Italia

Friday, 17 January, 20:57

Nyheter om Italia

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - I førrgår: 10:22

94 arrestert i mafiaaksjon i Italia

94 personer er arrestert i en større aksjon mot mafiaen i Italia. Personene er mistenkt for å ha svindlet til seg EU-midler for mer enn 10 millioner euro. En ordfører er blant de pågrepne, og 151 selskaper er innblandet i skandalen.

P4 - 14 Jan 20 kl. 14:20

Krekar kan utleveres

Mulla Krekar kan utleveres til Italia. Det har Høyesterett konkludert, etter å ha forkastet Krekars anke i utleveringssaken, melder NRK. Italienske myndigheter sendte i august en formell begjæring om utlevering av Krekar, da en italiensk domstol har dømt han til 12 års fengsel for terrorforbund.

Aftenposten - 10 minutter siden

Stjålet kunstverk funnet skjult i vegg i Italia

Over tjue år etter at det ble stjålet er maleriet «Portrett av en kvinne» av Gustav Klimt funnet skjult i veggen i et italiensk museum..

Aftenposten - 05 Jan 20 kl. 07:29

Seks omkom og elleve ble skadet da bil kjørte inn i folkemengde i Italia

Seks mennesker omkom i Syd-Tirol i Nord-Italia natt til søndag da en bil kjørte inn i en folkemengde, opplyser politiet..

Aftenposten - 05 Jan 20 kl. 07:29

Seks omkom da bil kjørte inn i folkemengde i Italia

Seks mennesker omkom i Syd-Tirol i Nord-Italia natt til søndag da en bil kjørte inn i en folkemengde, opplyser politiet..

NRK - 14 Jan 20 kl. 14:18

Høyesterett: Krekar kan utleveres

Høyesterett har forkastet mulla Krekars anke i utleveringssaken. Dermed er det opp til Justisdepartementet å bestemme om Krekar kan utleveres til Italia..

VG - 14 Jan 20 kl. 14:24

Høyesterett: Mulla Krekar kan utleveres

Høyesterett har konkludert med at Mulla Krekar kan utleveres til Italia, melder NRK..

NRK - 05 Jan 20 kl. 07:21

Seks turister drept av bil i Italia

Minst seks er drept etter at en bil kjørte inn i en gruppe på 17 turister nord i Italia, skriver tyske medier. Hendelsen skjedde i landsbyen Luttach i Sør-Tirol natt til søndag, og italiensk politi antar at det var en gruppe tyske turister..

P4 - 27 Dec 19 kl. 12:32

Kilde best av de norske i Italia

Aleksander Aamodt Kilde ble best av de norske med en fjerdeplass i utforrennet i Bormio i Italia. Verken Kjetil Jansrud eller Adrian Smiseth Sejerstad fikk det til, og havnet et godt stykke nede på resultatlisten. Dominik Paris fra Italia vant foran Beat Feuz og Matthias Mayer..

Aftenposten - 11 Jan 20 kl. 17:19

Hoppukehelten disket etter dresstabbe: – Juniorfeil

Marius Lindvik (21) var beste nordmann etter én omgang i Italia, men får likevel ikke hoppe finaleomgangen..

P4 - 31 Dec 19 kl. 18:19

Spekkhoggere migrerte fra Island til Italia

En flokk med spekkhoggere er oppdaget utenfor kysten av Italia etter å ha migrert helt fra Island. Dette er en av de lengste reisene dokumentert av dyrearten, ifølge forskere som har fulgt flokken over lengre tid. Forskerne vet ikke hva den lange ferdens skyldes, og er urolig for dyrene fordi de fremstår avmagret..

NRK - 10 Jan 20 kl. 15:38

Tunneler i Italia kan være farlige

Over 200 tunneler langs italienske motorveier kan være farlige, viser en intern rapport som er lekket til flere italienske aviser. Årsaken er at tunnelene ikke holder EU-standard når det gjelder lys, drenering og rømningsveier..

NRK - 29 Dec 19 kl. 15:53

Fleire døde i snøskred på eitt døgn

I Dolomittane, nordaust i Italia, har ein person omkomme i snøskred søndag, melder AP. Det er den fjerde personen som dør i snøskred i Italia det siste døgnet. Laurdag omkom to sju år gamle jenter og mora til ei av dei i snøskred i den same regionen..

NRK - 29 Dec 19 kl. 15:53

Fire døde i snøskred på eitt døgn

I Dolomittane, nordaust i Italia, har ein person omkomme i snøskred søndag, melder AP. Det er den fjerde personen som dør i snøskred i Italia det siste døgnet. Laurdag omkom to sju år gamle jenter og mora til ei av dei i snøskred i den same regionen..

P4 - 11 Jan 20 kl. 11:16

Flere døde i båtforlis

Minst 12 personer skal ha mistet livet da en båt med migranter sank utenfor kysten av Hellas i dag. Det skal ha vært rundt 50 personer om bord da båten sank. Rundt 20 personer er hentet opp i livet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

P4 - 08 Jan 20 kl. 21:46

Kristoffersen på andreplass

Henrik Kristoffersen kom på andreplass i dagens slalåmrenn i Italia. Han ble slått med 15 hundredeler av sveitsiske Daniel Yule. Kristoffersen har to verdenscupseire så langt denne sesongen..

VG - 29 Dec 19 kl. 02:30

Kvinne og to barn omkom i snøskred i Alpene i Italia

En kvinne og to syv år gamle jenter døde etter å ha blitt tatt av et snøskred i Sør-Tyrol i Italia lørdag..

P4 - 27 Dec 19 kl. 15:54

Cannabisdyrking godtatt i Italia

I Italia blir det nå lovlig å dyrke små mengder cannabis til eget bruk. Italias høyesterett valgte i dag å avkriminalisere dyrkingen, skriver medier i landet. Ifølge en italiensk avis er det anslagsvis 6,2 millioner italierene som bruker cannabis, de fleste mellom 15 og 34 år..

NRK - 07 Jan 20 kl. 13:40

Krisemøte i Brussel om Iran

EUs utenrikssjef Josep Borrell holder krisemøte med utenriksministrene i Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia for å diskutere Iran og Libya, skriver NTB. Det skjer ifølge britisk UD som følge av USAs likvidering av Qasem Soleimani fredag..

VG - 05 Jan 20 kl. 07:54

Bil kjørte inn i folkemengde - seks omkom

Minst seks turister har omkommet etter en bilulykke i Sør-Tyrol nord i Italia natt til søndag..

NRK - 05 Jan 20 kl. 08:48

Sjåfør skal ha vært beruset

Sjåføren av bilen som kjørte inn i en turistgruppe i Sør-Tyrol nord i Italia natt til søndag skal skal i følge italienske Rai ha vært beruset. Seks unge studenter på ferie er døde og elleve er skadet. Tre av disse skal være alvorlig skadet..

P4 - 05 Jan 20 kl. 07:30

Seks døde etter at bil traff folk

I Italia har seks turister mistet livet da en bil kjørte inn i en folkemasse i fjellandsbyen Lutago. 11 personer er i tillegg skadet. Nyhetsbyrået Ansa skriver at det primært dreier seg om tyske turister.

VG - 31 Dec 19 kl. 13:37

Ustjugov viste muskler i Toblach: Knuste samtlige nordmenn

TOBLACH/OSLO (VG) Sergej Ustjugov avsluttet året med et kanonløp - og går inn i det nye med ledertrøyen i Tour de Ski. Den tar han fra Johannes Høsflot Klæbo etter en maktdemonstrasjon i Italia..

P4 - 29 Dec 19 kl. 16:10

Kilde på andreplass

Aleksander Aamodt Kilde kom på andreplass i superkombinasjon i Italia. Han ledet etter super-G, men ble slått av franske Alexis Pintarault i slalamrennet..

VG - 29 Dec 19 kl. 22:51

Bhatti med juleselfie sammen med Paris Jackson

Omer Bhatti (34) deler bilde fra storbyferie i Italia sammen med Michael Jacksons datter, Paris..

NRK - 28 Dec 19 kl. 16:46

Dødstallet i Chile øker

Dødstallet i protestdemonstrasjonene i Chile har steget til 29 etter at enda en demonstrant døde, melder AFP. Menneskerettighetsinstituttet INDH meldte om dødsfallet under fredagens protest på Plaza Italia i Santiago..

Aftenposten - 17 Dec 19 kl. 09:50

Antirasismekampanje i Italia refses: «En syk vits»

En Serie A-kampanje mot rasisme vekker sterke reaksjoner i Italia. Antirasistiske organisasjoner kaller bruken av apebilder for «en syk vits»..

Aftenposten - 27 Dec 19 kl. 21:31

Klæbo i tyske farger? Ja, det kan være løsningen

KOMMENTAR: Når en stor skinasjon som Italia ikke har råd til å delta i viktige renn, må alle steiner snus..

NRK - 29 Dec 19 kl. 01:47

Kvinne og to barn omkom i snøskred

En 35 år gammel kvinne og to sju år gamle jenter døde etter å ha blitt tatt av et snøskred i Alpene i Val Senales i Italia lørdag. Ofrene antas å være tyske. Ifølge BBC var kvinnen moren til et av barna som døde.

Aftenposten - 29 Dec 19 kl. 16:21

Kilde leder verdenscupen i alpint sammenlagt etter bragd i Italia

Aleksander Aamodt Kilde ledet etter super-G-delen av superkombinasjonen i Bormio, men endte på 2.-plass. Med det overtok han ledelsen i verdenscupen sammenlagt..

NRK - 27 Dec 19 kl. 15:41

Avkriminaliserer cannabisdyrking

Italias høgsterett har avkriminalisert dyrking av små mengder cannabis heime til eige bruk, melder italienske medium. Det er 6,2 millionar brukarar av cannabis i Italia, ifølge avis Corriere della Sera. Dei fleste er mellom 15 og 34 år..

NRK - 24 Dec 19 kl. 16:47

162 migranter fikk gå i land

162 migranter som ble reddet opp av Middelhavet av organisasjonen SOS Mediterranee, har fått gå i land i havnebyen Taranto i Italia. Blant migrantene er det 50 mindreårige og fem gravide kvinner, melder YLE..

NRK - 24 Dec 19 kl. 16:47

162 migranter fikk gå i land i Ital

162 migranter som ble reddet opp av Middelhavet av organisasjonen SOS Mediterranee, har fått gå i land i havnebyen Taranto i Italia. Blant migrantene er det 50 mindreårige og fem gravide kvinner, melder YLE..

NRK - 15 Dec 19 kl. 10:53

Skal uskadeleggjere bombe i Italia

Rundt 54.000 personar blei evakuerte frå byen Brindisi sør i Italia søndag, medan ekspertar jobbar med å uskadeleggjere ei bombe frå andre verdskrig. Den britiske bomba blei funnen i førre månad, og blei truleg sleppt i byen i 1941..

Aftenposten - 23 Dec 19 kl. 19:31

Norsk overraskelse lille julaften: Windingstad tok karrierens første triumf i verdenscupen

Rasmus Windingstad (26) tok sin første verdenscupseier da han vant mandagens parallellstorslalåm i Alta Badia i Italia..

E24 - 22 Dec 19 kl. 15:15

Minister åpner for Huawei-5G i Italia

Det er enda ikke avgjort hvilket selskapet som får være leverandør til det italienske 5G-nettet, og Huawei, som er ble vraket i Norge er fremdeles med i konkurransen..

Aftenposten - 17 Dec 19 kl. 14:53

Alexander Kristoff får ikke kjøre Tour de France

Skal i stedet kjøre Giro d’Italia..

Klartale - 17 Dec 19 kl. 15:34

Vil stoppe rasisme med bilder av aper

Fotballspiller Romelu Lukaku har blitt hetset på banen i Italia. Nå skal et bilde av tre aper få slutt på rasismen i serien..

NRK - 19 Dec 19 kl. 14:58

Aksjon mot italiensk mafia

Over 300 personer er pågrepet i en omfattende aksjon mot den italienske 'Ndrangheta-mafiaen, opplyser italiensk politi. I tillegg til i Italia ble det pågrepet personer i Tyskland, Sveits og Bulgaria, opplyste politiet torsdag..

Aftenposten - 04 Dec 19 kl. 10:33

Lagmannsretten forkaster mulla Krekars anke om utlevering til Italia

Borgarting lagmannsrett har forkastet anken fra mulla Krekar, og dermed opprettholdes tingrettens avgjørelse om at han kan utleveres til Italia, melder NRK..

P4 - 13 Dec 19 kl. 11:06

Arancini di Sicilia

– Dette spiser de hvert år på luciadagen i Italia, forteller Christer Berens..

NRK - 04 Dec 19 kl. 10:24

Forkaster Krekars anke

Borgarting lagmannsrett har forkastet anken fra mulla Krekar og opprettholder avgjørelsen om at han kan utleveres til Italia. Krekars forsvarer Brynjar Meling sier de vil anke. Italia har dømt Krekar til 12 års fengsel for terrorplanlegging..

Aftenposten - 04 Dec 19 kl. 10:35

Lagmannsretten forkastet mulla Krekars anke om utlevering til Italia

Borgarting lagmannsrett har forkastet anken fra mulla Krekar, og dermed opprettholdes tingrettens avgjørelse om at han kan utleveres til Italia..

Aftenposten - 14 Dec 19 kl. 15:18

Trønder utklasset konkurrentene i Italia

Astrid Øyre Slind utklasset konkurrentene da hun vant det 34 kilometer lange La Venosta i Ski Classics-cupen lørdag..

VG - 13 Dec 19 kl. 20:04

FIS-sjef advarer: Nasjoner må droppe verdenscuprenn

Det er tøffe tider for Norges konkurrenter i skisporet. Italia hadde ikke råd til å delta i verdenscupen på Lillehammer og flere nasjoner må trolig droppe verdenscuprenn av samme årsak denne vinteren..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt