Joe Biden

Friday, 30 September, 20:56

Nyheter om Joe Biden

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 15 jul 22 kl. 21:27

Biden diskuterte Khashoggi-drapet med Mohammed bin Salman

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah, skriver NTB. Det tok ikke lang tid før kritikken mot presidenten kom. Mohammed bin Salman, er regnet som landets reelle leder.

Klartale - 05 jun 22 kl. 06:00

Kan vi stole på det Joe Biden sier?

Joe Biden er USAs president. Han har mange års erfaring med utenriks-politikk. Likevel klarer den 79 år gamle mannen å skape mye oppmerksomhet rundt seg.

NRK - 24 sep 22 kl. 06:57

Sir Elton John fikk medalje av president Biden

Artisten Sir Elton John ble rørt til tårer da president Joe Biden overrasket artisten med en National Humanties medalje fredag. – Jeg er aldri overrasket, men jeg er overrasket, sa en synlig rørt John. 'Han fikk prisen etter en opptreden på South Lawn i Det hvite hus fredag.

Klartale - 19 sep 22 kl. 14:45

Bilder fra begravelsen til dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth får en storslått begravelse. Det kalles for århundrets seremoni. Familien hennes og kongelige er der.

NRK - 06 sep 22 kl. 05:53

Biden langet ut mot Trump-republikanere

President Joe Biden langet ut mot MAGA-republikanere og det ekstreme høyre da han mandag talte til fagforeningsmedlemmer i delstatene Wisconsin og Pennsylvania som kan bli avgjørende i mellomvalget i november. – Middelklassen bygde Amerika. Det vet alle, men det var fagbevegelsen som bygde middelklassen, sa Biden i en tale på Labor Day, arbeidets dag, i Milwaukee i Wisconsin.

NRK - 02 sep 22 kl. 20:13

Biden ber om 470 milliarder kroner for å takle kriser

President Joe Biden ber Kongressen bevilge over 470 milliarder kroner øremerket Ukraina, koronapandemien, apekopper og naturkatastrofer. Biden ber om rundt 137 milliarder kroner som skal gå til militærhjelp, etterretningsbistand og budsjettstøtte til Ukraina. Ifølge sjefen for budsjettkontoret i Det hvite hus, Shalanda Young, er rundt tre firedeler av de rundt 400 milliarder kronene Kongressen bevilget tidligere i år, nå brukt.

NRK - I førrgår: 18:26

USA fnyser av russiske sabotasje-anklager

Russland krever at USA sier noe om hvorvidt amerikanerne står bak lekkasjene i Nord Stream-rørledningene. – Latterlig antydning, svarer USA. – Vi vet alle at Russland har en lang historie med å spre disinformasjon, og nå gjør de det igjen, sier Adrienne Watson, talskvinne for USAs nasjonale sikkerhetsråd (NSC).

NRK - Igår: 21:39

Joe Biden lover kamp mot sult og overvekt i USA

President Joe Biden mener det er på tide at amerikanere endrer kostholdet sitt. Han vil ha slutt på både sult, sykelig overvekt og diettrelaterte sykdommer. Onsdag var Biden vert for en konferanse om sult, ernæring og helse som ble arrangert i Det hvite hus.

NRK - 21 sep 22 kl. 17:36

Biden: USA søker ikke en konflikt med Kina

– USA ønsker å fremme fred og stabilitet i Taiwanstredet, sa president Joe Biden i en tale til FN. Kina mener at Taiwan bør være en del av Kina. Taiwan ønsker å være uavhengig.

NRK - 19 sep 22 kl. 00:14

Biden sier han har advart Xi mot å støtte Russland

USA har advart Kina mot at investorer vil trekke seg ut av landet i stor skala om de støtter Russland i krigen mot Ukraina, sier USAs president Joe Biden. Biden har sagt til Xi at det vil være en «gigantisk feil» å bryte med sanksjonene som er innført mot Russland etter invasjonen av nabolandet, sier han i et utdrag fra et intervju som skal sendes søndag. Videre sier Biden at det ikke er noe som tyder på at Kina aktivt har støttet opp om Russlands krigføring med våpensalg.

NRK - 14 sep 22 kl. 17:05

Biden ringte kong Charles for å kondolere

USAs president har ringt kong Charles og formidlet sin kondolanse etter dronning Elizabeths død og amerikanernes beundring for den avdøde dronningen. Ifølge Det hvite hus fortalte Joe Biden at han «med glede mintes dronningens vennlighet og gjestfrihet» Presidenten og førstedame Jill var gjester hos dronning Elisabeth på Windsor slott i juni. – Biden formidlet også det amerikanske folkets beundring for dronningen, hvis verdighet og stabilitet styrket det varige vennskapet og spesielle forholdet mellom USA og Storbritannia.

NRK - 11 sep 22 kl. 15:28

Biden markerte 21-årsdagen for 11. september-angrepene

President Joe Biden la søndag ned en krans ved Pentagon til minne om ofrene for 11. september-angrepene i 2001. Den alvorstunge seremonien ble avholdt mens regnet øste ned i Washington-området.

NRK - 06 sep 22 kl. 05:53

Biden langer ut mot Trump-republikanere

President Joe Biden langet ut mot MAGA-republikanere og det ekstreme høyre da han mandag talte til fagforeningsmedlemmer i to delstater. – Middelklassen bygde Amerika. Det vet alle, men det var fagbevegelsen som bygde middelklassen, sa han i en tale på Labor Day, arbeidets dag, i Milwaukee i Wisconsin.

NRK - 45 minutter siden

Biden: Orkanen «Ian» kan bli en av de verste i historien

USAs president Joe Biden sier i en tale fredag at han frykter ødeleggelsene etter orkanen «Ian» kan bli de verste i amerikansk historie. Han har gjort alle tilgjengelige grep for å redde liv, sa Biden, ifølge Reuters. – Vi begynner først nå å se omfanget av ødeleggelsene.

NRK - 45 minutter siden

Biden mener Putin sliter

USAs president Joe Biden sier fredag at den russiske tvangsinlemmelsen av fire ukrainske regioner er et tegn på at Vladimir Putin sliter. Biden advarte samtidig Russland om at USA vil forsvare hver centimeter av Natos territorium. Han sier USA og deres allierte ikke vil la seg skremme av Putin.

NRK - 03 sep 22 kl. 04:21

Biden ber om 470 milliarder kroner for å takle kriser

President Joe Biden ber Kongressen bevilge over 470 milliarder kroner øremerket Ukraina, koronapandemien, apekopper og naturkatastrofer. Biden ber om rundt 137 milliarder kroner som skal gå til militærhjelp, etterretningsbistand og budsjettstøtte til Ukraina. Ifølge sjefen for budsjettkontoret i Det hvite hus, Shalanda Young, er rundt tre firedeler av de rundt 400 milliarder kronene Kongressen bevilget tidligere i år, nå brukt.

VG - Igår: 15:38

Joe Biden: – Kan bli den verste orkanen i Floridas historie

NAPLES, FLORIDA/OSLO (VG) President Joe Biden sier orkanen «Ian» kan bli den mest dødelige i Floridas historie..

VG - Igår: 15:38

Joe Biden: – Kan bli den dødeligste orkanen i Floridas historie

NAPLES, FLORIDA/OSLO (VG) President Joe Biden sier orkanen «Ian» kan bli den mest dødelige i Floridas historie..

NRK - 02 sep 22 kl. 03:13

Biden beskylder Trumps støttespillere for å true demokraitet

Donald Trump og Maga-republikanerne representerer ekstremisme som truer selve grunnlaget for vår republikk, sa USAs president Joe Biden da han holdt en tale i natt. Maga er er forkortelse for Donald Trumps slagord: Make America Great Again. Biden oppfordret folk til å bruke stemmeretten sin i høstens mellomvalg til kongressen.

NRK - 02 sep 22 kl. 03:13

Biden beskylder Trump og hans støttespillere for å true demokratiet

Donald Trump og Maga-republikanerne representerer ekstremisme som truer selve grunnlaget for vår republikk, sa USAs president Joe Biden da han holdt en tale i natt. Maga er forkortelse for Donald Trumps slagord: Make America Great Again. Biden oppfordret folk til å bruke stemmeretten sin i høstens mellomvalg til kongressen.

NRK - Igår: 21:57

Biden trodde avdød kongresskvinne satt i salen

President Joe Biden trodde åpenbart at den avdøde kongresskvinnen Jackie Walorski var blant deltakerne under en matkonferanse i Det hvite hus onsdag. – Jackie, er du her, ropte presidenten ut over salen. – Hvor er Jackie, jeg trodde at hun skulle være her, fortsatte han og glemte tilsynelatende at Jackie Walorski omkom i en bilulykke i august og at han selv den gang omtalte nyheten som «sjokkerende og trist».

NRK - I førrgår: 13:51

Russland krever svar fra USA om Nord Stream

– President Joe Biden er forpliktet til å svare på om Washington står bak gasslekkasjene fra Nord Stream- rørledningene fra Russland til Europa, sa talskvinne for det russiske forsvarsministeriet, Maria Zakharova, onsdag. Hun refererte til Joe Biden som skal ha sagt i februar, at dersom Russland invaderte Ukraina, så ville Nord Stream være «ferdig». – Nå må han svare på om USA har gjort alvor av trusselen, sa Zakharova..

NRK - 27 sep 22 kl. 00:34

Biden ber om kutt i bank- og mobil-gebyrer

I USA oppfordrer president Joe Biden bensinstasjonskjeder, banker og mobiloperatører til å kutte i kostnadene for kundene, melder Reuters. Biden sier at gebyrer for overtrekk på bankkontoer og avslutningsgebyrer på mobilabonnement «skader familier». Han ba også om at pumpeprisene må kuttes «nå»..

NRK - 23 sep 22 kl. 23:25

Biden advarer Russland

USAs president Joe Biden truer Russland med raske og alvorlige konsekvenser dersom Moskva annekterer flere områder i Ukraina etter gjennomførte folkeavstemninger. – Russlands folkeavstemninger er en farse. Det er falske påskudd for å prøve å annektere deler av Ukraina med makt og det er åpenbart i strid med folkeretten, sier Biden.

NRK - 21 sep 22 kl. 17:13

Biden kaller Putin skamløs

Massegraver og tegn på tortur i Izum, slik oppsummerer Joe Biden krigsforbrytelser fra Russlands president Putin. – Ingen har truet Russland, ingen andre enn Russlan har søkt konflikt, sier Biden.

NRK - 19 sep 22 kl. 04:32

Biden: Koronapandemien i USA er over

USAs president Joe Biden sier i et intervju at koronapandemien i USA er over. Det er nesten ingen smittevernrestriksjoner igjen i landet, og reisevirksomheten er tilbake på samme nivå som før pandemien. – Pandemien er over.

NRK - 19 sep 22 kl. 02:20

Biden vet ikke om han vil stille i 2024

President Joe Biden sier at han ennå ikke har bestemt seg for om han vil stille opp som det demokratiske partiets presidentkandidat i 2024, selv om han tidligere har sagt at han vil stille. Biden, som blir 80 i november, sa til kanelen CBS og TV-programmet «60 minutes» søndag, at han har som intensjon å satse på gjenvalg. Men det er bare en intensjon, sa han.

NRK - 18 sep 22 kl. 18:40

Biden viste dronning Elizabeth den siste ære

USAs president Joe Biden og kona Jill kom søndag til Westminster Hall for å vise dronning Elizabeth den siste ære. Den amerikanske presidenten er en av svært mange stats- og regjeringssjefen som har kommet til London for å delta i dronningens begravelse mandag. Søndag ettermiddag gjorde Biden som tusenvis av andre har gjort de siste dagene; å besøke Westminster Hall der dronningen ligger på paradeseng.

NRK - 26 jul 22 kl. 02:46

Biden fordømmer Trumps unnfallenhet under kongresstormingen

USAs president Joe Biden fordømte tidligere president Donald Trump manglende forsøk på å stanse angrepet på kongressen 6. januar i fjor. Det kom frem i en tale som koronasmittede Biden hadde spilt inn til et årsmøte for svarte politiledere i USA.

NRK - 26 jul 22 kl. 02:46

Biden fordømmer Trumps manglende forsøk på å stanse kongresstormingen

USAs president Joe Biden fordømte tidligere president Donald Trump manglende forsøk på å stanse angrepet på kongressen 6. januar i fjor. Det kom frem i en tale som koronasmittede Biden hadde spilt inn til et årsmøte for svarte politiledere i USA.

NRK - 21 jul 22 kl. 12:54

Biden vil trappe innsatsen mot kriminalitet kraftig opp

USAs president Joe Biden legger torsdag fram en ny plan for bekjempelse og forebygging av kriminalitet. Prislappen er 37 milliarder dollar. Biden vil be om at Kongressen bevilger pengene som del av budsjettforslaget, opplyser en tjenesteperson i Biden-administrasjonen som har gitt AP innsyn i plandokumentet.

NRK - 15 jul 22 kl. 17:42

Joe Biden møter Mohammed bin Salman

USAs president Joe Biden møter Saudia Arabias kronprins Mohammed bin Salman, skriver Reuters. Biden landet i dag i dag i Jeddah i Saudi Arabia, etter å ha vært i Israel. I Jeddah skal Biden delta på et møte i det såkalte Golfrådet der også ledere fra Egypt, Irak og Jordan er invitert, skriver NTB..

NRK - 13 jul 22 kl. 22:32

Biden lover hard linje mot Iran

Forholdet mellom Israel og USA er bunnsolid, fastslo president Joe Biden da han ankom Israel på sin første reise til Midtøsten etter at han ble president. Israel har ikke lagt skjul på at den aller viktigste saken de vil snakke med Biden om, er atomprogrammet til Iran. I et intervju som Biden ga til den israelske TV-kanalen Channel 12 like før avreise, forsikrer han israelske ledere om at USA også er villig til å bruke militærmakt hvis det er hva som må til for hindre at Iran eventuelt skaffer seg atomvåpen.

NRK - 09 aug 22 kl. 18:58

Joe Biden satser flere hundre milliarder på teknologiproduksjon

USAs president legger flere hundre milliarder kroner på bordet for å øke landets produksjon av halvledere og andre høyteknologiske komponenter. Joe Biden signerte tirsdag Chips and Science Act som har en ramme på rundt 500 milliarder kroner. Med de pengene håper Biden å skjerpe landets konkurranseevne i teknologisektoren, som USA frykter at Kina skal dominere.

Klartale - 12 jul 22 kl. 09:06

Nasa har publisert første bilde med farger fra romteleskop

Tirsdag fikk vi se det første bildet med farger fra James Webb-teleskopet. Teleskopet skal ta bilder av verdensrommet. Og har erstattet det gamle, som het Hubble.

VG - 17 timer siden

Biden irritert av journalistens spørsmål

På en pressekonferanse torsdag nekter USAs president Joe Biden å svare på spørsmål om Nord Stream-lekkasjene..

NRK - 02 sep 22 kl. 21:03

Biden-utsending til Etiopia for å mane til fred

USA krever slutt på kamphandlingene som har blusset opp igjen i Etiopia, og president Joe Biden sender nå sin spesialutsending til landet. Denne uka brøt det ut nye kamper mellom TPLF-opprørerne i Tigray-regionen og regjeringsstyrker støttet av alliert milits, og begge sider anklager motparten for brudd på våpenhvilen. Ifølge TPLF støttes regjeringsstyrkene av soldater fra nabolandet Eritrea, noe også USA hevder, men Eritrea har nektet for.

NRK - Igår: 13:47

Biden erklærer katastrofe i Florida

USAs president Joe Biden erklærer torsdag katastrofe i Florida, etter at orkanen «Ian» rammet delstaten. Det vil nå gis føderal bistand for å hjelpe på innsatsen fra delstats- og lokalt nivå. Det kommer frem i en pressemelding fra Det hvite hus..

NRK - 02 sep 22 kl. 00:43

Biden: Trumps støttespillere ønsker å ta USA bakover i tid

Støttespillerne til Donald Trump ønsker å ta USA tilbake til en tid der innbyggerne hadde langt færre rettigheter, ifølge USAs president Joe Biden. Presidenten advarer videre om at det amerikanske demokratiet ikke kan tas for gitt, går det fram av et utdrag av en tale han skal holde i Philadelphia torsdag kveld. Flere amerikanske medier har fått tilgang til utdraget.

Klartale - 27 sep 22 kl. 07:00

Krigen i Ukraina kan gå mot en ny fase

Det er folkeavstemning i flere ukrainske fylker. De er alle okkupert av Russland. Det er Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

NRK - 30 aug 22 kl. 22:57

Biden vil forby salg av angrepsvåpen til sivile

President Joe Biden sier at han vil gjøre et nytt forsøk på å forby salg av angrepsvåpen til sivile i USA. – Jeg er fast bestemt på å forby angrepsvåpen her i landet, sa Biden under en tale i Wilkes-Barre i Pennsylvania tirsdag. USA har hittil i år opplevd 450 masseskytinger, og i mange av disse har gjerningspersonen benyttet militærlignende angrepsvåpen.

Klartale - 02 aug 22 kl. 09:13

Lederen av al-Qaida er drept i droneangrep

Ayman al-Zawahri var lederen av terrorgruppa al-Qaida. USAs president Joe Biden bekreftet mandag kveld at han er drept.– Rettferdigheten har skjedd.

NRK - 02 aug 22 kl. 01:35

Biden: Al Qaidas leder drept i droneangrep

USAs president Joe Biden bekrefter at Al Qaida-leder, Ayman al-Zawahiri, ble drept i et amerikansk droneangrep. Angrepet fant sted i Afghanistans hovedstad Kabul lørdag. – al-Zawahiri var Bin Ladens nestkommanderende under terrorangrepene 11.

Klartale - 05 jul 22 kl. 15:50

Basketstjerne ber om hjelp til å komme seg ut av Russland

17. februar ble Brittney Griner pågrepet på flyplassen i Moskva i Russland. Basketball-spilleren fra USA har vært i fengsel siden.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com