Moralsk

Torsdag, 22 April, 05:22

Nyheter om Moralsk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 feb. 21 kl. 22:42

McConnell: Trump har Moralsk ansvar

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, sier at Donald Trump er Moralsk ansvarlig for opprøret mot Kongressen 6. januar. McConnell stemte selv for frikjenning.

Aftenposten - 31 mars 21 kl. 11:03

De ble slaktet av kritikerne. I dag er de klassikere.

Disse filmene skapte Moralsk oppstandelse, polariserte publikum og ble slaktet av kritikerne da de kom..

VG - 27 jan. 21 kl. 16:21

EU krever krever AstraZeneca-doser: - Et Moralsk ansvar

I en uttalelse sier EUs helsekommissær at AstraZeneca har et Moralsk ansvar for å levere flere vaksinedoser - og mener selskapet er nødt til å ta doser fra fabrikken som leverer til Storbritannia..

VG - 23 mars 21 kl. 00:05

WHO-sjefen: - Vaksinefordelingen er grotesk

Verdens helseorganisasjon (WHO) kaller den økende ulikheten i fordelingen av vaksiner mellom rike og fattige land for et Moralsk overgrep. Får støtte av Kirkens Nødhjelp..

NRK - 22 mars 21 kl. 19:15

WHO: Vaksinefordelingen et overgrep

Verdens helseorganisasjon kaller den økende ulikheten i fordelingen av vaksiner mellom rike og fattige land for et Moralsk overgrep. Så langt er knapt 30 millioner vaksinedoser distribuert til de 50 landene som er med i den såkalte Covax-ordningen..

VG - 19 mars 21 kl. 12:04

Rumpehumor i særklasse! Bokanmeldelse: «Hvem rumpet brunosten?»

Hvis du synes barnebøker bør være Moralsk oppbyggelige, ikke les videre..

NRK - 22 feb. 21 kl. 05:24

Vil hjelpe skadde oljearbeidarar

Oljearbeidarar som meiner dei har fått varige skader etter arbeid i Nordsjøen i pionertida får nå saka si opp for Stortinget. Det er Framstegspartiet som meiner at staten har eit Moralsk ansvar for å gi dei skadde oljearbeidarane oppreising..

NRK - 16 feb. 21 kl. 08:32

McConnell gjentar angrep på Trump

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, gjentar at han holder Donald Trump Moralsk ansvarlig for stormingen av Kongressen i USA. I en kronikk i Wall Street Journal skriver han at riksrett var feil redskap å straffe eks-presidenten med..

NRK - 13 feb. 21 kl. 11:57

WHO ut mot «vaksinenasjonalisme»

Rike land som prioriterer koronavaksine til alle egne innbyggere over utsatte grupper i fattige land, har ført verden på randen av et Moralsk sammenbrudd, mener WHO. Mange land vil ikke ha tilgang på vaksine før i 2022 og 2023, melder USA Today..

NRK - 09 feb. 21 kl. 05:34

Trumps advokater går hardt ut

Donald Trumps advokater kaller riksrettssaken mot ham politisk teater. Advokatene anklager demokratene for å utnytte traumene etter angrepet på Kongressen politisk. Demokratene ser på sin side saken som helt nødvendig, både Moralsk og følelsesmessig..

Aftenposten - 03 feb. 21 kl. 22:00

Norge bør stille seg bak i køen i fordelingen av vaksinene

Vi har alle et Moralsk ansvar overfor verdens sårbare..

E24 - 27 jan. 21 kl. 16:41

EU krever AstraZeneca-doser : - En Moralsk forpliktelse

I en uttalelse krever EUs helsekommissær at AstraZeneca leverer flere vaksinedoser - og sier at selskapet er nødt til å ta doser fra fabrikken som leverer til Storbritannia og gi dem til EU..

VG - 27 jan. 21 kl. 16:21

EU krever krever AstraZeneca-doser : - En Moralsk forpliktelse

I en uttalelse krever EUs helsekommissær at AstraZeneca leverer flere vaksinedoser - og sier at selskapet er nødt til å ta doser fra fabrikken som leverer til Storbritannia og gi dem til EU..

VG - 27 jan. 21 kl. 16:21

EU krever AstraZeneca-doser : - En Moralsk forpliktelse

I en uttalelse krever EUs helsekommissær at AstraZeneca leverer flere vaksinedoser - og sier at selskapet er nødt til å ta doser fra fabrikken som leverer til Storbritannia og gi dem til EU..

VG - 13 jan. 21 kl. 10:16

Tore Reginiussen åpner opp: – Man kan ikke bare hive folk ut døren

Tore Reginiussen (34) sier han kanskje er «for forståelsesfull» om måten han ble nødt til å forlate Rosenborg på, men han retter en Moralsk pekefinger mot gamleklubben i forbindelse med den pågående ryddesjauen..

Aftenposten - 14 des. 20 kl. 21:55

«Rått portrett, Moralsk dilemma og ekte julestemning»

Fem håndplukkede tips om hva du kan se, lese og høre akkurat nå..

NRK - 14 des. 20 kl. 04:31

Instagram-profil dømt til 10 år

Den iranske 19-åringen Fatemeh Khishvand er dømt til 10 års fengsel for å ha publisert manipulerte bilder av seg selv på Instagram, skriver SVT. Hun er anklaget for å ha fordervet unge mennesker Moralsk. På Instagram kaller hun seg Sahar Tabar..

VG - 09 des. 20 kl. 23:11

USA-ekspert om Trumps pengeinnsamling: – Moralsk veldig tvilsomt

Donald Trump har samlet inn enorme pengesummer etter valget blant annet ved å sende e-poster til sine tilhengere der han «tigger» om penger for å snu valgresultatet. Trolig vil pengene bli brukt på helt andre ting..

VG - 05 nov. 20 kl. 17:35

Kjendispastoren som døpte Justin Bieber, har fått sparken

Lederen av megakirken Hillsong sin New York avdeling, Carl Lentz, har fått sparken for «Moralsk svikt»..

VG - 30 okt. 20 kl. 20:20

Raser mot støttemillioner til Kurt Nilsen: – Moralsk bankerott

Tildelingen av over 13 millioner til Kurt Nilsens juleturné opprører store deler av Kultur-Norge. Kulturministeren, Kulturdepartementet og Kulturrådet beskyldes nå for å favorisere storfiskene i bransjen..

VG - 15 okt. 20 kl. 21:01

Hadia Tajik forsvarer Giske-håndtering i ny bok

I sin nye bok sier Ap-nestleder Hadia Tajik at hun hadde en Moralsk plikt til å ta tak i varslene mot sin daværende nestlederkollega Trond Giske..

Aftenposten - 05 okt. 20 kl. 12:00

Kart uten Moralsk kompass

Noen har klart å få halve det offentlige Norge til å betale for luft. Flere bør gå i seg selv..

P4 - 07 sep. 20 kl. 06:08

Bedrifter har tilbakebetalt koronastøtte

Rundt 30 bedrifter har betalt tilbake penger de fikk i koronastøtte uten at de har fått tilbakebetalingskrav. Tall NRK har fått fra Skatteetaten viser at bedriftene til sammen har betalt tilbake rundt 17 millioner kroner. Daglig leder for bilforhandleren Birger N Haug, sier det for dem var en Moralsk beslutning å betale tilbake når situasjonen endret seg og de likevel ikke trengte støtten.

Aftenposten - 03 sep. 20 kl. 19:00

Vi som vet, har en Moralsk plikt til å fortelle: Koronaviruset spres ikke i bølger, men som en brann.

Vi kan ikke være så redde for å skremme at vi ikke advarer mot reelle farer..

Aftenposten - 23 aug. 20 kl. 18:01

Betaler tilbake kontantstøtte: – For vår del en Moralsk greie

Tross dystre utsikter i mars, har pilene pekt oppover for deler av bilbransjen de siste månedene. Solberg Bil betaler tilbake kontantstøtten de fikk i vår etter å ha sett at de vil gå med overskudd..

E24 - 23 aug. 20 kl. 17:54

Betaler tilbake kontantstøtte: – For vår del en Moralsk greie

Tross dystre utsikter i mars, har pilene pekt oppover for deler av bilbransjen de siste månedene. Solberg Bil betaler tilbake kontantstøtten de fikk i vår etter å ha sett at de vil gå med overskudd..

NRK - 23 aug. 20 kl. 08:32

Bestemt på å åpne skolene igjen

Det er uaktuelt å ikke åpne skolene i september, sier Storbritannias statsminister Boris Johnson ifølge Sunday Telegraph. Tidligere i august sa Johnson at gjenåpningen av skolene er sosialt, økonomisk og Moralsk viktig for landet..

VG - 13 aug. 20 kl. 12:13

Landslaget måtte droppe kartlegging: – Et etisk og Moralsk dilemma

Norges Fotballforbund tok ikke sjansen på å sende noen «scoutere» ut av Norge for å kartlegge høstens motstandere til Lars Lagerbäck og landslaget. Selv turer til «grønne» fotballnasjoner ble droppet..

P4 - 09 aug. 20 kl. 13:56

Vil åpne skoler i Storbritannia

Skolene i Storbritannia kan bli åpnet i september. Ifølge Reuters mener statsminister Boris Johnson at det er sosialt, økonomisk og Moralsk nødvendig, selv om man er midt i en pandemi..

NRK - 09 aug. 20 kl. 11:36

Vil gjenopne skular i Storbritannia

Den britiske statsministeren Boris Johnson seier at skulane i landet må opne i september, melder Reuters. Han meiner opninga er sosialt, økonomisk og Moralsk naudsynt for at landet skal kunne halde fram å fungere på ein trygg måte, trass i pandemien..

Aftenposten - 01 aug. 20 kl. 08:00

Bokanmeldelse: Et ruvende Moralsk forfatterskap

Lik omstreifende dyr har italienske Primo Levis bøker satt dype spor etter seg i verden. Nå finnes fem av dem på norsk..

Aftenposten - 27 juni 20 kl. 22:30

Ingen Moralsk storrengjøring | Harald Stanghelle

I 1905 planla aktivistiske nynorskstudenter å sprenge Karl Johan-statuen foran Slottet. Nå åpner Raymond Johansen for en «statuekommisjon». Det er en nesten like håpløs idé..

P4 - 20 juni 20 kl. 09:13

Trump advarer motdemonstranter

USAs president Donald Trump truer motdemonstranter med represalier i forkant av folkemøtet i Oklahoma i dag. Presidenten sier uro og bråk vil bli slått hardt ned på. I en Twitter-melding omtaler også Trump de som vil protestere med svært nedlatende begreper og kaller dem for mennesker med lav Moralsk karakter.

VG - 24 mai 20 kl. 15:34

Moria og den gode moral

Er det mer Moralsk å hjelpe noen få selv om det ikke løser de grunnleggende problemene? Ja, kanskje til og med forsterker dem?.

VG - 22 mai 20 kl. 09:20

Bondevik vil ha Moria-barna til Norge: – Vi kan ikke se på denne lidelsen uten å gjøre noe

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) mener Norge har et Moralsk ansvar for å hente flyktninger fra de greske flyktningleirene..

P4 - 22 mai 20 kl. 08:19

Bondevik vil ha Moria-barn til Norge

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik mener Norge har et Moralsk ansvar for å hente hente barn fra Moria-leiren i Hellas. Bondevik sier til TV2 at man ikke kan sitte rolig og se på lidelsene. Evakuering av barn og sårbare i den greske flyktningleiren har engasjert stort den siste tid, og flere hjelpeorganisasjoner har varslet katastrofe hvis koronaepidemien når leiren.

NRK - 22 mai 20 kl. 08:05

Vil ha Moria-borna til Noreg

Tidlegare statsminister Kjell Magne Bondevik meier Noreg har eit Moralsk ansvar for å hente flyktningar frå dei greske flyktningleirane. – Me kan ikkje sitje roleg og sjå på denne lidinga, seier han til TV 2..

P4 - 21 mai 20 kl. 18:35

Kina varsler mottiltak mot USA

Kina lover å slå hardt tilbake mot USA dersom de vedtar lover som åpner for sanksjoner knyttet til koronapandemien. En talsmann for den kinesiske Folkekongressen sier at det verken er ansvarlig eller Moralsk å dekke over ens egne problemer ved å skylde på andres. Spenningene mellom USA og Kina har økt etter at president Donald Trump og flere andre republikanere har hevdet at Kina har skyld i at viruset har spredd seg til resten av verden..

VG - 25 april 20 kl. 14:04

Moria – empatiens episenter

Empati med de svakeste er viktig. Men er empati egnet som Moralsk kompass?.

VG - 22 april 20 kl. 14:27

«25 under 25»: Arbeiderpartiets Moralske kollaps

I en kronikk i VG 21. april skriver Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani og partileder Jonas Gahr Støre om partiets asyl- og innvandringspolitikk under tittelen «Arbeiderpartiets Moralske kompass». Kronikken fremstår dessverre mer som en Moralsk kollaps..

P4 - 24 feb. 20 kl. 12:31

- Moralsk forkastelig

Arbeiderpartiet går kraftig ut mot fiskeriminister Geir Inge Sivertsen etter avsløringene om etterlønn og dobbelt lønn. – Dette er Moralsk forkastelig, sier stortingsrepresentant Terje Aasland til NTB. Sist uke ble det kjent at Sivertsen i seks uker fikk 120 000 kroner i lønn fra jobben som ordfører i Lenvik, samtidig som han var i full jobb og fikk full lønn som statssekretær.

P4 - 21 april 20 kl. 05:45

SV får liten støtte til å hente flyktningbarn

SV får liten støtte fra de andre partiene når de har lagt fram forslag om å hente 1500 barn og sårbare flyktninger fra leire i Hellas til Norge. Arbeiderpartiet sier til Aftenposten at de ikke kommer til å stemme for SVs forslag. Samme beskjed gir KrF som sier de må jobbe gjennom regjeringen for å få gjennomslag der.

VG - 24 feb. 20 kl. 12:21

Ap kraftig ut mot fiskeriministeren: Moralsk forkastelig

Arbeiderpartiet går kraftig ut mot fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) og statsminister Erna Solberg..

P4 - 22 jan. 20 kl. 06:34

Solberg får ikke velgernes støtte

Erna Solberg har ikke støtte blant flertallet av sine egne velgere i vedtaket om å hente hjem en IS-siktede kvinnen fra Syria. Solberg har kalt det et Moralsk riktig valg, men 6 av 10 Høyrevelgere mener valget var galt. Det viser en måling Kantar har gjort for TV 2.

Aftenposten - 19 jan. 20 kl. 20:29

Fire fylkesledere ber Siv Jensen ta Frp ut av regjering

Begeret er fullt for sentrale Frp-ere etter statsminister Erna Solbergs (H) uttalelser om at flertallet i regjeringen – minus Frp – handlet «Moralsk riktig» med hjemhentingen av den IS-siktede kvinnen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt