Kina

Thursday, 02 April, 13:55

Nyheter om Kina

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - Igår: 22:00

Koronakrisen har fått frem det beste og verste i ettpartistaten Kina | Henning Kristoffersen

De virkemidlene Kina har, skremmer mange av oss i Vesten. Men de er sentrale for at Kina nå tør å slippe opp..

NRK - 27 Mar 20 kl. 09:51

Kina stenger for innreise

Kina stenger slik at folk frå andre nasjonar ikkje kan komme inn i Kina, melder det kinesiske utanriksdepartementet. Årsaka er den raske spreiinga av koronaviruset i verda. Den siste tida har dei fleste nye smittetilfella i Kina komme frå andre land..

Aftenposten - 8 timer siden

Amerikansk etterretning: Kina skjuler omfanget av virusutbruddet

Kina har med vilje skjult omfanget av koronaviruset i landet, og har underrapportert både totale tilfeller og antall dødsfall, ifølge amerikansk etterretning..

NRK - I førrgår: 12:19

Snart flere dødsfall enn Kina

Med 3.170 koronadødsfall tirsdag, er USA snart i ferd med å passere Kina, hvor det er registrert 3.300 døde siden desember..

NRK - I førrgår: 06:36

19 døde i skogbranner i Kina

19 mennesker er døde etter å ha kjempet mot skogbranner i Kina. Det melder kinesiske myndigheter og statlige medier tirsdag, ifølge AP. Skogbrannene rammet den sørvestlige provinsen Sichuan, og hundrevis er blitt sendt inn for å slukke brannene..

VG - 23 timer siden

Stoltenberg: NATO må snakke om Kina-avhengigheten

NATO-landenes avhengighet av utstyr fra Kina må bli et tema når corona-krisen er over, ifølge NATO-sjef Jens Stoltenberg..

NRK - 27 Mar 20 kl. 06:30

Trump snakka med presidenten i Kina

Donald Trump skriv på Twitter at han har snakka med president Xi i Kina. Dei snakka om koronaviruset, som no rammar store delar av verda. – Kina har vore gjennom mykje, og har utvikla ei stor forståing for viruset.

NRK - 29 Mar 20 kl. 12:34

Kina frykter bølge av koronasmitte

Stadig flere koronasmittede fra utlandet kan utløse en ny smittebølge i Kina på et tidspunkt da lokal smitte nesten er under kontroll. – Risikoen for en ny runde infeksjoner er relativt stor, sier talsmann Mi Feng i den nasjonale helsekommisjonen..

Aftenposten - 29 Mar 20 kl. 15:00

Kina frykter bølge av koronasmitte fra utlandet

Stadig flere koronasmittede fra utlandet kan utløse en ny smittebølge i Kina på et tidspunkt da lokal smitte nesten er under kontroll..

P4 - 21 Mar 20 kl. 08:25

Ingen nye smittetilfeller i Kina

For tredje dag på rad har ikke Kina registrert noen nye lokale smittetilfeller av koronaviruset. Derimot får landet stadig høyere antall smittetilfeller fra utlandet. I dag melder Kina om 41 nye smittetilfeller fra utlandet, det er det høyeste antallet på ett døgn så langt.

Dagbladet - 24 Mar 20 kl. 07:17

Kina letter på reiserestriksjonene

Etter to måneder kan friske innbyggere i Wuhan og Hubei-provinsen i Kina få reise ut..

NRK - 27 Mar 20 kl. 07:15

Xi: USA og Kina må samarbeide

Kina og USA bør slå seg saman i kampen mot viruset, sa president Xi i ein samtale med president Donald Trump i dag. Dei to landa har vore i usemje dei siste vekene, men Xi sa til Trump at han ønsker å dele all informasjon og erfaring med USA..

P4 - I førrgår: 05:55

Må returnere ubrukelig utstyr

Flere land har den siste uken fått smittevernutstyr fra Kina, som ikke fungerer. Over hele verden jobber helsemyndigheter på spreng for å sikre at sykehusene får det de trenger av utstyr. Nederland måtte nylig sende tilbake 600.

NRK - 27 Mar 20 kl. 03:15

Ett nytt lokalt tilfelle i Kina

Kina registrerte 55 nye tilfeller av covid-19-syke fra torsdag til fredag. 54 av dem var blitt smittet i utlandet. Myndighetene hadde fredag ikke registrert noen nye tilfeller av koronasmitte i millionbyen Wuhan, hvor utbruddet skal ha startet..

NRK - 25 Mar 20 kl. 12:22

Spania går forbi Kina

Talet på koronarelaterte dødsfall i Spania har no gått forbi dei i Kina, melder AFP. Totalt er 3 434 personar døde i Spania som ei fylgje av viruset - Italia er framleis landet med flest døde..

NRK - 18 Mar 20 kl. 17:49

Kina sender masker til Europa

Kina vil sende to millioner ansiktsmasker og 50.000 testsett for koronavirus til Europa. Kina har også lovet å bidra med 200.

VG - 26 Mar 20 kl. 08:25

Norge ville sende utstyr til Kina – før de oppdaget egne utstyrsmangler

Tre uker før helsevesenet slo alarm om manglende smittevernutstyr i Norge, planla helsemyndighetene å sende medisinsk utstyr til Kina..

Aftenposten - 25 Mar 20 kl. 13:15

Spania passerer Kina i antall koronadøde

Nærmere 20.000 mennesker har mistet livet etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Pandemien skyter fart i Spania, som nå har passert Kina i antall døde..

NRK - 21 Mar 20 kl. 03:20

Kina: Ingen lokale smittetilfeller

Kina har tre dager på rad ikke registrert noen nye lokale smittetilfeller av koronaviruset, men får stadig høyere antall smittetilfeller inn fra utlandet. Lørdag melder Kina 41 smittetilfeller fra utlandet..

VG - 25 Mar 20 kl. 13:30

Spania passerer Kina i antall coronadøde

Nærmere 20.000 mennesker har mistet livet etter å ha blitt smittet av coronaviruset. Pandemien skyter fart i Spania, som nå har passert Kina i antall døde..

P4 - 18 Mar 20 kl. 17:50

Kina sender to millioner masker til Europa

Kina sender to millioner ansiktsmasker og 50.000 testsett til Europa for å bekjempe koronaviruset. Det opplyser EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i kveld.

NRK - 24 Mar 20 kl. 03:09

78 nye koronatilfeller i Kina

Kinesiske helsemyndigheter har registrert 78 nye tilfeller av koronasmitte i landet siden mandag. 74 av dem oppgis som importerte tilfeller fra utlandet. Fra mandag til tirsdag har ytterligere sju personer mistet livet av viruset i Kina..

Aftenposten - 5 timer siden

Oljeprisen stiger kraftig

USAs president Donald Trump snakker opp en løsning på priskrigen, og Kina skal ha planer om å kjøpe olje..

E24 - 5 timer siden

Oljeprisen stiger kraftig

USAs president snakker opp en løsning på priskrigen, og Kina skal ha planer om å kjøpe olje..

NRK - 19 timer siden

Ser tendenser til normalisering

Det er fortsatt stor usikkerhet i sjømatmarkedet globalt, men det er tendenser til gradvis normalisering i land som Kina og Sør-Korea, ifølge Sjømatrådet..

P4 - 16 Mar 20 kl. 04:48

Flere smittede av koronavirus utenfor Kina

Antall smittede av koronaviruset er nå høyere utenfor Kina. Så langt har Kina vært stedet som har hatt flest smittede og døde, men i natt har disse tallene snudd. I verden er nå over 169.

VG - Igår: 18:41

Nå er det flere corona-dødsfall i USA enn i Kina

3.393 mennesker har nå mistet livet i USA som følge av Coronapandemien..

E24 - 24 Mar 20 kl. 06:27

Kina letter på reiserestriksjoner fra Hubei og Wuhan

Etter to måneder med strenge restriksjoner kan friske innbyggere i Wuhan og Hubei-provinsen i Kina få reise ut fra området, opplyser landets myndigheter..

Dagbladet - I førrgår: 03:25

Derfor gikk det galt i Kina

Kinas nasjonale varslingssystem skulle plukket opp epidemien som spredde seg i Wuhan. I stedet har mer enn 630 000 blitt smittet fordelt på 203 land..

NRK - 5 timer siden

– Nord-Korea er koronafritt

Myndighetene i Nord-Korea insisterer på at landet er koronafritt, til tross for økt skepsis verden over. Det allerede isolerte landet stengte raskt grensene i januar da viruset først ble oppdaget i nabolandet Kina, og det ble innført strenge tiltak..

P4 - 24 Mar 20 kl. 06:49

Kina letter på reiserestriksjoner

For første gang - etter to måneder med strenge restriksjoner - letter nå Kina på reiserestriksjonene fra Wuhan og Hubei-provinsen, der viruset ført ble påvist. Friske innbyggere kan nå få reise ut fra området, opplyser kinesiske myndigheter. De opplyser også at det er registrert 78 nye tilfeller av koronasmitte i landet siste døgn.

Aftenposten - I førrgår: 05:57

19 omkommet i voldsom skogbrann i Kina

18 brannmenn og én skogvokter har omkommet i en stor skogbrann utenfor byen Xichang i Sichuan-provinsen, ifølge kinesiske medier..

P4 - 23 Mar 20 kl. 05:46

Fortsatt kun smitte fra utlandet i Kina

Kina melder nok en gang om et døgn uten lokale smittetilfeller. Ifølge myndighetene har de hatt 39 nye koronasmittede. For alle disse stammet smitten fra utlandet.

Aftenposten - Igår: 17:23

Norske helsearbeidere ble sendt i viruskrigen med ubrukelige masker fra Kina. Instruksjonen: Tape igjen åpningene.

Sjefen ved Akuttklinikken i Oslo frykter at de 1700 ansatte kan ha blitt tilsendt kinesiske piratkopier..

NRK - 20 Mar 20 kl. 15:04

Kina vil ha norske fiskeprodukter

Kinesiske myndigheter sier ja til å importere fiskemel og fiskeolje fra Norge. 27 norske aktører er godkjent for eksport til Kina fra nå og i fem år framover. Produktene brukes blant annet til fôr for oppdrettsfisk..

Aftenposten - I førrgår: 21:56

Helsepersonellet jublet over verneutstyret fra Kina. Da de tok på seg maskene, forsto de at noe var galt.

Over hele verden jobber helsemyndighetene på spreng for å sikre at sykehusene får det de trenger av utstyr..

VG - Igår: 21:28

Oslo universitetssykehus trekker åndedrettsvern: – Usikkerhet rundt kvaliteten

Oslo universitetssykehus (OUS) kjøpte inn åndedrettsvern fra Kina. Nå trekker de maskene på grunn av bekymringer for kvaliteten..

Aftenposten - I førrgår: 14:03

Kontrakten går ut om fire uker, men Monsen vil fortsette til OL i Kina

Arild Monsens avtale med Norges Skiforbund varer til 1. mai. – Jeg har ikke signert ny kontrakt, men vi er enige om å forlenge med to år til, sier sprintlandslagets trener..

Dagbladet - 18 Mar 20 kl. 23:07

Kina: Sverige likner et «svart hull»

Informasjonskrigen om corona pågår for fullt. Kina går til frontalangrep på Sverige..

NRK - 14 Mar 20 kl. 11:11

Kina: Elleve nye koronatilfeller

Kina meldte lørdag om elleve nye tilfeller av koronasmitte. Kinas nasjonale helsekommisjon sier at fire av tilfellene er i den hardt rammede Hubei-provinsen, mens de øvrige sju er folk som er kommet til Kina fra utlandet..

P4 - 22 Mar 20 kl. 07:06

Fortsatt ingen nye tilfeller i Hubei-provinsen

I går var det fortsatt ingen nye tilfeller av koronasmitte i Hubei-provinsen i Kina, der pandemien startet. Dette er fjerde dagen på rad uten bekreftede tilfeller i følge helsemyndighetene. Derimot har Kina 45 nye smittetilfeller fra utlandet det siste døgnet..

Aftenposten - 19 Mar 20 kl. 06:28

Ingen nye lokale smittetilfeller i Kina

For første gang siden koronaviruset oppsto, er det ikke meldt om noen nye lokale smittetilfeller i Kina..

NRK - 20 Mar 20 kl. 15:06

Kina sendte munnbind til Tsjekkia

Kina sendte fredag en million munnbind til Tsjekkia. Kravet om tildekking er en del av smitteverntiltakene, som inkluderer stenging av skoler, barer, kinoer, teatre og andre samlingssteder. Tsjekkia har registrert 774 smittede, men ingen døde..

VG - 30 Mar 20 kl. 11:36

Kina og Italia i ordkrig om hvor corona oppsto

Italienske leger så «veldig merkelige, alvorlige tilfeller av lungebetennelse» allerede i november, sier Bergamo-professor Giuseppe Remuzzi til VG. Nå hevder kinesiske medier at coronaviruset har opprinnelse i Italia..

P4 - 27 Mar 20 kl. 22:54

Over 100.000 smittede i USA

Over 100.000 personer er nå bekreftet smittet av koronaviruset i USA. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt