Missiler

Tirsdag, 29 September, 19:00

Nyheter om Missiler

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 23 aug. 20 kl. 12:31

Har hentet ut samtaler

Nye lydopptak viser at folk var i live i minst 19 sekunder etter at den første raketten traff det ukrainske passasjerflyet i Teheran i januar. Det opplyser myndighetene i Iran som har hentet ut data fra de svarte boksene, inkludert deler av samtalen i cockpiten. Alle de 176 personene om bord døde da flyet ble skutt ned av to Missiler som ble avfyrt av den iranske Revolusjonsgarden like etter avgang..

P4 - 04 aug. 20 kl. 05:46

Rapport: Atomprogram i ny fase

Nord-Korea fortsetter å utvikle atomprogrammet sitt som nå er i en ny fase. En ny FN-rapport viser at landet nå har utviklet små atomstridshoder som kan monteres på interkontinentale ballistiske Missiler..

NRK - 13 juli 20 kl. 09:28

Houthiopprørere tar på seg angrep

Jemens Houthi-opprørere og deres militære tar på seg ansvaret for et angrep mot et stort oljebygg og industriområde i Sudan, ifølge Reuters. Angrepet skal ha vært en del av en operasjon for å lansere droner og Missiler inn i Saudi-Arabia..

NRK - 13 juli 20 kl. 09:28

Houthi-opprørere tar på seg angrep

Jemens Houthi-opprørere og deres militære tar på seg ansvaret for et angrep mot et stort oljebygg og industriområde i Saudi-Arabia, ifølge Reuters. Angrepet skal ha vært en del av en operasjon for å lansere droner og Missiler inn i Saudi-Arabia..

P4 - 12 juli 20 kl. 11:54

Radarfeil årsak til flystyrt

En radarfeil førte til nedskytingen av et ukrainsk passasjerfly utenfor Teheran i januar. Det melder iranske myndigheter. Alle de 176 personene om bord, inkludert 17 svensker, døde da flyet på vei til Kiev i Ukraina ble skutt ned av to Missiler.

VG - 17 april 20 kl. 15:48

Forsvarssjefen ville ha nye Missiler - ble ikke hørt av regjeringen

KrysserMissiler utgjør den skarpeste luft-trusselen mot Norge. Men regjeringen hører ikke på forsvarssjefens råd om å anskaffe langtrekkende Missiler for å matche Russlands mest avanserte våpen..

NRK - 14 feb. 20 kl. 02:05

Missiler avskåret av luftvern

Syrias luftforsvar har avskåret flere Missiler som kom inn i syrisk luftrom nær Damaskus, melder statlige medier. Like før midnatt torsdag skal forsvaret ha oppdaget fiendtlige Missiler, som skal ha blitt skutt opp fra de okkuperte Golanhøydene..

Aftenposten - 28 mars 20 kl. 22:39

Saudi-Arabia har avskåret Missiler over Riyadh

Saudiarabisk luftvern har avskåret to-tre Missiler over hovedstaden Riyadh. Det melder statlige medier lørdag kveld..

E24 - 14 mai 20 kl. 22:47

Boeing sikrer milliardkontrakt med den amerikanske marinen

Etter to måneder med strenge virustiltak, og et helt år med 737 Max-flyene på bakken, får Boeing en håndsrekning fra den amerikanske marinen. Nå skal den amerikanske produsenten levere Missiler verdt mer enn 31 milliarder kroner..

Aftenposten - 14 mai 20 kl. 22:47

Boeing sikrer milliardkontrakt med den amerikanske marinen

Etter to måneder med strenge virustiltak, og et helt år med 737 Max-flyene på bakken, får Boeing en håndsrekning fra den amerikanske marinen. Nå skal den amerikanske produsenten levere Missiler verdt mer enn 31 milliarder kroner..

P4 - 12 mai 20 kl. 07:48

Vil ha større våpen i Norge

Tyskland, Storbritannia og USA bør få lov til å stasjonere Missiler i Norge for å avskrekke Russland. Det er en av konklusjonene i en rapport laget om Norges forsvar av den amerikanske tenketanken Rand, skriver Klassekampen. I rapporten kommer det frem at missilene bør har en rekkevidde på opp mot 300 kilometer.

NRK - 11 mai 20 kl. 18:21

Iransk fartøy beskutt i ulykke

19 personer ble drept og 15 såret da en iransk fregatt ved et uhell traff et annet iransk marinefartøy under en øvelse i Omanbukta. Fregatten skulle avfyre Missiler mot et mål til havs, men traff i stedet et støttefartøy som hadde utplassert målene..

Aftenposten - 16 april 20 kl. 11:55

I tre år har forsvarsminister og toppoffiserer ropt om fare. Nå skal politikerne bestemme hvor mye penger Forsvaret skal få.

Kina og Russland pekes ut som de største truslene mot Norge. Det varsles om Missiler vi ikke har noe vern mot. Men bør Forsvaret få alt de ber om?.

VG - 11 feb. 20 kl. 17:17

Norge mangler missilforsvar - NATO-sjefen urolig over kortere varslingstid

BRUSSEL (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg er bekymret over at en ny generasjon russiske Missiler reduserer varslingstiden til et minimum. Norge har ikke forsvarssystemer som kan avverge innkomne Missiler..

VG - 11 feb. 20 kl. 11:56

Stoltenberg om Russlands nye Missiler: – Nato har allerede begynt å svare

BRUSSEL (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg sier at NATO må svare på Russlands utvikling av nye Missiler - men avviser fortsatt å utplassere atomraketter på europeisk jord..

P4 - 28 mars 20 kl. 22:40

Saudi-Arabia har avskåret raketter

To Missiler skal ha blitt avskåret over Saudi-Arabias hovedstad Riyadh og byen Jazan. Det opplyser landets medier. Det er ikke klart hvor rakettene har blitt avfyrt fra og ingen har tatt på seg ansvareret..

NRK - 20 mars 20 kl. 23:23

– Nord-Korea avfyrte mot Japan

Nord-Korea skal ha skutt opp en «uidentifiserbar missil» mot Japanhavet, melder nyhetsbyrået Yonhap. Tidligere denne måneden gjennomførte Nord-Korea to lignende oppskytninger. Japan sa at prosjektilene så ut til å være ballistiske Missiler..

VG - 21 jan. 20 kl. 08:42

Iran bekrefter: To Missiler traff flyet

Iran har tidligere innrømmet at de skjøt ned det ukrainske passasjerflyet. Nå er det klart at det var to Missiler som traff flyet..

Aftenposten - 21 jan. 20 kl. 08:13

Iran bekrefter at fly ble truffet av to Missiler

Iranske luftfartsmyndigheter bekrefter at det ukrainske passasjerflyet ble skutt ned av to Missiler..

P4 - 21 jan. 20 kl. 08:01

Bekrefter at to Missiler traff fly

Iran bekrefter at det var to Missiler som traff det ukrainske passasjerflyet utenfor Teheran tidligere i januar. Det melder nyhetsbyrået AFP. Alle de 176 personene om bord omkom da flyet ble skutt ned.

P4 - 15 jan. 20 kl. 05:36

- To Missiler traff passasjerflyet

Iran avfyrte to Missiler mot det ukrainske passasjerflyet. Det skriver den amerikanske storavisen The New York Times, etter å ha analysert en ny video av angrepet. Det første missilet satte flyets transponder ut av spill 23 sekunder før det andre missilet traff.

VG - 14 jan. 20 kl. 22:22

Storavis om ny video: Her treffer to Missiler det ukrainske passasjerflyet

Nye overvåkningsbilder viser angivelig hvordan flyet ble skutt ned av to Missiler..

P4 - 14 jan. 20 kl. 20:33

Ukrainsk fly ble truffet av to Missiler

Det Ukrainske flyet som styret like etter avgang i Teheran ble truffet av to Missiler. Det melder New York Times. Det er overvåkningsbilder som viser at missilene ble skutt opp med 30 sekunders mellomrom.

NRK - 10 jan. 20 kl. 16:40

Nato støtter påstand om Missiler

Nato-sjef Jens Stoltenberg støtter hypotesen om at det var iranske Missiler som skjøt ned det ukrainske flyet med 176 personer om bord. – Vi har ingen grunn til å ikke tro på rapportene vi har sett fra ulike Nato-allierte, sier Stoltenberg..

NRK - 28 feb. 20 kl. 07:37

Russiske krigsskip på vei til Syria

Russland har sendt to krigsskip utstyrt med Kalibr-Missiler mot den syriske kysten, opplyser russiske myndigheter, ifølge Interfax. Nyheten kommer etter en forverring i forholdet med Tyrkia som følge av angrepet i Idlib-provinsen i Syria..

P4 - 04 jan. 20 kl. 18:54

Missiler har truffet Bagdad

To Missiler skal ha truffet et omtråde i den irakiske hovedstaden Bagdad, som huser flere regjeringsbygg og ambassader – blant annet den amerikanske. Det melder nyhetsbyrået AFP. Det er foreløpig ikke meldt om skadde eller drepte og det er heller ikke klart hvem som står bak.

Aftenposten - 21 feb. 20 kl. 13:54

Forsvaret roper om fare. Politikerne må bestemme seg for hvor redde de er.

Kina og Russland pekes ut som de største truslene mot Norge. Det varsles om Missiler vi ikke har noe vern mot. Spørsmålet er likevel hvor mye penger Forsvaret bør få..

P4 - 17 feb. 20 kl. 06:13

Manglende avtaler bekymrer NATO-sjefen

NATO-sjef Jens Stoltenberg er svært bekymret for manglende atom-nedrustningavtaler. Kina ruster nå opp forsvaret og utvikler nye Missiler som i fremtiden skal kunne bære atomvåpen. Men både Russland og USA sier kineserne må med dersom de skal være villig til å gå videre med globale nedrustningsavtaler.

P4 - 11 feb. 20 kl. 12:42

NATO må svare Russland

- NATO må svare på Russland sin utvikling av nye Missiler. Det sa generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse for kort tid siden og viste til at Russland over flere år har investert tungt i moderne militære muligheter. NATO har svart med økt tilstedeværelse.

P4 - 10 feb. 20 kl. 16:08

Advarer om våpenkappløp

Den norske etterretningstjenesten advarer om et våpenkappløp mellom stormaktene, og særlig nye russiske våpen. Det kommer frem i deres trusselvurdering, som ble lagt frem i dag. Flere avtaler som begrenser bruk av atomvåpen er entet stanset, eller i ferd med å falle sammen.

P4 - 08 feb. 20 kl. 14:29

Russisk øvelse avsluttet

Den varslede øvelsen til det russiske forsvaret der de skulle avfyre både Missiler og artilleri under øvelsen utenfor kysten av Nordland denne uka. Russerne varslet at øvelsen, som ligger i internasjonalt farvann, men i nærheten av norske oljeinstallasjoner, skulle vare tre dager. Men i følge Forsvarets operative hovedkvarter var øvelsen allerede over etter første dag..

NRK - 08 feb. 20 kl. 10:52

Russisk øvelse avsluttet

Det russiske forsvaret avfyrte både Missiler og artilleri under øvelsen utenfor kysten av Nordland denne uka. Russerne sa øvelsen skulle vare fra onsdag til fredag, men den var over allerede etter første dag, ifølge Forsvarets operative hovedkvarter..

P4 - 03 feb. 20 kl. 10:53

Visste at flyet ble skutt ned

Et lydopptak som ble lekket til Ukrainske medier viser at Iran umiddelbart visste at det var et passasjerfly som ble skutt ned av to Missiler utenfor Teheran i januar. Lydfilen var en del av bevisene som iranske myndigheter delte med Ukraina etter flystyrten. Nå som lydopptaket er lekket til pressen vil ikke lenger Iran dele bevis med Ukraina i etterforskningen av flystyrten som tok 176 menneskeliv..

P4 - 31 jan. 20 kl. 17:04

Russland varsler ny rakettøvelse

Russland varsler en ny rakettøvelse utenfor Helgeland i neste uke. Ifølge VG har den russiske marinen varslet at de stenger av et området i Norskehavet mellom 5. og 7.

NRK - 31 jan. 20 kl. 16:23

Russland varsler ny rakettøvelse

Den russiske marinen har varslet testskyting av Missiler i et område utenfor Helgeland i neste uke, skriver VG. Russland har formelt varslet at de stenger av et område i Norskehavet mellom 5. og 7.

VG - 31 jan. 20 kl. 15:49

Russland varsler ny missil-øvelse utenfor Nordland

Den russiske marinen har rekvirert et område utenfor Helgeland for å gjennomføre testskyting med Missiler i neste uke. Området ligger i internasjonalt farvann, men i nærheten av norske oljeinstallasjoner..

VG - 21 jan. 20 kl. 10:43

De opplevde Irans hevn på USA: «Vi har ingen ting med krigen å gjøre»

SAIDAN, NORD-IRAK (VG) Mens hele verden holdt pusten, kom de sivile i en liten landsby i Irak farlig nære å bli tilfeldige ofre i angrepet som kunne utløst en internasjonal storkrig. VG reiste dit ett av Irans Missiler landet..

VG - 14 jan. 20 kl. 05:56

USA viser frem skadene etter Irans angrep

De amerikanske soldatene på basen Al-Asad lå allerede i dekning da Irans Missiler traff 8. januar..

VG - 12 jan. 20 kl. 22:26

Så sterkt er Irans militære

Iran står uten et «moderne og balansert» militære,men med langtrekkende Missiler, ubåter og et stort nettverk av allierte militser, har Den islamske republikken blitt én av Midtøstens mektigste militærmakter..

VG - 12 jan. 20 kl. 22:26

Så sterkt er Irans militære styrker

Iran står uten et «moderne og balansert» militær, men med langtrekkende Missiler, ubåter og et stort nettverk av allierte militser, har Den islamske republikken blitt én av Midtøstens mektigste militærmakter..

VG - 12 jan. 20 kl. 22:26

Så sterkt er det iranske militæret

Iran står uten et «moderne og balansert» militær, men med langtrekkende Missiler, ubåter og et stort nettverk av allierte militser, har Den islamske republikken blitt én av Midtøstens mektigste militærmakter..

VG - 10 jan. 20 kl. 18:26

Norske soldater under angrep var uten missil-beskyttelse

Militærbasen i Irak, der 70 norske soldater holder til, hadde ikke et eget missilforsvar som kunne beskytte mot innkomne iranske Missiler..

Aftenposten - 08 jan. 20 kl. 00:24

Forsvaret bekrefter missilangrep på base i Irak med rundt 70 nordmenn

Al-Assad-basen i Irak, hvor rundt 70 nordmenn oppholder seg, er angrepet av Missiler. Amerikanske jagerfly skal være på vingene..

VG - 01 jan. 20 kl. 18:32

Forsker etter Kims trusler: Risikoen vil henge over oss utover året

I talen sier Kim Jong-un at Nord-Korea ikke lenger føler seg forpliktet til å holde seg unna testing av atomvåpen og interkontinentale Missiler..

P4 - 31 okt. 19 kl. 09:19

Nord-Korea har avfyrt to Missiler

Nord-Korea skal ha avfyrt to Missiler i dag. De skal ha landet i havet på østkysten ved Japan, melder Reuters Nord-Korea har en rekke ganger tidligere testet ulike typer raketter som har landet i sjøen. I 2017 kunngjorde landet at de hadde raketter som kunne frakte atomstridshoder til store deler av USA..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt