Kina

Friday, 30 September, 20:41

Nyheter om Kina

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 21 sep 22 kl. 06:00

Derfor krangler verdens to mektigste land

Ingen er sterkere enn USA i verden. De bruker enormt mye penger på militæret sitt. De har soldater rundt om i verden.

Klartale - 01 sep 22 kl. 11:15

FN mener Kina bryter menneskerettigheter i Xinjiang

Regionen Xinjiang ligger lengst nordvest i Kina. Mange av de som bor der er muslimer, og mange er også fra folkegruppen uigurer.De siste årene har flere anklaget Kina for å bryte menneskerettigheter i denne regionen.

Klartale - 09 aug 22 kl. 11:15

Taiwan øver nå også på krig

Kina og Taiwan er uenige. Kina mener at Taiwan er en del av dem. Mens Taiwan mener det motsatte og vil være uavhengige.

Klartale - 12 aug 22 kl. 11:30

Hva vil skje med Taiwan?

Taiwan heter offisielt «Republikken Kina». Og har vært en del av Kina lenge. Men folk fra begge steder er uenige.

Klartale - 04 aug 22 kl. 11:00

Kina øver på krig ved Taiwan

Taiwan er en del av Kina, sier Kina. Øya styrer seg selv. Mens Kina har advart dem.

Klartale - 29 jul 22 kl. 09:06

Xi advarte Biden mot å utfordre Kina

Xi er president i Kina. Biden er president i USA. De to skal ha snakket sammen på telefon torsdag.

Klartale - 25 jul 22 kl. 06:30

Dette er landene det er farlig å være uenig med

Mohammed bin Salman er kronprins i Saudi-Arabia. Han ble kjent for mye av verden for fire år siden. Og han ble kjent for et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

Klartale - 03 aug 22 kl. 08:42

Kina sinte etter at USA besøkte Taiwan

Øya Taiwan styrer seg selv. Men Kina mener Taiwan tilhører dem. De har truet med å invadere dem.

Klartale - 05 aug 22 kl. 11:41

Kina innfører sanksjoner mot Pelosi

Nancy Pelosi leder Kongressen i USA. Tirsdag landet hun på øya Taiwan. Det mislikte Kina.

NRK - 21 sep 22 kl. 17:36

Biden: USA søker ikke en konflikt med Kina

– USA ønsker å fremme fred og stabilitet i Taiwanstredet, sa president Joe Biden i en tale til FN. Kina mener at Taiwan bør være en del av Kina. Taiwan ønsker å være uavhengig.

Klartale - 04 sep 22 kl. 06:30

Ekstrem sommer skremmer klimaforsker

Endelig regnet det i Sichuan-provinsen i Kina. Men det regnet for mye. Jorden var knusk tørr.

NRK - 05 aug 22 kl. 06:38

Pelosi sier USA ikke vil la Kina isolere Taiwan

Kongressleder Nancy Pelosi gjør det klart at USA ikke vil la Kina isolere Taiwan etter at hennes besøk på øya utløste rasende reaksjoner fra Beijing. – De kan forsøke å presse Taiwan fra å besøke andre land, men de skal ikke lykkes i å isolere Taiwan ved å nekte oss å reise dit, sa Pelosi som er kommet til Tokyo på sin rundtur i Øst-Asia. – Vi har hatt besøk der på høyt nivå før, senatorer i vår, og vi vil ikke la dem isolere Taiwan, sa hun.

Klartale - 07 sep 22 kl. 07:00

Kina har stengt ned enda en by

Byen Chengdu i Kina stengte forrige uke ned. 157 tilfeller av korona ble oppdaget i byen. Det bor rundt 21 millioner innbyggere i byen.

NRK - 03 aug 22 kl. 00:16

USAs Kina-ambassadør kalt inn på teppet

Kina kalte tirsdag USAs ambassadør i Beijing inn på teppet for å protestere mot at kongressleder Nancy Pelosi besøker Taiwan. I sin samtale med ambassadør Nicholas Burns uttrykte viseutenriksminister Xie Feng sin «sterke protest» mot det han kalte Pelosis uhørte besøk på øya som Kina anser som en del av landet. – Besøket er uhørt, og konsekvensene er alvorlige, Kina vil ikke sitte stille og godta det, sa Xie til Burns ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

NRK - 19 aug 22 kl. 09:44

Canadisk-kinesisk mann dømt til 13 års fengsel i Kina

Den canadisk-kinesisk forretningsmannen Xiao Jianhua er dømd til 13 års fengsel for økonomisk kriminalitet, opplyser ein domstol i Shanghai. I tillegg får Jianhua ein bot på meir enn 55 milliardar yuan, som svarar til 8,1 milliardar dollar. Forretningsmannen blei bortført frå et hotell i Hongkong i 2017 og brakt til fastlands-Kina.

NRK - 19 aug 22 kl. 09:44

Canadisk-kinesisk mann dømd til 13 års fengsel i Kina

Den canadisk-kinesisk forretningsmannen Xiao Jianhua er dømd til 13 års fengsel for økonomisk kriminalitet, opplyser ein domstol i Shanghai. I tillegg får Jianhua ein bot på meir enn 55 milliardar yuan, som svarar til 8,1 milliardar dollar. Forretningsmannen blei bortført frå et hotell i Hongkong i 2017 og brakt til Fastlands-Kina.

Klartale - 08 aug 22 kl. 08:50

Kina fortsetter med militærøvelser ved Taiwan

Kina fortsetter å øve med militæret sitt. Det skjer ved øya Taiwan. Kina mener den hører til dem.

NRK - 08 aug 22 kl. 07:15

Kina fortsetter øvelsene rundt Taiwan

Kina utførte nye militærøvelser rundt Taiwan mandag morgen, til tross for oppfordringer om å avslutte. Det skriver AFP, som siterer den kinesiske regjeringen. – Folkets frigjøringshær i Kina fortsatte å gjennomføre praktiske øvelser og trening i havet og luftrommet rundt Taiwan, heter det i en uttalelse fra det kinesiske militæret.

NRK - 27 sep 22 kl. 10:20

Pompeo varsler tøffere tone mot Kina

USAs tidligere utenriksminister Mike Pompeo sier tirsdag at aggressiv kinesisk oppførsel gjør at tiden for «blindt engasjement» med Kina er over. Uttalelsen kom mens Pompeo er på besøk på Taiwan tirsdag morgen. Han er den siste i rekken av vestlige politikere som besøker øya, som Kina mener tilhører dem.

NRK - 26 sep 22 kl. 11:50

USA ber FNs menneskerettsråd diskutere Kina

USA har bedt FNs menneskerettsråd om å diskutere kinesiske menneskerettsbrudd. Amerikanerne vil at debatten skal handle om menneskerettsbrudd mot den uiguriske minoriteten i Xinjiang-regionen. Nylig publiserte FN en rapport der granskere mener at Kinas behandling av den muslimske minoriteten kan utgjøre forbrytelser mot menneskeheten.

NRK - 24 sep 22 kl. 19:24

Kina med kraftig Taiwan-advarsel i FN

Kina vil ta kraftig grep for å forhindre enhver ekstern støtte til uavhengighet for Taiwan, sier utenriksminister Wang Yi i FNs hovedforsamling. I sin tale lørdag advarte Wang utenlandske aktører mot innblanding i Taiwan. – Vi må besluttsomt bekjempe aktiviteter knyttet til separatister som vil ha uavhengighet for Taiwan, og vi må ta de mest kraftfulle skritt for å motsette oss ekstern innblanding, sa utenriksministeren.

NRK - 04 aug 22 kl. 05:36

Zelenskyj vil snakke med Kina om Ukraina

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han vil ha direkte samtaler med Kina om den russiske invasjonen av Ukraina. I et intervju med Hongkong-avisa South China Morning Post oppfordrer Zelenskyj Kina til å bruke sin politiske makt og økonomiske innflytelse overfor Russland for å få slutt på krigen. – Det er en mektig stat, og det er en mektig økonomi.

NRK - 23 sep 22 kl. 21:27

Blinken ber Kina sikre fred og stabilitet med Taiwan

USAs utenriksminister Antony Blinken ber Kina jobbe for fred og stabilitet med Taiwan. Det er avgjørende for regional og global sikkerhet, mener han. Blinken var fredag i et lengre møte med sin kinesiske kollega, Kinas utenriksminister Wang Yi, på sidelinjen av FNs hovedforsamling i New York.

NRK - 06 sep 22 kl. 14:07

Kina dropper dollar i gasshandelen med Russland

Kina skal begynne å betale for russisk gass i yuan og rubler, melder det russiske gasselskapet Gazprom. Fram til nå har selskapet fått oppgjør i dollar, men det skal nå endre seg. Myndighetene i Moskva jobber for å etablere et enda tettere forhold til Kina i kjølvannet av sanksjonene utløst av invasjonen av Ukraina.

NRK - 23 sep 22 kl. 06:28

Australia: Tidkrevende å reparere forholdet til Kina

Det skjøre forholdet mellom Australia og Kina vil bli en tidkrevende oppgave å reparere, mener Australias utenriksminister. Penny Wong kommer med beskrivelsen etter et sjeldent møte med sin kinesiske motpart Wang Yi under FNs høynivåuke i New York torsdag. – Jeg tror det blir en lang vei å gå der begge parter må ta mange skritt for å gjøre forholdet mer stabilt, sier hun.

Klartale - 18 aug 22 kl. 08:59

USA og Taiwan skal snakke om handel

USA og Taiwan skal begynne samtaler om handel tidlig i høst. Det ble landene enige om onsdag. Det skriver USAs kontor for handelspolitikk (USTR) i en kunngjøring.

NRK - 19 sep 22 kl. 10:16

Kina reagerer på Bidens utsagn om å beskytte Taiwan

President Joe Bidens uttalelse om at USA vil forsvare Taiwan mot en eventuell kinesisk invasjon, skaper kraftige reaksjoner i Kina. Myndighetene i landet sier dette er et alvorlig brudd på USAs forpliktende politikk om ikke å forsvare øyas selvstendighet militært. – Dette sender et alvorlig, feilaktig signal til separatistiske uavhengighetsgrupper på Taiwan, sier talsmann for utenriksministeriet i Kina, Mao Ning til pressen mandag..

NRK - 16 sep 22 kl. 09:22

Taiwan: Båndene mellom Russland og Kina skader verdensfreden

Taiwan fordømmer forholdet mellom Russland og Kina og kaller deres styrkede samarbeid en trussel mot global fred og stabilitet. – Russland sier de som opprettholder freden, provoserer, noe som viser tydelig skaden samarbeidet mellom disse autoritære regimene påfører verdensfreden, stabiliteten, demokratiet og friheten, sier Taiwans utenriksdepartement fredag. Kinas president Xi Jinping møtte Russlands president Vladimir Putin i Usbekistan torsdag, hvor han blant annet sa han ønsket at landene skal samarbeide som «stormakter».

NRK - 15 sep 22 kl. 14:47

Xi sier han vil jobbe for at både Kina og Russland får mer innflytelse

Kinas president Xi Jinping sa at han vil at Kina og Russland skal samarbeide som «stormakter» da han møtte Vladimir Putin i Usbekistan torsdag. – Kina er villig til å gjøre en innsats sammen med Russland for at de skal ta rollen som stormakter og spille en veiledende rolle for å skape stabilitet og positiv energi i en verden preget av sosial uro, sa Xi under møtet. Den russiske presidenten hyllet på sin side det han kalte Kinas balanserte tilnærming til Ukraina.

NRK - 14 sep 22 kl. 11:20

Kinas president har landet i Kasakhstan

Kinas president Xi Jinping har landet i Kasakhstan etter å ha lagt ut på sin første utenlandsreise siden koronapandemien brøt ut. Xi har valgt å besøke to sentralasiatiske land, Kasakhstan og Usbekistan, når han nå har forlatt Kina for første gang siden 2019. Økonomisk samarbeid, handel og energi står høyt på dagsordenen.

NRK - I førrgår: 10:35

Kina: 17 drept i restaurantbrann

17 mennesker ble drept og tre såret i en brann i en restaurant i nordøstre Kina tirsdag. Det opplyser lokale myndigheter..

E24 - 11 sep 22 kl. 06:00

Et slapt Kina kan prege børsene i årevis

Kina kan sitte på nøkkelen for å avslutte det som dominerer aksjeprisingen nå. Kina kan samtidig også det neste globale børstemaet..

NRK - 21 jul 22 kl. 01:26

CIA-sjefen: Ukraina har fått Kina til å tenke nytt om en mulig Taiwan-invasjon

Russlands krig i Ukraina har fått Kina til å tenke mer i retning «når» landet skal invadere Taiwan, og ikke lenger om «hvorvidt» de skal invadere. – Vår oppfatning er at spørsmålet som påvirkes ikke er hvorvidt kinesiske myndigheter kanskje om noen år velger å bruke makt for å kontrollere Taiwan, men heller hvordan og når de vil gjøre det, sier Bill Burns til sikkerhetsforumet i Aspen onsdag. Uttalelsen kom som svar på et spørsmål om hvilke lærdommer Kina har tatt fra Russlands krig i Ukraina.

NRK - 26 sep 22 kl. 13:53

Apple vil lage Iphone 14 i India

Den nye Iphone 14 skal produseres i India. Apple kunngjorde valget mandag. Den nye Iphone 14-serien introduserer ifølge Apple ny teknologi og viktige sikkerhetsfunksjoner og skal produseres i India, opplyste selskapet mandag.

NRK - 06 aug 22 kl. 11:23

Blinken på Filippinene: Skal nedskalere spenningen i Taiwanstredet

USA er fast bestemt på å trappe ned spenningen i Taiwanstredet, sier den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken under sitt besøk på Filippinene lørdag. – Vi står alle ved våre partnere. Etter at Kina gjennomførte rundt ti rakettangrep mot Taiwan for to dager siden, har vi hørt fra allierte og partnere over hele regionen som er dypt bekymret for de destabiliserende og farlige handlingene, sier Blinken.

Aftenposten - 24 sep 22 kl. 19:47

Kina ber om en fredelig løsning i Ukraina

Kina oppfordrer Russland og Ukraina til ikke å la krigens konsekvenser spre seg..

VG - 06 sep 22 kl. 14:44

Her deltar Putin på felles militærøvelse med Kina

Russlands president besøkte tirsdag en stor militærøvelse Russland gjennomfører sammen med Kina og flere andre land, opplyser Kreml. Norsk ekspert mener det er tre grunner til at Kina er med..

VG - 06 sep 22 kl. 14:44

Her deltar Putin på militærøvelse med Kina

Russlands president besøkte tirsdag en stor militærøvelse Russland gjennomfører sammen med Kina og flere andre land, opplyser Kreml. Norsk ekspert mener det er tre grunner til at Kina er med..

NRK - 18 aug 22 kl. 06:10

Flere drept og mange savnet etter flom nordvest i Kina

Fire mennesker er bekreftet omkommet og 27 andre er meldt savnet etter styrtflod nordvest i Kina, opplyser lokale myndigheter. Det er igangsatt en søk- og redningsaksjon, het det i en uttalelse torsdag. Styrtfloden fant sted i en fjellregion i Datong fylke i Qinghai-provinsen.

NRK - 18 aug 22 kl. 06:10

Flere omkommet og mange savnet etter flom nordvest i Kina

16 mennesker er bekreftet omkommet og 36 andre er meldt savnet etter styrtflod nordvest i Kina, opplyser lokale myndigheter. Det er igangsatt en søk- og redningsaksjon, het det i en uttalelse torsdag. Styrtfloden fant sted i en fjellregion i Datong fylke i Qinghai-provinsen.

Aftenposten - 19 sep 22 kl. 20:23

Øya er selve frontlinjen mellom Kina og Taiwan. Men denne soldaten gjør noe av det mest fredelige han vet om.

KINMEN, TAIWAN (Aftenposten): Frontlinjen i konflikten mellom Kina og Taiwan?.

NRK - 19 sep 22 kl. 01:55

Biden: USA vil forsvare Taiwan

Amerikanske styrker ville forsvare Taiwan, dersom Kina skulle velge å invadere landet. Det sa USAs president Joe Biden i et intervju i TV-programmet CBS 60 Minutes søndag. Han svarte bekreftende på at i motsetning til i Ukraina, ville amerikanske styrker forsvare Taiwan, dersom Kina skulle invadere landet, skriver Reuters..

NRK - 19 sep 22 kl. 00:14

Biden sier han har advart Xi mot å støtte Russland

USA har advart Kina mot at investorer vil trekke seg ut av landet i stor skala om de støtter Russland i krigen mot Ukraina, sier USAs president Joe Biden. Biden har sagt til Xi at det vil være en «gigantisk feil» å bryte med sanksjonene som er innført mot Russland etter invasjonen av nabolandet, sier han i et utdrag fra et intervju som skal sendes søndag. Videre sier Biden at det ikke er noe som tyder på at Kina aktivt har støttet opp om Russlands krigføring med våpensalg.

NRK - 01 sep 22 kl. 21:37

Blinken: Kina må stilles til ansvar

Kina må stilles til ansvar for «folkemordet» på den muslimske uigur-minoriteten, sier USAs utenriksminister Antony Blinken. FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) la denne uka fram en sterkt kritisk rapport som konkluderer med at kinesiske myndigheter med sin behandling av minoritetene i Xinjiang-provinsen kan gjøre seg skyldige i forbrytelser mot menneskeheten. USA har tidligere anklaget Kina for å begå folkemord på uigurene, og utenriksminister Antony Blinken mener at FN-rapporten bidrar til å underbygge denne anklagen.

NRK - 01 sep 22 kl. 10:19

Kina og India deltek i russisk militærøving

Både Kina og India deltek i ei stor militærøving som torsdag vart innleidd lengst aust i Russland. Øvinga går føre seg parallelt med Russlands krig mot Ukraina. Soldatar frå Kina, India, Syria, Mongolia, Laos, Nicaragua, Belarus og fleire andre tidlegare Sovjetstater deltek.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com