisasjon. Russiske myndigheter har ikke gitt tillatelse til protesten..

NRK - 03 Aug 19 kl. 16:37

Over 600 pågrepet i Moskva

Over 600 demonstranter er nå pågrepet i Moskva, ifølge organisasjonen OVD-info. Myndighetene åpner også etterforskning av Aleksej Navalnyjs organisasjon. Russiske myndigheter har ikke gitt tillatelse til protesten..

NRK - 04 Aug 19 kl. 03:20

Demonstranter pågrepet i Moskva

Politiet pågrep 828 demonstranter i Moskva lørdag, opplyser organisasjonen OVD-info til nyhetsbyrået Reuters. Ifølge nyhetsbyrået har aktivister lagt ut bilder fra en politirapport hvor det antydes at så mange som 10.000 hadde møtt opp..

VG - 03 Aug 19 kl. 15:24

Over 800 demonstranter pågrepet i Moskva

Politiet pågrep 828 demonstranter i Moskva lørdag, opplyser organisasjonen OVD-info til nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 03 Aug 19 kl. 13:30

Russland arresterer demonstranter

Russisk politi har startet å arrestere demonstranter i sentrum i Moskva, melder Reuters. Minst seks personer er arrestert så langt i forbindelse med en demonstrasjon som opposisjonen holder lørdag. Bilder fra Moskva viser store mengder opprørspoliti..

VG - 03 Aug 19 kl. 15:24

600 demonstranter skal være pågrepet i Moskva

Rundt 600 demonstranter er pågrepet i Moskva, ifølge organisasjonen OVD-info. Myndighetene åpner også etterforskning av Aleksej Navalnyjs organisasjon..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt