Kina

Monday, 16 December, 05:35

Nyheter om Kina

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 timer siden

USA og Kina enige om handelsavtale

USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer sier USA og Kina nå har kommet frem til en handelsavtale. Avtalen vil nesten doble USAs eksport til Kina innen to år. Det melder Reuters..

NRK - I førrgår: 12:08

USA og Kina: Nær handelsavtale

Flere medier melder at en handelsavtale mellom USA og Kina i prinsippet er klar, til tross for manglende bekreftelse fra Kina. En talsperson for det kinesiske utenriksdepartementet påpeker overfor AFP at en slik avtale må være til gjensidig nytte..

P4 - I førrgår: 16:09

USA og Kina enig om ny handelsavtale

Den omfattende handelskrigen mellom USA og Kina er over. Stormaktene har i ettermiddag blitt enig med hverandre om rammene for en ny handelsavtale. Forhandlingene mellom USA og Kina har pågått i månedsvis, etter at landene i i over et år har innført straffetoll på hverandres varer verdt flere hundre milliarder kroner..

P4 - 12 Dec 19 kl. 17:37

Nær handelsavtale med Kina

USA nærmer seg en handelsavtale med Kina. Det skriver USAs president Donald Trump på twitter. Meldingen gir store markedsutslag og de amerikanske børsene stiger nå i ettermiddag.

Aftenposten - I førrgår: 17:03

Handelsenighet mellom Kina og USA

Kina og USA er enig om det som omtales som første fase av en ny handelsavtale..

Aftenposten - I førrgår: 17:03

Delvis handelsenighet mellom Kina og USA

Kina og USA er enig om det som omtales som første fase av en ny handelsavtale..

NRK - 04 Dec 19 kl. 12:07

Nato bekymra for Kina

Kina blir for første gong omtalt i ei offisiell erklæring frå Nato. USA har vore pådrivar for Kina-spørsmålet. Kina har fått meir makt enn før, men det er likevel ikkje meininga å stemple Midtens rike som ein fiende, forsikrar dei allierte..

E24 - 21 timer siden

Kina dropper toll på amerikanske varer

I kjølvannet av den delvise handelsenigheten mellom Kina og USA, dropper kineserne toll på noen amerikanske varer som skulle ha trådt i kraft søndag..

NRK - I førrgår: 04:34

Hongkongs leder på besøk i Kina

Hongkongs leder Carrie Lam reiste lørdag til Kina. Den politiske og økonomiske situasjonen i Hongkong står etter alt og dømme på agendaen i løpet av hennes fire dager lange besøk, melder Reuters. Mandag skal hun møte Kinas president..

E24 - I førrgår: 16:08

Kina bekrefter enighet om handelsavtale med USA

Kina melder om store fremskritt i forhandlingene, og enighet om rammene for en delvis avtale. Partene er likevel ikke helt i mål, og ingen har undertegnet..

NRK - 12 Dec 19 kl. 16:28

Trump: Nær handelsavtale med Kina

USAs president Donald Trump skriver nok en gang på twitter at det nærmer seg er handelsavtale mellom USA og Kina..

Aftenposten - 12 Dec 19 kl. 17:20

Trump: USA og Kina svært nær en handelsavtale

En handelsavtale mellom USA og Kina er nært forestående, ifølge president Donald Trump. Det fikk kursene på verdens børser til å sprette i været..

Aftenposten - 11 Dec 19 kl. 18:00

Kina holder i klimanøkkelen | Dag O. Hessen og Nils Chr. Stenseth

Så er også Kina en del av verden, og hva USA, India og alle vi andre foretar oss, er ikke uten betydning..

NRK - 04 Dec 19 kl. 09:20

Kina varslar at USA må betale

Kina reagerer etter at USA har vedtatt ei lov som omhandlar overgrepa mot uigur-minoriteten i Kina. Kinas talsperson for utanriks, Hua Chunying, seier at USA må betale ein pris for dette. Det melder nyheitsbyrået AFP..

NRK - 11 Dec 19 kl. 08:04

Kina fengslar flest journalistar

Kina og Tyrkia fengslar flest journalistar, ifølgje ein rapport frå Committee to Protect Journalist. Minst 250 journalistar sit fengsla i verda. Det er fem færre enn året før, ifølgje presseorganisasjonen..

VG - 08 Dec 19 kl. 07:20

NATO og Kina

For første gang sto Kina denne uken på dagsorden da NATO-landenes ledere møttes. Det er på høy tid. Kinas vekst utfordrer de allierte..

E24 - 05 Dec 19 kl. 17:17

Kina vil innføre restriksjoner mot svensk handel

Det kan gå mot en ny isfront fra Kina mot et nordisk land etter utdeling av ytringsfrihetspris..

Dagbladet - I førrgår: 20:24

Sveriges store hodepine i Kina

Spionanklager mot ny svensk diplomat i krigen om bokhandleren fra Göteborg..

P4 - 12 timer siden

Eksport til værs etter handelsavtale

USA vil doble eksporten til Kina innen to år som følge av den nye handelsavtalen. Det opplyste USAs handelsrepresentant i dag, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Stormaktene ble nylig enig om å avslutte den omfattende handelskrigen som har pågått i lang tid, og rammet den globale handelen hardt..

NRK - 06 Dec 19 kl. 09:15

Kina dropper USA-toll

Kina strekker ut en hånd til USA i handelskonflikten og tilbyr seg å droppe toll på amerikansk svin og soya. Meldingen fra det kinesiske finansdepartementet kommer en drøy uke før USA etter planen skal innføre nye tollsatser på kinesiske varer..

Dagbladet - Igår: 22:30

Vi må støtte Sverige mot press fra Kina

Vi oppfordrer – og utfordrer – utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide til å vise at Norge står på samme linje som Sverige når det gjelder press utenfra mot ytringsfriheten..

E24 - Igår: 13:53

Økonomer om handelsavtale: – Usikkerheten er ikke borte

Delavtalen mellom USA og Kina er gode nyheter, men er langt unna å avklare handelskrigen, mener norske økonomer..

Dagbladet - 11 Dec 19 kl. 10:24

Mer makt, kontroll og overvåkning

Xi Jinpings visjon for Kina blir stadig klarere..

E24 - I førrgår: 11:06

– Det kan det komme reaksjoner fra Kina

Sikkerhetspolitiske miljøer har advart mot Huawei på grunn av deres kobling til de kinesiske myndighetene..

E24 - 15 timer siden

Kina truer Tyskland med sanksjoner etter Huawei-motstand

Politikere i Tyskland ønsker å ekskludere Huawei fra å tilby landets 5G-løsninger. Det faller ikke i god jord hos kinesiske myndigheter, som nå truer med sanksjoner..

NRK - 23 timer siden

Dropper toll på amerikanske varer

I kjølvannet av den delvise handelsenigheten mellom Kina og USA, dropper kineserne toll på noen amerikanske varer som skulle ha trådt i kraft søndag. Det kommer frem i en uttalelse fra kinesiske myndigheter søndag..

P4 - 21 timer siden

Stopper toll på varer fra USA

Kina dropper nå toll på flere varer fra USA som skulle ha startet i dag. Landet håper nå at de kan samarbeide med USA om å løse sentrale utfordringer, skriver nyhetsbyrået Reuters. De to landene ble før helgen enige om det som skal være starten på en ny handelsavtale, etter at de i over et år har innført straffetoll på hverandres varer verdt flere hundre milliarder kroner..

NRK - 02 Dec 19 kl. 09:34

Kina har svart USA om Hongkong

Kina stenger no ute amerikanske marinefartøy, militærfly og demokratiorganisasjonar frå Hongkong, etter at USA vedtok å støtte menneskerettar og demokrati i provinsen..

NRK - I førrgår: 18:52

Mener fire ødelegger forhandlingene

Klimaforhandlingene i Madrid går nå på overtid, og Brasil, Saudi-Arabia, India og Kina får mye av skylda. Samtalene skulle egentlig være ferdige innen klokken 18 fredag, men sannsynligheten er stor for at de må fortsette utover kvelden og natta..

P4 - Igår: 22:08

Fortsatt stor uenighet om klimamål

Klimakonferansen i Madrid kan ende i kollaps. Ifølge nyhetsbyrået DPA nekter noen av verdens største klimasyndere, som Kina, India, Japan, Brasil og Australia å binde seg til drastiske klimareduksjoner. Målet med klimakonferansen er å implementere målene fra Parisavtalen i 2015, flere land skal være dypt frustrert over den manglende samarbeidsviljen.

E24 - I førrgår: 20:30

Rekordnotering: – Trump ga Apple en tidlig julegave

Med handelsenighet mellom USA og Kina slipper Apple å skru opp iPhone-prisen med 150 dollar før den viktige julesesongen..

E24 - I førrgår: 15:39

Trump: Artikkel om Kina-avtale er «helt feil»

Donald Trump mener opplysninger om toll er «fake news». Stemningen surner på Wall Street..

NRK - 28 Nov 19 kl. 06:50

Kina kallar inn USAs ambassadør

Kina kallar inn USA sin ambassadør til landet, Terry Branstad, melder AFP. Kina krev at USA med ein gong stoppar å blande seg i det dei meiner er interne forhold. Det skjer etter at Donald Trump signerte ein lov som støttar demonstrantane i Hongkong..

NRK - 02 Dec 19 kl. 08:54

Meir fabrikkaktivitet i Kina

For første gong på sju månadar har fabrikkaktiviteten i Kina auka, trass i usikkerheita rundt handelssamtalane med USA. Den overraskande veksten er den største på nesten tre år, viser ei undersøking frå privat sektor..

NRK - 13 Dec 19 kl. 02:52

Nikkei-indeksen solid opp

Den japanske Nikkei-indeksen gikk opp over 2 prosent som følge av valgdagsmålingen som viser at De konservative vil vinne valget i Storbritannia. Også nyheten om at de kan gå mot en løsning for handelssamtalene mellom Kina og USA påvirket kursen..

NRK - 27 Nov 19 kl. 20:26

Ber Kina slutte med internering

Frankrike ber Kina slutte med masse-internering og fengsling av muslimske minoritetsgrupper, melder nyhetsbyrået AFP. Ifølge FN og flere andre kilder er rundt én million mennesker blitt plassert i såkalte omskoleringsleire i Kina siden 2014..

NRK - 13 Dec 19 kl. 02:52

Asias børser solid opp

Både japanske og kinesiske børser steg på nyheter om handelsavtale mellom USA og Kina og utsiktene til at De konservative vil vinne valget i Storbritannia. Nikkei-indeksen steg med 2,18 prosent da handelen startet i Tokyo fredag morgen..

Aftenposten - 11 Dec 19 kl. 18:11

Snøhetta vant kampen om landemerke i Kina

Det norske designkontoret har vunnet en tegnekonkurranse om et teater i en av Kinas eldste byer..

NRK - 12 Dec 19 kl. 20:57

Mulig enighet om handelsavtale

Amerikanske forhandlere og Kina skal ha blitt enige om en handelsavtale, sier kilder til Bloomberg. I følge avisen venter de nå på president Trumps underskrift. Tidligere i dag tvittret Trump at det nærmet seg enighet om en handelsavtale..

E24 - 02 Dec 19 kl. 06:40

Avis: Kina krever at USA ruller tilbake tollen

Med bare 14 dager til den neste varslede tolløkningen er det høy spenning i de omfattende handelssamtalene mellom USA og Kina..

NRK - 02 Dec 19 kl. 05:05

Kina spionsikter forfatter

Australias utenriksminister kritiserer Kina for behandlingen av den australske forfatteren Yang Hengjun som er blitt anholdt i landet og siktet for spionasje. Yang skal bli holdt fengslet i lenker og hindres i kontakt med familien..

P4 - 25 Nov 19 kl. 17:32

- Norge bør si opp avtale med Kina

Norge står i fare for å bli en svært forsiktig kritiker til Kina om de bestemmer seg for å slå ned opprøret i Hongkong. Det sier SVs Petter Eide til Aftenposten. Han frykter normaliseringsavtalen Norge har inngått med Kina vil gjøre at vi bare blir tause vitner om Kina reagerer hardt.

Aftenposten - 02 Dec 19 kl. 20:00

NATOs Kina-diskusjon synliggjør Norges krevende balansegang | Johannes Gullestad Rø og Ingeborg Nortvedt Bjur

Norge skal både holde seg inne med USA, ikke bli stengt ute av Kina og opprettholde oppmerksomheten om Russland..

VG - 12 Dec 19 kl. 21:48

Bønder lei av Trumps handelskrig: – Tiden begynner å renne ut

SOMONOAUK, ILLINOIS (VG) Norskættede Mark Tuttle frykter Donald Trumps konflikt med Kina har ødelagt soyamarkedet for godt..

Aftenposten - 12 Dec 19 kl. 18:12

Bak et Kina i vekst og USAs bensinslukende biler, er dette den tredje klimakrisen du må vite om

8 prosent av verdens CO2-utslipp kommer fra ødeleggelse av regnskog. Colombias nye regjering vil stoppe utviklingen. Norge, Tyskland og Storbritannia startet samarbeid med Colombia i 2015.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt