Kongressen

Monday, 14 October, 00:20

Nyheter om Kongressen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 4 timer siden

Esper vil samarbeide med Kongressen

USAs forsvarsminister Mark Esper seier til CBS at Pentagon vil samarbeide med Kongressen i riksrettsetterforskinga mot president Trump. Det kvite hus har sag at dei ikkje ville samarbeide fordi dei meiner etterforskinga er ulovleg..

P4 - 05 Oct 19 kl. 17:19

Anklager Kongressen for trakassering

USAs utenriksminister Mike Pompeo anklager nå Kongressen for trakassering i forbindelse med Ukraina-saken. Kongressen krever å få utlevert dokumenter om president Donald Trumps Ukraina-forbindelser. Demokratene har startet riksrettsprosess mot Trump etter at han i en telefonsamtale ba Ukrainas president om å etterforske Joe Biden..

Dagbladet - 08 Oct 19 kl. 18:14

USA-ambassadør nektes å stille i Kongressen

Kongressen har bedt USAs ambassadør i EU, Gordon Sondland, om å stille til høring. Nå setter amerikansk UD foten ned..

Aftenposten - 07 Oct 19 kl. 23:01

Trumps Syria-beslutning møter kraftig motstand i Kongressen

USAs president Donald Trump blir møtt med fordømmelse av sine egne i Kongressen etter at han åpnet for en tyrkisk invasjon i Nord-Syria..

Aftenposten - 08 Oct 19 kl. 20:38

USAs EU-ambassadør nektes å stille til høring i Kongressen

Kongressen har bedt USAs ambassadør i EU, Gordon Sondland, om å stille til høring, men amerikansk UD nekter..

E24 - 07 Oct 19 kl. 19:07

Trumps Syria-beslutning møter kraftig motstand i Kongressen

USAs president Donald Trump blir møtt med fordømmelse av sine egne i Kongressen etter at han åpnet for en tyrkisk invasjon i Nord-Syria..

NRK - 05 Oct 19 kl. 16:04

Pompeo beskylder Kongressen

USAs utenriksminister Mike Pompeo anklager Kongressen for trakassering fordi forsamlingen krever dokumenter om presidentens Ukraina-forbindelser. Han sier utenriksdepartementet har svart på krav om å utlevere dokumentene, men vil ikke si hva svaret var..

NRK - 03 Oct 19 kl. 20:17

Ukraina-utsending spørres ut

USAs tidligere spesialutsending til Ukraina vitnet torsdag i Kongressen. Intervjuet er det første i riksrettsetterforskningen av president Donald Trump. Trolig vil det bli holdt flere slike intervjuer og høringer i Kongressen i tiden fremover..

VG - 05 Oct 19 kl. 02:04

Det hvite hus stevnet av demokratene i Kongressen

Etter det de beskriver som forsøk på å blokkere granskingen, har demokratene i Kongressen besluttet å stevne Det hvite hus for å få utlevert dokumenter om Ukraina-samtalen..

NRK - 7 timer siden

USA vurderer sanksjonar mot Tyrkia

President Donald Trump seier han drøfta strenge sanksjonar mot Tyrkia med Kongressen. Ifølgje presidenten er det brei semje om sanksjonar..

NRK - 01 Oct 19 kl. 01:11

Perus president oppløser Kongressen

Perus president Martin Vizcarra har varslet at han kommer til å oppløse Kongressen, fordi de har valgt et nytt medlem til domstolen som håndhever grunnloven. Opposisjonen sier de nå vurderer å stille presidenten for riksrett, ifølge Reuters..

P4 - 7 timer siden

Trump truer med sanksjoner

USAs president Donald Trump vil ha nye sanksjoner mot Tyrkia. Trump skriver på Twitter at han diskuterer innføring av kraftige sanksjoner med andre medlemmer av Kongressen og at Finansdepartementet er klare. Tidligere i dag kom det fram at rundt 1000 amerikanske soldater som har blitt fanget i kampene mellom tyrkiske og kurdiske styrker i Syria nå trekker seg ut av landet..

NRK - Igår: 04:59

Fonda anholdt klimademonstrasjon

Skuespiller Jane Fonda (81) ble fredag anholdt sammen med flere andre under en klimademonstrasjon foran Kongressen i USA. Politiet kom til stedet, satte håndjern og strips på demonstrantene og førte dem vekk i en politibil. Fonda er nå løslatt..

P4 - 10 Oct 19 kl. 23:44

Stevner minister

Demokratene i Kongressen stevner nå energiminister Rick Perry i forbindelse med hans involvering Ukraina-saken. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Perry har hatt kontakt med Ukrainas president ved flere anledninger, og har blitt trukket inn i saken som kan lede til riksrettssak mot president Donald Trump..

NRK - 08 Oct 19 kl. 23:33

Får ikke delta i høring

USAs president Donald Trump vil ikke tiliatte regjeringsmedlemmer å delta i en høring i Kongressen. Det opplyser Det hvite hus. Høringen er et ledd i demokratenes forsøk på å stille president Trump for riksrett..

Aftenposten - 07 Oct 19 kl. 23:01

«Tabbe», «skamplett», «katastrofalt slag»: Trumps partifeller hamrer løs mot militær retrett

USAs president Donald Trump blir møtt med fordømmelse av sine egne i Kongressen for å trekke amerikanske styrker tilbake i Syria..

P4 - 08 Oct 19 kl. 23:43

Nekter regjeringsmedlemmer å stille i høring

Regjeringsmedlemmer får ikke lov til å delta i riksretthøringen i Kongressen. Det hvite hus opplyser at president Donald Trump ikke vil tillate dem det. Høringen er et ledd i demokratenes forsøk på å stille presidentent for riksrett.

P4 - 08 Oct 19 kl. 18:18

Trump-administrasjonen nektet diplomat å vitne

Toppdiplomat Gordon Sondland ble beordret til ikke å vitne i en riksrettshøring av Trump-administrasjonen. Han er en av flere som er kalt inn til høring, som er et ledd i forsøket på å stille president Donald Trump for rikstrett. Planen var at han skulle redegjøre for kommunikasjonen mellom Trump og Ukrainas president.

P4 - 07 Oct 19 kl. 05:24

Vil tiltale Pelosi og Schiff for forræderi

USAs president Donald Trump vil tiltale speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi, og leder av etterretningskomiteen Adam Schiff, for landsforræderi. Trump mener Schiff løy da han gjenga samtalen mellom USAs og Ukrainas president til Kongressen, og at Pelosi visste om løgnene uten å stanse ham. Også andre som har sammensverget med Pelosi og Schiff må tiltales for landsforræderi umiddelbart, skriver Trump på Twitter i natt..

P4 - 04 Oct 19 kl. 05:55

USAs energiminister går av i november

USAs energiminister Rick Perry går av i neste måned. Det melder nettstedet Politico. Perrys kontakt med Ukraina har trukket ham inn i riksrettsprosessen mot Trump, men nettstedets kilder sier imidlertid at denne kontakten ikke er årsaken til at han går av.

NRK - 26 Sep 19 kl. 15:02

Høring om varslersaken i Kongressen

.

Aftenposten - 30 Sep 19 kl. 22:24

Giuliani stevnes av Demokratene i Kongressen

President Donald Trumps personlige advokat Rudy Giuliani blir stevnet av tre komiteer i Representantenes hus..

VG - 30 Sep 19 kl. 22:26

Giuliani stevnes av Demokratene i Kongressen

President Donald Trumps personlige advokat Rudy Giuliani blir stevnet av tre komiteer i Representantenes hus..

P4 - 03 Oct 19 kl. 17:42

Trump mener Kina bør etterforske Biden

USAs president Donald Trump mener også Kina burde etterforske Joe Biden og sønnen Hunter for korrupsjon. Det sa han på en pressekonferanse i ettermiddag. Demokratene i Kongressen har innledet riksrettsprosess mot Trump etter at han oppfordret Ukrainas president i å etterforske Biden..

NRK - 28 Sep 19 kl. 00:41

Republikaner for riksrettsutredning

Mark Amodei fra Nevada er den første republikaneren i Kongressen som støtter en riksrettsutredning mot president Donald Trump. Det melder flere amerikanske medier, deriblant BNO News..

VG - 29 Sep 19 kl. 19:47

Avtale om vitnesbyrd fra varsler i Trump-saken klar

Identiteten til varsleren som satt i gang den siste runden med bråk rundt USAs president Donald Trump er ikke kjent. Nå skal han vitne for Kongressen..

NRK - 27 Sep 19 kl. 14:19

Trump ber demokrat gå av

President Donald Trump ber leiaren av etterretningskomiteen i Representanthuset om å gå av. Trump hevdar at Adam Schiff har forsøkt å lure Kongressen, og at han forfalska eit dokument som demokratane no brukar som bevis for riksrettprosessen..

NRK - 28 Sep 19 kl. 08:00

Riksrettshøringer neste uke

I USA jobber demokrater i Kongressen for å få fortgang på riksrettsprosessen mot president Donald Trump. De første høringene i saken kan settes i gang neste uke, skriver New York Times. Trump har bedt Ukrainas president etterforske Joe Bidens sønn.

NRK - 27 Sep 19 kl. 08:55

Skuldar Trump for valdstruslar

Demokratane skuldar president Donald Trump for truslar om vald mot den som varsla om samtalen mellom Trump og presidenten i Ukraina. Varselet er årsaka til at Demokratane i Kongressen har starta prosessen med ein mogeleg riksrettstiltale mot Trump..

VG - 27 Sep 19 kl. 13:49

Trump beskylder Demokrat-topp for løgn

Donald Trump beskylder lederen for etterforskningskomiteen i Representantens hus, Adam Schiff, for å lyve for Kongressen da han leste opp detaljene i det mye omtalte varselet. Presidenten ber Schiff om å gå av..

VG - 26 Sep 19 kl. 03:31

Etterretningskomiteens leder om Trump-varselet: Svært urovekkende

Medlemmer av Kongressen fikk onsdag se det omstridte varselet mot president Donald Trump..

NRK - 25 Sep 19 kl. 02:40

– Prøver å få varsleren som vitne

Ifølge New York Times jobbes det nå med avtale som kan åpne for at personen, som varslet om Trump, kan vitne for Kongressen. Dette kan gi demokratene mer innsikt i varselet, og om det er nok til å stille Trump for riksrett..

NRK - 25 Sep 19 kl. 02:30

– Vil gi tilgang til varselet

Det hvite hus skal gi Kongressen tilgang til varselet om president Donald Trumps telefonsamtale med hans ukrainske motpart Volodymyr Zelenskyj. Det sier en ikke navngitt høytstående tjenestemann til Politico. Det hvite hus har ikke kommentert saken..

NRK - 24 Sep 19 kl. 22:24

Biden åpner for riksrett mot Trump

Tidligere visepresident Joe Biden åpner for riksrettsprosess mot USAs president Donald Trump hvis han holder tilbake informasjon som Kongressen etterspør. Under en pressekonferanse sa Biden at USAs demokrati står i fare som følge av Trumps handlinger.

Dagbladet - 21 Sep 19 kl. 07:57

Blinkskuddet «sier alt» om Trump-dramaet

Demokrater i Kongressen kjemper for å felle Donald Trump. Norsk ekspert «freder» den amerikanske presidenten..

P4 - 25 Sep 19 kl. 05:22

Trump-varsler vil uttale seg

Personen som varslet om Donald Trump - og som førte til at Demokratene i går kveld vedtok å starte en riksrett-prosess mot presidenten, ønsker å vitne for Kongressen, ifølge New York Times. Det skal nå jobbes med en avtale som åpner for dette, noe som kan gi demokratene mer innsikt i varselet, og om det er nok til å stille Trump for riksrett. Varselet går på at Trump forsøkte å resse Ukrainas presiendet til å starte korrupsjonsetterforskning av sønnen til Joe Biden, som kan bli Trumps utfordrer i presidentvalget..

VG - 20 Sep 19 kl. 12:24

Alvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig – Demokratene krever innsyn

Det hvite hus nekter å gi Kongressen innsyn i en alvorlig varslersak mot Donald Trump. Det reagerer Demokratene kraftig på. Ukraina kan være involvert i saken..

Aftenposten - 15 Sep 19 kl. 15:24

Tidligere CIA-agent i actionfylt kampanjevideo: – Min egen regjering forrådte meg

Valerie Plame er ikke som alle andre kandidater til Kongressen i USA..

VG - 17 Sep 19 kl. 08:28

Trump om oljeangrepet i Saudi-Arabia: Vi vil absolutt unngå krig

Etter angrepet på to oljeanlegg i Saudi-Arabia er det fortsatt usikkert hvem som står bak. President Trump tror fremdeles Iran står bak, men Kongressen ønsker mer bevis..

P4 - 04 Sep 19 kl. 05:56

Frigir 3,6 milliarder til Trumps mur

Det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, har godkjent bruk av 3,6 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til bygging av mur på grensa mot Mexico. Dermed får president Donald Trump det som han vil, etter at han i februar erklærte nasjonale krise – unntakstilstand – for å omgå Kongressen og få tilgang til midler fra forsvarsbudsjettet. En rekke prosjekter er dermed lagt på is for å få forsvarsbudsjettet til å gå opp, men Pentagon spesifiserer ikke hvilke..

NRK - 24 Aug 19 kl. 09:15

Trump gjenåpner konsulat

USAs president Donald Trump vil gjenåpne landets konsulat på Grønland, som ble stengt i 1953. Det kommer fram i et brev amerikansk UD har oversendt til Kongressen, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 16 Aug 19 kl. 21:44

Vil selge jagerfly til Taiwan

Trump-administrasjonen har informert Kongressen om at den vil fremme et forslag om å selge jagerfly for milliarder av dollar til Taiwan..

Aftenposten - 15 Aug 19 kl. 22:52

Bakteppet for innreisenekt: Ingen har fått mer penger fra USA enn Israel, men støtten splitter amerikanere stadig mer

Siden 1946 har Israel fått 142 milliarder dollar av USA, men en ny utredning fra Kongressen påpeker at støtten til landet ikke er så unison som før..

Hegnar.no - 17 Aug 19 kl. 07:50

Trump-administrasjonen vil selge jagerfly for milliarder til Taiwan

Trump-administrasjonen har informert Kongressen om at den vil fremme et forslag om å selge jagerfly for milliarder av dollar til Taiwan..

P4 - 31 Jul 19 kl. 23:45

Økende antall vil stille Trump for riksrett

Et økende antall demokrater i Kongressen støtter riksrett mot USAs president Donald Trump. En opptelling som nyhetsbyrået AP har gjort viser at nesten halvparten av demokratene og én republikaner mener at prosessen bør starte. Tallet skal ha skutt i været etter utspørringen av spesialetterforsker Robert Muller i Kongressen forrige uke..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt