Kina

Fredag, 26 Februar, 04:32

Nyheter om Kina

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 feb. 21 kl. 16:33

Kina misfornøyde med situasjonen

Militærkuppet i Myanmar og den påfølgende uroen er ikke noe Kina ønsket å se, ifølge landets Myanmar-ambassadør Chen Hai. Kina håper ifølge Chen at partene klarer å håndtere uenighetene og sikre politisk og sosial stabilitet, melder AFP..

NRK - 11 feb. 21 kl. 17:45

BBC World News forbys i Kina

TV-kanalen BBC World News får ikke lenger sende i Kina. Myndighetene mener rapporteringen fra Kina ikke er «sann og upartisk», men undergraver «etnisk solidaritet», melder kinesiske medier. Britiske BBC lager kanalen for et ikke-britisk publikum..

Aftenposten - I førrgår: 07:46

I dag taler hun for første gang i Sikkerhetsrådet. Venter motstand fra Kina og Russland.

Statsminister Erna Solberg (H) venter motstand fra Kina og Russland når klima og sikkerhet står på dagsordenen i….

VG - 22 feb. 21 kl. 18:47

Erna Solberg i Sikkerhetsrådet: Utfordrer Russland og Kina til klima-kamp

Tirsdag skal statsminister Erna Solberg (H) delta på sitt første møte i FNs sikkerhetsråd, hvor Norge har vært medlem siden nyttår. Det er stor spenning knyttet til om Russland og Kina igjen vil avvise å ta klima-debatten inn i rådet..

Dagbladet - 22 feb. 21 kl. 09:44

Sår tvil om virusets opphav

WHO-ekspertene som har vært i Kina for å granske coronavirusets opprinnelse, antyder at viruset kanskje ikke hadde sitt opphav i Kina..

Dagbladet - 21 feb. 21 kl. 23:26

Kina: Dette «betyr krig»

Den lille øya er en del av Taiwan. I bakgrunnen lurer Kina. De gamle husker hvordan øya ble bombardert, mens de unge frykter historien vil gjenta seg..

NRK - 21 feb. 21 kl. 17:13

India og Kina ut av grenseområde

India og Kina har trekt seg heilt ut av det konfliktprega grenseområdet mellom dei to landa i Himalaya-regionen. Tilbaketrekkinga skjer etter at indiske og kinesiske styrkar har vore fastlåste i ein konflikt langs den såkalla LAC-linja..

NRK - 20 feb. 21 kl. 09:52

Får vaksiner fra Russland og Kina

Mexico får i disse dager de første leveransene av koronavaksiner fra Russland og Kina. Begge vaksinene krever to doser. Når det gjelder Sputnik-vaksinene er de to dosene ulike og kan ikke byttes om.

VG - 19 feb. 21 kl. 19:05

Biden i sin første Europa-tale: Langet ut mot Kina og Russland

USAs president Joe Biden pekte direkte på Kina og Russland som trusler som USA og Europa må håndtere sammen, da han talte direkte til en europeisk konferanse fredag ettermiddag..

NRK - 19 feb. 21 kl. 17:55

Biden ut mot Russland, Kina og Iran

President Joe Biden anklager Russland for å undergrave vestlige demokratier, Kina for økonomiske overgrep og Iran for destabiliserende handlinger..

NRK - 31 jan. 21 kl. 17:38

Kina kritisert for overdekking

Tidligere denne uken publiserte den statlige, kinesiske avisen Global Times en nyhetsartikkel der det ble hevdet at våtmarkedet i Wuhan i Kina ikke var virusets episenter i den tidlige fasen av koronapandemien. Ifølge det som ble omtalt som pågående etterforskninger, kan koronaviruset ha blitt fraktet til Wuhan gjennom fryste matvarer. Kina har blitt kritisert for å ha prøvd å spille ned utbruddet innledningsvis og dekke over omfanget.

NRK - 29 jan. 21 kl. 11:31

Kina vil ikke godta Hongkong-pass

Kina vil ikke lenger anerkjenne et pass som britiske myndigheter utsteder til mange innbyggere i Hongkong. En ny ordning gir flere rettigheter til opphold i Storbritannia med passet. Det gjør at Kina reagerer med å ikke lenger godta det, melder AFP..

NRK - 15 feb. 21 kl. 05:58

Urovekkande WHO-funn i Wuhan

Etterforskarar frå WHO har gjort funn som tyder på at utbrotet i Wuhan i Kina var mykje større i desember i 2019 enn det som er kjent til no, skriv CNN. Ekspertane i WHO har bede om tilgang til fleire hundre tuesn blodbrøver som Kina ikkje vil dele..

Dagbladet - 15 feb. 21 kl. 00:50

Raser mot USA etter Kina-kritikk

Etter Donald Trumps håndtering av den internasjonale responsen på coronapandemien, liker Kina dårlig å få tilsnakk av USA..

NRK - 14 feb. 21 kl. 06:08

Ber Kina dele tidlige korona-data

USA ber Kina offentliggjøre data fra de første dagene av koronapandemien, og uttrykte dyp uro over opplysninger i en WHO-rapport. USA mener at rapporten må være fri for endringer gjort av regjeringen i Beijing..

NRK - 13 feb. 21 kl. 18:30

WHO ber Kina om mer informasjon

Verdens helseorganisasjon WHO har bedt Kina om mer informasjon i jakten på opphavet til koronaviruset. Peter Embarek, som ledet WHOs ekspertgruppe i Wuhan, er frustrert over mangelen på tilgang til rådata under det fire uker lange oppholdet i Wuhan..

Aftenposten - 12 feb. 21 kl. 09:09

Kina håpet Biden skulle være vennligere enn Trump. I stedet bød han på en smørbrødliste med klager.

En konfrontasjon mellom USA og Kina «vil være katastrofal for begge land og verden», sa Kinas Xi Jinping til Joe Biden..

E24 - 12 feb. 21 kl. 06:43

Clubhouse forbudt i Kina

På kort tid har populariteten til telefonappen Clubhouse eksplodert, særlig i land som Kina, der den ble forbudt av regimet. Forklaringen er mangfoldig..

NRK - 25 jan. 21 kl. 01:52

Smittetallene stiger i Kina

I Kina stiger tallet på koronatilfeller. Søndag var det 124 nye smittede, 44 flere enn dagen før, opplyser helsemyndighetene til Reuters. I alt har landet hatt 89.

VG - 10 feb. 21 kl. 13:43

Clubhouse blokkert i Kina

Clubhouse tar verden med storm. Appen har blitt populær også i Kina, men det har ikke vært uten problemer..

Aftenposten - 10 feb. 21 kl. 05:51

Ingen babyboom i Kina – fødselstallene faller fortsatt

Kina har løsnet på den strenge ettbarnspolitikken, men den ventede babyboomen uteblir..

NRK - 10 feb. 21 kl. 05:58

Fødselstallene faller i Kina

Kina har løsnet på ettbarnspolitikken, men den ventede babyboomen uteblir. I fjor sank fødselstallene med nesten en tredel fra året før. Myndighetene er bekymret for en aldrende befolkning og en krympende arbeidsstyrke..

NRK - 09 feb. 21 kl. 11:22

WHO: Ikke tegn til utbrudd før

Verdens helseorganisasjon har ikke funnet bevis for at det var koronautbrudd i Wuhan før desember 2019, da Kina først sa de påviste viruset. Ifølge Kina kan det ha vært ukjente utbrudd i andre kinesiske regioner før eller samtidig som i Wuhan..

Aftenposten - 09 feb. 21 kl. 09:01

– Det er viktigere ting enn å tjene penger på laksehandel med Kina

– Det er viktigere ting enn å tjene penger på laksehandel med Kina, mener Unge Høyre..

NRK - 08 feb. 21 kl. 21:13

WHO-gruppe varslar pressekonferanse

Den internasjonale ekspertgruppa som er i Kina for å granske opphavet til koronaviruset, skal halde ei pressekonferanse i Wuhan tysdag, opplyser WHO. Gruppa er i ferd med å avslutte sitt fire veker lange opphald i Kina..

VG - 08 feb. 21 kl. 20:16

Pichler ut mot norsk Kina-samarbeid – får kraftsalve i retur

Den legendariske skiskyttertreneren Wolfgang Pichler (66) stusser over Norges samarbeid med Kina. Han mener det er «politisk tvilsomt». Norges landslagssjef slår hardt tilbake mot kritikken..

Aftenposten - 08 feb. 21 kl. 20:16

Pichler ut mot norsk Kina-samarbeid – får kraftsalve i retur

Den legendariske skiskyttertreneren Wolfgang Pichler (66) stusser over Norges samarbeid med Kina..

NRK - 08 feb. 21 kl. 12:33

Trusler fra Kina og Russland

Den største etterretningstrusselen kommer fortsatt fra Russland og Kina, ifølge E-tjenesten. – Ekspertisen og handlingsrommet til de russiske og kinesiske etterretnings- og sikkerhetstjenestene har vokst de siste årene, sier etterretningssjefen..

NRK - 21 jan. 21 kl. 18:11

Kina gir vaksiner til Pakistan

Kina donerer Sinovac-vaksine mot koronaviruset til Pakistan, Filippinene, Kambodsja og Myanmar. Pakistans utenriksminister Shah Mahmood Qureshi har vært ute og takket Kina..

NRK - 08 feb. 21 kl. 05:37

Kina ser ut til å være koronafritt

Kina har tilsynelatende slått ned de siste koronautbruddene nordøst i landet, og har ingen nye lokale smittetilfeller å melde om. Ifølge helsemyndighetene er det mandag 14 nye smittetilfeller, men alle de stammer fra smitte utenfor landets grenser..

NRK - 21 jan. 21 kl. 09:58

Kina håper på bedre USA-forhold

Kina håper på et bedre forhold til USA presidentskiftet. – Med samarbeid fra begge sider vil de gode englene i forholdet mellom Kina og USA overvinne de onde kreftene, sa talskvinnen Hua Chunying i Kinas utenriksdepartementet torsdag..

NRK - 07 feb. 21 kl. 17:56

Ser ikke for seg konflikt med Kina

I et intervju med CBS sier president Joe Biden at han ikke har snakket med Kinas president Xi Jinping siden han ble president. Biden ser heller for seg «ekstrem konkurranse» enn konflikt mellom USA og Kina..

VG - 17 timer siden

Kina: Mann dømt til å betale tidligere kone for husarbeid

En kinesisk mann må betale sin tidligere kone i overkant av 67.000 kroner for husarbeid hun skal ha utført under deres fem år lange ekteskap..

Aftenposten - 17 timer siden

Europa og Mexico har dominert innvandring til USA. Nå er det to nye land som sender flest,

Familiebåndene til Europa begynner å bli frynsete. De fleste innvandrerne til USA kommer nå fra Kina og India..

NRK - 06 feb. 21 kl. 10:36

Kina godkjenner ny vaksine

Kina godkjenner vaksinen Sinovac mot covid-19..

NRK - 06 feb. 21 kl. 08:53

Blinken presset Kina om Hongkong

USAs utenriksminister Antony Blinken presset Kina om Hongkong og behandlingen av uigurene i den første samtalen mellom landene etter presidentskiftet. USA vil fortsette å kjempe for menneskerettigheter og demokratiske verdier, også i Xinjiang og Hongkong..

NRK - 06 feb. 21 kl. 04:49

Presset Kina om Hongkong og uigurer

USAs utenriksminister Antony Blinken presset Kina om Hongkong og behandlingen av uigurene i den første samtalen mellom de to landene siden presidentskiftet. Blinken gjorde det klart at USA vil fortsette å kjempe for menneskerettigheter og demokrati..

NRK - 18 jan. 21 kl. 19:24

-Kina og WHO kunne reagert raskere

Kina og Verdens helseorganisasjon (WHO) kunne og burde ha reagert raskere for å hindre en katastrofe da koronapandemien startet, mener ekspertgruppe. Både lokale og nasjonale myndigheter i Kina burde ha satt i verk strengere tiltak alt i januar, heter det i rapporten..

NRK - 04 feb. 21 kl. 21:10

Biden: – USA er tilbake

President Joe Biden holdt torsdag sin første utenrikspolitiske tale. Talen handlet om hvordan USAs rolle i verdenssamfunnet skal gjenopprettes Han gikk hardt ut mot Kina, og sa blant annet at USA vil konfrontere Kina med deres «økonomiske overgrep»..

NRK - 22 feb. 21 kl. 12:01

Seilte Nordøstpassasjen om vinteren

For første gang har et handelsfartøy seilt gjennom Nordøstpassasjen om vinteren. Et tankskip fra Kina til Sabetta nord i Russland hadde følge av en isbryter deler av ruta. Det er ikke lenger flere år gammel is i området, melder The Barents Observer..

NRK - 17 jan. 21 kl. 15:14

Britisk press mot Kina

Storbritannia ber Kina om å gi FN fullt innsyn i leirene i regionen Xinjiang, etter meldinger om at det foregår hjernevask og tortur. Flere vestlige land har anklaget Kina for å ha internert minst 1 million uigurer og andre muslimer..

Dagbladet - 21 feb. 21 kl. 23:26

Øya som er midt i skuddlinjen

Den lille øya er en del av Taiwan. I bakgrunnen lurer Kina. De gamle husker hvordan øya ble bombardert, mens de unge frykter historien vil gjenta seg..

VG - 20 feb. 21 kl. 23:42

Avis: Motstand mot å beskylde Kina for folkemord

Både Trumps og Bidens regjeringer mener Kinas overgrep mot uighurene er så omfattende at det utgjør et folkemord. Men flere eksperter i det amerikanske utenriksdepartementet skal ha vært uenige..

Aftenposten - 02 feb. 21 kl. 17:32

USA og Kina hadde fra før en rekke feider gående. Nå får de én til.

USAs nye utenriksminister kommer med et utspill som kan skru til konfliktene med Kina..

VG - 20 feb. 21 kl. 01:01

Kinas skrekkleirer: Påstander om systematiske voldtekter

Vitner forteller om systematiske voldtekter og seksuell tortur i Kinas hemmelige leirer for «omskolering» av minoriteter. Kina avviser alle anklager..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt