Kongressens

Torsdag, 04 Mars, 02:04

Nyheter om Kongressens

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - 24 feb. 21 kl. 03:52

- Kom forberedt på krig

Den avgåtte sjefen for Kongressens politienhet, Steven Sund, sier at FBIs advarsel om «krig» i Washington D.C. aldri nådde ham før angrepet på Kongressen..

Aftenposten - 23 feb. 21 kl. 22:34

FBI-advarsel om «krig» i Washington nådde ikke polititoppene

Den avgåtte sjefen for Kongressens politienhet sier at han først flere uker etter opprøret i Washington fikk se….

NRK - 23 feb. 21 kl. 20:07

Kjente ikke til advarsler fra FBI

Sjefen for Kongressens politienhet i Washington, Steven Sund, fikk vite om advarsler fra FBI først dagen etter stormingen av nasjonalforsamlingen i januar. Han sier de var forberedt på en demonstrasjon, men ikke at den skulle bli voldelig..

NRK - 13 feb. 21 kl. 16:37

Kaller inn vitne i riksretten

Demokratene får hente inn forklaring fra et vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Det kan bety at saken ikke blir avgjort denne helgen. Kongressens Jaime Herrera Beutler kalles inn for å vitne om en telefonsamtale mellom Trump og Kevin McCarthy..

NRK - 13 feb. 21 kl. 16:24

Demokratene vil kalle inn vitne

Demokratene vil kalle inn ett vitne i riksrettssaken mot Donald Trump for å avklare hva som ble sagt i en telefonsamtale under kongress-stormingen. Republikanernes kongressleder Kevin McCarthy ble ringt av Trump, ifølge Kongressens Jaime Herrera..

NRK - 13 feb. 21 kl. 05:45

Politimann fikk æresmedalje

Senatet i USA tildelte fredag politibetjent Eugene Goodman Kongressens æresmedalje. Goodman har blitt hyllet for innsatsen da han ledet opprørerne vekk fra de folkevalgte under stormingen av kongressen 6. januar..

NRK - 13 feb. 21 kl. 05:45

Politimann fekk æresmedalje

Senatet i USA tildelte fredag politibetjent Eugene Goodman Kongressens æresmedalje. Goodman har blitt hylla for innsatsen då han leidde opprørarane vekk frå dei folkevalde under storminga av Kongressen 6. januar..

NRK - 01 feb. 21 kl. 17:46

Økonomien tilbake innen sommeren

USA venter at økonomien vil være tilbake på nivåene fra før pandemien innen midten av 2021. Det viser prognosene til Kongressens budsjettkontor (CBO). CBO anslår også at sysselsettingen vil kunne være på samme nivå som før pandemien i løpet av 2024..

NRK - 13 jan. 21 kl. 20:40

20.000 soldater til Washington

Over 20.000 soldater fra nasjonalgarden ventes utplassert i Washington til innsettelsen av Joe Biden som president neste uke. Nasjonalgarden skal støtte Kongressens eget politi og politiet i Washington for å sørge for sikkerhet rundt innsettelsen ..

NRK - 11 jan. 21 kl. 23:32

To politifolk suspendert

To politifolk i Kongressens politistyrke Capitol Police er suspendert for å ha vært involvert i angrepet mot Kongressen i forrige uke, melder CNN. En annen person er arrestert..

NRK - 08 jan. 21 kl. 06:26

Betjent døde etter sammenstøt

En betjent er død etter opptøyene i Washington D.C onsdag, bekrefter Kongressens politistyrker på deres nettsider. Betjenten ble skadet i sammenstøt med voldelige demonstranter og havnet på sykehus, hvor han døde natt til fredag norsk tid..

NRK - 08 jan. 21 kl. 03:10

Avviser at en betjent er død

Kongressens politi avviser at betjent døde etter sammenstøt onsdag, melder nyhetsbyrået AP. CNN meldte tidligere at en betjent hadde dødd som følge av skader etter opptøyene. Selv om mange er skadet, er det ingen som er døde heter det i en uttalelse..

NRK - 08 jan. 21 kl. 00:38

Kongressens politisjef går av

Steven Sund, sjef for Capitol-politiet, går av 16. januar, opplyser en talsperson til NBC News. Oppsigelsen kommer som følge av kritikk av politiets opptreden da demonstranter stormet Kongress-bygningen.

NRK - 07 jan. 21 kl. 02:12

Kongressen er i gang igjen

Rundt seks timer etter at kongressbygningen ble evakuert og beleiret av Trump-tilhengere, har kongressmedlemmene nå tatt opp arbeidet igjen. Kongressens medlemmer hadde kun rukket å sertifisere 12 av 538 valgdelegatstemmer da arbeidet måtte avbrytes..

NRK - 06 jan. 21 kl. 01:13

Trump vil holde en tale onsdag

USAs president Donald Trump skal holde tale på en demonstrasjon nær Det hvite hus onsdag, i protest mot Kongressens sertifisering av valgresultatet samme dag. – Jeg skal tale på Redd USA-demonstrasjonen i morgen på Ellipse, skriver han på Twitter.

VG - 29 des. 20 kl. 03:24

Representantenes hus stemte for å overkjøre Trumps forsvarsveto

Over to tredjedeler av de folkevalgte i Representantenes hus vil ikke godta president Donald Trumps veto mot Kongressens forsvarsbudsjett..

VG - 29 des. 20 kl. 03:24

Representantenes hus stemte for å overstyre Trumps forsvarsveto

Over to tredjedeler av de folkevalgte i Representantenes hus vil ikke godta president Donald Trumps veto mot Kongressens forsvarsbudsjett..

NRK - 28 des. 20 kl. 02:13

Trump godtar Kongressens krisepakke

USAs president Donald Trump har gått med på signere krisepakken som er fremforhandlet av Kongressen. Det opplyser kilder til nyhetsbyråetene AP og Reuters. Trump har tidligere sagt at pakken er «en skam»..

E24 - 23 des. 20 kl. 07:04

Donald Trump avviser Kongressens krisepakke – kaller den en skam

Donald Trump vil ikke godkjenne den gigantiske og etterlengtede coronakrisepakken Kongressen har vedtatt. Han kaller den en skam og ber Kongressen endre den..

Aftenposten - 23 des. 20 kl. 05:53

Donald Trump avviser Kongressens koronakrisepakke – kaller den en skam

Donald Trump vil ikke godkjenne den gigantiske og etterlengtede koronakrisepakken Kongressen har vedtatt. Han kaller den en skam og ber Kongressen endre den..

VG - 23 des. 20 kl. 02:09

Donald Trump avviser Kongressens krisepakke – kaller den en skam

Donald Trump vil ikke godkjenne den gigantiske og etterlengtede coronakrisepakken Kongressen har vedtatt. Han kaller den en skam og ber Kongressen endre den..

VG - 23 des. 20 kl. 02:09

Donald Trump avviser Kongressens krisepakke

Kaller den en skam og ber Kongressen endre den..

Aftenposten - 07 nov. 20 kl. 12:04

Det amerikanske valget er ennå ikke avgjort. Her er svar på syv vesentlige spørsmål.

Alt tyder på seier til Joe Biden, men det kan ta dager før han utropes til USAs neste president. For Kongressens del drøyer det til januar før alt blir avklart..

VG - 28 sep. 20 kl. 04:03

Topp-demokrat etter Trump-avsløring: – Bekrefter noe av det vi fryktet mest

Bill Pascrell har stått i spissen for Kongressens kamp for å få Donald Trumps skattemeldinger offentliggjort. Nå raser han etter søndagens avsløringer i New York Times..

NRK - 02 sep. 20 kl. 20:58

Ventar rekord i budsjettunderskot

Grunna koronapandemien og resesjon ventar USA eit føderalt budsjettunderskot på nesten 29,3 tusen milliardar kroner i 2020. Det opplyste Kongressens budsjettkontor (CBO) onsdag, ifølge AP. Talet er meir enn ei tredobling av underskotet frå 2019..

NRK - 29 aug. 20 kl. 23:02

Endringer om valgsikkerhet

Nasjonal etterretning i USA vil ikke lenger tilby personlige orienteringer til Kongressens etterretningskomiteen om valgsikkerhet og utenlandsk valginnblanding. Det skyldes delvis bekymringer over lekkasjer, opplyser en tjenestemann til NBCNews..

NRK - 16 aug. 20 kl. 09:20

– Kan avbryte Kongressens ferie

Lederen for Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi, vurderer å sammenkalle de folkevalgte for å drøfte omstridte endringer i postvesenet. Det skriver AP og Reuters, som viser til opplysninger fra ikke navngitte kilder i Det demokratiske partiet..

Dagbladet - 20 feb. 20 kl. 18:35

Trump-rådgiver Roger Stone dømt til 40 måneders fengsel

Trumps tidligere rådgiver Roger Stone er dømt for å hindre Kongressens etterforskning..

Aftenposten - 31 jan. 20 kl. 05:47

Norskamerikansk fasanjeger skal sørge for at riksrettssaken mot Trump avsluttes i dag

John Thune (59) sies å være den amerikanske Kongressens raskeste. I kveld er det hans jobb å sikre president Donald Trump seier i det som kan bli en thrilleravslutning i riksrettssaken..

E24 - 29 jan. 20 kl. 05:50

USAs budsjettunderskudd ventes å passere 1.000 milliarder dollar

Det amerikanske budsjettunderskuddet vil sannsynligvis passere grensen på 1.000 milliarder dollar i 2020, ifølge estimater offentliggjort av Kongressens budsjettkontor tirsdag kveld..

NRK - 22 jan. 20 kl. 22:48

Demokratenes prosedyre i gang

Demokratene begynte onsdag sin prosedyre i riksrettssaken mot Donald Trump og fastholdt at USAs president må avsettes. Demokratene mener at Trump har gjort seg skyldig i maktmisbruk og for å ha forsøkt å hindre Kongressens etterforskning av dette..

P4 - 21 jan. 20 kl. 23:04

Flertall vil avsette Trump

Et flertall i USA mener det er rett å avsette Donald Trump. Det viser en meningsmåling fra CNN. 51 prosent svarer at presidenten bør finnes skyldig i riksrettssaken som startet i Senatet i kveld, mens 41 prosent er imot.

P4 - 21 jan. 20 kl. 19:27

- Trump gikk imot våre verdier

- USAs president Donald Trump har ved sine handlinger gått imot verdiene vår nasjon er bygd på. Det sa demokraten Adam Schiff til medlemmene i Senatet i riksrettsaken mot presidenten som startet i kveld, norsk tid. Trump er anklaget for å ha presset Ukraina til å etterforske sin politiske rival Joe Biden og for å ha forsøkt å stanse Kongressens etterforskning av saken.

P4 - 21 jan. 20 kl. 16:37

Riksrett Trump

I kveld norsk tid starter riksrettssaken mot president Donald Trump med avstemning over hvordan prosessen skal foregå videre. Trump, som skal ha presset Ukraina til å etterforske Joe Biden og sønnen hans, er anklaget for maktmisbruk og for å ha forhindret Kongressens arbeid. Et viktig moment som skal stemmes over er om det skal tillates å kalle inn nye vitner, forteller USA-ekspert Svein Melby..

P4 - 21 jan. 20 kl. 16:37

Krangler om vitner

I kveld norsk tid starter riksrettssaken mot president Donald Trump med avstemning over hvordan prosessen skal foregå videre. Trump, som skal ha presset Ukraina til å etterforske Joe Biden og sønnen hans, er anklaget for maktmisbruk og for å ha forhindret Kongressens arbeid. Et viktig moment som skal stemmes over er om det skal tillates å kalle inn nye vitner, forteller USA-ekspert Svein Melby..

P4 - 16 jan. 20 kl. 18:20

-Trump brøt loven

USAs president Donald Trump brøt loven da han holdt tilbake militærstøtte til Ukraina. Det sier den amerikanske riksrevisjonen i følge The Washington Post. Loven handler om hvordan Det hvite hus disponerer penger som er bevilget av Kongressen.

P4 - 15 jan. 20 kl. 19:42

Riksrettsprosessen mot Trump videre

Riksrettsprosessen mot Donald Trump har blitt tatt et steg videre. Representantens hus har nå godkjent oversendelsen av vedtaket om riksrett til Senatet. Trump er anklaget for maktmisbruk og for å ha forhindret Kongressens arbeid..

P4 - 14 jan. 20 kl. 18:12

Riksrettsaken til Senatet onsdag

I morgen vil Representantenes hus stemme over om riksrettsaken mot USAs president Donald Trump skal sendes over til Senatet. Etter avstemningen vil saken begynne i løpet av noen dager melder flere amerikanske medier. Trump er anklaget for maktmisbruk og for å ha forhindret Kongressens arbeid..

P4 - 13 des. 19 kl. 16:13

Riksretttiltalte mot Trump klar

For tredje gang i historien er en amerikansk president tiltalt for riksrett. Etter en 14 timer lang debatt, godkjente Justiskomiteen i Representantenes hus for kort tid siden begge tiltalepunktene mot Donald Trump. Presidenten er tiltalt for misbruk av makt og for å ha motarbeidet Kongressens arbeid i forbindelse med etterforskningen telefonsamtalen med Ukrainas president..

VG - 12 des. 19 kl. 15:11

Riksrettsdebatten i Washington er i gang

Demokratene advarte mot at Donald Trump styrer USA mot diktatur da riksrettsdebatten åpnet. Denne uka vedtar Kongressens justiskomité riksrett mot presidenten..

P4 - 10 des. 19 kl. 05:56

Trump-tiltale kunngjøres i dag

Tiltalen mot Donald Trump skal kunngjøres i dag. I går kveld holdt kongressleder Nancy Pelosi et møte med partifeller. Og der ble det klart at demokratene allerede i dag vil offentliggjøre sine forslag til to konkrete tiltalepunkter; misbruk av makten i presidentembetet og motarbeiding av Kongressens rett til å granske.

Aftenposten - 09 des. 19 kl. 14:43

Advokater i klinsj om Trump-granskning. Tiltalepunkter trolig ferdige denne uken.

NEW YORK (Aftenposten): Kongressens Trump-granskere finpusser nå tiltalepunktene mot president Donald Trump..

NRK - 04 des. 19 kl. 17:42

– Riksrettsrapporten er en vits

USAs president Donald Trump langer ut mot Kongressens riksrettsrapport og kaller den «en vits». – Det de gjør er en veldig dårlig ting for landet vårt. Det er en vits, sa Trump da han ble spurt om rapporten..

P4 - 02 des. 19 kl. 05:08

Trump vil ikke delta på riksretthøring

USAs president Donald Trump sier nei til Kongressens invitasjon om å delta på riksretthøringen mot ham på onsdag. I en krass uttalelse fra Det hvite hus heter det at presidenten ikke vil delta på en høring som ikke sikrer presidenten en rettferdig prosess. Det var heller ikke ventet at Trump ville delta, ettersom Nato-toppmøtet starter i London denne uken..

NRK - 20 nov. 19 kl. 15:06

Se Kongressens riksrettshøring

.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt