Mexicos

Monday, 24 June, 15:32

Nyheter om Mexicos

Sortering: Relevans | Senaste
Hegnar.no - 20 Jun 19 kl. 06:00

Mexico først ute med å ratifisere ny frihandelsavtale

Overhuset i Mexicos nasjonalforsamling har godkjent den nye frihandelsavtalen med USA og Canada..

Dagbladet - 21 Jun 19 kl. 02:52

Avokado-krigen: Nå svarer de kriminelle med høyteknologi

Opp til fire lastebiler med den verdifulle frukten stjeles daglig i Mexicos delstat Michoacán..

Aftenposten - 09 Jun 19 kl. 06:51

Mexicos president ber USA investere i Mellom-Amerika

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador sier at USA må investere i økonomisk utvikling i Mellom-Amerika for å stanse migrantstrømmen fra regionen..

Aftenposten - 01 Jun 19 kl. 21:40

Mexicos president tror USA vil forhandle om toll

Mexicos president tror amerikanske representanter er klare til å forhandle om president Donald Trumps tolltrusler..

P4 - 01 Jun 19 kl. 21:50

Mexicos president tror USA vil forhandle om toll

Mexicos president tror amerikanske representanter er klare til å forhandle om president Donald Trumps tolltrusler. Presidenten opplyser at en mexicansk delegasjon ledet av utenriksministeren skal møte USAs utenriksminister Mike Pompeo i Washington onsdag. Trump kunngjorde torsdag kveld på Twitter at han fra 10.

Aftenposten - 10 Jun 19 kl. 07:16

Mexico valgte venstreradikal president – fikk frihandel, utgiftskutt og ny politistyrke

MEXICO BY (Bloomberg): Mexicos velgere gikk for en venstreradikal president som foretrekker økonomiklasse på fly. Men nå er enkelte skuffet over politikken hans..

NRK - 05 Jun 19 kl. 16:19

Kan avblåse Mexico-toll

En handelsrådgiver i Det hvite hus i USA sier til CNN at tollen på varer fra Mexico, som Trump har annonsert, kanskje ikke trenger å bli innført, fordi de nå har fått Mexicos oppmerksomhet..

NRK - 09 Jun 19 kl. 05:23

Ber USA investere i Mellom-Amerika

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador sier at USA må investere i økonomisk utvikling i Mellom-Amerika for å stanse migrantstrømmen fra regionen.Lopez Obrador hyller lørdag avtalen USA og Mexico inngikk fredag..

Aftenposten - 06 Jun 19 kl. 05:56

Mexicanske styrker stanser migrantkaravane

Mexicanske soldater og politistyrker stanset hundrevis av migranter ved Mexicos grense til Guatemala onsdag..

P4 - 09 Jun 19 kl. 07:20

Ber USA investere i Mexico

Mexicos president, Andrés Manuel López Obrador sier USA må investere i økonomisk utvikling i Mellom-Amerika for å stanse migrantstrømmen til USA. I går ble det kjent at Donald Trump stanset den varslede tolløkningen på mexicanske varer fordi Mexico har lovet å stanse migranter mer effektivt. President Obrador sier den virkelige løsningen er å bekjempe fattigdom og manglende muligheter, ikke tøffe tiltak..

VG - 06 Jun 19 kl. 06:22

Væpnede styrker møtte migranter på Mexico-grensen

Meksikanske soldater og politistyrker stanset hundrevis av migranter ved Mexicos grense til Guatemala onsdag..

Hegnar.no - 01 Jun 19 kl. 08:23

Mexico og USA skal diskutere tolløkning

Mexicos utenriksminister Marcelo Ebrard skal møte sin amerikanske motpart Mike Pompeo onsdag for å «løse konflikten» om tollsatser på mexicanske varer..

NRK - 03 Jun 19 kl. 14:50

Ønsker å være Trumps venn

Mexicos president Obrador sa på en pressekonferanse mandag at han tror det er mulig å løse uenigheten med USA og at han ønsker å fortsatt være Trumps venn. Trump har truet med økt toll på mexicanske varer hvis ikke migrasjonen fra Mexico stopper..

Dagbladet - 14 May 19 kl. 15:35

Illeluktende alger truer ferieparadis

Problemet kan ha kommet for å bli for Mexicos strender..

NRK - 26 Mar 19 kl. 02:30

Mexico krever unnskyldning

Mexicos president ber Spania og Vatikanet si unnskyld for overgrep begått mot urbefolkningen i kolonitiden. Spania sier det er uaktuelt. I flere hundre år etter europeernes oppdagelse og erobring av dagens Latin-Amerika ble området styrt av Spania..

Aftenposten - 31 Jan 19 kl. 06:28

Mexicos president avblåser «krigen mot narkotika»

Mexicos president erklærte onsdag at «krigen mot narkotika» er over. Han sier regjeringen ikke lenger vil prioritere å bruke hæren til å fange narkobaroner..

VG - 31 Jan 19 kl. 05:26

Mexicos president avblåser «krigen mot narkotika»

Mexicos president erklærte onsdag at «krigen mot narkotika» er over. Han sier regjeringen ikke lenger vil prioritere å bruke hæren til å fange narkobaroner..

NRK - 07 Feb 19 kl. 11:34

New Mexico trosser Trump

New Mexicos guvernør, Michelle Ljuan Grisham, trekker nasjonalgarden tilbake fra grensa og kaller president Donald Trumps påstander om en strøm av farlige migranter for tøvete Hun sier soldatene har hatt lite eller ingenting å gjøre den siste tiden..

Dagbladet - 16 Jan 19 kl. 06:27

Skrøt av bestikkelse på 100 millioner dollar til Mexicos president

Et vitne hevder at den draps- og narkotikatiltalte kartellsjefen Joaquin «El Chapo» Guzman betalte 100 millioner dollar i bestikkelser til Mexicos president..

Dagbladet - 29 Dec 18 kl. 08:48

- Dette må gå fort. Jeg skal drepe noen klokka tre i natt

Kartellenes krig har vært med på å gjøre 2018 til et av de blodigste åra i Mexicos moderne historie..

NRK - 03 Dec 18 kl. 02:46

Mexicos president selger luksusfly

Mexicos nye president oppfylte et valgløfte på dag to i embetet da han besluttet å legge ut flyet som følger med jobben på auksjon. Andrés Obrador har lovet «dyptgående og radikale endringer», og det inkluderer altså også å selge et Boeing 787–8..

Dagbladet - 03 Dec 18 kl. 05:58

Oppfyller valgløftet: Mexicos president selger flyet sitt

Mexicos nyslåtte president oppfylte et valgløfte på dag to i embetet da han besluttet å legge ut flyet som følger med jobben, på auksjon..

NRK - 01 Dec 18 kl. 13:18

Mexicos nye president tas i ed

Lørdag blir Andres Manuel Lopez Obrador tatt i ed som Mexicos nye president. Venstreorienterte Lopez gikk til valg på kamp mot korrupsjon, fattigdom og kriminalitet, og vant valget 1. juli i år..

NRK - 01 Dec 18 kl. 19:01

Mexicos nye president tatt i ed

Andres Manuel Lopez Obrador (65) er tatt i ed som Mexicos nye president. Lopez er leder for venstrepartiet Morena (Bevegelsen for nasjonal fornyelse) og ble valgt til landets nye president 1. juli..

E24 - 03 Dec 18 kl. 05:48

Mexicos president selger flyet sitt

Mexicos nyslåtte president oppfylte et valgløfte på dag to i embetet da han besluttet å legge ut flyet som følger med jobben, på auksjon..

E24 - 11 Dec 18 kl. 20:22

Trump truer med «shutdown» hvis Demokratene ikke går med på murbygging

President Donald Trump truer med en såkalt «shutdown» av offentlige etater dersom Demokratene ikke går med på å finansiere muren langs Mexicos grense..

NRK - 28 Nov 18 kl. 11:53

Mexico gir æresmedalje til Kushner

Mexicos president Enrique Pena Nieto vil tildele Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, landets høyeste sivile æresmedalje. Det skal skje under G20 toppmøtet torsdag, men tildelingen har skapt stor debatt i sosiale medier, skriver Al Jazeera..

NRK - 25 Nov 18 kl. 02:33

Avtalestrid mellom USA og Mexico

President Donald Trumps regjering sier har blitt enig med Mexico om en midlertidig avtale om at migranter som søker asyl i USA må vente i Mexico mens søknaden behandles. Mexicos påtroppende regjering benekter at en slik avtale finnes..

VG - 25 Nov 18 kl. 05:19

Strid mellom USA og Mexico om nye asylregler

President Donald Trump sier migranter som søker asyl i USA, må vente i Mexico mens søknaden behandles. Mexicos påtroppende regjering benekter at en slik avtale finnes..

NRK - 19 Nov 18 kl. 07:49

Meksikansk narkobaron er død

Den meksikanske narkobaronen Hector Manuel Beltran Leyva døde søndag av et hjerteinfarkt, opplyser Mexicos innenriksdepartement. Beltran Leyva var en gang blant landets mest etterlyste menn, før han ble pågrepet i 2014..

Dagbladet - 11 Nov 18 kl. 08:18

Migrantkaravanen i bevegelse igjen

Karavanen av 4000 latinamerikanske migranter har begynt å bevege seg nordover fra Mexicos hovedstad mot grensen til USA..

NRK - 14 Nov 18 kl. 23:24

Sier han bestakk Mexicos president

Advokaten til nartotikabaronen Joaquín «El Chapo» Guzman hevder han er gjort til syndebukk, og at kartellet hans har bestukket to mexicanske presidenter med enorme summer. Dette kom fram i rettssaken mot lederen av Sinaloa-kartellet i New York..

NRK - 27 Oct 18 kl. 06:38

Migranter takket nei til Mexico

Flere tusen sentralamerikanske migranter har takket nei til Mexicos tilbud om midlertidig arbeidstillatelse. De vil fortsette marsjen nordover mot USA. Mexicos president Enrique Pena Nieto kom med tilbudet i et forsøk på å stanse migrantmarsjen..

NRK - 11 Nov 18 kl. 10:28

Migrantmarsj fortsetter nordover

Karavanen av 4000 latinamerikanske migranter har begynt å bevege seg nordover fra Mexicos hovedstad mot USA-grensen. Det ble satt opp ekstra metroavganger for å hjelpe migrantene til utkanten av byen. Mange sjåfører har også tilbudt skyss nordover..

VG - 11 Nov 18 kl. 09:45

Flere tusen migranter beveger seg mot USA

Karavanen av 4000 latinamerikanske migranter har begynt å bevege seg nordover fra Mexicos hovedstad mot grensen til USA..

Aftenposten - 22 Oct 18 kl. 05:47

Orkanen Willa oppgradert til kategori 4 – nærmer seg Mexicos kyst

Orkanen Willa som beveger seg mot Mexicos kyst, er oppgradert til kategori 4 og har nådd «ekstremt farlig styrke», opplyser USAs orkansenter NHC..

Aftenposten - 01 Nov 18 kl. 20:06

Anmeldelse av Taco Republica: Viva La Republica!

Du finner en flik av Mexicos hjerte midt i Torggata..

NRK - 26 Oct 18 kl. 22:36

Mexico tilbyr migranter jobb

Mexicos president Enrique Pena Nieto la fredag frem en plan om å tilby migranter midlertidige identitetspapirer, jobb-muligheter og skoletilbud til barna. Tilbudet forutsetter at de registrerer seg hos myndighetene sør i landet..

NRK - 24 Oct 18 kl. 03:07

Orkanen «Willa» har truffet Mexico

Orkanen «Willa» har truffet Mexicos kystområder. USAs nasjonale orkansenter fraråder folk å oppholde seg utendørs. Mellom 7000 og 8000 mennesker skal være evakuert, de fleste av dem i delstaten Sinaloa..

VG - 22 Oct 18 kl. 17:37

Livsfarlig orkan på vei mot Mexico

Det er ventet katastrofale ødeleggelser når orkanen Willa når Mexicos vestkyst..

NRK - 22 Oct 18 kl. 04:23

Orkanen Willa oppgradert til nivå 4

Orkanen «Willa» som beveger seg mot Mexicos kyst, er oppgradert til kategori 4 og har nådd «ekstremt farlig styrke», opplyser USAs orkansenter NCH. Det er ventet store nedbørsmengder og kraftig vind på kysten når orkanen er ventet å ankomme tirsdag..

Dagbladet - 22 Oct 18 kl. 07:20

Orkanen Willa har nådd «ekstremt farlig styrke» - stormer mot Mexico

Orkanen Willa som beveger seg mot Mexicos kyst, er oppgradert til kategori 4 og har nådd «ekstremt farlig styrke», opplyser USAs orkansenter NHC..

NRK - 18 Oct 18 kl. 21:16

Mexico ber FN om flyktninghjelp

Flere tusen migranter fra Mellom-Amerika er på vei nordover mot USA, og nå har Mexicos utenriksdepartement har bedt FNs flyktningbyrå om hjelp. Mexico håper FN kan hjelpe til å koordinere asylspørsmål med de andre mellomamerikanske landene..

Aftenposten - 23 Sep 18 kl. 11:04

Mexicos påtroppende president strekker ut en hånd til Trump

Mexicos påtroppende president Andrés Manuel López Obrador ønsker en forsonende tone mellom Mexico og president Donald Trump i innvandringsdebatten..

Dagbladet - 21 Sep 18 kl. 02:17

Selger presidentflyet - satt værfast i timevis i rutefly

Mexicos nyvalgte president nekter å gi opp planen om å selge landets presidentfly. Nå får han kritikk for å være for jordnær..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt