Joe Biden

Onsdag, 21 April, 13:27

Nyheter om Joe Biden

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 4 timer siden

Kilder: USA vil halvere utslippene

Joe Biden vil denne uken love å kutte USAs utslipp med minst 50 prosent innen 2030, ifølge to kilder med kjennskap til saken. Det melder Washington Post. Fra før har USA lovet å kutte utslippene med 26-28 prosent fra 2005-nivå..

E24 - 5 timer siden

Medier: Biden vil love klimakutt på minst 50 prosent

President Joe Biden ønsker en kraftig innskjerping av USAs klimamål og vil love et utslippskutt på minst 50 prosent innen 2030, ifølge flere medier..

E24 - 7 timer siden

Xi varsler viktig tale på Bidens klimamøte

Kinas president Xi Jinping varsler en viktig tale på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden har sammenkalt til denne uken..

NRK - 8 timer siden

Xi varsler tale på Bidens klimamøte

Kinas president Xi Jinping varsler en viktig tale på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden har sammenkalt til denne uka. Biden har tidligere varslet et samarbeid med Kina om klima, melder AFP..

VG - 10 timer siden

Joe Biden om Floyd-avgjørelse: – Kan være et øyeblikk for betydelig endring

USAs president Joe Biden og visepresident Kamala Harris ber Senatet om å godkjenne en omfattende politireform etter at den tidligere politimannen Derek Chauvin ble funnet skyldig i drap..

NRK - 10 timer siden

Biden ber folk stå sammen

USAs president Joe Biden sier at dommen i George Floyd-saken kan være et stort skritt framover mot systemisk rasisme i USA. Biden amerikanerne stå sammen og unngå vold etter at kjennelsen i George Floyd saken ble kjent..

NRK - 19 timer siden

Biden ber for en «korrekt dom»

President Joe Biden sier han ber for at det kommer en «korrekt dom» i rettsaken mot den tidligere politmannen Derek Chauvin, melder AP. Biden kaller bevisene i sakene overveldende. Chauvin er tiltalt for å ha drept George Floyd i Minneapolis i mai i fjor.

E24 - Igår: 06:09

Verden venter på Bidens tall for kutt i klimautslippene

President Joe Biden har store ambisjoner for klimatoppmøtet torsdag, og verden venter at han kunngjør minst en halvering av USAs utslipp innen 2030..

NRK - Igår: 16:15

Putin deltar på klimatoppmøtet

Russlands president Vladimir Putin skal holde et innlegg på torsdagens digitale klimatoppmøte, opplyser Kreml. USA og president Joe Biden har tatt initiativ til møtet. Putin deltar tross det spente forholdet mellom Russland og regjeringer vestlige land for tiden..

NRK - I førrgår: 16:52

Blinken: USA lover å ta imot flere

President Joe Biden er bestemt på å heve tallet for hvor mange flyktninger USA skal ta imot. Tidligere i uka unngikk han å heve grensen på 15.000 som Donald Trump satte i fjor.

VG - I førrgår: 15:10

Grenseruletten

I Washington er titusener av barn på grensen blitt en verkebyll for Joe Biden. Kapasiteten er sprengt..

VG - 18 april 21 kl. 09:48

Tunge løft for Biden

Snart passerer Joe Biden en første milepæl som president: De første hundre dagene. Det er tid for å gjøre opp status..

NRK - 17 april 21 kl. 12:57

Sveits tilbyr å være møtevert

Sveits sier som både Finland og Østerrike at de kan være vertskap for et møte mellom USAs president Joe Biden og Russlands Vladimir Putin, ifølge den sveitsiske avisen Tages-Anzeiger. Utenriksdepartementet i Bern vil ikke kommentere oppslaget..

NRK - 17 april 21 kl. 12:57

Tilbyr å være møtevert

Sveits og Østerrike sier som både Finland og Østerrike at de kan være vertskap for et møte mellom USAs president Joe Biden og Russlands Vladimir Putin, ifølge den sveitsiske avisen Tages-Anzeiger. Utenriksdepartementet i Bern vil ikke kommentere nå..

NRK - 17 april 21 kl. 07:01

Biden: – En nasjonal skam

President Joe Biden sier det er en nasjonal skam at så mange mennesker dør i voldshendelser med skytevåpen i USA. Han sa dette fredag på en felles pressekonferanse med den japanske statsministeren som var på besøk i Det hvite hus..

NRK - 17 april 21 kl. 03:28

Biden beholder tak på flyktninger

USAs president Joe Biden beholder taket på 15.000 nye flykninger per år, som er historisk lavt og på samme nivå som forgjengeren Donald Trump. Det hvite hus varsler at Biden vil komme med et nytt og høyere tall innen 15.

NRK - 17 april 21 kl. 02:40

Biden: Bra at Iran er med i samtale

USAs president Joe Biden sier det er for tidlig å vite om de indirekte samtalene med Iran vil ende i gjenoppliving av atomavtalen. – Det er ikke til hjelp at Iran har økt anrikingen av uran, men vi er fornøyd med at de er med i samtalene, sier Biden..

NRK - 16 april 21 kl. 18:25

Biden vil ikke ha flere flyktninger

President Joe Biden har gitt ordre om økt tempo i saksbehandlingen for flyktninger til USA. Han har imidlertid ikke økt taket på antall flyktninger USA skal ta imot i år, som hans forgjenger Donald Trump satte til 15.000, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 16 april 21 kl. 15:12

RIA: Putin vurderer motsanksjoner

President Vladimir Putin har diskutert motsanksjoner mot USA i Russlands nasjonale sikkerhetsråd, melder nyhetsbyrået RIA. President Joe Biden innførte denne uka sanksjoner mot bl.a.

NRK - 16 april 21 kl. 14:13

Indisk produsent ber Biden om hjelp

Sjefen for indiske Serum Institute, SII, ber USAs president Joe Biden gjøre slutt på et eksportforbud for råmaterialer til vaksineproduksjon. SII er verdens største vaksineprodusent , men får ikke produsert nok AstraZeneca-vaksiner til kundene..

Aftenposten - 15 april 21 kl. 22:10

Biden straffer Putin for innblanding i fjorårets valg. Russland sier de vil svare.

Russland sier de må svare, etter at president Joe Biden straffer dem strengt for innblandingen i fjorårets valg..

VG - 15 april 21 kl. 15:23

USA utviser russiske diplomater

President Joe Biden har torsdag signert en presidentordre med sanksjoner mot Russland, melder Det hvite hus. Ti russiske diplomater i Washington D.C.

NRK - 14 april 21 kl. 21:27

Nato starter tilbaketrekking

Nato-landene vedtok onsdag å starte tilbaketrekkingen fra Afghanistan innen 1. mai, og skal være ferdige i løpet av noen måneder. Kunngjøringen fra Nato kom like etter at president Joe Biden holdt en tale der han kunngjorde USAs endelige tilbaketrekking fra Afghanistan..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 20:48

Biden om Afghanistan: – Å fortsette en dyr krig gir liten mening nå

USAs president Joe Biden sier han vil trekke USA ut av Afghanistan innen 11..

NRK - 14 april 21 kl. 20:43

Biden: Begynner tilbaketrekking

– USA vil begynne sin endelige tilbaketrekking fra Afghanistan den 1. mai, sier president Joe Biden. Han sier de amerikanske styrkene skal være ute av landet før markeringen av 20-årsdagen for terrorangrepet mot USA 11.

NRK - 14 april 21 kl. 19:40

Egne styrker kan forsvare landet

Afghanistans president Ashraf Ghani sier at regjeringsstyrkene er fullt ut i stand til å forsvare landet. Han har nylig snakket med USAs president Joe Biden. USA, Nato og dermed også Norge planlegger å trekke alle soldater ut av Afghanistan innen september..

NRK - 14 april 21 kl. 17:01

Krever uttrekking innen mai

Taliban fastholder at alle utenlandske styrker må forlate Afghanistan innen 1. mai, i tråd med avtalen de i fjor inngikk med USA. Ifølge høytstående amerikanske kilder vil president Joe Biden trekke amerikanske styrker ut av Afghanistan innen 11.

NRK - 14 april 21 kl. 16:21

Vil trekke USA ut av Afghanistan

USA vil fortsette å støtte Afghanistans regjering, men ikke militært, ifølge lekkasjer fra talen president Joe Biden skal holde om Afghanistan onsdag. I talen vil Biden også si at det nå er på tide å avslutte «Amerikas lengste krig». Nyhetsbyråene AFP og AP har publisert deler av talen..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 12:36

President Biden: Kunngjør at styrkene skal ut av Afghanistan

USAs president Joe Biden vil onsdag kveld kunngjøre at amerikanske styrker skal trekkes ut av Afghanistan innen 11..

NRK - 14 april 21 kl. 11:45

Russland vil «vurdere» invitasjon

– Russland vil nøye vurdere USAs invitasjon til et toppmøte, sier en talsmann for president Vladimir Putin. Invitasjonen fra Joe Biden i går hylles som en diplomatisk seier for russerne i striden om Ukraina, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 14 april 21 kl. 11:38

– Vi drar fra Afghanistan sammen

Nato-landene vil trekke seg ut av Afghanistan sammen, sier USAs utenriksminister Antony Blinken. Natos utenriksministre møtes i en videokonferanse i dag. Om få timer skal president Joe Biden legge fram USAs plan for en tilbaketrekning..

NRK - 14 april 21 kl. 02:53

Biden skal tale til Kongressen

President Joe Biden skal holde sin første tale for en samlet Kongress 28. april. Speaker Nancy Pelosi annonserte i natt at Biden har akseptert invitasjonen.

NRK - 13 april 21 kl. 23:28

Biden inviterer Putin til toppmøte

USAs president Joe Biden snakket tirsdag med sin russiske motpart Vladimir Putin og inviterte ham til et toppmøte i den nærmeste framtid. Ifølge Det hvite hus foreslo Biden å holde møtet på nøytral grunn i et «tredje land»..

NRK - 13 april 21 kl. 17:44

Venter Afghanistan-nytt onsdag

USA skal trekke alle styrkene sine ut av Afghanistan innen 11. september. Det sier annonyme kilder til nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 13 april 21 kl. 04:53

Tåregass mot demonstranter

Politiet i Minneapolis bruker tåregass mot demonstranter som bryter portforbudet. Mange protesterer i gatene etter at politiet søndag skjøt en svart 20-åring, trolig ved en feiltakelse. President Joe Biden har oppfordret til ro..

NRK - 13 april 21 kl. 01:06

Biden kondolerer offerets familie

President Joe Biden kondolerer familien til 20 år gamle Daunte Wright som ble skutt av en politikvinne i Minneapolis søndag, trolig ved en feil. Biden skriver på Twitter at han tenker på den smerte og det sinne som svarte amerikanere opplever daglig..

NRK - 09 april 21 kl. 22:50

Biden vil ikke øke forsvarsbudsjett

USAs president Joe Biden setter av 715 milliarder dollar til forsvarsutgifter i sitt første utkast til budsjett. Det er kun en marginal økning fra forgjengeren Donald Trump, som økte forsvarsbudsjettet betydelig i løpet av sin presidentperiode..

NRK - 09 april 21 kl. 21:40

Amazon nei til fagforening

Ansatte ved et av Amazons store lagre i USA har stemt nei til å danne fagforening. Resultatet anses som et stort nederlag for amerikansk fagbevegelse. Forsøket på å organisere de ansatte er blitt støttet av blant andre president Joe Biden..

NRK - 09 april 21 kl. 20:50

Vil vurdere reform av høyesterett

President Joe Biden har nedsatt en kommisjon som skal vurdere det svært kontroversielle forslaget om å utvide USAs høyesterett. Blant spørsmålene som skal vurderes, er størrelsen på domstolen og hvor lenge høyesterettsdommerne bør sitte i stillingene sine. Slik systemet er i dag, utnevnes de på livstid..

VG - 08 april 21 kl. 19:34

Biden om masseskytinger i USA: En skam for nasjonen

Joe Biden har i dag lagt frem flere forslag som skal stramme inn reguleringen av skytevåpen i USA..

NRK - 08 april 21 kl. 19:01

Biden vil regulere skytevåpen

President Joe Biden foreslår å stramme inn reguleringene av hjemmebygde skytevåpen. Han vil også ha strengere regler for ekstrautstyr som holder pistoler mer stabilt. Presidenten tok også til orde for et forbud mot visse typer halvautomatiske våpen..

Dagbladet - 08 april 21 kl. 18:28

Biden: - En internasjonal flause

President Joe Biden kaller våpenkrisen i USA for «en epidemi og en internasjonal flause» og legger fram en rekke forslag for å få bukt med våpenvolden i landet..

Aftenposten - 08 april 21 kl. 16:33

Joe Biden skal pusse opp USA. Rike selskaper skal betale regningen.

President Biden vil fikse opp USA. For å skaffe penger vil han skattelegge hele verden..

VG - 08 april 21 kl. 15:59

Skal ha takket nei til over 140 millioner kroner

Amanda Gorman (23) ble verdenskjent etter å ha fremført sitt eget dikt da Joe Biden ble innsatt som president i januar. Hun hevder hun den siste tiden har takket nei til avtaler verdt 17 millioner dollar - over 140 millioner kroner.

NRK - 08 april 21 kl. 09:24

Gorman på framsida av Vogue

Amanda Gorman blir den første poeten som prydar omslaget til motemagasinet Vogue. Gorman vart verdskjend over natta etter at ho framførte diktet «The Hill We Climb» på innsetjinga av USAs president Joe Biden i januar..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt