Jerusalem

Tuesday, 20 March, 22:27

Nyheter om Jerusalem

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 Mar 18 kl. 18:53

Vil åpne ambassaden i Jerusalem

Etter planen skal USA åpne en provisorisk ambassade i Jerusalem samme dag som Israel feirer 70 år. Trump sier han vil delta under åpningen «hvis han kan»..

NRK - 05 Mar 18 kl. 00:26

Flytter ambassade til Jerusalem

Guatemala sier de vil flytte sin ambassade i Israel til Jerusalem i mai. Det vil skje to dager etter at USA har flyttet sin ambassade, melder Reuters..

NRK - Igår: 09:15

Pågrepet for våpensmugling

En fransk statsborger ansatt ved det franske konsulatet i Jerusalem har blitt arrestert, siktet for å ha smuglet våpen fra Gazastripen til den okkuperte Vestbredden, ifølge israelske myndigheter. Franskmannen skal ha brukt en av konsulatets biler..

NRK - 27 Feb 18 kl. 20:26

Gravkirken åpnes etter skattestrid

Kirkeledere i Jerusalem åpner igjen dørene til kristendommens helligste sted etter at Israel utsatte planen om å skattlegge kirkenes eiendom i Jerusalem. Den hellige gravs kirke har vært stengt i tre dager i protest mot skattekravet..

NRK - 23 Feb 18 kl. 16:33

Reuters: Åpner ambassade i mai

Ifølge nyhetsbyrået Reuters planlegger USA å åpne sin ambassade i Jerusalem i mai i år. USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad i desember, noe som førte til store protester i mange land..

NRK - 23 Feb 18 kl. 19:48

Planlegger ambassade i Jerusalem

USA planlegger å åpne en ny ambassade i Jerusalem i mai, skriver Reuters. Dette opplyser landets utenriksdepartement ifølge byrået..

Aftenposten - 23 Feb 18 kl. 17:44

Kilder: USA åpner provisorisk ambassade i Jerusalem i mai

USA åpner en provisorisk ambassade i Jerusalem i mai, opplyser kilder i Det hvite hus. Det skjer i forbindelse med at det er 70 år siden staten Israel ble opprettet..

NRK - 05 Mar 18 kl. 16:47

Guatemala flytter sin ambassade

Guatemala skal flytte sin ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem. Det opplyste president Jimmy Morales da han besøkte Washington i går. Flyttingen skal skje i mai, to dager etter at USA flytter sin ambassade..

NRK - 05 Mar 18 kl. 09:30

Guatemala flytter ambassade

Guatemala skal flytte sin ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem. Det opplyste president Jimmy Morales da han besøkte Washington søndag. Flyttingen skal skje i mai, to dager etter at USA flytter sin ambassade..

NRK - 04 Mar 18 kl. 11:22

Netanyahu vil invitere Trump

Israels statsminister Benjamin Netanyahu møter Donald Trump i morgen. Netanyahu sier han vil invitere Trump til åpningen av USAs ambassade i Jerusalem i mai. Avgjørelsen om å flytte ambassaden førte til kraftige protester fra palestinere..

Klartale - 26 Feb 18 kl. 12:46

Stenger viktig kirke i protest

Den hellige gravs kirke i Jerusalem er stengt..

NRK - 26 Feb 18 kl. 10:36

Stenger kirke i skatteprotest

Den hellige gravs kirke i Jerusalem, som regnes som kristendommens helligste sted, holder stengt i protest mot at israelske myndigheter vil innføre eiendomsskatt på kirkens eiendommer. Kirken er et viktig pilegrimsmål..

NRK - 23 Jan 18 kl. 11:14

Streiker under Pence-besøk

Palestinske butikker og skoler er stengt i protest når USAs visepresident Mike Pence besøker Vestmuren og holocaustminnesmerket i Jerusalem tirsdag, skriver DPA. Streiken er en protest mot at USA vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad..

P4 - 22 Jan 18 kl. 14:20

Ambassaden i Jerusalem åpner neste år

USA planlegger å åpne sin nye ambassade i Jerusalem til neste år. Det sa USAs visepresident Mike Pence under sin reise i Israel i dag, melder nyhetsbyrået Ap. Amerikanske myndigheter har tidligere sagt at det vil ta flere år.

NRK - 25 Jan 18 kl. 16:12

Trump: Ambassade åpner neste år

En liten versjon av den amerikanske ambassaden vil åpne i Jerusalem neste år. Det sier USAs president Donald Trump til pressen i Davos, melder CNN. Trump har erklært Jersalem som Israels hovedstad til protester fra palestinerne og en rekke land..

P4 - 25 Jan 18 kl. 16:17

Trump: Ambassade åpner neste år

En liten versjon av den amerikanske ambassaden vil åpne i Jerusalem neste år. Det uttalte USAs president Donald Trump til pressen i Davos i Sveits i dag, melder CNN. Trump har erklært Jersalem som Israels hovedstad til protester fra palestinerne og en rekke land..

NRK - 22 Jan 18 kl. 14:03

Pence: Flytter ambassaden neste år

Visepresident Mike Pence sier USA flytter ambassaden i Israel til Jerusalem neste år. Det hvite hus har tidligere uttalt at det ville ta tre til fire år..

NRK - 07 Jan 18 kl. 11:29

Søreide møtte Netanyahu i Jerusalem

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) møtte den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu i Jerusalem søndag. – Det var et godt møte. Vi diskuterte også muligheten for nye samtaler mellom israelerne og palestinerne, sier Søreide til NRK..

P4 - 22 Jan 18 kl. 05:20

Vil be EU anerkjenne Palestina

Palestinernes president Mahmoud Abbas vil be EU anerkjenne Palestina som en egen stat når han i dag møter EUs utenriksministre. Det skal være et svar på USAs president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. 137 land har anerkjent Palestina som egen stat, men i EU er det bare Sverige og noen østeuropeiske stater som har gjort det..

NRK - 03 Jan 18 kl. 10:34

Jerusalem er ikke til salgs

Kontoret til palestinernes president Mahmoud Abbas sier onsdag at «Jerusalem ikke er til salgs» etter at USAs president Donald Trump truet med å kutte bistanden på over 300 millioner dollar til palestinerne..

NRK - 16 Jan 18 kl. 15:18

Erdogan møter paven

Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan skal besøke Pave Frans i Vatikanet neste måned. Møtets fokus vil trolig være USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad..

NRK - 14 Jan 18 kl. 19:46

Abbas: Slutten for Oslo-avtalen

Palestinernes president Mahmoud Abbas anklager Israel for ha «sørget for slutten» for Oslo-avtalen, ifølge AFP. Flere høytstående palestinske ledere møtes søndag for å drøfte mulige svar på Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad..

NRK - 11 Jan 18 kl. 22:01

Tok opp Jerusalem-konflikten

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide frykter uro dersom USA gjør alvor av å kutte i bistanden til palestinerne. Hun delte Norges bekymring med utenriksminister Rex Tillerson torsdag kveld..

NRK - 25 Dec 17 kl. 12:18

Paven ber om Jerusalem-dialog

I den tradisjonsrike talen på Petersplassen ber pave Frans om fred og dialog i Jerusalem..

P4 - 14 Jan 18 kl. 10:50

Netanyahu besøker India

Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøker India og håper å styrke handelen og forsvarssamarbeidet med landet. Handelen mellom India og Israel er 20-doblet siden begynnelse av 1990-tallet, men den siste tiden har forholdet blitt dårligere. I desember stemte India for FN-resolusjonen som fordømmer president Donalds Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad..

NRK - 26 Dec 17 kl. 05:32

Venter flere ambassader i Jerusalem

Israel er i kontakt med minst ti land om mulig flytting av ambassader til Jerusalem, ifølge landets viseutenriksminister. Uttalelsen kommer en dag etter at Guatemala sa at de vil gjøre som USA, og flytte sin ambassade til byen..

NRK - 25 Dec 17 kl. 16:31

Palestinere kritiserer Guatemala

Palestinernes utenriksminister kaller Guatemalas avgjørelse om å flytte ambassaden til Jerusalem for skamfull. Guatemala har sagt de støtter USA som har erklært Jerusalem for Israels hovedstad, i strid med FN-vedtak..

P4 - 27 Dec 17 kl. 17:45

Vil kalle opp togstasjon etter Trump

Ifølge den israelske avisen Haaretz vil Israel oppkalle den planlagte underjordiske togstasjonen i Jerusalem etter Donald Trump. Oppkallingen skal være en hyllest til presidenten etter at han besluttet å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad..

Dagbladet - 21 Dec 17 kl. 18:20

FN avviser Trumps Jerusalem-avgjørelse

128 medlemsland stemte for å kritisere USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad..

P4 - 26 Dec 17 kl. 07:23

I kontakt med 10 land om ambassadeflytting

Israel skal være i kontakt med ti land om mulig flytting av ambassader til Jerusalem. Det opplyser en talsperson for landets utenriksminister. Det skjer etter at USA i begynnelsen av desember anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad..

NRK - 27 Dec 17 kl. 13:10

Haaretz: Vil kalle togstasjon Trump

Ifølge den israelske avisen Haaretz vil Israel oppkalle den planlagte underjordiske togstasjonen i Jerusalem etter Donald Trump. Oppkallingen skal være en hyllest til presidenten etter at han besluttet å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad..

P4 - 25 Dec 17 kl. 21:42

Palestinere kritiserer Guatemala

Palestinernes utenriksminister kaller Guatemalas avgjørelse om å flytte ambassaden til Jerusalem for skamfull. Guatemala har sagt de støtter USA som har erklært Jerusalem som Israels hovedstad. USAs anerkjennelse ble forrige uke avvist av et stort flertall i FN..

NRK - 25 Dec 17 kl. 01:21

Flytter ambassade til Jerusalem

Guatemalas president Jimmy Moralles har gitt ordre om at landets ambassade i Israel skal flyttes til Jerusalem. Det mellomamerikanske landet blir dermed det første som følger USAs eksempel..

Aftenposten - 27 Dec 17 kl. 13:14

Avis: Israelsk minister vil oppkalle togstasjon i Jerusalem etter Trump

Israels transportminister sier en planlagt underjordisk togstasjon ved Klagemuren i Jerusalem skal oppkalles etter Donald Trump, melder israelske medier..

NRK - 17 Dec 17 kl. 17:29

Tyrkia-ambassade i Øst-Jerusalem

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan uttrykte i en tale søndag håp om at Tyrkia snart vil kunne opprette en ambassade til Palestina i Øst-Jerusalem. Erdogan tok igjen avstand fra USAs anerkjennelse av Jerusalem som hovedstad i Israel..

Dagbladet - 21 Dec 17 kl. 18:20

Trumps trusler til ingen nytte: FN avviser USAs Jerusalem-avgjørelse

128 medlemsland stemte for å kritisere USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad..

NRK - 07 Jan 18 kl. 13:28

Eriksen Søreide møtte Netanyahu

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H), møtte den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu i Jerusalem søndag. – Vi diskuterte den regionale situasjonen, men også muligheten for nye samtaler mellom israelerne og palestinerne, sa Søreide til NRK.

Aftenposten - 22 Dec 17 kl. 07:41

Kirkelig opprop mot Trumps Jerusalem-erklæring

Over 1.000 prester og kirkeansatte har denne uken sluttet seg til et opprop mot USAs president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad..

NRK - 20 Dec 17 kl. 11:36

Vil reversere Jerusalem-erklæring

Tyrkias utenriksminister sier han vil prøve å reversere Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad under FNs hastemøte torsdag, ifølge Reuters. I går la USA ned veto på vedtaket som ville krevd en tilbaketrekning av anerkjennelsen..

NRK - 18 Dec 17 kl. 18:56

USA med Jerusalem-veto i FN

USA har lagt ned veto mot FNs resolusjon om at president Donald Trump skal oppheve sin erklæring om Jerusalem som Israels hovedstad..

VG - 25 Dec 17 kl. 03:11

Guatemala flytter sin ambassade til Jerusalem

Guatemalas president følger i Donald Trumps fotspor, og har gitt ordre om at landets ambassade i Israel skal flyttes til Jerusalem..

NRK - 03 Jan 18 kl. 14:20

17-åring drept på Vestbredden

Israelske styrker har skutt og drept en 17-årig palestiner utenfor Ramallah, opplyser palestinske myndigheter. Gutten er den 14. palestineren som er drept i uro siden USAs president anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad i desember..

NRK - 02 Jan 18 kl. 14:32

Israel fester grepet om Jerusalem

Den israelske nasjonalforsamlingen har vedtatt en ny lov som pålegger framtidige ledere å søke Knessets velsignelse før enhver beslutning om å gi slipp på Jerusalems palestinske nabolag, skriver den israelske avisa Haaretz..

Dagbladet - 29 Dec 17 kl. 06:00

Netanyahus venneflokk samles i Jerusalem

De er få. Noen er små, andre er mørkeblå..

NRK - 17 Dec 17 kl. 19:36

Jerusalem opp i Sikkerhetsrådet

FNs sikkerhetsrådf skal mandag stemme over et forslag om å be USA omgjøre sin anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad. Et utkast til en slik resolusjon er nå klart, opplyser diplomater til Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt