Moskva

Onsdag, 12 August, 02:30

Nyheter om Moskva

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - Igår: 15:43

Rekorddemonstrasjoner i Hviterussland: Slik har man aldri tidligere sett «Europas siste diktatur».

Moskva (Aftenposten): Demonstranter er banket opp, arrestert og drept. Dette er fire mulige veier videre for det europeiske landet..

NRK - I førrgår: 23:28

Protesterer med passet mot valget

Utenfor Hviterusslands ambassade i Moskva demonsterer eksil-hviterussere med passet i hånd mot gjenvalget av president Alexandr Lukasjenko. Også i Hviterusslands hovedstad er det store protester..

Dagbladet - 01 aug. 20 kl. 07:23

- Livet deres var et helvete

Tre søstre møtte fredag opp i retten i Moskva, tiltalt for drapet på sin egen far. Selv mener de at det var selvforsvar..

Aftenposten - 03 aug. 20 kl. 20:24

De hadde aldri vært fattige. På få uker snudde alt.

Moskva (The Washington Post): Da koronaviruset inntok Russland og ruinerte både bedrifter og familier, mistet Jekaterina Gorbunova og ektemannen Aleksandr nesten alt de eide..

NRK - 15 juli 20 kl. 22:07

Over 100 pågrepet i Moskva

Politiet i Moskva pågrep onsdag over 100 personer som deltok i en demonstrasjon mot endringer i grunnloven, melder NTB. Endringene som de protesterer mot muliggjør at president Vladimir Putin kan bli ved makten fram til 2036..

NRK - 16 juli 20 kl. 13:40

130 demonstranter pågrepet i Moskva

Politiet i Moskva pågrep onsdag over 130 personer som demonstrerte mot grunnlovsendringen som åpner for at Putin kan styre landet fram til 2036, melder AP. De fleste av de pågrepne skal ifølge medier ha blitt løslatt innen torsdag morgen..

P4 - 30 juli 20 kl. 05:16

Hevder å ha vaksine klar om to uker

Russland hevder å være i rute til å ha en koronavaksine klar allerede om to uker. Det melder CNN. Vaksinen utvikles av forskere ved Gamaleya-instituttet i Moskva, og skal først gis til helsearbeidere som jobber med koronapasienter.

NRK - 27 juli 20 kl. 12:12

Sier de har avverget terrorangrep

Russland sier de har avverget et planlagt terrorangrep i Moskva. Det melder russiske medier, ifølge Reuters. En person som hevdes å være planleggeren bak angrepet, skal ha blitt drept, skriver nyhetsbyrået..

NRK - 27 juli 20 kl. 12:12

Hevder å ha avverget angrep

Russland sier de har avverget et planlagt angrep som skulle funnet sted på et folkerikt offentlig sted i Moskva. Det melder Reuters. En person som hevdes å være planleggeren bak angrepet, skal ha blitt drept, skriver nyhetsbyrået..

NRK - 25 juli 20 kl. 10:06

Demonstrasjoner i russisk by

Titusenvis av mennesker demonstrerte lørdag i byen Khabarovsk øst i Russland. De krever at byens guvernør blir løslatt og gjeninnsatt. Sergej Furgal har fått sparken av president Vladimir Putin og sitter nå varetektsfengslet i Moskva..

NRK - 20 juli 20 kl. 21:33

Sanksjoner mot Tsjetsjenia-leder

USA utvider sanksjonene mot Tsjetsjenias leder, Ramzan Kadyrov, og anklager ham for å stå bak grove brudd på menneskerettighetene. USA innførte økonomiske sanksjoner mot Kadyrov i 2017, til protester fra den tsjetsjenske lederens allierte i Moskva..

NRK - 18 juli 20 kl. 23:06

Store demonstrasjoner i Khabarovsk

Sinte russere protesterer i byen Khabarovsk mot at den populære guvernøren Sergej Furgal er arrestert, og krever at president Putin må trekke seg. 50.000 protesterte i den største demonstrasjonen utenfor Moskva på flere år..

NRK - 17 juli 20 kl. 14:22

Razzia mot opposisjonsleder

Russisk politi har gjort nok en razzia mot kontorene til opposisjonslederen Aleksej Navalnyj fredag. Razziaen skal ha blitt filmet. Navalnyj hevder å ha fått forbud mot å forlate Moskva for å drive valgkamp før regionalvalgene i september..

VG - 18 juli 20 kl. 17:06

Russere demonstrerer FOR drapssiktet guvernør: – Mer populær enn Vladimir Putin

Tusener av mennesker i den russiske byen Khabarovsk tar dag etter dag til gatene for å protestere mot at guvernøren deres er arrestert og brakt til Moskva, siktet for drap på flere businessfolk..

P4 - 15 juli 20 kl. 22:18

Over 100 demonstranter pågrepet

Over 100 demonstranter er pågrepet i Moskva i Russland. Personene deltok i en demonstrasjon om endringer i grunnloven, ifølge NTB. Endringene gjør det mulig for president Vladimir Putin å sitte med makten frem til 2036..

Aftenposten - 15 juli 20 kl. 22:28

Over 100 personer pågrepet etter Putin-demonstrasjon

Politiet i Moskva pågrep onsdag over 100 personer som deltok i en politisk protestaksjon mot endringer i grunnloven..

Aftenposten - 15 juli 20 kl. 22:28

Over 140 personer pågrepet etter Putin-demonstrasjon

Politiet i Moskva pågrep onsdag over 140 personer som deltok i en politisk protestaksjon mot endringer i grunnloven..

NRK - 09 juli 20 kl. 09:26

Russisk guvernør arrestert

Guvernøren i Khabarovsk øst i Sibir i Russland er arrestert og blir fraktet med fly til Moskva, melder flere russiske medier. Sergej Furgal er mistenkt for å ha vært inblandet i to mord på begynnelsen av 2000-tallet..

VG - 07 juli 20 kl. 11:34

Demonstrerte til støtte for spion-siktet journalist

Den spionsiktede russeren Ivan Safronov (30) møtte tirsdag i retten i Moskva - samtidig som det var demonstrasjon til støtte for ham på utsiden..

P4 - 23 juni 20 kl. 23:07

Moskva åpnes opp

Russlands hovedstad Moskva åpnes nå gradvis opp igjen. Nå kan russerne blant annet gå på restaurant, treningsstudio, svømmehaller og bibliotek. Det skjer etter at antall nye daglige smittetilfeller i byen er halvert den siste tiden..

Aftenposten - 06 juli 20 kl. 10:57

Barnehjemmet måtte tømmes da koronakrisen kom. Da visste Maria hva hun måtte gjøre.

KRASNOGORSK/Moskva/OSLO (Aftenposten): Pandemien sendte titusenvis av barnehjemsbarn ut av institusjoner og inn i familier. Organisasjon er svært bekymret for oppfølgingen..

Aftenposten - 06 juli 20 kl. 10:57

Barnehjemmet måtte tømmes da koronakrisen kom. Maria visste hva hun måtte gjøre.

KRASNOGORSK/Moskva/OSLO (Aftenposten): Pandemien sendte titusenvis av barnehjemsbarn ut av institusjoner og inn i familier. Organisasjon er svært bekymret for oppfølgingen..

NRK - 23 juni 20 kl. 15:03

Moskva gjenåpnes

Etter flere måneders nedstengning åpnes Moskva gradvis opp igjen. Fra tirsdag kan russerne gå på restaurant, dra på treningsstudio, svømmehaller og bibliotek, ifølge AP. De siste ukene er antall nye daglige smittetilfeller halvert i byen..

NRK - 24 juni 20 kl. 23:25

14.000 i militærparade i Moskva

14.000 soldater marsjerte, 200 militære kjøretøy ble vist fram og 75 fly fløy lavt over sentrum av Moskva i en storstilt militærparade til minne om 75-årsdagen for seieren over Nazi-Tyskland. Seiersdagen ble avsluttet med et stort fyrverkeri..

NRK - 05 juli 20 kl. 17:04

Kjøpesenter kollapset i Russland

Minst tre anleggsarbeidere mistet livet i Russland da et kjøpesenter de holdt på å bygge, kollapset. Ulykken skjedde rundt 100 mil nordøst for Moskva, ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS. En overlevende er brakt til Zujevskij sentralsykehus..

NRK - 02 juli 20 kl. 05:06

Opptellingsfeil i Moskva

Valgkommisjonen i Moskvas Ramenki-distrikt har vurdert en video fra et valglokale og avslørt feil ved stemmegivningen og opptellingen. Kommisjonen har bestemt å erklære resultatene av avstemmingen fra valglokalet som ugyldige, melder Tass..

P4 - 02 juli 20 kl. 05:14

Stemmesedler gjort ugyldige i Russland

Flere stemmesedler som er avgitt i et stemmelokale i Moskva under folkeavstemningen om ny grunnlov i Russland er gjort ugyldige på grunn av feil ved stemmegivningen og opptelling av stemmene. Det melder nyhetsbyrået Tass. Det er en video fra valglokalet som avslørte feilen.

P4 - 27 juni 20 kl. 21:21

Russland: - 20 prosent har antistoffer

Myndighetnee i Moskva hevder en av fem innbyggere i den russiske hovedstaden har antistoffer mot koronaviruset. De har testet 90.000 inbyggere, og 19,9 prosent har ifølge viseordføreren antistoffer i kroppen.

NRK - 08 juni 20 kl. 15:27

Lettingar i Moskva

I den russiske hovudstaden Moskva kan innbyggarane frå og med tysdag bevege seg fritt rundt i byen, seier styresmaktene ifylgje russiske medium. Det vert slutt på påbodet om å halde seg heime, og det trengst ikkje lenger løyve for å vere ute..

P4 - 01 juni 20 kl. 08:24

Moskva letter på koronarestriksjonene

I dag letter den russiske hovedstaden Moskva på koronarestriksjonene. Det skjer til tross for at Russland har det tredje høyeste antallet smittede i verden og Moskva er landets episenter for utbruddet. Lettelsene skjer etter at president Vladimir Putin kunngjorde at landet har passert smittetoppen.

NRK - 01 juni 20 kl. 05:56

Moskva letter på restriksjonene

Restriksjonen i den russiske hovedstaden Moskva lempes mandag. President Vladimir Putin kunngjorde nylig at epidemien i landet har passert toppen. Det betyr at kjøpesentre og parker åpner etter å ha vært stengt siden 30.

P4 - 08 juni 20 kl. 16:23

Russland slipper opp

Nå letter også Russland på koronarestriksjonene. Fra og med i morgen kan folk i Moskva bevege seg fritt rundt i byen igjen. Frem til nå har folk vært avhengige av tillatelse for å forlate hjemmene sine.

P4 - 25 mai 20 kl. 14:29

Ber om 18 års fengsel for spionsiktet

Påtalemyndigheten i Russland ber om 18 års fengsel for en spionsiktede amerikaner. Det melder det russiske nyhetsbyrået Interfax. Den amerikanske mannen ble arrestert i Moskva i nyttårsaften i fjor, etter å ha blitt stoppet med en minnebrikke som inneholdt statshemmeligheter.

Aftenposten - 02 juni 20 kl. 10:48

Massiv vaksinemotstand: I flere land tror under halvparten at vaksiner er trygge

Moskva/OSLO (Aftenposten): Vaksine er slutten på koronapandemien. Men vil nok mennesker ta den?.

NRK - 21 mai 20 kl. 23:16

Tsjetsjenias leder på sykehus

Tsjetsjenias Kreml-støttede leder Ramzan Kadyrov er innlagt på sykehus i Moskva, trolig på grunn av koronasmitte. Kadyrov ble torsdag innlagt på sykehus i Moskva, melder russiske nyhetsbyråer.

Aftenposten - 29 mai 20 kl. 17:29

25 pågrepet under protester i Russland

25 personer er pågrepet i Moskva og St. Petersburg etter at de brøt smittevernrestriksjoner og protesterte mot pågripelsen av en kjent journalist..

Aftenposten - 29 mai 20 kl. 17:29

35 pågrepet under protester i Russland

Minst 35 personer er pågrepet i Moskva og St. Petersburg etter at de brøt smittevernrestriksjoner og protesterte mot pågripelsen av en kjent journalist..

Aftenposten - 19 mai 20 kl. 21:09

Russisk militærhelikopter styrtet utenfor Moskva

Alle om bord mistet livet da et russisk militærhelikopter styrtet under landing ved byen Klin utenfor Moskva tirsdag..

NRK - 27 mai 20 kl. 17:17

Delvis gjenopning i Moskva

Hovudstaden i Russland hever delar av stengingstiltaka frå måndag fordi smittespreiinga har falt dei siste vekene. Mellom anna kan butikkar som ikkje sel mat opne att, og folk skal få vere utandørs i spesifikke tidsrom..

NRK - 25 mai 20 kl. 14:13

Påstand om 18 års fengsel

Rettssaken i Moskva mot den spiontiltalte amerikaneren Paul Whelan ble avsluttet mandag. Aktor la ned påstand om 18 års fengsel under strengt regime. Whelan er tiltalt for spionasje etter å ha blitt stoppet med en minnebrikke som inneholdt statshemmeligheter..

Aftenposten - 24 mai 20 kl. 15:42

Natalja Lebedeva (51) ble beskrevet som en evig optimist og en pliktoppfyllende lege. Så forsvant hun ut av sykehusvinduet i femte etasje.

Moskva/OSLO (Aftenposten): Russlands koronaleger jobber under voldsomt press. Men hvorfor dør så mange av dem?.

NRK - 23 mai 20 kl. 22:43

Alligator på 84 år død

En 84 år gammel alligator med en uvanlig livshistorie er død i en dyrehage i Moskva. Alligatoren Saturn døde av alderdom, forteller dyrepasserne i den russiske hovedstaden. Han var uvanlig gammel.

NRK - 11 mai 20 kl. 14:03

Moskva: minst ni døde i brann

Minst ni personer er døde og ni andre alvorlig skadd etter en brann ved et aldershjem i Moskva. Etterforskere tror årsaken til brannen var feil i det elektriske systemet, skriver nyhetsbyrået Reuters. Eieren av hjemmet skal være pågrepet..

NRK - 10 mai 20 kl. 01:11

Brann på koronasykehus i Moskva

En pasient døde i en brann på et koronasykehus i Moskva lørdag. 200 andre ble evakuert. Brannen oppsto i første etasje i en av sykehusets fløyer som er ominnredet for å ta seg av koronasmittede, og ble raskt slukket..

P4 - 19 mai 20 kl. 21:31

Militærhelikopter styrtet i Russland

Alle ombord i et russisk militærhelikopter som styrtet under landing utenfor Moskva i ag omkom. Det opplyser forsvarsdepartementet i landet. Årsaken til ulykken er trolig teknisk svikt heter det i en foreløpig rapport..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt