Israelsk

Thursday, 30 June, 09:35

Nyheter om Israelsk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 maj 22 kl. 15:36

Israelsk politimann død etter Jenin-aksjon

En Israelsk politioffiser som ble såret under et raid ved Jenin på den okkuperte Vestbredden fredag, er død av skadene, opplyser Israelsk politi. Den 47 år gamle Israelske offiseren tilhørte politiets antiterrorstyrke og ble skutt i landsbyen Burqin, 5 kilometer vest for Jenin. 13 palestinere ble såret under den Israelske aksjonen i området rundt Jenin, og tilstanden til to av dem er ifølge den Israelske avisen Haaretz livstruende.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:05

Israelsk opprørspoliti aksjonerte da kisten med drept journalist ble båret ut

Israelsk opprørspoliti stormet St. Joseph-sykehuset i okkuperte Øst-Jerusalem da kisten med Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble båret ut. En stor menneskemengde hadde samlet seg utenfor sykehuset for å ta farvel med Akleh, som ble skutt i hodet og drept under et Israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag.

NRK - 30 apr 22 kl. 02:16

Sikkerhetsvakt drept på Vestbredden

En Israelsk sikkerhetsvakt ble fredag skutt og drept i et angrep mot den Israelsk bosettingen Ariel på den okkuperte Vestbredden, ifølge nødetater og den Israelske hæren. To menn flyktet fra stedet, og politiet leter etter dem i området rundt Nablus, skriver avisa Haaretz. Islamistgruppa Hamas, som kontrollerer Gazastripen, hyller angrepet som «en heroisk operasjon», skriver NTB.

NRK - 22 jun 22 kl. 01:17

Palestiner drept på Vestbredden

Palestinske myndigheter hevder at en Israelsk bosetter har knivstukket og drept en palestiner på den okkuperte Vestbredden. Den 27 år gamle Ali Harb fra landsbyen Iskaka ble stukket i hjertet av en bosetter tirsdag, opplyser departementet i en uttalelse. Fetteren hans, Firas Naim, forteller til nyhetsbyrået AFP at Israelske sikkerhetsstyrker var til stede da Harb ble drept.

NRK - 13 maj 22 kl. 20:26

EU og USA kritiserer Israel for vold under begravelse

Kisten med den drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh holdt på å falle i bakken da Israelsk opprørspoliti gikk til aksjon mot begravelsesfølget fredag. EU kritiserer de Israelske sikkerhetsstyrkenes maktbruk. – Forferdet over volden ved St.

NRK - 21 maj 22 kl. 00:19

Tre døde i Israelsk angrep i Syria

Ifølge syriske myndigheter ble tre mennesker drept i et Israelsk angrep mot den sørlige delen av den syriske hovedstaden Damaskus fredag. Det syriske forsvarsdepartementet sier ifølge Reuters at angrep kom fra de okkuperte Golanhøydene..

VG - 24 jun 22 kl. 12:08

FN: Al Jazeera-journalist ble drept av Israelsk skudd

Kulen som drepte den palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh i Jenin, ble avfyrt av Israelske styrker, konkluderer FNs menneskerettskontor (OHCHR)..

NRK - 24 jun 22 kl. 11:48

FN: Palestinsk journalist ble drept av Israel

Kulen som drepte den palestinske journalisten Shireen Abu Akleh ble avfyrt av Israelske styrker. Det slår FN fast, ifølge nyhetsbyrået AFP. FNs menneskerettighetskontor har gjennomført en gransking av drapet.

NRK - 20 maj 22 kl. 01:46

Israelsk regjering mistet majoriteten

I Israel har regjeringen mistet majoriteten sin i Knesset etter at en representant fra Meretz-partiet torsdag trakk sin støtte til koalisjonen. Israelsk-arabiske Ghaida Rinawie Zoabi sier til CNN at den Israelske regjeringens holdning og politiets brutale oppførsel under gravferden til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh har ført til økt spenning mellom israelere og palestinere. Hun sier at regjeringen trakasserer palestinerne på skammelig vis..

NRK - 13 jun 22 kl. 09:49

Merking av næringsmidler fra Vestbredden

Næringsmidler med opprinnelse i områder okkupert av Israel skal merkes med hvilket område produktet kommer fra, og at det kommer fra en Israelsk bosetting dersom det er tilfelle. Det skriver utenriksdepartementet i en pressemelding. Dette er en avgjørelse i EU-domstolen fra november 2019.

NRK - 09 jun 22 kl. 22:08

Hizbollah truer med å angripe borefartøy

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah truer med å angripe et Israelskoperert borefartøy som denne uka ankret opp på et omstridt gassfelt. ibanons president Michel Aoun og statsminister Najib Mikati har begge protestert på at Israel starter utvinning på Karish-feltet, som også Libanon gjør krav på deler av. I en TV-tale torsdag fulgte Hizbollahs leder Hassan Nasrallah opp og truet med å svare på det han omtalte som en Israelsk provokasjon.

NRK - 09 jun 22 kl. 02:32

Israel forsvarer gassleting i Middelhavet

Israel er beredt til å forsvare en flyttbar leterigg som borer etter naturgass på Karish-feltet i Middelhavet, skriver Jerusalem Post. Libanon har protestert, men Israelske myndigheter sier at boringen skjer i Israelsk økonomisk sone..

NRK - 07 jun 22 kl. 19:15

FN med krass kritikk av Israelsk okkupasjon

Israels okkupasjon av palestinske områder og diskriminering av palestinerne er hovedårsak til den voldelige konflikten i området, konkluderer ny FN-rapport. For å få en slutt på voldssyklusen er det helt avgjørende at Israel trekker seg ut av de okkuperte områdene i tråd med Sikkerhetsrådets resolusjoner, heter det i rapporten som er utarbeidet av en FN-opprettet granskingskommisjon. Israel okkuperte Vestbredden og Øst-Jerusalem i 1967 og har siden nektet å etterleve gjentatte krav om tilbaketrekning fra FNs sikkerhetsråd..

NRK - 30 apr 22 kl. 06:32

To drept på Vestbredden

En Israelsk vakt og en palestinsk mann ble fredag drept i separate hendelser på den okkuperte Vestbredden. Israeleren sto vakt på en jødisk bosetting da han ble skutt fra en passerende bil. Noen timer ble en palestinsk mann i 20-åra skutt og drept av Israelske styrker i landsbyen Azzun.

NRK - 29 apr 22 kl. 07:33

Over 40 skadd i sammenstøt i Jerusalem

Over 40 personer er skadd etter sammenstøt mellom palestinere og Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, opplyser veldedighetsorganisasjonen Røde Halvmåne i Palestina, ifølge nyhetsbyrået AFP. Moskeen ligger på et av de helligste stedene for jødene, Tempelhøyden. Israelsk politi skal ha tatt i bruk tåregass og gummikuler mot flere menn som blant annet skal ha kastet stein og brukt fyrverkeri.

NRK - 01 jun 22 kl. 08:35

Palestinsk kvinne med kniv skutt og drept på Vestbredden

En palestinsk kvinne som ifølge den Israelske hæren gikk mot en Israelsk soldat med en kniv, skal ha blitt skutt og drept i al-Aroub på Vestbredden. Palestinske helsemyndigheter har bekreftet at kvinnen er død. De opplyser at kvinnen døde som følge av et skudd mot overkroppen, det melder AFP.

NRK - 26 maj 22 kl. 18:58

– Drept med overlegg

Palestinske myndigheter sier at deres gransking viser at Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept med overlegg av Israelske styrker. Den palestinske riksadvokaten Akram Al-Khateeb kunngjorde resultatet av granskingen på en pressekonferanse i Ramallah torsdag. Israel vil trolig avvise påstanden som grunnløs.

NRK - 22 maj 22 kl. 06:06

56 palestinere og 18 israelere drept

56 palestinere er drept på Vestbredden så langt i år, opplyser palestinske helsemyndigheter. 18 av dem var fra byen Jenin. På Israelsk siden er minst 18 drept i angrep på palestinsk område siden mars, ifølge en oversikt fra CNN.

NRK - 16 apr 22 kl. 00:28

USA svært bekymret etter sammenstøt i Jerusalem

Amerikanske myndigheter uttrykker dyp bekymring etter sammenstøt mellom palestinske demonstranter og Israelsk politi i Øst-Jerusalem langfredag. Over 150 personer ble skadd i sammenstøtene ved al-Aqsa-moskeen, og flere hundre ble pågrepet. – Vi ber partene om å utøve tilbakeholdenhet og unngå provoserende handlinger og uttalelser, sier utenriksdepartementets talsperson Ned Price.

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Minst 59 palestinere skadd i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 59 palestinere ble skadd i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Minst 59 palestinere skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 59 palestinere ble skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Minst 90 palestinere skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 90 palestinere ble skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Nesten hundre skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 90 ble skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Rundt 100 skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Rundt 100 ble skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Minst 152 palestinere skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 152 palestinere ble skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

NRK - 20 maj 22 kl. 01:46

Israels regjering mistet majoriteten

I Israel har regjeringen mistet majoriteten sin i Knesset etter at en representant fra Meretz-partiet torsdag trakk sin støtte til koalisjonen. Israelsk-arabiske Ghaida Rinawie Zoabi (bildet) sier til CNN at den Israelske regjeringens holdning og politiets brutale oppførsel under gravferden til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh har ført til økt spenning mellom israelere og palestinere. Hun sier at regjeringen trakasserer palestinerne på skammelig vis..

NRK - 14 maj 22 kl. 13:44

Etterforsker angrep på gravfølge

Israel sier de skal starte etterforskning av politibetjenter etter at et gravfølge ble angrepet, skriver nyhetsbyrået AFP. Israelsk opprørspoliti angrep fredag sørgende palestinere som fulgte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh til graven..

NRK - 13 maj 22 kl. 21:06

Norges ambassadør «sjokkert» over Israelsk maktbruk

Norges ambassadør i Israel, Kåre R. Aas, er sjokkert over det Israelske politiets maktbruk mot gravfølget til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh. – Sjokkert over den voldelige oppførselen til Israelske politistyrker under gravfølget for journalisten Shireen Abu Akleh, tvitrer Aas.

NRK - 13 maj 22 kl. 13:15

Israels militære: Finner ikke ut hvem som skjøt Al Jazeera-journalist

Det Israelske militæret sier de ikke har greid å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som drepte Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh. I en uttalelse fredag viser militæret til sine innledende undersøkelser av saken. – Konklusjonen i den foreløpige rapporten er at det ikke er mulig å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som traff og drepte reporteren, heter det i uttalelsen.

NRK - 13 maj 22 kl. 09:51

Palestiner såret i sammenstøt med Israelske styrker

Én palestiner er fraktet til sykehus med skuddskader etter sammenstøt med Israelske styrker i byen Jenin på Vestbredden. Det skjedde under en militæroperasjon fredag, opplyser en fotograf fra nyhetsbyrået AFP samt det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Israelske styrker skal ha skutt granater mot boligen til en person som betegnes som en mistenkt i en flyktningleir i byen.

VG - 07 apr 22 kl. 21:15

Israelsk sykehus: To drept i skyting i Tel Aviv

Ifølge et Israelsk sykehus, skal to være drept og åtte skadet i skyting i Tel Aviv i Israel. Det melder NTB..

NRK - 12 maj 22 kl. 21:01

Flere tusen hyllet drept palestinsk journalist

Tusenvis av palestinere med president Mahmoud Abbas i spissen tok torsdag farvel med den drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh i Ramallah. Akleh ble skutt i hodet og drept under et Israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag. Andre journalister som var til stede, inkludert en som ble såret, sier de Israelske soldatene åpnet ild mot dem, til tross for at de bar vester og hjelmer merket med «PRESS»..

NRK - 11 maj 22 kl. 16:45

EU krever uavhengig etterforskning av journalist-drap på Vestbredden

EU fordømmer drapet på den palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh på den okkuperte Vestbredden. USA og EU ber om gransking. EUs utenrikskontor krever i en uttalelse en uavhengig gransking av omstendighetene rundt drapet.

NRK - 31 mar 22 kl. 09:16

Palestinsk departement: Minst to palestinere drept på Vestbredden

Minst to palestinere er drept, blant dem en 17 år gammel gutt, i et Israelsk raid på den okkuperte Vestbredden, opplyser det palestinske helsedepartementet. Ifølge departementet ble 17-åringen og en 23 år gammel mann drept da Israelske styrker rykket inn i en flyktningleir i byen Jenin nord på Vestbredden torsdag morgen. Ytterligere 15 personer skal ha blitt såret.

NRK - 05 maj 22 kl. 08:31

Uro ved al-Aqsa-moskeen

Israelsk opprørspoliti har gått inn i området til al-Aqsa-moskeen i Jerusalem og fyrt av gummikuler mot palestinarar etter at ny uro har blussa opp torsdag. Ikkje-muslimar er nekta tilgang på området til moskeen, som ligg på Tempelhøgda. Bakketoppen er heilag for jødane, medan moskeen er ein av dei mest heilage for muslimane.

NRK - 02 maj 22 kl. 10:10

Spanske regjeringsmedlemmer avlyttet

Den spanske statsministeren og forsvarsministeren har fått sine telefoner avlyttet, opplyser den spanske regjeringen. Det ha skjedd ved at spionprogramvaren Pegasus ble installert på telefonene til statsminister Pedro Sánchez og forsvarsminister Margarita Robles, skriver nettavisen El Diario. Pegasus er laget av et Israelsk selskap.

NRK - 27 mar 22 kl. 21:11

To politifolk skutt og drept i Israel

To politifolk er skutt og drept i et angrep i Hadera i Israel søndag. De to angriperne ble selv skutt og drept etter at de åpnet ild, opplyser Israelsk politi. – To terrorister ankom Herbert Samuel-gaten i Hadera og begynte å skyte på politistyrken der, heter det i en uttalelse fra politiet.

NRK - 29 apr 22 kl. 07:33

Tolv skadd i sammenstøt i Jerusalem

Tolv personer er skadd etter sammenstøt mellom palestinere og Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 22 mar 22 kl. 16:09

Israelsk kvinne drept i knivangrep

En kvinne ble knivstukket og drept av en palestiner sør i den istraelske byen Beersheba tirsdag. Tre andre personer ble såret i angrepet. Gjerningspersonen ble skutt og drept av politiet, sier Israelsk politi til Channel 13 TV..

NRK - 25 apr 22 kl. 11:46

Israel angrep mål i Libanon

Israel har angrepet mål i Libanon etter at det natt til mandag ble skutt en rakett over grensa. Det er ikke meldt om drepte eller sårede. Raketten fra Libanon landet på et jorde nord i Israel, uten å forårsake skade, opplyser det Israelske forsvaret.

NRK - 22 apr 22 kl. 21:18

Raketter avfyrt fra Gazastripen mot Israel

Militante palestinere har avfyrt to raketter fra Gazastripen mot Israel, opplyser det Israelske forsvaret (IDF). Rakettene gjorde ingen skade. – En rakett slo ned på et åpent jorde nær grensegjerdet mot det nordlige Gaza.

NRK - 22 apr 22 kl. 06:52

Nye sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen

Fredag morgen var det nye sammenstøt mellom Israelsk politi og palestinske demonstranter ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, melder nyhetsbyrået AFP. Palestinsk ungdom skal ha kastet stein mot politiet, ifølge en AFP-fotograf på stedet. Den siste tiden har det vært mye uro i området i Øst-Jerusalem, som er hellig både for jøder og muslimer.

NRK - 21 apr 22 kl. 01:44

Israelsk luftangrep mot Gazastripen

Israelske fly angrep Gazastripen tidlig torsdag, timer etter at det ble avfyrt en rakett mot Israel fra Gaza. Angrepene rettet seg mot sentrale deler av Gazastripen, sier vitner og sikkerhetskilder til AFP. Radiokanalen til det Israelske forsvaret IDF tvitrer at IDF angrep et underjordisk anlegg for produksjon av raketter, en militærpost og en tunnel som svar på angrepet fra Gaza.

NRK - 18 apr 22 kl. 20:18

To palestinere skutt og såret av Israelske soldater

To palestinere er kritisk skadd etter å ha blitt skutt av soldater i en Israelsk militæroperasjon på Vestbredden, der elleve palestiner ble pågrepet. Den Israelske hæren sier titalls palestinere kastet steiner og eksplosiver mot soldatene, som «svarte med skarp ammunisjon». Palestinske helsemyndigheter sier to menn ble ført til sykehus med kritiske skader etter aksjonen i det okkuperte området.

NRK - 18 apr 22 kl. 19:40

Israel hevder å ha skutt ned rakett

Israels militære lød sirener utenfor Gaza-grensen mandag. En lokal radiostasjon melder at det var hørt en eksplosjon, skriver Reuters. Israels militær hevder at en rakett ble avfyrt fra Gaza, og ble skutt ned av Israelsk luftvern..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com