John

Wednesday, 29 June, 09:03

Nyheter om John

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 jun 22 kl. 15:20

Elden: Avhøret av siktede har startet

Avhøret av Zaniar Matapour, som er siktet etter masseskytingen i Oslo, har startet, opplyser forsvarer John Christian Elden til VG lørdag ettermiddag. Advokat John Christian Elden ble lørdag ettermiddag oppnevnt som forsvarer for 42-åringen. Til NTB har Elden sagt at han forventer at den siktede 42-åringens helsetilstand blir vurdert som en del av etterforskningen.

NRK - 10 timer siden

John Kerry: Energikrise ikke en unnskyldning

USAs klimautsending John Kerry sier den pågående energikrisen ikke er en unnskyldning for å utsette kampen for å takle klimaendringer. Kerry sier også at Russland invasjon av Ukraina er en advarsel til land som er avhengig av diktatorer i oljestater, melder Reuters..

NRK - 25 jun 22 kl. 14:17

Forsvarer Elden: Helsetilstanden til den siktede må avklares

Advokat John Christian Elden sier han forventer at den siktede 42-åringens helsetilstand blir vurdert som en del av etterforskningen. – Jeg legger til grunn at det gjennomføres en judisiell observasjon på vanlig måte i slike saker for å avklare helsetilstanden, skriver advokat John Christian Elden til NTB..

NRK - 12 timer siden

Håper å avhøre Matapour onsdag

Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) har ikke blitt avhørt i dag, men politiet håper det lar seg gjennomføre onsdag, skriver de i en pressemelding. – Arbeidet med en rettspsykiatrisk vurdering av siktede er i gang og vi har vært i dialog med aktuelle rettspsykiatere, skriver Oslo-politiet. De melder at de er i god dialog med siktedes forsvarer om avhør, altså John Christian Elden.

NRK - 14 timer siden

Terrorsiktede vil ikke at politiet tar opptak av avhør

Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) har enda ikke blitt avhørt av politiet, fordi han frykter politiet vil manipulere forklaringen hans. Han ønsker ikke å la seg avhøre dersom det blir gjort opptak, sier forsvarer John Christian Elden til NRK. – Min kollega, Bernt Heiberg, har vært i kontakt med klienten i fengselet.

VG - Igår: 20:27

Elden om avhør: – Jeg kan ikke presse han

John Christian Elden er kritisk til PSTs etterforskning av den drap- og terrorsiktede Zaniar Matapour..

NRK - Igår: 20:04

Elden: Politiet er villige til å endre avhørskrav

Forsvareren til terrorsiktede Zaniar Matapour (43), John Christian Elden, sier politiet har spurt om hans klient er villig til å la seg avhøre på lyd, uten bildeopptak. – Nå har politiet kommet på banen og sendt en e-post der de tilbyr å endre vilkårene sine for avhør, og da får vi ta det videre til klienten for å høre om han blir beroliget av dette, sier Elden til NRK. Politiet har stilt krav om lyd- og bildeopptak tidligere.

NRK - Igår: 20:04

Elden: Politiet villige til å endre avhørskrav

Forsvareren til terrorsiktede Zaniar Matapour (43), John Christian Elden, sier politiet har spurt om hans klient er villig til å la seg avhøre på lyd, uten bildeopptak. – Nå har politiet kommet på banen og sendt en e-post der de tilbyr å endre vilkårene sine for avhør, og da får vi ta det videre til klienten for å høre om han blir beroliget av dette, sier Elden til NRK. Politiet har stilt krav om lyd- og bildeopptak tidligere.

NRK - Igår: 11:41

Dømt for drapsforsøk på tidligere ektemann

Frostating lagmannsrett har dømt ei kvinne til 11 års fengsel for drapsforsøk på den tidligere ektemannen sin. Hun anket til lagmannsretten fordi hun nekter for å ha forgiftet mannen med dødelig plantegift. Forsvarer John Christian Elden opplyser til NRK at tiltalte vurderer å anke dommen..

NRK - I førrgår: 21:52

Elden: Bhatti og Matapour har vært naboer

Flere medier har skrevet at terrorsiktede Zaniar Matapour og islamisten Arfan Bhatti har en relasjon. Deres forsvarer bekrefter at de to har vært naboer. – Jeg har forstått av PST sin pressekonferanse at de mener min klient satt i samme bil som Bhatti en gang i april måned, og at de setter dette i sammenheng med en protest mot Sians koranbrenning.

NRK - I førrgår: 21:36

Dagbladet: Terrorsiktet flyttet til Oslo fengsel

Siktede Zaniar Matapours forsvarer John Christian Elden opplyser til Dagladet at hans kilent er flyttet til Oslo fengsel, som varslet tidligere søndag. – Politiet skulle vurdere til i morgen om de vil endre strategi og likevel prøve avhør, skriver advokaten i en SMS. Matapour har varslet at han ikke vil la seg avhøre med lyd- og bildeopptak med mindre disse samtidig kringkastes til offentligheten.

Klartale - I førrgår: 15:05

Tror ikke at siktede samarbeidet med noen

Hva skjedde natt til lørdag 25. juli? Hvem var hvor?

VG - 05 jun 22 kl. 21:31

Tidligere Bon Jovi-bassist Alec John Such er død

Bassist Alec John Such ble 70 år gammel..

NRK - 05 jun 22 kl. 21:29

Variety: Tidligere Bon Jovi-bassist død

Alec John Such er død, skriver Variety. Such ble 70 år gammel. Han var en av de grunnleggende medlemmene av 80-tallsbandet Bon Jovi.

VG - 05 jun 22 kl. 21:31

Bon Jovi-bassist Alec John Such er død: – Vi er knust

Bassist Alec John Such ble 70 år gammel..

NRK - I førrgår: 13:08

Elden: - Om han erkjenner straffeskyld eller ikke er usikkert

– Det er ingen tvil om hvem som er riktig gjerningsperson i denne saken, men om han erkjenner straffeskykd eller ikke er usikkert, sier forsvarer John Christian Elden til NRK..

NRK - I førrgår: 13:08

Elden: - Om han erkjenner straffskyld eller ikke er usikkert

– Det er ingen tvil om hvem som er riktig gjerningsperson i denne saken, men om han erkjenner straffskyld eller ikke er usikkert, sier forsvarer John Christian Elden til NRK. Zainar Matapour (42) var i et nytt avhør søndag klokken 12.00, men også dette avhøret ble avbrutt etter kort tid.

NRK - I førrgår: 12:04

VG: Matapour er i nytt avhør

Forsvarer John Christian Elden bekrefter til VG at Zainar Matapour (42) er i et nytt avhør søndag formiddag..

NRK - 25 jun 22 kl. 20:34

VG: Oslo-skytter stoppet i bil sammen med Arfan Bhatti

Zaniar Matapour (42) ble stoppet i forbindelse med en SIAN-demonstrasjon i vår sammen med den sentrale islamisten Arfan Bhatti, skriver VG. Matapours forsvarer John Christian Elden har tidligere forsvart Arfan Bhatti. – Jeg har forstått det slik at den episoden PST nå viser til som gjorde at de kontaktet siktede i mai, var at han deltok i en demonstrasjon mot at SIAN brant Koranen på offentlig gate, skriver Elden i en SMS til VG.

NRK - 25 jun 22 kl. 20:34

NRK erfarer: Oslo-skytter hadde kontakt med Arfan Bhatti

Etter det NRK vet har terrorsiktede Zaniar Matapour (42) og den sentrale islamisten Arfan Bhatti hatt kontakt. NRK får også opplyst at politiet etterforsker hvem i det ekstreme islamistmiljøet 42-åringen har hatt kontakt med, og hvor omfattende kontakten eventuelt har vært. NRK har forsøkt å kontakte Bhatti, men har ikke fått svar.

VG - 25 jun 22 kl. 16:48

Elden: – Slett ikke sikkert det foreligger noe motiv

POLITIHUSET/OSLO (VG) Pågrepne Zaniar Matapour (42) har ikke ønsket å gi noen nærmere forklaring på skytedramaet, forteller advokat John Christian Elden..

NRK - 25 jun 22 kl. 16:55

Elden: Ikke overbevist om at det finnes motiv

Den siktedes forsvarer etter Oslo-skytinge, John Christian Elden, sier til NRK at man bør være forsiktige med å spekulere i noe motiv. – Jeg er slett ikke overbevist om at det er noen motiv for handlingen, sier Elden. – Jeg vil advare mot å spekulere på at dette er knyttet opp til situasjoner i Oslo eller annet, det må etterforskningen vise, sier Elden.

NRK - 25 jun 22 kl. 16:43

Avhøret av siktede er avsluttet

Advokaten til den siktede etter skytingen i Oslo i natt, John Christian Elden, forteller til NRK at de har avbrutt avhøret med politiet. Grunnen er at siktede er skeptisk til politiet, og er redd at de manipulerer avhør. – Han er ikke foreholdt siktelsen av politiet eller bedt om å ta stilling til den ennå.

NRK - 25 jun 22 kl. 11:41

Dagbladet: Elden forsvarer siktede etter Oslo-skytingen

- Jeg har fått underretning fra politiet om at sikrede vil ha meg oppnevnt som offentlig forsvarer, og jeg har derfor akseptert oppdraget. Jeg kjenner ikke siktede fra før, og har ingen opplysninger om saken før jeg har snakket med han. Jeg er på vei til arresten i løpet av formiddagen, sier John Christian Elden til Dagbladet..

Dagbladet - 24 jun 22 kl. 22:37

Vil ikke gripe inn i Fredriksen-avtale

Rødt krever granskning fra Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) etter at døtrene til milliardær John Fredriksen får stille ut kunst på Nasjonalmuseet. Det vil ikke Trettebergstuen..

Klartale - 22 jun 22 kl. 11:02

Senatorer tror de kan få endret våpenlovene i USA

Chris Murphy er senator fra Det demokratiske partiet. Han er en av de som har laget det nye forslaget. Murphy sier dette er det viktigste forslaget om våpenkontroll på nesten 30 år.

NRK - 21 jun 22 kl. 15:31

Kjærvik-sak går i Lillestrøm

Drapssaka mot Tor Kjærvik sin son blir flytta til Lillestrøm, og skal vere i Romerike og Glåmdal tingrett. Grunnen til at saka ikkje skal opp i Oslo er fordi det var spørsmål ved om dommarane var habile, sidan Tor Kjærvik var fast forsvarar ved Oslo tingrett i fleire år. Sonen til forsvararen, advokat John Christian Elden, er nøgd med slutninga.

NRK - 20 jun 22 kl. 14:47

Frigir navn på omkommet i Lindesnes

Det var John Godtfred Helmikstøl som døde i trafikkulykken på E39 i Lindesnes 15. juni. Avdøde var 67 år gammel og fra Rogaland, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding.

Klartale - 20 jun 22 kl. 12:11

Flere politikere kan skylde skatt etter å ha fått gratis bolig

Politikere har egne goder når det gjelder reise og hvor de bor. Mange kan ha mulighet for å få gratis bolig fra Stortinget om de bor langt unna. Flere politikere har brukt denne goden.

NRK - 30 maj 22 kl. 12:30

Ny leder oppnevnt i Hongkong

John Lee er offisielt blitt bekreftet av Kinas regjering som ny leder i Hongkong, en drøy måned før han skal overta. Lee mottok mandag et brev som formelt oppnevner ham under en seremoni med Kinas statsminister Li Keqiang. Samtidig ønsket president Xi Jinping ham velkommen og merket seg den «nye atmosfæren» i Hongkong.

Dagbladet - 17 jun 22 kl. 10:01

Kjøpte spalteplass i internasjonal avis

Nasjonalmuseet har stilt ut kunstsamlingen til døtrene til John Fredriksen. Det har skapt kontroverser. Nå har Fredriksen-familien betalt for omtale av Nasjonalmuseet i internasjonal kunstavis..

NRK - 17 jun 22 kl. 05:53

Forhandlingsleder avsluttet samtalene med demokratene

Lederen av det republikanske senatets forhandlingsleder for våpenloven, John Cornyn, har avsluttet samtalene med demokratene. Han har hatt en nøkkelrolle i et foreslått våpenforslag etter masseskyting i Texas og New York. – Jeg er ferdig med å snakke, sa Cornyn da han reiste fra Washington.

NRK - 16 jun 22 kl. 20:26

Høringen etter stormingen av kongressen

Komiteen som gransker stormingen av Kongressen, vil innkalle Virginia Thomas til å vitne. Hun er kona til høyesterettsdommer Clarence Thomas og Trump-tilhenger. Thomas hadde kontakt med flere personer i Donald Trumps nærmeste krets i forkant av stormingen 6.

VG - 16 jun 22 kl. 03:13

Skjøt presidenten for å imponere Jodie Foster - nå er han fri

John Hinckley Jr. slipper ut i frihet, 41 år etter han forsøkte å drepe daværende president Ronald Reagan. Attentatet skjedde fordi Hinckley ville imponere skuespiller Jodie Foster..

Aftenposten - 16 jun 22 kl. 00:34

Riise lettet etter storseier før sommerpausen: – Har tæret på

Avaldsnes hadde åtte strake tak i Toppserien, men den knusende 7–0-seieren over Klepp i cupen håper trener John Arne….

VG - 16 jun 22 kl. 00:34

Riise lettet etter storseier før sommerpausen: – Har tæret på

Avaldsnes hadde åtte strake tak i Toppserien, men den knusende 7–0-seieren over Klepp i cupen håper trener John Arne Riise (41) skal være et vendepunkt..

NRK - 16 jun 22 kl. 00:01

Mannen som skjøt Reagan er fri igjen

John Hinckley, som i 1981 skjøt og såret daværende president Ronald Reagan i USA, er løslatt ifølge Reuters. – Etter 41 år, to måneder og 15 dager, er det endelig frihet, tvitrer Hinckley. Etter 2003 har Hinckley tilbrakt mer og mer tid utenfor sykehuset, men med enkelte vilkår.

NRK - 15 jun 22 kl. 15:11

Carew-sak for retten i oktober

Oslo tingrett har sett av ni dagar til rettssaka mot den tidlegare fotballstjerna John Carew, melder VG. Han er tiltalt for skattesvik. Carew risikerer vilkårslaus fengselsstraff i saka som skal opp for tingretten 18.

E24 - 15 jun 22 kl. 14:59

Carew-saken berammet: Ni dager i retten

Oslo tingrett har satt av ni dager til rettssaken mot tidligere fotballspiller John Carew (42) i høst..

Aftenposten - 15 jun 22 kl. 14:47

Carew-saken berammet: Ni dager i retten

Oslo tingrett har satt av ni dager til rettssaken mot tidligere fotballspiller John Carew (42) i høst..

VG - 15 jun 22 kl. 14:46

Carew-saken berammet: Ni dager i retten

Oslo tingrett har satt av ni dager til rettssaken mot tidligere fotballspiller John Carew (42) i høst..

VG - 14 jun 22 kl. 09:50

Louise Angelica Riise inngikk forlik: Må betale 450.000 kroner

Konkursboet til John Arne Riises tidligere aksjeselskap har avdekket mulige straffbare forhold i firmaet, og skriver at det er opp til Skatteetaten å vurdere å anmelde forholdet..

VG - 14 jun 22 kl. 09:50

Louise Angelica Riise inngikk forlik: Måtte betale 450.000 kroner

Konkursboet til John Arne Riises tidligere aksjeselskap har avdekket mulige straffbare forhold i firmaet, og skriver at det er opp til Skatteetaten å vurdere å anmelde forholdet..

NRK - 13 jun 22 kl. 14:34

Kvinne mener hun er uskyldig dømt

Kvinnen som er dømt til 12 års fengsel for å ha forsøkt å drepe mannen sin med plantegift, mener fortsatt at hun er uskyldig dømt. 11 ganger ble mannen innlagt på sykehus, og den siste gangen ble giftstoffet akonitin påvist i kroppen hans. Forsvarer John Christian Elden mener det ikke er gode nok bevis for at kvinnen forgiftet mannen sin..

Dagbladet - 12 jun 22 kl. 11:58

Får kraftig kritikk:- Veldig problematisk

Nasjonalmuseet har satt av et helt rom til å stille ut kunstsamlingen til døtrene til milliardæren John Fredriksen. Det skaper kraftige reaksjoner..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com