Land

Søndag, 18 April, 21:59

Nyheter om Land

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 april 21 kl. 13:35

Mange Land må vente i månedsvis

Covax-initiativet skulle sikre at også fattige Land får koronavaksiner, men forsinkelser fører til at vaksineringen kan stanse helt opp i flere måneder. I opptil 60 Land, mange av dem fattige, er det nå frykt for at innbyggere som har fått første vaksinedose, vil måtte se langt etter neste dose. Det skyldes at nesten alle leveranser via Covax-programmet har stanset opp, og det er ikke utsikter til at det blir levert flere før i slutten av juni.

NRK - 16 mars 21 kl. 09:01

14 Land stanser bruk av AstraZeneca

Stadig flere Land har nå satt vaksinasjonen med AstraZeneca på vent, etter rapporter om mistenkte alvorlige bivirkninger. Per tirsdag hadde 14 Land stanset all vaksinering, mens 5 Land har sluttet å bruke AstraZeneca fra en spesifikk leveranse. Foruten Norge, Danmark og IsLand har også disse Landene satt vaksinen på vent inntil videre.

NRK - 16 mars 21 kl. 09:01

15 Land stanser bruk av AstraZeneca

Stadig flere Land har nå satt vaksinasjonen med AstraZeneca på vent, etter rapporter om mistenkte alvorlige bivirkninger. Per tirsdag hadde 14 Land stanset all vaksinering, mens 5 Land har sluttet å bruke AstraZeneca fra en spesifikk leveranse. Foruten Norge, Sverige, Danmark og IsLand har også disse Landene satt vaksinen på vent inntil videre.

NRK - 08 april 21 kl. 21:10

Flere Land begrenser AstraZeneca

NederLand og Portugal slutter seg til rekken av Land som velger å begrense bruken av AstraZenecas koronavaksine. Kun personer over 60 år skal få vaksinen. Dermed har i alt seks EU-Land valgt å endre praksis ved bruk av AstraZenecas vaksine etter at det europeiske legemiddeltilsynet EMA kunngjorde at det er mulig sammenheng mellom vaksinen og sjeldne tilfeller av blodpropp..

Aftenposten - 04 april 21 kl. 10:12

Bare tre Land bygget mer vindkraft på Land enn Norge

Bare Brasil, USA og Kina installerte mer vindkraft på Land enn Norge i fjor..

E24 - 03 april 21 kl. 17:07

Bare tre Land bygget mer vindkraft på Land enn Norge

Bare Brasil, USA og Kina installerte mer vindkraft på Land enn Norge i fjor. Globalt ble 2020 nok et år med rekordhøy installasjon av vindkraft..

NRK - Igår: 17:39

Ulike reiseregler i flere Land

Vaksinasjon mot koronavirus kan bli avgjørende for om det er mulig å reise til utLandet i sommer. Flere Land har tatt vaksinepass i bruk, eller sier de ønsker å gjøre det. Fortsatt må reisende i karantene i ti dager når man kommer tilbake til Norge..

NRK - Igår: 09:05

Får ikke bestemme over egen kropp

Flere millioner kvinner får ikke ta avgjørelser om sin egen kropp, ifølge en rapport fra FNs befolkningsfond. Tall fra 57 Land, de fleste av dem Land sør for Sahara, viser at kun rundt halvparten fra tenårene og opp får bestemme over egen kropp..

NRK - 15 april 21 kl. 14:41

SV: Gi AstraZeneca til andre Land

Norge har 180.000 AstraZeneca-doser på lager. Hvis vi ikke skal bruke dem selv, vil SV gi dem bort gratis til andre Land.

NRK - 15 april 21 kl. 14:50

WHO: - Danmark kan gi bort doser

Danmark vurderer å gi ubrukte AstraZeneca-doser til fattige Land, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Onsdag erklærte danske myndigheter at de ikke vil gjenoppta bruken av AstraZenecas vaksine. Landet har omtrent 200.

NRK - 15 april 21 kl. 13:21

Hellas vil fjerne karantenekrav

Hellas planleggjer å fjerna karantekravet for turistar frå EU-Land, USA, Storbritannia og somme Land i Midtausten. For å sleppa karantene må turistane kunne leggja fram bevis på vaksinering, eller ein negativ koronatest. Turistar må også rekna med å kunne bli plukka ut til koronatest på grensa.

NRK - 13 april 21 kl. 00:33

Skal frakte kisten i Land Rover

Kisten til avdøde prins Phillip skal fraktes til St. Georges kapell i Windsor i en spesialbygget Land Rover. Medlemmer av kongefamilien og prinsens stab skal gå i prosesjon etter kisten.

NRK - 10 april 21 kl. 22:59

Nordmenn ønsker lik vaksinetilgang

Den globale vaksinefremdriften varierer på kontinentene, og Afrika ligger langt bak store deler av verden. Nordmenn flest mener alle Land bør ha lik vaksinetilgang. Mer enn tre av fire nordmenn svarer ja på spørsmålet om de støtter lik vaksinetilgang for alle Land, ifølge undersøkelsen fra Opinions koronamonitor..

Klartale - 08 april 21 kl. 20:40

Vinner han valget i Djibouti denne gangen også?

Djibouti er et lite, men viktig Land i Afrika. Fredag skal det være valg av president i Landet. Det blir viktig for mange av verdens største Land..

VG - 08 april 21 kl. 13:41

Slik har corona-regler ført til undertrykking

I Filippinene ble politiet beordret til å skyte dem som brøt regler for smittevern. I Brasil har politivolden eksplodert. I Land etter Land har tiltak mot corona-viruset gått på bekostning av menneskerettigheter..

Klartale - 08 april 21 kl. 10:10

Lasteskipet slepes til Land

Et skip har hatt trøbbel i havet vest for Norge siden mandag. Det blir slepet inn til Land i Møre og Romsdal torsdag..

Aftenposten - 07 april 21 kl. 20:45

Kystverket frykter at lasteskip skal drive på Land i natt – starter aksjon

Kystverket iverksetter statlig aksjon ettersom det er fare for at lasteskipet Eemslift Hendrika kan drive på Land i….

VG - 07 april 21 kl. 20:11

Frykter lasteskip skal drive på Land i natt – starter aksjon

Kystverket iverksetter statlig aksjon ettersom det er fare for at lasteskipet «Eemslift Hendrika» kan drive på Land i løpet av natten..

VG - 07 april 21 kl. 20:11

Frykter lasteskip skal drive på Land i natt – forsøker å stanse skipet

Kystverket iverksetter statlig aksjon ettersom det er fare for at lasteskipet «Eemslift Hendrika» kan drive på Land i løpet av natten..

NRK - 07 april 21 kl. 03:22

Land oppfordrer til norgesferie

Justisminister Monica MæLand (H) oppfordrer folk til å planlegge norgesferie i sommer. – Vi oppfordrer nordmenn til å feriere i Norge, og det så vi at de gjorde i fjor. Foreløpig er det et stykke fram til at vi kan ønske turister velkommen tilbake Norge, dessverre, sier hun til TV 2.

NRK - 06 april 21 kl. 15:42

Mer støtte til global selskapsskatt

Finansministeren i TyskLand og sjeføkonomen i Det internasjonale pengefondet IMF er begge glade for at USA støtter en global selskapsskatt. At store selskaper betaler like mye skatt i alle Land skal hindre at alle Land mister skatteinntekter..

NRK - 21 mars 21 kl. 06:26

Flere Land samler seg om migrasjon

Fem søreuropeiske Land oppfordrer til solidaritet fra øvrige EU-Land i arbeidet med å dele migrasjonsbyrden. Det er Hellas, Kypros, Italia, Malta og Spania som står bak en uttalelse der de ber om at de øvrige EU-Landene tilstrekkelige forsikringer overfor medlemsLandene i frontlinjen..

NRK - 4 timer siden

Macron vil åpne for reiser fra USA

Fra begynnelsen av neste måned vil Frankrike gradvis åpne for reisende fra USA og andre Land som er vaksinert mot koronasykdom. Planene er diskutert med Det hvite hus, sier president Emmanuel Macron til CNN..

Dagbladet - 16 timer siden

Svensk ekspert innrømmer feil

Sveriges tidligere statsepidemiolog, Johan Giesecke, innrømmer at han tok feil da han uttalte at alle europeiske Land kom til å bli like hardt rammet av pandemien..

NRK - 17 timer siden

Kjendisstøtte til Navalnyj

70 kjendiser fra flere Land ber i et åpent brev RussLands president Vladimir Putin om å gi legehjelp til den fengslede regimekritikeren Aleksej Navalnyj. Han sultestreiker i fengselet for å få bedre legebehandling.

Aftenposten - Igår: 17:29

Seksbarnsmoren gikk på skole for å lære seg håndarbeid. Da gikk mennene til angrep.

KABUL (The Washington Post): For to tiår siden styrtet USA og vestlige Land det ekstremistiske Taliban-regimet..

Aftenposten - Igår: 15:46

Se bisettelsen av prins Philip

Kisten med prins Philip ble lagt på en modifisert Land Rover ettermiddag og brakt til kapellet i en høytidelig prosesjon..

NRK - Igår: 15:25

Salvini må for retten i Italia

Politikeren Matteo Salvini er tiltalt for frihetsberøvelse, og må møte i retten i september, har en italiensk dommer slått fast. Den tidligere italienske innenriksministeren nektet fler enn 100 migranter å gå i Land fra et redningsfartøy i 2019..

NRK - Igår: 11:40

Nei til atomvåpen-forbud

Det ble ikke flertall for å signere FNs atomvåpenforbud under Arbeiderpartiets Landsmøte. AUF foreslo at Ap skulle signere traktaten. I vedtaket står det at det ikke er mulig for NATO-Land som Norge å undertegne i dagens sikkerhetspolitiske situasjon..

Aftenposten - 19 mars 21 kl. 14:56

Land etter Land tar Astra Zeneca-vaksinen i bruk igjen. Men Boris Johnson fikk sin første dose i dag.

Den britiske statsministeren Boris Johnsen fikk fredag kveld Astra Zeneca vaksinen som Norge og en rekke andre Land har….

Aftenposten - I førrgår: 21:18

Andre Land har satt langt flere doser. Men FHI valgte å se kun på norske tall da de ga råd om å skrote vaksinen.

FHI brukte norske tall da de konkluderte med at Astra Zeneca-vaksinen skulle skrotes..

Dagbladet - I førrgår: 21:13

- Verden sliter

Mange Land over hele verden opplever nå en stigende smittetrenden på grunn av mutasjonene. I Norge synker trenden..

NRK - I førrgår: 15:54

Brexit rammer hardere enn ventet

Storbritannias farvel til EU har rammet finansnæringen i London hardere enn ventet, ifølge en rapport Reuters omtaler. Om lag 400 selskaper har flyttet hele eller deler av virksomheten til EU-Land, og med det verdier for i alt 1000 milliarder pund..

VG - I førrgår: 14:54

Cezinando fikk sin første Spellemannpris av fire mulige

I forkant av kveldens Spellemann-show har Kristoffer Cezinando Karlsen (25) dratt i Land prisen for beste låtskriver i 2020..

Aftenposten - 01 april 21 kl. 10:10

«Sverige var en sufflé – en oppblåst pudding». Slik endte stormakten som et lite Land.

Hvordan kunne stormakten Sverige ende som et lite Land?.

NRK - 15 april 21 kl. 19:01

Ukraina vaksinerer OL-utøvere

Ukraina satte i gang med vaksineringen av 30 utøvere som skal representere Landet i OL i Tokyo i juli med den kinesiske koronavaksinen CoronaVac. Torsdag fikk de første utøverne det første av to stikk, 99 dager før lekene i Tokyo starter. Ukrainas helsedepartement har opplyst at det har fått 1500 vaksiner til sine idrettsutøvere som vil bli vaksinert på frivillig basis.

NRK - 15 april 21 kl. 16:40

Færre eldre dør av korona i Europa

Andelen koronarelaterte dødsfall blant personer over 80 år er nå på sitt laveste i løpet av pandemien, ifølge WHO. Vaksineringen trekkes fram som årsak. Aldersgruppen står nå for nær 30 prosent av alle registrerte koronarelaterte dødsfall i Europa, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

NRK - 15 april 21 kl. 16:36

Mulige bivirkninger av vaksine

Legemiddelverket har mottatt 11.014 meldinger om mistenkte bivirkninger. 724 er klassifisert som alvorlige og 5569 er klassifisert som lite alvorlige.

NRK - 15 april 21 kl. 16:03

Brexit-problemer for Norge

Samtidig som det planlegges å bygge batterifabrikker i Norge har NHO-bedrifter oppdaget en ulempe med brexitavtalen mellom EU og Storbritannia. Elbiler som selges i EU-Land og Storbritannia med norske batterier vil bli rammet av en tollsats på 10 prosent fra 2027..

NRK - 15 april 21 kl. 15:16

Sikrer fattige Land vaksiner

Norge overfører flere vaksineopsjoner til vaksinesamarbeidet Covax. Det er vaksiner fra Novavaz og Janssen som nå blir overført. I en pressemelding sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) at vaksinene som blir overført, er vaksiner som Norge får gjennom EUs innkjøpsordning, og opsjoner som dermed ikke er aktuelle for det norske markedet.

NRK - 15 april 21 kl. 13:27

1 million koronadødsfall i Europa

Det er registrert over 1 million koronarelaterte dødsfall i de 53 Landene som hører inn under Europa-kontoret til Verdens helseorganisasjon (WHO). WHOs Europa-sjef Hans Kluge informerte om den dystre milepælen på en pressekonferanse i Hellas torsdag. Han la til at situasjonen fortsatt er alvorlig, med rundt 1,6 millioner nye smittetilfeller i uken.

NRK - 03 mars 21 kl. 06:06

Kinesiske vaksiner til fattige Land

Kina har lovet en halv milliard doser av Landets egne koronavaksiner til Land som sliter med å skaffe seg vaksiner. Kina har selv opplyst at de gir «vaksinehjelp» til 53 Land og eksporterer vaksiner til 27 Land..

Aftenposten - 15 april 21 kl. 05:45

Noen Land holdt åpent så mye som mulig for å redde økonomien. Slik gikk det.

Landene som tillot høyere smittetall fikk ingen klar økonomisk gevinst. Det var et falskt dilemma, mener professor..

E24 - 14 april 21 kl. 23:19

Noen Land holdt åpent så mye som mulig for å redde økonomien. Slik gikk det.

Landene som tillot høyere smittetall fikk ingen klar økonomisk gevinst. Det var et falskt dilemma, mener professor..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt