Kommune

Saturday, 06 June, 02:45

Nyheter om Kommune

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - I førrgår: 06:30

Kan de regne i Oslo Kommune? | Joacim Lund

Oslo Kommune synes det blir for dyrt å følge helsemyndighetenes anbefalinger. Men regnestykket er ikke så enkelt som Kommunen gir inntrykk av..

Aftenposten - I førrgår: 22:59

Målet er at alle Kommuner skal være med på spleiselaget for tidenes største IKT-prosjekt. Nå truer Oslo med å droppe ut.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) krever svar på 13 spørsmål før han går med på at Oslo Kommune signerer intensjonsavtalen om et felles journalsystem for Kommune-Norge..

P4 - 14 timer siden

Kommune får millionbot

Sortland Kommune får nå en bot på 1,5 millioner kroner fra NVE for å ha ha utført gravearbeid som var nær ved å utløse en flodbølge. Gravearbeidet førte til at demningen på Sortland holdt på å kollapse. Ren flaks gjorde at en kompetent fagperson kjørte forbi og fikk stoppet arbeidet før flodbølgen var et faktum.

NRK - 2 timer siden

Boligområde evaluert i Os

21 beboere i Os i Bjørnafjorden Kommune sør for Bergen har forlatt husene sine etter varsel om ras. Ifølge politiet har en av huseierne hørt lyd fra steiner som raste bak huset. Politiet har ikke funnet tegn til ras, men har sendt bud på geolog..

NRK - 14 timer siden

Sortland Kommune får milliongebyr

Gravearbeider ved demningen på Storvatn i Sortland i 2017 førte til lekkasje og evakuering av omtrent 50 husstander. Nå får Kommunen et gebyr på 1,5 millioner kroner fra Norges vassdrags- og energidirektorat..

NRK - 11 timer siden

Sarpsborg fikk 400.000 kroner i bot

Sarpsborg Kommune har godtatt en bot på 400.000 kroner for brudd på kulturminneloven. Kommunen ble politianmeldt etter at de i 2018 tillot bygging av en trampolinepark i et område som er fredet og beskrevet som offersted fra steinalder og jernalder..

P4 - Igår: 19:17

Jordskred sperrer vei

Det har gått et jordskred over fylkesvei 7352 i Leirskaldalen i Rana Kommune i Nordland. Ingen biler eller personer skal være tatt, men veien, øst for Korgen, er sperret av skredet..

NRK - 02 Jun 20 kl. 19:28

Over hundre sjukeheimar med smitte

NRK har kartlagt 110 institusjonar med sjukeheimsplassar som har hatt koronasmitta tilsette. Du kan søka på din Kommune eller din lokale sjukeheim i saka..

NRK - Igår: 19:38

Varslet om rasfare, ble ikke hørt

Bekymrede hyttefolk advarte NVE og Alta Kommune fem dager før det store jordskredet gikk på Kråkneset. De varslet om et mindre jordskred og store mengder vann i terrenget. NVE skal evaluere om bekymringsmeldingen ble fulgt opp på rett vis..

NRK - Igår: 20:33

Mer krangel på veien med korona

Flere forteller om økt konfliktnivå på veiene. Stengte treningssentre og smittefare i kollektivtrafikken gjør at flere sykler eller bruker andre fremkomstmidler. Tall fra Oslo Kommune viste 16 prosent flere syklister i mars og april i år enn i fjor..

NRK - 20 May 20 kl. 12:00

Bergen Kommune kan få millionbot

Foreldre fikk tilgang til opplysninger om barn på hemmelig adresse. Datatilsynet sin konklusjon er nå klar: Bergen Kommune har brutt personvernlovgivingen. Kommunen har handlet grovt uaktsomt.

NRK - Igår: 12:24

Vikingfunn i Trøndelag

Arkeologer har funnet dødehus fra vikingtida i området hvor det skal bygges ny E39 i Heim Kommune i Trøndelag. Funnet ligger i det samme området arkeologene i fjor fant et lignende dødehus, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 03 Jun 20 kl. 00:36

Brann i feriehus i Lofoten

Brannvesenet i Lofoten har kontroll på en brann i en fritidsbolig i Tengelfjord i Hadsel Kommune. Det skal ifølge politiet i Nordland ikke være folk i huset..

NRK - 02 Jun 20 kl. 18:12

Åtvarar mot bading i Hvervenbukta

Oslo Kommune rår folk frå inntil vidare å bada i Hvervenbukta i Oslofjorden. Årsaka er eit kloakkutslepp. Bymiljøetaten opplyser at det var store problem med toalettanlegget i Hvervenbukta måndag..

P4 - 20 timer siden

Frykter dårligere kontroll av private barnehager

KS frykter dårligere kontroll av private barnehager. Mandag vil Stortinget stemme for å flytte den økonimiske kontrollen fra Kommunene og over til et eget tilsyn. Helge Eide i KS frykter kontrollene vil bli dårligere fordi tilsynet kun har fått ti milloner kroner til oppgaven, og mener det svekker muligheten til å følge opp ansvaret med å sikre barnehagedrift i egen Kommune, skriver Klassekampen..

P4 - Igår: 19:41

Varslet om rasfare

Fem dager før det store jordskredet på Kråkneset i Alta i går, sendte hyttebeboere en bekymringsmelding til NVE og Alta Kommune. Et enormt skred tok i går med seg åtte bygninger ut på sjøen. Men allerede lørdag oppdaget hytteeiere et mindre skred, og at det var store mengder vann i terrenget.

Aftenposten - I førrgår: 17:30

Kommunen sier nei til 117 meter ved Oslo Spektrum

Oslo Kommune foreslår å redusere det planlagte bygget til Oslo Spektrum fra 117 til maks 90 meter. Det er likevel høyere enn Kommunens egen høyhusstrategi..

P4 - Igår: 12:32

Nytt vikingfunn i Trøndelag

Et nytt sjeldent vikingfunn er oppdaget i Trøndelag. Arkeologer har funnet et såkalt dødehus fra vikingtida i området hvor det skal bygges nye E39 i Heim Kommune. Slike hus har blitt sett på som et likhus der man oppbevarte døde.

Aftenposten - 02 Jun 20 kl. 07:00

Oslo Kommune kommer med utdatert kritikk av ungdomsteam | Lars Christian Vold

Økende frykt skaper urovekkende forslag, som økte fengselsstraffer og tvangsutsending..

Aftenposten - 02 Jun 20 kl. 18:09

Fraråder bading på grunn av kloakkutslipp

Oslo Kommune fraråder bading på de populære strendene i Hvervenbukta på grunn av et heller illeluktende utslipp..

VG - 02 Jun 20 kl. 17:00

Utsetter høring om gigantsykehus i Oslo

Etter dialog mellom Helse Sør-Øst og Oslo Kommune i pinsehelgen, er det bestemt at den planlagte høringen om den nye sykehusstrukturen er utsatt..

Aftenposten - 24 May 20 kl. 12:51

Veireno-sjefen varsler søksmål mot Oslo Kommune

Veireno-sjef Jonny Enger krever erstatning fra Oslo Kommune for tap i forbindelse med søppelkrisen i Oslo i 2017..

VG - 24 May 20 kl. 11:44

Veireno-sjefen varsler søksmål mot Oslo Kommune

Veireno-sjef Jonny Enger krever erstatning fra Oslo Kommune for tap i forbindelse med søppelkrisen i Oslo i 2017..

P4 - 02 Jun 20 kl. 17:38

Oslo: Fraråder bading

Er du i Oslo, og har tenkt deg ut for et bad i kveld, må du følge med nå. For Oslo Kommune fraråder inntil vider bading i Hvervenbukta - helt sør i hovedstaden - på grunn av problemer med toalettanlegget. Det gjør nemlig at mye kloakk har rent nedover stranden..

Aftenposten - 02 Jun 20 kl. 12:57

Kvinne (26) døde etter fall i foss i Florø søndag

En 26 år gammel kvinne fra Høyanger døde av skadene etter at hun falt i en foss ved Fessene i Norddalsfjord i Kinn Kommune søndag..

NRK - 02 Jun 20 kl. 12:13

Omkom etter fall i foss

Det var Karoline Ynnesdal (26) frå Høyanger Kommune som søndag omkom etter fall i fossen ved Fessene i Norddalsfjorden i Kinn. Kvinna vart stadfesta omkomen på Haukeland sjukehus same kveld. Politiet har frigjeve namnet i samråd med familien..

NRK - 02 Jun 20 kl. 04:55

Unge Venstre vil legge ned fylker

Unge Venstres landsstyre vedtok søndag å legge ned landets fylkesKommuner og ha færre og større Kommuner. Unge Venstre vil kun ha to forvaltningsnivåer i Norge og det bør være stat og Kommune, skriver Aftenposten..

P4 - I førrgår: 10:31

16-åring omkom i ulykke

En 16 år gammel elev ved Sola videregående skole omkom i en ulykke da han jobbet med et skoleprosjekt hjemme fredag. Politiet har ikke gitt informasjon om hva slags prosjekt han jobbet med, men understreker at det ikke er mistanke om at det har skjedd noe kriminelt. Familien til gutten ivaretas av kriseteamet i Sola Kommune, skriver Stavanger Aftenblad..

P4 - I førrgår: 05:42

Frykter milliardregning for testing

Oslo Kommune frykter milliardregning for å stoppe en eventuelt ny smittebølge. Et notat Aftenposten har fått tak i viser at det kan koste opp mot 1,6 milliarder kroner for testing, smittesporing, isolasjon og karantene Helsedirektør Bjørn Guldvog sier han forstår at dagens test- og sporingsregime kan bli dyrt med mye smitte, men sier det er å foretrekke fremfor de sammfunsøkonomiske kostnadene ved nedstenging..

P4 - 26 May 20 kl. 05:28

Bruker milliarder på journalsystem

Staten planlegger å bruke inntil 11,2 milliarder kroner på et nytt journalsystem for Kommune-helsetjenesten. I dag er det forskjellige datasystemer for journaler og pasientopplysninger rundt om i landet, men det skal det altså bli slutt på. Men allerede før prosjektet er i gang, slår flere aktører alarm, skriver Aftenposten.

Aftenposten - 01 Jun 20 kl. 08:10

Oslo Kommune ga millionstøtte til klimatiltak. Så mente de prosjektet var for stygt til å bygges.

Oslo rådhus skal få solcellepaneler på taket. Men et privat borettslag på Bjølsen har tre ganger fått avslag om det samme..

P4 - I førrgår: 17:23

Seks bygninger tatt av jordras

Det har gått et nytt skred i Alta og ytterligere et hus er skylt på sjøen. Det opplyser politiet til NRK. Dermed har i alt seks boliger blitt tatt etter at det gikk et flere hundre meter stort jordskred på Kråkeneset i Alta.

VG - 01 Jun 20 kl. 13:50

Dramatisk helg i kystKommune: Boligbrann, drukningsulykke og turgåer som falt i foss

En påsatt boligbrann, en drukningsulykke og en turgåer som falt i en foss. Helgen har vært preget av flere dramatiske hendelser i Kinn Kommune i Vestland fylke..

NRK - 31 May 20 kl. 13:38

Sakna person funnen

Personen som var sakna etter kryssing av ei elv eller ein foss i Kinn Kommune, er no funnen, opplyser politiet. Personen blir flogen til Haukeland universitetssjukehus. Tilstanden er uviss, opplyser politiet..

P4 - 01 Jun 20 kl. 23:02

Lokalpolitiker tjener mer enn Solberg

Lokalpolitiker i Stavanger, og leder i Folkeaksjonen nei til mer bompenger, Frode Myrhol, tjener 100.000 kroner mer i året enn statsminister Erna Solberg. Myrhol tjener i overkant av 1,8 millioner kroner i året.

P4 - 31 May 20 kl. 10:54

Vil bruke krisepakke på skøytebane

Oslo Høyre vil bruke krisepakke etter koronatiltak på skøytebane på Valle Hovin. Partiet vil bruke hele beløpet på 349 millioner kroner som hovedstaden får for å vedlikeholde kommunale bygg og anlegg, skriver Dagsavisen. Leder av byutviklingsutvalget i Oslo Kommune, Øystein Sundelin, sier de ikke vil smøre pengene jevnt over og få småting for en så stor sum..

E24 - 20 May 20 kl. 12:06

Datatilsynet varsler overtredelsesgebyr på tre mill. til Bergen Kommune

I en melding onsdag skriver Datatilsynet at de varsler overtredelesgebyr på tre millioner kroner til Bergen Kommune..

Klartale - 28 May 20 kl. 14:47

Vil bruke gamle Deichman som hus for livssyn

Oslos gamle hoved-bibliotek bør bli et hus for tro og livssyn. Det mener et utvalg i Oslo Kommune..

NRK - 30 May 20 kl. 07:20

Viktig at stemming skjer samme sted

Valgoppslutningen ved kirkevalget 2019 var i snitt fem prosentpoeng høyere der valglokalene var samme sted som Kommune- og fylkestingsvalget. 81 prosent av kirkevalgstemmerne mener det er viktig at stemmingen skjer samme sted, viser tall fra KIFO..

NRK - 28 May 20 kl. 11:51

Utøya-naboer går til søksmål

Utøya-naboene går til søksmål mot 22. juli-minnesmerke. Målet er å stoppe minnested-plasseringen på Utøyakaia.

Aftenposten - 28 May 20 kl. 06:23

E39 stengt etter at stein løsnet fra Eikefettunnelen

Eikefettunnelen i Alver Kommune i Vestland fylke er stengt mens Veitrafikksentralen rydder opp torsdag morgen..

NRK - 29 May 20 kl. 02:41

Brann i rekkehus i Florø

Det brenner i tak og vegger i andre etasje i et rekkehus i Florø natt til fredag, der nødetater har evakuert alle beboere på stedet. Politiet fikk melding om brannen i rekkehuset i Florø i Kinn Kommune klokka 2..

NRK - 28 May 20 kl. 13:40

Deichman foreslås som livssynshus

Tros- og livssynsutvalget til Oslo Kommune foreslår å gjøre byens gamle hovedbibliotek til et Tros- og livssynssamfunnenes hus. Det kommer fram i rapporten «Tro det eller ei: Fremtidens tros- og livssynspolitikk i Oslo»..

NRK - 28 May 20 kl. 07:42

E39 åpnet igjen

Eikefettunnelen i Alver Kommune i Vestland fylke er åpnet igjen. Tunnelen ble stengt etter at en stor stein løsnet fra tunneltaket i natt og forårsaket fjerningen av et brannslukningsapparat..

NRK - 20 May 20 kl. 14:06

Endrer skilt etter Twitter-storm

Oslo Kommune endrer skiltet utenfor Bislett stadion etter massiv kritikk,melder TV2. Byantikvaren anbefaler å bruke «Bislett stadion» i store bokstaver over de tre inngangene. Ny skilting vil være i svart eller grå.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt