Joe Biden

Lørdag, 17 April, 07:04

Nyheter om Joe Biden

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 jan. 21 kl. 19:11

Pence gratulerer med seieren

Visepresident i USA, Mike Pence, har ringt påtroppende visepresident Kamala Harris for å gratulere henne og påtroppende president Joe Biden med valgseieren i det amerikanske presidentvalget. Det melder The New York Times. Telefonsamtalen mellom Pence og Harris ble den første de to holdt siden visepresident-debatten, høsten 2020.

NRK - 14 april 21 kl. 02:53

Biden skal tale til Kongressen

President Joe Biden skal holde sin første tale for en samlet Kongress 28. april. Speaker Nancy Pelosi annonserte i natt at Biden har akseptert invitasjonen.

NRK - 02 april 21 kl. 23:18

President Joe Biden «knust»

President Joe Biden sier han er «knust» etter at politibetjent William F. Evans døde etter at å ha blitt truffet av en bil som kjørte inn i en politibarrikade utenfor Kongressen. – Vi kondolerer til familien, og alle som sørger, skriver Biden..

NRK - 3 timer siden

Biden beholder tak på flyktninger

USAs president Joe Biden beholder taket på 15.000 nye flykninger per år, som er historisk lavt og på samme nivå som forgjengeren Donald Trump. Det hvite hus varsler at Biden vil komme med et nytt og høyere tall innen 15.

NRK - 4 timer siden

Biden: Bra at Iran er med i samtale

USAs president Joe Biden sier det er for tidlig å vite om de indirekte samtalene med Iran vil ende i gjenoppliving av atomavtalen. – Det er ikke til hjelp at Iran har økt anrikingen av uran, men vi er fornøyd med at de er med i samtalene, sier Biden..

NRK - 13 april 21 kl. 23:28

Biden inviterer Putin til toppmøte

USAs president Joe Biden snakket tirsdag med sin russiske motpart Vladimir Putin og inviterte ham til et toppmøte i den nærmeste framtid. Ifølge Det hvite hus foreslo Biden å holde møtet på nøytral grunn i et «tredje land»..

NRK - 13 april 21 kl. 01:06

Biden kondolerer offerets familie

President Joe Biden kondolerer familien til 20 år gamle Daunte Wright som ble skutt av en politikvinne i Minneapolis søndag, trolig ved en feil. Biden skriver på Twitter at han tenker på den smerte og det sinne som svarte amerikanere opplever daglig..

NRK - 07 april 21 kl. 22:46

Biden fremmer tiltak mot skytevåpen

USAs president Joe Biden vil torsdag legge fram en rekke tiltak for å få bukt med volden med skytevåpen i USA, ifølge nyhetsbyrået AP. Biden ventes å varsle strengere reguleringer som krever at kjøpere av såkalte «spøkelsesvåpen» blir gjenstand for bakgrunnssjekk..

NRK - 29 mars 21 kl. 19:37

Biden følger med på Floyd-saken

USAs president Joe Biden følger nøye med på rettssaken mot Derek Chauvin, som er anklaget for drapet på George Floyd. Det sa Bidens talskvinne Jen Psaki da rettssaken mot Chauvin startet mandag. Psaki la til at Biden har kalt drapet på Floyd en hendelse som virkelig åpner sår i USA..

NRK - 25 mars 21 kl. 19:38

Biden stiller til gjenvalg

Joe Biden sier han forventer at han og visepresident Kamala Harris vil stille til gjenvalg i 2024. Biden er 78 år gammel og den eldste som har inntatt det hvite hus. Blir han gjenvalgt, vil han være 82 år når han tar fatt på neste periode..

Aftenposten - 25 mars 21 kl. 12:40

Få presidenter har holdt munn så lenge som Joe Biden. I dag skal han grilles.

Da Joe Biden onsdag ble spurt om han var klar til pressekonferansen torsdag, svarte han med en selvironisk….

NRK - 18 mars 21 kl. 20:46

Biden: 65% over 65 har fått vaksine

USAs president Joe Biden sier at 65 prosent av amerikanere over 65 år nå har fått minst en dose koronavaksine, melder Reuters. Biden sier også at de på fredag vil nå målet om at 100 doser skulle sette i løpet av hans 100 første dager som president..

NRK - 17 mars 21 kl. 15:36

Biden: Vanskelig å nå frist

Det blir vanskelig for USA å rekke fristen 1. mai for tilbaketrekking av troppene i Afghanistan, sier president Joe Biden til ABC News. I intervjuet presiserer Biden at det ikke vil ta mye lengre tid.

NRK - 3 minutter siden

Biden: – En nasjonal skam

President Joe Biden sier det er en nasjonal skam at så mange mennesker dør i voldshendelser med skytevåpen i USA. Han sa dette fredag på en felles pressekonferanse med den japanske statsministeren som var på besøk i Det hvite hus..

NRK - 14 feb. 21 kl. 05:40

Joe Biden: – Demokratiet er skjørt

USAs president Joe Biden sier at stormingen av Kongressen 6. januar, som Trump var tiltalt for å oppildne til, viser at demokratiet er skjørt. – Dette triste kapitelet i vår historie er en påminnelse om at det alltid må forsvares, sier Biden..

NRK - 12 timer siden

Biden vil ikke ha flere flyktninger

President Joe Biden har gitt ordre om økt tempo i saksbehandlingen for flyktninger til USA. Han har imidlertid ikke økt taket på antall flyktninger USA skal ta imot i år, som hans forgjenger Donald Trump satte til 15.000, melder nyhetsbyrået AP..

VG - 17 mars 21 kl. 03:09

Joe Biden til migranter: – Ikke kom!

USAs president Joe Biden kommer med en klar melding til migranter som ønsker å komme til USA..

NRK - 16 timer siden

Indisk produsent ber Biden om hjelp

Sjefen for indiske Serum Institute, SII, ber USAs president Joe Biden gjøre slutt på et eksportforbud for råmaterialer til vaksineproduksjon. SII er verdens største vaksineprodusent , men får ikke produsert nok AstraZeneca-vaksiner til kundene..

Aftenposten - Igår: 22:10

Biden straffer Putin for innblanding i fjorårets valg. Russland sier de vil svare.

Russland sier de må svare, etter at president Joe Biden straffer dem strengt for innblandingen i fjorårets valg..

NRK - 12 feb. 21 kl. 05:25

Biden har ikkje ringt Netanyahu

USAs president Joe Biden har enno ikkje ringt Israels statsminister Benjamin Netanyahu, tre veker etter at Biden tiltrådte. Biden ser ut til å ha god tid. Israel er rekna som USA sin næraste allierte i Midtausten..

Aftenposten - I førrgår: 20:48

Biden om Afghanistan: – Å fortsette en dyr krig gir liten mening nå

USAs president Joe Biden sier han vil trekke USA ut av Afghanistan innen 11..

NRK - I førrgår: 20:43

Biden: Begynner tilbaketrekking

– USA vil begynne sin endelige tilbaketrekking fra Afghanistan den 1. mai, sier president Joe Biden. Han sier de amerikanske styrkene skal være ute av landet før markeringen av 20-årsdagen for terrorangrepet mot USA 11.

NRK - I førrgår: 16:21

Vil trekke USA ut av Afghanistan

USA vil fortsette å støtte Afghanistans regjering, men ikke militært, ifølge lekkasjer fra talen president Joe Biden skal holde om Afghanistan onsdag. I talen vil Biden også si at det nå er på tide å avslutte «Amerikas lengste krig». Nyhetsbyråene AFP og AP har publisert deler av talen..

Aftenposten - I førrgår: 12:36

President Biden: Kunngjør at styrkene skal ut av Afghanistan

USAs president Joe Biden vil onsdag kveld kunngjøre at amerikanske styrker skal trekkes ut av Afghanistan innen 11..

NRK - 12 mars 21 kl. 03:14

Japans statsminister møter Biden

Statsminister i Japan, Yoshihide Suga, vil neste måned reise til USA for å møte president Joe Biden. Suga blir den første utenlandske lederen som møter Biden ansikt til ansikt, melder AFP..

NRK - 12 mars 21 kl. 01:00

Biden setter vaksinemål

President Joe Biden vil beordre de ulike statene i landet om å tilby koronavaksine til alle voksne innen 1. mai, opplyser kilder i regjeringen. Biden skal i natt holde tale for det amerikanske folket, der det er ventet at tiltaket blir kunngjort..

VG - 12 mars 21 kl. 02:32

Joe Biden om vaksine-mål: – Vi vil ikke bare nå det, vi vil slå det

På ettårsdagen for nedstengningen av USA lovet Joe Biden lys i enden av tunnelen. Vaksinene er oppskriften, og presidenten sier at alle landets voksne skal være kvalifisert for vaksine innen 1. mai..

VG - 12 mars 21 kl. 02:32

Joe Biden ut mot hatkriminalitet: – Det er galt, det er uamerikansk, og det må ta slutt

USAs president Joe Biden tar et oppgjør med angrep på amerikanere med asiatisk opphav i kjølvannet av coronapandemien..

NRK - 10 mars 21 kl. 22:44

Biden:– Folk får en reel sjanse

USAs president Joe Biden håper hans nye krisepakke på 1.900 milliarder dollar vil bidra til å gjenreise landets økonomi etter koronapandemien. – Dette vil gi ryggraden i vår nasjon, folket som holder landet gående, en reel sjanse sa Biden onsdag..

NRK - 10 mars 21 kl. 22:44

Biden:– Folk får en reell sjanse

USAs president Joe Biden håper hans nye krisepakke på 1.900 milliarder dollar vil bidra til å gjenreise landets økonomi etter koronapandemien. – Dette vil gi ryggraden i vår nasjon, folket som holder landet gående, en reell sjanse sa Biden onsdag..

NRK - 09 april 21 kl. 22:50

Biden vil ikke øke forsvarsbudsjett

USAs president Joe Biden setter av 715 milliarder dollar til forsvarsutgifter i sitt første utkast til budsjett. Det er kun en marginal økning fra forgjengeren Donald Trump, som økte forsvarsbudsjettet betydelig i løpet av sin presidentperiode..

VG - 08 april 21 kl. 19:34

Biden om masseskytinger i USA: En skam for nasjonen

Joe Biden har i dag lagt frem flere forslag som skal stramme inn reguleringen av skytevåpen i USA..

NRK - 08 april 21 kl. 19:01

Biden vil regulere skytevåpen

President Joe Biden foreslår å stramme inn reguleringene av hjemmebygde skytevåpen. Han vil også ha strengere regler for ekstrautstyr som holder pistoler mer stabilt. Presidenten tok også til orde for et forbud mot visse typer halvautomatiske våpen..

Dagbladet - 08 april 21 kl. 18:28

Biden: - En internasjonal flause

President Joe Biden kaller våpenkrisen i USA for «en epidemi og en internasjonal flause» og legger fram en rekke forslag for å få bukt med våpenvolden i landet..

Aftenposten - 08 april 21 kl. 16:33

Joe Biden skal pusse opp USA. Rike selskaper skal betale regningen.

President Biden vil fikse opp USA. For å skaffe penger vil han skattelegge hele verden..

NRK - 08 april 21 kl. 07:35

Åpner for Bidens samferdselsplan

I USA åpner Republikanerne for å støtte samferdselsplanen til president Joe Biden, men ikke finansiere den ved å reversere skattekutt. Biden vil øke skatten for store selskaper og rike amerikanere for å finansiere planen på 17.000 milliarder dollar..

VG - 06 april 21 kl. 22:42

Biden: Alle voksne amerikanere kan stille seg i vaksinekø innen 19. april

Tirsdag kveld annonserte USAs president Joe Biden at alle voksne amerikanere vil kunne stille seg i vaksinekø innen 19.april. Presidenten advarte også mot å tro at USA har nådd enden av tunellen i kampen mot coronaviruset..

VG - 06 april 21 kl. 22:42

Biden: Alle voksne amerikanere kan stille seg i vaksinekø innen 19.april

Tirsdag kveld annonserte USAs president Joe Biden at alle voksne amerikanere vil kunne stille seg i vaksinekø innen 19.april. Presidenten advarte også mot å tro at USA har nådd enden av tunellen i kampen mot coronaviruset..

NRK - 03 april 21 kl. 00:17

Biden fjerner Trumps ICC-sanksjoner

USAs president Joe Biden opphevet fredag sanksjonene som Donald Trump hadde innført mot to ansatte i Den internasjonale straffedomstolen (ICC). Utenriksminister Antony Blinken sier at USA fortsatt er sterkt uenig i noen av domstolens oppgaver..

NRK - 02 mars 21 kl. 06:29

Biden og Lopez Obrador i møte

Innvandring og koronavirus var tema då presidenten i USA Joe Biden måndag heldt sitt fyrste møte med sin mexicanske motpart Andres Manuel Lopez Obrador. – USA og Mexico er sterkare når vi står saman. Men vi har ikkje vore perfekte naboar, sa Biden..

Aftenposten - 31 mars 21 kl. 23:30

Biden om gigantplanen sin: – Wall Street bygde ikke dette landet

USAs president Joe Biden hevder at hans massive infrastrukturplan vil sette «hundretusenvis av folk i arbeid»..

NRK - 31 mars 21 kl. 23:11

USA satser stort på infrastruktur

President Joe Biden kunngjorde onsdag kveld et massivt infrastrukturprogram på 2 billioner som han mener vil føre til millioner med arbeidsplasser i landet. – Dette er den største amerikanske jobbinvesteringen siden andre verdenskrig, sa Biden..

E24 - 31 mars 21 kl. 22:50

Biden om gigantplan: – Wall Street bygde ikke dette landet

USAs president Joe Biden taler direkte om sin massive infrastrukturplan. USA-forsker Svein Melby kaller planen et «paradigmeskifte»..

VG - 31 mars 21 kl. 22:19

Biden presenterer gigantsatsing på infrastruktur

USAs president Joe Biden presenterer onsdag sine planer om en svært omfattende satsing på samferdsel og infrastruktur. Deler av finansieringen vil trolig komme fra økte skatter..

VG - 31 mars 21 kl. 22:19

Biden presenterer gigantsatsing på infrastruktur: – Vil hjelpe oss til å vinne mot Kina

USAs president Joe Biden presenterer onsdag sine planer om en svært omfattende satsing på samferdsel og infrastruktur. Deler av finansieringen vil trolig komme fra økte skatter..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt