Lavere

Wednesday, 10 August, 03:28

Nyheter om Lavere

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 24 jul 22 kl. 20:53

Produsenter av bringebær ønsker Lavere butikkpris

Norske produsenter av bringebær mener at butikkprisen er høyere enn ønsket. Så langt i år går salget tregere enn ventet. – Omsetningen av bringebær er Lavere enn forventet, og mye av bringebærene må innom lager før de går ut til butikksystemene, skriver Landbruksdirektoratet i sin ukentlige markedsoppdatering.

NRK - 19 jul 22 kl. 10:19

Fall i kraftproduksjonen i Norge

Kraftproduksjonen var 7 prosent Lavere i 2. kvartal i år enn i samme periode i fjor. Mindre vann i magasinene får skylden.

NRK - I førrgår: 23:58

Ny forskning: Kulde kan hemme kreftsvulster

Lavere temperaturer kan gjøre det vanskeligere for kreftceller å vokse, ifølge en ny studie fra Karolinska institutet i Sverige. Forskerne har funnet ut at det å oppholde seg i lave temperaturer aktiverer det som kalles brunt fettvev. Det er en type fettvev som bruker det sukkeret kreftcellene trenger for å vokse.

NRK - 07 aug 22 kl. 01:59

Harris bruke dobbeltstemmen

I Senatet i USA måtte visepresident Kamala Harris bruke dobbeltstemmen sin for å få igang en ny debatt om klimagasser, høyere skatt for de rike og Lavere medisinpriser. Demokratene ønsker å bruke 430 milliarder dollar på nye tiltak som skal redusere utslipp av klimagasser, og tillate Medicare å forhandle fram Lavere priser på medisiner til eldre..

NRK - 26 jul 22 kl. 23:03

Lavere vekst enn ventet for Google-eier

Googles eierselskap Alphabet fikk et overskudd på 16 milliarder dollar i andre kvartal. Dette skal ha vært Lavere enn ventet, ifølge Bloomberg. Omsetningen ble på 69,7 milliarder dollar, noe som tilsvarer over 680 milliarder kroner.

NRK - 13 timer siden

Mann fikk 200.000 kroner i bot for kjøring i ruset tilstand

En mann i 50-årene er dømt til 200.000 kroner i bot og 14 dagers betinget fengsel for å ha kjørt i Stavanger sentrum ruset på amfetamin og diazepam. Det var en formiddag i september i fjor at mannen ble stoppet av politiet i Stavanger, skriver Stavanger Aftenblad.

Klartale - 15 timer siden

Bensin og diesel har blitt billigere

Dermed har bensin blitt sju kroner billigere enn før sommeren. Det skriver avisa Nettavisen. Men prisen er likevel mye høyere enn for ett år siden.

NRK - Igår: 21:20

Pentagon: Russland lider store tap i Ukraina

Pentagon anslår at opptil 80.000 russiske soldater er drept eller såret i Ukraina siden invasjonen 24. februar.

E24 - Igår: 10:00

Industriaktiviteten snur ned til det laveste siden januar 2021

Norske industribedrifter melder om Lavere aktivitet og fortsatt oppgang i innkjøpsprisene, men tallene er usikre på grunn av ferieavvikling..

Dagbladet - Igår: 07:48

Advarer turister: - Gir ingen mening

I forrige uke innførte regjeringen i Spania en regel om at butikker, kontorer, restauranter og offentlig transport ikke kan innstille aircondition til Lavere enn 27 grader om sommeren og over 19 grader om vinteren..

NRK - I førrgår: 23:58

Ny forskning: Kulde kan hindre kreft

Lavere temperaturer kan gjøre det vanskeligere for kreftceller å vokse, ifølge en ny studie fra Karolinska Institutet i Sverige. Det kan gi et nytt verktøy i kampen mot kreft..

NRK - I førrgår: 09:59

SP-ordførere vil ha makspris på strøm

Til sammen 136 ordførere fra Senterpartiet landet rundt ber nå sitt eget parti å gå inn for makspris på strøm. Det går fram i en uttalelse fra Sps nasjonale ordførerforum, som fredag hadde møte om energikrisen. I dag kompenserer staten 80 til 90 prosent av kostnadene over 70 øre per kilowattime.

NRK - 05 aug 22 kl. 01:44

Sunak vant debatt med Liz Truss

I en TV-debatt i London torsdag kalte Rishi Sunak rivalen Liz Truss' forslag om skattekutt uansvarlig. En måling etter debatten viste at Sunak vant. Håndteringen av økonomien var det store stridspunktet i torsdagens debatt mellom de to kandidatene til å bli ny leder i det konservative parti og dermed Storbritannias neste statsminister.

NRK - 04 aug 22 kl. 22:54

Leger frykter å bli politianmeldt for feil

Legeforeningen er kritiske til at pasienter politianmelder sykehus og leger etter feilbehandling. – Det er uheldig hvis det blir vanlig å politianmelde og straffe leger for feilbehandling. Terskelen må ikke bli Lavere for å gjøre det, mener president Anne-Karin Rime i Legeforeningen.

NRK - 03 aug 22 kl. 13:02

Fyllingsgraden fortsatt historisk lav

Den siste uken i juli var det fremdeles Sørvest-Norge som hadde den laveste fyllingsgraden i vannmagasinene. Den lå ved utgangen av uke 30 på 49,3 prosent. Det er en liten økning, på 0,8 prosent, fra uken før.

NRK - 03 aug 22 kl. 13:02

Fyllingsgraden fortsatt historisk lav i sør

Den siste uken i juli var det fremdeles Sørvest-Norge som hadde den laveste fyllingsgraden i vannmagasinene. Den lå ved utgangen av uke 30 på 49,3 prosent. Det er en liten økning, på 0,8 prosent, fra uken før.

VG - 02 aug 22 kl. 14:06

Ap-ordførere i strømkrise forventer svar i kveld

Ordførere fra Arbeiderpartiet i Sør-Vest forventer å få svar om strømkrisen på et møte med partiledelsen i kveld. Bedrifter kan flagge ut til regioner med Lavere strømpris, frykter fylkesleder i Rogaland Ap..

E24 - 02 aug 22 kl. 09:48

Rekordinntekter koster for Foodora

Coronaåret 2021 har, ikke overraskende, gitt gode inntekter for hjemleveringsgiganten. Resultatet ender dog i minus grunnet investeringer i utvidelse, og det forventes Lavere vekst fremover..

E24 - 31 jul 22 kl. 13:44

Ny forskning: MBA-ledere gir Lavere lønn til ansatte

MBA-utdannede gjør ikke bedrifter mer lønnsomme enn andre ledere, ifølge en studie fra Danmark og USA..

E24 - 31 jul 22 kl. 07:28

Kinesisk produksjon overraskende svak i juli

Nedstenging knyttet coronapandemien og Lavere etterspørsel senket aktiviteten i kinesiske fabrikker..

NRK - 28 jul 22 kl. 15:12

Tysk inflasjon svakt ned

Inflasjonen i Tyskland var på 7,5 prosent i juli, marginalt Lavere enn måneden før. Det viser offisielle tall torsdag. I juni var årsinflasjonen på 7,6 prosent.

NRK - 28 jul 22 kl. 13:14

Over 4 kroner per kWt i sør fredag

De svært høye strømprisene fortsetter. Torsdag er døgnprisen i strømområdet Sørvest-Norge 4,22 kroner per kilowattime. Det er tidenes høyeste døgnpris.

E24 - 26 jul 22 kl. 06:58

Resultatnedgang for Vår Energi

Vår Energi nyter godt av høye olje og gass priser. Resultatet etter skatt er imidlertid Lavere enn andre kvartal året før..

NRK - 25 jul 22 kl. 15:06

Hotellene gjør det bedre enn i fjor

I første halvdel av juli har norske hoteller levert bedre tall enn i samme periode i fjor – da pandemien fortsatt preget sommeren. Samtidig er det store lokale variasjoner, viser de foreløpige tallene fra Benchmarking Alliance som Wiederstrøm Hotel Consulting har analysert. Tallene viser blant annet at i ni av tretten større norske byer var den nominelle romprisen høyere i første halvdel av juli i år sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

E24 - 30 jun 22 kl. 14:31

Inflasjonen Lavere enn ventet i USA i mai

Inflasjonen i USA i mai holder seg langt over målet, men er noe Lavere enn fryktet..

E24 - 24 jul 22 kl. 21:00

Produsenter av bringebær ønsker Lavere butikkpris

Norske produsenter av bringebær mener at butikkprisen er høyere enn ønsket. Så langt i år går salget tregere enn ventet..

Aftenposten - 24 jul 22 kl. 08:00

Noen tjener på økt uro, bitrere politikk og Lavere tillit

Husk det når ferien er over..

NRK - 22 jul 22 kl. 23:39

Hveteprisen faller til nivå den ikke har vært på siden før krigen

Hveteprisen stupte fredag og er nå Lavere enn siden før Russlands krig i Ukraina startet. Kornavtalen som er inngått mellom Ukraina og FN og Russland og FN fører til håp om at korn igjen kan eksporteres via Svartehavet. Det fører til prisfall.

Klartale - 22 jul 22 kl. 06:30

Flyktninger og migranter får dårligere helsehjelp

Hvordan går det med flyktninger og migranter i verden? De får dårligere helsehjelp, ifølge en ny rapport. De får Lavere standard på hjelpa enn de som bor i landet fra før.

Klartale - 21 jul 22 kl. 16:30

Dyrene finner seg venner og kjærester på hotell

Det er ikke bare mennesker som drar på hotell i ferien. Mange hunder og katter er på Standal hunde- og kattehotell i Viken. Der skal de være i noen dager eller i flere uker.

Klartale - 21 jul 22 kl. 08:39

Arbeidsgivere bryter loven overfor unge

LO har en sommer-patrulje. Den sjekker hvordan unge har det på jobb. Nå er det mange ungdommer som er i arbeid.

NRK - 21 jul 22 kl. 00:29

CIA: Anslår at 15.000 russiske soldater er drept i Ukraina

Amerianske etterretningstjenester anslår at rundt 15.000 russiske soldater er drept og 45.000 såret i krigen i Ukraina.

NRK - 19 jul 22 kl. 15:40

Kabinansattes lønnsforhandlinger står for tur

Etter to uker med streik har pilotene kommet til enighet med SAS. Men allerede etter sommeren er det de kabinansattes tur til å forhandle om tariffavtale. – Vi har ikke fått noen dato for forhandlingene enda, men det blir nok etter sommeren, sier leder Martinus Røkkum i SAS Norge kabinforening til NTB.

Klartale - 18 jul 22 kl. 11:23

Det er fare for liv på grunn av varme i Storbritannia

På lørdag var det krisemøte i Storbritannia. Møtet var på grunn av hetebølgen. Statsminister Boris Johnson gikk glipp av møtet.

E24 - 17 jul 22 kl. 07:28

Boeing nedjusterer forventningene til flysalg

Den amerikanske flyprodusenten Boeing tror etterspørselen etter nye fly de neste 20 årene vil bli Lavere enn de tidligere har anslått..

NRK - 17 jul 22 kl. 05:41

Analytikere tror euroen kan hente seg inn

Euroen har stupt i forhold til dollaren i det siste. Hva som skjer med gassleveransene til Tyskland vil avgjøre mye. En euro er nå bare verdt 0,9 dollar, et Lavere nivå enn den europeiske valutaen har vært på siden 2002.

VG - 16 jul 22 kl. 14:06

Ulykkessommeren: Varsler flere kontroller og Lavere fartsgrenser

Lørdag har det vært to alvorlige trafikkulykker på norske veier. Veimyndighetene sliter med å finne klare forklaringer på hvorfor antall dødsulykker stiger..

Klartale - 14 jul 22 kl. 16:30

Slik blir været i helgen

Men Øst-Finnmark får høyest temperatur. Martin Granerud er meteorolog ved Meteorologisk institutt. Han sier det er østafjells som får flest soltimer mot helgen.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:36

Rentene stiger videre og inflasjonen når nye toppnoteringer

Både norske og internasjonale renter stiger i relativt rask takt, samtidig som inflasjonen i Europa befinner seg over åtte prosent per juni 2022. I de 19 landene som er en del av eurosonen, var prisveksten fra mai 2021 til mai 2022 faktisk på hele 8,1 %. Prognosene tilsier også at denne utviklingen vil fortsette videre gjennom 2022 Rentenivå – fra svært lave nivåer til rask vekst Til å begynne med er det viktig å forstå at renter og inflasjon i noe grad henger sammen.

VG - 15 jun 22 kl. 13:00

Vegvesenet vil slanke nye motorveier - anbefaler Lavere fartsgrense

Vegvesenet vil endre tersklene for når det bygges motorveier i Norge. De vil ha høyere terskel for store firefelts motorveier – og åpner for Lavere fart..

E24 - 09 jul 22 kl. 12:59

Professor tviler på at Musk kan droppe Twitter-oppkjøp: – Forhandlingsutspill

Elon Musk sier han vil droppe det enorme oppkjøpet av Twitter, mens selskapet svarer med å peke på retten. Resultatet kan bli Lavere pris, ifølge NHH-professor..

E24 - 14 jun 22 kl. 17:17

Resultatvarsel fra XXL: Påvirkes av Lavere etterspørsel

XXL melder tirsdag om at sportsutstyrskjeden venter Lavere inntekter og resultatfall for årets andre kvartal..

E24 - 14 jun 22 kl. 17:17

XXL varsler om Lavere inntekter og resultatfall

XXL melder tirsdag om at inntektene så langt i andre kvartal Lavere enn i fjor, og at driftsresultatet vil falle fra 392 millioner kroner til mellom 190 og 220 millioner..

NRK - 14 jun 22 kl. 08:56

Økt energibruk i fjor

I fjor steg energibruken med nær 4 prosent, til tross for rekordhøye energipriser. Kaldere vær og økonomisk vekst etter gjenåpning av samfunnet bidro til økningen. Energibruken endte på rundt 223,4 TWh i fjor, ifølge SSB.

NRK - 13 jun 22 kl. 11:04

Google inngikk milliardforlik i gruppesøksmål

Søndag inngikk Google et forlik på 118 millioner dollar i et gruppesøksmål om kjønnsdiskriminering, melder AFP. Summen tilsvarer omtrent 1,14 milliarder norske kroner. Saken ble opprettet i 2017.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com