Meteorolog

Fredag, 27 November, 11:37

Nyheter om Meteorolog

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 19 nov. 20 kl. 10:57

Fare for kraftig vind i hele Sør-Norge i dag. Vestlandet vil få en forsmak på vinteren

Det er meldt gult farevarsel for hele Sør-Norge torsdag. – Å sikre løse gjenstander burde allerede vært gjort, sier Meteorolog..

Aftenposten - 31 okt. 20 kl. 09:13

Mer regn i Oslo enn i Bergen for første gang siden 1993

For første gang siden 1993 er det registrert mer regn i Oslo enn i Bergen i oktober. – Det har vært klissvått på Østlandet, sier Meteorolog Bente Wahl..

Aftenposten - 31 okt. 20 kl. 09:13

Mer oktoberregn i Oslo enn i Bergen for første gang siden 1993

For første gang siden 1993 er det registrert mer regn i Oslo enn i Bergen i oktober. – Det har vært klissvått på Østlandet, sier Meteorolog Bente Wahl..

P4 - 06 okt. 20 kl. 18:06

Ta på vinterdekk om du skal til fjells

Skal du over fjellet i helgen må du skifte over til vinterdekk. Det er oppfordringen fra Metorologisk institutt som i dag sendte ut gult farevarsel om mellom 5-15 centimeter snø i fjellene i Sør-Norge. Varslet gjelder fra fredag til og med lørdag.

Aftenposten - 23 sep. 20 kl. 23:04

Varsler kraftige vindkast på Østlandet

For torsdag har Meteorologene satt gult farevarsel for Østlandet på grunn av kraftige vindkast. – Det vil bli verst mot kysten, sier vakthavende Meteorolog..

NRK - 23 sep. 20 kl. 21:48

Gult farevarsel - kraftige vindkast

Det er sendt ut gult farevarsel om kraftige vindkast på Vestlandet i morgon. – Det er i Rogaland, Hordaland og Sogn dei kraftigaste vindkasta er venta, seier Meteorolog Magni Svanevik. Vindstyrken kan bli mellom 25 og 33 meter i sekundet i kasta..

P4 - 23 sep. 20 kl. 18:35

- Folk bør holde seg inne

Det er nå full storm i Lofoten og folk bør helst holde seg inne. Det sier vakthavende Meteorolog Jon Austrheim ved Metorologisk instiutt. Han advarer om at det kan være mye løse gjenstander som flyr gjennom luften.

VG - 21 sep. 20 kl. 23:25

Meteorolog om uværet – Det verste er foran oss

De neste timene er uværet ventet å ta seg enda mer opp i Troms..

Dagbladet - 27 aug. 20 kl. 07:08

Verre enn Katrina

- En av de verste noensinne, sier Meteorolog..

Dagbladet - 27 aug. 20 kl. 07:08

Verre enn Katrina

- En av de verste noensinne, sier Meteorolog..

P4 - 22 aug. 20 kl. 13:49

– Må forvente høstvær framover

Folk over hele landet må belage seg på høstvær de neste ukene. Det opplyser Meteorolog i Storm Geo, Lillian Bergheim. I går fikk store deler av Norge en forsmak på høsten, med styrtregn, lyn og torden mange steder.

P4 - 27 juli 20 kl. 18:09

Finværet fortsetter i nord

Troms og Finnmark og Nordland er værvinnerne denne uka. Der kan man vente seg sol og varmt vær gjennom uka, sier vakthavende Meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt..

P4 - 17 juli 20 kl. 19:56

Finest i sør

Om du er ute etter godt sommervær den neste uken, er sjansen størst for at du får det i på Sørlandet For det blir mye regn over det meste av landet den neste uken, ifølge Meteorologisk institutt. Til uken blir det også kjøligere. Men minst kjølig og mest sol blir det altså lengst sør, men det blir neppe varmere enn 19 grader.

P4 - 13 juli 20 kl. 22:32

Lite sommervarme i vente

Det er lite sommervarme i vente i Norge den neste uken. Det blir stort sett grått og regn over hele landet, ifølge Meteorologisk institutt. Meteorolog Siri Wiberg sier til VG at det blir ustabilt.

P4 - 08 juli 20 kl. 13:40

Sommervær i nord og sør neste uke

Det blir trolig sommervær over store deler av landet neste uke. Været resten av denne uken blir derimot preget av lavtrykk som gjør det usikkert hvor nedbøren vil komme. Men selv om man ikke vil se 30-tallet på temperaturmåleren igjen med det første, er det bedring i sikte, forteller Meteorolog hos Meteorologisk institutt Anne Solveig Andersen..

Dagbladet - 24 juni 20 kl. 18:09

Nå kan rekorden ryke!

Forrige fredag ble den foreløpige sommerrekorden satt med 31,6 grader i Ørskog i Møre og Romsdal. - Nå kan den ryke, varsler Meteorolog ved Meteorologisk institutt, Marit Berger, overfor Dagbladet..

P4 - 13 juni 20 kl. 20:28

Årets varemeste dag flere steder

Det har blitt målt til årets varmeste dag flere steder i landet i dag. Aller varmest var det i Lærdal der det ble målt 28,2 grader. Nord-Norge har også nådd høyt opp på gradestokken i dag og de fleste værstasjonene i landsdelen har målt til årsbeste.

P4 - 09 juni 20 kl. 12:46

Opp mot 30 grader til helgen

Når nordmenn ikke kan dra til syden, så kommer sydenvarmen til Norge. I alle fall i sør- og Midt-Norge - for flere steder kan det bli 30 grader kommende helg. Meteorolog ved Storm Geo, Isak Slettebø, sier til TV 2 at det ligger an til å bli historisk bra junivær - i alle fall det beste på mange år.

Dagbladet - 24 mai 20 kl. 13:07

Knallvær i hele Norge

Det ser ut til at de aller fleste nordmenn vil kunne oppleve over 20 grader i pinsehelga. Enkelte dager kan det bli varmere i Oslo enn flere steder i Sør-Europa. Og lavtrykket har ikke sjans til å komme til Norge, sier Meteorolog Kristian Gislefoss..

VG - 12 mai 20 kl. 20:44

Meteorolog om snøkaoset i Nord-Norge: – Mange har grunn til å være lei

Vinteren ser ikke ut til å slippe taket flere steder i landet helt ennå. Men nå kommer Meteorologen med en trøstende beskjed..

Aftenposten - 15 april 20 kl. 16:18

Knallvær i sør og øst – men Meteorologen oppfordrer om å passe på så man ikke blir forkjølet

– Langtidsprognosene ser veldig fine ut, sier vakthavende Meteorolog. Og det er Oslo som får det beste været..

Aftenposten - 15 april 20 kl. 16:18

Knallvær i sør og øst, men Meteorologen oppfordrer om å passe på så man ikke blir forkjølet

– Langtidsprognosene ser veldig fine ut, sier vakthavende Meteorolog. Og Oslo får det beste været..

P4 - 12 april 20 kl. 20:45

Uværet tar seg opp i nord

Det varslede uværet i midt- og nord-Norge er i ferd med å ta seg opp. Det er varslet vindstyrker mellom liten og full storm fra trøndelagskysten i sør i Troms i nord. Det sier vakthavende Meteorolog Martin Granerød.

P4 - 02 april 20 kl. 09:53

Advarer mot kraftig vind

Meteorologisk institutt advarer mot kraftige vindkast i Rogaland, Agder og på Østlandet , sør for Mjøsa, i dag. Instituttet har sendt ut gult farevarsel, og det er ventet vindkast opp mot 20 meter i sekundet. Vakthavende Meteorolog, Martin Granerød, sier trær kan falle over enda, og at vinden kan ta tak i trampoliner.

P4 - 28 mars 20 kl. 14:25

Masse uvær på vei i Nord-Norge

Et kraftig uvær skaper problemer på veiene i Troms og Finnmark. Det siste døgnet har det kommer store snømengder, kombinert med kraftig vind, spesielt i Troms. Og uværet er langt ifra over, advarer vakthavende Meteorolog ved værvarslingen i Nord-Norge, Geir Bøyum..

Dagbladet - 28 feb. 20 kl. 22:03

Nå kommer vinteren på besøk

- De som er klar for vår blir nok fortvilet, sier Meteorolog Kristian Gislefoss om helgeværet..

Aftenposten - 20 feb. 20 kl. 14:50

Vakthavende Meteorolog: – Jeg ville ikke reist på fjellet i helgen

Været kan stikke kjepper i hjulene for vinterferieplanene, melder Meteorologisk institutt. Et stort stormsenter er på vei rett mot Sør-Norge, og gir lavtrykk denne helgen..

Dagbladet - 17 feb. 20 kl. 10:25

Kraftig vind og stengte fjelloverganger

Uværet «Dennis» har herjet voldsomt i Nordvest-Europa de siste dagene, og ligger nå rett vest for Vestlandet. - Det kommer til å bli sterkt og ruskete, sier Meteorolog..

P4 - 10 feb. 20 kl. 14:55

Bryggen i Bergen kan bli skadet

Den ekstremt høye vannstanden som er ventet langs kysten fra Agder til Trøndelag det neste døgnet kan føre til større vannskader på bygg - og særlig i Agder og på Vestlandet. Det sier Meteorolog hos StormGeo, Ina Ynnesdal. I Bergen er det ventet at høyvannsrekorden fra 90-tallet blir slått, noe som kan gå utover de gamle sjøhusene på bryggen.

NRK - 05 feb. 20 kl. 12:31

Mildere vær til helgen

Høyere temperatur vil prege helgen, sammen med vind og regn eller tung snø. – Vi anbefaler å få unna snømåkingen før helgen, sier vakthavende Meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt..

NRK - 25 jan. 20 kl. 18:09

Flere nedbørsrekorder knust

Flere nedbørsrekorder i Nordland er allerede slått. Nå er det sendt ut farevarsel for enda mer av det samme. – Vi er i toppsjiktet av hva vi har målt av nedbør de siste 100 årene, sier Meteorolog Bente Wahl..

NRK - 25 jan. 20 kl. 14:05

Varsler uvær i Finnmark

Det kan bli liten storm i deler av Troms og Finnmark. Både Meteorologene og veitrafikksentralen melder om svært vanskelige kjøreforhold. Vakthavende Meteorolog Gunnar Noer ber folk holde seg inne..

P4 - 13 jan. 20 kl. 08:56

Frykter høy vannstand flere steder

- Folk som bor langs kysten må nå passe på. Det sier vakthavende Meteorolog Ina Ynnesdal hos Stormgeo: Det er nå sendt ut oransje farevarsel om svært høy vannstand flere steder i Norge de neste dagene. Enkelte steder kan vannstanden komme opp i 55 centimeter over høyden som er oppgitt i tidevannstabellene..

P4 - 03 jan. 20 kl. 07:20

Nå kommer uværet: - Bind fast løse gjentander!

Vi har allerede hørt mye om kraftige vindkast, men utover dagen blir det enda kraftigere vind - over hele landet. Det blåser allerede i storm-styrke fra Nordland og mot Stadt i Møre og Romsdal, men i ettermiddag står enda kraftigere vindkast for tur i Sør-Norge. Meteorolog Beate Tveita i Storm Geom ber folk binde fast løse gjenstander..

P4 - 31 des. 19 kl. 16:40

Østlandet får det beste fyrverkeriværet

Men ikke alle steder har sjans til å se fyverkeriet i kveld. Østlandet og deler av Nord-Norge stikker av med det beste fyrverkeri-været i kveld. Østlendingene kan se fyrverkeriet fra omtrent klar himmel, men det er også andre steder som kan se frem til kvelden, sier vakthavende Meteorolog hos Stormgeo, Roar Teigen..

VG - 27 des. 19 kl. 21:04

Advarer mot stor snøskredfare i helgen

Store deler av Vestlandet og Nordland er mest utsatt. – Kan komme 150 mm regn på 24 timer, sier Meteorolog..

NRK - 25 des. 19 kl. 14:26

Fare for en overskyet nyttårsaften

Foreløpig ser det ut til at folk mange steder i landet vil slite med å se nyttårsfyrverkeriet i all sin prakt, ifølge Meteorologisk institutt. – Det er ventet et kraftig lavtrykk inn fra Atlanterhavet, forteller Meteorolog Martin Granerød til NTB..

Aftenposten - 16 des. 19 kl. 10:32

Hvit jul er blitt sjeldnere: Her ventes det snø i år

Åtte dager før jul er snøvarselet klart. Prognosene er sikrere enn vanlig, ifølge Meteorolog..

P4 - 03 des. 19 kl. 07:25

Ventet speilglatte veier

– La bilen stå om du kan. Det er oppfordringen fra Meteorologene, når det i dag er ventet trafikk-kaos på grunn av speilglatte veier og underkjølt regn. Det er sendt ut gult farevarsel for alle landets fylker, utenom Finnmark.

P4 - 21 nov. 19 kl. 09:48

Vinteren tar pause i sør

I dag blir det vått i sør - og det blir det i godt over en uke. Det er beskjeden fra Meteorologene. Det blir særlig mye regn nå før helgen, forteller Meteorolog hos Storm, Lillian Bergheim.

P4 - 21 nov. 19 kl. 09:48

Vinteren tar pause i sør

I dag blir det vått i sør - og det blir det i godt over en uke. Det er beskjeden fra Meteorologene. Det blir særlig mye regn nå før helgen, forteller Meteorolog hos Storm, Lillian Bergheim.

Aftenposten - 17 nov. 19 kl. 16:26

Det er skiføre i marka

– Det ser ut til at forholdene blir bevart. Men de fineste forholdene er nok akkurat nå, sier Meteorolog Per Egil Haga..

P4 - 11 nov. 19 kl. 11:26

Venter at snøkaoset har roet seg til ettermiddagsrushet

Snøværet som har rammet trafikken hardt på Østlandet i morgentimene i dag, ser ut til å avta før ettermiddagsrushet setter inn. Det sier vakthavende Meteorolog ved Storm Geo Lillian Bergheim. Det kraftige snøfallet har ført til vanskelige kjøreforhold og politiet har meldt om flere trafikkuhell i dag.

P4 - 22 okt. 19 kl. 09:56

Uvær trekker innover land

Været de neste timene vil bli heftig. Det varsler Storm Geo. Den kraftige høststormen har nå truffet Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland, og flere veier og ferjestrekninger er stengt.

P4 - 22 okt. 19 kl. 09:56

Uværet trekker innover land

Været de neste timene vil bli heftig. Det varsler Storm Geo. Den kraftige høststormen har nå truffet Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland, og flere veier og ferjestrekninger er stengt.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt