Jerusalem

Monday, 17 December, 03:41

Nyheter om Jerusalem

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 03:52

Australia anerkjenner Jerusalem

Australia har vedteke å formelt anerkjenne Vest-Jerusalem som Israels hovudstad, men vil ikkje flytte ambassaden sin dit før det er fred mellom Israel og palestinarane og ein tostatsløysing er på plass, sa statsminister Scott Morrison laurdag..

Aftenposten - Igår: 08:19

Australia flytter ikke ambassaden til Jerusalem

Australia anerkjenner Vest-Jerusalem som Israels hovedstad, men flytter inntil videre ikke landets ambassade dit..

NRK - 18 Oct 18 kl. 19:56

Palestina-kontor til ambassade

USA slår sammen generalkonsulatet for Palestina med den nye ambassaden i Jerusalem. Utenriksminister Pompeo sier USA vil effektivisere: – Det dreier seg ikke om noe signal om å endre USAs politikk rundt Jerusalem, Vestbredden eller Gazastripen..

NRK - 01 Nov 18 kl. 23:22

Jublar over ambassadeflytting

Israels statsminister Benjamin Netanyahu hyllar Brasils nyvalde president, Jair Bolsonaro, fordi han vil flytte landet ambassade frå Tel Aviv til Jerusalem. Netanyahu kallar det eit «historisk, korrekt og spennande steg», melder nyheitsbyrået AFP..

Hegnar.no - 18 Oct 18 kl. 19:42

USA slår sammen sitt Palestina-kontor med ambassaden i Jerusalem

USA har besluttet å slå sammen landets generalkonsulat for Palestina med den nye ambassaden i Jerusalem, opplyser USAs utenriksminister Mike Pompeo..

NRK - 01 Nov 18 kl. 12:20

Flytter ambassade i Israel

Den nyvalgte høyrepopulistiske presidenten i Brasil, Jair Bolsonaro, bekrefter at han vil flytte landets ambassade i Israel til Jerusalem. Bolsonaro sa under valgkampen at han ville følge Donald Trumps eksempel og flytte ambassaden fra Tel Aviv..

NRK - 31 Oct 18 kl. 13:33

Mossad tipsa dansk etterretning

Mossad bidrog med informasjon som til slutt avslørte norsk-iranaren som planla eit attentat i Danmark, det skriv The Jerusalem Post. Den norske statsborgaren vart arrestert i Sverige 21. oktober, og vart utlevert til Danmark..

NRK - 15 Oct 18 kl. 18:22

Drept etter forsøk på knivangrep

En palestinsk mann som ifølge hæren forsøkte å knivstikke en israelsk soldat nær en bosetting på den okkuperte Vestbredden, er skutt og drept. Det skriver NTB. Ingen soldater eller sivile ble såret, skriver The Jerusalem Post..

NRK - 16 Oct 18 kl. 07:36

Kan å flytte ambassaden i Israel

Regjeringen i Australia sier de er åpne for flytte landets ambassade i Israel fra Tel-Aviv til Jerusalem. Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han er "Veldig takknemlig" for at Australia nå vurderer å flytte ambassaden.

NRK - 16 Oct 18 kl. 07:36

Kan flytte ambassaden i Israel

Regjeringen i Australia sier de er åpne for å flytte landets ambassade i Israel fra Tel-Aviv til Jerusalem. Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han er "Veldig takknemlig" for at Australia nå vurderer å flytte ambassaden.

NRK - 23 Sep 18 kl. 09:03

Sør-Afrika tilbake i Jerusalem

Fire måneder etter at Sør-Afrika hentet hjem sin ambassadør til Israel i protest mot drap på sivile palestinere ved grensen til Gaza, er ambassadøren tilbake i Jerusalem, skriver Times of Israel. Også Tyrkia hentet hjem sin ambassadør i protest..

Aftenposten - 13 Sep 18 kl. 12:28

Eurovision-finalen blir ikke i Jerusalem

Neste års finale i Eurovision Song Contest blir arrangert i Tel Aviv i Israel, bekrefter Den europeiske kringkastingsunion (EBU) i en pressemelding..

Dagbladet - 13 Sep 18 kl. 12:17

Fikk ikke ønsket oppfylt. Tel Aviv blir Eurovision-by

Tel Aviv blir vertsby for neste års Eurovision Song Contest - ikke Jerusalem..

NRK - 18 Aug 18 kl. 01:23

Knivmann skutt i Jerusalem

Politiet i Jerusalem har skutt en mann som truet en politimann med kniv, melder AFP. Det er uklart hvor alvorlig skadd mannen ble av skuddene, men ingen politifolk ble skadd. Hendelsen skjedde like utenfor murene til gamlebyen i Jerusalem..

NRK - 07 Sep 18 kl. 02:05

USA ber Paraguay flytte ambassade

USAs visepresident Mike Pence har bedt paraguayanske myndigheter revurdere avgjørelsen om å flytte landets Israel-ambassade tilbake til Tel Aviv, skriver NTB. Oppfordringen kommer to dager etter at Paraguay stengte sin ambassade i Jerusalem..

NRK - 05 Sep 18 kl. 22:47

Palestinsk ambassade til Paraguay

Palestinarane vil «umiddelbart» opprette ein ambassade i Paraguay, ifølgje det offisielle nyheitsbyåret Wafa. Israel stenger sin ambassade i Paraguay etter at landet skal flytte ambassaden sin tilbake frå Jerusalem til Tel Aviv..

NRK - 05 Sep 18 kl. 20:22

Krever nedleggelse av ambassade

Israels statsminister Benjamin Netanyahu krever at landets ambassade i Paraguay legges ned. Kravet er en reaksjon på at Paraguay besluttet å flytte landets ambassade tilbake til Tel Aviv, bare tre måneder etter at den ble overført til Jerusalem..

Hegnar.no - 03 Sep 18 kl. 20:39

Duterte på Israel-besøk – kaller Hitler gal

Filippinenes president Rodrigo Duterte kalte Adolf Hitler «gal» under sitt besøk ved holocaust-minnesmerket i Jerusalem..

NRK - 01 Sep 18 kl. 16:13

Reagerer på at USA kuttar støtte

Det kjem sterke reaksjonar etter at USA fredag sa dei ville kutte støtta til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktningar i Midtausten. Ein talsmann for den palestinske presidenten seier til The Jerusalem Post at avgjerda kan bidra til terror..

Aftenposten - 17 Aug 18 kl. 19:17

Demonstranter drept på Gazastripen

Israelske soldater skal fredag ha drept to palestinske demonstranter på Gazastripen. En palestiner som angivelig angrep en politimann, er drept i Jerusalem..

NRK - 23 Jul 18 kl. 15:40

Sten falt fra Klagemuren

En stein på rundt 100 kilo falt i dag fra Vestmuren, også kjent som Klagemuren, i Jerusalem, ifølge Reuters. Steinen falt fra en høyde på rundt sju meter, og den traff nesten en kvinne som var på stedet for å be..

NRK - 23 Jul 18 kl. 15:40

Stein falt fra Klagemuren

En stein på rundt 100 kilo falt i dag fra Vestmuren, også kjent som Klagemuren, i Jerusalem, ifølge Reuters. Steinen falt fra en høyde på rundt sju meter, og den traff nesten en kvinne som var på stedet for å be..

NRK - 23 Jul 18 kl. 15:40

Stor stein falt fra Vestmuren

En stein på rundt 100 kilo falt i dag fra Vestmuren, også kjent som Klagemuren, i Jerusalem, ifølge Reuters. Steinen falt fra en høyde på rundt sju meter, og den traff nesten en kvinne som var på stedet for å be..

NRK - 22 Jul 18 kl. 19:15

Israel med nye luftangrep mot Syria

Israel har ifølge statlige syriske medier foretatt nye luftangrep mot Syria søndag, skriver AFP. Jerusalem Post skriver at israelske fly sirkler over Syria og har avfyrt raketter mot mål inne i landet. Dette er foreløpig ikke bekreftet av Israel..

NRK - 16 Jul 18 kl. 18:37

Vil selge norsk båt på vei til Gaza

En domstol i Israel sier den norske båten «Kårstein», som er på vei til Gaza med medisinsk utstyr, kan konfiskeres og selges. Det melder Fri fagbevegelse. Jerusalem Post skriver at dommen ble avsagt 11.

NRK - 18 Jul 18 kl. 02:21

Ambassade mye dyrere enn antatt

Ifølge CNN vil USAs nye ambassade i Jerusalem bli rundt 20 millioner dollar dyrere enn først antatt. President Trump sa tidligere i år at USA ville bruke mellom 200.000 og 300.

NRK - 28 Jun 18 kl. 20:35

Prins William besøkte Jerusalem

Prins William besøkte torsdag Jerusalems helligdommer og avsluttet med det en rundreise der han har gått på gummisåler over regionens diplomatiske minefelt. Han la ned blomster på gravstedet til sin oldemor ved St. Magdalenakirken i Øst-Jerusalem..

NRK - 14 May 18 kl. 02:38

Israelsk fotballag vil hete Trump

Fotballaget Beitar Jerusalem vil legge til USAs president til i navnet, og hete Beitar «Trump» Jerusalem, opplyser klubben selv på sin Facebook-side. Årsaken til navneendringen er at Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad..

Aftenposten - 23 May 18 kl. 19:33

USAs ambassade sier ambassadør ble lurt til å ta imot provoserende Jerusalem-bilde

USAs ambassade i Israel hevder at landets ambassadør ble lurt da han ble fotografert ved siden av et bilde der den muslimske Klippedomen i Jerusalem er erstattet med et jødisk tempel..

P4 - 14 May 18 kl. 11:43

Situasjonen i Jerusalem tilspisser seg

At USA i dag åpner sin israelske ambassade i Jerusalem, kan føre hele regionen inn i et enda sterkere konfliktmodus. Det tror professor Nils Butenschøn ved Norsk senter for menneskerettigheter. Selv om både Israel og Palestina ser på Jerusalem som sin hovedstad, velger USA å legge ambassaden sin der.

P4 - 14 May 18 kl. 05:52

Israelsk fotballag vil hete Trump

Fotballaget Beitar Jerusalem, en av israels største fotballklubber, vil nå få Donald Trump inn i navnet sitt. Klubben selv har på Facebook kunngjort at de vil endre navn til Beitar Trump Jerusalem. De skriver at klubben og Jerusalem har stor kjærlighet til den amerikanske presidenten..

Aftenposten - 14 May 18 kl. 15:08

Direkte: Åpning av USAs ambassade i Jerusalem og demonstrasjoner på Gazastripen

President Donald Trump kaller åpningen av USAs ambassade i Jerusalem «en stor dag for Israel»..

Dagbladet - 14 May 18 kl. 21:49

Derfor sendte Trump datteren til Jerusalem

Minst 41 palestinere ble drept og over 1700 ble skadd under protester da den amerikanske ambassaden åpnet i Jerusalem i går. Donald Trump sendte den nest største provokasjonen han kunne til åpningen..

Hegnar.no - 14 May 18 kl. 05:51

Israelsk fotballag vil hete Trump

Fotballaget Beitar Jerusalem vil legge til USAs president til i navnet og hete Beitar «Trump» Jerusalem, opplyser klubben selv..

NRK - 13 May 18 kl. 15:48

USAs delegasjon ankom Jerusalem

Ivanka Trump (datter til Donald), hennes mann Jared Kushner og USAs finansminister Steven Mnuchin har landet i Israel for å delta i mandagens omstridte ambassadeåpning i Jerusalem, melder byrået DPA..

NRK - 14 May 18 kl. 14:20

Opninga av Jerusalem-ambassaden

Opninga av Jerusalem-ambassaden.

P4 - 07 May 18 kl. 22:31

Åpner ambassade i Jerusalem

Donald Trump skal ikke delta på åpningen av USAs ambassade i Jerusalem neste mandag. Det skal hans datter Ivanka, mens det er viseutenriksminister John Sullivan som skal lede den amerikanske delegasjonen. Det førte til store protester i mange land da USA i desember anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, og varslet at de ville flytte ambassaden dit..

VG - 15 May 18 kl. 23:55

VG i Israel: – Takker Gud for at han har gitt oss Jerusalem tilbake

Jerusalem/KALANDIA/RAMALLAH (VG) Fremdeles danser og synger israelere foran Jaffainngangen til Jerusalems gamleby. Samtidig har de rasende palestinske protestene spredd seg fra Gaza til flere byer på Vestbredden..

Aftenposten - 14 May 18 kl. 12:47

USA flytter ambassaden til Jerusalem. 70 år siden «katastrofen». Flere er allerede drept i palestinernes protest.

ISTANBUL (Aftenposten): Flere titalls palestinere er blitt skadet i voldsomme demonstrasjoner i dag. Protestene markerer sinne over åpningen av USAs ambassade i Jerusalem og 70s kamp mot Israel..

Aftenposten - 14 May 18 kl. 15:08

Trump om åpningen av USAS ambassade i Jerusalem: - En stor dag for Israel

President Donald Trump kaller åpningen av USAs ambassade i Jerusalem «en stor dag for Israel». Norge deltok ikke..

P4 - 14 May 18 kl. 05:47

Al-Qaida-leder oppfordrer til angrep mot USA

Al-Qaidas leder oppfordrer til krig mot USA. Årsaken er at USA vil flytte sin ambassade til Jerusalem. President Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, har ført til voldsomme protester.

P4 - 14 May 18 kl. 09:52

Forbereder seg på ambassade-slag

Det er ventet sammenstøt før den offisielle flyttingen av den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem i Israel i dag. Det er ventet at mer enn 100.000 palestinere vil delta i dagens massedemonstrasjoner og det israelske militæret er i alarmberedskap ved grensegjerde mellom Israel og Gaza.

VG - 14 May 18 kl. 02:55

Israelsk fotballag vil hete Trump

Fotballaget Beitar Jerusalem vil legge til USAs president til i navnet og hete Beitar «Trump» Jerusalem, opplyser klubben selv..

VG - 14 May 18 kl. 15:52

USA åpner ambassade i Jerusalem nå: Kushner: – Trump holder det han lover

Jared Kushner, president Donald Trumps svigersønn, skal om kort tid tale ved åpningen av USAs nye ambassade i Jerusalem. Seremonien har startet med den amerikanske nasjonalsangen: – Når president Trump lover noe, holder han det, er noe av det Kushner vil si i sin hilsen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt