Landet

Torsdag, 22 April, 15:37

Nyheter om Landet

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 14 april 21 kl. 16:35

Perfekt vær i hele Landet når deler av Landet kan nyte årets første uteservering

Samtidig med gjenåpning for skjenking og servering i deler av Landet, øker vårtemperaturene..

NRK - 19 april 21 kl. 08:12

153 aviser søker pressestøtte

153 aviser over hele Landet har søkt på de 370 millionene som Medietilsynet skal dele ut i pressestøtte i år. Fire aviser søker for første gang. Støtten skal bidra til et mangfold av nyhets- og aktualitetsmedier over hele Landet, både på papir og nett..

NRK - 18 april 21 kl. 20:43

Russland utviser 20 tsjekkere

Russland utviser 20 tsjekkiske diplomater fra Landet. De må forlate Landet i løpet av morgendagen, melder RIA. Reaksjonen kommer etter at Tsjekkia i går utviste 18 russere de sier er agenter, og var knyttet til sabotasje på et militært lager i 2014..

NRK - 18 april 21 kl. 09:52

Korona-tragedie i Sør-Sudan

Kirkens Nødhjelp er bekymret over at Sør-Sudan mangler testkapasitet for korona, og at den offisielle stastistikken med bare 10.000 smittede og 114 dødfall er helt gal. Landsjef for Kirkens Nødhjelp, Kari Øyen, som mener det pågår en usynlig tragedie i Landet.

NRK - 17 april 21 kl. 06:55

ISS-mannskap Landet på jorda

Tre astronauter fra den internasjonale romstasjonen ISS Landet lørdag morgen i Kazakstan med en Sojus romkapsel, opplyser Nasa. De tre astronautene, en kvinne og to menn, har vært på romstasjonen i seks måneder og skal være i fin form..

NRK - 15 april 21 kl. 14:07

Økende smittetrend i Sverige

Det er registrert 41 nye dødsfall i Sverige det siste døgnet. Så langt under pandemien er det registrert 13 761. Svenske helsemyndigheter opplyser at det er økende smittetrend i Landet, og at helsevesenet er presset over hele Landet..

NRK - 15 april 21 kl. 14:07

Helsevesenet er presset i Sverige

Svenske helsemyndigheter opplyser at at helsevesenet er presset over hele Landet. Situasjonen blir beskrevet som svært alvorlig. Det er en økende smittetrend i Landet.

NRK - 14 april 21 kl. 19:40

Egne styrker kan forsvare Landet

Afghanistans president Ashraf Ghani sier at regjeringsstyrkene er fullt ut i stand til å forsvare Landet. Han har nylig snakket med USAs president Joe Biden. USA, Nato og dermed også Norge planlegger å trekke alle soldater ut av Afghanistan innen september..

NRK - 14 april 21 kl. 00:16

739 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 739 koronasmittede i Norge. Det er 91 flere enn dagen før, men 161 færre enn samme dag i forrige uke. Ved midnatt natt til onsdag var det registrert 105.

NRK - 02 april 21 kl. 08:20

Internett stengt i Myanmar igjen

I Myanmar har militæret blokkert tilgangen til internett, opplyser lokale kilder til AP. Internett har vært stengt flere ganger siden militærkuppet 01. februar.

NRK - 12 april 21 kl. 06:56

India har nest flest tilfelle

India er no det Landet i verda med nest flest koronatilfelle sidan pandemien starta. Siste døgn blei det registrert nær 170 000 nye koronasmitta i India, og Landet har no passert Brasil på lista over antall tilfelle. I alt har over 13,5 millionar indarar blitt registrerte smitta.

NRK - 12 april 21 kl. 05:44

Passerer 3 millioner koronasmittede

Tyske helsemyndigheter har registrert mer enn 3 millioner tilfeller av covid-19 siden pandemien nådde Landet. Det framgår av tall fra det tyske folkehelseinstituttet Robert Koch-Institut (RKI). Landet har passert 78.

NRK - 31 mars 21 kl. 13:14

Over 300 nye koronadøde

Ungarn, Landet med flest ukentlige koronadøde i forhold til innbyggertall, registrerte onsdag 302 nye dødsfall, melder AP. Det er det høyeste døgnantallet registrert hittil. Landet har samtidig vaksinert flere enn noe annet EU-land.

NRK - 30 minutter siden

– Nasjonale råd vil gjelde

Det er dei nasjonale råda og reglane som vil gjelde for 17. mai-feiringane rundt i Landet, seier kulturminister Abid Raja onsdag. – På stader med høg smitte, vil dei lokale og strengare reglane gjelde, fortel han.

VG - 2 timer siden

Ny måling: Velgerne vraker Vedums drømmeregjering

Trygve Slagsvold Vedum vil at Senterpartiet og Arbeiderpartiet skal styre Landet alene. Men den mest populære regjeringen inkluderer SV, viser en ny VG-måling..

NRK - 3 timer siden

Over 1000 forelegg i storkontroll

Det ble skrevet ut 1042 forelegg og minst 22 personer mista lappen i de over 13.000 fartskontrollene over hele Landet i går. Det er en nedgang på 11 prosentpoeng fra forrige kontroll i 2019.

Aftenposten - 4 timer siden

Da flyet Landet fikk han politiske fangers «stjernestempel». Så dukket ti år gamle videoer opp.

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj fikk plass på Amnestys liste over samvittighetsfanger..

NRK - 3 timer siden

Vil låne ut AstraZeneca-doser

Norge vil låne ut Astrazeneca-doser til Sverige og Island så lenge koronavaksinen står på pause her i Landet, opplyser Helse- og sosialdepartementet..

NRK - 4 timer siden

Japan skjerper klimamål

Japan skjerper klimamålene, melder AFP. Landet vil kutte 46 prosent av klimagassutslippene innen 2030, opplyser statsminister Yoshihide Suga timer før Joe Bidens klimatoppmøte. Tidligere hadde Japan mål om å kutte 26 prosent..

VG - 5 timer siden

Besøkte familien i Østerrike: Nå blir Kosta (18) sendt ut av Norge

Kosta Stramarko var forberedt på karantenehotell da han reiste til Østerrike for å feire søsterens bursdag, men nå blir han tvangssendt ut av Landet..

Dagbladet - 7 timer siden

Israel: «Gjør barna deres klare»

Israels statsminister går nå ut og sier at Landet gjør seg klar for en ny corona-vaksineringsrunde. Nå er det barnas tur..

NRK - 9 timer siden

Over 300.000 nye smittede i India

I India er det registrert nesten 315.000 nye koronasmittede siste døgn. Det er det høyeste tallet på et døgn i det folkerike Landet, og det høyeste tallet for ett døgn i noe land under pandemien, melder Reuters.

E24 - 9 timer siden

Tokyo-rekyl etter to dager med fall

Til tross for økt coronasmitte i Landet, snur indeksen opp torsdag..

NRK - 11 timer siden

Gjengjeldte rakettangrep

Israels forsvar skjøt natt til torsdag raketter over grensen mot Syria etter at de selv var blitt beskutt sørøst i Landet Det blir koblet til den pågående konflikten mellom Israel og Iran. Ingenting skal ha blitt ødelagt som følge av angrepet..

NRK - 15 timer siden

497 nye smittede i Norge siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 497 koronasmittede i Norge. Det er 36 flere enn snittet de siste sju dagene, men 149 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden. De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.

NRK - 15 timer siden

550 nye smittede i Norge siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 550 koronasmittede i Norge, som er 49 færre enn for samme dag forrige uke, da tallet var 599. De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.236 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 46.

NRK - 19 timer siden

Tre drepne i eksplosjon

Tre personar er drepne og elleve er skadde etter ein eksplosjon på eit luksushotell i sørvest-Pakistan, melder politiet i Landet, ifylgje Reuters..

Klartale - 19 timer siden

Putin ber folk om å vaksinere seg

Vladimir Putin sier Russland kan oppnå flokk-immunitet før høsten. Landet har nå tre vaksiner som virker mot korona..

NRK - Igår: 12:11

Ubåt sakna i Indonesia

Ein ubåt med 53 personar ombord er sakna i Indonesia. Det opplyser marinen i Landet til Reuters..

NRK - Igår: 11:47

250.000 på flukt i Myanmar

Sidan millitæret tok makta i Myanmar har kring 250.000 personar blitt drivne frå heimane sine. Det opplyser FNs spesialutsending til Landet.

NRK - 10 april 21 kl. 06:37

Tror smittetoppen er nådd i Italia

Italia har opplevd en økning av koronasmitte etter påske, men helsemyndighetene i Landet tror toppen nå er nådd. Helsemyndighetene anslår at det såkalte R-tallet er på 0,92. Antallet smittetilfeller i Landet er nå under 200 per 100.

NRK - Igår: 00:29

314 nye smittede i Norge siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 314 koronasmittede i Norge. Det er 162 færre enn snittet de siste sju dagene og 380 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden. De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.

NRK - Igår: 19:44

Vil stramme inn på reise til Island

Islands regjering vil stramme inn innreiserestriksjonene. De vil at alle som kommer fra steder med mye koronasmitte skal i karantene, og åpner for å forby reiser til å fra disse områdene. Målet er å kunne lette på tiltakene i Landet, melder Reuters.

NRK - Igår: 19:36

Letter på tiltak og bruker vaksine

Nederland letter på koronatiltakene, opplyser statsminister Mark Rutte. Portforbudet om natta oppheves neste uke, og barer og restauranter får ha gjester utendørs. Landet begynner også å bruke Janssen-vaksinen igjen, etter at EMA konkluderte i dag.

NRK - Igår: 19:28

Kan bli testing av yrkessjåfører

Ulovlige passasjerer sitter på med lastebiler inn i Landet, for å unngå innreiseforbud og karantene. Det bekrefter politiet, men de har ikke informasjon om at dette er omfattende. Ikke alle vogntog blir kontrollert på grensa for ekstra passasjerer, men det tas stikkprøver De som eventuelt er om bord, i tillegg til sjåføren, slipper også å teste seg for covid-19, fordi yrkessjåfører er unntatt for testing.

NRK - 09 april 21 kl. 12:09

Tyskland vil stramme inn nasjonalt

Regjeringen i Tyskland og delstatene er enige om å stramme inn koronaloven i Landet. Det sier en talsperson for forbundskandsler Angela Merkel, ifølge AFP. – Tyskland er midt i den tredje bølgen, så den føderale regjeringen og delstatene er enige om et lovtillegg.

NRK - I førrgår: 14:07

Tsjad stenger grensene

Tsjad stenger grensene og innfører portforbud etter at presidenten i Landet døde, opplyser militæret. President Idriss Déby ble såret på besøk ved fronten. Sønnen hans, som er general, skal lede et militært råd som tar over midlertidig, melder AFP..

NRK - I førrgår: 12:46

President Déby i Tsjad er død

President Idriss Déby i Tsjad er død etter å ha blitt såret på frontlinjen, med melder forsvaret i Landet. Déby har vært president i Tsjad siden 1990..

NRK - I førrgår: 09:13

Fransk ambassadør kan bli utvist

Nasjonalforsamlingen i Pakistan skal avgjøre om Frankrikes ambassadør skal sendes ut av Landet etter måneder med protester. Protestene startet etter at Frankrikes president Emmanuel Macron forsvarte et satiremagasins rett til å trykke Muhammed-karikaturer..

NRK - I førrgår: 06:34

Prioriterer utviklingshemmede ulikt

Kommuner over hele Landet tolker de nasjonale vaksinereglene ulikt når det gjelder personer med utviklingshemning. Folkehelseinstituttets liste over sykdommer inkluderer kun somatisk sykdom, og ikke psykiske lidelser eller ulike former for utviklingshemming, skriver Klassekampen. I Bergen har byrådet bestemt seg for å følge Folkehelseinstituttets rekkefølge, men vaksinerer personale som jobber med utviklingshemmede.

Aftenposten - I førrgår: 06:20

Den nye skyggeregjeringen hylles over hele Landet. Nå krever de å få delta på toppmøte.

Kuppmakerne i Myanmar har fått konkurranse. Nå har en selvutnevnt skyggeregjering gitt Aung San Suu Kyi tilbake hennes….

NRK - I førrgår: 05:56

Tolker vaksinereglene ulikt

Kommuner over hele Landet tolker de nasjonale vaksinereglene ulikt når det gjelder personer med utviklingshemning. Folkehelseinstituttets liste over sykdommer inkluderer kun somatisk sykdom, og ikke psykiske lidelser eller ulike former for utviklingshemming, skriver Klassekampen. I Bergen har byrådet bestemt seg for å følge Folkehelseinstituttets rekkefølge, men vaksinerer personale som jobber med utviklingshemmede.

Aftenposten - 08 april 21 kl. 22:30

Landet er i toppsjiktet i antall innreisende til Norge. Nå øker smitten ytterligere

Polen ligger i toppsjiktet når det gjelder antall reisende til Norge. Landet har under pandemien slitt med et presset….

NRK - I førrgår: 00:16

518 nye smittede i Norge siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 518 koronasmittede i Norge. Det er 19 færre enn snittet de siste sju dagene og 199 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden. De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.

NRK - I førrgår: 23:14

12 nye smittede i Brønnøy

I løpet av det siste døgnet har 12 personer fått påvist covid-19 i Brønnøy på Helgeland i Nordland. Fire av kommunens innbyggere er nå innlagt på sykehus. Som i store deler av resten av Landet har den britiske varianten preget kystkommunen den siste tiden, skriver Brønnøysunds Avis..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt