Mindanao

Monday, 14 October, 01:04

Nyheter om Mindanao

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 Jul 19 kl. 22:59

Jordskjelv på Fillippinene

Et jordskjelv med styrke 6.0 har rammet nord på øya Mindanao, som er en del av Fillippinene, det melder det amerikanske USGS, som overvåker jordskjelv..

P4 - 13 Jul 19 kl. 12:07

Over 50 skadd i jordskjelv på Filippinene

51 personer er skadd etter et jordskjelv sør på Filippinene i natt. Det opplyser politiet i landet i dag. Jordskjelvet hadde en styrke på 5,8 og rammet den nordøstlige kysten av Mindanao-øya.

NRK - 03 Apr 19 kl. 14:52

18 skadd av bombe på Filippinene

Minst 18 mennesker ble skadet da en bombe eksploderte på en restaurant i byen Isulan på Mindanao sør på Filippinene onsdag. Det er mistanke om at eksplosjonen kan være et hevnangrep fra en militant gruppe, opplyser forsvaret ifølge Reuters..

NRK - 30 Jan 19 kl. 03:40

To drept i moskéangrep på Mindanao

To mennesker ble drept da en granat ble kastet mot en moské på Mindanao i Filippinene onsdag, opplyser myndighetene. Fire andre ble såret, sier en talsmann for forsvaret til AFP..

Hegnar.no - 29 Dec 18 kl. 08:22

Kraftig jordskjelv rystet Mindanao i Filippinene

Et jordskjelv med styrke 7,2 ble registrert lørdag ved Mindanao i Filippinene. Det ble sendt ut tsunamivarsel for Filippinene og Indonesia, som så ble avlyst..

Aftenposten - 29 Dec 18 kl. 06:57

Kraftig jordskjelv rystet Mindanao i Filippinene

Et jordskjelv med styrke 7,2 ble registrert lørdag ved Mindanao i Filippinene. Det ble sendt ut tsunamivarsel for Filippinene og Indonesia, som så ble avlyst..

NRK - 29 Dec 18 kl. 06:28

Tsnunami-varsel avlyst

Tsunamivarselet etter jordskjelvet ved Mindanao på Filippinene er avlyst, melder varslingssenteret PTWS. Jordskjelvet hadde en styrke på 7,2..

NRK - 29 Dec 18 kl. 05:23

Tsunamivarsel etter jordskjelv

Et jordskjelv med styrke 7,2 ble registrert lørdag 300 kilometer fra Mindanao i Filippinene. Det skal være sendt ut tsunamivarsel for kysten av Filippinene og Indonesia, melder Pacific Tsunami Warning Centre på Twitter..

NRK - 12 Dec 18 kl. 07:05

Filippinene utvidet unntakstilstand

Kongressen i Filippinene har vedtatt å utvide unntakstilstanden på øya Mindanao til å gjelde enda et år. Det for å hindre at terrorgruppa IS omgrupperer seg og skaper mer konflikt på øya, melder DPA/NTB..

NRK - 23 Dec 17 kl. 12:04

Landsby ødelagt av tropisk storm

Antallet døde etter den tropiske stormen som har herjet på Filippinene, er nå kommet opp i over 130 personer. De omkomne var på øya Mindanao, hvor stormen har utløst flommer og jordskred og har totalødelagt minst én landsby..

NRK - 23 Dec 17 kl. 08:38

Dødstallene stiger på Filippinene

Over 70 mennesker er nå bekreftet omkommet etter at en tropisk storm herjet på Filippinene i går, melder AFP, som siterer lokale myndigheter. Flere titalls personer er fortsatt savnet. Stormen forårsaket flere flommer og jordskred på øya Mindanao..

VG - 23 Dec 17 kl. 10:39

133 drept etter tropisk storm i Filippinene

Flere er savnet etter at stormen «Tembin» flommet over på øya Mindanao lørdag morgen..

VG - 23 Dec 17 kl. 10:39

Nær 200 drept etter tropisk storm i Filippinene

Flere er savnet etter at stormen «Tembin» flommet over på øya Mindanao lørdag morgen..

NRK - 13 Dec 17 kl. 07:31

Unntakstilstand forlenget

Kongressen på Filippinene har med stort flertall vedtatt å forlenge unntakstilstanden på øya Mindanao sør i landet med et år. President Rodrigo Duterte ba om forlengelsen etter at militæret advarte mot fare for terrorangrep fra islamistiske grupper..

NRK - 10 Dec 17 kl. 14:19

Vil forlenge unntakstilstand

Filippinenes president Rodrigo Duterte ber parlamentet om å forlenge unntakstilstanden på den sørlige øya Mindanao. Islamister tok kontroll byen Marawi i mai. Unntakstilstanden utløper ved nyttår, melder Reuters..

NRK - 18 Jul 17 kl. 06:17

Vil utvide unntakstilstanden

Filippinenes president Rodrigo Duterte har bedt kongressen om å utvide unntakstilstanden som han innførte for å bekjempe islamistiske militanter i Mindanao-regionen, melder Reuters. Mindanao utgjør omtrent en tredel av landet..

NRK - 07 Aug 17 kl. 18:41

Journalister drept på Filippinene

To journalister er skutt og drept de siste to dagene på Filippinene, ifølge politiet. Begge drapene skjedde på Mindanao-øya sør på Filippinene, der islamister, kommunister og krigsherrer kjemper mot myndighetene, ifølge NTB..

NRK - 18 Jul 17 kl. 06:17

Duterte vil utvide kamplovene

Filippinenes president Rodrigo Duterte har bedt kongressen om å utvide kamplovene han innførte for å bekjempe islamistiske militanter i den sørlige delen av Mindanao, melder Reuters. Det var i mai Duterte erklærte unntakstilstand i Mindanao-regionen..

NRK - 05 Aug 17 kl. 02:51

Jordskjelv på Filippinene

Det har vært et jordskjelv nær øya Mindanao sør på Filippinene, opplyser det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Episenteret var 22 kilometer øst for byen General Santos, hvor det bor nesten 600.000 mennesker.

Dagbladet - 02 Jul 17 kl. 22:56

Mens verdens øyne er rettet mot Mosul, kjemper filippinerne en blodig kamp mot IS hjemme

Én måned etter at det filippinske militæret begynte sin offensiv mot IS-militsen på Mindanao, har 66 soldater mistet livet og hundrevis blitt skadd..

Aftenposten - 24 May 17 kl. 06:50

Filippinenes president erklærer unntakstilstand, lover å slå hardt tilbake mot «IS-okkupasjon»

President Rodrigo Duterte har erklært unntakstilstand på den sørlige øya Mindanao etter kamper mellom hæren og opprørere med bånd til den såkalte islamske staten (IS)..

NRK - 18 Apr 17 kl. 04:23

Bombeangrep Filippinene

Sju personer ble såret da to bomber gikk av ved en bensinstasjon på øya Mindanao sør på Filippinene. Det opplyste politiet i natt. To soldater, tre politifolk og to sivile ble såret.

NRK - 11 Apr 17 kl. 23:47

Kraftig jordskjelv på Filippinene

Et grunt jordskjelv med styrke 6 har rammet øya Mindanao på Filippinene, ifølge USGS. Det er foreløpig ikke kommet meldinger om skade på mennesker eller infrastruktur..

P4 - 11 Apr 17 kl. 23:49

Kraftig jordskjelv på Filippinene

Et kraftig jordskjelv har rammet øya Mindanao på FIlippinene i kveld norsk tid. Skjelvet var grunt og hadde en styrke på 6 på richters skala. Det er foreløpig ikke kommet meldinger om skade på mennesker eller infrastruktur..

NRK - 29 Dec 16 kl. 05:35

Minst 33 skadd i to bombeangrep

Minst 33 personer er skadd i to bombeangrep på Filippinene. Den første bomben gikk av i byen Hilongos på øya Leyte onsdag kveld. En time senere gikk en annen bombe av på en hovedvei sør på øya Mindanao..

P4 - 24 Dec 16 kl. 19:18

Granatangrep utenfor kirke på Filippinene

16 mennesker ble skadet da en granat gikk av utenfor en katolsk kirke på Filippinene i forbindelse med en julegudstjeneste julaften, melder nyhetsbyrået AP. Hendelsen skjedde på den sørlige øya Mindanao. Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet, men ekstremistgrupper er ifølge nyhetsbyrået svært aktive i området..

NRK - 17 Sep 16 kl. 12:50

Sekkingstad er i Sulu-provinsen

– Sekkingstad er nå i provinshovedstaden i Sulu-provinsen, hvor han vil gjennomgå medisinske undersøkelser, sier militærtalsmann West Mindanao Command Filemon Tan jr. – Vi kjenner per nå ikke hans helsetilstand i detalj..

NRK - 08 Jul 16 kl. 16:12

10 drept i kamper

Minst ni Abu-sayyaf-krigere og en soldat ble drept i kamper mellom geriljaen og regjeringsstyrker i jungelen på øya Jolo i Mindanao torsdag. 25 er såret. Kampene brøt ut da soldatene prøvde å spore opp hvor geriljaen holder sine gisler..

NRK - 12 Jun 16 kl. 09:59

Mistenkt kidnapper arrestert

Filippinske myndigheter har pågrepet en mann som er mistenkt for å ha hjulpet ytterliggående islamister på Mindanao med å bortføre en italiener. Det er den samme gruppa som holder Kjartan Sekkingstad som gissel..

NRK - 12 Jun 16 kl. 09:59

Mistenkt kidnappar arrestert

Filippinske styresmakter har arrestert ein mann som er mistenkt for å ha hjelpt ytterleggåande islamister på Mindanao med å bortføre ein italienar. Det er den same gruppa som held nordmannen Kjartan Sekkingstad som gissel..

NRK - 24 Dec 15 kl. 15:06

Sju kristne drept av opprørere

Sju kristne bønder ble drept av opprørere fra den muslimske BIFF-geriljaen på øya Mindanao i Filippinene på julaften, opplyser en talsmann for regjeringshæren. En av BIFFs ledere sverget i fjor troskap til den militante islamistgruppa IS..

NRK - 24 Dec 15 kl. 15:06

Kristne drept av opprørere

Sju kristne bønder ble drept av opprørere fra den muslimske BIFF-geriljaen på øya Mindanao i Filippinene på julaften. Det sier en talsmann for regjeringshæren i landet. En av BIFFs ledere sverget i fjor troskap til den militante islamistgruppa IS..

Aftenposten - 24 Dec 15 kl. 21:47

Kristne drept av muslimske opprørere på Filippinene

Tukuran (NTB-AFP): Sju kristne bønder ble drept av opprørere fra den muslimske BIFF-geriljaen sør på øya Mindanao sør på Filippinene på julaften..

NRK - 25 Sep 15 kl. 13:50

Spor i jakten på gisselet Kjartan

Filippinsk politi tror de kan ha funnet stedet der norske Kjartan Sekkingstad og tre andre gisler blir holdt av en væpnet gruppe på Filippinene. De skal ha opplysninger om at gislene befinner seg på et bestemt område på øya Mindanao, sier de til NRK..

NRK - 22 Sep 15 kl. 03:56

Jakter på kidnapperne

Den norske ambassaden forhører seg nå med politi og militære på Filippinene, om bortføringen av en nordmann på den urolige øya Mindanao, skriver VG. Filippinske styrker skal ha satt inn båter og fly i jakten på de bortførte..

Aftenposten - 23 Sep 15 kl. 08:08

Politiet leter etter gisler på den filippinske øya Balut

Den store aksjonen som pågår for å finne de fire gislene på Filippinene, ble onsdag omdirigert fra et fjellområde nordøst for Davaogulfen til øya Balut utenfor sørspissen av Mindanao..

Aftenposten - 31 Jan 15 kl. 08:00

Hylles for heltemot på Filippinene

Nordmannen William Hovland, som er med i den internasjonale observatørstyrken som overvåker våpenhvilen i Mindanao på Filippinene, hylles for sitt heltemot..

VG - 31 Jan 15 kl. 08:34

Norsk observatør hylles for heltemot på Filippinene

Nordmannen William Hovland, som er med i den internasjonale observatørstyrken som overvåker våpenhvilen i Mindanao på Filippinene, hylles for sitt heltemot..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt