Kronikk

Tirsdag, 26 Januar, 20:47

Nyheter om Kronikk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 nov. 20 kl. 10:11

Fortel om spontanabort i Kronikk

I ein Kronikk i The New York Times onsdag skriv hertuginna av Sussex, Meghan Markle, at ho gjekk igjennom ein spontanabort i juli i år. Ho og prins Harry har eitt barn, Archie, frå før. Då ho igjen blei gravid i år, mista ho barnet, skriv ho sjølv..

Dagbladet - 16 nov. 20 kl. 18:04

Endret Kronikk etter reaksjoner

TV 2s Linn Wiiks corona-Kronikk måtte endres etter flere reaksjoner på «diktatur»-sammenlikning. Wiik forteller til Dagbladet at hun er enig i endringene, men ber folk huske at tiltakene begrenser vår personlige frihet..

NRK - 15 des. 20 kl. 17:08

TVNorge snur om omstridt program

TVNorge snur og legger «Nissene over skog og hei» tilbake på Dplay. Det kommer fram i en Kronikk i VG..

VG - 09 des. 20 kl. 16:53

Spekulerer i om Texas’ justisminister kan ha personlig motiv

I en Kronikk hos CNN skriver den politiske analytikeren og forfatteren James Moore at Ken Paxton kan ha gått til søksmål mot fire delstater for potensielt å sikre seg en benådning fra Donald Trump..

VG - 09 des. 20 kl. 16:53

Spekulerer på om Texas’ justisminister kan ha personlig motiv

I en Kronikk hos CNN skriver den politiske analytikeren og forfatteren James Moore at Ken Paxton kan ha gått til søksmål mot fire delstater for potensielt å sikre seg en benådning fra Donald Trump..

NRK - 28 nov. 20 kl. 18:03

Familier vurderer søksmål

Flere av familiene til motstandsfolk under krigen varsler søksmål dersom Marte Michelets bok «Hva visste hjemmefronten?» ikke trekkes tilbake. Forfatteren svarer på kritikken i en Kronikk i VG..

VG - 27 nov. 20 kl. 19:20

Nye feiltolkninger av kilder i Michelets Kronikk

Marte Michelet motbeviser ikke feilene vi har dokumentert, og hennes fortolkning av en av de nye kildene vi har presentert, er preget av liknende feiltolkninger som de hun gjør i boken..

Aftenposten - 27 nov. 20 kl. 18:35

Nye feiltolkninger av kilder i Michelets Kronikk

Spørsmålet er: Tar Michelet riktige folk?.

NRK - 25 nov. 20 kl. 10:11

Meghan Markle ut om spontanabort

I ein Kronikk i The New York Times onsdag skriv hertuginna av Sussex, Meghan Markle, at ho gjekk igjennom ein spontanabort i juli i år. Ho og prins Harry har eitt barn, Archie, frå før. Då ho igjen blei gravid i år, mista ho barnet, skriv ho sjølv..

VG - 16 nov. 20 kl. 12:52

TV2 måtte endre Kronikk etter reaksjoner: - Vi bommet

Linn Wiik skrev at Erna Solberg er en diktator og at Norge er et diktatur. Kort tid etterpå måtte TV2 kaste seg rundt og endre flere uttalelser..

VG - 16 nov. 20 kl. 12:52

TV 2 måtte endre Kronikk etter reaksjoner: - Vi bommet

Linn Wiik skrev at Erna Solberg er en diktator og at Norge er et diktatur. Kort tid etterpå måtte TV 2 kaste seg rundt og endre flere uttalelser..

NRK - 11 nov. 20 kl. 13:02

– Uten erkjennelse kan liv gå tapt

President Donald Trumps manglende erkjennelse av valgnederlag mot Joe Biden kan koste liv. Det advarer stabssjefer til de tidligere presidentene Bush og Clinton i en felles Kronikk i the Washington Post. Årets resultat er klarere enn i 2000, sier de..

E24 - 23 okt. 20 kl. 12:37

Utsleppa går ned, og vi har kontroll på dei

Noreg var det tredje landet i verda som meldte inn oppjustert klimamål til FN, og Noreg har full kontroll på utsleppa frå norsk territorium. Vi styrer såleis ikkje i blinde, slik Klimapartnere hevdar i ein Kronikk på E24. .

VG - 15 okt. 20 kl. 20:17

Forfatterkrangel: - De er ute etter mer penger til seg selv

Anne Holt, Roy Jacobsen, Gunnar Staalesen og Helene Uri kaller blant andre forfatterkollegaene Jørn Lier Horst, Unni Lindell og Tom Egeland usolidariske i en ny Kronikk - og mener de er ute etter mer penger til seg selv..

VG - 15 okt. 20 kl. 11:06

Strømming og forvirring

En gruppe norske forfattere rykket ut i VG i forrige uke, med alvorlige anklager om både kartellvirksomhet, tapte inntekter og uro for egen markedsadgang. I en Kronikk og i et langt intervju fremmes det påstander og rettes beskyldninger mot Lydbokforlaget som ikke kan stå uimotsagt..

VG - 14 okt. 20 kl. 14:33

Når noen få ønsker seg hele kaka

Sju profilerte forfattere er i en Kronikk i VG rasende fordi utgiverkonflikt hindrer strømmeutgivelse. Det de skriver er omtrentlig og villedende..

P4 - 27 sep. 20 kl. 12:34

- NATO må gjøre mer mot klimaendringer

- NATO må gjøre mer for å bekjempe klimaendringene. Det skriver NATO-sjef Jens Stoltenberg i en Kronikk i den tyske avisen Welt am Sonntag. Stoltenberg skriver at klimaendringene truer sikkerheten vår, og han mener også NATO og alliansens medlemsland har et ansvar for å redusere utslipp og avhengigheten av fossilt brensel..

NRK - 15 aug. 20 kl. 21:43

Newsweek beklager Harris-Kronikk

Nyhetsmagasinet Newsweek beklager en Kronikk som sår tvil om Kamala Harris' statsborgerskap og om hun oppfyller kravene til å bli visepresident. I løpet av halvannet døgn hadde Kronikken nådd 14,3 millioner mennesker på Facebook, Reddit og Twitter..

E24 - 22 sep. 20 kl. 17:38

EUs klimaambisjoner gir norske konkurransefordeler

Kronikk: EU skal styrke fremtidsrettet industri og prioritere klimavennlig produksjon. Norsk industri står klar til å levere, men vi trenger drahjelp fra en offensiv norsk industripolitikk som utnytter våre fornybarressurser..

E24 - 22 sep. 20 kl. 12:47

Omdømmerisikoen for både Norge og Equinor bør tas opp til bred diskusjon

Kronikk: Det kan synes overraskende at oljeselskapene, herunder Equinor, går med på slike ordninger siden det kan bidra til en svekkelse av institusjonene i landene de opererer i..

E24 - 17 sep. 20 kl. 05:59

Kvartalskapitalismens død?

Kronikk: «Amazon-oppskriften» brukes nå av stadig flere selskaper..

E24 - 15 sep. 20 kl. 18:26

EU fremskynder gassens død

Kronikk: EUs nye klimamål, hvis det blir vedtatt, betyr at EU trenger mye mindre olje og gass, men mer havvind og hydrogen. Og at Norges klimamål må skjerpes..

E24 - 09 sep. 20 kl. 11:53

Skatteunndragelser og krisetid

Kronikk: I krisetid endres holdningene våre. Flere mener det er greit med skatteunndragelser når inntektene synker og arbeidsplasser står på spill..

VG - 08 sep. 20 kl. 13:43

Arina Aamir (15) anmelder trusler etter SIAN-Kronikk

15-åringen har levert over 25 skjermbilder til politiet. Telefonnummeret hennes er også fjernet fra Høyres nettsider..

E24 - 08 sep. 20 kl. 09:33

Kronikk: Vi må rigge oss for krise og omstilling

Mens andre næringer ser ut til å få en raskere vei tilbake til normalen, vil landets nest største eksportnæring få en lengre vei å gå. Myndighetene kan med treffsikre motkonjunkturtiltak bidra til å styrke opp under den blågrønne revolusjonen..

E24 - 10 aug. 20 kl. 14:17

Kronikk: Boligmarkedet hjelper norsk økonomi ut av krisen

Boligen har stor betydning i de fleste husholdningenes privatøkonomi, og boligmarkedet er viktig for norsk økonomi. Boligmarkedet ser ut til å komme styrket ut av koronakrisen. Det er et gledelig paradoks i norsk økonomi..

VG - 03 aug. 20 kl. 10:59

Norge kan være en nøkkelalliert i Kashmirs vei mot fred

Den 4. august markerer ett år siden Indias fjerning av Kashmirs autonome status. På samme tid i fjor skrev jeg en Kronikk i VG, der jeg adresserte Indias brudd på folkeretten og etterlyste internasjonalt engasjement rundt konflikten i Kashmir.

P4 - 22 juli 20 kl. 06:27

-Dagens høyreekstreme terror farligere enn på lenge

Dagens høyreekstreme terror er farligere enn på lenge. Det skriver flere forskere i en Kronikk i Aftenposten i dag. I dag er det ni år siden 22.

Aftenposten - 08 juni 20 kl. 06:19

New York Times-redaktør går av etter Kronikk-kritikk

New York Times' redaktør for Kronikker og ledere trekker seg etter å ha publisert en Kronikk som oppfordret til bruk av militærmakt mot demonstranter i USA..

E24 - 15 juli 20 kl. 12:52

Kronikk: Sparer seg til klimafant

Det er som oftest varer med lavest totalpris som også er mest klimavennlige. Kvalitet lønner seg. Det er konklusjonen i en rapport som den danske Miljøstyrelsen nettopp publiserte..

NRK - 13 juli 20 kl. 08:15

Vil gi opphold til aktivister

Stortingsrepresentant Michael Tetzschner fra Høyre vil at Norge bør bli tøffere overfor Kina, og tilby demokratiforkjempere fra Hongkong asyl i Norge. I en Kronikk i Aftenposten skriver han Norge bør bli et fristed for aktivistene i Hongkong..

NRK - 13 juli 20 kl. 03:32

Vil ta imot demokratiforkjempere

Høyres Michael Tetzschner åpner for å gi asyl til demokratiforkjempere som er i fare etter at Kina innførte en omstridt sikkerhetslov i Hongkong. I en Kronikk i Aftenposten skriver han at Norge bør ta en tøffere tone overfor Kina..

E24 - 08 juli 20 kl. 09:38

Kronikk: Oslo-byrådet vil heller bygge bybane i Bergen enn Fornebubanen

Det er tydeligvis viktigere for Byrådet å stanse veitunneler i nabokommunen, enn å prioritere kollektivtilbudet i Oslo. Ti milliarder til kollektiv og infrastruktur er i ferd med å forlate Oslo-regionen..

E24 - 28 juni 20 kl. 14:42

Kronikk: Apples nye strategi er en gigantisk innrømmelse overfor Microsoft

Apples overgang til egne prosessorer er både en innrømmelse og et varsel..

E24 - 26 juni 20 kl. 16:22

Kronikk: Coronakrisen kan føre til grønn omstilling

Har vi noe å lære av metallindustrien?.

E24 - 26 juni 20 kl. 12:47

Kronikk: Statsdrilling på norsk

Den store skattepakken til oljenæringen viser tegn til at den detaljinngripende korporative staten kan komme tilbake som nissen på lasset..

VG - 25 juni 20 kl. 11:19

Kina sett fra en forskningsaktivist

Professor Kåre Dahl Martinsen går i en Kronikk i VG hardt ut mot norsk Kina-politikk og norsk Kina-forskning. Man registrerer at Martinsen tilnærmer seg spørsmålet som en aktivist i stedet for å bidra til en dyptpløyende analyse fra et forskningsperspektiv..

E24 - 24 juni 20 kl. 16:40

Kronikk: Alle kan – utnytt det!

I august ønsket vi en arbeidsledig kandidat, uten utdannelse eller relevant erfaring, velkommen til oss på arbeidstrening. Han har allerede rukket å bli en viktig bidragsyter..

E24 - 23 juni 20 kl. 18:08

Kronikk: Hvordan lage en bra strategi for hjemmekontor og fjernledelse? Her får du 3-trinnsoppskrift.

Hjemmekontor og fjernledelse står nå øverst på agendaen i landets bedrifter. Mange ledere er i villrede for hvordan situasjonen skal håndteres..

E24 - 22 juni 20 kl. 19:39

Kronikk: Hjemmekontorrevulosjonen truer arbeidsmiljøloven - eller omvendt?

Åtte av Norges største virksomheter snakker positivt om det nye arbeidslivet, hvor man i ulik grad viderefører fleksibiliteten mer permanent med digitale løsninger og hjemmekontor. Arbeidsmiljøloven er imidlertid ikke skapt for den type arbeidshverdag..

E24 - 22 juni 20 kl. 14:08

Kronikk: Coronakrisen truer 50 år gammel «gullresept»

Regjeringens omstillingspakke gir Stortinget sjansen til å forhindre kvelningsdød for forskningen som skal gi oss grønne næringer å leve av etter oljen..

E24 - 18 juni 20 kl. 11:46

Kronikk: Norge bør heie på «oljå»

Den polariserte norske oljedebatten gjør grønn omstilling mer krevende enn nødvendig. Fremfor å kjefte bør vi takke oljebransjen for alt den har gitt oss..

E24 - 09 juni 20 kl. 11:33

Kronikk: Den som vil forstå jorda, må forstå havet

Havet har alltid vært viktig for Norge. Havet har formet vår utenrikspolitikk, vår økonomi, vår kultur og vår identitet..

E24 - 08 juni 20 kl. 10:39

Kronikk: Kutt i formuesskatten sikrer og skaper arbeidsplasser

Formuesskatten er en særnorsk skatt som skaper særnorske problemer..

NRK - 08 juni 20 kl. 01:03

New York Times-redaktør går av

Debattredaktøren i New York Times trekker seg etter å ha publisert ein Kronikk som oppfordra til bruk av militæret mot demonstrantar. Artikkel av senator Tom Cottom med tittelen «Send inn troppene», satte sinna i kok både hos tilsette og lesarar..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt