Missiler

Wednesday, 19 February, 14:21

Nyheter om Missiler

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 Feb 20 kl. 02:05

Missiler avskåret av luftvern

Syrias luftforsvar har avskåret flere Missiler som kom inn i syrisk luftrom nær Damaskus, melder statlige medier. Like før midnatt torsdag skal forsvaret ha oppdaget fiendtlige Missiler, som skal ha blitt skutt opp fra de okkuperte Golanhøydene..

VG - 11 Feb 20 kl. 17:17

Norge mangler missilforsvar - NATO-sjefen urolig over kortere varslingstid

BRUSSEL (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg er bekymret over at en ny generasjon russiske Missiler reduserer varslingstiden til et minimum. Norge har ikke forsvarssystemer som kan avverge innkomne Missiler..

VG - 11 Feb 20 kl. 11:56

Stoltenberg om Russlands nye Missiler: – Nato har allerede begynt å svare

BRUSSEL (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg sier at NATO må svare på Russlands utvikling av nye Missiler - men avviser fortsatt å utplassere atomraketter på europeisk jord..

P4 - I førrgår: 06:13

Manglende avtaler bekymrer NATO-sjefen

NATO-sjef Jens Stoltenberg er svært bekymret for manglende atom-nedrustningavtaler. Kina ruster nå opp forsvaret og utvikler nye Missiler som i fremtiden skal kunne bære atomvåpen. Men både Russland og USA sier kineserne må med dersom de skal være villig til å gå videre med globale nedrustningsavtaler.

Aftenposten - 21 Jan 20 kl. 08:13

Iran bekrefter at fly ble truffet av to Missiler

Iranske luftfartsmyndigheter bekrefter at det ukrainske passasjerflyet ble skutt ned av to Missiler..

NRK - 08 Feb 20 kl. 10:52

Russisk øvelse avsluttet

Det russiske forsvaret avfyrte både Missiler og artilleri under øvelsen utenfor kysten av Nordland denne uka. Russerne sa øvelsen skulle vare fra onsdag til fredag, men den var over allerede etter første dag, ifølge Forsvarets operative hovedkvarter..

P4 - 11 Feb 20 kl. 12:42

NATO må svare Russland

- NATO må svare på Russland sin utvikling av nye Missiler. Det sa generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse for kort tid siden og viste til at Russland over flere år har investert tungt i moderne militære muligheter. NATO har svart med økt tilstedeværelse.

P4 - 10 Feb 20 kl. 16:08

Advarer om våpenkappløp

Den norske etterretningstjenesten advarer om et våpenkappløp mellom stormaktene, og særlig nye russiske våpen. Det kommer frem i deres trusselvurdering, som ble lagt frem i dag. Flere avtaler som begrenser bruk av atomvåpen er entet stanset, eller i ferd med å falle sammen.

P4 - 08 Feb 20 kl. 14:29

Russisk øvelse avsluttet

Den varslede øvelsen til det russiske forsvaret der de skulle avfyre både Missiler og artilleri under øvelsen utenfor kysten av Nordland denne uka. Russerne varslet at øvelsen, som ligger i internasjonalt farvann, men i nærheten av norske oljeinstallasjoner, skulle vare tre dager. Men i følge Forsvarets operative hovedkvarter var øvelsen allerede over etter første dag..

P4 - 21 Jan 20 kl. 08:01

Bekrefter at to Missiler traff fly

Iran bekrefter at det var to Missiler som traff det ukrainske passasjerflyet utenfor Teheran tidligere i januar. Det melder nyhetsbyrået AFP. Alle de 176 personene om bord omkom da flyet ble skutt ned.

VG - 21 Jan 20 kl. 08:42

Iran bekrefter: To Missiler traff flyet

Iran har tidligere innrømmet at de skjøt ned det ukrainske passasjerflyet. Nå er det klart at det var to Missiler som traff flyet..

VG - 14 Jan 20 kl. 22:22

Storavis om ny video: Her treffer to Missiler det ukrainske passasjerflyet

Nye overvåkningsbilder viser angivelig hvordan flyet ble skutt ned av to Missiler..

P4 - 14 Jan 20 kl. 20:33

Ukrainsk fly ble truffet av to Missiler

Det Ukrainske flyet som styret like etter avgang i Teheran ble truffet av to Missiler. Det melder New York Times. Det er overvåkningsbilder som viser at missilene ble skutt opp med 30 sekunders mellomrom.

P4 - 03 Feb 20 kl. 10:53

Visste at flyet ble skutt ned

Et lydopptak som ble lekket til Ukrainske medier viser at Iran umiddelbart visste at det var et passasjerfly som ble skutt ned av to Missiler utenfor Teheran i januar. Lydfilen var en del av bevisene som iranske myndigheter delte med Ukraina etter flystyrten. Nå som lydopptaket er lekket til pressen vil ikke lenger Iran dele bevis med Ukraina i etterforskningen av flystyrten som tok 176 menneskeliv..

NRK - 31 Jan 20 kl. 16:23

Russland varsler ny rakettøvelse

Den russiske marinen har varslet testskyting av Missiler i et område utenfor Helgeland i neste uke, skriver VG. Russland har formelt varslet at de stenger av et område i Norskehavet mellom 5. og 7.

VG - 31 Jan 20 kl. 15:49

Russland varsler ny missil-øvelse utenfor Nordland

Den russiske marinen har rekvirert et område utenfor Helgeland for å gjennomføre testskyting med Missiler i neste uke. Området ligger i internasjonalt farvann, men i nærheten av norske oljeinstallasjoner..

P4 - 31 Jan 20 kl. 17:04

Russland varsler ny rakettøvelse

Russland varsler en ny rakettøvelse utenfor Helgeland i neste uke. Ifølge VG har den russiske marinen varslet at de stenger av et området i Norskehavet mellom 5. og 7.

P4 - 15 Jan 20 kl. 05:36

- To Missiler traff passasjerflyet

Iran avfyrte to Missiler mot det ukrainske passasjerflyet. Det skriver den amerikanske storavisen The New York Times, etter å ha analysert en ny video av angrepet. Det første missilet satte flyets transponder ut av spill 23 sekunder før det andre missilet traff.

NRK - 10 Jan 20 kl. 16:40

Nato støtter påstand om Missiler

Nato-sjef Jens Stoltenberg støtter hypotesen om at det var iranske Missiler som skjøt ned det ukrainske flyet med 176 personer om bord. – Vi har ingen grunn til å ikke tro på rapportene vi har sett fra ulike Nato-allierte, sier Stoltenberg..

VG - 21 Jan 20 kl. 10:43

De opplevde Irans hevn på USA: «Vi har ingen ting med krigen å gjøre»

SAIDAN, NORD-IRAK (VG) Mens hele verden holdt pusten, kom de sivile i en liten landsby i Irak farlig nære å bli tilfeldige ofre i angrepet som kunne utløst en internasjonal storkrig. VG reiste dit ett av Irans Missiler landet..

VG - 14 Jan 20 kl. 05:56

USA viser frem skadene etter Irans angrep

De amerikanske soldatene på basen Al-Asad lå allerede i dekning da Irans Missiler traff 8. januar..

P4 - 04 Jan 20 kl. 18:54

Missiler har truffet Bagdad

To Missiler skal ha truffet et omtråde i den irakiske hovedstaden Bagdad, som huser flere regjeringsbygg og ambassader – blant annet den amerikanske. Det melder nyhetsbyrået AFP. Det er foreløpig ikke meldt om skadde eller drepte og det er heller ikke klart hvem som står bak.

VG - 12 Jan 20 kl. 22:26

Så sterkt er Irans militære

Iran står uten et «moderne og balansert» militære,men med langtrekkende Missiler, ubåter og et stort nettverk av allierte militser, har Den islamske republikken blitt én av Midtøstens mektigste militærmakter..

VG - 12 Jan 20 kl. 22:26

Så sterkt er det iranske militæret

Iran står uten et «moderne og balansert» militær, men med langtrekkende Missiler, ubåter og et stort nettverk av allierte militser, har Den islamske republikken blitt én av Midtøstens mektigste militærmakter..

VG - 12 Jan 20 kl. 22:26

Så sterkt er Irans militære styrker

Iran står uten et «moderne og balansert» militær, men med langtrekkende Missiler, ubåter og et stort nettverk av allierte militser, har Den islamske republikken blitt én av Midtøstens mektigste militærmakter..

VG - 10 Jan 20 kl. 18:26

Norske soldater under angrep var uten missil-beskyttelse

Militærbasen i Irak, der 70 norske soldater holder til, hadde ikke et eget missilforsvar som kunne beskytte mot innkomne iranske Missiler..

Aftenposten - 08 Jan 20 kl. 00:24

Forsvaret bekrefter missilangrep på base i Irak med rundt 70 nordmenn

Al-Assad-basen i Irak, hvor rundt 70 nordmenn oppholder seg, er angrepet av Missiler. Amerikanske jagerfly skal være på vingene..

VG - 01 Jan 20 kl. 18:32

Forsker etter Kims trusler: Risikoen vil henge over oss utover året

I talen sier Kim Jong-un at Nord-Korea ikke lenger føler seg forpliktet til å holde seg unna testing av atomvåpen og interkontinentale Missiler..

P4 - 15 Dec 19 kl. 20:15

Truer med å stenge amerikansk atombase

Tyrkias president Reccep Erdogan truer med å stenge den strategisk viktige atombasen Incirlik sør i landet. Det melder nyhetsbyrået Reuters i kveld USA har lagret rundt 50 atomvåpen på flybasen, og er svært viktig for Nato. Trusselen kommer etter at Trumps regjering har varslet sanksjoner i kjølvannet av Tyrkias invasjon av Syria, og for oppkjøpet av russiske Missiler.

P4 - 30 Nov 19 kl. 08:53

Truer Japan med rakettoppskyting

Nord-Korea truer nå Japan med en ekte oppskyting. Torsdag avfyrte Nord-Korea det de selv mener var en superstor rakett. Japans statsminister Shinzo Abe svarte med å kalle rakettene for Missiler - og det ble ikke godt mottatt.

P4 - 31 Oct 19 kl. 09:19

Nord-Korea har avfyrt to Missiler

Nord-Korea skal ha avfyrt to Missiler i dag. De skal ha landet i havet på østkysten ved Japan, melder Reuters Nord-Korea har en rekke ganger tidligere testet ulike typer raketter som har landet i sjøen. I 2017 kunngjorde landet at de hadde raketter som kunne frakte atomstridshoder til store deler av USA..

P4 - 28 Oct 19 kl. 18:04

Hevder Iran har utplassert Missiler

Iran har utplassert Missiler i Jemen som blant annet skal brukes til angrep mot Israel. Det fortalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu, under et møte med USAs finansminister i Jerusalem i dag. Netanyahu la ikke frem bevis for sin påstand, men etterlyser nå at USA øker presset mot regimet.

Dagbladet - 31 Oct 19 kl. 21:54

Putins supervåpen kan bli mareritt

Russlands president, Vladimir Putin, vil ha atomdrevne Missiler med ubegrenset rekkevidde, som gjør Natos rakettskjold ubrukelig. Supervåpenet kan allerede ha forårsaket en mystisk eksplosjon nær norskegrensa..

NRK - 11 Oct 19 kl. 08:07

Tror det var missilangrep

Oljeselskapet som eier det iranske skipet som brenner i Rødehavet, mener det ble angrepet med Missiler..

P4 - 15 Oct 19 kl. 10:23

Russland avholder militærøvelse

Russlands militære innleder i dag en tre dager lang omfattende øvelse for sine strategiske atomstyrker. Rundt 12 000 soldater skal delta i øvelsen - i tillegg til 105 fly, 15 krigsskip og fem ubåter. Styrkene skal blant annet øve på å skyte ut Missiler..

E24 - 11 Oct 19 kl. 14:52

NTNU-professor: – Kan regne med at Iran vil svare på angrepet

Ifølge iranske medier har ett skip eid av deres statseide rederi blitt rammet av to Missiler i Rødehavet. Dette gjør usikkerheten i regionen enda mer usikker, sier professor..

NRK - 26 Sep 19 kl. 21:21

Luftvernsystem til Saudi-Aarabia

USA sender 200 soldater sammen med Patriot-Missiler til Saudi-Arabia for å styrke landets forsvar i kjølvannet av angrepet mot oljeanlegg, opplyser Pentagon..

E24 - 26 Sep 19 kl. 21:31

USA sender luftvernsystem til Saudi-Arabia

USA sender 200 soldater sammen med Patriot-Missiler til Saudi-Arabia for å styrke landets forsvar i kjølvannet av angrepet mot oljeanlegg, opplyser Pentagon..

P4 - 26 Sep 19 kl. 21:36

Sender luftvernsystem til Saudi-Arabia

USA sender et luftvernsystem til Saudi-Arabia. Amerikanerne sender 200 soldater sammen med Missiler til landet for å styrke forsvaret i kjølvannet av angrepet mot to oljeinstallasjoner tidligere denne måneden. Det militære utstyret skal gjøre Saudi-Arabia bedre rustet til å overvåke eventuelle angrep i de nordlige delene av landet.

NRK - 01 Sep 19 kl. 15:40

Missiler skutt mot Nord-Israel

Flere Missiler ble søndag skutt fra Libanon mot Nord-Israel, det opplyser israelsk militære. Hizbollah sverget i forrige uke hevn for droneangrep mot dem i Libanon, som de ga Israel skylden for. Israelske styrker sier de vil svare på angrepet..

E24 - 15 Sep 19 kl. 12:56

UiO-professor etter oljeangrepet: – Et nytt skritt mot stupet

Saudi-Arabia varsler hevn, USA peker på Iran, og Iran truer amerikanerne med Missiler: Etter droneangrepet som har lammet verdens oljetilførsel, rasles det igjen med sablene i regionen..

VG - 11 Sep 19 kl. 17:20

Missiler og brent jord: Her eksploderte nesten konflikten mellom Israel og Iran

SØR-LIBANON (VG) Den potensielt eksplosive konflikten mellom Israel og Iran-støttede Hizbollah er på bristepunktet – og forrige søndag kokte det over. VG besøkte konfliktsonen ved den svært omstridte grensen..

VG - 11 Sep 19 kl. 17:20

Missiler og brent jord: Her eksploderte nesten konflikten mellom Israel og Hizbollah

SØR-LIBANON (VG) Den potensielt eksplosive konflikten mellom Israel og Iran-støttede Hizbollah er på bristepunktet – og forrige søndag kokte det over. VG besøkte konfliktsonen ved den svært omstridte grensen..

NRK - 01 Sep 19 kl. 17:42

– Kampene ser ut til å være over

En talsmann for det israelske militæret sier til Reuters at søndagens kamper mot Hizbollah ser ut til å være over, men at de israelske styrkene er i full beredskap. Begge sider angrep hverandre etter at Hizbollah først skjøt Missiler mot Israel..

Aftenposten - 01 Sep 19 kl. 17:09

Israel svarer på Hizbollah-angrep

Frykten øker for en opptrapping av konflikten mellom Israel og Hizbollah etter at det søndag ble skutt flere Missiler fra Libanon mot israelske militærmål..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt